TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 18:29   #4981
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mi też przyszły są super a w niedziele byłam w centrum handlowym, tam są ubrania ale takich mniej znanych firm C.h. PTAK, dziewczyny mieszkające w oklicach Łodzi będą wiedziały i kupiłam te spodnie
http://allegro.pl/prosto-z-mediolanu...522322378.html
za 60 zł, świetnie wyglądają i tyłek w nich nie jest duży a byłam w szoku jak mi powiedziała ze 60 zl kosztują
i cały ptak przeszłam w poszukiwaniu apaszki koralowej i znalazłam
A ja myślałam,że ich w końcu nie zamówiłaś.Wzięłaś te od tego drugiego sprzedawcy?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:37   #4982
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja myślałam,że ich w końcu nie zamówiłaś.Wzięłaś te od tego drugiego sprzedawcy?
cappucino wziełam od tego co ty, a reszte od tego drugiego

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 18:57   #4983
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ana a jak twoje prawkobo ty już po egzaminach, przed , bo ja już nie wiem czy coś przegapiłam

Dziewczyny cieszcie się że macie małe dzieci, normalnie z tym moim uczniem już czasami witki więdną, codziennie jakąś skargę mam ze szkołynormalnie jakby ich było dwóch w jednym jeden taki grzeczny i dobrze wychowany, mądry chłopiec, a drugi to podrzutek którego nie znam, i ogarnąć go nie mogę. Muszę coś poczytać, i może wojskową musztrę wprowadzić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 19:03   #4984
anakazar
Zakorzenienie

Madzia cicho siedzę i nic nie mówię,bo to masakra;/Koszmar.Jedna wielka kupa i wolę o tym nie myśleć;/

Na polsacie w informacjach będzie o skatowanym niemowlaku;/

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
cappucino wziełam od tego co ty, a reszte od tego drugiego
Daj nmiar na tego drugiego,bo siostrze bym wzięła

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-04-13, 19:25   #4985
yoonka
Rozeznanie

jaaa ale wredny ten test gimnazjalny w tym roku byl! poki, czy kiedy w hymnie. zonk
ciekawe czy to test mojej tesciowej, bo ona sie zajmuje pisaniem takich rzeczy hehehehe
Stary 2011-04-13, 19:50   #4986
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia cicho siedzę i nic nie mówię,bo to masakra;/Koszmar.Jedna wielka kupa i wolę o tym nie myśleć;/

Na polsacie w informacjach będzie o skatowanym niemowlaku;/

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Daj nmiar na tego drugiego,bo siostrze bym wzięła
Ana sprzedane wszystkie, a było 42 szt. Nie ma wystawionych nowych.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-04-13, 19:51   #4987
cigi
Rozeznanie

witajcie.
Mam pytanka.
czy dziecie szczepi sie u pediatry? czy w jakims miejscu zabiegowym?

I powiedzcie mi ile nasze dzieci powinny pic mleka dziennie? ile razy? Bo odstawilabym Basie od cycka o 17, tylko boje sie czy nie bedzie miala za malo mleczka, a innego nie chcialabym podawac. ma cyca rano i wieczorem, sporo, no i w nocy jeszcze niestety.

A ja jestem teraz koszmarnie chora, nie wiem czy nie skonczy sie to jakiims antybiotykiem i nie bede musiala od cyca odstawic, a jeszcze nie chce>>> A laktatora nie mam i juz nie chce nabywac bo bez sensu teraz.
A odkad jestesmy tutaj moj Wstreciuch budzi mi sie nie o 7, nie o 8, a o 6. Albo tuz przed... . Mam dosyc. chyba swiatlo ja budzi, bo u nas byly zaluzje, a tu sloneczko przeswieca przez zaslony.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Catro - moja to jeszcze 9 kg nie waży. Basia Cigi jest chyba jeszcze lżejsza niż moja Oliwka.
potwierdzam; Mam nadzieje, ze tym razem troszke wiecej przybrala, na diecie u babci . W kazdym razie noszac ja czuje sie ten ciezarek.
Cytat:
Dziewczyny czy wy już wszystkie myjecie dzieciom ząbki???bo ja się przyznam,że jeszcze małej zębów nie myję.
Moja sie buntuje jak jej myje. Mam taka silikonowa szczoteczke, ktora z kazdej strony ma rozne wypustki i Basia sama sobie ja żuje, ale tylko z woda.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Cigi fajnie,że Ci tu dobrze-zostań na zawsze
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
"Prezenty byly pod znakiem ksiazek." co to znaczy
... ...
dziekuje
to znaczy, ze dostala glownie ksiazeczki; nie wiem czy wlasciwie uzylam tego okreslenia...
Cytat:
Cigi fajnie,że Ci fajnie-naprawdę się cieszę.
Zostajesz w Pl do wakacji??a tż nie jest z wami(tylko was odwoził?)i zgadza się na tak długi pobyt?bo planowo miałaś być tylko tydzień...
Moj tz we Fr., a przywiozl nas moj tata, nie on. Zgodzil sie laskawie.
Ale nie planowalam byc tygodnia, przynajmniej miesiac, ale bylo to wielka niewiadoma. Na tydzien nie oplacaloby mi sie przyjezdzac. Sama podroz w jedna strone to niemal 2 dni. (samochodem)
Cytat:
A ja jeszcze wtrące się na temat w czym myjemy dzieci?Ja myłam w dzonsonie i bubuchen czy bubchen(nigdy nie pamiętam jak to idzie)ale jakiś czas temu dorawałam dobrego w miarę składowo cienia z lidla dla dzieci i mam.
A parę dni temu odkryłam stronę z naturalnymi mydłamiwyglądają cudownie i zamówiłam dla siebie i specjalne dla maluszków
Ania, bardzo ladny podpis ;
Ja myje moja jakas niezbyt wyszukana baza myjaca plus mydlem oliwkowym. Kiedys uzywalam bialego jelenia i tez bylo ok. (dla siebie uzywalam, ale mam dosc wrazliwa i sucha bardzo skore)
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:00   #4988
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
witajcie.
Mam pytanka.

I powiedzcie mi ile nasze dzieci powinny pic mleka dziennie? ile razy? Bo odstawilabym Basie od cycka o 17, tylko boje sie czy nie bedzie miala za malo mleczka, a innego nie chcialabym podawac. ma cyca rano i wieczorem, sporo, no i w nocy jeszcze niestety.
u nas w przychodzi jest specjalny pokój szczepień i szczepi pielegniarka
Zosia pije dwa razy dziennie mleko po 210, na opakowaniu napisane jest 2-3 razy dziennie po 210
Cigi- dużo zdrówka

Ana przeszukałam allegro i nie ma nigdzie tych bluzeczek

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-04-13 o 20:15
Stary 2011-04-13, 20:05   #4989
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

jestem jestem.. zaraz nowy watek zakąłdam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:12   #4990
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana sprzedane wszystkie, a było 42 szt. Nie ma wystawionych nowych.
dziękować za sprawdzenie
Cytat:
witajcie.
Mam pytanka.

A ja jestem teraz koszmarnie chora, nie wiem czy nie skonczy sie to jakiims antybiotykiem i nie bede musiala od cyca odstawic, a jeszcze nie chce>>> A laktatora nie mam i juz nie chce nabywac bo bez sensu teraz.
A odkad jestesmy tutaj moj Wstreciuch budzi mi sie nie o 7, nie o 8, a o 6. Albo tuz przed... . Mam dosyc. chyba swiatlo ja budzi, bo u nas byly zaluzje, a tu sloneczko przeswieca przez zaslony.

Moj tz we Fr., a przywiozl nas moj tata, nie on. Zgodzil sie laskawie.
Ale nie planowalam byc tygodnia, przynajmniej miesiac, ale bylo to wielka niewiadoma. Na tydzien nie oplacaloby mi sie przyjezdzac. Sama podroz w jedna strone to niemal 2 dni. (samochodem)

Ania, bardzo ladny podpis ;
Ja myje moja jakas niezbyt wyszukana baza myjaca plus mydlem oliwkowym. Kiedys uzywalam bialego jelenia i tez bylo ok. (dla siebie uzywalam, ale mam dosc wrazliwa i sucha bardzo skore)
Cigi Ninka pije rano i wieczorem po 210ml,ale ostatnio sporo zostawia.
Nam szczepi pielęgniarka dzieci.
Dużo zdróweczka dla Ciebie
To co ja tak po chińsku czytamByłam pewna,że Ty tylko na tydzień miałaś przyjechać.A powiedz gdzie Ci lepiej?
Cytat:
u nas w przychodzi jest specjalny pokój szczepień
Zosia pije dwa razy dziennie mleko po 210, na opakowaniu napisane jest 2-3 razy dziennie po 210
Cigi- dużo zdrówka

Ana przeszukałam allegro i nie ma nigdzie tych bluzeczek

Stary 2011-04-13, 20:21   #4991
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Też doktor powiedział że Zosia wygląda na sporą wagę i zalecił ograniczanie jedzenia .
to moja lenka będzie teraz pewnie jak zosia-ostatnio miała 78cm i 10,5 kg.
I ja to się za każdym razem pytam czy nie za dużo waży, czy nie za dużo je i moja pediatrzyca zawsze mówi że nie absolutnie i jest tak jak ma być. Znów co lekarz to opinia...

Cytat:
Nawet ostatnio powiedziałam TZ że jak tak dalej będzie to zabiorę mu dziecko do WAWy. Przykro mi bardzo.

Tom sie wyżaliła i idę do domu bo ja w pracy od 5.30 siedzę.
Pop, ale to jest normalna sytuacja jak cie mniej widzi niż nie widzi. i nastaw się ze wraz z tym jak oliwka będzie starsza, to będzie jeszcze gorzej.
Wzięłabyś ja do Warszawy i co? z niańką by cały dzień była? i to by było lepiej niż z tatą i babcią?

Ja cie przepraszam, to nie jest moja sprawa i może nie powinnam się wypowiadać, ale zamieszkaj na stałe w tym Opolu, bądź ze swoją rodziną, bądź dla nich. Oni potrzebują ciebie, ty ich. Przede wszystkim oli potrzebuje oboje rodziców.Za moment ani się nie obejrzysz,a życie ucieknie ci przez palce (w sensie dzieciństwa oliwci) i nie będziecie mieć takiego kontaktu jakbyś była na miejscu. Ile można być taka mamą-ciocią na weekendy?
Tu też coś na pewno znajdziesz w sensie roboty, a rodzina powinna być razem.
Kasa i ambicja, to nie wszystko, a z głodu nie pomrzecie przeca

Sorki za ten wykład, ty pewnie to wszystko wiesz, i jest ci ciężko z tym wszystkim wiem, ale czasem jak kilka osób (nawet obcych) to powie, to może się człowiek jeszcze raz zastanowi...

i co ty o 5.30 w robocie robisz? ja kiedyś tak pracowałam, ale w lidlu jak sklep otwierałam, a u ciebie to inna branża zdaje się ;-)

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no własnie w zeszłym roku siezmieniły przepisy i można dawac umowy na okreslony ile sie chce.... nie miałam nigdy na zastepstwo Nie powiem im nic o moich zamiarach, jak byc świnią to do końca
o cholera, ja już miałam mieć na czas nieokreślony i może fak znów dostanę na określony
Moja świnka,

Cytat:
witajcie.
Mam pytanka.
u pediatry lub u rodzinnego. U mnie w przychodni to pielęgniarka robi. U nas jest taki podwójny gabinet-w jedny piguła w drugim pediatrzyca

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-13 o 20:23
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:24   #4992
anakazar
Zakorzenienie

Cigi biały jeleń jest z tłuszczu zwierzęcego i to mydło wysusza.A biały wielbłąd jest z wyciągów roślinnych i jest już lepszy.

Stary 2011-04-13, 20:36   #4993
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
A dla matki dziecko, a tez tak w Twoim przypadku nie jest. Pretensje mozesz miec tylko do siebie.

Może to i racja. Ja nie mam pretensji o to do nikogo tylko jest mi po prostu przykro że tak jest a nie inaczej.
Też pracujesz i zostawiasz dziecko z kims innym.
Oliwka ma 16 mż i z tego to 13 mż spędziła ze mną. Ja w tym czasie dopiero 3 miesiące pracowałam ( wrzesięń i październik i teraz marzec). Więc jednak większość czasu dotychczasowego życia spędziła ze mną.
Ale ja siedząc z nią wdomu też do końca nie byłam szczęśliwa. Lubię pracowaći lubię swją pracę. I lubię Wawę gdzie mam większość znajomych. Mogłabym zabrać tu Oliwkę i wynająć nianię (koszt niani to koszt moich dojazdów czyli około 2 tys, miesięcznie). Ale wiem że ona ma tam o wiel lepsze warunki.
Nie wiem co będzie, musze pozałatwiać pewne spawy w Wawie i dopiero podjąć decyzję. Czy tu ale z dzieckiem czy tam.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja jutro u krawcowej mialam odebrac 2 kardigany, zobacze jak sie bede czula....w piatek do wawy mielismy jechac, no zawsze cos nam wypadnie!!!

a i Pop, nie chcialam tu powiedziec ze jestes zla matka, chodzilo mi o to ze gdybys byla z mala na codzien nie tata i nie babcia byliby najwazniejsi tylko ty, przeciez moze juz jadla czekolade czy cos a ty nawet nie wiesz
Tak jak napisałam wcześniej praktycznie od m-ca mnie nie ma z dzieckiem a ona i tak tylko Tata i Tata.
JA też byłam córunia tatunia i ona jest taka sama.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:42   #4994
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak napisałam wcześniej praktycznie od m-ca mnie nie ma z dzieckiem a ona i tak tylko Tata i Tata.
JA też byłam córunia tatunia i ona jest taka sama.
Ja jestem ze swoim dzieciem od dnia jej narodzin dzień w dzień.Pojawia się na horyzoncie jej tata to świat przestaje istnieć.Uwielbiają się.Moja to też córeczka tatusia.I też jest mi przykro jak z tż rąk za żadne skarby świata nie chcę do mamusi przyjść,która by się za nią dała pokroić

Stary 2011-04-13, 20:49   #4995
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja tez caly czas z mala siedze a tzeta uwielbia i powinnismy sie tym cieszyc, nastomiast matka NIE MOZE BYC OSOBA KTOREJ DZIECKO NIE ZAUWAZA moim zdaniem.
Tak czy inaczej Pop czeka Cie ciezka decyzja, jesli tz zostanie tam a ty ja wezmiesz do wawy to uwazam ze zrobisz jej wielka krzywde bo ona jest nauczona juz tamtych ludzi tamtego otoczenia i wszystkiego.... latwiej tobie bedzie dla dziecka poswiecic znajomych ( do ktorych i tak przeciez mozesz jezdzic) niz poswiecic Oliwke dla znajomych.
Obojetnie jak zrobisz to i tak ciezka decyzja jest ale jakas podjac trzeba.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 20:52   #4996
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

podaje link do nowej czesci watku...

jesli któras zna wzrost i wage po roczku swojego dziecka to prosze pisać.. bede aktualizowac listę..

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=523088

NOWY WĄTEK

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:12   #4997
minka26
Wtajemniczenie

nadrabiam i mam pytanie:

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
JUż Cię oświecam teraz odra , świnka różyczka a potem za jakiś 2-3 miechy 6w1 plus pneumo na jednym szczepieniu . Przy odra świnka rózyczka nie podaje się innych szczepionek chyba ospę tylko jeśli ktoś robi
czemu tak? u nas razem szczepią
Stary 2011-04-13, 21:17   #4998
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
witajcie.
Mam pytanka.

U nas szczepi pielęgniarka w gabinecie zabiegowm po wcześniejszym badaniu przez lekarza.

Zosia pije wieczorem 210 ml i rano 180 ml

Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
to moja lenka będzie teraz pewnie jak zosia-ostatnio miała 78cm i 10,5 kg.
I ja to się za każdym razem pytam czy nie za dużo waży, czy nie za dużo je i moja pediatrzyca zawsze mówi że nie absolutnie i jest tak jak ma być. Znów co lekarz to opinia...
Ja go mam w nosie. Niech sobie mówi co chce. Nie będę jej ograniczać jedzenia w tym wieku no i wcale nie uważam żeby tak dużo jadła.

Cytat:
Ja jestem ze swoim dzieciem od dnia jej narodzin dzień w dzień.Pojawia się na horyzoncie jej tata to świat przestaje istnieć.Uwielbiają się.Moja to też córeczka tatusia.I też jest mi przykro jak z tż rąk za żadne skarby świata nie chcę do mamusi przyjść,która by się za nią dała pokroić
I mam to samo choć moja mamusię też usi mieć w pobliżu

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

madziwinia - to nasza aktualna waga i wzrost z dziś 11 kg i 80 cm
Stary 2011-04-13, 21:52   #4999
mrowak
Zakorzenienie

ktoś musi postawić ostatnią kropkę w starym wątku

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

to może ja
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:59   #5000
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

i ja poprawie bedzie rowno 5000:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 11:31   #5001
zebra666
Zakorzenienie

ops nie tu

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2011-04-14 o 11:33
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości