|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cześć dziewczynki
![]() Nadrobiłam zaległości z wczorajszego wieczorku i Małgosia słów mi brak na tą egoistyczną babe. Ja bardzo się bałam zwolnić ze swego obozu pracy, bo myślałam że nowej pracy nie znajdę. Ale jak posiedziałąm 2 miesiące w domu i spojrzałam na to wszystko trzeźwo bez emocji to stwierdziłam, że ja jestem wartościowym pracownikiem i nikt nie może traktować mnie jak śmiecia. I trafiłam na super prace. Będę trzymać kciuki i za ciebie, zebyś trafiła tym razem na szefa człowieka, a nie idotę. A tak wogóle to musiałam przychodzić w dwie soboty w miesiącu dodatkowo do pracy za darmo. A teraz nawet jak z czymś się nie wyrobię to z przyjemnoscią zrobie to po godzinach, ale dla tego, że ja chcę a nie ktoś mnie zmusza . Także wiesz doskonale cię rozumiem i będę ci kibicowaćMONIKA1850 i spioszka może to dobry znak. Mi brzuch od poniedziałku boli jak na @. A piesi to takie ciężki się zrobiły i bolą tak od dołu, ale zawsze tak mam przed @. Ja w tym cyklu na nic nie licze i nawet nie mam zamiaru testu kupować . Dzisiaj mam wizyte u lekarza troche mam stresa, bo ide tam pierwszy raz. A za wszyskie testujące będę bardzo mocno trzymać . Mam nadzieje, ze się nie obrazicie jak za Olcia1821 szczególnie mocno .
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Zafasolkowanym gratuluję a za resztę trzymam kciuki
Dziewczyny, czy wiecie może co oznacza TSH lekko poniżej normy? Niby czytałam, że w 1 trymestrze może wariować, ale jak odebrałam wyniki jakoś się wystraszyłam
|
|
|
|
#3394 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziękuje Ci Farinko
a czym ja sobie zasłużyłam na te szczególne przywileje? tak wiem, ostatni cykl starań Melduje, że dziś 34dc i przewidywane testowanie powinno nastąpić dziś. Jednak nie nastąpi. Temperatura mi dziś spadła, także czas przejść do grona odpoczywających i wspierających pozwolicie, że będę Was tutaj podczytywac, a czasem coś napisze, pogratuluje nowych fasolek I za wszystkie Was dziewczyny z całych sił trzymam kciuki!
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
KISM, Kaskaderka, Farina - macie rację. Wiem powinnam szukać czegoś nowego. Ale w związku z tym że mam umowę na czas nieokreślony i chcemy mieć drugie dziecko, planuję ciążę. Jak się okaże że do końca maja nie uda mi się zajść, to będę czegoś szukać. Dłużej nie wytrzymam.
Olcia, a może ten spadek wagi wcale nie jest jednoznaczny?? Ja bym testowała, przynajmniej będziesz pewna. Ja i tak trzymam kciuki. |
|
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak bym mogła to bym siedziała z dzieckiem w domku
Takie życie, a apropo zarobków, to zarabiam 7000 zł mniej niż moja dyrektor.
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Chyba nadszedł czas, abym do Was dołączyła (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie ) Jestem Alicja i mam 25 lat. Zaczynamy się starać o dzidziusia w rocznicę ślubu, czyli 5 czerwca
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch boli dzis jak na @ i coraz bardziej czuje że przyjdzie....![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3399 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry wszystkim w ten brzydki dzień. Dziewczynki podjełam decyzję i jutro lub w poniedziałek wybiorę się na Betę,tak jak wczesniej pisałam spóźnia mi się @ 2tyg, to mój 2 cykl starań , teraz robiłam juz 2 testy i oba negatyw ostatni robiłam w piatek.Tragedija to ciągłe czekanie,trochę się denerwuję.
|
|
|
|
#3400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapraszamy do naszego grona ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Dwa tygodnie?? No biegnij na bete
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
Witam w tym pochmurnym dniu
![]() alamig- witam i życzę owocnych starań Ja też niestety nie mam szczęścia do pracodawców, teraz jestem w nowej pracy od 1,5 miesiąca i już myśle o zwolnieniu bo jest do d**py aczkolwiek nikt mnie psychicznie nie męczy bo w takiej sytuacji w ciągu 5 minut trzasnełabym drzwiami- tym bardziej współczuje ci Małgosiu i jednocześnie podziwiam że dajesz rade. Mam nadzieje że uda Ci się szybko znaleźć satysfakcjonującą i kasową prace.
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Czy temperatura spada kilka godz. przed samą @ czy może juz nawet 1-2 dni przed?
Ja miałam dzisiaj 37.1st a i jak próbowałam wyczuć szyjkę to nie mogłam jej dosięgnąć to dobry znak???Bo jeszcze wczoraj nie miałam z tym problemu
|
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzień przed @
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
To mój drugi cykl mierzenia temperatury i w tamtym dzień przed spadła mi tempka.
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie.....ja cos czuję że @ idzie duzymi krokami
![]() Poza tym czuję że brzuch mam taki jakby wzdęty,najbardziej czuję to jak się schylam lub przykucam ale z wypróżnaniem kłopotów nie mam Ja poprostu doszukuję się wszystkich objawów wskazujących ciążę i zaraz zwariuję
|
|
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
Akurat wtedy jedziemy w podróż poślubno - rocznicową i tam chcemy zacząć. Tak symbolicznie
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Także może się zdarzyć, że temp spadnie dopiero w 2 dniu cyklu niestety. Trzymam za Was mocno kciuki
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby mnie to nie dotyczyło mam przelecony cały net i opinie są głównie takie że we wczesnej ciąży szyjka jest wysoko i zamknieta i rozpulchniona bą dź tu człowieku mądry
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś ledwo dosięgam i jest inna , ale czekam do 15-16 i potem testuję, nie nakręcam się ![]() P.S Witam nowe staraczki Czekamy na II kreseczki I trzymam kciuki za następne cykle dla tych , do których wredna@ zawitała
|
|
#3410 |
|
Raczkowanie
|
No i po ptakach!!!
Rano zauwazylam ciemne uplawy,dla pewnosci zrobilam tez test(oczywiscie negatywny) tak wiec@ pewnie jutro przybedzie. Teraz wiem,ze bole brzucha byly objawem zblizajacej sie za wczesnie @!!!!-nienawidze jej! |
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie,moja nie jest taka twarda,zreszta dzis wogóle trudno mi ja wyczuć
Bo jest bardzo wysoko,a przed @ chyba powinna sie obniżyć co nie???Nie no ja zaraz dostanę świra![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Może to nie to |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem i boję się, że pewnie nie raz przeżyję takie rozczarowanie, ale jestem dobrej myśli
![]() Czy któraś z Was ma może PCOS? |
|
|
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Może to nie to Raczej TO. Test,ktory mialam powinnien wykryc ciaze 5 dni przed@ a ja jestem 1-2 dni przed@ wiec raczej nadzieji sobie juz nie robie Cholera jasna!!!! |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test,ktory mialam powinnien wykryc ciaze 5 dni przed@ a ja jestem 1-2 dni przed@ wiec raczej nadzieji sobie juz nie robie Cholera jasna!!!![/QUOTE] No moja nadzieja też powoli znika bo ewidentenie brzuch mnie dzis boli jak na @ A tak chcialam mieć termin na Boże Narodzenie
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
TSH to hormony tarczycy. Są bardzo ważne w świetle ciaży (i tsh i ft4 - oba tarczycowe). Nie wiem czy w trakcie ciąży wariują ale wiem, ze są istotne (mam z tym problemy od lat i zawsze moja endokrynolog mówi, ze jak tylko zajde to mam do niej lecieć na sygnale zeby leki zwiększać) więc proponuję jak najszybszą wizytę u lekarza (jeśli zlecił badania gin to może być u gina - jak nie to endokrynolog).
|
|
|
|
#3416 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do szyjki każda jest inna, dlatego trzeba sobie samemu ,,wypracować" jak się układa w poszczególnych dniach cyklu. Moja po owulacji została ,,na miejscu" tzn nie poszła na dół tylko została w górze, delikatnie miękka i otwarta, obserwowałam ją cały czas i przez dłużysz czas tak sobie trwała z czasem zaczęła się robić coraz bardziej miękka i otwarta - głównie po tym zaczęłam mieć podejrzenia że moglo się udać no i miałam rację . Do tego tak jak pisała kathrina miałam sporo białego, nierozciągliwego śluzu. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj też 3d.c Testy ow.są moim zdaniem pomocne,mi się sprawdziły i gdybym nie poprztykała się z moim tż byłaby fasolka(mam nadzieje) a co do pracy to ja siedze 3 m-ce bez pracy i już do głowy dostaje od siedzenia w domu a staranka spowodowały dodatkowy kryzys.Wole pracować i jednocześnie starać się,bo nie będe miała tak czasu na myślenie i siedzenie na necie. Dlaczego gdybyś się zatrudniła musiałabyś odłożyć staranka![]() Hej
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam na to tabletki przez 8 lat. Od stycznia odstawiłam, pierwszą @ miałam, a w następnym cyklu już nie i musiałam wywołać. Dziś idę do mojej pani doktor, żeby mnie skierowała na badania hormonalne.
|
|
|
|
#3419 |
|
Raczkowanie
|
Poczekaj aż @ się rozkręci, co do testu to ja robiłam 2 dni PO spodziewanym terminie @ i wyszła mi bardzo blada druga kreska. Jak @ się rozkręcia to trudno, pamiętaj że czasami nawet jak jest się w ciąży to pojawia się @
![]() [/QUOTE] No tak,tylko,ze ten test jest jednym z najlepszych i pokazuje nawet tygodnie ciazy Ale masz racje poczekam,az@sie rozkreci i wtedy bede plakac.. p.s cos mi nie wychodzi jeszcze z tym cytowaniem ;-) |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina no właśnie ja mam jakby taka nie do końca twarda i nie wiem czy otwarta czy nie ale chyba w ciąży powinna być zamknięta nie?Co do śluzu to jest taki biały mleczny no i się nie rozciąga....sorry że tyle tu pisze o tym ale naprawdę ile człowiek musi znieść zanim sie czegoś upewni na 1000%
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

super, że możecie się spokojnie starać.Celibat szybko zleci a jacy stęsknieni będziecie po tylu dniach, normalnie się będzie działo
Życzę powodzonka w TE dni
Zazdroszcze wpadek
Przepraszam, że tak ostro zabrzmiał mój post ale nienawidzę ludzi takich jak twoja kierowniczka, która żeruje na uległości innych bezwzględnie wykorzystując czyjąś chęć nie stwarzania problemów i po to by samemu nic nie robić i jechać na cudzych plecach
Oczywiście zawsze możesz szczerze porozmawiać z szefostwem,bo może oni nic nie wiedzą o zaistniałej sytuacji?Nie czekaj nic nie robiąc,bo tylko ty na tym stracisz.Trzymam kciuki i napisz jak coś się zmieni u ciebie

. Mam nadzieje, ze się nie obrazicie jak za Olcia1821 szczególnie mocno
a czym ja sobie zasłużyłam na te szczególne przywileje?