|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie kupywalam ciazowych, szkoda moze jakims cudem mialabym cos konkretnego, a tak popitalam w dresach ![]() do pozniej skarby
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() ![]() dziekuje za kciukasy spieszy nie spieszy, ja tutaj codziennie przysparzam kazdemu nerwow i emocji, bo aby wejde do pokoju czy gdzies indziej to patrza na mnie jak na bombe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zadomowienie
|
Witam z rana...takiego bardzie południowego rana
![]() moniqac wiem co czujesz, ja też mam okropny problem z moimi dłońmi. Dzisiaj jak się obudziłam to nie wiedziałam czy płakać czy się śmiać. Serdeczny palec u prawej ręki to mam jakby złamany, nie mogę go zginać, a od rana tak przez godzinę to w ogóle całej ręki nie mogę zgiąć. Też nie daję rady śniadania sobie od razu zrobić, mąż mi robi przed wyjściem do pracy, a jak on zaśpi, to czekam aż mi ręce trochę się rozruszają i dopiero ruszam na podbój lodówki. Mam nadzieję że szybko nam przejdzie po porodzie ![]() Kwiatecek no ciężko jest przy końcówce ![]() ![]() eweska też bym się położyła do szpitala po weekendzie na Twoim miejscu. Oczywiście jeżeli dasz radę i synalkowie poczekają ![]() Trzymam kciuki żeby synek dostał 5 z tego sprawdzianu z historii ![]() aga_pe strasznie Ci współczuję z tymi nogami ![]() Enchantress gdzie to Twoje zdj ze ślubu? bo chyba przegapiłam, a w albumie nie ma ![]() agus jeżeli chodzi o pełne współżycie to ja teraz sobie już nie za bardzo wyobrażam,bo jak mnie gin badała na fotelu we wt to mnie bolało jak mi tam palce wkładała,więc jak sobie pomyślę o czymś większym to...nie, nie, dziękuję. Musimy inaczej kombinować ![]() Dziewczyny,Wam się nadal chce obiady pełne robić i w ogóle wszystko...Zazdroszczę. Ja coś tam ugotuję,ale to nie to samo co wcześniej,że mi się chciały wymyślać i kombinować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
Andziotku no właśnie, co z owieczką?
![]() Moniqac ciągle tak Cie trzyma ból w łapkach? A to masz tylko tak w nocy, czy w dzien też czujesz? Mi się raz tak zdarzyło, że mi w nocy nadgarskti zdrętwiały, ale poczułam dopieor jak się przebudziałam na sik.. na szczęście tylko jednorazowe zajście u mnie.. Ale to Ci przejdzie mam nadzieję, jak już mały się urodzi, co? Kasia86 nie pisz o lodach pliss! ..bo i ja sie skusze, a później będę walić głową w mur patrząc na moje uda ![]() Eweska jak zwykle promienieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie dzwoniłam do szpitala, w którym będę rodzić i zrobiłam sobie termin na 29 kwietnia na 9:00 rano. Wtedy lekarze zdecydują jak będę rodzić. Ale już się denerwuję. Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam badana przez faceta, a w szpitalu to raczej nieuniknione. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Ja wykapana , pranie zrobione i leze znowu, ale chyba planuje ukladac jednak w ciuchach. Obcinalam sobei paznokietki u nog pilowalam i tak sobie obcielam ze duzy paluch caly we krwi
![]() agus zaopatrzylam sie w 5 paczek popcornu serio! na te emocje! ale mam nadzieje ze nie zdarze wszystkich zuzyc a ty juz urodzisz bo mi sie szkoda i mysle o Tobie ciagle ![]() kasiulka mnie tez skora na brzuchu swedzi ale nie tam gdzie rozstep, moze sie jeszcze rozciaga albo co? eweska zdjecie super, choc oczywiscie standardowo bez usmiechu ![]() ![]() ![]() kasia ja tez boje sie dokladnie o to samo, mam ostatnio kilka podobnych przykladow co ty wokol siebie i dokladnie to mnie przeraza, bardziej niz bol porodowy i niz wszystko inne. moniqac a pewnie, ze o Tobie pamietamy!!! wiadomka!!! Krakow bedzie mial najwieksze spotkanie swiezo upieczonych mamusiek ever ![]() grazin teraz doczytalam kciuki za hemoglobinke ![]() aga pe ja mam zgage od poczatku ciazy, ale rennie na mnie nei dziala.. ![]() anulinka ja nie mam nog spuchnietych tak bardzo za wyjatkiem kolan, ale jak gdzies wychodzimy TZ i tak mi buty zaklada i wiaze, chyba mu juz szkoda mnie ze tyle miesiecy w ciazy chodze ![]() enchantress no zgadza sie ![]() ![]() matall kochana ja ci pokaze taki Krakow, z epolubisz, obiecuje ![]() ide sprzatac ciuszki ![]() trzeba cos konkretnego zrobic ![]() Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-04-14 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ANULA81 ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-14 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a w albumie są trzy .. wczoraj na forum wstawiałam brzucha , ale też je zaraz wstawię do albumu ![]() Cytat:
