Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 21:22   #3001
TheXanthippe
Raczkowanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

A i jeszcze ktoś wspominał o PLANIE PORODU u mnie w szpitalu informuja zeby na IP zgłaszać sie juz z wypełnionymi a wygląda to tak :
http://www.szpitalmadalinskiego.pl/s...n_porodu_0.pdf
Stary 2011-04-13, 21:22   #3002
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Eweska, tylko się nie denerwuj

Idę pomęczyć męża aby mi stopy pomasował Miłego wieczoru
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:25   #3003
spice1985
Zadomowienie

A zaraz YCD Kto ogląda?;] Oprócz Agus, bo to już wiem, że ogląda

Lolka no co Ty gadasz, jaki grubas z Ciebie?!? Widziałam zdj w albumie i wyglądasz świetnie. Ty żebyś moje nogi widziała...Mi nie tylko spuchły łydki,ale całe uda...Nawet wczoraj położna mi powiedziała że jestem obrzęknięta od pasa w dół i to widać i czuć jak się pomaca. Porażka,ale liczę że to zejdzie po porodzie...

Anula congrats za Twoje sukcesy piśmiennicze i dla Lolki też ( na pewno nie są AŻ tak nudne )a o czym piszesz?

Catia ja nie opłacam położnej,bo podobno w tym szpitalu co chcę rodzić wszystkie są bardzo miłe i w zasadzie muszę potwierdzić na 3 położnych które tam spotkałam zwiedzając szpital.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:27   #3004
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
a zaraz ycd kto ogląda?;] oprócz agus, bo to już wiem, że ogląda:d

lolka no co ty gadasz, jaki grubas z ciebie?!? Widziałam zdj w albumie i wyglądasz świetnie. Ty żebyś moje nogi widziała...mi nie tylko spuchły łydki,ale całe uda...nawet wczoraj położna mi powiedziała że jestem obrzęknięta od pasa w dół i to widać i czuć jak się pomaca. Porażka,ale liczę że to zejdzie po porodzie...

anula congrats za twoje sukcesy piśmiennicze i dla lolki też ( na pewno nie są aż tak nudne )a o czym piszesz?

catia ja nie opłacam położnej,bo podobno w tym szpitalu co chcę rodzić wszystkie są bardzo miłe i w zasadzie muszę potwierdzić na 3 położnych które tam spotkałam zwiedzając szpital.
:d
Stary 2011-04-13, 21:27   #3005
eweska
Moderatoreska

Zobaczymy, trzeba czekać do jutra może się uda bo mam wiele kwestii do obgadania z mężulem :P A wiadomo na komórkę nie będe co chwilę dzwonić, jedynie w razie jakby było coś pilnego, albo jak już urodzę
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:27   #3006
anula_81
Zakorzenienie

a ja uciekam spac chyba, ogladam sobie na IPLI mala czarna z Kamila Lapinska, niezle powiem wam.
lolus twoje artykuly z pewnoscia nie sa nudne!
eweska nie martw sie, moze uda wam sie zdzwonic..przytulam
caluje was mocno moje brzuchatki i do jutra

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:29   #3007
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Nie da się na budke wcale dodzwonić, facet gada po angielsku i koniec tak było w zeszlym roku, nawet sygnału nie ma tylko znowu ten wstrętny wkurzający głos.
Nie wiem kiedy z nim pogadam teraz w niedziele zawsze dzwonię do niego do biura szefa, ale ja teraz nie wiem czy w niedzielę będę jeszcze w domu. a w tygodniu tylko na budkę dzwoniłam. Zła jestem, jedynie smski mogę mu wysyłać, ale to nie to samo co rozmowa, a on mi nic nie pisze bo to kosztuje a ja z netu wysyłam.
Ech zawsze cos się musi zepsuć i to w nie najlepszym momencie
Nie wiem będę sprawdzać co z tymi budkami, jutro spróbuję jeszcze zadzwonić jak znowu facet będzie się odzywał to kicha.
a nie możesz wykupić na skype minut i zadzwonić normalnie na telefon przez skype ???
podobno to tanio wychodzi ...

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanko glownie do andziotki ale moze ktos jeszcze pomoże otoż zauważylam na piersi tzn na sutku takie dwie splaszczone krostki cos jak tarczka i jedna na udzie czy wiecie co to moze byc? sa o ton ciemniejsze od skory w tym miejscu, nie bola nie swędzą. Jutro oczywiscie zapytam ginki ale po ost wizycie to nie wiem czy ona sie zna na tym co robi :/
nie mam pojęcia co to ...
ale jak na sutku i jeszcze ciemniejsze jest od sutka ????

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
andziot a co dla Małej bierzesz do szpitala? jakie ciuszki?
no właśnie nie wiem jakie wziąć
bo tam niby dają ciuszki ale one są bleeee
i jak ktoś ma swoje to ubierają w swoje ......
więc muszę coś wybrać a nie wiem czy zapakować pajace, bodziaki czy co ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 21:30   #3008
Lolka1212
Zadomowienie

Spice kochana powiem tyle, że zdjęcia z albumu już nie aktualne, albo robione w płaszczu skrywającym wszytskie kilogramy heh
A ty masz jeszcze jakieś zdjątka w albumie? kiedyś były, pamiętam... a po paru tygodniach znowu chciałam Cię podglądnąć i pusto

YCD nigdy wcześniej nie oglądałam, a w tą edycję nawet się wciągnęłam mam więcej czasu w ciąży, więc lece z wszytskim po kolei co TVN puszcza heh
Stary 2011-04-13, 21:35   #3009
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Andziotku patrz jak fajnie z ciuszkami (a propo pajaców) tyle rzeczy dla Gabi masz po Zosi.. a gdyby był synek, to trzeba byłoby dokupować

Spodnie na drugą dzidzie? hm.. przez te nieprzespane od miesiący noce to ja nie wiem czy zdecyduje się na drugie dziecko!!
ja to mam wyrzuty sumienia że nic prawie dla Gabi nie kupiłam
bo jak patrzę na te malutkie rzeczy to mi się wydaje że ona ma tyle ciuszków po Zośce, że szkoda kasy ...
mam nadzieję że nie będzie mi miała tego za złe ....

jakie nieprzespane noce ???? zobaczysz ile szczęścia takie bobo daje

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Idę pomęczyć męża aby mi stopy pomasował Miłego wieczoru
mogę się w kolejkę wpisać na masażyk ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:38   #3010
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

ewesko mam nadzieję, że jutro uda Ci się porozmawiać z mężem
ja nie "kupuję położnej" zdaję się na los córkę rodziłam w innym szpitalu i tam miałam znajomą położną,więc było OK. Teraz mam innego lekarza, który pracuje w innym szpitalu i niestety ta znajoma tam nie pracuje

Boże, jak ja nienawidzę laptopów A szczególnie tego (tż z pracy), nie dość, że ma poplątane litery na klawiaturze, to jeszcze spacja działa tak jakby chciała, a nie mogła Wolę swojego staruszka, stacjonarnego Ale stoi w pokoju Małej i nie chcę już go włączać, bo Emilka śpi.

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:40   #3011
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Aga

Dziewczynki, a ja mam pytanie - pisałam w K ale tu moze szybciej mi odpowiecie.... prawda, że biegunka, nie zawsze oznacza zbliżający sie poród ???
Dziś juz bylam 2 x w toalecie ale nie mam żadnych skurczy, nic mnie nie boli (choć teraz ze strachu to chyba troszkę brzuch??) nic nie cieknie... a tydzień temu u lekarza wszystko było oki! szyjka trzymała i zamknieta.. chyba tak z minuty na minutę nie zaczyna się rodzić w 32 tc...
Gabik ciągle dziś wierzga nóżkami
Kurcze mogłabym napisać to samo też się zmartwiłam, dokładnie tak jak napisałaś a do tego jeszcze wczoraj bóle kręgosłupa. Nasze terminy to 1 dzień różnicy co jest grane????
Czytam żeby doczytać już godzinę , aga współczuję tego złamania, Boże jak Ty teraz sobie poradzisz????

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 21:40   #3012
eweska
Moderatoreska

Andziot ja mam wykupiony abonament i mogę dzwonić tylko na stacjonarne i budki, na komórki ze skypa jest dość drogo za małą ilość minut wiec nigdy nie wykupywałam.
Stary 2011-04-13, 21:45   #3013
Lolka1212
Zadomowienie

Andziotku racja, racja..

Ja już mówię, że mały się jeszcze nie urodził, a już mi tyle radości daje.. pierwsze zdjęcia USG, ruchy.. sama świadomość, że bedę matką i że synnuś taki malusi będzie i będę dla niego najważniejsza... ehh

Zresztą po co ja tu to piszę.. wiem, że każda tak ma

Swoją drogą, do tej pory wydawało mi się, że chciałabym mieć drugą dzidzię po dwóch, trzech latach.. że to taka dobra różnica dla samego rodzeństwa.. dalej tak uważam, ale gdzieś w środku włącza mi się egozim i jakieś dziwne wyobrażenie siebie - takiej "obładowanej" dziećmi.. i jakoś tak dziwnie
Wiem.. to głupie i pewnie na glos nie powinnam mówić, ale wiem że wam można

Z kolei jak sobie pomyślę, że mój syneczek miałby być jedynakiem to przykro mi się robi i myślę sobie, że nie mogę go na takie nieszczęście skazać (z góry przepraszam wsyztskie jedynaczki).. zwłaszcza, ze sama mam dwie siostry i wiem, jak to fajowo jest mieć towarzystwo w domu..
Stary 2011-04-13, 21:50   #3014
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Spice kochana powiem tyle, że zdjęcia z albumu już nie aktualne, albo robione w płaszczu skrywającym wszytskie kilogramy heh
A ty masz jeszcze jakieś zdjątka w albumie? kiedyś były, pamiętam... a po paru tygodniach znowu chciałam Cię podglądnąć i pusto

YCD nigdy wcześniej nie oglądałam, a w tą edycję nawet się wciągnęłam mam więcej czasu w ciąży, więc lece z wszytskim po kolei co TVN puszcza heh
Taaak,miałam zdjęcia, a potem miałam stworzyć album z większą ilością zdj i usunęłam tamten nazwany "ślubne" a nowego oczywiście nie pofatygowałam się zrobić. Poprawię się Ale normalnie nie wiem czy wrzucać nowe zdj,bo ja to na prawdę wyglądam jak słoń przy Was wszystkich które to swoje zdj wstawiacie.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Andziotku racja, racja..

Ja już mówię, że mały się jeszcze nie urodził, a już mi tyle radości daje.. pierwsze zdjęcia USG, ruchy.. sama świadomość, że bedę matką i że synnuś taki malusi będzie i będę dla niego najważniejsza... ehh

Zresztą po co ja tu to piszę.. wiem, że każda tak ma

Swoją drogą, do tej pory wydawało mi się, że chciałabym mieć drugą dzidzię po dwóch, trzech latach.. że to taka dobra różnica dla samego rodzeństwa.. dalej tak uważam, ale gdzieś w środku włącza mi się egozim i jakieś dziwne wyobrażenie siebie - takiej "obładowanej" dziećmi.. i jakoś tak dziwnie
Wiem.. to głupie i pewnie na glos nie powinnam mówić, ale wiem że wam można

Z kolei jak sobie pomyślę, że mój syneczek miałby być jedynakiem to przykro mi się robi i myślę sobie, że nie mogę go na takie nieszczęście skazać (z góry przepraszam wsyztskie jedynaczki).. zwłaszcza, ze sama mam dwie siostry i wiem, jak to fajowo jest mieć towarzystwo w domu..
Lolka, a ja przemyślenia na temat następnych dzieci mam na razie takie, że jedynie nie wyobrażam sobie być zaraz w drugiej ciąży Mi jest teraz tak ciężko, kolana mnie bolą, miednica, ledwo chodzę, że na prawdę będzie musiało trochę czasu upłynąć pewnie zanim pomyślę że fajnie byłoby znowu być w ciąży Sama ciążą podoba mi się tak do 7 msca...

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:50   #3015
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszka_pe,
Matall,
Ewesko,

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:52   #3016
gusiagatko
Zakorzenienie

eweska nie denerwuj się. Mam nadzieję, że jutro się uda

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Jutro wizytka więc proszę o kciuki .

Cytat:

Zmieniłam avatarek i ta seee pisze, żebyście wiedziały że ja to ja
A koniczynka na szczęście dla wszystkich, przy poradach się przyda
A przyda się, przyda

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:52   #3017
enchantresss
Rozeznanie

33 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz(1).jpg (37,8 KB, 95 załadowań)

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:57   #3018
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia co to ...
ale jak na sutku i jeszcze ciemniejsze jest od sutka ????
przy samym brzegu otoczki i kolor taki jak brodawka tylko o ton ciemnieszy takia malutenka krostka z 1 mm wypukla ale plaska a na udzie w kolorze skory....

A Gabi jestem pewna ze sie nie obrazi patrzac na ciuszki ktore kupujesz Zosi sama chetnie bym je nosila po Zosi
Stary 2011-04-13, 21:58   #3019
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
33 tc
Ale śliczne zdjęcie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 21:58   #3020
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

enchantresss śliczny brzuszek

andziot ja też mam wszystkie ubranka dla Oliwki,po Emilce...

