|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
karolinee kupować
jak nie otworzysz to nie wyschną i poczekają, a Nivea ma faje chusteczki takie mięciutkie i ładnie pachnące ![]() Cytat:
![]() ja na Twoim miejscu tez bym się chciała z babcią pożegnać i nie patrzyłabym na takie zabobony jedyny rozsądek w tym może być taki żeby oszczędzić ciężarnej stresu związanego z odejściem bliskiej osoby a nie zabranianie oglądania ![]() leże od rana i już mnie dupa boli
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-14 o 13:15 |
|
|
|
|
#482 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Karoline Ja mam kupione dwie paczki i nie obawiam się o ich wyschnięcie, bo tak jak napisała monia są szczelnie zamknięte. ![]() Cytat:
Ale mam lenia... A muszę obrać ziemniaczki do żurku śląskiego i jajuszka ugotować, kurze powycierać a dalej w piżamie w łóżku się wyleguję
|
|
#483 |
|
Rozeznanie
|
Babonik, Natka_ - dziękuję za gratulacje
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i usg. Wracajcie z samymi super wieściami ![]() Dziekuję też za opinie dotyczące maty edukacyjnej. patik87- wiesz może co było przyczyną pęknięcia pęcherza płodowego u eli? Zdenerwowanie, uraz czy tak po prostu? Biedna dziewczyna i maluszek Dzwoniłam dziś do przychodni umówić się na wizytę do okulisty na nfz i pierwszy wolny termin to UWAGA 10 czerwca ![]() Co do kosztów wyprawki kupowanej na all, to z mojej listy wynika że zamkniemy się w kwocie 200 zł, więc nie jest źle. Właśnie piję kawusie, bo pogoda taka że masakra
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w grudniu na pogrzebie babci, nie wyobrażam sobie nie isc. Co prawda nie byłam w kaplicy, nie oglądałam ciała, ale ja nigdy nie wchodze
Margaret graj w totka graj. Idziemy w poniedziałek. Ja mam w środe wizyte u lekarza. Przenies się, przenies, będzie raźniej ![]() Ja kupiłam chysteczki babydream jedne w pudełku plastikowym, bo są po 7 zł (Nivea po 14, pampki chyba jeszcze droższe), i jedna bez, bo były bo 3 zł w promo. Jak się do dupska nie nadadzą to zużyje je do czego innego.
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wczoraj na SR położna mówiła Nam o takim żelu nazywa się on Dianatal - to jest jakaś nowość i podobno on skraca poród nawet o 30 % . Ona mówiła że same to zaobserwowały. U Nas w szpitalu dostają próbki i mówiła ze jak przyjedziemy rodzic to zeby powiedzieć ze się to chce i oni wtedy to aplikują tutaj jest stronka http://www.dianatal.eu/poland/index.html Możecie zapytac czy u Was w szpitalu tez tego nie maja bo jak patrze w necie to cena jakby się chciało kupic w aptece jest zawrotna
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#486 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jezuuu, Mloda dzisiaj w zlobku, a ja NIE UMIEM oderwac sie od Wizazu!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musielismy wziac wiekszy kredyt na mieszkanie przez to cholerstwoCytat:
Cytat:
Ale za to trzymam sie innego zabobonu- ze male dzieci nie powinny w ogole chodzic na cmentarz. Coz... mozna to uznac za glupote, ale wierze w dobre i zle energie, wiec dmucham na zimne...
|
|||||
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
kochane dzięki za odp dotyczace spania. potwierdziłyście moją dotychczasową wiedzę
![]() a co do położnych to ja się zastanawiam nad nią baaaaardzo mocno- bo się boję ![]() ale jeszcze idę na SR na inflandzką to zobaczę, czy któraś mi pasuje. a tak z ciekawości ile one kosztują? i co w przypadku gdy z pomocy nici bo bedzie cc? co do pogrzebu- to ja bym szła ABSOLUTNIE! chyba, że bym psychicznie nie dawała rady, ale napewno olałabym wszelkie zabobony... i pytanie do Makobratka- jakim cudem zmieściłąś się w 200zł z całą wyprawką????????????????? ????????????????????????? ?????????? ja rozumiem, że all, że używane, ale sam wózek, łżeczko.... iwona |
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was orientuje się, czy w wózku Mutsy Transporter można wymienić WSZYSTKIE koła na pompowane?