więc nie martw się ![]()
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam cala pake6szt popcornu takiego z macro do microfali bo tylko taki jem
wiec wpadnijcie do mnie, poczekamy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a reszte znacie.... Cytat:
ja np wole faceta. wogole wbrew opinii, trafiam na naprawde milych, i sa bardziej wrazliwi niz kobieta gin z jaka mialam doczynienia(terminator, wrrr) apropos slubu.... moj tez przechodzi teraz niezly test malzenski ![]() okropnie sie czuje taka uzalezniona, ani sie umyc sama, tylko kombinacje alpejskie ![]() ![]() ![]() ![]() normalnie jak opieka nad starsza osoba, tylko pampka mi jeszcze nie zmienia ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() bardzo go lubie. wcz sie zazeralismy, musze kupic wiecej bo coaz ciekawiej sie robi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jak już trafię na faceta, to też miłego i delikatnego. Z resztą na moją ginekolog nie narzekam. Jest miła i bardzo delikatna. Jak u niej byłam pierwszy raz, jeszcze języka prawie wcale nie umiałam ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-14 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wagi i wzrostu... też jestem podobnie niska i waże ponad 70kg... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ach..i znów musiała mnie teściowa zdenerwować.. jak ona sie wpieprza do wszystkiego ;( Teraz sie dowiedziałam,że mam kupić jakiś becik-rożek żeby Franka ze szpitala przewieźć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
enchantress upsssss, sorry
![]() agus to zazdroszczę;] Chyba zrobię to Twoje brownies dziś...Musi być pyszne. Tylko znowu przytyję pewnie ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Catia rożek to do spania raczej...W fotelik nie włożysz dziecka w rożku. Pewnie kiedyś jak wozili normalnie na rękach dzieci ze szpitala to właśnie w jakimś beciku,ale gdzie teraz??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 magicznej siły Ci przesyłam
![]() ![]() Jakoś tak od wczoraj cały czas o Tobie myślę. Wracaj nam do zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wczoraj jadlam chipsy laysy htipiti te nowe ble ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a rob kochana, na zdrowie niech ci wyjdzie ![]() po kilku brownies nie przytyjesz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry ciężaróweczki
![]() Pogoda dzisiaj straszna, bleee, tylko by się spało i spało.... Dzisiaj czekam na Tż, bedzie po 15 i robimy przemeblowanie w pokoju ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.hrtrendy.pl/2011/01/29/urlop-ojcowski-2011/
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Rozeznanie
|
W aptece stoi nieśmiały chłopak. Gdy wszyscy klienci wyszli, aptekarz pyta:
- Co, pierwsza randka? - Gorzej - odpowiada chłopak - pierwsza gościna u mojej dziewczyny. - Rozumiem - mówi aptekarz - masz tu prezerwatywę. Chłopak się rozochocił. - Panie, daj pan dwie, jej mama podobno też fajna dupa! Chłopak trafia do domu swojej dziewczyny. Zostaje przedstawiony rodzinie. Siadają przy stole i następuje poczęstunek. Po godzinie dziewczyna nie wytrzymuje, przeprasza i prosi gościa ze sobą: - Gdybym ja wiedziała, że ty taki niewychowany... Cały wieczór nic nie powiedziałeś tylko patrzyłeś w podłogę. Nigdy więcej cię nie zaproszę! - A gdybym ja wiedział, że twój ojciec jest aptekarzem, nigdy bym do was nie przyszedł.
