Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 13:14   #3181
atiz
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Moniquac do szpitala marsz ! i to już !

Eweska ja też zawsze chodziłam do ginekologów facetów, ale od momentu kiedy pracuje w Centrum Medycznym i mam tu pakiet na pełną opiekę to przerzuciłam się na kobiety, jakoś ciężko by mi było rozkładać nogi przed kolesiami których rozliczam co miesiąc z pracy, wole babki

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:16   #3182
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
póki co oddychamy

wiecie co...... ja tu sobie siedzę i odpisuję, a nie powiedziałam Wam co rano przeżyłam.....

jak w koncu rano wstałam...
poszłam siku i co?

wielka plama krwi na bieliźnie.

złapałam za telefon do gina i dzownie - mówie mu, że mam cc za tydzień, że plamie, czy czekac spokojnie czy jechac sie sprawdzić.

powiedział, że może obkurcza (???) się szyjka i może trzeba będzie cc zrobić wczesniej - że mam jechać do lekarza dyżurującego do kliniki żeby mnie sprawdzili.

ale własnie sobie uświadomiłam, że mam jutro wizytę u niego - nie powiedziałam mu o tym i teraz nie wiem co robic.

cholera!

ale chyba poczekam, czy nie plamię czy plamię znowu - jak znowu to jade od razu. na razie wykąpalam się, pozbyłam owłosienia spakuję zaraz torbę i będę patrzec czy dalej plamię czy nie.

dobrze robię że czekam? po co jechać dzisiaj i jutro? może nie będzie już plamien? mały od wczoraj jakiś mniej ruchliwy, z resztą podobnie jak ja.
mam stresa.
moniqua ja bym jednak wsadziła torbę do bagażnika na "w razie W" i pojechała do szpitala skontrolować... to pewnie nic takiego ale ja jakoś wolałabym sprawdzić, szczególnie jak to żywo czerwona krew (tak piszą w mądrej ksiażce "w oczekiwaniu na dziecko". Jak to nic takiego, to Cie przebadają i wypuszczą... Ja bym dmuchała na zimnie...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:17   #3183
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dobra no to jestem.
Wizyta w pełni OK, nic ze mnie jeszcze nie wypadło , szyjka troszku krótsza ale bez szaleństw i zamknięta, nuuudaaaa......
KTG nie zrobiłąm bo nie zdążyłam ale ginka mówi że luzik nie trzeba.
Mam się pojawić 5 maja jak nie urodzę i wtedy będzie skierowanie do szpitala pisać, ale ja wiem że urodzę wcześniej.
Troszkę zmartwił ją mój przyrost wagi (przez 4 tygodnie 4 kilo) powiedziała że mam suszone śliwki zaparzać wieczorem a rano na czczo pić je i zjadać, fuj fuj fuj!

Andziot tak sobie myślę czy oni na pewno zaczną od razu na oddział przyjmować, jak będziesz na KTG w przyszłym tygodniu to zrób rozeznanie ! Bo jak zaczniemy rodzić wcześniej niż zaczną przyjmować to trochę kicha bo będzie mało miejsc w szpitalach i wtedy to nawet moja wizja rodzenia na Brochowie moze mnie wyjść.
Lekarka mi mówi żeby dzwonić na pogotowie i pytać jaki szpital zgłosił że nie ma miejsc.

Dziewczyny a tak na temat jeżdżenia autem jeszcze to ja jeżdże dalej i dziś jade sobie gadam z mamą na zestawie słuchawkowym i w pewnym momencie mała mi tak przywaliła że myśłałam że o kierownice się odbiję, aż wrzasnęłam, mama się przeraziła że jakiś wypadek czy coś i nie mogła dojśc do siebie przez chwile
Złośnica ta Polka mała

Dobra zjem śniadanko spóźnione i troszku poleżę, popołudniu jadę na kawkę do psiapsiół a wieczorkiem już mężul będzie JUPI !!!
super ze wszystko ok
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:17   #3184
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
info od JanuszAgnieszka
"wczoraj robili mi usg i Daria jest tylko tydzień mniejsza i waży 1400 a we wtorek 1214. czekamy na wyniki i bede wychodzić pewnie w tym tygodniu"

super wieści

moniqac Jak się powtórzy to jedź koniecznie a my tutaj będziemy solidnie zaciskać

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:17   #3185
eweska
Moderatoreska

Agnieszka_pe dobrze wiem jak to jest dawać sobie zastrzyki w brzuch, zwlaszcza pierwszy :P Ale później już jest ok, ja dawałam sobie takie w brzuch po operacji, przeciw-zakrzepowe pewnie takie same jak ty masz w takich jednorazowych jakby pistolecikach :P Najgorzej się przełamać a potem już leci :P Ja chyba z 20 wybrałam.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:18   #3186
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
też lubię laysy z pieca bo od tych zwykłych odrzuca mnie to, że czuję je jeszcze na drugi dzień (takie toto pyszne)
fakt, po tych tak sie tluszczem nie odbija
Cytat:
póki co oddychamy
hiii hiii haaaaaaa
hii hii haaaaaaaaa .

o nie nie nie kasiu13 i enchantress - nie mysłimy tak absolutnie, bo kazda z nas by zwariowała . jestesmy pod super opieką, i mamy zdrowe bobaski.
koniec kropka.

JEDZ .

o rany.... rany ... rany.... jak to wszystko się "urealnia" .

jestem z Tobą - doskonale wiem o czym piszesz. płakac mi się chce nad samą sobą - żałosne.
i te śniadania i ta nieporadność - koszmar.

oby nam naprawdę z chwilą porodu przeszło .

a gdzie ten przepis?! w klubie?! dajcieeeee .

trzyma, trzyma, w dzien niestety też choć ciut słabiej.
dziekuje Kochana za troskę .
i tez mam taką nadzieje.

.

dzięki skarbie - ja też sobie łapki obwiązywałam bandażem, chyba było ciut lepiej, musze do tego wrócić

i szukaj takiej knajpki bo u mnie i u eweski w mieście jest jeszcze się impreza do nas przeniesie .

daj znac jak coś będzie wiadomo - moze znowu nie ma swojego tel.

dziękuję Ci Kochanie.

wiecie co...... ja tu sobie siedzę i odpisuję, a nie powiedziałam Wam co rano przeżyłam.....

jak w koncu rano wstałam...
poszłam siku i co?

wielka plama krwi na bieliźnie.

złapałam za telefon do gina i dzownie - mówie mu, że mam cc za tydzień, że plamie, czy czekac spokojnie czy jechac sie sprawdzić.

powiedział, że może obkurcza (???) się szyjka i może trzeba będzie cc zrobić wczesniej - że mam jechać do lekarza dyżurującego do kliniki żeby mnie sprawdzili.

ale własnie sobie uświadomiłam, że mam jutro wizytę u niego - nie powiedziałam mu o tym i teraz nie wiem co robic.

cholera!

ale chyba poczekam, czy nie plamię czy plamię znowu - jak znowu to jade od razu. na razie wykąpalam się, pozbyłam owłosienia spakuję zaraz torbę i będę patrzec czy dalej plamię czy nie.

dobrze robię że czekam? po co jechać dzisiaj i jutro? może nie będzie już plamien? mały od wczoraj jakiś mniej ruchliwy, z resztą podobnie jak ja.
mam stresa.
oj tak oddychamy
bo mam takie skurcze zaje.biste, ze az mnie wpol zgina
Stary 2011-04-14, 13:18   #3187
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, a powiedz mi, czy trzeba wykorzystać ten urlop? Bo np. mój wpisał sobie już 2tyg normalnego urlopu zaraz po urodzeniu się małego. I nie wybiera ani 2 dni okolocznościoweo, ani 1 tydzień tacierzyńskiego.
.
to u mnie tak samo ciekawe czy będzie mógł później wziąć te 2 dni a w przyszłym roku 2 tygodnie
Monia, obserwuj się i jakby co to koniecznie jedź na IP
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:19   #3188
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dobra no to jestem.
Wizyta w pełni OK, nic ze mnie jeszcze nie wypadło , szyjka troszku krótsza ale bez szaleństw i zamknięta, nuuudaaaa......
KTG nie zrobiłąm bo nie zdążyłam ale ginka mówi że luzik nie trzeba.
Mam się pojawić 5 maja jak nie urodzę i wtedy będzie skierowanie do szpitala pisać, ale ja wiem że urodzę wcześniej.
Troszkę zmartwił ją mój przyrost wagi (przez 4 tygodnie 4 kilo) powiedziała że mam suszone śliwki zaparzać wieczorem a rano na czczo pić je i zjadać, fuj fuj fuj!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:20   #3189
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
moniqac !!! do szpitala, raz dwa moim zdaniem !
Dokładnie Lepiej sprawdzić dwa razy za dużo niż raz za mało, a krew może być symptomem, że dzieje się coś złego!

JanuszAgnieszka Super wieści

atiz Dobrze, że wizyta OK, a to, że szyjka długa, zamknięta i nic z Ciebie nie wypadło o niczym nie świadczy Wszystko może się zmienić w ciągu jednego dnia

A i jednak będę robić ktg, ale na Inflanckiej, bo powiedzieli, że jak prowadzę u nich ciążę, to bez skierowania mi zrobią
Chociażby dla mojego spokoju
Więc jutro rano jadę na badania, potem na seminarium, a potem znów do przychodni grzecznie ustawić się w kolejce do ktg Przynajmniej będę mieć pewność, co to za bóle (czy faktycznie skurcze - dziś w nocy złapały mnie 3-4 takie naprawdę bolesne, jak w czasie okresu, aż mnie obudziło i zwinęło na łóżku z bólu) i czy z małym na pewno wszystko ok

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:21   #3190
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe dobrze wiem jak to jest dawać sobie zastrzyki w brzuch, zwlaszcza pierwszy :P Ale później już jest ok, ja dawałam sobie takie w brzuch po operacji, przeciw-zakrzepowe pewnie takie same jak ty masz w takich jednorazowych jakby pistolecikach :P Najgorzej się przełamać a potem już leci :P Ja chyba z 20 wybrałam.
no ja tez mam 20 mam brac 1 dziennie, wiec to jakies 3 t brania-do cc
ja biore . wlasnie takie w pistoleciku. wczoraj sie zapowietrzylam jak musialam sobie miejsce znalezc-graniczy z cudem bo pisze zeby nie dawac w okolice blizn etc, a ja pokryta rozstepami jestem, naciagnac skore-graniczy z cudem z wiadomych wzgledow, stresa mialam takiego ze myslalam ze padne, ale mama daje super, ma wprawe, pewnie pod koniec bede juz sama sobie aplikowac, ale to ze one sa w brzuch mnie przeraza
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:21   #3191
mamaoptymistka
Zadomowienie

enchantresss ta Twoja nauczycielka to nie dość że mało taktowna to założę się że zazdrości Ci że tak promiennie wyglądasz
ddaaiissyy dziś lepiej ale teraz plecy bolą ... jeszcze 58 dni ...
Stary 2011-04-14, 13:23   #3192
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Kochana, a powiedz mi, czy trzeba wykorzystać ten urlop? Bo np. mój wpisał sobie już 2tyg normalnego urlopu zaraz po urodzeniu się małego. I nie wybiera ani 2 dni okolocznościoweo, ani 1 tydzień tacierzyńskiego.
.
Można, ale nie trzeba. Na siłę nie możesz wysłać na niego pracownika
A nie chcecie z niego skorzystać??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:27   #3193
Renessme1985
Rozeznanie

Jeszcze odnoście tego urlopu ojcowskiego... Nie ma bezwzględnej konieczności wykorzystania tych przysługujących dni wolnych przez ojca dziecka... jeśli po prostu nie wykorzysta tego urlopu w pierwszym roku życia dziecka, to po prostu ten urlop mu przepada...

Jeśli nasi TŻ nie skorzystają z tego urlopu w wymiarze jednego tygodnia w 2011 roku, to jak najbardziej mają do niego prawo w 2012 w wymiarze dwóch tygodni, jednakże tylko do momentu, gdy dziecko nie skończy 1 roku życia

A co do dwóch dni urlopu okolicznościowego, to ustawodawca nigdzie nie nakazuje wykorzystania ich zaraz po urodzeniu dziecka. Moim zdaniem pracownik sam decyduje, kiedy te dwa wolne dni chce wykorzystać

anulinka2009 tym razem Ty mnie ubiegłaś hehe

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka

Edytowane przez Renessme1985
Czas edycji: 2011-04-14 o 13:29
Stary 2011-04-14, 13:30   #3194
mimbi
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt i wspolczuje bardzo polamanej Agnieszce Jak to przeczytalam, to myslalam, ze spoznilas sie troche z 1 kwietnia, ale to niestety prawda. A to chyba jakas plaga w ogole, bo mi kolezanka wczoraj przez telefon oswiadczyla, ze zlamala noge na nartach...
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Camomile będę wdzięczna za opinie, choć nie wiem czy się wcześniej nie skuszę na zakup Może poszukam czegoś w googlu. Ogólnie to te chusty są czasem takie drogie, po 250-300zł!
Ja mam chuste Lulu.
http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/webpage/rodzaje-chust.html
Kupilam ja mojej szwagierce jak sie urodzil ten pierwszy dzieciar. Ani razu jej nie uzyla, wiec mam teraz przynajmniej porzadna, CZYSTA zielona chuste do noszenia malej. Ona mowila, ze nie umie sie nia obwiazac ani nic - dodam, ze to nie jest chusta do wiazania tylko sie ja przeklada przez glowe jak torbe na jedno ramie - wyglada na to, ze nawet jej nie wyjela z kartonu. Dla mnie to nawet lepiej, bo jak pomysle o innych rzeczach, ktore od niej dostawalam, to wlos mi sie jezy na glowie.
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
O rety, następna Mamuśka zgubiła czopa
Rany jak to brzmi A powiedzcie mi, to zgubienie czopa to nie jest nic groznego dla dziecka? Bo jak wody odejda to nie ma ochrony przed swiatem zewnetrznym, a w przypadku czopa to jak to wyglada?
Cytat:
i w czym będziecie rodzić? kupiłam dzisiaj na targu koszulkę rozpinaną, ale on chyba za długa jest - pisze żeby mieć krótką rozpinaną do porodu, do cc tez tak jest - potem do leżenia mam wypaśniejsze , ale nie wiem w czym rodzić .
Ja sie nastawiam na wanne, wiec bede na golasa, nie chce robic z siebie miss mokrego podkoszulka Ale mam tez w razie czego tshirty TZ do dyspozycji, wiec pewnie wezme ze dwa na wszelki wypadek, bo sa krotsze niz te koszule do karmienia, a jednak zadek zakrywaja.
[QUOTE=mary poziomkowa;26352297
PS czy niektórych ludzi z Waszego otoczenia, też zadziwia fakt, że prowadzicie auto? Ja dziś po raz kolejny to usłyszałam "ty prowadzisz?!?!?!" i miałam ochotę odpowiedzieć "nieee, wsiadam do auta i tak siedzę" [/QUOTE]
Ja juz nikomu nie mowie, ze prowadze, bo sie wszyscy dziwia. Jakbym byla conajmniej niepelnosprawna. Ale staram sie nie jezdzic, po wyjsciu ze szpitala jechalam dwa razy, a jak pojedziemy na majowke to TZ bedzie prowadzil. Inna sprawa ze mam ciaze z podejrzeniem przedwczesnego porodu, wiec wole porodu nie wywolac jezdzac po dziurach.
Jak bedziemy na wies jechac, to wiem, ze ABS, poduszki, wypasy i wynalazki, ale jakos wole sie zrelaksowac przez tych 100 km niz sie skupiac na jezdzie.
Do gineksa to sie na pewno sama zawioze dwa tygodnie przed porodem, tym bardziej, ze jak wsiadam do samochodu to mala sie przemienia w amebe - pełzaka od razu

Tydzien w domu siedze, poszlabym na spacer... Moze do Rossmanna po Vanisha, o to bedzie polaczenie przyjemnego z pozytecznym
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:31   #3195
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
enchantresss ta Twoja nauczycielka to nie dość że mało taktowna to założę się że zazdrości Ci że tak promiennie wyglądasz
ddaaiissyy dziś lepiej ale teraz plecy bolą ... jeszcze 58 dni ...
no mało taktowna.. zwłaszcza , że kilka miesięcy temu opowiadała, że ona w ciąży przytyła z 47 do ok 90 .. więc jeszcze bardziej mnie zdenerwowała małpa wredna

..mi 55 jeszcze zostało ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:42   #3196
Paulizia
Wtajemniczenie

Agniesia_pe jejciu jaka Ty bidulka jestes kurcze trzymam mocno kciuki by sie wiekszosc zagoilo przed cesarka zebys mogla normalnie pielegnowac Norbercika Jejku bardzo Ci wspolczuje bolu... pewnie jest nie do opisania i nwet nie umiem go sobie wyobrazic, ale jestes silna mamuska i mysle, ze wszytsko bedzie dobrze kochana

za dzisiejsze wizytki

u mnie dzisaj fasolka po bretonsku! MNIAM
Stary 2011-04-14, 13:52   #3197
enchantresss
Rozeznanie

u mnie makaron z truskawkami .. już dwie porcje zjadłam

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-14, 14:03   #3198
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
zaslinilam moje 13 cali nic nie widze aaaaaaaaaa

No i niech ktoras juz zacznie rodzic, bo popcorn juz kupilam i zaraz lece po Pepsi, bo od wczoraj nie moge pic nic innego
Stary 2011-04-14, 14:08   #3199
andziot
Zakorzenienie

katarzynka00 a masz fotkę jakąś ?

eweska masz kurtkę w której się dopinasz ja ciągle muszę z wywalonym brzuchem latać ... nadal ślicznie wyglądacie we trójkę

kasia1361 też im bliżej porodu to się bardziej boje czy Gabi oby na pewno zdrowa i czy poród gładko przejdzie dla niej ... zaczyna mnie to już dobijać, z Zosią jakoś tak dużo nie myślałam o tym , a teraz wydaje mi się że dwójka zdrowych dzieci to już jakiś cud mega BOJĘ SIĘ !!!

Lolka1212 Zosia ma teraz DWIE owieczki bo dostała taki sam komplet klocków od cioci i wujka ale raczej już nią nie skacze, tylko każe pociąg budować i jeździmy pociągiem ze zwierzątkami

gusiagatko większość moich ginekologów w życiu to faceci byli nie wiem czemu tak, ale ja nie widzę różnicy w tym ...

agnieszka_pe25 no przeżycia z twoich ostatnich paru miesięcy są naprawdę niewiarygodne, że tyle rzeczy może się wydarzyć w tak krótkim czasie.... i dlaczego akurat wszystko u CIebie ???? ale wszystko dobrze się kończy więc teraz też się uda !!!!

monika21121984

ddaaiissyy aqua aerobik ?????? cudowny pomysł
drugą ciąże można zupełnie inaczej odczuwać niż pierwszą, niekoniecznie musisz czuć aż takie mdłości .... ja miałam dużo mniejsze niż z Zosią...

Renessme1985 a ilość tego urlopu nie zależy od roku w którym się dziecko urodziło ??? bo skoro rodzimy w 2011 to może jeszcze tylko tydzień mamy, nawet w 2012 ...

moniqac nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, nie boli cię nic ??? skurczy nie ma ???

JanuszAgnieszka

atiz no na drzwiach dyrekcyjnej pisze że przyjęcia przejął Brochów, więc i tak już tam dużo jest pacjentek, poza tym jak mają tak pracować od poniedziałku to przecież ktoś tam musi leżeć na oddziale, żeby było co robić więc myślę że jakoś to będzie, ale się dowiem

doczytałam
idę na obiad
makaron w sosie pieczarkowo-serowym by my mężul

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:08   #3200
Lolka1212
Zadomowienie

Moniqac jesteś, czy czekasz na rozwój sytuacji?!
Ojeju.. ale się podziało, ale to na pewno nic groźnego.. chociaż nerwa rozumiem..
Daj znać co z Tobą

Renessme widocznie wszystko tak okej, że lekarz nie widział konieczności częstszych wizyt.. myślę, że wie co robi!
Chociaż przyznam, że mi też się wydawało, że przy końcówce to wizyty będą wcześniej.. ja dopiero 33 tydzień, ale częstotliwość u ginka ta sama - co trzy tygodnie!

Aga_Pe
dzielny twój mąż jest.. dla niego za zastrzyki!
Ja wiem, że mój to pewnie zastrzyków by się nie podjął, bo on boi sie takich rzeczy i zawsze mówi, że ma stracha, że coś "zepsuje".. ostatnio jak mnie buty obtarły to poprosiłam go, żeby mi plaster na stopce nakleił, bo mi ciężko dosięgnąć, to głupi plaster lepił chyba przez 10 minut
Zdrowiej kochana

Ddaaiissy na święta do domku bez męża jedziesz? Chyba, że dojeżdza później do Ciebie..
Ja lubię święta, bo u mnie zawsze bardzo rodzinnie jest, a skoro nie mam ich na co dzień, to tym bardziej święta mają swoją moc Tylko najgorsze jest to gonienie - między moim domem, a domem męża wrrr

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-04-14 o 14:14
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:09   #3201
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
ja też mam truskawy i wcinam

...a u mnie dzisiaj naleśniory z mięchem ale to dopiero jak Małż wróci z pracy, a póki co idę sobie frytki zrobić... (w piekarniku oczywiście, żeby nie było, że tuczące )

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-14, 14:11   #3202
Lolka1212
Zadomowienie

Qrdeee.. chyba się normalnie do "lidla" po truskawki przejdę!!
Stary 2011-04-14, 14:12   #3203
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

Renessme1985 a ilość tego urlopu nie zależy od roku w którym się dziecko urodziło ??? bo skoro rodzimy w 2011 to może jeszcze tylko tydzień mamy, nawet w 2012 ...
andziot opinie są takie, że to nie ma znaczenia, w którym roku się maluszek urodził tylko w którym roku wykorzystujesz jeśli w 2011 to 1 tydzień, a jeśli w 2012 to 2 tygodnie

p.s. ja też się w żadnej kurtce nie dopinam i paraduje z brzucholem na wierzchu

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Stary 2011-04-14, 14:13   #3204
mamaoptymistka
Zadomowienie

A ja zrobię dziś na deser trochę zmieniony galaretkowy sernik od Grazin z tym że oprócz galaretki zmiksuję z serkami Danio malin 0,5 kg. Rano mąż zapomniał kupić galaretek ale teraz poszedł więc może na 17 tą zacznę wcinać. Mniam.
Dziś w Lidlu staniki do karmienia 2 szt za 29,99 widział już je ktoś na żywo???? Bo ja dopiero jutro jadę

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-04-14 o 14:14
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:15   #3205
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Chciałam uprzejmie poinformować, że ten mój kaszel charczący i ból w klacie, to zapalenie oskrzeli Mam leżeć i pić syrop wykrztuśny, czyli fitness znowu odpada, spacery też. Antybiotyku nie dostałam... ale sprawa jest rozwojowa

Anula, rodzenie synchroniczne no dobra, informujemy wcześniej, jakby coś Tylko u Ciebie już coś się rusza, a u mnie nic. No nie licząc częstych bóli okresowych

Agnieszko_pe, ogromnie Ci współczuję. Strasznie pechowo to się ułożyło Zastrzyków się nie obawiaj nic a nic. A ta igła to chyba niezbyt długa tam jest. Taka tam ampułkostrzykaweczka Szybko nam się regeneruj

Ddaaiissyy, no właśnie zastanawiam się, czy nie przyrośniemy do kompów

Co do uwag o prowadzeniu, to nie wiem, czy ja przewrażliwiona teraz bardziej, ale mam ochotę być niemiła. Przecież oczywiste jest, że jeśli źle czułabym się, to nie ma mowy o jeżdżeniu, zakupach, etc. Ale czuję się dobrze i nie mam zamiaru fatygować nikogo, jeśli chce mi się pojechać po zakupy. Jeszcze szok, że czarny wózek, no błagam. I to, żeby jeszcze ktoś bliski, z czyim zdaniem się liczę.. ale nie. Osoby przypadkowe

Wyżaliłam się

Ewesko, jesteś niesamowita. Dzielna, pracowita i właśnie... OAZA SPOKOJU Synek będzie pod opieką dziadków?

Moniqac, kurde blaszka! Chyba pojechałabym dziś, jeśli jeszcze pojawi się krew

Spice, wena tytułowa opuściła mnie

Dziewczyny, wypadło mi z głowy która z Was, ale wiem, że któraś planuje zakup wózka po otrzymaniu becikowego. Czy mogłabym prosić o PW od tej osoby?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:19   #3206
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Jeszcze jedna ciekawostka odnośnie świadczeń:

Gdybyśmy zaszły później w ciążę, a co za tym idzie kończyłybyśmy urlop macierzyński w 2012 r. ( nawet 1 stycznia ) nabyłybyśmy prawo do dodatkowych 4 tygodni urlopu płatnego ( a nie tak jak teraz tylko 2 ).

Renessme1985, ja też się nie dopinam i paraduję z brzuchem na wierzchu
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:21   #3207
Zytus
Rozeznanie

Piszecie o obiadkach i sie glodna zrobilam, chyba musze tz pogonic, bo cos tam dlubie i chyba zapomnial o jedzeniu
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:23   #3208
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Qrdeee.. chyba się normalnie do "lidla" po truskawki przejdę!!
ja miałam mrożone z tamtego roku co roku robimy w domu takie zapasy, prawie dwie szuflady w zamrażalce zapełnione truskawami zawsze..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-14, 14:25   #3209
spice1985
Zadomowienie

Któraś jest dobra z ang oprócz mary której nie widzę??? Takie zdanie "it is possible that users see only a part of attributes, and only after logging had seen everything"? Jest ok? Pewnie nie. Po PL miało być: "czy jest możliwe żeby użytkownicy widzieli tylko część atrybutów, a dopiero po zalogowaniu się widzieli wszystko". Pomoże mi któraś na szybko?

Renne do szpitala!!!

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ooooooo,jest mary!!! HELP i jeszcze takie zdanie:" czy jest możliwy wpływ na pozycjonowanie wyników wyszukiwania?"

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:27   #3210
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
eweska masz kurtkę w której się dopinasz ja ciągle muszę z wywalonym brzuchem latać ... nadal ślicznie wyglądacie we trójkę
No jeszcze coś tam wygrzebałam z szafy, ale to jest taka kurtko/bluza więc dość mocno sie naciąga i jest opięta na brzuchu dość sporo, ale jak chłodno to przynajmniej mogę się zapiąć

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ewesko, jesteś niesamowita. Dzielna, pracowita i właśnie... OAZA SPOKOJU Synek będzie pod opieką dziadków?
Tak synal będzie pod opieką moich rodziców Ewentualnie siostry bo rodzice też pracują, a koło ich pracy mieszka siostra więc jak będą szli do pracy to synal pójdzie do siorki.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości