Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-13, 09:30   #1231
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
nie mam teraz czasu szukaæ rzetelnych info, ale tak to udowodnione, ¿e po treningu si³owym uzyskuje siê lepsze efekty redukcujne uzupe³niaj±c poziom glukozy poprzez zjedzenie cukrów- banan, afle ry¿owe, kisiel- co lubisz

ma³o? hmm jest to lekkie r ->u, hmm gdzie dodaæ w takim razie?
jest zmiana na obiad bêdzie pe³noziarnista pizza z kurczakiem warzywami pomidorami z puszki i mozarella
muszê zag³êbiæ siê w ten temat odno¶nie banana bo mnie to zaciekawi³o teraz

no ten obiad z pizz± zdecydowanie bardziej mi siê podoba ale mo¿e na podwieczorek dorzuæ co¶ hm? bo w sumie to masz tylko 4 posi³ki przegryzki nie liczê... w pi±tek daj znaæ jak waga, jestem ciekawa

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:40   #1232
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Zmodyfikowany dzisiejszy jad³ospis:
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b granulowanych, 1 zwyk³ych, mleko 1,5%, ma³y banan, kostka gorzkiej czekolady, malutka ³y¿eczka kakao, pó³ ³y¿eczki miodu, dwie krople aromatu migda³owego) - czu³am siê, jakbym jad³a jaki¶ zakazany deser, przepyszne
II nale¶nik pe³noziarnisty z pó³t³ustym twarogiem i powid³ami (po taakim ¶niadaniu nie zmie¶ci³abym kanapki, wiêc do³o¿y³am twaróg)
III makaron pe³noziarnisty z miêsem i sosem warzywnym
IV serek wiejski ze s³onecznikiem
V pó³ wêdzonej makreli, ogórek zielony

Stary 2011-04-13, 09:48   #1233
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ
muszê zag³êbiæ siê w ten temat odno¶nie banana bo mnie to zaciekawi³o teraz

no ten obiad z pizz± zdecydowanie bardziej mi siê podoba ale mo¿e na podwieczorek dorzuæ co¶ hm? bo w sumie to masz tylko 4 posi³ki przegryzki nie liczê... w pi±tek daj znaæ jak waga, jestem ciekawa
oki, dam znaæ, ale nie wiem czy nie prze³o¿ê warzenia na poniedzia³ek, bo w sumie wtedy minie tydzieñ dziêkujê za ocenê i zainteresowanie

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 09:49   #1234
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
ilosciowo i zapewnie kalorycznioe wysz³o Ci R, jakosciowe takie U/R
nie wiem czy jeste¶ na U czy r, ale zjad³as ma³o i nie ma sie czym przejmowac, to tylko jedzenie
Dzieki Ekstradyska... jestem na czyms wlasnie miedzy U i R, osiagnelam juz wage, jaka mi odpowiada, ale koniecznie musze ja utrzymac, bo po schudnieciu mialam przymiarke sukni slubnej, bedzie zwezana i przytyc po prostu nie moge! Redukuje natomiast troszke dalej, gdyz w piatek wyjezdzam na tydzien di tesciow i.... wiadomo jak jest w gosciach, troche sie tego boje.

Wczorajsze U:

1. sniadanie: owsianka: szklanka mleka 2,5%, 3 lyzki platkow, pol jablka, orzechy (juz wyprobowalam i takie proporcje jednak najbardziej mi odpowiadaja).

2. II sniadanie: kawa z mlekiem, jogurt

3. obiad w barze niestety: na pierwsze danie gazpacho (hiszpanksi chlodnik ze zmiksowanych surowych pomidorow, ogorkow i zielonej papryki, z dodatkiem chleba do zageszczenia, oliwa z oliwek i ocet winny), na drugie danie zawijaski z kuraka (dwa male) w sosie niewaidomo z czego... kromka bialej buleczki.

4. deser kilka truskawek i duza pomarancza

5. podwieczorek: troche twarozku plus bakalie

5. kolacja: kilka rurek (malutko) makaronu z maki durum, z pesto bazyliowym i pomidorkami koktajlowymi

Wiem, ze tak sobie, ale tak to jest, gdy nie ma czasu zaplanowac posilkow/zakupow... chyba dopadlo mnie wiosenne przesilenie....

Za to dzis bedzie takie U (a moze R?):

1. sniadanie: buleczka pelnoziarnista z maslem, serem, chuda kielbaska, musztada i duuuuzo rzodkiewek.

2. jogurt, jablko, kawa

3. obiad : makaron z maki durum z pesto i pomidorkami koktajlowymi (tym razem porzadna porcja)

4. podwieczorek: salatka z salaty, serka bialego w kosteczkach i pomidorkow koktajlowych

5 kolacja: filety z dorsza albo gotowane w pomidorach z cebulka i curry, albo pieczone z odrobinka oliwy z oliwek.
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:42   #1235
katharsis
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 934

Witajcie
Czy mog³abym poprosiæ o ocenê jad³ospisu? Jest to R:

I musli (w tym p³atki owsiane, mieszanka musli, ró¿ne rodzaje pokruszonych orzechów, rodzynki i p³atki frutina - tak± wielk± mieszankê trzymam w wielkim pojemniku :P) i tego 5 ³y¿ek + szklanka mleka sojowego

II 2 kromki chleba razowego z dwoma plastrami mozarelli i na to po ³y¿eczce konfitury z truskawek domowej roboty + kubek kawy z mlekiem sojowym

III szklanka makaronu razowego, z duszonym szpinakiem i ¶redniej wielko¶ci kotlet sojowy mielony sma¿ony na teflonie

IV jogurt naturalny z garstk± pestek z dyni

V wie¶niak z wkrojonym zielonym ogórkiem, pomidorem i przyprawami

Po moich wcze¶niejszych b³êdach przy odchudzaniu (maniakalne liczenie kalorii) i przytyciu ok 10kg z w³asnej g³upoty i innych przykrych rzeczy które mnie spotka³y, staram siê od¿ywiaæ tak aby wszystko mia³o jak±¶ warto¶æ od¿ywcz± a nie byle jak i byle co oby by³o jak najmniej kcal, chcê teraz zrzucaæ kg w rozs±dniejszy sposób, wiêc wszelkie uwagi, wskazówki co do mojego jad³ospisu wezmê sobie bardzo do serducha z góry dziêkujê i pozdrawiam Was dziewczyny
katharsis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:57   #1236
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Moje dzisiejsze RRRR

Po przebudzeniu:
Kawa i 3 sliwki suszone,nastepnie 25 minut biegania i cwiczenia na brzuch

SnI:
3 lyzki owsianki na mleku,lyzka zurawiny suszonej,lyzka rodzynek,starte jabklo,bananpare migdalow,lyzeczka budyniu czekoladowego(sproszkowan ego bez cukru) do owsianki,lyzeczka miodu,2 lyzki otrebow pszennych. Mialam dzisiaj ochote na slodsza wersje sniadania stad ten budyn,wyszlo pysznie i gesto

Sn II: Serek wiejski 3%tluszczu(pol opakowania),wymieszany z pol opakowania jogurtu(polowa ze 150g),garsc slonecznika,2 kromki wafli ryzowych wkruszonych to serka i jogurtu,jablko

Obiad: 5 kotlecikow sojowych,szpinak,brukselk a,surowka warzywna,papryka nadziewana kapusta kwaszona

Podwieczorek: druga polowa wieszniaka z rana z blonnikiem,moze marchewka

Kolacja: gotowane jajko z jakas surowka warzywna

w ciagu dnia minimum 2l wody,herbata zielona i kawa

I jak sie to dzisiaj prezentuje?

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-04-13 o 11:25
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:42   #1237
polny mak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze RRRR
Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ

Po przebudzeniu:
Kawa i 3 sliwki suszone,nastepnie 25 minut biegania i cwiczenia na brzuch¶liwki zjedz po trenningu w ramach wêgi po treningowych, a przed proponujê jajko i kromkê razowca lub co¶ innego, ale najlepiej by to by³y wêgle z³o¿one + bia³ko szybko wch³anialne

SnI:
3 lyzki owsianki na mleku,lyzka zurawiny suszonej,lyzka rodzynek,starte jabklo,bananpare migdalow,lyzeczka budyniu czekoladowego(sproszkowan ego bez cukru) do owsianki,lyzeczka miodu,2 lyzki otrebow pszennych. Mialam dzisiaj ochote na slodsza wersje sniadania stad ten budyn,wyszlo pysznie i gesto pycha ale brak szybko wch³anialnego bai³ka po treningu wiêc albo od¿ywka bia³kowa, albo zmieñ owsiankê na s³odko na s³ono i zrób np placuskzi owsiane z tuñczykiem a jak musi byæ owsianka to dodaj twaróg do niej , bo nie ma ¿adnego bia³ka

Sn II: Serek wiejski 3%tluszczu(pol opakowania),wymieszany z pol opakowania jogurtu(polowa ze 150g),garsc slonecznika,2 kromki wafli ryzowych wkruszonych to serka i jogurtu,jablko te wafle bym zamieni³a na razowiec co do s³onecznika to wêgle i t³uszcze s± ryzykowne, ale je¶li waga leci ..w ogóle mnóstwo tu wêgli prostych bo jogo te¿ wêgle..

Obiad: 5 kotlecikow sojowych,szpinak,brukselk a,surowka warzywna,papryka nadziewana kapusta kwaszona tu mi brak wêgli z³o¿onych

Podwieczorek: druga polowa wieszniaka z rana z blonnikiem,moze marchewka

Kolacja: gotowane jajko z jakas surowka warzywna

w ciagu dnia minimum 2l wody,herbata zielona i kawa

I jak sie to dzisiaj prezentuje?
jw.
za du¿o wêgli prostych, za ma³o z³o¿onych

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 11:46   #1238
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Wczoraj nie zjadlam NIC s³odkiego, ale jestem z siebie dumna. Za to dzisiejszy egzamin przemilczê i pozdrowiê CKE.

I wstawiam moj± R dzisiejsz±:

I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1/2 szklanki mleka 1,5%(zawsze takie kupujemy), dwie suszone ¶liwki, 5 ¶rednich kulek bia³ego , kilka rodzynek; kawa z mlekiem

II¶n: 100g serka homo naturalnego z dwoma suszonymi ¶liwkami i gar¶ci± rodzynek; kubek zielonej herbaty

III¶n: miseczka pokrojonego w kostkê arbuza

seria wymachów

obiad: miska zupy kalafiorowej z ziemniakami i mnóstwem warzyw

kolacja: serek wiejski z rzodkiewk±

seria brzuszków

My¶lê, gdzie dorzuciæ rowerek stacjonarny, miêdzy którymi posi³kami? Dodam, ¿e III ¶n jeszcze nie jad³am.
A no i prosze o ocenkê.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:17   #1239
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Dzisiejsze U

I-bardzo du¿a bu³ka dzielona na 4 :
2 z szynk± i serem ¿ó³tym
1 z serkiem topionym do smarowania (grubo)
1 z serkiem topionym w plasterkach (1 plaster)

II-serek Tutti z biedry (dziêki Becia,Nora Grey ) z wiórkami kokosowymi

III-zupa pomidorowa zabielana z makaronem+pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju+fura papryki+makaron <babcia ¶mieje siê,¿e ci±gle makaron jem i W³oszk± mnie nazwa³a hahah )

IV-jab³ko+kubek budyniu+wiórki kokosowe

V-bu³a taka jak na ¶niadanie,tyle,¿e dzielona na 2 i z Ram±:
1 czê¶æ z szynk± i papryk±
2 czê¶æ z serkiem do smarowania i ogórkiem

Picie :
2 l wody niegazowanej albo wiêcej
kilka herbatek zielonych z malin± (takie pyszne z biedry -nazywaj± siê Twój Ogród czy co¶ )

Æwiczenia :
2 dzieñ A6W
20 brzuszków
20 sk³onów
i jak ?

Edytowane przez PoProstuIzka
Czas edycji: 2011-04-13 o 12:18
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:20   #1240
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Poka¿ wiadomo¶æ
Mojeee Uuuu. Dawno nie wstawia³am

I. owsianka( 4³. p³atków, otrêby ¿ytnie, cynamon, mleko 2%) z truskawkami i ciemnym winogronem; zielona herbata je¿eli naprawdê spora porcja owoców i mleka to ok, chocia¿ sypnê³abym te¿ innych dodatków
II. bu³ka ciemna ze s³onecznikiem, z mas³em, kie³kami rzodkiewki, pieczon± piersi± z kurczaka, ogórkiem i pomidorem; jab³ko tu ³adnie
III. ziemniaki, kotlet w cie¶cie z karkówki, sos jarzynowy, surówka z pomidora, rzodkiewki, sa³aty, natki i jogurta greckiego ok, je¿eli porcja spora
IV. 3 kromki chleba domowego z sezamem :
- 2x z mas³em, serem ¿ó³tym, pomidorem, górkiem i rzodkiewk±
- z paprykarzem ³ososiowym i warzywami jw. ok
miseczka fistaszków w ³upinach i herbata z sokiem malinowym ³adnie

i jak ??

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Jak zwykle wzorowo
jw.
nadal uderza brak podwieczorku, ale generalnie widzê jakie¶ drgniêcie w stronê bardziej lu¼nego U
za ocenê dziêkujê
polecam owsiankê z morelami i figami oraz zbo¿ówkê, to jedne z moich ulubionych ¶niadañ

Cytat:
Napisane przez katharsis Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie
Czy mog³abym poprosiæ o ocenê jad³ospisu? Jest to R:

I musli (w tym p³atki owsiane, mieszanka musli, ró¿ne rodzaje pokruszonych orzechów, rodzynki i p³atki frutina - tak± wielk± mieszankê trzymam w wielkim pojemniku :P) i tego 5 ³y¿ek + szklanka mleka sojowego niektóre z tych p³atków s± s³odzone, wiêc nie wiem, czy to dobry wybór, ale mog± zostaæ, je¿eli nie utrudniaj± Ci chudniêcia. doda³abym tylko ¶wie¿y owoc i tych p³atków mog³o byæ w sumie wiêcej

II 2 kromki chleba razowego z dwoma plastrami mozarelli i na to po ³y¿eczce konfitury z truskawek domowej roboty + kubek kawy z mlekiem sojowym tak nie eRkowo trochê. doda³abym owoc

III szklanka makaronu razowego, z duszonym szpinakiem i ¶redniej wielko¶ci kotlet sojowy mielony sma¿ony na teflonie ok, je¿eli porcja spora

IV jogurt naturalny z garstk± pestek z dyni jogurt zamieñ na serek homogenizowany naturalny/wiejski albo twaróg, jogurt ma za ma³o bia³ka, a za du¿o wêgli

V wie¶niak z wkrojonym zielonym ogórkiem, pomidorem i przyprawami ok

Po moich wcze¶niejszych b³êdach przy odchudzaniu (maniakalne liczenie kalorii) i przytyciu ok 10kg z w³asnej g³upoty i innych przykrych rzeczy które mnie spotka³y, staram siê od¿ywiaæ tak aby wszystko mia³o jak±¶ warto¶æ od¿ywcz± a nie byle jak i byle co oby by³o jak najmniej kcal, chcê teraz zrzucaæ kg w rozs±dniejszy sposób, wiêc wszelkie uwagi, wskazówki co do mojego jad³ospisu wezmê sobie bardzo do serducha z góry dziêkujê i pozdrawiam Was dziewczyny
jw.
I i II ¶niadanie dosyæ lu¼ne, ale je¿eli chudniesz, to nie musisz ich wywalaæ przyda³oby siê mo¿e trochê wiecej warzyw

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b granulowanych, 1 zwyk³ych, mleko 1,5%, ma³y banan, kostka gorzkiej czekolady, malutka ³y¿eczka kakao, pó³ ³y¿eczki miodu, dwie krople aromatu migda³owego) - czu³am siê, jakbym jad³a jaki¶ zakazany deser, przepyszne brzmi pysznie wielko¶ciowo te¿ jest ok, je¿eli sypnê³a¶ dodatków porz±dnie
II nale¶nik pe³noziarnisty z pó³t³ustym twarogiem i powid³ami (po taakim ¶niadaniu nie zmie¶ci³abym kanapki, wiêc do³o¿y³am twaróg) ok, skoro napcha³a¶ siê ¶niadaniem, to mo¿e byæ, chocia¿ doda³abym owoc
III makaron pe³noziarnisty z miêsem i sosem warzywnym ok, je¿eli procja spora
IV serek wiejski ze s³onecznikiem ³adnie
V pó³ wêdzonej makreli, ogórek zielony te¿ fajnie

jw.
baaardzo podoba mi siê ten jad³ospis
a jak waga? ju¿ leci dalej?
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:57   #1241
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. / r lekkie.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z pasztetem sojowym pieczarkowym i pomidorami.
godzinka fitness - BodyArt.
2¶n - w biegu, dwa ma³e ¿ytnie rogaliki i du¿a activia naturalna do picia 300 ml.
3¶n - twaro¿ek wiejski pi±tnicy z kromk± ¿ytniego jak na ¶niadanie.
obiad - grillowana pier¶ z kurczaka z przyprawami, 2 kiszone ogórki, ³y¿ka buraczków.
podwieczorek - filet ¶ledziowy w occie balsamicznym z oliwkami.
kolacja - pier¶ z kurczaka z sa³atk± i sosem jogurtowym.

pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 13:02   #1242
polny mak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U. / r lekkie.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z pasztetem sojowym pieczarkowym i pomidorami. przed treningiem wrzuæ bia³ko ³atwo przyswajalne
godzinka fitness - BodyArt.
2¶n - w biegu, dwa ma³e ¿ytnie rogaliki i du¿a activia naturalna do picia 300 ml. ok
3¶n - twaro¿ek wiejski pi±tnicy z kromk± ¿ytniego jak na ¶niadanie. tu bym warzywo wrzucila
obiad - grillowana pier¶ z kurczaka z przyprawami, 2 kiszone ogórki, ³y¿ka buraczków.hmm wêgle?
podwieczorek - filet ¶ledziowy w occie balsamicznym z oliwkami.
kolacja - pier¶ z kurczaka z sa³atk± i sosem jogurtowym.

co tak cienko ? co¶ siê dzieje ? ma³o nnkt..w zasadzie chyba tylko w ¶ledziu.. spypnij gdzie¶ orzechy..

zdrowo siê od¿ywiam

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-04-13 o 13:03
Stary 2011-04-13, 13:14   #1243
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

hehehe kasze gotuje normalnie, tylko podaje 4 lyzki przed ugotowaniem, bo nie bee przeciez liczyc po ugotwaniu kiedy jem:P
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:03   #1244
twinsy21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 467

Czas na nasze U ( Oj, jak dawno tutaj bylysmy ) ( Okres wci±¿ jest- cale szczescie, z lekkimi opoznieniami, ale dopoki nie uregulujemy tarczcy, ciagle beda jakies wahania i zbyt dlugie przerwy, waga waha sie w okolicach 40 kg)
Przed sniadaniem ( wszystko jedzone na szybciaka, bo pospalysm sobie o godzine za dlugo;p)
2 suszone sliwki
kawa z mlekiem mulermilk pistacjowym + 3 kostki czekolady pelnomlecznej + kawalek babki od wspolokatora
sniadanie;
wielka bagietka;
1/2 z maslem, salata, pomidorem, rzodkiewka, camembertem na podpuszce wege + ketchup
1/2 z maslem orzechowym i dzemem truskawkowym ( kochamy to polaczenie!. Nic dziwnego,z e tak szybko nam sie maslo konczy:P

II sniadanie;
miska platkow ( owsiane + fitnessy+ZB+podusie+ mlekolaki) z jogurtem homo waniliowym , jogurtem naturalnym, jablkiem podprazonym na patelni z cynamonem, bananem, mandarynk± + po gar¶ci; orzechow wloskich, slonecznika, rodzynek i wiórek kokosowych.

Obiad;
miska makaronu ze szpinakiem, fet±, salatk± warzywn±, twarogiem i dodatkowo posypane camembertem.

po; kawa z mlekiem pistacjowym+ 2 kostki czeko milki marcepanowej.

w planach ( patrzac na zawartosc lodowy i pustke w portfelu;p)
Podwieczorek;
lody + kawalek ciasta, ktore upieklysmy ( na spodzie owoce roznego rodzaju, w srodku budyn czekoladowy + kruszonka i starta gorzka czeko) + jablko podprazone na patelni z cynamonem. + szklanka soku

kawa z mlekiem pistacjowym again ( tja, ale kochamy taka i kupujemy wszelakie smaki, od czekoladowy po truskawkowy)

Kolacja;
Bu³a ( pyszna, chrupi±ca i wielka^^) ze skladem takim jak na sniadanie, tylko na nieslodk± polowkê polozone jajo + 3/4 kostki ( mamy w lodowe 1,5 )twarogu z jogurtem nat., szczypiorem, rzodkiew±, szpinakiem i pomidorem.
po; kakao na mleku
I moze cos jeszcze bylo, ale nie pamietamy

Pozdrawiamy!

Leczenie euthyroxem.

" I je¶li to nie jest grzech, napij siê, a bêdzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:09   #1245
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Poka¿ wiadomo¶æ
Czas na nasze U ( Oj, jak dawno tutaj bylysmy ) ( Okres wci±¿ jest- cale szczescie, z lekkimi opoznieniami, ale dopoki nie uregulujemy tarczcy, ciagle beda jakies wahania i zbyt dlugie przerwy, waga waha sie w okolicach 40 kg)
Przed sniadaniem ( wszystko jedzone na szybciaka, bo pospalysm sobie o godzine za dlugo;p)
2 suszone sliwki
kawa z mlekiem mulermilk pistacjowym + 3 kostki czekolady pelnomlecznej + kawalek babki od wspolokatora
sniadanie;
wielka bagietka;
1/2 z maslem, salata, pomidorem, rzodkiewka, camembertem na podpuszce wege + ketchup
1/2 z maslem orzechowym i dzemem truskawkowym ( kochamy to polaczenie!. Nic dziwnego,z e tak szybko nam sie maslo konczy:P

II sniadanie;
miska platkow ( owsiane + fitnessy+ZB+podusie+ mlekolaki) z jogurtem homo waniliowym , jogurtem naturalnym, jablkiem podprazonym na patelni z cynamonem, bananem, mandarynk± + po gar¶ci; orzechow wloskich, slonecznika, rodzynek i wiórek kokosowych.

Obiad;
miska makaronu ze szpinakiem, fet±, salatk± warzywn±, twarogiem i dodatkowo posypane camembertem.

po; kawa z mlekiem pistacjowym+ 2 kostki czeko milki marcepanowej.

w planach ( patrzac na zawartosc lodowy i pustke w portfelu;p)
Podwieczorek;
lody + kawalek ciasta, ktore upieklysmy ( na spodzie owoce roznego rodzaju, w srodku budyn czekoladowy + kruszonka i starta gorzka czeko) + jablko podprazone na patelni z cynamonem. + szklanka soku

kawa z mlekiem pistacjowym again ( tja, ale kochamy taka i kupujemy wszelakie smaki, od czekoladowy po truskawkowy)

Kolacja;
Bu³a ( pyszna, chrupi±ca i wielka^^) ze skladem takim jak na sniadanie, tylko na nieslodk± polowkê polozone jajo + 3/4 kostki ( mamy w lodowe 1,5 )twarogu z jogurtem nat., szczypiorem, rzodkiew±, szpinakiem i pomidorem.
po; kakao na mleku
I moze cos jeszcze bylo, ale nie pamietamy

Pozdrawiamy!
ka¿da to je czy to s± porcje dzielone na dwie?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:10   #1246
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

bardzo proszê o ocene..

R/U; (mega g³odna!)
woda z cytyn±&4¶liwi moczone w wodzie
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, jab³ko, homo nat 135g,s³odzik,
³ycha rodzynek,cynamon) kawa
II.grejpruit, domowa bu³eczka z m±ki orkiszowej, posypana obficie s³onecznikiem (moje dzie³o,ca³kiem niez³e) z jajem na twardo i jednym bia³kiem,wêdlin±,ogórem, inka na mleku (ok szklanka)
III.kroma zwyk³ego wiejskiego chlebka z serkiem ¶mietankowo-ogókowym niesety t³ustym ale smacznym,z ogókiem i miêskiem z kurczaka
IV.ok 60g makaronu razowego z czosnkiem,sokiem pomidorwym i bazyli± zagêszczony ¶mietank± z wie¶niaka 5%-towego, oraz udko i dwa skzyde³ka z kurczaka
inka na mleku (szklanka)
si³ownia
V.bêdzie wie¶niak ju¿ bez ¶mietanki z ogórkiem i szczypiorem

I jak? ujdzie?

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:12   #1247
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj nie zjadlam NIC s³odkiego, ale jestem z siebie dumna. Za to dzisiejszy egzamin przemilczê i pozdrowiê CKE.

I wstawiam moj± R dzisiejsz±:

I¶n: owsianka - 4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1/2 szklanki mleka 1,5%(zawsze takie kupujemy), dwie suszone ¶liwki, 5 ¶rednich kulek bia³ego , kilka rodzynek; kawa z mlekiem

II¶n: 100g serka homo naturalnego z dwoma suszonymi ¶liwkami i gar¶ci± rodzynek; kubek zielonej herbaty

III¶n: to samo, co na drugie ¶niadanie + kawa z mlekiem

seria wymachów

obiad: miska zupy kalafiorowej z ziemniakami i mnóstwem warzyw

kolacja: serek wiejski z rzodkiewk±

seria brzuszków

My¶lê, gdzie dorzuciæ rowerek stacjonarny, miêdzy którymi posi³kami? Dodam, ¿e III ¶n jeszcze nie jad³am.
A no i prosze o ocenkê.
Up..

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:21   #1248
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
ka¿da to je czy to s± porcje dzielone na dwie?
Nie raz pisalysmy, ze podajemy na 1 osobê, bo bez sensu byloby rozpisywac na 2;p

Leczenie euthyroxem.

Stary 2011-04-13, 14:23   #1249
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie raz pisalysmy, ze podajemy na 1 osobê, bo bez sensu byloby rozpisywac na 2;p
i nigdy nie macie ochoty na co¶ innego^^?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:24   #1250
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo proszê o ocene..

R/U; (mega g³odna!)
³ycha rodzynek,cynamon) kawa
II.grejpruit, domowa bu³eczka z m±ki orkiszowej, posypana obficie s³onecznikiem (moje dzie³o,ca³kiem niez³e) z jajem na twardo i jednym bia³kiem,wêdlin±,ogórem, inka na mleku (ok szklanka)
III.kroma zwyk³ego wiejskiego chlebka z serkiem ¶mietankowo-ogókowym niesety t³ustym ale smacznym,z ogókiem i miêskiem z kurczaka
IV.ok 60g makaronu razowego z czosnkiem,sokiem pomidorwym i bazyli± zagêszczony ¶mietank± z wie¶niaka 5%-towego, oraz udko i dwa skzyde³ka z kurczaka
inka na mleku (szklanka)
si³ownia
V.bêdzie wie¶niak ju¿ bez ¶mietanki z ogórkiem i szczypiorem

I jak? ujdzie?
¿abko ja tam siê zbytnio nie znam, sama miewam w±tpliwo¶ci co do mojej R -> to ci±g³e testy

Jedyne co mi siê rzuca od razu w oko i my¶lê ¿e tego siê nie je -> w oko³otreningowych posi³kach (je¶li æwiczysz si³owo), zarówno przed jak i po masz nabia³...(wie¶niak, ¶mietanka,mleko) tego unikamy Przed i po æwiczeniach musisz zje¶æ szybkowch³anialne bia³ko + wêgle z³o¿one -> nabia³ to bia³ko wolnowch³anialne...

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:28   #1251
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
i nigdy nie macie ochoty na co¶ innego^^?
Nie a jak juz sie zdarzy ( a jest to juz jakis meeeeeega wyj±tek), to jedna pozazdrosci drugiej i zjemy te rzeczy na ktore mamy ochotê we dwie ( Czyli jak jedna ma ochote na princesse, druga na pawe³ka, to zjemy to i to)

Leczenie euthyroxem.

Stary 2011-04-13, 14:53   #1252
Moyraa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 592

Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, trochê serka wiejskiego, jab³ko;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba orkiszowego:
- 1 z mas³em (chyba) i polêdwic± drobiow±
- 2 tosty z samym mas³em (jedna kromka posmarowana dwstronnie)
III. przed - jab³ko,
Grillowana pier¶ z kurczaka, ziemniaki gotowane w skorupkach
IV. Szklanka soku marchewkowo-selerowego, trochê s³onecznika, kilka ³y¿ek granoli (z p³atków owsianych, nerkowców, cukru trzcinowego i miodu)
V. Ciê¿ka kromka chleba orkiszowego z jajecznic± na ma¶le z jednego jajka, 100g serka wiejskiego

Moyraa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:53   #1253
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b granulowanych, 1 zwyk³ych, mleko 1,5%, ma³y banan, kostka gorzkiej czekolady, malutka ³y¿eczka kakao, pó³ ³y¿eczki miodu, dwie krople aromatu migda³owego) - czu³am siê, jakbym jad³a jaki¶ zakazany deser, przepyszne
II nale¶nik pe³noziarnisty z pó³t³ustym twarogiem i powid³ami (po taakim ¶niadaniu nie zmie¶ci³abym kanapki, wiêc do³o¿y³am twaróg)
III makaron pe³noziarnisty z miêsem i sosem warzywnym
IV serek wiejski ze s³onecznikiem
V pó³ wêdzonej makreli, ogórek zielony

bardzo mi siê podoba, a co to za miêsko na obiad? jak zrobi³a¶ sos warzywny? jedyne co mog³a¶ zmieniæ to zamiast powide³ wkroiæ ¶wie¿ego owoca
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:07   #1254
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 064

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo proszê o ocene..

R/U; (mega g³odna!)
³ycha rodzynek,cynamon) kawa s³odzik zamieñ na miód i bêdzie okej
II.grejpruit, domowa bu³eczka z m±ki orkiszowej, posypana obficie s³onecznikiem (moje dzie³o,ca³kiem niez³e) z jajem na twardo i jednym bia³kiem,wêdlin±,ogórem, inka na mleku (ok szklanka) + mas³o!
III.kroma zwyk³ego wiejskiego chlebka z serkiem ¶mietankowo-ogókowym niesety t³ustym ale smacznym,z ogókiem i miêskiem z kurczaka tu znowu, dodaj mas³a! na u w porz±dku, na r ten serek chyba odpada
IV.ok 60g makaronu razowego z czosnkiem,sokiem pomidorwym i bazyli± zagêszczony ¶mietank± z wie¶niaka 5%-towego, oraz udko i dwa skzyde³ka z kurczaka mo¿e na deserek gar¶æ orzechów, co? ;D
inka na mleku (szklanka)
si³ownia
V.bêdzie wie¶niak ju¿ bez ¶mietanki z ogórkiem i szczypiorem po si³owni powinny wpa¶æ jakie¶ wêgle

I jak? ujdzie?
jw.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 15:48   #1255
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez Moyraa Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja / Utrzymanie

I. P³atki owsiane, mleko sojowe, suszone morele i ¶liwki, trochê serka wiejskiego, jab³ko;
Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika;
II. 3 kromki chleba orkiszowego:
- 1 z mas³em (chyba) i polêdwic± drobiow±
- 2 tosty z samym mas³em (jedna kromka posmarowana dwstronnie)
III. przed - jab³ko,
Grillowana pier¶ z kurczaka, ziemniaki gotowane w skorupkach
IV. Szklanka soku marchewkowo-selerowego, trochê s³onecznika, kilka ³y¿ek granoli (z p³atków owsianych, nerkowców, cukru trzcinowego i miodu)
V. Ciê¿ka kromka chleba orkiszowego z jajecznic± na ma¶le z jednego jajka, 100g serka wiejskiego

³a³... jestem zaskoczona, ¿e komu¶ mo¿e smakowaæ pier¶ z kurczaka z ziemniakami bez jakiej¶ surówki, choæby buraczków :P Moim zdaniem mo¿e byæ, ale wydaje sie byæ monotonnie no i strasznie ma³o warzyw. Niektóre jeszcze nie s± powalaj±ce w smaku, ale rozumiem, ¿e to kwestia przyzwyczajenia. Ja obecnie jak jem kanapkê bez warzyw, to wiêkszo¶æ kanapek mi zwyczajnie nie smakuje, nawet gdy warzywa s± typowo zimowe, kiedy¶ tak± kanapkê bym zjad³a, chocia¿ tez jad³am warzywa. Na prawdê ¿adne po³±czenia z warzywami Ci nie smakuj± ?
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:06   #1256
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
co tak cienko ? co¶ siê dzieje ? ma³o nnkt..w zasadzie chyba tylko w ¶ledziu.. spypnij gdzie¶ orzechy..
ech, dziêki za komentarz.
podwieczorek uleg³ zmianie i zamiast ¶ledzia zjad³am miseczkê jogurtu naturalnego z jagodami, gar¶ci± suszonych moreli, ¿urawiny i otrêbów ze ¶liwk±.
i ju¿ nie mam gdzie upchn±æ tych nnkt, mo¿e na kolacjê co¶ wymy¶lê, a orzechów w³a¶nie siê skoñczy³y.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:29   #1257
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
nadal uderza brak podwieczorku, ale generalnie widzê jakie¶ drgniêcie w stronê bardziej lu¼nego U
za ocenê dziêkujê
polecam owsiankê z morelami i figami oraz zbo¿ówkê, to jedne z moich ulubionych ¶niadañ
Podwieczorki jadam tylko w soboty, niedziele oraz wolne dni. Kiedy chodzê do szko³y, szczerze mówi±c nie mam czasu. Spêdzam tam ( w szkole) 3/4 dnia, jak wracam to powtarzam materia³ do matury i piszê pracê na j. polski. G³odna jednak nie chodzê, a to najwa¿niejsze.

Owsiankê wypróbujê.

Kolejne Uuuuu:
I. cztery placki owsiane posmarowane domowym d¿emem wi¶niowym oraz ob³o¿one ciemnym winogronem; zielona herbata z cytryn±
II. dwie kromki chleba domowego z sezamem z mas³em, piersi± z kurczaka, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewk±; jab³ko
III. miska barszczu bia³ego z ziemniakami i pêtkiem bia³ej kie³basy
IV. podczas pisania pracy z j.polskiego : gar¶æ orzechów, ciastko owsiane oraz kawa z mlekiem
V. trzy kromki chlaba jw z mas³em:
- 2 x z polêdwic± ogonow±, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewk±
- z paprykarzem ³ososiowym i warzywami jw
herbata z sokiem malionowym i cytryn±

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 16:34   #1258
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez cordellia Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
noi masz przd przeczytaniem tego w³a¶nie zjad³am miskê orzeszków ziemnych noo jakby¶ mi wyraka³a
hehe ale ostanio mam meega faze na ziemne, w 3dni zniknê³o 500g paka i ogólnie na t³use i na wêgle... bia³ko mog³oby nie istnieæ eh..mam nadzieje ze nie wróc± mi te kg które zrzuca³am ponad 3miechy

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:58   #1259
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Redukcja dzisiejsza

1. standart - jogurt 175g, 2 ³ychy owsianych, 1 fitelli (nie mogê jej skoñczyæ mno¿y mi siê w tej puszce jak nic!), mia³o byæ jeszcze kiwi ale mama zjad³a..., kawa z mlekiem 3,2%

2. omlet z jednego jajka, ³y¿ki m±ki krupczatki, czubatej ³y¿ki s³onecznika, du¿ego plastra wêdliny

3. porcja sa³atki cezar

4. pó³ pojedynczej piersi z kurczaka w panierce z knora pieczona w piekarniku (mo¿e byæ czy na redukcjê panierka mimo, ¿e ca³o¶æ pieczona a nie sma¿ona wykluczona?), 4 ³y¿ki ugotowanej kaszy gryczanej, pomarañczka, kawa z mlekiem 3,2%

5. bêdzie twaróg z kefirem

Stara³am siê wprowadziæ pewne innowacje, jak to wygl±da?
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-13, 17:03   #1260
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 988

Cytat:
Napisane przez kinkong Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo mi siê podoba, a co to za miêsko na obiad? jak zrobi³a¶ sos warzywny? jedyne co mog³a¶ zmieniæ to zamiast powide³ wkroiæ ¶wie¿ego owoca
na obiad by³ filet z indyka podsma¿ony z przyprawami co do sosu to do zwyk³ego pomidorowego (kupowany, ale w³a¶ciwy, ¿e tak powiem, bez zbêdnych dodatków) powrzuca³am podsma¿one na teflonie warzywa, wysz³o bardzo smaczne a na powid³a mia³am taak± ochotê, bo to babcia robi³a

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
baaardzo podoba mi siê ten jad³ospis
a jak waga? ju¿ leci dalej?
dziêki a co do wagi - oka¿e siê w pi±tek

najzabawniejsze jest to, ¿e i tak jad³am inaczej ni¿ zaplanowa³am i to z bardzo niedietetyczn± zmian± :P I ¶niadanie, jak napisa³am, wypas owsianka, ale na drugie wpad³ ten nale¶nik, a ¿e to by³o ju¿ trochê pó¼niej, to zjad³am te¿ malutk± kanapkê z pasta jajeczn±, no i przyszed³ t¿ z p±czkiem.. ciep³ym, z mojej ulubionej cukierni.. no nie mog³am odmówiæ ani t¿, ani p±czkowi :P dlatego obiad by³ niedawno i pewnie z tego powodu nie bêdzie podwieczorku ale najbardziej cieszê siê, ¿e nie mia³am wyrzutów sumienia z powodu tego p±czka, to mój pierwszy od t³ustego czwartku i drugi od pocz±tku roku, nie dam siê zwariowaæ
nie mam za to pomys³u na jutrzejszy obiad, mam co prawda w zamra¿alniku kotlety schabowe mamy, ale w panierce, a nie chcia³abym przesadziæ, jak myslicie, mogê zje¶æ?:P

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.