A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012, czIV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 13:56   #1831
czwartkowa
Raczkowanie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez [B
czwartkowa[/B], to ślubujemy tego samego dnia
heheh to ja już będe po ślube a Ty Kochana będziesz się zbierać na 17
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:57   #1832
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
to u mnie tak jest z fotografem i obrączkami na tym nie chcę tak do końca oszczędzać bo to będę miała do końca życia... a co do sukni... no to z dnia na dzień i tak podwyższam moj budżet narazie granica to 3 tyś chyba że jakieś Maggie Sottero która będzie do 4 tys i mi się spodoba to postaram się jakoś uśmiechnąć do rodziców o małą dotację do sukni
My tez oczywiscie nie mamy zamiaru oszczedzac na fotografie, ale juz pokazywalam Wam tu zjdecia chlopaka, ktory sie tym zajmuje i bierze wlasnie 1.600, a zdjecie ma kosmiczne! Bardzo chce go miec I wydaje mi sie, ze gdyby dziala w wiekszym miejscie, to spokojnie ponad 2.500 by mogl brac, a ludzie by placili.
Natomiast jesli chodzi o obraczki, to nie chcemy wydawac 5 tys, skoro juz za 2 mozna kupic piekne
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 13:59   #1833
(kicia)
Zakorzenienie

moje koszty określone to w tym momencie:

-kościół ok 700zł
- sala 190zł/os za dwa dni czyli przy 100 osobach to wiadomo
- fotograf 2500zł
- tort około 400zł
- inne ciasta hm tego nie wiem ile kupić
- alkohole jakieś 3500zł
- zespół max 3200zł
- makijaż ok 150zł
- fryzura 150zł
- garitur dla TŻ+ dodatki około 1100zł
- moje dodatki (welon podwiązka pończochy itp itd) 150zł
- bolerko do sukni 200zł
- suknia do 3 tyś na razie
- buty i moje i TŻ 150zł
- kwiaty 130-150zł
- obrączki ok 2000zł
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:00   #1834
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Szczerze mowiac to nie .. Po prostu, przy kazdym kolejnym wydatku jak np. forograf, zespol, sala staramy sie aby cena byla w granicach normy, nic ekstrawaganckiego. Dzieki temu mamy zamiar nie zbankrutowac. Jedynie z suknia bede w stanie zaszalec, bo na niej mi bardzo zalezy

I tak poki co kamerzyste mamy za 1500, zespol za 3500, sale za 175/os, a na forografa wydamy max. 1600.
Ja mam cenowo podobnie, no może minimalnie więcej płacę ale to okolice Warszawy i na większość mamy rabaty bo poza sezonem.
Ale za fotografa płacimy 2500 z plenerem. po rabacie.
Chciałam napewno kogoś z tego rankingu fotografów ślubnych który kiedyś wklejałam, nasz jest w tym roku na 9 miejscu. Inni, nawet ci ktorzy byli dalej mieli za 3000 pakiet podstawowy + plener za 1500zł więc uważam że ten nasz ma cenę ok
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:01   #1835
ewela11
Raczkowanie

Cytat:
Szczerze mowiac to nie .. Po prostu, przy kazdym kolejnym wydatku jak np. forograf, zespol, sala staramy sie aby cena byla w granicach normy, nic ekstrawaganckiego. Dzieki temu mamy zamiar nie zbankrutowac. Jedynie z suknia bede w stanie zaszalec, bo na niej mi bardzo zalezy

I tak poki co kamerzyste mamy za 1500, zespol za 3500, sale za 175/os, a na forografa wydamy max. 1600.
A, no to luzik. Ceny macie takie spoko a z jakiej okolicy jesteś?

Wciąż poszukuje dobrego kamerzysty i fotografa
ewela11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:02   #1836
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewela11 Pokaż wiadomość
Uspokoiłyście mnie. Ja to widzę wszędzie problemów szukam zastanawiam sie jak ludziom dogodzic a tu przeciez i tak to jest niemozliwe, wszystkim nie dogodze. Zawsze komus cos sie nie bedzie podobalo.

Moze nawet poczynajac od daty. Padlo malo bo malo ale jednak pytan, czemu lipiec?
Ewela a gdzie macie wesele? Jestem z Twoich okolic więc ciekawa jestem
Stary 2011-04-13, 14:04   #1837
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
A, no to luzik. Ceny macie takie spoko a z jakiej okolicy jesteś?

Wciąż poszukuje dobrego kamerzysty i fotografa
Samiutkie poludnie Nowy Sacz i jeszcze godzina w dol :P A Pan Mlody z Lublina

Na kamerzyste i fotografa masz jeszcze czas Macie juz kogos na oku?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:05   #1838
czwartkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
A nie placicie jakos wiecej np. za zespół? Bo w sumie zaczynacie wcześnie a ja spotkalam się że zespoły grają tylko srednio 10 godzin, za każdą dodatkową godzinę chcą ok 150zł. U nas będą grali od 19 do 5 rano więc akurat
nie, pałacimy noramalnie niezależnie od tego od której godziny mieli by grać, grają do 5 rano - dopiero jeżeli impreza się przedłuży to wtedy sie dopłaca tak samo z lokalem dlatego mam nadzieje ze nie znajdą się jacyś weterani co beda chcieli siedzieć do 6 rano albo 7 badz 8 kapela i tak nam spóściła bo biorą 3600 a ja tak negocjowałam z nimi że na początku spóścili nam 200 po dalszej rozmowie 300 a w końcowym efekcie pałcimy 3000 mój TŻ był w szoku jak zobaczył jaką nam cenę wpisali na umowie
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:09   #1839
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
nie, pałacimy noramalnie niezależnie od tego od której godziny mieli by grać, grają do 5 rano - dopiero jeżeli impreza się przedłuży to wtedy sie dopłaca tak samo z lokalem dlatego mam nadzieje ze nie znajdą się jacyś weterani co beda chcieli siedzieć do 6 rano albo 7 badz 8 kapela i tak nam spóściła bo biorą 3600 a ja tak negocjowałam z nimi że na początku spóścili nam 200 po dalszej rozmowie 300 a w końcowym efekcie pałcimy 3000 mój TŻ był w szoku jak zobaczył jaką nam cenę wpisali na umowie
wow faktycznie dobra cena
Stary 2011-04-13, 14:10   #1840
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie dzwonili do mnie z salonu Caroline Castigliano, gdzie maja suknie Maggie Sottero i mam jutro spotkanie z ich stylistka o 15 Nie moge sie doczekac Oczywiscie wezme aparat moze tam sie uda Pani przez telefon brzmiala bardzo milo, wiec licze, ze bedzie bardzo przyjemnie
Dotk4, stylistka!!!

mam nadzieję, że uda Ci sie pstryknąć jakąś fotę

a myślałyście już kochane o honeymoon?? czy i gdzie?
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:13   #1841
ewela11
Raczkowanie

Cytat:
Ewela a gdzie macie wesele? Jestem z Twoich okolic więc ciekawa jestem
W Polonezie Żyrardów.

Cytat:
Samiutkie poludnie Nowy Sacz i jeszcze godzina w dol :P A Pan Mlody z Lublina

Na kamerzyste i fotografa masz jeszcze czas Macie juz kogos na oku?
Chwilowo fotograf ten http://www.tsfoto.pl/2-2.html
A kamerzysta to w ogóle zero

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:14   #1842
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
Dotk4, stylistka!!!

mam nadzieję, że uda Ci sie pstryknąć jakąś fotę

a myślałyście już kochane o honeymoon?? czy i gdzie?
Wieeeeeem! wiesz jak mi serce wali na sama mysl o tym?! patrzylam w necie na forum i podobno nie pozwalaja robic zdjec, ale moze chociac z ukrycia .. Ale jak tak bedzie za mna latac, to nie wiem :P

A honeymoon .. Moj Tata sie tym zajmie On uwielbia podroze, byl juz chyba wszedzie :P (no to przesada, ale nie znam czlowieka, ktory zwiedzil i wie wiecej od niego) i powiedzial, ze to bedzie czesc prezentu slubnego dla nas Moge jedynie podejrzewac, ze bedzie to na bardzo wysokim poziomie, w gorrrracym i egzotycznym klimacie Ale szczerze mowiac, nawet jeszzce o tym nie mysle. Sama idea slubu i wesela jest tak zajmujaca, ze na nic innego mi nie starcza entuzjazmu :P Ale i na to przyjdzie czas, oj przyjdzie
Stary 2011-04-13, 14:19   #1843
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
W Polonezie Żyrardów.

Niestety nie znam tej sali, a my mamy wesele w Błoniu
Ja mam namiar na kamerzystę z Mińska Maz. za 1600, nie ma strony ale filmował wesele koleżanki i bardzo mi się podobało to co zrobił. Cena obniżona bo poza sezonem;-) Nie jest jeszcze zaklepany wiec może mi się jeszcze coś zmienić jak znajdę kogoś za <2000zł
Stary 2011-04-13, 14:21   #1844
ewela11
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie znam tej sali, a my mamy wesele w Błoniu
Ja mam namiar na kamerzystę z Mińska Maz. za 1600, nie ma strony ale filmował wesele koleżanki i bardzo mi się podobało to co zrobił. Cena obniżona bo poza sezonem;-) Nie jest jeszcze zaklepany wiec może mi się jeszcze coś zmienić jak znajdę kogoś za <2000zł
W Błoniu znam 2 sale i jedna z nich to było w ogóle moje marzenie. Lawendowy Pałacyk
Stary 2011-04-13, 14:22   #1845
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Podobaja mi sie zdjecia tego faceta. Ma jakis pomysl i nie sa takie standardowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:33   #1846
Seagirl
Zadomowienie

Ja własnie dzisiaj podpisałam umowę z tym fotografem
http://www.marcinkowalczyk.com/index2.html

Przyjedzie do nas z Kielc , cenowo wychodzi lepiej niż Ci miejscowi no i jest na 9 miejscu w rankingu

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
W Błoniu znam 2 sale i jedna z nich to było w ogóle moje marzenie. Lawendowy Pałacyk
haha LAWENDOWY PAŁACYK is mine!!!
Stary 2011-04-13, 14:36   #1847
ewela11
Raczkowanie

Cytat:

Przyjedzie do nas z Kielc , cenowo wychodzi lepiej niż Ci miejscowi no i jest na 9 miejscu w rankingu

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Zazdroszczę!!! Jaka piękna sala i terencudo...
Stary 2011-04-13, 14:40   #1848
D0tk4
Zadomowienie

Dziewczyny, ale nudy dzis w pracy .. tak niewiele zadan mialam dzis do zrobienia, ze juz sie nimi zajelam, wiec w zasadzie moglabym isc do domu .. Hmm .. Posiedze jeszcze chwilke i ide. Mialam sie z kolezanka na kawie zobaczyc, ale cos chyba z tego nie wyjdzie. Moze to i lepiej, bo TZ ma dzis imieniny, to akurat wroce, zrobie kolacyjke i TZ wroci z pracy.

Ale tez swietowac za bardzo nie bedziemy, bo jutro ma OSTATNI egzamin! I konieeeeeec!

Cytat:

Oblukalam w necie. Robi wrazenie Bardzo ladny!
Stary 2011-04-13, 14:42   #1849
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę!!! Jaka piękna sala i terencudo...
Terenem za bardzo się nie interesuję bo mam wesele zimą, na ogrodzie i tak nic nie będzie Ale pani powiedziała że to lepiej bo nie będą mi się goście rozłazić, kiedyś podobno jak sie rozeszli po ogrodzie to zespół nie miał dla kogo grać na sali.
Podejrzewam że nie było wolnego waszego terminu? Ja tam byłam w marcu i cały przyszły rok był zajęty, a my głównie przez to wybraliśmy zimę bo i taniej wszystko i łatwo o wolne terminy

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ale nudy dzis w pracy .. tak niewiele zadan mialam dzis do zrobienia, ze juz sie nimi zajelam, wiec w zasadzie moglabym isc do domu .. Hmm .. Posiedze jeszcze chwilke i ide. Mialam sie z kolezanka na kawie zobaczyc, ale cos chyba z tego nie wyjdzie. Moze to i lepiej, bo TZ ma dzis imieniny, to akurat wroce, zrobie kolacyjke i TZ wroci z pracy.

Ale tez swietowac za bardzo nie bedziemy, bo jutro ma OSTATNI egzamin! I konieeeeeec!

Oblukalam w necie. Robi wrazenie Bardzo ladny!
heh tylko ze na tych zdjeciach w necie nie za bardzo widać salę, na żywo o wiele lepiej się prezentuje. Ewentualnie na głównej stronie na dole jest taka większa fotka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:43   #1850
ewela11
Raczkowanie

Cytat:
Terenem za bardzo się nie interesuję bo mam wesele zimą, na ogrodzie i tak nic nie będzie Ale pani powiedziała że to lepiej bo nie będą mi się goście rozłazić, kiedyś podobno jak sie rozeszli po ogrodzie to zespół nie miał dla kogo grać na sali.
Podejrzewam że nie było wolnego waszego terminu? Ja tam byłam w marcu i cały przyszły rok był zajęty, a my głównie przez to wybraliśmy zimę bo i taniej wszystko i łatwo o wolne terminy
Tak, termin to był już zajęty w 2010 roku i to chyba w czerwcu Masakra z tym była.

Dziewczyny a co sądzicie o tych :
http://www.facebook.com/album.php?id...5086&aid=29286
http://www.m-art-studio.pl/
http://sesjaplenerowa.pl/
Stary 2011-04-13, 14:44   #1851
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

Seagirl, ile bierze ten fotograf, jeśli mogę zapytać ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:47   #1852
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie Euro nie obawiam. Bo w zasadzie czego? Ze goscie wybiora mecz zamiast wesela? No nie oszukujmy sie, ze jest to wysoko prawdopodobne Poza tym, tloku na drogach tez nie bedzie, bo w Krk grac nie beda, a zeby do mnie dojechac trzeba jechac na Krakow, wiec ten problem tez odpada. Innych nie widze Ale fajnie sie ulozylo, ze bedziecie slubowac w imieniy TZ. My dwa lata temu bylismy na slubie kuzynki TZ i oni slubowali w jej urodziny, ktore byly jednoczesnie 25. rocznica slubu jej rodzicow. To bylo cos wyjatkowgo, tym bardziej ze i rodzicom i im slubu udzielal ten sam ksiadz
ja odkąd się zaręczyliśmy myślałam o czerwcu i tak zostało

a na dodatek - jak się okazało już po podpisaniu umowę z wł.sali- będziemy ślubować dokładnie w 50 rocznicę ślubu moich dziadków planuję im jakąś małą niespodziankę zrobić W 2012 roku także moi rodzice obchodzą "okrągłą" rocznice - 25lat po ślubie, ale w sierpniu
Stary 2011-04-13, 14:50   #1853
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
ja odkąd się zaręczyliśmy myślałam o czerwcu i tak zostało

a na dodatek - jak się okazało już po podpisaniu umowę z wł.sali- będziemy ślubować dokładnie w 50 rocznicę ślubu moich dziadków planuję im jakąś małą niespodziankę zrobić W 2012 roku także moi rodzice obchodzą "okrągłą" rocznice - 25lat po ślubie, ale w sierpniu
To szykuj sie na za 25 lat po Waszym slubie, bo wtedy bedziecie swojemu dziecku slub wyprawiac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 14:51   #1854
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Seagirl, ile bierze ten fotograf, jeśli mogę zapytać ?
Pakiet podstawowy 2100 + 800zł plener w innym dniu - ja mam rabat poza sezonowy wiec mnie wychodzi ok 2460zł za wszystko.
jest też pakiet rozszerzony za 2400 , wogóle jest kilka opcji.
Stary 2011-04-13, 14:56   #1855
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Pakiet podstawowy 2100 + 800zł plener w innym dniu - ja mam rabat poza sezonowy wiec mnie wychodzi ok 2460zł za wszystko.
jest też pakiet rozszerzony za 2400 , wogóle jest kilka opcji.
Dzięki za informacje
Podobają mi się jego zdjęcia, a nie jest bardzo drogi, więc przedzwonię sobie do niego i podpytam o szczegóły.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 14:58   #1856
Seagirl
Zadomowienie

Podaję linka do najlepszej 20-stki w kraju
http://www.fpfs.pl/2011/02/ranking-w...bnych-iv-etap/

Poprzedni ranking był chyba z zeszłego roku, w tym roku mój fot. jest na 14.
Może komuś się przyda kto nie ma jeszcze zaklepanego fotografa;-)

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje
Podobają mi się jego zdjęcia, a nie jest bardzo drogi, więc przedzwonię sobie do niego i podpytam o szczegóły.
Był dzisiaj u mnie w Warszawie, bardzo sympatyczny chłopak
Stary 2011-04-13, 15:19   #1857
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się bałam tego EURO. Kiedys zawsze moim marzeniem było wziąć ślub w czerwcu, bo jakoś ten miesiąc jest fajny, już ciepło i sympatycznie,ale na sali nie było opcji czerwiec z kucharkami, a tak chcieliśmy więc został lipiec i druga połowa sierpnia. To stwierdziliśmy lipiec. Potem jeszcze się zastanawialiśmy który, 14 czy 21. Do 14 mamy sentyment bo jestesmy ze soba od 14 czerwca i co miesiac 14 moj TZ daje mi kwiatka lub gdzies zaprasza, ale padlo na 21 bo wtedy ma imieniny. To będzie miał prezent
ja tam też nie boję się euro jak Dotka żeby ceny opadły po euro musielibyśmy czekać do jesieni, a nie chcemy trudno- najwyżej wydamy cały majątek

ostatnio marzy nam się jechać do Rzymu, ale wątpię, że to nastąpi zaraz po ślubie. raczej pojedziemy sobie w 2013.

a ślub mamy na 15 goście są raczej miejscowi, więc nie będzie problemu z dojazdem na czas czy odpoczynkiem po podróży. zresztą 15 to u nas taka popularna godzina
Stary 2011-04-13, 15:48   #1858
menippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jak już wiem jak wyglądacie to każdą z Was sobie wyobraziłam w sukni ślubnej (oczywiście Maggie Sottero):
mi się Twój wybór dla mnie podoba

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
przepraszam że was dręczę tymi sukniami ale potrzebne mi są subiektywne oceny
http://moda.allegro.pl/suknia-slubna...558547160.html
http://moda.allegro.pl/przepiekna-su...546866092.html
ta druga mi się bardziej podoba

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Moj TZ to niepowazny jest, dzwoni do mamy i mowi: "mam dobre wiesci! Paulina jest w ciazy!" na to jego mama: :no nie zartuj, naprawde? ale bym sie cieszyla, nawet bardzo" masakra, co? ale przynajmniej wiem jakby tesciowa zareagowala na wpadke
nam ostatnio tata TŻ powiedział, że on to chyba na wnuki się nie doczeka, a jak pokazywał nam mieszkanie jakie ktoś miał do sprzedania to oczywiście zaznaczał, że jest fajne, bo 2 piętro i nie będzie problemu z wózkiem

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
my tak tutaj gadu gadu o kiecuszkach, a ja mam poważny problem :/
w zasadzie 2

1. nie będę miała jak wybrać nowego pana i nowej pani młodej, bo będziemy mieli za mało gości - można tak?

2. czy któraś z Was nie zaprasza kogoś z rodziny, bo nadużywa alkoholu lub jest psychiczny?
co do 1 to nie bardzo wiem co doradzić
a co do 2 to my nie zapraszamy niektórych gości ze względu na to, że moi rodzice się z nimi nie trawią (mimo, że to rodzina). Są to trudne dylematy, kogo zaprosić itd., ale to nasz dzień...

Cytat:
Napisane przez bahari Pokaż wiadomość
Jestem po kolejnej porcji wysyłania CV. TŻ zasnął na kanapie, chyba będę musiała Go przykryć kocem. Jutro ciężki dzień, bo chcę się przejść do takiego jednego biura rachunkowego osobiście, wprawdzie wysłałam już tam aplikację przez mejla, ale z mojego doświadczenia wynika, że nie ma to jak urok osobisty Ale jeszcze trochę posiedzę i poczytam artykuły do mgr. Koniec schizowania, ja poważny człowiek jestem To tylko dzisiaj miałam taką fazę. Obiecuję
Moja siostra też nie potrafiła znaleźć pracy jak wysyłała CV. Zaczęła je rozwozić i już ma stały etat. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Hm, no już dawno temu powstał tu na wątku pomysł, żeby spotkać się jeszcze przed zaślubinami - planowany jest wieczór panieński z udziałem li tylko Panien Młodych 2012 Wstępne ustalenia są na lipiec w Warszawie Myślałyśmy nawet o stworzeniu koszulek z napisem PANNY MŁODE 2012 i założeniu ich na ten wieczór
pomysł mi się podoba

Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
no to super, uspokoiłyście mnie chcę godzinę 14.00 a nie widnieję bo nie mam czasu nawet pobawić się tym aby wstawić sobie pod postem date slubu poznania itd. wiec może napiszcie mi na skróty co należy zrobic data slubu 28 lipca 2012
piękna data będziemy w ten sam dzień ślubować

W ogóle to dzisiaj jestem padnięta jak nie wiem. Od rana walczyłam z myciem okien, podłóg. Chciałam wykorzystać moment, że jestem przed rozpoczęciem nowej pracy i miałam chwilę wolnego czasu. Idę teraz troszeczkę odpocząć, może sobie włączę jakiś serial
Do przeczytania!
Stary 2011-04-13, 15:59   #1859
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dobra wklejam coś, na razie jedno, ale teraz grzywy już nie mam i włoski urosły mi za łopatki

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2011-04-13 o 16:42
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 16:05   #1860
jagodzia133
Zakorzenienie

Dziewczyny!!!!
Poszłam z mamą dzisiaj do ciucha szukać dla wujka spodni bo prosił nas żebyśmy kupiły bo on na wsi mieszka. No i wchodzimy a tam na wieszaku piękna zielona sukienka. Jak ją zobaczyłam to się zakochałam tylko na szczupłą osobę i załamka. Ale wpadłam na pomysł pomyślałam o mojej starszej zadzwoniłam i w 5 min była w ciuchu. Jak ją zobaczyła to myślałam że padnie tak jej się spodobało a jak ją przymierzyła to już w ogóle. Jest na jedno ramie z poprzecznymi marszczeniami więc podkreśla figurę długość do kolana (wygląda jak beza) z długim tyłem do łydki i z kokardą na tyłku. Z tyłu związanie gorsetowe. No normalnie cudna. Wieczorem idziemy do niej więc jeszcze raz ją przymierzy zrobię foto i wstawię żebyście zobaczyły. A kosztowała uwaga uwaga 50zł lol w ogóle nie zniszczona tylko uprać trzeba. Masakra jestem tak szczęśliwa jak bym to ja ją sobie kupiła
A teraz mniej przyjemna informacja. Byłam mierzyć suknię tą księżniczkę... w realu okazała się o wiele brzydsza po praniu chemicznym a była szara tiul beznadziejny przymieżyłam ale wyglądałam beznadziejnie więc nawet fotki nie zrobiłam szkoda słów normalnie....
dobra a teraz nadrabiam to co pisałyście bo normalnie wpadłam do domu i od razu do kompa żeby się z wami tą piękną wiadomością podzielić
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości