|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() ![]() ![]() Ja jutro idę na badania, muszę oddać im troszkę mojej krwi i siusiu Potem jadę zamówić w końcu mebelki do pokoju małej AAAAAAAAAAAAA potem balujemy lubelskie mamuśki Zobaczymy co Gessler tam porobiła Co wy na to ???
|
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
brrrr,ziiimno! gdzie te obiecane sloneczko i piekna wiosna?
macie takie tempo ze sama juz zapomnialam co komu chcialam napisac ![]() vaniliova a jaka komode kupiliscie?my tez rozwazamy kupno..i chyba zdecydujemy sie na zwykla ikeowska ![]() madzia1k1 no brawo za zakupy! to chyba juz wszystko masz dla maluszka? kupowalas wszystko u jednego sprzedawcy?trzymam kciuki moooocno za jutrzejsze wizyty!! uciekam spac,jutro znwou do pracy, dobrej nocki!!
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
ja też trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() i sama o nie poproszę mam wizytę na 18.45. Idę po raz pierwszy do nowego gina, do którego się przenosze z prowadzeniem ciązy bo ten mój poprzedni był beznadziejny. Zobaczymy czy potwierdzi nam chłopczyka bo tylko raz tak lekarz powiedział a potem 2 razy nie umiał potwierdzić... no i jak tam szyjka ![]() jeszcze rano szczepienie Filipa więc pewnie nie bede miała jak zajrzeć w dzień..
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
youyou - ode mnie kciuki zaciśnięte
![]() Mam nadzieję, że ten lekarz Ci przypasuje. Bo to jednak bardzo ważne IMHO, żeby lubić swojego gina i ufać mu
|
#395 |
|
Wtajemniczenie
|
youyou moje kciuki też masz
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze wpadlam zeby zadac jedno szybkie pytanko: o butelki.
czy kupujecie te ktore maja 0% BPA czy nie koniecznie? bo na allegro sa takie np za 20 zł (nawet za 15zl) aventu 260 ml+125 ml albo sama butelka 125 ml za 7,50 zl, i sie zastanawiam czy warto...nie ma nic napisane czy zawieraja to BPA czy nie czy lepiej kupic te bez BPA? teraz to uciekam lulu
|
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vaniliova, Youyou za wiyty i Wasze szyjki![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniaa - fitti pieluszki maja ceratowe obwleczenie, nie polecam, fajnie pewnie odparza, jak w workku makrobratek - mam mate ale zeby moje dziecko mialo byc przez to madrzejsze czy bardziej zabawione to nie powiem. chyba ze to ma jakies palaki z zabawkami, to ma sens. wole lezaczek z palakiem, potem na kocyku niech lezy i sie bawi na brzuchu. ale to moje zdanie. fota z dzis (z prawej) i z poprzedniej ciazy (z lewej) - ponad 26 tc. wyrownalam juz brzucha chyba do poprzedniej ciazy... u gina usg wyszlo tak sobie bo moje niegrzeczne dziecko (nadal Kinga) wtulalo sie w lozysko i buzi widac nei bylo, albo kopalo głowice ginowi. ale zołądek jest, inne wew też, serce pięknie dwukomorowe i dwuprzedsionkowe (ufff), móżdżek jak trzeba, dwie rece i nogi, oczy sa, nos, uszy, wszystko w normie, chociaz troche mlodsza ciaza wiec pewnie troche ponosze... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-13 o 22:18 |
|
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() świetne! ![]() dla mnie to też nie jest obraźliwe, przynajmniej nie zawsze. Z koleżanką często sobie mówimy per "pindusiu" i się nie obraża ![]() A ja jutro rano na usg.....tradycyjna prośba ![]() dobranoc brzuchatki
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Uff, wreszcie Was nadgoniłam i melduję się w nowym wątku.
![]() Zmalowana, super dzidziusiowy kącik. ![]() Madzia, świetne zakupy- masz już sporą część wyprawki. Stapelka, córcia przeurocza. Bartessa, super piłeczka. ![]() Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty.
