Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 21:46   #391
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

Ja jutro idę na badania, muszę oddać im troszkę mojej krwi i siusiu

Potem jadę zamówić w końcu mebelki do pokoju małej

AAAAAAAAAAAAA potem balujemy lubelskie mamuśki Tak we wstępnych ustaleniach na pierwszym miejscy jest odwiedzenie Czarciej Łapy Zobaczymy co Gessler tam porobiła i fajne deserki mają Co wy na to ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:48   #392
kalinkap13
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

brrrr,ziiimno! gdzie te obiecane sloneczko i piekna wiosna?
macie takie tempo ze sama juz zapomnialam co komu chcialam napisac

vaniliova a jaka komode kupiliscie?my tez rozwazamy kupno..i chyba zdecydujemy sie na zwykla ikeowska
madzia1k1 no brawo za zakupy! to chyba juz wszystko masz dla maluszka? kupowalas wszystko u jednego sprzedawcy?

trzymam kciuki moooocno za jutrzejsze wizyty!!
uciekam spac,jutro znwou do pracy, dobrej nocki!!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:50   #393
youyou
Zakorzenienie

ja też trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

i sama o nie poproszę

mam wizytę na 18.45. Idę po raz pierwszy do nowego gina, do którego się przenosze z prowadzeniem ciązy bo ten mój poprzedni był beznadziejny.

Zobaczymy czy potwierdzi nam chłopczyka bo tylko raz tak lekarz powiedział a potem 2 razy nie umiał potwierdzić... no i jak tam szyjka

jeszcze rano szczepienie Filipa więc pewnie nie bede miała jak zajrzeć w dzień..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 21:55   #394
brumek
Zakorzenienie

youyou - ode mnie kciuki zaciśnięte
Mam nadzieję, że ten lekarz Ci przypasuje. Bo to jednak bardzo ważne IMHO, żeby lubić swojego gina i ufać mu
Stary 2011-04-13, 21:59   #395
jacieeeee
Wtajemniczenie

youyou moje kciuki też masz

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:05   #396
kalinkap13
Rozeznanie

a jeszcze wpadlam zeby zadac jedno szybkie pytanko: o butelki.

czy kupujecie te ktore maja 0% BPA czy nie koniecznie? bo na allegro sa takie np za 20 zł (nawet za 15zl) aventu 260 ml+125 ml albo sama butelka 125 ml za 7,50 zl, i sie zastanawiam czy warto...nie ma nic napisane czy zawieraja to BPA czy nie
czy lepiej kupic te bez BPA?

teraz to uciekam lulu

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:10   #397
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale numeracja jakaś dziwna i przesyłka tyle co same kapciory ja poczekam
Rozmiarówka dziwna to fakt... No i z tą przesyłką chyba też przesadzili

Vaniliova, Youyou za wiyty i Wasze szyjki

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

czy kupujecie te ktore maja 0% BPA czy nie koniecznie? bo na allegro sa takie np za 20 zł (nawet za 15zl) aventu 260 ml+125 ml albo sama butelka 125 ml za 7,50 zl, i sie zastanawiam czy warto...nie ma nic napisane czy zawieraja to BPA czy nie

teraz to uciekam lulu
Lepiej te bez BPA, te z Aventu napewno takie tanie, bo wyprzedają zapewne te z BPA. Któraś z dziewczyn tu pisała właśnie ostatnio, że też kupiła za 20 zł i one są jeszcze z BPA...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:12   #398
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja w maju kupuje lozeczko..........

po rozmowie z mezem postanowilismy tez kupic przewijak z wanienka....wiem ze na lozeczko jest okej ale to ze wzgledu na moje problemy z kregoslupem....poniewaz nie moge nosic ani sie schylac to bedzie to dla mnie wygodniejsze i do przewijania i do kapieli eni bede musiala sie chylac i bede miala wszsytko pod reka ....myslicie ze to dobra decyzja????
niby fajnie ale jak wode wlejesz i wylejesz z wanienki? takie dzwiganie to nie bedzie ci kregoslupa jednak zabijać? ja mam wanienke nawannową http://allegro.pl/wanienka-na-wanne-...546763725.html są tez lepsze http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-o...516192911.html no chyba ze masz w lazience miejsce na postawienie takiej komody, to rozumiem... liczysz ze potem na łóżku bedziesz przewijac? to licz ze spadnie kiedys jednak na podloge... łożko to jednak ja bym brala jako awaryjny rpzewijak a nie coidzienny, no i tez sie troche jednak schylasz nawet siedzac na łóżku...