#3139 |
Zakorzenienie
|
bassienka; slicznie wyglądasz, drobniutka, szczuplutka, tylko brzusio A przecież Ty masz lada moment termin, prawda ?
mary poziomkowa; za tydzień to my spać chyba w ogole nie będziemy, tylko warowały przy lapikach, by nie przegapić, żadnej akcji U mnie teśc gdera, że jezdze autem.. tak po mieście to jeszcze świeć panie, ale jak słyszy, że do czestochowy chcę jechac to masakra.. a ja własnie wybieram się 21.04 i wróce hmmm nie prędko bo na swieta tam zostanę - oczywiscie nikt tu jeszcze nic nie wie, ale nie będę jeździła w kółko - bo zaraz po świetach rodzice jadą na kilka dni odpocząć na Litwę, więc zostaję w domku pilnować Ponisi i Miodzika ![]() Miłego plazowania z drineczkiem Yeeaaahhh to uda się w koncu nasze spotkanie ![]() to ja poszukam jakiejś knajpy z przywilejami dla mamuś z dzieciaczkami mamaoptymistka; w Polsce glukozę robi się obligatoryjnie, w konkretnych tygodniach... wcześniej tak nie było, teraz jest.. sama nie wiem co Ci doradzić.. Ja na podstawie morfologii i moczy wyniki miałam ok - cukru nie było, jednak krzywa cukrzycowa tzn glukoza pokazała, że mam cukrzyce... ale na pewno u Ciebie jest wszystko ok ![]() Też miałaś biegunkę ???? ale zbieg okolicznosci.. U mnie już wszystko oki, tak jak dziewczyny pisały - z wielu powodów można biegać do tolaety. Widocznie miałyśmy jakieś przesilenie ![]() Paulizia, kto się czubi ten się lubi ![]() Cuudownie, że z Antosiem wszystko oki !!!!!! Zreszta... inaczej przeciez byc nie mogło ![]() Ale bedzie numer jak Antoś urodzi się w dniu Beatyfikacji ![]() ![]() atiz; daj znać jak po wizycie! Trzymam moooocno kciuki ![]() Grazin; kciukaski są, będzie dobrze! Wracaj tu do nas i odpoczywaj z nóżkami do góry katarzynka00; witaj Kochana ![]() ![]() Lolus , masz sliczny avatarek i fajnie, że pamiętałas, by podzielić się 4-listną koniczynką także z nami! Na pewno szczęście się przyda!! Twoj wczesniejszy avatarek, też bardzo mi się podobał, był taki radosny i optymistyczny, ale w życiu nie skojarzyłam, że to Lolek ![]() ![]() Przykro mi, że dziś najprawdopodobniej nici z wyjazdu do domku, ja wiem, jak to czekać na odwiedziny w rodzinnych stronach.. Ja dość często jeżdzę a i tak zawsze serce mi się rwie a co dopiero Tobie... Ale jutro o tej porze, na pewno będziesz już w drodze Słoneczko Co do zakupów u nas to póki co utknęły w punkcie wyjscia. Na pewno łóżeczko zamawiałabym razem z poscielą u jednego sprzedawcy, tylko chcę dotknąć pościeli i tak jak pisałam wczesniej, w żadnej galerii nie namierzyłam pościeli Drewexu.Łożeczka sa a pościeli niet.. póki co udało mi sie jedynie wzbogacić o kocyk z MC. No i sobie bluzeczkę na świeta kupiłam, właściwie to tunika, ciekawe czy potem będzie oki (rozmiar XL - nie ciążowy) bo kolorek sliczny, taki morski anulinka, kiedy Słonko odpoczniesz wreszcie ![]() ![]() Na umilenie dzionka, podsyłam Ci linka, jak w sobotę w Krakowie wiało i pewnie nie tylko w Krk... i o mały włos samolot nie przydzwoniłby skrzydłem o pas startowy... ![]() http://www.gazetakrakowska.pl/strona...ideo,id,t.html anulko, ale fajniusio czyta się Twoj artykuł !! Jaką masz lekkość w pisaniu. Tak wszystko ładnie i obrazowo ujęłaś w słowa, że bez problemu wyobraziłam sobie, jak to w rzeczywistości wszystko wygląda. Taka bajkowa opowieść o krainie fiordów ![]() ![]() moniqac, oj umęczy Cię łapka ![]() Chodziła też na rehabilitację, ale średnio zadowolona. Była też prywatnie u jakiegoś pana prof. z Zabrza, który się w cieśni specjalizuje i po przeprowadzeniu kilku badań (wiem, że w szpitalu coś jej też badali) przepisał jej blokadę, tak wiec zastrzyki już kupione i chyba je zrobi po świetach. Możesz spróbować ucisnąć zwykłym bandażem elastycznym, ja tak robię i troszkę ugla jest, aczkolwiek odpukać od 3 dni ani nie budzi mnie ból nadgarstka w nocy ani też od 3 nocy nie wstawałam sik !!! ![]() andziotku, absolutnie nie powinnaś mieć skrupułów i wyrzutów sumienia odnosnie Gabisiowych ciuszkowych zakupów. Przecież Ty sama wiesz najlepiej, jak takie maleństwa szybciutko wyrastają z ubranek.. a skoro masz tak wiele po Zosience to po prostu byłyby to pieniążki wyrzucone w błoto. Nie martw się, wynagrodzisz to Gabi w inny sposób ![]() W Krakowie pogoda także nie nastraja optymistycznie Ja wstałam rano, troszkę prasowania porobiłam, zjadłam sniadanko (24Kasia86, jadłam to co Ty, jajka na twardo z ciupinką majonezu a wczoraj wieczorem na miekko- jestem jajczara ) i wróciłam do łózeczka celem nadrobienia zaległości od wczoraj wieczora. Powiedzmy, że "mąż mnie zmotywował" do wzięcia sie za siebie i planuję wybrać się na 14.30 na aqua aerobik dla pan w ciazy.. Płaci mi co miesiąc benefita po 170 zł a ja wstyd się przyznac ostatni raz z niego korzystałam w czerwcu 2010 ! ![]() ![]() Jeszcze nie byłam na basenie dla pan w ciaży więc ciekawa jestem jak bedzie... ruszyc z domu mi sie nie chce, bo leje masakrycznie no ale.......... wiecie jak jest Agusiu, u mnie na obiad też dziś chiński fix knorra z cyckiem oraz ryżem ![]() enchantresss sliiiiiiiiiiiiiiiczne zdjecie !!!!!!!!!! Głupia nauczycielka !! super wygaldasz !! Wrrr znow post przeładowany grafiką
![]() |
#3140 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A bez uśmiechu a bo zapomniałam że do zdjęcia trzeba sie uśmiechnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj tz bedzie mial debiut i podawac mi zastrzyk w brzuch, az mi kopara opadla jak sobie budzik ustawil, zebym dostawala je w tej samej godzinie mam ich 20 do wziecia!!! czyli do samej cc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
odnosnie drugiego dzidziusia to tez mysle teraz egoistycznie i nie planuję poki co.. a wiecie co najbardziej mnie odraza ???
Mdłości w I trymestrze !! Jak mi sie to przypomni, to aż chce krzyczec "nigdy więcej" ![]() agnieszka_pe, kurcze strasznie mi przykro, ze teraz Cię to spotkało.... ![]() Napisałam rano po 7 do Siasi, bo ona miała dziś miec rezonans ale wiadomość jeszcze nie dostarczona...
#3143 |
Wtajemniczenie
|
daisus zazdroszcze!!!!
ale bym sobie poplywala ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Co do drugiego dziecka ja dojrzewałam ponad 10 lat, nie mogliśmy się jakos zdecydować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daisus nie koniecznie w drugiej bedziesz miec mdlosci tez. jak ja bym druga ciaze przechodzila tak jak pierwsza to bym nie byla w stanie zajac sie sama soba, a o dziecku nie wspominam. wymiotowalam po 10 razy dziennie i wiecej, po samej wodzie, w srodku nocy, masakrycznie schudlam, spalam po 3 dni pijac tylko wode i budzac sie na wymiotke. na koniec cisnienie i szpital... to tez byl powod dla ktorego czekalam az mlody bedzie wiekszy , a ta ciaza poprostu bomba w stosunku do peirwszej. rewelacja to koniecznie napisz jak siasia odpisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
Kochane, gdybyście były zainteresowane jednolitym tekstem ustawy
Pewnie już czytałyście ale może nie Wszystkie a powinnyśmy być świadome tego co należy nam się z urzędu ... ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 23 września 2010 r. w sprawie standardów postępowania oraz procedur medycznych przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem Wchodzi w życie 23 kwietnia http://www.abc.com.pl/serwis/du/2010/1259.htm
#3148 |
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy ale bym poszła z Tobą na ten basen
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewesko, nie wiedziałam, że o 12.. ale najwyraźniej padła jej komórka, no bo od 7 rano ponad 5h już mineło a sesek nie dostarczony. Oczywiscie, że jesli tylko czegokolwiek się dowiem od razu dam Wam znać Dziewczynki ![]() agusia_pe... jeszcze popływasz Słoneczko ![]() ![]() ![]() Ja też nie mogę przestać o Tobie myslec... małż na pewno spisze się na medal z zastrzykiem ! One nie bolą, moj tata równiez musiał je brać po amputacji palucha. Trzymam kciuki by nózki nie bolały i czas szybciutko mijał !!!!
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
A mi strasznie te chipsy smakują
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.