|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po dziesięciokroć ;)
Pomalowałam sobie paznokcie Chuckiem i pękaczem z Essence i tak robię
baajeczna, zostawię koło 10
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2011-04-14 o 13:32 |
|
|
|
#3572 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
O, dzięki Widzicie, jak internet fałszuje rzeczywistość?
|
|
|
#3573 | |
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
No to jak się czegoś dowiem to dam znać. Shiruvii, to na fryzjerstwo też razem ? Podpatrywałam w Novej fryzjerki, nauczyciel miał ciekawe cięcie ![]() bajeczna, Nabory są we wrześniu i lutym
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Konto usunięte
|
Mall tylko żeby otworzyli to to muszą uzbierać 20 chętnych, a mało takich jest bo już jak ktoś idzie na budo albo konserwację to idzie do technikum bud albo na polibudę. Widać nie ma takich osób takich jak ja :/
|
|
|
|
#3575 |
|
Nie depcze krokusów
|
A ile jest takich osób jak Ty, które widząc pustą listę same się nie zapisały? Ktoś musi być pierwszy.
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawaj zdjęcia! Blair też miała wczoraj pomalowane paznokcie pękającym lakierem Hula, mogłabym odebrać lakier jakoś popołudniu? możesz jakiejś koleżance zostawić, jeśli Cię nie będzie? ![]() też mnie nie będzie ![]() bleeee, jak leje. nie chcę na zajęcia
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
nie logowala sie od wczoraj a tu tyle postow juz :O
szalenstwo ;p a wiec cos o sobie: tegoroczna maturzystka ( wiec sie pilnie ucze haha) mam nadzieje ze przyszly technik hotelarz, i ogolnie to typowa babka ktora lubi ciuchy kosmetyki ;D wiecej wyjdzie w trakcie ;p e milka co do jedwabiu do wlosow to polecam allegro ja ostatnio kupowalam firmy CHI i wyszlo mnie 16 zl z przesylka za 30 ml chyba ![]() ale na ul. Zwierzynieckiej jest sklep z profesonalnymi kosmetykami fryzjerskimi i tam tez powinien byc w przystepnej cenie
|
|
|
|
#3578 | |||
|
Zakorzenienie
|
może jutro
?emilka i SHir u mnie będa ![]() od 8.30 do 15 pracuje, poznej w niedziele od 16 do 23 i w poniedziałek od 19 do 23 Cytat:
zapraszam ![]() przynajmniej nie bede sie nudzic i moge Wam zrobic dobra kawe ![]() Cytat:
![]() gg ma książkę ![]() Cytat:
![]() mam dac SHir jutro Twoje zamowienie ode mnie? |
|||
|
|
|
#3580 |
|
Konto usunięte
|
leje coraz bardziej
nie chce mi się iść do domu może za 1,5 h przestanie
|
|
|
|
#3581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
skoro masz takie zdolności to zgarniemy dziewczyny i jeszcze Myszkę (bo ona też ma lumpkowe zdolności ![]() 2. o 1,2 nie podniosą. ma być droższa od 95-tki o ok. 30gr, ale to i tak jest rozbój 3. Młoda będzie miała 2-gie urodziny. w marketach się nie spotkałam, a poza tym to nie chce jej za bardzo kupować jakiegoś badziewia, bo są takie za ok.30-40zł, a ten co wkleiłam jest dodatkowo z piłkami, jakąś tarczą, dziurami gdzie może te piłki włożyć, okienkami itd. jestem zwolenniczką żeby dziecko miało nie tylko radość z zabawki, ale żeby ta zabawka go też rozwijała Cytat:
przecież Ty kochane stworzenie jesteś. a Twój pieprzny humor i inteligentne ripostyeeee to nie wina internetu, bo przecież na żywo też taka jesteś. może to towarzystwo się na Tobie nie poznało? nie każde jest takie fajne jak nasze ![]() nie słyszałam Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 Edytowane przez gg22 Czas edycji: 2011-04-14 o 14:21 |
||||
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mam nadzieję, że nie będzie mi się nakładać z zajęciami na mgr ;x
|
|
#3583 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3584 |
|
Konto usunięte
|
Malla, teraz takie czasy że ludzi się raczej w sieci poznaje - tj. na forach
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie to samo miałam powiedzieć.tak na prawdę to gdzie można poznać ludzi? - w pracy?-nie bo każdy patrzy na siebie wilkiem i ma ograniczone zaufanie - uczelnia- załóżmy że się już skończyło studiować, a jak nie to są grupy i podgrupy lub tak jak na moich zaocznych każdy goni do domu po pracy, albo do rodziny, widujemy się co 2tygodnie i oprócz 5min przerwy na fajeczkę zajęcia są ciurkiem więc też sposobności nie ma -pub/ dyskoteka- odpada no to gdzie? ja pomysłu nie mam.... przez 3lata czułam się okropnie jak tu mieszkam, bo znajomych na miejscu mogę policzyć na palcach jednej ręki, ale teraz jest mi już zdecydowanie lepiej, bo mam was
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia - zwykłe takie na całe buty
Hula - wyślesz mi swój numer na pw? Bo jutro by mi pasowało, tylko nie wiem o której będę jechać - bo to zależy o której z pracy wyjdę (możliwe że o 10 wyjdę, a możliwe że o 14 dopiero) ![]() Ecrulo - na kurs wizażu masz kolejną chętną W mojej osobie ![]() Aleeee mnie baba pod biedronką podkur..... Pipa jedna miejsce mi ukradła - wjechała na parking przede mną, ale skręciła w pierwszą alejkę a ja w drugą, gdzie jednokierunkowa jest i się parkuje skosem. I jadę już do swojego miejsca a baboń wjeżdża od drugiej strony (chociaż nie wolno!) i wjeżdża na moje miejsce stawiając auto na skos skosu (masło maślane ale wiecie o co mi chodzi). Więc sobie stanęłam za nią i czekam aż będzie wychodzić z auta żeby powiedzieć co myślę o tym kto jej prawko dał A baba ze strachu z 5 minut nie wychodziła Jak w końcu raczyła ruszyć tyłek to otworzyłam okno i zapytałam jak zdała prawo jazdy skoro parkować nie umie i w jednokierunkową alejkę wjeżdża pod zakaz, a baba do mnie z pyskiem że ona PIERWSZA na parking wjechała ![]() Malla - teraz i w naszym przedziale wiekowym to net jest jedną z niewielu opcji gdzie można kogoś poznać
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Praca - ja poznałam wielu fajnych ludzi, nie patrzymy na siebie wilkiem, moi znajomi też nie mają takiej atmosfery w pracy, więc to nie jest reguła; Studia - grupy i podgrupy tworzą się, gdy ludzie się już poznają , no i nie każdy studiuje zaocznie;Pub - tu się zgodzę .Na kursach, można się angażować w różne przedsięwzięcia itp. Oczywiście, gdy ma się czas, ale bez czasu to też trudno ludzi poznać .
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Konto usunięte
|
mnie też bardzo cieszy że mam Was
|
|
|
|
#3589 | |||||
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż patrząc na rynek w tej dziedzinie myślę, że oni naprawdę potrafiliby się odnaleźć, bo potrzeba jakiejś świeżości i kreatywności, tylko bez kasy na start to nie da rady. mówisz o tzw. wkładzie własnym? właściwie to zajmuje się tym ten kumpel który kasę ma, TŻ jakby co ma być jako wspólnik no i w razie czego pieniądze może oddać mu później. Cytat:
przyjechałam do Krakowa nie znając praktycznie nikogo poza TŻ no i teraz mam. Cytat:
dobrze że ten Wizaż mamy, co tu dużo mówić
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Ville, bluzek w lumpeksie jest od groma, także na pewno coś znajdziesz
Dziś po obiedzie chyba też się przejdę I wiecie co, u mnie nie leje gg22, ale 96zł to dużo jak na prezent urodzinowy. Może z chrzestnym się złóż? hardgirl123, a co studiujesz? albo gdzie pracujesz? |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Bajeczna, jeśli miałabyś ochotę i czas się ze mną spotkać w weekend to byłabyś tak kochana i kupiłabyś dla mnie w SuperPharm płyn do soczewek ReNu?
Jest promocja 2za1 i kosztuje to 40,00zł. Mogę od razu Ci przelać pieniążki na konto
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
kasiencja, mówię o tym, że jeśli chcesz dostać dofinansowanie z UE to najpierw musisz mieć kasę (czyli jeżeli masz projekt na 50 tys. to musisz mieć te 50 tys. a dopiero później dostaniesz od nich % wartości projektu)
Dofinansowanie z UP to chyba jakieś 20 tys. i wtedy albo musisz mieć 20 tys. jako zabezpieczenie albo dwóch żyrantów, którzy podpiszą zobowiązanie do spłacenia dotacji, gdyby coś nie poszło. Ciężko dostać kasę na własną działalność. Mnóstwo formalności, problemów. Pamiętam jak pisałam pracę o takiej dziewczynie, która właśnie dostała kasę z Unii na założenie działalności. Masakra... U mnie też już nie pada
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a studia to każdy z nas przez nie przechodził i coś o tym może powiedzieć. mnie została garstka znajomych ze studiów i mało kto się 1szy sam z siebie odezwie mimo że jakiś tam kontakt jest. a jak człowiek jeszcze wyjedzie z miasta w którym studiował to jest kiepsko, a zaoczne podałam jako dodatkowy przykład. Cytat:
![]() 2. też uważam że dużo zwłaszcza za taką rzecz. nie mam nic przeciwko kupieniu jej prezentu za 100zł ale akurat taki prezent za taką cenę mnie nie przekonuje. ehhhh. a jednocześnie nie mam lepszego pomysłu co mogę jej kupić i tak się szarpię sama ze sobą. wychodzi ze mnie skąpstwo
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Przy dotacji z UE, trzeba mieć 60% kapitału przewidzianego na działalność
A nie 100%.
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z założenia ideą pieniędzy z UE jest pomoc na start więc głupim byłoby zakładać, że ten co startuje tą kasę ma (choć UE jest na tyle idiotycznym tworem, że nic nie zdziwi skoro marchewka jest owocem...) Jeśli zakłada się pieniądze na rozpoczęcie działalności to trzeba wykazać wszystkie koszty i założone dochody w skali najbliższych 2lat, trzeba mieć jakiś % swoich środków, ale w tej chwili już nie pamiętam ile. co do UP to można dostać 40tys. bezzwrotnych dotacji i nie trzeba mieć wkładu własnego
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Z UP jest chyba 21 tys. Przynajmniej do końca 2010r. tak było, bo się interesowałam tym tematem.
|
#3598 |
|
Konto usunięte
|
granatowo wysłałam ci pm
|
|
|
|
#3599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aa robany są fajne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jestem dość rzadko, a zawsze trafiam na dostawę i jakieś 30% taniej Cytat:
![]() Cytat:
A kobieta pod biedronką udana ![]() Fajny lumpek jest jak się wysiądzie tramwajką na przystanku smolki, jest trochę rzeczy na starsze babeczki, ale są perełki ładne poukrywane, tam się właśnie obłowiłam ostatnio. ![]() Możemy się wybrać ![]() Z tą pierwszą na załączniku były historia, bo ona ma taki z tyłu szcznureczek wiązany, nie widziałam go jak mierzyłam i nie odwiązałam, weszło ładnie, chcę ściągać i nie mogę ale udało mi się rozplątać go, a węzeł mocny był teraz wiąże lżej i jest dobrze
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-04-14 o 15:11 |
||||
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Info mam od osoby, która taką dotację otrzymała. I właśnie też była zdziwiona, że musi wykazać, że całą kwotę ma na koncie, a dopiero później otrzymywała kolejne przelewy jako dotację od Unii, dopiero po starcie finansowania inwestycji.
Dodatkowo, jeśli założysz, że inwestycja pochłonie 50 tys. (a finansowanie jest 50%) to dostaniesz 25 tys., nawet jeśli finalna kwota będzie wyższa (tak właśnie było w przypadku wyżej wspomnianej osoby). A co do UP to na 100% trzeba mieć albo zabezpieczenie finansowe albo żyrantów.
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

[koło której?] jutro będę jechała do miasta ze skworcem dla dziewczyn, więc wracając mogę skoczyć do gkaz 

przecież Ty kochane stworzenie jesteś. a Twój pieprzny humor i inteligentne riposty

Pipa jedna miejsce mi ukradła - wjechała na parking przede mną, ale skręciła w pierwszą alejkę a ja w drugą, gdzie jednokierunkowa jest i się parkuje skosem. I jadę już do swojego miejsca a baboń wjeżdża od drugiej strony (chociaż nie wolno!) i wjeżdża na moje miejsce stawiając auto na skos skosu (masło maślane ale wiecie o co mi chodzi). Więc sobie stanęłam za nią i czekam aż będzie wychodzić z auta żeby powiedzieć co myślę o tym kto jej prawko dał
A baba ze strachu z 5 minut nie wychodziła
Jest promocja 2za1 i kosztuje to 40,00zł. Mogę od razu Ci przelać pieniążki na konto