|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
KWC
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
Cotynato zazdroszczę takich upominków, a szczególnie tego pudełka na odcisk nóżek. Moje niemowlęce stopy też są odciśnięte, ale na bristolu. Starsze siostry pomalowały mi giry plakatówką Do tej pory mnie to rozczula. Pamiątka wielkiej o wartości sentymentalnej.
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak mam i się strasznie cieszę bo to będzie świetna pamiątka ![]() I jak tam ruchy? |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Prezent od chrzestnych to inna kategoria i inna sytuacja
![]() Cytat:
![]() Nie chcę żeby wyszło, że kogoś krytykuję Dobranoc babeczki |
|
|
|
|
#1084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miss hot - gratuluję udanej wizyty
![]() Cytat:
Pan Anatol szuka miliona Mi tam się podoba Cytat:
Cytat:
Hehe, obejrzałam właśnie horror (kontynuację tego, po którym ostatnio dzieciak się wystraszył i mnie kopał) i chyba pójdę się położyć i posłuchać, czy dziś też dokazuje ![]() Dobranoc! P.S. Po poście Spray przypomniało mi się, że mam w domu "Album naszego dziecka", gdzie mam właśnie odrysowaną swoją stópkę i mama wpisywała różne rzeczy o mnie i moim rozwoju. Właśnie się dowiedziałam z tego albumu, że miałam pierwszy ząb w wieku 4 miesięcy, siedziałam jak miałam 5 i chodziłam jak miałam 11
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-04-13 o 23:35 |
|||
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba tez zaraz się położe bo mnie głowa coś boli
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się chciała położyć ale trzeba się niestety uczyć
![]() Gdyby odłączyli mi internet to pewnie bym w końcu coś zrobiła z nudów chociażby a tak? Idę, może moje dziecię będzie przez to mądrzejsze
|
|
|
|
#1087 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
, gibkość nie ta. Zanim coś dotrze do mojej mózgownicy, to drogę musi pokonać długą. ![]() Agnyska mi mama też wypożyczyła takie rodzinne pamiątki o mnie, ale z późniejszych lat. Dowiedziałam się, jak rysowałam rodzinkę w wieku lat 3 i jak liczyłam pisemnie (!!!) w wieku lat 4 czy 5. Jakaś moja mama praktyczna była, nie sentymentalna, bo ani nóżek, ani ząbków .Ucz się, ucz kochana, chociaż w ciąży pewnie wolniej wchodzi, przynajmniej dla mnie .Dobrej nocki!
|
|
|
#1088 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehhe żarełko super że spotkanko udane ![]() Cytat:
Cytat:
jakby to były jelitka to penwie po wierceniu byłyby jeszcze efekty dźwiękowe, a założe się że nie było ![]() Cytat:
tzn. ubierasz w niego dziecko i się zachwycasz jak pięknie i słodko wygląda, robisz fotki a na spacer to zależy od pory roku, na cieplejsze jesienne dni pewnie byłby ok i tak masz jeszcze kocyk w wózku itd ![]() Spioszki które pokazałaś fajniste i cena też fajna ![]() apropo polskich firm to ja polecam Biko świetne ciuszki mają ![]() cotynato, bodziaki miodzio jak będe miała synusia to też mu takie kupie ![]() ten filmik Cytat:
ale taki za 600 zł to chyba przesada ja nie jestem za tak drogimi prezentami na komunie. Dziewczyny mają racje, nawet na śluby ludzie tyle nie dają. Ja uważam po prostu, ze każde powinien dawać takie prezenty na jakie go stać i już ![]() anciaahk, moim zdaniem to 1200 to była lekka przesada, no ale skoro Cię stać to Twoja kasa i dałas ile chciałaś jesteś chrzestną, niektórzy uważają ze chrzestni powinni zawsze awać więcej i lepsze prezenty, ale ja mam inną teorie na ten temat ![]() Cytat:
ale przyznam że chyba tylko dlatego, ze trafiła się fajna aukcja i poszedł za grosze czeka na mnie na poczcie tylko nie chce mi się tam po niego zajść ![]() a rożek i tak będe miała bo jest w zestawie z pościelą którą chce kupić. zobaczymy co się przyda a co nie
|
||||||
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Synek dziś wstał wcześnie, pogoda do
![]() Ale niedługo przyjeżdża do nas koleżanka z córeczką w wieku Grzesia, więc może jakoś się rozweselimy ![]() ![]() I znów wieczorem masa nadrabiania Was będzie
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
miss.hot tak to już jest z dziciakami że jak jets pogoda dla nas senna to one jak na złość spać nie umieją
![]() udanej zabawy ![]() ja uciekam do moich pierwszaczków na praktyke, one dzis na pewno będą aniołkami przy takiej pogodzie |
|
|
|
#1091 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Ale mi się nie chciało iśc do pracy dziś Pogoda paskudna - zimno i deszcz Ok, idę doczytywać
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na nowym wątku - 37 strona- czy Wy oszalałyście??????