aniaa - fitti pieluszki maja ceratowe obwleczenie, nie polecam, fajnie pewnie odparza, jak w workku

makrobratek - mam mate ale zeby moje dziecko mialo byc przez to madrzejsze czy bardziej zabawione to nie powiem. chyba ze to ma jakies palaki z zabawkami, to ma sens. wole lezaczek z palakiem, potem na kocyku niech lezy i sie bawi na brzuchu. ale to moje zdanie.

fota z dzis (z prawej) i z poprzedniej ciazy (z lewej) - ponad 26 tc. wyrownalam juz brzucha chyba do poprzedniej ciazy...

u gina usg wyszlo tak sobie bo moje niegrzeczne dziecko (nadal Kinga) wtulalo sie w lozysko i buzi widac nei bylo, albo kopalo głowice ginowi. ale zołądek jest, inne wew też, serce pięknie dwukomorowe i dwuprzedsionkowe (ufff), móżdżek jak trzeba, dwie rece i nogi, oczy sa, nos, uszy, wszystko w normie, chociaz troche mlodsza ciaza wiec pewnie troche ponosze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 i 2.jpg (56,2 KB, 52 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-13 o 22:18
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:21   #399
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
brrrr,ziiimno! gdzie te obiecane sloneczko i piekna wiosna?
macie takie tempo ze sama juz zapomnialam co komu chcialam napisac

vaniliova a jaka komode kupiliscie?my tez rozwazamy kupno..i chyba zdecydujemy sie na zwykla ikeowska
madzia1k1 no brawo za zakupy! to chyba juz wszystko masz dla maluszka? kupowalas wszystko u jednego sprzedawcy?

trzymam kciuki moooocno za jutrzejsze wizyty!!
uciekam spac,jutro znwou do pracy, dobrej nocki!!
Komoda Malm 4 szuflady kolor ciemny brąz bo łóżeczko też tego koloru
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 22:46   #400
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Aania broń Panie Boze te Tiffi czy Fitti!!!!!To cerata.Kup Dadę
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- Fitti są takie "foliowe" ,dużo gorszej jakości jak Dada ,nie polecam.Używałam je tylko wtedy jak Nadia miała biegunkę,bo zmienialiśmy pieluchę co 30minut.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aniaa - fitti pieluszki maja ceratowe obwleczenie, nie polecam, fajnie pewnie odparza, jak w workku
dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Pochwalę się moimi zakupami wyprawkowymi, które dzisiaj przyszły
świetne!

Cytat:
Babonik tak mi sie przypomniało-ja dziś Zmalowana wyzwałam od PINDY

dla mnie to też nie jest obraźliwe, przynajmniej nie zawsze. Z koleżanką często sobie mówimy per "pindusiu" i się nie obraża

A ja jutro rano na usg.....tradycyjna prośba

dobranoc brzuchatki

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 23:11   #401
marzena_S
Zadomowienie

Uff, wreszcie Was nadgoniłam i melduję się w nowym wątku.

Zmalowana, super dzidziusiowy kącik.

Madzia, świetne zakupy- masz już sporą część wyprawki.

Stapelka, córcia przeurocza.

Bartessa, super piłeczka.

Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 06:56   #402
patik87
Zakorzenienie

hej dziewczyny chyba jeszcze śpicie? Smutne wieści mam od ela_84 na lubelskim wątku napisała że zaczęły jej się sączyć wody i leży w szpitalu walcząc o każdy dzień aby opóźnić poród..

oto co napisała:
ja niestety nie przyjde :/ pekl mi przedwczoraj pecherz plodowy, polaly sie wody - na szczescie nieduzo - leze teraz plackiem w szpitalu na jaczewskiego i walcze o kazdy dzien dla maluszka...cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie. Dostalam leki na rozprezenie pluc dziecka i biore antybiotyk, jak nie pojawia sie skurcze, to bedziemy maksymalnie opozniac porod, marze o tym, ze do 32 tygodnia chociaz, a jak sie uda, to do 36 nawet nie drgne. To bardzo trudne fizycznie i psychicznie, ale dziecko jest najwazniejsze. Trzymajcie kciuki...

i znowu dzien zaczynam od smutnej wiadomośći, za 2 h ten pogrzeb wujka, ale może otem na spotkaniu się jakoś odstresuje. Brunetka może być czarcia.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-04-14 o 07:08
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:34   #403
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

Ja jutro idę na badania, muszę oddać im troszkę mojej krwi i siusiu

Potem jadę zamówić w końcu mebelki do pokoju małej

AAAAAAAAAAAAA potem balujemy lubelskie mamuśki Tak we wstępnych ustaleniach na pierwszym miejscy jest odwiedzenie Czarciej Łapy Zobaczymy co Gessler tam porobiła i fajne deserki mają Co wy na to ???
SUPER!!!!Oglądałam ten odcinek i miałam ochotę kiedyś tam się wybrać-jak to dobrze mieć koleżanki, które to zaproponują Mam nadzieję, że przestanie padać

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:40   #404
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam z pracy! Jezuuu jak mi sie ciezko wstawalo, do tego ta pogoda!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

i sama o nie poproszę

mam wizytę na 18.45. Idę po raz pierwszy do nowego gina, do którego się przenosze z prowadzeniem ciązy bo ten mój poprzedni był beznadziejny.

Zobaczymy czy potwierdzi nam chłopczyka bo tylko raz tak lekarz powiedział a potem 2 razy nie umiał potwierdzić... no i jak tam szyjka

jeszcze rano szczepienie Filipa więc pewnie nie bede miała jak zajrzeć w dzień..
Kciuki zacisniete!

Cytat:
Lublinianki udanego spotkania i robcie obowiazkowo fotki!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dobranoc brzuchatki
Aniu mocno zaciskam!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny chyba jeszcze śpicie? Smutne wieści mam od ela_84 na lubelskim wątku napisała że zaczęły jej się sączyć wody i leży w szpitalu walcząc o każdy dzień aby opóźnić poród..

oto co napisała:
ja niestety nie przyjde :/ pekl mi przedwczoraj pecherz plodowy, polaly sie wody - na szczescie nieduzo - leze teraz plackiem w szpitalu na jaczewskiego i walcze o kazdy dzien dla maluszka...cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie. Dostalam leki na rozprezenie pluc dziecka i biore antybiotyk, jak nie pojawia sie skurcze, to bedziemy maksymalnie opozniac porod, marze o tym, ze do 32 tygodnia chociaz, a jak sie uda, to do 36 nawet nie drgne. To bardzo trudne fizycznie i psychicznie, ale dziecko jest najwazniejsze. Trzymajcie kciuki...

i znowu dzien zaczynam od smutnej wiadomośći, za 2 h ten pogrzeb wujka, ale może otem na spotkaniu się jakoś odstresuje. Brunetka może być czarcia.
Oj faktycznie nieciekawa historia, mam nadzieje, ze dotrwaja z dzieckiem jak najdluzej.

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Dziś skończyłam 27 tc, od juta zaczynam 7 miesiąc
ważyłam się dziś i doszły mi raptem 2kg, nie wiem co gin na to powie..
Zaczęłam od 67 kg, w I trymestrze spadło do 64 kg, w połowie II trymestru odrobiłam do 67 kg i dziś na finale II trymestru mam 69 kg. A jem normalnie, regularnie i zróżnicowane posiłki. Słodyczy jedynie mało bo mnie mdli. Boję się trochę tej piątkowej wizyty..
Kurcze naprawde Wy i Wasi ginowie tak sie ta waga przejmujecie? Wg mnie jak dziecko zdrowe, ladnie przybiera, to widocznie wszystko jest ok. Moze dziecko ciagnie z Ciebie i dlatego tak nie tyjesz? Na prawde wolalabys moje 8 kg? Ciesz sie, bo bedziesz miec mniej do zrzucania.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte prosze o
Zacisniete!

Moje male mnie laduje od samego rana, chyba chce mi powiedziec, ze nie podoba mu sie takie wczesne wstawanie. Mi tez nie, ale co robic? w ogole mam olewczy stosunek do pracy, nie chce mi sie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:43   #405
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

ela_84

biedactwo dbaj o siebie i maleństwo żeby jak najdłużej siedziało w brzuszku, a my zaciskamy z Juleczką kciuki mocno żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Będę jutro o 16 tylko jak my się poznamy?
Cytat:
Po brzuchach więc wystawiajcie

dobre uśmiałam się kochane moje

A ja będę mieć od Oliweczki1985 taaaki fajny fotelik samochodowy

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:03
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:50   #406
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

i sama o nie poproszę

kciukasy zacisniete
Cytat:

teraz to uciekam lulu
kupujemy te bez BPA

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

zacisniete

Trzymam kciuki za Naszą mamuśkę i jej maluszką aby jeszcze w brzuszku posiedział
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:53   #407
pieleszka
Wtajemniczenie

witamy się z rana
agaG ja już też mam taki stosunek olewczy do pracy, że szok...wstawać się nie chce (też pobudka o 5:30...), a w pracy siedzę od godziny a jeszcze nawet nic nie otworzyłam tylko wizaż nadrabiam nie mam normalnie motywacji żeby klepać te tabelki...myśleć się nie chce...ale to jeszcze tylko 2 tygodnie i od maja na L4, a robotę będę dokańczała w domku

mocno zaciskam kciuki za elę_84 i jej maluszka żeby udało im się jak najdłużej wytrwać

za wszystkie wizyty dzisiaj

spędziłam wczoraj pół dnia na sklepach bo usiłuję znaleźć jakieś wdzianko na komunię chrześniaka i cholercia nic mi się nie podobało albo jak się podobało to było za drogie zresztą sama do końca nie wiem czy chcę tunikę jakąś elegantszą czy sukieneczkę czy co... może jeszcze w sobotę się wyrwę na poszukiwania....

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 07:55   #408
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Aż się pochwalę co wylicytowałam http://allegro.pl/show_item.php?item=1550060032
zakupocholiczka ba! allegroholiczka super Ci się udało ale ja nie będę kupować takiego sprzetu

aaa zapomniałąm AWam napisać, wczoraj mi przyszedł leżaczek bujaczek Tako z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1538349616
i powiem Wam że jest bossski dziewczyna wysłała go tak jak stał, nawet miał w szparach okruszki i jakieś śmieciuszki drobne a ja oczywiście niecierpliwa wybebeszyłam go ze stelaża, wytrzepałam, miałam nawet uprać cały pokrowiec ale wystarczyło poprzecierać wilgotną gąbką na szwach i w paru miejscach, przetrzeć z kurzu stelaż, jedynie przeprałam tę wkładkę dla niemowlaczka mała bo była mocniej przybrudzona ale tylko po wierzchu i wszystko zeszło cudnie, i powiem Wam że ten leżaczek jak nowy wygląda bo takim liftingu, mogę komuś opylić i zarobić na nim żartuje, nie oddam bo jest sliczny

a tam urwana jest tylko jedna rączka do regulacji, plastikowa, cały mechanizm działa tylko trzeba dorobić taka rączkę albo założyć taka śrubę-motylek z podkładką i też będzie się fajnie skręcać bo już obadałam za 13zł to chyba najlepszy mój zakup jaki zrobiłam, bo leżaczek wyglada jak nowy

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
I przyszedł rogalll-już mi się podoba, leze z nim

Przyszły też kocyki Dominiczka, nożyczki, czapeczka i patyczki
a nie mówiłam - jak poczujesz przyjemność "obcowania" z rogalem to już po Tobie

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:05
Stary 2011-04-14, 07:56   #409
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

vaniliova kciukasy zacisniete
moniczka ale numer z tą krwią
carmel niestety nie wiem co to za Pit 39 My zawsze mamy 37
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:08   #410
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
carmel niestety nie wiem co to za Pit 39 My zawsze mamy 37
pit 39 to chyba rozliczenie z dochodu uzyskanego z tytułu sprzedaży nieruchomości w roku poprzedzającym rok rozliczeniowy, czy jakoś tak ale jak go wypełnić to nie wiem mieliśmy na studiach i kursie kiedyś przegląd różnych formularzy skarbowych i rozliczeniowych z zusem i coś mi się przypomina że to chyba z tego jest ten PIT-39

Stary 2011-04-14, 08:24   #411
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Bartessa my najpierw jak 1 termin był na 1 lipca to się strasznie cieszyliśmy bo oboje z mężem mamy uodzinki 1 tylko w innych miesiącach, a jak ostatnio gin powiedziała że teraz to ok 22 czerwca może się urodzić to wymarzyłam 23 czerwca -prezent na dzien ojca !!! ale byłoby suuuper

nosz ku... całe życie pod górkę , jak nie urok to ... właśnie dzwoniła babka potwierdzić obecność na SR i co ???? okazało się że kosztuje już nie 300 tylko 400zł nawet nie mam siły się denerwować
My niby mamy termin na 15/13 lipiec a rocznica ślubu 10 lipca to może uda się Kluskowi zrobić Nam prezencik
Lekkie przegięcie z tą SR Ok mogło wzrosnąć, ale to już powinno obejmować kolejna grupę a nie tych co już sie pozapisywali na ten cykl. Cwaniaki może zobaczyli że dużo chętnych to postanowili zarobić więcej

Cytat:
Napisane przez natalka1296 Pokaż wiadomość
Przewijak na stojaku zrzucasz przewijak na bok- jest wanienka

coś takiego: http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...551145369.html

też nad tym myślałam, całkiem dobre rozwiązanie ale dostałam łóżeczko z przewijakiem
Moja bratowa miała dokładnie taki i przeklinała ten badziew strasznie Ani dziecka wygodnie nie mogła wykąpać wygodnie i mały zaraz był za duży bo ro małe strasznie, a przewijak też żadna rewelacja i krótko używała bo jak mały był już większy i fikał nóżkami to się bala że spadnie. Namówiły ja panie w hurtowni dla malucha, ale mówiła ze gdyby miała jeszcze raz decydować czy kupić to napewno by nie kupiła. A to ma 95cm wysokości to chyba łóżeczko też ma cos koło tego i ja wolę przwijak na łóżeczko bo jest stabilny przynajmniej.

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Za mną też coś chodzi, a jak na złość szafka pusta czekolady ani grama, słodkiego potrzebuję!
Zjedz łyzeczkę cukru

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja NA PEWNO kupię matę edukacyjną, ale jak dziecko będzie miało tak ok. 2 miesięcy. Ponoć wtedy dopiero może się nią zainteresować.
Ja też mam zamiar kupić jak maluch będzie troszkę większy

Cytat:
Pochwalę się moimi zakupami wyprawkowymi, które dzisiaj przyszły
Super. Sporo rzeczy już masz

Vaniliova11 kciuki zaciśnięte

youyou za Ciebie też zaciskam

aania_20

I czekamy na wieści z wizyt

Cytat:
oto co napisała:
Mocno zaciskam kciuki i modlę sie o to żeby maluszek jak najdłużej siedział w brzuszku

W końcu nadrobiłam wczorajsze popołudnie i wieczór

Ja po wczorajszej SR całkiem sympatycznie było Kobitka prowadzaca fajna. Sporo rzeczy juz powiedziała. Obejrzeliśmy salę do porodów i jest w szpitalu jedna sala do porodów rodzinnych odnowiona - ful wypas ( mam nadzieje ze uda Nam się trafić ze bedzie pusta ) a jak nie to pozostaje druga taka trochę komunistyczna

Dzisiaj musze jechać do UP się odnotowac ciekawe na kiedy mi te wredne baby wyznacza kolejny termin

Pogoda do bani i nic mi sie nie chce
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:27
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:29   #412
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
zakupocholiczka ba! allegroholiczka super Ci się udało ale ja nie będę kupować takiego sprzetu

aaa zapomniałąm AWam napisać, wczoraj mi przyszedł leżaczek bujaczek Tako z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1538349616
i powiem Wam że jest bossski dziewczyna wysłała go tak jak stał, nawet miał w szparach okruszki i jakieś śmieciuszki drobne a ja oczywiście niecierpliwa wybebeszyłam go ze stelaża, wytrzepałam, miałam nawet uprać cały pokrowiec ale wystarczyło poprzecierać wilgotną gąbką na szwach i w paru miejscach, przetrzeć z kurzu stelaż, jedynie przeprałam tę wkładkę dla niemowlaczka mała bo była mocniej przybrudzona ale tylko po wierzchu i wszystko zeszło cudnie, i powiem Wam że ten leżaczek jak nowy wygląda bo takim liftingu, mogę komuś opylić i zarobić na nim żartuje, nie oddam bo jest sliczny

a tam urwana jest tylko jedna rączka do regulacji, plastikowa, cały mechanizm działa tylko trzeba dorobić taka rączkę albo założyć taka śrubę-motylek z podkładką i też będzie się fajnie skręcać bo już obadałam za 13zł to chyba najlepszy mój zakup jaki zrobiłam, bo leżaczek wyglada jak nowy

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

a nie mówiłam - jak poczujesz przyjemność "obcowania" z rogalem to już po Tobie

To super z tym leżaczkiem Ci sie trafiło A w takim leżaczku, to od kiedy dziecko moze leżeć?od urodzenia?

Lubelanki apropo zdjęć(bo któraś tu pisała, żebyśmy robiły)-to ja mogę wziąść aparat(kolejny znak rozpoznawczy)-chyba że któraś z Was juz to zaplanowała??

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-04-14 o 08:32
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:39   #413
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Tak- niedziela handlowa
przekichane bo forma mojgo TZ tez pracuje

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Carmela ja też miałam wysoki cukier po 50g glukozy aż 210 po 75 g już wszystko było w normie i zgodze sie z Makobratek gorsze jest sidzenie 2godz w przychodni niz picie glukozy bolą okropnie cztery litery
Jutro mam wizyte prosze o
Kciuki zaciśniete i dzieki za wiadomość o cukrze, mam nadzieje ze tez mi na 75 dobrze wyjdzie. Pójde badac po weekendzie bo chce iść z chłopem, boje sie znów tego zimnego potu i mroczów przed oczami.

Cytat:
Te japonki fajne ale nie będą obcierać?Mnie każde nowe obcierają.
Miałam taki kapciuszki, chyba nadal mam jeszcze jedna pare nowych żółtych, nie obcieraja, miekkie i wygodne, zreszta teraz są chyba w Lidlu, ale nie wiem za ile.

Cytat:

teraz to uciekam lulu
zdecydowanie bez BPA!

Cytat:
hej dziewczyny chyba jeszcze śpicie? Smutne wieści mam od ela_84 na lubelskim wątku napisała że zaczęły jej się sączyć wody i leży w
kciuki za ele!!!

Cytat:
pit 39 to chyba rozliczenie z dochodu uzyskanego z tytułu sprzedaży nieruchomości w roku poprzedzającym rok rozliczeniowy, czy jakoś tak ale jak go wypełnić to nie wiem mieliśmy na studiach i kursie kiedyś przegląd różnych formularzy skarbowych i rozliczeniowych z zusem i coś mi się przypomina że to chyba z tego jest ten PIT-39
tak to własnie od sprzedazy mieszkania, niby wszystko proste, ale te podatkowe słownictwo...

Mnie cos kaszel bierze pójde do apteki po jakies wzmocnienie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:53   #414
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dzisiaj musze jechać do UP się odnotowac ciekawe na kiedy mi te wredne baby wyznacza kolejny termin

Pogoda do bani i nic mi sie nie chce
mój tato pracuje w UP w Mielcu i z tego co wiem to kobiety w ciąży mają prawo "poprosić" żeby miały okres do nastepnego odnotowania dłuższy niż miesiąc, zapytaj czy u Ciebie jest taka mozliwość żebyś co miesiąc nie musiała się tłuc do UP i w kolejce wystawać

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To super z tym leżaczkiem Ci sie trafiło A w takim leżaczku, to od kiedy dziecko moze leżeć?od urodzenia?

Lubelanki apropo zdjęć(bo któraś tu pisała, żebyśmy robiły)-to ja mogę wziąść aparat(kolejny znak rozpoznawczy)-chyba że któraś z Was juz to zaplanowała??
w sumie czy od urodzenia to nie wiem czy nie będę się bała ale ten leżaczek ma właśnie taką wkładkę dla maleństwa żeby go dobrze ułożyć i nie będzie się zsuwać jak rozłoży leżaczek całkiem na płasko szeleczki są więc wszystko bezpiecznie i full wypas.

Może jakieś bardziej doświadczone mamusie się wypowiedzą od kiedy takie maluszki mogą być w leżaczku?

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kciuki zaciśniete i dzieki za wiadomość o cukrze, mam nadzieje ze tez mi na 75 dobrze wyjdzie. Pójde badac po weekendzie bo chce iść z chłopem, boje sie znów tego zimnego potu i mroczów przed oczami.

tak to własnie od sprzedazy mieszkania, niby wszystko proste, ale te podatkowe słownictwo...

Mnie cos kaszel bierze pójde do apteki po jakies wzmocnienie.
ja tak samo miałam zimne poty, ogólne osłabienie, mroczki przed oczami i ogólnie ale przeszło powoli.

poszukaj w necie jakiejś ściągawki do wypełnienia tego pitu albo poszukaj wśród znajomych może sie ktoś zna na księgowości i rozliczeniach.

Stary 2011-04-14, 08:53   #415
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Może jakieś bardziej doświadczone mamusie się wypowiedzą od kiedy takie maluszki mogą być w leżaczku?
ja doświadczona nie jestem ale w instrukcji lezaczka FP jest ze niby od 0.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 08:58   #416
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
madzia daj namiary na sprzedawce u którego zamawiałaś. a naklejki można naklejać na każda płaską powierzchnię, więc zależy jakiego rodzaju masz tapetę.

Sprzedwaca u którego kupowaliśmy wszystkie rzeczy wyprawkowe to r_p77 (http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...534377007.html) gorąco polecam!!!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Toś zaszalała
Świetne!
I co Ty teraz będziesz kupowała,
jak prawie cała wyprawkę już masz
Oj jeszcze trochę zostało, w przyszłym miesiacu planuję kupić pościel, łóżeczko podobno dostaniemy od teściów (teść jest stolarzem), no i zostanie najważniejszy zakup wózek, a to już wybieramy jakieś 2 miesiące i czuję, że będzie ciężko, bo szukamy lekkiego wózka a takie są drogie i musimy sie liczyc z wydatkiem ok 2 tyś. Podobają nam się wózki firmy emmaliunga.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:01   #417
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Sprzedwaca u którego kupowaliśmy wszystkie rzeczy wyprawkowe to r_p77 (http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...534377007.html) gorąco polecam!!!
.
a mozna zapytać z ciekawości ile kosztowały Cię te zakupy ze zdjęć? bo też planuje w maju taką wieksza paczkę zamówić żeby już było więcej tych drobnych rzeczy i dla mnie do szpitala i dla dzieciątka i nie wiem na jaki koszt mam się przygotować jednorazowo

Stary 2011-04-14, 09:06   #418
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:

Suuuuuuuper zakupy A te żyrafki to pościel ??? Bo ja właśnie wylicytowałam identyczny zestaw
Te żyrafki to są pieluszki flanelowe, bardzo dobrej jakości. A pszcółki poniżej to pieluchoceratki.
http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...534377007.html

http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...541941219.html

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
a mozna zapytać z ciekawości ile kosztowały Cię te zakupy ze zdjęć? bo też planuje w maju taką wieksza paczkę zamówić żeby już było więcej tych drobnych rzeczy i dla mnie do szpitala i dla dzieciątka i nie wiem na jaki koszt mam się przygotować jednorazowo
Za to wszystko co na zdjęciach oprócz rogala wydaliśmy 550 zł. Mogę przesłać moją listę na maila, tam mam odnośniki do aukcji.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:22   #419
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Za to wszystko co na zdjęciach oprócz rogala wydaliśmy 550 zł. Mogę przesłać moją listę na maila, tam mam odnośniki do aukcji.
no to sporo rogala mam już

nie musisz listy wysyłać, chciałam się tylko tak zorientować mniej więcej o koszcie

Stary 2011-04-14, 09:27   #420
Bartessa
BAN stały

Trzymam kciuki za wizyty.

Ja za niedlugo jade do rodziców, będę wieczorem.
Ale mnie kręgosłup boli, ale chociaz maly dal wyjątkowo do 8 pospac, raz na miesiac mu sie zdarzają takie dni dobroci zawsze punkt 6.20 się budzi albo 6.40. Jak słyszy ze tz do pracy wyjezdza, taki czujny jest gówniarz.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości