|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
U nas też zimno, 5 stopni, odczuwalne 2 , ale byliśmy już na spacerze, bo wstałam z takim nerwem, że chyba bym pękła, jakbym się nie przewietrzyła ![]() Ja jak wczoraj przeczytałam ten krótki wpis Emilii i prośbę o modlitwę, to normalnie ścierpła mi skóra ze strachu
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
ale pada i nigdzie nie poszłam ![]() Też czytałam wczoraj ![]() Jola, w jakich opakowaniach kupujesz suszone owoce? W tych dużych? Ile może stać otwarte? Bo na tych małych zbankrutuję niedługo. Weszłam na stronę amarantusa a tam zdecydowanie taniej niż w naszym markecie ![]() Zuzka jak widzi suszone owoce to aż się trzęsie, non stop by jadła. |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupuję te po 400 g, hmmm nie wiem, jak długo mogą stać otwarte, u nas długo nie stoją , ale trzymam w lodówce. U mnie w PiP ceny podobne do amarantusa, a przesyłka odpada. Kuba to samo, ja dążę do tego, żeby jadł głównie na podwieczorek, a poza tym okazjonalnie, bo to samo - 150 zł miesięcznie na suszone owoce
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-04-13 o 11:53 |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas są tylko opakowania po 150 g i przepłacam
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz weszłam na stronę amarantusa i widzę, że jest więcej rzeczy po 1 kg, ostatnio jak byłam, tylko takie rodzynki mieli. Z drugiej strony takie kilogramowe opakowania to pół lodówki mi zajmą
. Jak wejdą sezonowe owoce, to spróbuję na ten czas suszone odstawić, a przynajmniej nie dawać codziennie.
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż robi Przemkowi piaskownice w ogrodzie
Ale będzie zabawa jak zrobi się wreszcie ciepło!!! Wściekła jestem, bo miałam dla Przemka fajne sandały Nike, myslę, że były by super teraz to nie mogę ich znaleźć... idę obiad gotować Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-04-13 o 12:32 |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Ada, a jaki grzeszek popełniłaś w niedzielę?
![]() Zauważyłaś, że Twoja koleżanka teraz podczytuje Cię z ukrycia?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to nie był grzeszek a grzechor ale na szczęście od poniedziałku ładnie się trzymam a następna okazja na grzech szybko się nie zjawi ![]() co Ty mówisz?? a da się zobaczyć kto podczytuje z ukrycia? dziecko moje nauczyło się wyciągać szczebelki z łóżeczka, to odwróciłam łóżeczko do ściany szczebelkami, żeby nie emigrował jak ma spać...No to dzisiaj moje dziecko nauczyło się odpychać nogami od ściany łóżeczko ze sobą w środku i tak emigruje... Poszłam do męża na podwórko, przekazać mu dobrą nowinę (przelew dostałam z US), dowiedzieć się jaka duża bedzie piaskownica (2x2 metry ), patrzę w okno sypialni a roleta się rusza ![]() Przylatuje do domu a mój synek do okna zerka
|
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Siedzę sobie w pracy i marznę ![]() Nie moge się doczekac przyszłego tygodnia, kiedy będę w domu z małym, a nie w pracy ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak to nie? A święta? ![]() No nie da się, ale ukryła swoją obecnośc, jak myślisz, dlaczego? ![]() Hehe ![]()
|
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Mam pytanko, my bylismy dopiero w poniedzialek na szczepionce MMR , i Daniel w miejscu uklucia ma czerwone i takie twarde , nie wiem czy mam sie tym martwic ?
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
a z wypiekami na twarzy pochlonelo mnie wybieranie na all dywanu , firanki dla Werki i juz chyba wybralam, zegar tez wybralam i lampe w obi, a dywan musze taki wybrac zeby pasowal pozniej jak przemalujemy pokoj bo teraz jest pomaranczowy z jedna sciana czerwona a potem chce na jasny fiolecik jej zrobic(za 2 lata)
no i nie wiem ktore lozko moze doradzicie to http://allegro.pl/lozko-junior-baby-...551773481.html z misiem rozowe czy to w kolorze olchy http://allegro.pl/lozko-sosnowe-mart...553519205.html
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia po trochu codziennie zjada, zazwyczaj na drugie śniadanie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2505 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wkładam je dopiero jak zaśnie,żeby mi czasem w nocy nie wypadł,bo czasem siądzie na śpiąco i mógłby "bachnąć" przez dziurę![]() Nie ma co,spryciarz z Przemusia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w rodzinie wszyscy co mają córki,to tylko łóżka Barbie i już mi trochę zbrzydło![]() My po spacerku,obiadek ugotowany,Bartoś śpi ![]() Damian odrabia zadania na jutro-rychło w porę
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A słuchajcie, tak sobie teraz myślę, że na łóżkach z takimi ogranicznikami z boku, jak na tych zdjęciach Czeko, to już by mogły nasze dzieci spać, nie? Bo mnie już wkurza to łóżeczko ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Ciesz się, że w ogóle ![]() *** Dzisiaj pierwszy live YCD. Która ogląda? ![]() A lubicie "Usta Usta"?? Ja uwielbiam ten serial, w zasadzie jedyny oprócz Na Wspólnej , który oglądam.*** Tru, Texasik
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-04-13 o 13:19 |
||
|
|
|
#2507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wybaczcie, ze za duzo nie pocytuje ale jakos nie mam weny Pogoda nie nastraja mnie optymistycznie, chce juz ciepła i słoneczka. ![]() Wczoraj byłam u psiapsiólki, dzieciaki sie pobawiły a my zajadałysmy sie szarlotka z bita smietaną i plotkowałysmy Humor nieco mi sie poprawił.Dzisiaj wybieramy sie z dzieci do przedszkolnej sali zabaw - niech sie maluchy troche rozerwą. Kubus dalej sika do nocnika chociaz dzisiaj ma gorszy dzien bo juz 3 razy zasikał majteczki. Sika dosc czesto - nie wiem, moze pęcherz przeziebił. Cytat:
Jak tez jeszcze płci nie poznałam, lekarka smiała sie ze bardzo dobrze sie maluch kamufluje wiec pewnie bedzie dziewczynka ![]() chciałabym dziewczynke ![]() Cytat:
Myslałam ostatnio co u Was. Mam nadzieje, ze Amelcia szybko wyzdrowieje usciaskaj ją ode mnie. Masz racje, dzieci rozwijają sie w swoim własnym tempie. Znam bardzo duzo maluchów w wieku zblizonym do Kuby i naprawde mówią bardzo mało. Przyznam, ze czasami jestem w szoku ze az tak mało (porównuje z moim Kubą). Ostatnio w parku spotkałam znajomą (razem rodziłysmy dzieci) i jej synek mówi tylko mama, tata, baba i da (daj). A tak poza tym to tylko stęka, jęczy, krzyczy itp. Kubus powie juz prawie wszystko, sam ładnie składa zdania, opowiada a nawet nauczyłam go wierszyka "Siała baba mak" chciałam Wam pokazac mojego zdolniache ale za nic nie moge kabla znaleźć (chyba jednak musze zapytac Kubaska czy przypadkiem go nie widział Kolezanki pytaja sie co takiego robimy, ze Kuba tak duzo mowi. W sumie nic takiego - mamy bardzo duzo ksiązeczek, czesto razem siadamy i oglądamy je. Zadaje mu pytania (np. gdzie jest konik, świnka, lub jak robi krówka itp.) Kuba ogląda tez bajki, nie zabraniam mu tego - ogląda kiedy chce. Ma kilka swoich ulubionych bajeczek. Spiewamy, mówie mu wierszyki, rymowanki (musiałam sie kilku nauczyc ), i duzo rozmawiamy. Cytat:
Usta, usta uwielbiam *** Tru, Texasik - witajcie ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- I sie deszcz rozpadał ![]() Ugotowałam przepysznej zupy fasolowej chyba nigdy nie wyszła mi tak dobra. Dodałąm podsmazonego boczku z czosnkiem, żeberka, duzo warzyw i ziemniaczki. Mniam, zjadłam juz dwie porcje ![]() Texasik - Kubus tez nie miał odczynu po tej szczepionce Kasiu - gdzie kupiłas to rózowe łożeczko dla Laurki? I za ile? Jesli o tym juz pisałaś to przepraszam ale nie doczytałam Znajoma chce kupic podobne dla synka ale u nas w miescie takiego nie widziała.
|
|
|
#2508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym śpi w różnych pozycjach, boję się, że by wypadł Pewnie wszystko zależy od dziecka, znam jednego bąbla w wieku naszych, który śpi w takim i jest mu dobrze![]() Ja obejrzę ycd jeśli nie zapomnę ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
chociaż Kuba pewnie by się bardziej z brata ucieszył ![]() dla Kuby, recytowanie wierszyków to już wyższa szkoła jazdy
|
||
|
|
|
#2509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie mam weny dzisiaj, roboty mało, siedzę i gapię się tępo w monitor , oglądając jak zawsze ostatnio strony z aranżacją wnętrz![]() Brawo dla Kubusia-i za mówienie i za sikanie do nocnika , może ma kryzys teraz jak większość dzieci na pewnym etapie (o to posikiwanie mi chodzi).Odnośnie mówienia-robimy to samo co Wy, z tym, że Zosia nie lubi bajek, a mówi zaledwie kilka słów. Każde dziecko ma po prostu inaczej. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że zaczekam do drugich urodzin i zmienimy Ja z kolei nie oglądam X-factor, Przepis na życie oglądałam raz w niedzielę, nawet fajny, ale reklama jakiegoś produktu w prawie każdej scenie to ponad moje siły
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
czeko mi sie to pierwsze łóżeczko bardziej podoba, tylko ja pewnie nie brałabym różowego ( bo liczę w przyszłości na chłopczyka
) i wolalabym bardziej uniwersalne kolorki
|
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam Altacel zel i pewnie tutaj nie dostane...no nic jak nie zniknie do jutra ,przejde sie do przychodni. Ona cos mowila jak robila Danielowi ta szczepionke , ze zle sie wbila wiec pewnie to dlatego
.
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za rady
to jest tak ze mi podoba sie to drugie lozko a malzowi to pierwsze wlasnie dlatego ze dzieciowe i mowi ze przeciez pozniej jak bedzie starsza to kupimy jej jakis tapczan "dorosly" ![]() Cytat:
dla Kubusiaja tez duzo czytam ksiazeczek Werce i kazda zna na pamiec hehe to u nas na odwrot teraz Werka mnie pyta jak robia zwierzaki i mam jej nasladowac ostatnio nauczylam ja odpowiedzi na pytanie gdzie mieszkasz , na jakiej ulicy , jaki nr domu i pieknie odpowiada ![]() a na pytanie ile masz latek dalej mowi ze 9
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o dorosłe łóżko to mojej znajomej syn ma 1,5 roku i od jakiegoś czasu śpi w takim (dokładnie takim jak Czeko wklejała tylko kolor inny - te z misiami i inne). Nie wypada.
Zuzia od kilku dni też śpi w takim dorosłym już ![]() Fotki pokoju Wam wkleję jak dokończę, może w weekend mi się uda
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2011-04-13 o 14:25 |
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprosimy fotki
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba nie zna ksiązeczek na pamieć Bardzo lubi zgadywanki. Gdy go zapytam np. poszukaj kota, ktory siedzi na kominie to ze sterty ksiażek znajdzie tą w której jest kotek i mi go pokaże Wie jak sie nazywa, jak sie nazywają wszyscy domownicy, koledzy i koleżanki. A jak sie zapytam ile masz latek odpowieda" 2 latek"
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Angy jasne
![]() Ps. Meble są z ikei więc pewnie średnio do gustu Tobie przypadnie ale ja nie lubię rzeczy na "stałe" i wiem, że będę je wymieniała więc jak dla mnie są ok.Poza tym mamy ławę w pokoju z ikei i szafkę pod tv i ja jestem zadowolona. Nic z nimi się nie dzieje a mamy je 3,5 roku i jeszcze nam posłużą. |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie sie pożegnam bo musze sie do porządku doprowadzić.
Kuba jeszcze spi to mam czas na makijaż. Moze pozniej uda mi sie jeszcze zajrzeć
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy przecież ma to, co lubi![]() Tak ogólnie chciałam popodglądać jak Zuzanka się urządza ![]() Ja mam szafę, komodę i słupek z drewna sosnowego i jak będę wyrzucać łóżeczko to zamówię łóżko do kompletu, tylko ciekawe, czy mają z takimi ogranicznikami
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem miłośniczką ikei ale coś tam mamy ![]() Mają takie. My kupiliśmy TE i niepotrzebna żadna już barierka. |
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne to Wasze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

, ale byliśmy już na spacerze, bo wstałam z takim nerwem, że chyba bym pękła, jakbym się nie przewietrzyła 

, ale trzymam w lodówce. U mnie w PiP ceny podobne do amarantusa, a przesyłka odpada. Kuba to samo, ja dążę do tego, żeby jadł głównie na podwieczorek, a poza tym okazjonalnie, bo to samo - 150 zł miesięcznie na suszone owoce

A tak na to liczyłam eh
Dodałąm podsmazonego boczku z czosnkiem, żeberka, duzo warzyw i ziemniaczki. Mniam, zjadłam juz dwie porcje 
dla Kuby, recytowanie wierszyków to już wyższa szkoła jazdy