![]() ![]() Za Chiny Ludowe tego nie nadrobię!!!! Ale focha mam- nikt za mna nie tęsknił ![]() U nas ogólnie ciężki weekend był. Potem w pracy masakra, a po powrocie z pracy logowałam się do wyrka i tyle mnie widzieli. Zauważyłam, że na liście w końcu calzedonie się posypały Idę coś Was poczytac bo nie jestem w temacie
|
|
|
|
#1093 | |||
|
Rozeznanie
|
Tolek kojarzy mi sie od razu z taka stara ksiazka dla dzieci "Stawiam na Tolka Banana" Adama Bahdaja i jak w YCD slysze Tolek to od razu mysle banan
![]() Cytat:
Ale te czasy i wymagania sie zmieniaja ![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz jutro bede w Polsce i boje sie, ze sie przeziebie. Ale jakby co to mamusia bedzie ratowac
|
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Wczoraj poczytałam co u Was i poszłam spac.... Była juz któras w Lidlu? Jak tam ciuszki ciążowe? bo promocja chyba od dzis??? |
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
hej, pestka
No ja jeszcze nie byłam w Lidlu, bo mam daleko i nie wiem czy tam doczłapię w końcu![]() Tak piszecie o komuniach, a co powiecie o chrztach, ja mam w tym m-cu i w kolejnym, nie jestem chrzestną i zastanawiamy się z mężuchem ile pieniędzy dać, co Wy na to?
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na chrzciny chrześnicy kupiłam srebrną łyżeczkę z grawerem: imię, waga,data urodzin i godzina urodzin (godzina była wygrawerowana w zegarku na rączce łyżeczki). A na komunie co się teraz daje dzieciom??? |
|
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ja byłam w lidli przed pracą bo mam po drodze kupiłam sobie te pasy ciazowe sa po 2 w opakowaniu mam nadzieje ze sie przydaja. tak sobie mysle jak je sie nosi byly tez jakies bluzki ciazowe ale nie kupowałam no a dla dzieciaczków te reczniki z kapturem to różowe albo niebieskie wiec tez nie kupiłam
|
|
#1098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłaś chrzestną mamą a to są inne kategorię Cytat:
![]() Cytat:
W nocy mnie obudził koszmar taki z dzieciństwa jeszcze i bałam się usnąć już miałam wstawać pooglądać tv
|
|
|
#1099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę kupić taki album, widziałam już cudne w empiku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja komunia nie była tak strasznie dawno ale jak się dostało encyklopedię albo radio na kasety to był szał
|
||||
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
miii
zostało cos jeszcze??Cytat:
![]() Sharifa no dzis jest paskudnie, ale ponoc pogoda ma się poprawić w ciągu najbliższych dni. Archinta no jak to? Dziewczyny się ciągle zastanawiały gdzie nam zniknęłaś! Apropo rożka to mi sie bardzo przydał. Teraz tez napewno kupię bo tamten gdzie przepadł. Do lidla tez miałam iść , ale pogoda mnie skutecznie zniechęciła Po pracy może zajrzę..
|
|
|
|
|
#1101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeden starszy pan ode mnie z pracy miał tak na imię i w skrócie wołali właśnie Tolek ![]() Cytat:
Brzuszek tez nie chce jakoś rosnać- wiem głupia jestem Cytat:
![]() Pisałyście tez o palanch powrotu do pracy- ja chyba na początku wrócę na 1/2 etatu. Raczej nie moglibyśmy sobie pozwolić na to bym siedziała w domu cały rok. No ale zobaczymy jak to będzie. Wczoraj małż opieprzał mnie za niejedzienie obiadów- az mi sie niedobrze zrobiło Co ja mam poradzić, że po obiadach czuję się koszamarnie,a po bułkach nie? Jeszcze czasem zupki jem i bób- i też jest ok ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to ja wiem ,ze kochane jesteście |
|||||
|
|
|
#1102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a fotki... wiesz że nie wiem czy w końcu cos zostało pstryknięte ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- mnie też przerażało na filmach, ale jak już widziałam u siebie to było super uczucie i okazało się bardzo naturalne |
|
|
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Ja na komunię kupiłam aparat fotograficzny
Prezent bardzo udany i naprawdę dziewczynka bardzo się cieszyła.Muszę się zebrac i do tego Lidla isc. Kupiłabym dreski jakies .
|
|
|
|
#1104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Dużo dziewczyn zauważyło że Cię nie ma. Lepiej sobie poczytaj
|
||
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Nie byłam w lidlu, ale moja mama była i kupiła mi koszulkę ciążową- fioletową, nawet fajna, materiał nie jest taki szmatkowaty tylko mocniejszy. Śpiworek różowy(bo ona ma nadzieję na wnuczkę) i tato wrzucił do wózka trójpak pieluch tetrowych Nawet fajne. W opakowaniu wydawało się, że są cieńsze, ale są całkiem w porządku. Moje są w różowe misie, ale są jeszcze w niebieskie i czysto białe
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak jest to 50 zł to ok, 100 też ok ![]() ja mojemu bratankowi kupiłam na chrzest taką książke z bajeczkami-dobranockami, z twardymi kartami i w pięknej zamszowej okładce. Nie była droga bo 40 zł, w środku dedykacja i ma Matuś pamiątke uwielbia tą książeczke odkąd ją dostał, jakies pieniązki mu jeszcze dorzuciłam do tego chyba było to 50zł. Dałam ile mogłam, bo studiowałam wtedy jeszcze dziennie i miałam tylko stypendium, ale prezent przynajmniej był od serca Cytat:
![]() rózne różności, najczęściej teraz chyba dają kase po prostu, są też rowery, komputery, laptopy, mp4, aparaty, kłady ![]() ludzie terz w ogóle zapominają o co chodzi i jaki jest sens komunii a dzieciaki w większości myślą tylko o prezentach ![]() ja pamiętam że dostałam na komunie zegarek, złoty łańcuszek, i moje wymarzone organy dostałam też kase i za kase kupiłam rower, który mój brat rozwalił Cytat:
![]() archinta, jesteś!
|
|||
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
No nie , też mi takie kolory chodzą po głowie
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.
Jak mi się wczoraj wieczorem zachciało sernika to nie było nawet gdzie biec. A ja już byłam skłonna nawet dzwonić do mamy żeby mi szybko zrobiła, bo tak mi się chciało... No ale kupiłam dziś rano jak poszłam do lidla zobaczyć te pasy ciążowe i teraz pałaszuję. Te pasy nie są takie super jak się spodziewałam, ale w sumie to nie wiem jakie powinny być. Materiał jest jak w zwykłym podkoszulku, są dwie wersje, dłuższa pod cycki prawie i krótsza na brzuch tylko (tzn. w opakowaniu dwie sztuki jednej wersji), ja wzięłam tą krótszą, nie mogłam się też zdecydować co do rozmiaru, bo tylko 44/46 było otwarte, a żeby przymierzyć musiałabym się cała porozbierać...
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
jakby były zielone zółte albo brzoskwiniowe to tez bym kupiła
miałam nadzieje ze beda takie kolory ale niestety![]() tak w ogole to mało jest takich neutralnych fajnych rzeczy
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
tusia tez mam ten problem że jak już mnie coś zachwyca to typowo chłopięce albo dziewczęce
ja tyle co kupiłam ostatnio te błękitne spodenki i dresiaki, są dośc uniwersalne no i bodziaki czekam z niecierpliwością na poznanie płci wtedy to bedzie szaleństwo zakupów no air, jak tam Twoje dolegliwości, lepiej już? ja się właśnie zastanawiam gdzie jechać dziś na zakupy - do biedronki czy lidla ... no ale może podjade do lidla jednak pas ciazowy mam i nie używam, więc nie będ ekupować ale może coś innego mnie zachwyci dziewczyny ślązaczki moje kochane, jak tak będzie jutro lało jak dziś to też się spotykamy obok rossmana? czy gdzieś pod zadaszeniem?
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-14 o 10:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Do tej pory mnie to rozczula. Pamiątka wielkiej o wartości sentymentalnej.

a tak mam i się strasznie cieszę bo to będzie świetna pamiątka 
i to od dalszej rodziny
Jeśli wiesz, że raczej nie dostanie to możesz kupić aparat

już miałam wstawać pooglądać tv 
Jak mi się wczoraj wieczorem zachciało sernika to nie było nawet gdzie biec.
wtedy to bedzie szaleństwo zakupów