|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierogi!
Cytat:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/m...nskie_pierogi/ http://www.wielkiezarcie.com/recipe35097.html http://gotowanie.onet.pl/26792,0,1,p...a_przepis.html |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tamte pierogi są normalnie gotowane pierogiarnia jest w Warszawie
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Żeby nalepic pierogów dla najbliższych, to faktycznie pół dnia roboty. Jak będę w Wawie, to spróbuje tych meksykańskich pierogów, az się głodna zrobiłam! W poznańskiej pierogarni jadłam pierogi z kurczakiem, ananasem i curry na słodko. Były pieczone pychota. Nie wiem, czy je jeszcze mają
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
A ja uwielbiam ruskie pierogasy kilogramami moglabym je jesc
Nawet jakis czas temu sama ulepilam troszku, ale chyba cos z ciastem mi nie poszlo, za bardzo klejace jakies bo jak do zamrazalniczka wrzucilam to wszystko w jedna kupe sie skleilo no i mialam pierogowa kule Chyba ze sa jakies sposoby na to aby sie nie zlepialy tak, wiecie cos o tym?
|
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
A ja ostatnio zrobiłam pierogi w cieście francuskim: jeden farsz z suszonymi pomidorami i łososiem a drugi z serem feta, szpinakiem i czosnkiem. Pyycha
|
|
|
|
|
#67 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby się nie sklejały musisz je najpierw trochę obgotować zeby były al'dente potem takie możesz albo do wrzątku wrzucić albo na patelni odsmażyć
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Super dzieki za podpowiedz
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
kocham pierogi, nie lubie ruskich (sa obrzydliwe wg mnie
)ale do sedna. dzis z kolezanka mamy zamiar robic pierogi (hurtowa ilosc, by troche zamrozic ). ona bedzie robic ruskie a ja mam pomysl na pierogi z ziemniakami. wyobrazam sobie to nastepujaco: ziemniaki, podsmazona kielbasa i cebulka (drobno pokrojone) i...myslalam o serku topionym z ziolami. sekretem wysmienitych pierogow ruskich jest podobno serek topiony. dlatego sie zastanawiam czy dodac do pierogow z z ziemniakami. co myslicie?z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
Ja uwielbiam ruskie! Są najlepsze na świecie
Lubię też z kapustą i z grzybami, ale nie przepadam za pierogami z mięsem. Z owocami rzadko mnie nachodzi ochota, ale czasami zjem
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze na świecie ruskie, ja do moich dodaję duuuużo majeranku(ale ja do wszystkiego sypie majeranek
) ziemniaki i daję część twarogu i część fety...Pycha...Moja córeczka uwielbia z gruszką i jagodami polane słodką śmietanką, dla mojego ślubnego nieśmiertelne z kapustą i grzybami... Robię jeszcze z;\ -z mięsem -cieciorką -szpinakiem - z różnymi owocami - z kapustą i orzechami
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Mnie ostatnio kuszą te : http://kulinarneigraszki-kk.blogspot...a-i-dynia.html , ale nigdzie nie mogę znaleźć mąki gryczanej
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
J nigdy niejadłam pierogów ruskich.... wiem wiem zaraz zapytacie? że w jakim śwecie ja żyje? otóż wydawało ,mi sie że pierogi z ziemniakami to fuj ochyda. Ale jak czytam wasze ochy i achy to mam ochote zrobić...
Tylko prosze was napiszcie jak robicie farsz ziemniaczany?????? P.S. Ktoś pisał o farszu do pierogów ze szpinakiem .... to też ślicznie proszę o recepturkę!!!! Obiecuję że jak zrobie to odrazu dam znać czy wyszły !! pozdrawiam buziaki |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierogi z fetą i szpinakiem robię tak:
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam pierogi ruskie. Drugie w kolejności to pierogi ze szpinakiem. Nie lubię przysmażanych a świeżo ugotowane. Niestety teraz nie mam czasu na robienie pierogów w domu. Zajmuje to mi dużo czasu. Przygrzewanie kupionych na patelni odpada. Przysmażone, kiepski farsz, ciasto gumowe. W miarę dobre pierogi we Wrocławiu dostałem w Społem. Ale ostatnio koło mojej pracy znalazłem Pycha Micha mniam mniam duża porcja i smakują dokładnie jak te które pamiętam z dzieciństwa u mojej Babci. Chyba zapytam się o przepis i niedługo wstawię go tutaj.
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej najpierw włożyć na desce, żeby się podmroziły osobno, a potem już można wrzucić razem do worecka czy pojemniczka. Co prawda pierwszy raz robiłam pierogi przedwczoraj, ale rada dobra ;p Uwielbiam ruskie.. Robiłam perwszy raz i wyszły super choć.. lubię kiedy ruskie maja takei małe kawałki ziemniaków a nie sa cąłkiem rozciapane, muszę następnym razem zwrócić na to uwagę. A jak z tym serkiem topionym? Dodatkowo się daje do masy z sera i ziemniaków? Ile na pół kilo ziemniaków i ok 300g sera? Z owocami nie przepadam, ale wszelkie inne, z fetą, szpinakiem itp na pewno wypróbuję. Z mięsem lubię, ale tylko od teściowej. Także takich robić nie będę, bo czasem dostaję ![]() Cytat:
Farsz na ruskie: pół kilo ziemniaków ugotowanych ok 300g sera białego 1 cebula drobno pokrojona zeszklona sól, pieprz wszystko wymieszać i gotowe to tak starczy do ciasta z około 2 szkl. maki Może zna ktoś jakiś ulepszony przepis? Ten jest chyba najprostszy, ale wg mnie pycha.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2012-05-11 o 21:03 |
||
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie numerem jeden sa pierogi z mięsem, najlepiej mieszanym, nie lubie podrobow, choć wiem, ze sa zazwyczaj dodawane do klasycznego mięsnego farszu.
Ciasto zdecydowanie tylko z maki i wody, ultradelikatne. Poza tym te z serem na słodko, no i z jagodami latem, z jabłkami tez sa bardzo przyjemne. Z kapusta tylko w Wigilie ![]() Ostatnio tez smakują mi ze szpinakiem i feta. |
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A później, od razu po wyjęciu z zamrażarki na wrzątek po jednym. Sprawdzone. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Nawet jakis czas temu sama ulepilam troszku, ale chyba cos z ciastem mi nie poszlo, za bardzo klejace jakies bo jak do zamrazalniczka wrzucilam to wszystko w jedna kupe sie skleilo no i mialam pierogowa kule

)
). ona bedzie robic ruskie a ja mam pomysl na pierogi z ziemniakami. wyobrazam sobie to nastepujaco: ziemniaki, podsmazona kielbasa i cebulka (drobno pokrojone) i...myslalam o serku topionym z ziolami. sekretem wysmienitych pierogow ruskich jest podobno serek topiony. dlatego sie zastanawiam czy dodac do pierogow z z ziemniakami. co myslicie?