|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
błągam Cię zrób to.
![]()
#2132 |
Zakorzenienie
|
Jakbym miała prawko to bym już tam była uwierz mi.
![]() ![]() Bo dla mnie to jakieś rozpieszczone egoistyczne dzieciaki. ![]()
#2133 |
Raczkowanie
|
żabcia a skąd jesteś jeśli można spytać?
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Kablowanie kablowaniem ale nie można przyzwalać na przemoc; bardzo źle robisz że nie powiedziałaś rodzicom o tym wszystkim Pójdź chociaż do pedagoga szkolnego może pomoże ci rozwiązać problem bez nagłaśniania sprawy. I jeszcze jedno: czy w tej twojej szkole nie ma naprawdę ani jednej osoby która byłaby po twojej stronie? Jeszcze możesz zrobić jedno. Załatwić sobie indywidualny tok nauki. Bo wierz mi że przez rok może się duuużo wydarzyć..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
BAN stały
|
dziewczyny, czasami juz mam dosc tego wszystkiego.. tyle mnie ta cholerna walka kosztuje.. coraz bardziej funkcjonuje jak normalny czlowiek.. by jedzenie bylo czyms normalnym, bo sa inne wazniejsze rzeczy, szkola,nauka.. po prostu zycie.. otworzylam sie na ludzi, ucze sie, za 3tyg.matura, musze duzo z siebie dac, opanowac zalegly material.. jezdze 2x na terapie, chodze tez kilka razy w tyg. na korki, nawet juz na joge nie mam czasu, zalezy mi na maturze.. chce normalnie isc na studia, byc samodzielna, dbac o siebie.. tyle mam marzen, to juz podobno duzo, bo jeszcze niedawno tylko jedzenie bylo w glowie, teraz jest inaczej.. oddzielam emocje od jedzenie, nie ma wyrzutow.. ale dzis byl gorszy dzien, zalamalam sie.. tzn. zdolowalam.. wychodzac ze szpitala z osiagnieta waga mialam umowe, ze w domu nadal 0,5kg tygodniowo.. ostatnio mi 100g zabraklo, dzis z kolei 200.. i lekarka juz chciala wypisac skierowanie spowrotem do szpitala.. bylam taka wsciekla, ze tylko waga, waga, eh a co z moja zmiana? przeciez to jest najwazniejsze.. bo to ze akurat w tym tyg.przytylam 400g, a nie 600, czyli do tej dzisiejszej brakowalo 200 to od razu powod do takiego traktowania? ja juz sobie moje zycie ukladam.. sama, chce decydowac.. a dzis jak uslyszalam o tym szpitalu to znow pojawil sie taki bunt.. bo to jakby ktos znow za mnie decydowal...a jak czuje sie tak ograniczona ,kontrolowana to wtedy ciagnie do tego, by kontrolowac w chory sposob jedzenie.. skoro w zyciu ktos mnie kontroluje.. na szczescie mam sie jutro zwazyc,mama ma zadzwonic i ma byc ta waga wg umowy.. na prawde wiele mnie to kosztowalo i nadal kosztuje.. przytylam juz 7,7 kg.. jeszcze brakuje 1,7 kg do wagi docelowej.. czasami to wszystko przerasta, ale sie nie poddaje.. dziewczyny,dajcie mi jakiegos kopa motywujacego..nie chce cale zycie robic cos dla lekarki..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
![]()
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiego kopa potrzebujesz? to, że masz nad sobą zewnętrzną motywację do osiągnięcia wagi "docelowej" nie oznacza, że robisz to dla lekarki. Ty wiesz najlepiej, dla kogo zdrowiejesz. A gdybyś, straciwszy ten zewnętrzny przymus, zaczęła chudnąć, to wcale nie musiałoby oznaczać, że wychodziłaś z anoreksji dla lekarzy. Ludzka psychika jest złożona, więc nie biczuj się. ![]() ten bunt, który odczuwasz, o ile rzeczywiście jest spowodowany złością na panią doktor, że czepia się kilku gramów, a 'ignoruje' (w Twoim odczuciu) realne postępy, które zaszły w TOBIE, jest raczej pozytywny, bo świadczy o tym, że jedzenie faktycznie zeszło na dalszy plan. Widać, że wciąż potrzebujesz silnych wzmocnień (brawo, Natalko ![]() ![]() ![]() motywacji do czego potrzebujesz? Myślę, że to już nie ten etap. W zasadzie, sama świadomie możesz zdecydować, co robić - ograniczasz jedzenie - przykro mi, ale znów degradujesz się do poziomu kilkulatki, którą trzeba prowadzić za rączkę i zamknąć w szpitalu. I karmić. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze genialne jadło :O
kawa z mlekiem owsianka z 3łych płatków i 2 ł. otrąb na mleku z pomarańczą, suszonymi śliwkami, dużą ilością miodu i imbiru activia kiwi& truskawka; kinder bueno white 2 plasterki wędliny z indyka tak o wielki kawał domowej pizzy z dużą iloscią pieczarek, sera, kukurydzy, oliwek, ogórkiem kiszonym i ketchupem 2,5 paska jogurtowej milki, gingers 0,5l nie wiem jak to nazwać
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-04-12 o 22:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
też bym się 'pochwaliła', ale ani wczoraj ani dziś nie mam zabardzo powodu do tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
BAN stały
|
Iza, nawet nie wiesz jak milo mi sie zrobilo po przeczytaniu Twojej odpowiedzi.. i poczulam taka ulge, bo napisalas wszystko dokladnie tak, jak ja mysle.. ta postawa lekarki mnie podlamala, bo tyje systematycznie ciagle.. ale najwazniejsze jest to,ze zaczelam zyc i funkcjonowac.. jaka to daje mi nadzieje na przyszlosc! ale na litosc boska,nie chce byc cale zycie kontrolowana, mam dosc ciaglego wazenia sie,pilnowania,by nie bylo 100g mniej,bo inaczej szpital...to paranoja.. rzeczywiscie ten bunt jest,bo widze w sobie zmiane,zreszta nie tylko ja,rodzina takze.. lekarka do tej pory tez byla zadowolona, a dzis taka afera o 200g mniej,.poczulam taka zlosc, ze nikt nie docenia tego, co do tej pory zrobilam.. ze tak walcze, zyje po prostu normalniej, zmagajac sie z roznymi trudnosciami.. np.teraz ta matura.. musze liczyc sie z tym, ze moze pojsc gorzej niz bym chciala, bo dopiero teraz wychodza konsekwencje moich nieobecnosci w szkole.. ale czasu nie cofne.. wracajac do tematu, bunt pobudzil dzis we mnie chore myslenie..bo znow poczulam sie jak na uwiezi, kontrolowana,bez praw.. skoro juz sobie marze,mysle o mojej przyszlosci, a nagle ktos mi to wszystko chce spieprzyyc za przeproszeniem, to bunt narasta.. i wtedy mam ochote wrocic do starych mechanizmow, objawow..bo jesli ktos blokuje mi tak jakby swobodne zycie,to ja znow czuje sie zle, wiec wtedy zostaje mi jedynie decydowanie w jedzeniu..ale mimo tych chorych mysli,nie poddalam i nie poddaje sie.. bo chce zyc normalnie,ale mam dosc tej kontroli nade mna, i jeszcze lekarka powiedziala mi,ze jestem i bede cale zycie anorektyczka..i jak tu sie nie zalamac?.. a co z moja zmiana? co z moimi nabytymi kg? juz prawie 8 kg,to nic nie znaczy? winky,znowu tylko wage wylapalas..jakie 35? obecnie waze juz 37,3-37,5kg.. Iza,zastanawia mnie czy moje imie znasz od black cat
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jak odbierasz jej zachowanie wzg. twojej wagi?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinna jednak wypowiadać takich krzywdzących sądów... to, czy będziesz anorektyczką do końca życia, zależy w dużej mierze od Ciebie. ![]() sluchaj, te 39 kg to waga, po osiągnięciu której przestanie grozić Ci szpital. Postaraj się zrewidować chore przekonanie, że to Twoja docelowa waga, ponieważ dorosła kobieta, którą chcesz się stać, nie może...no kurczę, nie powinna, ważyć mniej niż 48 kg? napisałabym 50, ale zgaduję, że ta cyferka na razie jest dla Ciebie nie do przełknięcia. ![]() ![]() a znam Twoje imię, bo BlackCat użyła go kiedyś na forum.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 |
Wtajemniczenie
|
trzyma się to kupy,są ze 2 tysiaki?
>3 wafle ryżowe (wieki nie jadłam) z margaryną, 150g wieśniaka ze szczypiorkiem, 1/4 puszki groszku >bułka 70g, pół z serkiem topionym ementalerem, pół z margaryną, sałata i plastry pomidora >250g buraczków, parówka, chrzan do smaku >jabłko, ale owoc brzoskwiniowy, kitkat senses >3 wafle z margaryną, 150g paprykarza z łososiem, sałata, pomidor i resztka buraków + 5 garści dużych niełuskanego słonecznika i dwie inki karmelowe z mlekiem
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsza zabiegana zbieranina...ale chyba nie jest tak źle
I. kromka pszennego chleba z masłem - pół z wędliną drobiową i ogórkiem, pół z dżemem i twarogiem, szklanka kefiru II. jogurt do picia 0% 250g, banan, kostka gorzkiej czeko, cappucino czekoladowe (uczelnia) III. pół brzoskwini z syropu, kiwi, 1/2 mandarynki z 4 łyżeczkami jogo nat, kostką gorzkiej czekolady, kawa rozpuszczalna z łyżeczką cukru IV. kromka jak na śniadanie pezed chwilą: kostka gorzkiej czekolady, piętka z masłem, jogurt danone z owocami 120g (104kcal), herbatnik może wpadnie jeszcze kiwi
#2144 |
BAN stały
|
Dekas, powiedzialam, plakalam, bo czulam sie okropnie, ale lekarz to lekarz. Odbieralam ja inaczej, rozczarowala mnie.. Bo nie ma 200g do danej wagi to szpital, to chore.. Umowa byla zawarta i ja o tym wiem, ale ta stanowczosc dodprowadza mnie do szalu! Bo ja sie tak zmienilam, odzylam! I tyje ciagle systematycznie, jem b.duzo, ale ostatnio na nikogo nie mam co liczyc. Jak waga drugiego dnia pokaze np.200g mniej, to jama od razu najezdza na mnie.. zero wsparcia, tyljm obwinianie, ze widocznie za malo jem, ja juz mam dosc.. zyc w strachu, bo musi byc w nastepny wtorek dana waga.. wtedy mialo byc 37,5, a ze tak wyszlo, dzis jest 37,2, a w nastepny wtorek ma byc 38 i ani grama mniej, bo szpital.. i nie obchodzi ja mature, powiedziala, ze to ja wtedy spieprze sprawe.. ale ja powtarzam, czemu lekcewazy moja zmiane? przeciez jak w zyciu jest ok, waga tez idzie.. mam dosc tej walki i takiego traktowania mnie.. to doluje i zniecheca.. a mimo tego nie poddalam i nie poddaje sie.. staram sie oswoic z nowa soba.. prawie 8 kg przytycia i powrot do zywych.. ale jest mi teraz cholernie ciezko.. na dodatek matura za pasem.. tyle sie staram, a tego lekarka nie widzi? boje sie troche tych 39 kg,bo to prawie 10 kg wiecej niz bylo.. czuje sie juz ok, ale chwilami juz trace sens tego wszystkiego.. jestem podlamana, do wtorku musze +800g.. chcialabym sie uwolnic od tej kontroli,zyc dla siebie.. czuc sens tego co robie.. dzis mam terapie, moze bedzie lzej.. trudno mi utrzymac w sobie przekonanie,ze robie dobrze, skoro inni traktuja mnie tak przedmiotowo.. mimo tego poczucia, dzis znow musze dolozyc jedzenia, bo mam 5 dni na 800g.. uda sie? juz tyle przytylam.. ktoras z Was tez musiala az 10kg tyc? mam dosc.. jem tak duzo,niech ta waga szybciej idzie.. jestem zalamana,chce mi sie plakac.. ale za duzo juz osiagnelam,by sie cofnac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() skomplikowana Tobie brakuje jeszcze przynajmniej 10 kg. przez całe życie chcesz ważyć 39kg? ile Ty masz wzrostu? 150? z tego co pamiętam to masz powyżej 160. 40kg to ważą dzieci w szkole podstawowej ![]() fajnie, że przytyłaś już ok 10 kg, robisz jakieś postępy, ale jeszcze nie jesteś niestety całkiem zdrowa. nadal jedzenie i waga są jak widać w centrum. mam nadzieję, że wyjdziesz z tego i dojdziesz do jakiejś w miarę przyzwoitej, zdrowej wagi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
obiektywnej oceny potrzebuje!!!
1.duzy banan na trzech waflach posmarowanych margaryna i białym serem na słodko. 2.jabłko, dwa paski białej czekolady z całymi orzechami 3.bułka 70g z margaryną, połową serka topionego ementalera, ogórkiem i sałatą 4.składana kanapka z prażeńców pszennych z parówką i buraczkami, dwa paski czekolady jak wyżej tylko bez orzechów 5.trzy prażeńce z margaryną, 200g paprykarza z łososia, ogórek zielony pół waniliowego dan mleko z inka karmelową, 5 garści słonecznika... jutro zjem obiad, prawdziwy.
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Rozeznanie
|
jabłkowo-mleczne u/p/r
![]() 1. owsianka: 5 łych z maślanką, małym jabłkiem i 1/2 banana, kilka suszonych śliwek 2. krokiet, naleśnik i jakiś placek z mięsem (wszystko kupne), mały jogurt owocowy 3. owocowo-kakaowe placuszki z mąki razowej (dużo), kawa z mlekiem 4. jabłko, inka z mlekiem, parę śliwek suszonych 5. to samo + plaster wędliny 6. 100g wieśniaka z wędliną i mnóstwem warzyw Rano miałam ochotę na wszystko, po południu już na nic... chyba widać. Może lepiej nie oceniajcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Zakorzenienie
|
znowu bezobiadowo
i za brdzo śmieciowo ;(
nie ma co, kota nie ma myszy harcują ^^
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-04-14 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedno co mnie uderza w Twoich wiadomościach to to, że piszesz o tyciu i o jedzeniu jako o osiągnięciu. Piszesz "tak dużo już osiągnęłam", albo że "nikt nie docenia tego, że przytyłaś"...moim zdaniem to nienajlepsze podejście. Równie złe, jak uznawanie chudnięcia, trzymania się diety za sukces i powód do dumy. Takie myśli chyba też większość z osób po ED zna ![]() ![]() Twoja waga wciąż jest niewyobrażalnie niska i dlatego wciąż jesteś jedną nogą w szpitalu. Myślę, że lekarze chcą dla Ciebie dobrze- najwyraźniej uznają Twoją wagę za niebezpieczną. Sama widzisz..przeraża Cię wizja dalszego tycia, a przecież jeszcze tak strasznie daleko Ci do normalnego, zdrowego bmi! Życzę powodzenia w powrocie do zdrowia i trzymam kciuki za maturę. Tak bardzo się nią nie martw. Po prostu dobrze wykorzystaj ten czas- 3 tygodnie to całkiem sporo. ![]() Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-04-15 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze "biorę się za siebie" (schudłam...)
proszę o komentarz, chociaż wiem, że poprzednie jadłospisy niebardzo na to zasługiwały, mam sporo problemów z trawieniem i brakiem apetytu - jeszcze po antybiotyku wracam do siebie, więc może nie jest idealnie, ale się staram: I. kromka z masłem - część z wędliną i ketchupem, część z dżemem, szklanka maślanki, jajko na twardo, herbata II. jogurt "polski" do picia 250g III. 3 średnie ziemniaki, kawałek ryby obtoczonej w jajku i bułce tartej, usmażonej na oleju, sos - łyżeczka ketchupu, 2 łyżeczki jogurtu szklanka kefiru IV. pasek gorzkiej czekolady, kruche ciastko, kiwi, kawa rozpuszczalna z cukrem V. kromka jak na śniadanie, kawałek sernika bananowego, łyżka nutelli do tego i kubek czekolady "słodka chwila" (132kcal) dziwne - wiem, że powinnam więcej jeść, ale kiedy w końcu pojawia się apetyt, zaraz za nim idą wyrzuty...(jakby nie było większych problemów...)
#2153 |
Zakorzenienie
|
słuchajcie ja mam problem wyszłam ze szpitala 23 lutego (byłam 21 dni, trafiłam z wagą 35/167cm, nie wiem jakie to bmi dokładnie było) z wagą 45kg wypisana. Po powrocie jednak waga mi się waha ciągle tj. było 45 a co jakiś czas widzę małe spadki np. teraz mamy kwiecień i widzę 42,4 (w czwartek) na tej samej wadze zawsze, sprawdzam co 2tygodnie. No nie wiem co jest grane
zjadłam np dzis sniadanie bułka maslana taka no okragła pół z plastrem ogonówki, pomidora, ogórka kilkoma plastrami i cebulką w kostkę, odrobina ketchupu. drugie pół z pastą makreli własną i cebulką obiad krupnik (talerz) gesta zupa kolacja kromka chleba "bułka wrocławska" z serkiem danio, pół dużego jabłka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oceńcie obiektywnie, ile tego jest? proszę. 1. Jabłko, 3ł owsianych + trochę otrąb + resztka(z łyżka?) serka wiejskiego + słonecznika trochę i rodzynek; mała kromka razowego z masłem 2. pomarańcza, marchew, trochę jog nat 0%, łyżka słonecnzika 3. jajecznica z 2 jaj ze szpinakiem, połową puszki groszku, marchew, szczypiorek, odrobina oliwy, resztka (ze 3 łyżki) jog nat. *Kubuś 300ml 4. twaróg (ze 100g) + 150g serka wiejskiego, parę rodzynek, suszonych śliwek, garść słonecznika, surówka z kapusty i jabłka(tak z 3 łyżki duże), trochę marchwi gotowanej i groszku. +podczas dnia parę krakersów małych takich. Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2011-04-15 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
ale to nie jest mało, ten talerz zupy był gęsty syty więc nie miałam ochoty na wielką kolację poza tym z kolacją mam problem bo staram się by była lekka i raczej nabiał czy coś właśnie niezbyt takiego ciężkiego. uważam,że to nie jest mało bo kiedyś jadłam pół klromki chleba fitness (pełnoziarnistego, pakowanego próżniowo) na śniadanie, bez masła np. z plastrem pomidora i np jogurt light. albo szklanke mleka 0,5 lub 0 i 5łyżek płatków
Na obiad jadłam malą miseczkę zupy na rosołku z mrożonek takich a na kolację np wafel ryzowy z warzywami i owoc, albo wafel i owoc i chrupkiego kromka gdy zauwazylam ze nadal spada |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jakieś ALE bo to tamto.
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2159 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
w ed zawsze tak jest , ze gdy spozywa sie wieksza liczbę kalorii , to odczuwa się niepokój itp, nic w tym dziwnego niestety. Wazne, zeby umiec rozgraniczyc racjonalne myslenie od takiej nieracjonalnej , chorobowej logiki. ![]() Cytat:
Ale tak podświadomie pewnie sie cieszysz, ze waga spada. Dobrze się czułas w 45 kg? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
ehm.
1. owsianka ze słonecznikiem, rodzynkami, jabłkiem, szpinakiem, siemieniem, otrębami i jog nat 2. jabłko, trochę jog nat, słonecznik 3. miska gotowanych warzyw, pomidor, sałata, plaster żółtego sera i 2 łyżki twarogu 4. duża marchew, trochę twarogu z jogurtem, sosem sojowym, przyprawami, jabłko 5. i znowu ten pi@przony twaróg(2 duże łyżki) z jog nat.(to samo), łyżeczka słonecznika i siemienia. -.-' i nie wiem dlaczego to zamieszczam. może oczekuję, że następnym razem będzie lepiej i będę czuła się zobowiązana, żeby tak było..? Edytowane przez garden_d Czas edycji: 2011-04-19 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.