|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
| Pokaż wyniki sondy: Przy stosowaniu tabletek pojawiły się u mnie: | |||
| niewielki wzrost wagi |
|
735 | 19,73% |
| znaczący wzrost wagi (kilka kg lub więcej) |
|
635 | 17,05% |
| niewielki spadek libido |
|
549 | 14,74% |
| znaczący spadek libido |
|
1 051 | 28,21% |
| ból głowy |
|
769 | 20,64% |
| depresja |
|
669 | 17,96% |
| plamy po opalaniu |
|
234 | 6,28% |
| uczucie opuchnięcia |
|
643 | 17,26% |
| żylaki |
|
229 | 6,15% |
| ryzyko zakrzepicy |
|
168 | 4,51% |
| plamienia, krwawienie |
|
547 | 14,68% |
| cellulit/rozstępy |
|
847 | 22,74% |
| ból brzucha, nudności |
|
540 | 14,50% |
| pogorszenie stanu cery |
|
406 | 10,90% |
| inne |
|
471 | 12,64% |
| NIE POJAWIŁ SIĘ ŻADEN SKUTEK UBOCZNY |
|
734 | 19,70% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 3725. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pominięta tabletka - wątpliwości
Przecież zabezpieczyliście się dodatkowo prezerwatywą, więc w czym problem?
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie, zważając na to, że tą pominiętą tabletkę w końcu wzięłaś, to ja bym połączyła opakowania. Dodatkowo zabezpieczasz się tydzien. Jeśli się zabezpieczaliscie prezerwatywą, to mimo, że tabletki nie zabezpieczały (inaczj: nie musiały) w ciązy nie będziesz.
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Zwątpliłam bo o ile przy pominięciu tabletek z 1 tygodnia ulotka wyraźnie zaznacza, że stosunek z tygodnia przed stanowi jeszcze ryzyko ciąży, o tyle przy trzecim tygodniu każe tylko opakowania połączyć (tak, doczytałam i tak zrobię) albo zrobić przerwę - nie ma nic nt. stosunku przed pominiętą tabletką...
|
|
|
|
#2404 |
|
Raczkowanie
|
najlepiej zadzwoń do ginekologa, powiedz mu o sprawie i zapytaj co powinnaś zrobić
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam ten sam problem - pominięta tabletka, w moim przypadku była to 18. Połączyć opakowań nie mogłam bo nie pominęłam tej tabletki przypadkowo - wymiotowałam godzinę po jej przyjęciu, więc robię teraz przerwę i odstawiam te opakowanie. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o stosunkach poprzedzających pominięcie tabletki w trzecim tygodniu - może któraś z Was mogłaby pomóc? |
|
|
|
|
#2407 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki anty - cała prawda o skutkach ubocznych
Zaszkodziły Ci pigułki antykoncepcyjne?
Witam Was, Przygotowuję artykuł na temat wpływu pigułki antykoncepcyjnej na zdrowie i potrzebuję wypowiedzi kobiet, które doświadczyły negatywnych skutków jej stosowania. Jeśli przyjmowałaś pigułkę i zdecydowanie NIE wyszło Ci to na dobre, skontaktuj się ze mną: dziennikarz.freelancer@gm ail.com Porozmawiamy tak jak zdecydujesz - na żywo, mailowo lub telefonicznie. Pozdrawiam! |
|
|
|
#2408 |
|
Nie depcze krokusów
|
Zamiast idź na łatwiznę, przejrzyj wątek, znajdziesz tu wiele takich przypadków i po prostu do nich napisz
|
|
#2409 |
|
Przyczajenie
|
Tak właśnie robię, wysyłam od wczoraj
|
|
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
To prawda, że istnieją kobiety, które hormonów brać nie mogą ( ginekolog mówiła mi, że zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza ) i wtedy żadne tabletki nie będą takiej osobie pasowały. Tak samo plastry, krążki, spirala z hormonami. Wiem coś o tym , bo jestem taką właśnie osobą. Przez 2 lata brania tabletek przerobiłam większość skutków ubocznych wymienionych w ulotce, próbowałam 7 różnych rodzai tabletek. Zawsze było tylko gorzej i gorzej.
|
|
|
|
#2411 |
|
Rozeznanie
|
hej
od ponad roku biore Diane 35, troche ze wzgledu na histuryzm,ale glownie chodzi o antykoncepcje. Moj ginekolog mowi ze nie ma obaw,ze badania watrobowe wyszly bardzo dobrze i ze nadal moge brac Diane. jednak tyle sie nasluchalam o tych tabletkach ze zwyczajnie sie boje. a Wy co myslicie? kolejne pytanie. jesli mialabym zmieniac tabletki to czy nadal bede tak samo zabezpieczona juz od 1wszej tabletki? czy organizm potrzebuje troche czasu zeby sie przestawic? z gory dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#2412 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to na pewno nie Diane ... to są bardzo silne leki.Jeśłi już bardzo chcesz brać jakiekolwiek to zdecyduj się na takie, które mają jak najmniej hormonów .......[/QUOTE]
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Niektórym służy malutka dawka hormonów (np. Yaz ), a innym kobietom nie. Dlatego na rynku jest około 25 rodzai tabletek.
A z brania Diany na pewno bym zrezygnowała i poprosiła o coś innego. |
|
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie sie nad tym zastanawiam, ale kolezanki ktore biora np. Qlaire (czy jak to sie tam pisze
) lub cilest narzekaja. a ja jak na razie nie mam zadnych widocznych skutkow ubocznych
|
|
|
|
#2416 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
Diana to silny lek, który nie wywołuje na początku dużych skutków ubocznych, bo stosuje się te tabletki na rożne inne przypadłości (rzadziej jako samą antykoncepcję). |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym od Diane uciekała
i moge to napisac na podstawie wlasnych doswiadczen (a nie dlatego ze w necie wyczytalam ze ma sporo hormonow). po odstawieniu diany mialam straszne problemy wiec raczej nikomu nie polecam. Jesli chodzi tylko o antykoncepcje i np. niską cene to uciekałabym od tych tabletek.Moj ginekolog calkowicie zrezygnowal z przepisywania tych tabletek, jest teraz tyle nowszych tabletek, z mniejsza liczbą hormonow w naprawde dobrych cenach ze warto sie przerzucic na inne - jesli ma sie w planach dlugotrwale branie.
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech ktoś mi coś poradzi... Panikara ze mnie...
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto sie bardziej zna? kolezanka czy ginekolog? ja biore tabletki prawie 3 lata bez przerwy i nie planuje jej robic na ta chwilę. Jesli wyniki badan sa w porzadku, są regularnie powtarzanie, samopoczucie ok i zadnych niepokojących objawow - to nie ma potrzeby robic przerwy
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym się bardziej słuchała ginekologów niż siebie dalej bym się męczyła z endometriozą
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz juz dziecko ? jesli nie to skąd wiesz ,że możesz je mieć bez brania pigułek ? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-04-14 o 09:11 |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam, ale za jakiś czas bym chciała mieć, a nigdy nie miałam żadnych badań, bo ginekologowie nie chcą nic robić, nawet jak prosiłam Teraz pójdę do znajomej ginekologowej to może się zlituje ;( ale jak byłam na kasę chorych to tyle razy prosiłam i odchodziłam z kwitkiem.
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No skoro nie masz dzieci przed braniem piguł to nie wiesz czy jestes płodna . Takich badań się nie robi bo i po co ?próbujesz przez pol roku ,rok zajśc w ciążę a potem badasz chłopa a potem siebie.I zaczynasz ew. leczenie od prostego obsewrwowania cyklu ,owulacji i jajaeczka a potem inne bardziej inwazyjne np. badanie jajowodów itp. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-04-14 o 16:27 |
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja brałam tabletki od początku 2001 roku do września 2009 roku, z dwiema niezbyt długimi przerwami Odstawiłam, żeby "wyczyścić" organizm, poza tym miałam niskie libido. W maju 2010 zaczęłam się starać z mężem o potomstwo. I od razu, w pierwszym cyklu starań zaszłam w ciążę, zakończoną urodzeniem ślicznej córeczki ![]() Już nie karmię piersią, dlatego gin polecił mi na wypróbowanie plastry Evra. Nie polecam Teraz zaczynam testować Yaz. Mimo cholestazy ciążowej (b. wysokie stężenia Aspat, Alat i fosfatazy alkalicznej) muszę jakoś mądrze się zabezpieczyć, bo miałam cesarkę i druga ciąża w krótkim czasie byłaby zbyt dużym ryzykiem. Po ciąży poziom enzymów mam w normie, ale muszę bardzo uważać. |
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez 10 lat bralam Logest, po ktorym w zasadzie jedynym skutkiem ubocznym byl spadek libido. Moja bezgraniczna glupota podpowiedziala mi, zeby zmienic tabletki, bo moze bedzie lepiej. Lekarz przepisal mi Yaz. Po tych tabletkach zaczely sie bole glowy, bole brzucha, libido siegnelo dna, ogolnie czuje sie parszywie
Najgorsze jest to, ze popekaly mi naczynka na nogach i cos mnie boli pod prawym kolanem. Boli tylko jak chodze i przy dotyku. Czy to moze byc bol zyl? Wracam do Logestu i chcialabym sie spytac, ile czasu minie, zanim organizm wroci do siebie po yazie?
Edytowane przez katja_24 Czas edycji: 2011-04-26 o 13:01 |
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedługo idę do ginekologa na kontrolę to się wywiem wszystko co i jak a że idę prywatnie to może porobi mi jakieś badania na tą zakrzepicę, bo ostatnio oko mi lata strasznie i się boję czy nie mam jakichś zatorów albo co...
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

a tak serio to na pewno nie Diane ... to są bardzo silne leki.
Niech ktoś mi coś poradzi... Panikara ze mnie...