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny chyba jeszcze śpicie? Smutne wieści mam od ela_84 na lubelskim wątku napisała że zaczęły jej się sączyć wody i leży w szpitalu walcząc o każdy dzień aby opóźnić poród..
oto co napisała: ja niestety nie przyjde :/ pekl mi przedwczoraj pecherz plodowy, polaly sie wody - na szczescie nieduzo - leze teraz plackiem w szpitalu na jaczewskiego i walcze o kazdy dzien dla maluszka... cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowiei znowu dzien zaczynam od smutnej wiadomośći, za 2 h ten pogrzeb wujka, ale może otem na spotkaniu się jakoś odstresuje. Brunetka może być czarcia. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-14 o 07:08 |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z pracy! Jezuuu jak mi sie ciezko wstawalo, do tego ta pogoda!
Cytat:
Cytat:
Aniu mocno zaciskam! Cytat:
Cytat:
Zacisniete! Moje male mnie laduje od samego rana, chyba chce mi powiedziec, ze nie podoba mu sie takie wczesne wstawanie. Mi tez nie, ale co robic? w ogole mam olewczy stosunek do pracy, nie chce mi sie... |
||||
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
ela_84
biedactwo mocno żeby wszystko było dobrze ![]() dobre ![]() A ja będę mieć od Oliweczki1985 taaaki fajny fotelik samochodowy
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-14 o 08:03 |
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zacisniete Trzymam kciuki za Naszą mamuśkę i jej maluszką aby jeszcze w brzuszku posiedział |
||
|
|
|
#407 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się z rana
agaG ja już też mam taki stosunek olewczy do pracy, że szok...wstawać się nie chce (też pobudka o 5:30...), a w pracy siedzę od godziny a jeszcze nawet nic nie otworzyłam tylko wizaż nadrabiam nie mam normalnie motywacji żeby klepać te tabelki...myśleć się nie chce...ale to jeszcze tylko 2 tygodnie i od maja na L4, a robotę będę dokańczała w domku mocno zaciskam kciuki za elę_84 i jej maluszka żeby udało im się jak najdłużej wytrwać ![]() za wszystkie wizyty dzisiaj ![]() spędziłam wczoraj pół dnia na sklepach bo usiłuję znaleźć jakieś wdzianko na komunię chrześniaka i cholercia nic mi się nie podobało |
|
|
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Ci się udało ale ja nie będę kupować takiego sprzetu ![]() aaa zapomniałąm AWam napisać, wczoraj mi przyszedł leżaczek bujaczek Tako z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1538349616 i powiem Wam że jest bossski żartuje, nie oddam bo jest sliczny a tam urwana jest tylko jedna rączka do regulacji, plastikowa, cały mechanizm działa tylko trzeba dorobić taka rączkę albo założyć taka śrubę-motylek z podkładką i też będzie się fajnie skręcać bo już obadałam ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-14 o 08:05 |
||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
vaniliova kciukasy zacisniete
moniczka ale numer z tą krwią ![]() carmel niestety nie wiem co to za Pit 39 My zawsze mamy 37
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
pit 39 to chyba rozliczenie z dochodu uzyskanego z tytułu sprzedaży nieruchomości w roku poprzedzającym rok rozliczeniowy, czy jakoś tak ale jak go wypełnić to nie wiem
mieliśmy na studiach i kursie kiedyś przegląd różnych formularzy skarbowych i rozliczeniowych z zusem i coś mi się przypomina że to chyba z tego jest ten PIT-39
|
|
#411 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekkie przegięcie z tą SR Ok mogło wzrosnąć, ale to już powinno obejmować kolejna grupę a nie tych co już sie pozapisywali na ten cykl. Cwaniaki może zobaczyli że dużo chętnych to postanowili zarobić więcej ![]() Cytat:
Ani dziecka wygodnie nie mogła wykąpać wygodnie i mały zaraz był za duży bo ro małe strasznie, a przewijak też żadna rewelacja i krótko używała bo jak mały był już większy i fikał nóżkami to się bala że spadnie. Namówiły ja panie w hurtowni dla malucha, ale mówiła ze gdyby miała jeszcze raz decydować czy kupić to napewno by nie kupiła. A to ma 95cm wysokości to chyba łóżeczko też ma cos koło tego i ja wolę przwijak na łóżeczko bo jest stabilny przynajmniej.Cytat:
Cytat:
Super. Sporo rzeczy już masz Vaniliova11 kciuki zaciśnięte ![]() youyou za Ciebie też zaciskam ![]() aania_20 ![]() I czekamy na wieści z wizyt ![]() Cytat:
i modlę sie o to żeby maluszek jak najdłużej siedział w brzuszku W końcu nadrobiłam wczorajsze popołudnie i wieczór Ja po wczorajszej SR całkiem sympatycznie było Kobitka prowadzaca fajna. Sporo rzeczy juz powiedziała. Obejrzeliśmy salę do porodów i jest w szpitalu jedna sala do porodów rodzinnych odnowiona - ful wypas ( mam nadzieje ze uda Nam się trafić ze bedzie pusta ) a jak nie to pozostaje druga taka trochę komunistyczna ![]() Dzisiaj musze jechać do UP się odnotowac ![]() Pogoda do bani i nic mi sie nie chce
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-04-14 o 08:27 |
|||||
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super z tym leżaczkiem Ci sie trafiło Lubelanki apropo zdjęć(bo któraś tu pisała, żebyśmy robiły )-to ja mogę wziąść aparat(kolejny znak rozpoznawczy )-chyba że któraś z Was juz to zaplanowała??
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-04-14 o 08:32 |
|
|
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
przekichane bo forma mojgo TZ tez pracuje
![]() Cytat:
Miałam taki kapciuszki, chyba nadal mam jeszcze jedna pare nowych żółtych, nie obcieraja, miekkie i wygodne, zreszta teraz są chyba w Lidlu, ale nie wiem za ile. zdecydowanie bez BPA! Cytat:
Cytat:
Mnie cos kaszel bierze pójde do apteki po jakies wzmocnienie.
|
|||
|
|
|
#414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
szeleczki są więc wszystko bezpiecznie i full wypas.Może jakieś bardziej doświadczone mamusie się wypowiedzą od kiedy takie maluszki mogą być w leżaczku? ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
poszukaj w necie jakiejś ściągawki do wypełnienia tego pitu albo poszukaj wśród znajomych może sie ktoś zna na księgowości i rozliczeniach.
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w instrukcji lezaczka FP jest ze niby od 0.
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprzedwaca u którego kupowaliśmy wszystkie rzeczy wyprawkowe to r_p77 (http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...534377007.html) gorąco polecam!!! ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Oj jeszcze trochę zostało, w przyszłym miesiacu planuję kupić pościel, łóżeczko podobno dostaniemy od teściów (teść jest stolarzem), no i zostanie najważniejszy zakup wózek, a to już wybieramy jakieś 2 miesiące i czuję, że będzie ciężko, bo szukamy lekkiego wózka a takie są drogie i musimy sie liczyc z wydatkiem ok 2 tyś. Podobają nam się wózki firmy emmaliunga.
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...534377007.html http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...541941219.html ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Za to wszystko co na zdjęciach oprócz rogala wydaliśmy 550 zł. Mogę przesłać moją listę na maila, tam mam odnośniki do aukcji.
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rogala mam już nie musisz listy wysyłać, chciałam się tylko tak zorientować mniej więcej o koszcie
|
|
|
#420 |
|
BAN stały
|
Trzymam kciuki za wizyty.
![]() Ja za niedlugo jade do rodziców, będę wieczorem. Ale mnie kręgosłup boli, ale chociaz maly dal wyjątkowo do 8 pospac, raz na miesiac mu sie zdarzają takie dni dobroci zawsze punkt 6.20 się budzi albo 6.40. Jak słyszy ze tz do pracy wyjezdza, taki czujny jest gówniarz.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

to chyba juz wszystko masz dla maluszka? kupowalas wszystko u jednego sprzedawcy?

cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie

po 75 g już wszystko było w normie
pójde do apteki po jakies wzmocnienie.
zębole