Wiem, że na pewno można wymienić tylne, a co z przednimi? Mam okazję dostać po chrześniaku taki wózek z piankowymi kołami, a zależało nam na kołach pompowanych i nie wiem czy się decydować na ten wózek. |
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
heh, a my czasm idziemy na cmentarz z malym, raz oparzyl sie swieczka troche i mam po klopocie jesli chodzi o dotykanie ognia i swieczek
wiec chyba troche sie przydaly te zle moce
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-14 o 13:45 |
|
|
|
#490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a później na jakieś tańsze byśmy się przerzuciły najwyżej![]() Beatka, ceny tych Twoich Babydream to nie przebiję, gdyby chociaż mi jeszcze odpowiadały... Ale kurde nie mogę się przekonać do nich, są okropne dla mnie
|
|||
|
|
|
#491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cała reszta super- niska waga, mały, nawet spacerówka na jedną stronę to nie problem przy tylu +. a może jakaś brzuchatka wypowie się o: nawington cadet i teutonia fun system? te 3 wózki biorę pod uwagę bo ja drobna, a one lekkie, mam mały bagażnik w c3 a zmierzam jeździć do parku (mieszkam w centrum wawy) jak mąż jest w pracy... może macie jakieś inne typy dla takich jak ja? iwona |
|
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc z racji tego, że to Wawa to na Inflanckiej może podobnie jest
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kosmetyki, pampki kupię w sklepie stacjonarnym a leki wiadomo w aptece. A wózek i łóżeczko dostaniemy od siostry męża ![]() Także spokojnie Iwonko :P Edytowane przez Makobratek Czas edycji: 2011-04-14 o 13:53 |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to mówiła moja babcia "Jak daja to brać jak biją to uciekać" Ja bym brała
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mi pasuje wtorek, jeszcze tylko obgadać miejsce.Może być gdzieś kolo stadionu, hmm tylko gdzie konkretniej, ja też mam swojego gratka hehe i też nie ma problemu z miejscem, bo sobie podjechałabym.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ILE>??????? O MAMO!!! ja słyszałam, że ta Zanet Kaleta bierze 2 tys (ona własnie z Zelaznej) ale jednak jest meeega sławna... na żelazną mam 3 min z domu, ale słyszałam kiepskie opinie, a sama też jak tam wylądowałąm 2 razy na izbie przyjęć to jakoś kijowo... przekonała mnie z 100% Pani prawnik (znajoma), która jak tylko usłyszała o mojej ciąży to z krzykiem, żebym tylko nie na żelaznej rodziła, bo tyle spraw co ona ma z tego szpitala o zaniedbaniu lekarzy to głowa boli... a słysząłam też sporo posytywnych więc... oj cholercia wszedzie są + i - ja już się zdeecydowałąm na nflandzką i do porodu i SR. co ma być to i tak będzie... makrobatka teraz to już rozumiem ![]() iwona |
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
U nas położna koło 500 zł kosztuje, no ale ja z prowincji
![]() Aha oglądałam wczoraj koszule z szlafroczkami. I juz wiem, ze nie bede zamawiać na all, bo u nas taki zestaw http://allegro.pl/koszula-szlafrok-r...533527218.html kosztuje 39 zł
|
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rodzenia na Żelaznej... Też słyszałam negatywne opinie, jak i sporo pozytywnych To samo z Inflancką, która też popularna jest jeśli chodzi o rodzenie - sporo pozytywnych, jak i mnóstwo negatywnych opinii Tak naprawdę na kazdy szpital w Wawie znajdowałam i "-" i "+". Ciężko jest wszystkim dogodzić. Ja liczę się z tym, że może być różnie, tzn. może trafie na spoko położne i będzie ok, a może będzie do d... zobaczymy - nie nastawiam się. Mam stąd lekarza prowadzącego (nie wybierałam go pod ten szpital - tak jakoś wyszło ), do szkoły rodzenia chodzę akredytowanej przy Św. Zofii i nie będę sobie teraz mącić w głowie i zmieniać szpitala. Będzie, co ma być, jak to mówią niektórzy jak będzie źle, to drugi raz tam nie urodzę!!!
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie chyba ok 1000zł położna będzie chciała chociaż się jej nie pytałam.
|
|
|
|
#500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyobraźcie sobie, przecież to w naszym stanie najstraszniejsza rzecz jaka może się zdarzyć. Ten stres, lęk, walak o każdą minutę. Elu - starsznie Ci współczuję tych nerwów i tej tragedii. Ale oczywście wierzę, że dziecko będzie zdrowe, bo dzisiejsza medycyna ratuje nawet 500g maluszki, które potem są zdrowe!Cytat:
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
na jednej z dyskusji internetowych czytalam, ze ta Zanet Kaleta bierze prywatnie duzo wiecej - jedna laska skarzyla sie, ze umowila sie z ta polozna na jakas stawke, po czym ta podniosla jej cene smsem o 500pln do bodajze 3,5 tys.
jak znajde linka to Wam podam. Ale na mnie ona zrobila baardzo pozytywne wrazenie jak byla w DDTVN... ![]() A u nas w szpitalu jest cennik oficjalny, ale polozne wola zalatwic to prywatnie, bo z tej kwoty oficjalnej nawet nie dostaja polowy. No a jak sie umawiacie z polozna, a potem okazuje sie ze jest planowane CC to wiadomo - umowa przestaje istniec - to tez trzeba dogadac, zeby nie bylo nieporozumien. |
|
|
|
#502 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dlaczego maz nie chce isc na wizyte ?Cytat:
![]() U mnie byla babcia ugotowala nam zupke pomidorowa kotleciki schabowe sie rozmrozily, mezus wrocil z pracy obierze ziemniaczki i zjemy z buraczkami takze obiadek jest ![]() Czekamy na zamowione lozeczko ktore jak jest napisane bedzie dostarczone dzis UWAGA "przed koncem dnia" cokolwiek to mialoby znaczyc
|
|
#503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojojo nie kolorowo! Jak będziesz miała kontakt z Ela to przekaż jej że trzymamy mocno kciuki i jakby mogła to niech daje znać co się u niej dzieje!Cytat:
Cytat:
![]() Ile bym dała aby mój maż znalazł lepszą robotę i się spełnił ![]() Cytat:
Oj Matko. Nie zazdroszczę ! CO do leżenia na jakim boku to kiedyś coś czytałam, ale nie pamiętam o co chodziło. Cytat:
Ja boję się tych cycków że mi nie wyjdą ![]() I też kupię gotowe kremy, dużo roboty z tym wszystkim, ewentualnie ten krem na cyce zrobie jak pisze w przepisie ![]() Dzieki jeszcze raz! ~~~~ Oj kochane znowu tyle stron, ale chyba udało mi się nadrobić ![]() Ja od samego rana latam z mężem po sklepach, wybrał sobie lampę błyskową do aparatu i cieszy się jak dziecko Zrobiłam na obiad spaghetti carbonara ![]() Teraz sobie odpoczywamy. Mam wrażenie że jest już ok 17stej
|
|||||
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Widziałam ją w kilku programach i wywiadach i jakaś taka zmanierowana jest. Mam wrażenie, że jakbym na nią trafiła podczas porodu (i oczywiscie NIE zaplacila jej) to nie bylaby wcale taka fajna, jak się wydaje - takie moje wrażenie tylko, nie wiem, czy słuszne
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja kiedyś czytałam w necie że w Mutsy Transporter często rama pęka
warto poczytać.Może jakaś felerna partia wtedy wyszła
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
musze wam wyslac - chyba wszystkie przesady (poza pogrzebem):
http://www.babyboom.pl/ciaza/czas_wo...y_w_ciazy.html http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...YWKA/423647201 http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...ce-ciazy-9051/ |
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
![]() Wreszcie pogoda się trochę poprawia I od razu humor lepszy!Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i zaczynam nadrabiać zapisane już strony, bo później wyjeżdżam więc, żebym nie miała 100 zstron zaległości
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
ja się umówiłam z moją położna w szpitalu pokazała wszystko sale, pokoje.Ćwiczenia jakie robić i jak pojechałam do już wiedziałam co i jak
|
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bój się cycków, ja tera to bym zrobiła je z galaretki juz teraz, tak na łatwiznę idąc Ale ten akurat przepisa nie jest aż taki problemowy ![]() U nas położna ponoc 300 zł kosztuje... Zapisaam się do fryzjera na środę Na święta zrobię się na bóstwo ![]() Co do przesądów, to nie wierzę, ale ta czerwona wstążeczka ... W wózku będzie obowiązkowa, w samochodzie tez wozimy :P Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-04-14 o 14:50 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że my kupujemy nowy, a nie używany, to nie ma szans na tamten ferelny trafić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

jak nie otworzysz to nie wyschną i poczekają, a Nivea ma faje chusteczki takie mięciutkie i ładnie pachnące 

remont silnika czy używany to kuuupa kasy a na nowsze auto nie ma szans finansowo...odechciewa się wszystkiego
Musielismy wziac wiekszy kredyt na mieszkanie przez to cholerstwo

Jak to mówiła moja babcia "Jak daja to brać jak biją to uciekać" Ja bym brała ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie
za moją wizytę, mam o 17.15 i stresuje się jakoś szczerze mówiąc...
kotleciki schabowe sie rozmrozily, mezus wrocil z pracy obierze ziemniaczki i zjemy z buraczkami