|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Matall kawał chłopa z Edzika
![]() no i miedniczki jeszcze nie takie duże, wyczytałam że >10mm na usg w III trymestrze wymagają kontroli po porodzie, więc jeśli masz 1cm to tak na granicy jest ... Eweska ![]() ![]() ![]() listopadowa też za bardzo nie mam objawów ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
ewaska łooo to niezła waga dzieciaczkow
![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
eweska ty nie marudz tylko w piatek kladz sie juz lepiej do szpitala! super ze chlopaki(albo i jedna dziewczynka
![]() ![]() dziewczonka pamietam jakie mialas przeboje i tym bardziej sie ciesze ze teraz spisz tak dobrze daisyy mozesz dodac co chcesz, najwazniejsze zeby byl swiezy szczypiorek bo wtedy pachnie super! ja robie mnostwo zup, bo zupy sa wbrew pozorom szybkie i latwe ![]() mimo wszystko ta cena nie jest duza, ceny projektow sa teraz wysokie, a co dokladnie uwzgledniliscie w wycenie? bo powinna ci kosztorys przedstawic dokladny, co dokladnie bedzie zawieral projekt! |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super , kurcze, pieknie przechodzisz ta ciaze, idealnie! dziewczyny, dzisiaj tyle wiesci ze telenowele wenezuelskie klekaja na kolana przy naszym forum. mama wlasnie przywiozla mi kule, balkonik, zrobila ten zastrzyk w brzuch-nie bolal |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() W zeszłym tygodniu chłopcy ważyli niby po troszke ponad 2kg, ale lekarz powiedział że są większe na pewno bo jego usg w gabinecie zaniza wagę, ale nie spodziewał się że mogą aż tyle ważyć, oczywiście waga się może zmienic bo mogą byc mniejsze lub wieksze jeszcze ![]() Co do wagi to przytyłam 24kg prawie więc też nie mało. My z siostrą urodziłyśmy się też spore bo siostra 3150g a ja 3100g więc też sporo, tylko jak na te czasy to taka pokaźna waga u bliźniaków nie często się zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
anulka, ja tez wczesniaczek jestem.. w 36tc urodzona i ważyłam 1900 więc jaki Ty musiałaś być maluszek (i nadal taka drobniuśka jesteś
![]() ![]() Gdzie się rodziłas ?? U nas w czewie? Ja na 1000-leciu ![]() Zupkę na pewno zrobię !! Ta pani ma jeszcze podjechać tu z tym męża kolegą i coś tam sobie pomierzyć więc wówczas dokładnie sie wypytam co bedzie w zakresie projektu. Póki co wiem tylko tyle: cena 1300 to opracowanie projektu wykonawczego architektoniczno-konstrukcyjnego. Wiele mi to nie mówi ![]()
#2948 |
Wtajemniczenie
|
eweska, gratulacje
![]() Podobnie, jak dziewczyny, podziwiam Cię, za wszystko ![]() Super mamuśka z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, czy któraś z Was nie miała jeszcze żadnego ktg tak jak ja? Trochę jestem tym zdziwiona i myślałam że będę miała,ale jak się dowiedziałam od połoznej w gabinecie : " jak nie ma potrzeby to się nie robi, dopiero po porodzie". Z kolei dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, naszą katarzynką00 by the way, bo odwiedziła mnie na herbatkę, to doszłyśmy do wniosku że w sumie powinno się robić. I tak się zastanawiam czy samemu się nie zapisać prywatnie, bo jakieś 40 zł kosztuje. Co sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Przecież je się własnie wykonuje przed porodem i gdzies od 36 tygodnia inni lekarze kieruja wcześniej. Ja dziś miałam pierwszy raz robione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
A ja odebrałam wyniki moczu...i niestety to nie była pomyłka ostatnio, nadal mam białko w moczu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam wczesniej ze wgledu na tetno malutkiej a teraz mam razy w tygodniu w piatek znow ![]() dziewczonka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Spice, ktg z reguły robi się od 36/37 t.c.. Ja jeszcze nie miałam w tej ciąży (tylko tętna dzidzi słuchają).
W poprzedniej ciąży przed położeniem się na patologii miałam tylko raz, dopiero w szpitalu kilka razy... A po porodzie nie robi się ktg... |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam jutro termin wg usg, ale nie sadze zeby mnie wzielo ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
spice ja tez nie mialam
![]() ![]() ![]() daisyy ja bylam wyjatkowo duza jak na 34 tydzien bo wazylam 2100 ![]() ![]() ![]() urodzilam sie w czewie na tysiacleciu ![]() ![]() ![]() a 1300 za caly wykonawczy to nie tak duzo, szczegolnie ze konstrukcyjno-architektoniczny w sensie konstruktor tez zrobi projekt co jest co najmniej polowa tych kosztow, wie cto naprawde nie duzo, ale pamietaj wymus kosztorys dokladny od tej pani, bo wtedy masz czarno na bialym za co dokladnie placisz, i wypytaj dokladnie jak nie rozumiesz co dana rzecz znaczy, bo znam z autopsji, architekci lubia pisacv swoim jezykiem, a ludzie wstydza sie pytac. albo jakby co mozesz mi wyslac to ci wszystko wyjasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ja w pierwszej ciąży miałam robione ktg w szpitalu bo lezałam już na patologii wcześniej bo byłam po terminie, a wcześniej nie miałam robionego, ale to było 11 lat temu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
Tak,tak, Agus ma racje, tam miało być " przy porodzie". My mistake
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Aha, rozumiem. Ja nie miałam do tej pory, kończę 36 tc, ale tak jak Wam wczoraj pisałam, moja gin zapisała mnie na wizytę za 3 tyg,ale powiedziała że raczej się już nie spotkamy, także nie zakłada ktg dodatkowego poza tym które mi zrobią przed porodem...przy porodzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale sie najadlam- jajka z majonezem na kolacje ![]() ale mnie suszy, moge pic i pic stale
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-13 o 18:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
ja ktg dziś miałam pierwszy raz (38tc)
za tydzień znów ... w poprzedniej ciąży miałam pierwsze jakoś w 28tc bo miałam dużo skurczy .... |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i przede wszystkim brawo dla Ciebie, że tak sobie dzielnie radzisz ! Dziewczyny, mówicie, że jak któreś z rodziców jest wcześniakiem, albo w rodzinie są wcześniaki to to zwiększa szanse na poród przedwczesny ?? ![]() ![]()
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
spice, ja miałam robione tydzień temu, mój lekarz praktykuje, że od 30tc powinno się robić (podczas KTG byłam w 32tc)
Jednak tak jak dziewczyny piszą, jak czytałam o KTG to prawie wszędzie spotkałam się z informacją, że powinno się je wykonywać od ok 37tc.. Znasz się z "nasza" Katarzynką osobiscie ?? ![]() anulko, nie uhonorowali jakoś specjalnie Ciebie i mami z tytułu urodzenia w TAK ważnym dniu? Fiu fiu.. to Ty szczęściara jestes, trafić z taką datą ![]() A jak się Twoja mami czuje po zabiegu? Wszystko już w porządku? No i co z tatulkiem Twoim ? No masz rację, konstruktor ! Własnie.. mówiła mi coś, ze tez przyjedzie z nią konstruktor.. Dobrze, jeśli czegoś nie zrozumiem, to pozwolę sobie zapytać fachowca, ale obiecuję sie kłopotać bez potrzeby ![]() ![]() ![]() ![]() agusia, a co to za okazja, że dziś sernik.. tak w środku tygodnia? Nie przestaniesz mnie swoimi kulinarnymi osiagami w ostatnich dniach ciąży zadziwiać ![]() 24Kasia86, ale miałas dobra kolacyjkę !!!!!!!!!!! z kieleckim czy winiary ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-13 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
24kasia - dziękuje Kochanie
![]() ![]() ![]() ![]() matall - ale super wieści po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() atiz :kciuki; uż dziś za jutro ![]() eweska ![]() ![]() ![]() ![]() spice - ja mialam tylko raz rbione, jak pojechałam do kliniki bo małego nie czułam kilka godzin, a tak to tez nie miałam robionego ![]() Dziewczonka ![]() ![]() 24kasia - jutro termin zusg?! ![]() a ja ciągle piorę coś małemu - i tu od razu mam pytanie - co bierzecie dla dzieci do szpitala? na mojej kartce pisze: śpioszki, koszulki, body lub kaftaniki - i nie wiem co mam brać. rozumiem śpiochy, body z długim rękawkiem (ale koszulki?! co to sa koszulki?!) i nie brać w ogóle pajacy? muszę jeszcze sporo ciuszków kupić. i w czym będziecie rodzić? kupiłam dzisiaj na targu koszulkę rozpinaną, ale on chyba za długa jest - pisze żeby mieć krótką rozpinaną do porodu, do cc tez tak jest - potem do leżenia mam wypaśniejsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
A mężul przyjedzie jak chłopcy się urodzą lub jak będe wiedziała kiedy będzie cc. Bo wydaje mi się że chyba cc zrobią nie będa mi kazać rodzić sn :P Nie dość że dwójka to jeszcze jeden miednicowo ułożony, no ale o tym pewnie ordynator zadecyduje bo tylko jego decyzja się liczy i zawsze musi byc tak jak on chce, no ale tak od zawsze było w tym szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do Poznania mamy 120km ![]() tz mowi, ze jak m iwody odejda to mam zaciskac nogi, by zdazyl dojecha, ok 1,5 h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i musialam wyprobowac ![]() Cytat:
szkoda zwyklej ![]() zreszta polozne mowia, zeu nas na porodowce jest goraca i ogolnie podczas porodu jest goraco, i babki sie rozbieraja do naga, baaardzo czesto ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zadomowienie
|
ewesko niezła waga dzieciaczków
![]() spice ja jeszcze nie miałam ktg, a jutro zaczynam 39 tc zgodnie z terminem z miesiaczki. Na ktg mam sie zgłosić dopiero za tydzień (jeśli wcześniej nie urodzę, bo dzisiaj mam takie skurcze, ze chyba zaraz zaczne rodzić ![]() w pierwszej ciaży miałam tylko raz ktg, jak pojechałam do szpitala w 38 tc, bo zaczął mi czop odchodzic i już mnie tam zostawili i tego samego dnia urodziłam Miskę ![]() moniqac u nas w szpitalu nie trzeba mieć ubranek dla dzidzi, tylko na wyjście. Do porodu też daja swoje koszule ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
daisy tak,znam się z Katarzynką00 osobiście,bo mieszka 2 ulice ode mnie
![]() ![]() moniqac mi nie kazali nic brać z ciuszków do szpitala, bo jak to położna mówiła, "mają tendencję do gubienia się" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- bassienka, wow, to Ty już końcóweczka!!! Oj,chyba tego ktg za tydzień mogą nie zdążyć Ci zrobić ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Dziewczonka kurcze, co z tym białkiem? Jakiś stan zapalny organizmu? Bo jak nie masz nadciśnienia i obrzęków dużych,to nie jest zatrucie ciążowe. A posiew miałaś? Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-04-13 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zadomowienie
|
Ok dziewczyny, ja na razie spadam, mężu film zaproponował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.