ALBUMY
[*] 18.06.2010

Edytowane przez bassienka
Czas edycji: 2011-04-13 o 22:00
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:59   #3021
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
33 tc
Wyglądacie pięknie

06.07.2011
Stary 2011-04-13, 21:59   #3022
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
33 tc
Jaka jestes śliczna a brzusio pierwsza klasa
Stary 2011-04-13, 21:59   #3023
eweska
Moderatoreska

Cytat:
33 tc
Piękny i bardzo fajne zdjęcie
Stary 2011-04-13, 22:01   #3024
Lolka1212
Zadomowienie

Xanthi ja absolutnie znawczynia nie jestem.. A masz to dopieor od teraz, albo od czasu ciązy, czy cały czas? Jak od zawsze to może to tylko taki odprysk z sutka.. czesto się zdarza, wiele dziewczyn tak ma i to nic groźnego.. Może teraz zauwazyłaś, przy powiększających się sutkach, a miałaś już wcześniej, tylko maliznę

Powodzonka na wizytce

Enchan.. a ja wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej heh
Fajowa piłeczka

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-04-13 o 22:02
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:03   #3025
enchantresss
Rozeznanie

Dziewczynki dziękuję, kochane jesteście
a zdj zrobiła mi koleżanka swoją lustrzanką, ja niestety nie mam swojego aparatu .. uciekam już spać , bo oczka się zamykają, dobranocka

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:05   #3026
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe przez Ciebie prawie zawalu dostalam jak przeczytalam o tych nogach!!!!! Matko Swieta!!!!! Dzieki Bogu sie nic Norbertowi nie stalo, ale jak Twoje nogi? Mozesz chodzic o kulach czy kompletnie nie da rady? Ile ma sie to goic????

Matall to zes z terminem wyskoczyla Jak Ty bez czopa to ja stawiam, ze bedziesz pierwsza Dasz rade wszystko pozaliczac?

Andziot ciesze sie ogromnie z powodu miedniczek

Eweska waga malenstw faktycznie powalajaca

Enchantresss sliczna z Ciebie mloda mamusia

Ddaisy mysle, ze to nie swiadczy o porodzie. Jak tez ostatnio tak mialam wraz ze skurczami. Podobno organizm sie przeczyszcza?

U mnie na wizycie wszystko dobrze. Serdunio bije szczesliwie Bialko w moczu zniknelo, cisnienie 140/70, zadnych infekcji w pochwie, pobrala mi krew wiec ciekawe jak tam hemoglobinka sie ma. Cicha nadzieja, ze poszla ladnie w gore
Stary 2011-04-13, 22:07   #3027
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Xanthi ja absolutnie znawczynia nie jestem.. A masz to dopieor od teraz, albo od czasu ciązy, czy cały czas? Jak od zawsze to może to tylko taki odprysk z sutka.. czesto się zdarza, wiele dziewczyn tak ma i to nic groźnego.. Może teraz zauwazyłaś, przy powiększających się sutkach, a miałaś już wcześniej, tylko maliznę

Powodzonka na wizytce

Enchan.. a ja wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej heh
Fajowa piłeczka
Tak od niedawna najpierw zauwazylam na udzie (2-3miesiace temu)ale sie nie przejełam, a teraz jeszcze doszla 1 na brodawce (ok 2 tyg temu) a dzis zauwazylam kolejna po drugiej str brodawki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 22:07   #3028
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolcia napewno jestes sliczna i tylko Ty widzisz siebie tak krytycznie... ja tez wygladam parszywie... chcialam sobie zdjecia porobic w ciazy, ale jestem w stanie tylko brzucha, bo reszta wyglada fatalnie... a Ty jestes tak sliczna, ze Twoja uroda wszystko przyslania. kazdy dodatkowy kilogram
Stary 2011-04-13, 22:08   #3029
Lolka1212
Zadomowienie

Paulizia

A napisz jeszcze jak TŻtwoi podobała się pierwsza wizytka z połozną?
Stary 2011-04-13, 22:11   #3030
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

U mnie na wizycie wszystko dobrze. Serdunio bije szczesliwie Bialko w moczu zniknelo, cisnienie 140/70, zadnych infekcji w pochwie, pobrala mi krew wiec ciekawe jak tam hemoglobinka sie ma. Cicha nadzieja, ze poszla ladnie w gore
za dobre wiadomości i za hemoglobinkę

06.07.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości