Rozstanie z facetem -cz. XVII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 12:32   #3121
dyciaaa45
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

Witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Eh.Jest mi tak cholernie ciężko i smutno,że postanowiłam zajrzeć tutaj.Moje koleżanki bardzo chwalą sobie tę stronę.
Mam dopiero 17lat,ale mimo to strasznie przeżywam rozstanie z chłopakiem.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc , zrozumienie i analize mojego problemu i durnego zachowania mojego 'byłego'?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
dyciaaa45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:34   #3122
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Rozstanie z facetem -cz. XVII

dyciaaa45 - witamy i czytamy
Stary 2011-04-13, 12:36   #3123
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yuuka Pokaż wiadomość
Były pokazał jaki naprawdę jest kończąc związek - zwyzywał mnie od s*k itp. Nigdy mnie nie uderzył ale słowa takie chyba bardziej mnie ranią. Dobry z niego manipulant. Chcę się od niego uwolnić raz na zawsze. Bo wiem, że będzie okazja by do siebie wrócić. Przyjedzie, przeprosi. Ja za miękka jestem. Czuję się koszmarnie.
Yukka, nie wiem, czy lubisz Grocholę, ja tam średnio, ale przeczytałam kiedys Trzepot skrzydeł. Warto przeczytać. Jak chcesz, mogę Ci wysłać emailem.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:42   #3124
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:
Napisane przez dewastacja Pokaż wiadomość
No i się zakończyła bajka o wielkiej miłości. Królewicz zabrał swoje cztery litery w troki i się zmył. Nie wiem co ze sobą zrobić Mam ochotę wyć
Oj przytulam Cię mocno

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jak to mówią...każdy eks ma coś z rycerza - zakuty łeb
święta prawda

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ładna pogoda dzisiaj
Taaa ten śnieg za oknem cudo

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dyciaaa45 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich użytkowników.
Eh.Jest mi tak cholernie ciężko i smutno,że postanowiłam zajrzeć tutaj.Moje koleżanki bardzo chwalą sobie tę stronę.
Mam dopiero 17lat,ale mimo to strasznie przeżywam rozstanie z chłopakiem.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc , zrozumienie i analize mojego problemu i durnego zachowania mojego 'byłego'?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Witaj możesz na nas liczyć.
Stary 2011-04-13, 12:45   #3125
martuska2o
Rozeznanie

A mi wpadł ktoś w oko
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:48   #3126
dyciaaa45
Przyczajenie

A więc tak..wszystko zaczęło się jakoś 7miesiecy temu. Pierwszy wszystko zaczął..zaczął pisać,zawsze jako pierwszy..później to wszystko zaczęło ewoluować. Bo zaczęliśmy się spotykać. Co prawda dzieliła nas nie mała odległość,ale generalnie dawaliśmy radę. W połowie naszej znajomości kontakt się urwał. Można powiedzieć,że to on był tego sprawcą ,ponieważ on zaczął mnie 'olewać' i jedyne co potrafił stiwerdzić to 'przepraszam'..jednak na spotkaniu,które miało wszystko wyjaśnić przeprosił,powiedział co do mnie czuje i poprosił o chodzenie. Jednak on nie dbał o mnie..nie wiedziałam co się z nim dzieje, co robi. A przecież o to chodzi m.in.w związku. Uznał,że to bez sensu i zakończył pierwszy związek. Mieliśmy okazje pogadać na kolejnym spotkaniu,gdzie znów przeprosił i powiedział to słynne "kocham Cię". Myślałam,że jeżeli mówi takie słowa to jest na prawdę super. I na początku faktycznie tak było. Ale później znów to samo - to nie ma sensu..traktował mnie okropnie. Ale jak się później okazało chciał mnie zniechęcić do siebie,bo twierdził że ktoś taki jak ja nie może zadawać się z kimś takim jak on.Ale na kolejnym przypadkowym spotkaniu..podszedł przeprosił powiedział znów , że mnie kocha,ale że jest po prostu złym człowiekiem..- te zrywania odbywały się przez telefon. Ja wierzyłam i zaufałam mu..za każdym razem. Mimo ,że wiedział co przeżyłam wcześniej..jak ktoś inny mnie zranił. Strasznie mnie to zabolało..Może to się wydawać błahe, ale ja mu na prawdę zaufałam. A on..
Dodam również,że to chłopak z problemami -alkohol,dragi , problem w szkole z rodzicami. Ale przy mnie był zupełnie kimś innym. Tylko jak dochodziło do utrzymaywaniu kontaktu przez tel,bo nie było możliwości widzenia,to było nieciekawie..Co wy na to?
nie wiem czy coś zrozumiecie z tego..no ale.
Stary 2011-04-13, 12:48   #3127
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez martuska2o Pokaż wiadomość
A mi wpadł ktoś w oko
Zbombradowałaś nas.
I ta ilość postów: 656
Stary 2011-04-13, 12:51   #3128
martuska2o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Zbombradowałaś nas.
I ta ilość postów: 656
Lubię takie wejścia
A co taka liczba oznacza ? :P
No nic mam nowy obiekt westchnień może wygryzie poprzedni
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:51   #3129
dewastacja
Raczkowanie

Jak mam przestać ryczeć?
Szłam sobie przed chwilą drogą i chłopaczki układali kostkę brukową, zaczęli za mną gwizdać, popłakałam się. Jestem nienormalna

dewastacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:03   #3130
pika87
Rozeznanie

Cytat:
Jak mam przestać ryczeć?
Szłam sobie przed chwilą drogą i chłopaczki układali kostkę brukową, zaczęli za mną gwizdać, popłakałam się. Jestem nienormalna

o nie, nienawidze takiego zachowania!!! to jakieś pustaki są!!! wogóle się nie przejmuj! każdy reaguje inaczej - mnie np. podnosi się ciśnienie jak widzę coś takiego
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:13   #3131
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No więc właśnie.

Damski bokser też po fakcie przeprasza, kwiatki nosi, obiecuje leczenie, a nawet się leczy. A potem jest kolejny raz.

Nigdy nie będziesz miała pewności, że jego zachowanie się nie powtórzy, że nie wyzwie Cię od najgorszych, że nie wpadnie w kolejny ciąg. Alkoholizm można zaleczyć, ale nie wyleczyć, wiesz o tym.

Ja bym chyba nie ryzykowała. Ale ja już stara jestem, szkoda mi czasu na kolejne lata spędzone z życiową pomyłką...w imię miłości. Miłość miłością, szczęście jest ważniejsze.

A Ty, biorąc pod uwagę, że jesteś DDA, przez długi długi czas miałabyś oczy dookoła głowy i tylko byś czatowała co się znowu spieprzy. kiedy wyzwie.

Kurde no, szkoda życia.

Jasne, zrobisz co zechcesz, ale przemyśl to bardzo dokładnie. I racjonalnie. Bo myślenie "kochamy się, damy radę pokonać wszystkie przeciwności" niejedną już sprowadziło na bardzo niefajne manowce, skąd nie umie już wrócić. Albo nie chce "bo kogo ja teraz znajdę, kto mnie zechce"...
Przemyślę, musze twardo stąpać po ziemii, mój ojciec spieprzył mi dzieciństwo więc nie chcę żeby kolejny mężczyzna w moim życiu okazał się świnią. Co będzie zobaczymy. Zastanawia mnie tylko jedno - co się z nim stało, sam mi powiedział, że chciałby być taki jak kiedyś, że wie, że rani bliskie osoby dlatego zdecydował się na tą terapię. Ale co było powodem?
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:17   #3132
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Przemyślę, musze twardo stąpać po ziemii, mój ojciec spieprzył mi dzieciństwo więc nie chcę żeby kolejny mężczyzna w moim życiu okazał się świnią. Co będzie zobaczymy. Zastanawia mnie tylko jedno - co się z nim stało, sam mi powiedział, że chciałby być taki jak kiedyś, że wie, że rani bliskie osoby dlatego zdecydował się na tą terapię. Ale co było powodem?
O, jaki dubel Odpisałam Ci na poprzedniej stronie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
o nie, nienawidze takiego zachowania!!! to jakieś pustaki są!!! wogóle się nie przejmuj! każdy reaguje inaczej - mnie np. podnosi się ciśnienie jak widzę coś takiego
A ja tam lubię, zawsze mi się humor poprawia
Stary 2011-04-13, 13:17   #3133
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Zastanawia mnie tylko jedno - co się z nim stało, sam mi powiedział, że chciałby być taki jak kiedyś, że wie, że rani bliskie osoby dlatego zdecydował się na tą terapię. Ale co było powodem?
Szkoda czasu na zastanawianie się nad tym. Mam nadzieję, że terapia będzie przynosić rezultaty. Jeśli tak, to kiedyś wszystkiego się dowiesz.
Stary 2011-04-13, 13:25   #3134
dyciaaa45
Przyczajenie

Do Yuuka
Kochana powinnaś to raczej interpretować tak,że musisz coś mieć w sobie skoro tak się zachowali ;d
fakt to trochę prostackie zachowanie,ale tacy już są niektórzy facecie.
więc wiesz - traktuj to tak,że jesteś po prostu atrakcyjna.
Stary 2011-04-13, 13:34   #3135
Yuuka
Rozeznanie

Cholercia, ale mi się przysnęło Elve - sorki za dubel ale zasspana nie ogarniam Normalnie mnie zwaliło z nóg..

Malla - ja tez mam taką nadzieję. Śniło mi się , że były miał wypadek.. brrrrrr . Ja już schizuje chyba.

Wandaweranda - uwielbiam czytać a w szczególności Takie pisarki jak Grochola - mądra kobitka, tej ksiązki akurat jeszcze nie czytałam więc poprosze na priv wyślę ci emali .

Stary 2011-04-13, 13:36   #3136
dyciaaa45
Przyczajenie

Ej,ej a co sądzicie o mojej sytuacji?;(
bo jakoś tak nikt nie pisze o tym itd.;/
wiem,że to samolubne z mojej strony,ale nie wiem już kogo mam się doradzić.
Stary 2011-04-13, 13:36   #3137
elvegirl
po drugiej stronie szafy

dyciaaa45 - czas chyba się odciąć na dobre od niego, za młoda jesteś na takie zmartwienia...
Stary 2011-04-13, 13:41   #3138
dewastacja
Raczkowanie

Po kij żyć dalej?

Stary 2011-04-13, 13:41   #3139
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
A więc tak..wszystko zaczęło się jakoś 7miesiecy temu. Pierwszy wszystko zaczął..zaczął pisać,zawsze jako pierwszy..później to wszystko zaczęło ewoluować. Bo zaczęliśmy się spotykać. Co prawda dzieliła nas nie mała odległość,ale generalnie dawaliśmy radę. W połowie naszej znajomości kontakt się urwał. Można powiedzieć,że to on był tego sprawcą ,ponieważ on zaczął mnie 'olewać' i jedyne co potrafił stiwerdzić to 'przepraszam'..jednak na spotkaniu,które miało wszystko wyjaśnić przeprosił,powiedział co do mnie czuje i poprosił o chodzenie. Jednak on nie dbał o mnie..nie wiedziałam co się z nim dzieje, co robi. A przecież o to chodzi m.in.w związku. Uznał,że to bez sensu i zakończył pierwszy związek. Mieliśmy okazje pogadać na kolejnym spotkaniu,gdzie znów przeprosił i powiedział to słynne "kocham Cię". Myślałam,że jeżeli mówi takie słowa to jest na prawdę super. I na początku faktycznie tak było. Ale później znów to samo - to nie ma sensu..traktował mnie okropnie. Ale jak się później okazało chciał mnie zniechęcić do siebie,bo twierdził że ktoś taki jak ja nie może zadawać się z kimś takim jak on.Ale na kolejnym przypadkowym spotkaniu..podszedł przeprosił powiedział znów , że mnie kocha,ale że jest po prostu złym człowiekiem..- te zrywania odbywały się przez telefon. Ja wierzyłam i zaufałam mu..za każdym razem. Mimo ,że wiedział co przeżyłam wcześniej..jak ktoś inny mnie zranił. Strasznie mnie to zabolało..Może to się wydawać błahe, ale ja mu na prawdę zaufałam. A on..
Dodam również,że to chłopak z problemami -alkohol,dragi , problem w szkole z rodzicami. Ale przy mnie był zupełnie kimś innym. Tylko jak dochodziło do utrzymaywaniu kontaktu przez tel,bo nie było możliwości widzenia,to było nieciekawie..Co wy na to?
nie wiem czy coś zrozumiecie z tego..no ale.

Kolejny, trudny chłopak.. Co się z nimi dzieje do licha?!
Jakbyśmy żyli w innej epoce , z dala od tego sztucznego świata miłość byłaby miłośćią.
Stary 2011-04-13, 13:43   #3140
dyciaaa45
Przyczajenie

Cytat:
Kolejny, trudny chłopak.. Co się z nimi dzieje do licha?!
Jakbyśmy żyli w innej epoce , z dala od tego sztucznego świata miłość byłaby miłośćią.
Eh..
Ale tak się zastanawiam..czy to ze mną coś nie tak..bo gdybym była taka jaką chciał,żebym była to raczej zachowałby się normalnie.
Ogólnie to zastanawiam się,czy oni zastanawiają się nad tym co robią i mówią.
Czy wiedzą ,że ranią inne osoby.
To mnie najbardziej intryguje.
Stary 2011-04-13, 13:44   #3141
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Po kij żyć dalej?

choćby na złośc innym
Stary 2011-04-13, 13:45   #3142
dyciaaa45
Przyczajenie

Hah ;D
bardzo trafna odpowiedź.
Stary 2011-04-13, 13:46   #3143
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Po kij żyć dalej?
Na przykład po kij właśnie.
Cytat:
gdybym była taka jaką chciał,żebym była to raczej zachowałby się normalnie.
Tylko że wtedy nie byłabyś sobą, a to największy grzech, jaki możesz wobec siebie popełnić.
Stary 2011-04-13, 13:47   #3144
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:
Po kij żyć dalej?
Żeby przeżyć wszystko dobre, co Cię jeszcze czeka! I bez takich mi tu
Stary 2011-04-13, 13:48   #3145
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Eh..
Ale tak się zastanawiam..czy to ze mną coś nie tak..bo gdybym była taka jaką chciał,żebym była to raczej zachowałby się normalnie.

Z Toba? Owszem, zadręczasz się! To nie twoja wina. Nie twoja. Nie daj się manipulować. To on ma problem, on jest niedojrzały.

Bożeeee! Usłysz moje modlitwy i zacznij stwarzać wszystko od nowa, przeczep tym durniom nowe mózgi..
Stary 2011-04-13, 13:48   #3146
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Po kij żyć dalej?
A czemu nie?

Mamy tu w wątku jedną dziewczynę - rozpaczała po rozstaniu z eksem, różne numery odwalała...kochała, cierpiała, takie tam...gdyby się wtedy zabiła, to nie miałaby teraz wrednej radochy wiedząc jak pięknie spieprzył sobie życie

Mnóstwo jest powodów, dla których warto żyć.
Stary 2011-04-13, 13:49   #3147
dewastacja
Raczkowanie

wypalona - jakie dobre?

Stary 2011-04-13, 13:50   #3148
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Eh..
Nie o to chodzi, żeby się dla kogoś zmieniać o 180 stopni, tylko żeby się dopasować. Wy nie pasowaliście do siebie i tyle. No powiedz, po co Ci facet z problemem alkoholowym?

Cytat:
A to już zależy od ich inteligencji i wrażliwości.
Wielu z nich wie, a jeśli nie wie, to swoją rozpaczą doskonale ich o tym uświadamiamy.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Bożeeee! Usłysz moje modlitwy i zacznij stwarzać wszystko od nowa, przeczep tym durniom nowe mózgi..
Nam też.
Stary 2011-04-13, 13:51   #3149
dianeczka0291
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Czyli początek końca. Ale nie martw się, na tym etapie jeszcze można odświeżyć uczucie.
Wychodzicie z domu? Kiedy byliście w kinie, na koncercie? Kiedy spotkałaś się z nim wśród jego znajomych?

Hmm ostatnio chciałam wyciągnąć do kina to oczywiście usłyszałam nie chce mi się .! A razem z jego znajomymi spotkaliśmy się ostatnio na sylwestrze i co skończyło się wielką kłótnią i on pierwszy wyszedł z imprezy a ja później. Może to głupio zabrzmi ale między nami zawsze stają koledzy jego bo jeżeli się pojawi jakiś nowy znajomy ja idę w kąt :|.
To co on mi robił przez 4 miesiące to się w głowie nie mieści a ja po tym wszystkim zamiast od razu mu powiedzieć do widzenia jeżeli widzę, że znowu zaczyna coś nie grać i się nie męczyć to mam jakieś nadzieje. a rozstania się boje tego
dianeczka0291 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:55   #3150
dyciaaa45
Przyczajenie

Nie dziwię się,że się boisz. Bo to strach przed cierpieniem.Ale lepiej zakończyć to teraz i połknąć tą gorzką pigułkę teraz niż po dłuższym okresie prawda?
_________________________ ________________________

Dziękuje Wam serdecznie ;*
Jakoś tak inaczej na to patrzę,ale mimo wszystko jest ten smutek i ta przykrość.
Ale może klin klinem? Czyli starą miłość załatwić nową miłością.?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości