Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 13:33   #751
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:34   #752
celi25
Rozeznanie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
dostałam tę pracę w Katowicach
Super - GRATULACJE!!!

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:41   #753
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Justyna gratuluje pracy

Atomufka trzymam kciuki zeby sie wyjasniło z deweloperem

Katunia ja własnie planuje dokupic taki przewijak bo na razie pieluche uzywam ale wiesz jak to z pieluchą...

wiecej grzechow nie pamietam
nie bijcie ale mała bierze mnie na wytrzymałosc i dopiero zasneła poporannym karmieniu...

jaki ładny av

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

dzięki Kochane za gratulacje
Stary 2011-04-14, 13:42   #754
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Rosi dzisiaj wsiadam w pociąg o 23 i jestem jutro u Ciebie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:45   #755
martucha84
Zakorzenienie

Scio ja rodziłam wg starych procedur a i tak miałam to o czym ona mówiła, nie mam większego doświadczenia w tej kwestii więc się nie wypowiem - znam kilka szpitali ze słyszenia, w jednych jest lepiej w innych gorzej ale wydawało mi się że jak poród jest siłami natury to zawsze masz swoją koszule, przy porodzie jest głównie położna a nie gin, no i dziecko ci kładą na brzuszek... co do muzyki cięcia smoczkowania naciskania na kramienie piersią kwestie są odmiennie różne ale te 3 rzeczy mnie zaskoczyły..
no ale widocznie nie wszędzie są także te trzy rzeczy skoro o tym mówią - i u mnie podobnie jak u ciebie położna w 1 fazie była dostępna ale nie siedziła z nami bo sama wiedziałam co mam robić a mąż był tym potrzebującym wsparciem, przychodziła doradzała pytała ale była "z boku" cały czas siedziała z ato praktykantka ale też nie odczułam jej nachalności

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-04-14 o 13:47
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:46   #756
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-14, 13:48   #757
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
spoko maż cię ocuci
a co robisz dobrego na sobote?
Stary 2011-04-14, 13:55   #758
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Scio ja rodziłam wg starych procedur a i tak miałam to o czym ona mówiła, nie mam większego doświadczenia w tej kwestii więc się nie wypowiem - znam kilka szpitali ze słyszenia, w jednych jest lepiej w innych gorzej ale wydawało mi się że jak poród jest siłami natury to zawsze masz swoją koszule, przy porodzie jest głównie położna a nie gin, no i dziecko ci kładą na brzuszek... co do muzyki cięcia smoczkowania naciskania na kramienie piersią kwestie są odmiennie różne ale te 3 rzeczy mnie zaskoczyły..
no ale widocznie nie wszędzie są także te trzy rzeczy skoro o tym mówią - i u mnie podobnie jak u ciebie położna w 1 fazie była dostępna ale nie siedziła z nami bo sama wiedziałam co mam robić a mąż był tym potrzebującym wsparciem, przychodziła doradzała pytała ale była "z boku" cały czas siedziała z ato praktykantka ale też nie odczułam jej nachalności
U nas położna wczoraj mówiła, ze nie golą, nie robię lewatywy (chyba, ze ktoś chce), jeżeli chodzi o koszule to masz do wyboru, albo swoją, albo szpitalną, choć proponują zawsze na parte ichszą, bo taka koszula to najczęściej do wyrzucenia jest. Tak samo z ubrankami dla dzieci, mogą założyć szpitalne, mogą Twoje. Myślę, ze dużo zależy jakie warunki lokalowe są w danym szpitalu, bo nie mam się co oszukiwać, ze w większości to jeszcze postkomunizm panuje. U nas cały szpital jest teraz w generalnym remoncie, a wiadomo, ze tego się nie zrobi w rok czy dwa.
Na pojedynczej sali jest wieza to sobie płytki można przynieść.
No i wiadomo, ze co innego szpital państwowy, co innego prywatny, gdzie za poród płaci się kilka tysięcy złotych (jak wyżej wspomniana RJ).

Agatka jest już z nami
Stary 2011-04-14, 14:03   #759
bzyczka1
Zakorzenienie

no u nas jest do wyboru z koszulą, możesz rodzić w swojej a możesz w szpitalnej jak ci wygodniej będzie, a z ubrankami dla dziecka to już wyboru nie ma. Maleństwo musi mieć szpitalne na sobie by w razie jakiś wysypek wiedzieli że to nie od ubranek i leży sobie w rożku i w kaftaniku ich a w swojej pieluszce. Nie wiem co z czapeczką czy łapkami niedrapkami a z ubrankami tez tłumaczą właśnie tym, że takie ubranko później często trzeba wyrzucić, bo tu ubrudzą fioletem tam czymś innym i że szkoda domowych.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:04   #760
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-14, 14:11   #761
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć.
Ostatnio pisałyście o usuwaniu z listy mężatek więc jeżeli chcecie to możecie mnie też usunąć jak również z klubu. Czasem tu zaglądam, ale już praktycznie się nie udzielam i myślę, że to się nie zmieni, bo po prostu już nie mam czasu. Bartuś potrzebuje coraz więcej uwagi także jeszcze więcej czasu spędzam na zabawie z nim. No i jakoś tak zobaczyłam, że bez neta też da się żyć. Także jak chcecie to usuńcie mnie.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:13   #762
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas położna wczoraj mówiła, ze nie golą, nie robię lewatywy (chyba, ze ktoś chce), jeżeli chodzi o koszule to masz do wyboru, albo swoją, albo szpitalną, choć proponują zawsze na parte ichszą, bo taka koszula to najczęściej do wyrzucenia jest. Tak samo z ubrankami dla dzieci, mogą założyć szpitalne, mogą Twoje. Myślę, ze dużo zależy jakie warunki lokalowe są w danym szpitalu, bo nie mam się co oszukiwać, ze w większości to jeszcze postkomunizm panuje. U nas cały szpital jest teraz w generalnym remoncie, a wiadomo, ze tego się nie zrobi w rok czy dwa.
Na pojedynczej sali jest wieza to sobie płytki można przynieść.
No i wiadomo, ze co innego szpital państwowy, co innego prywatny, gdzie za poród płaci się kilka tysięcy złotych (jak wyżej wspomniana RJ).
wiesz no masz racje są szpitale postkomunistyczne w których nadal jest syf krótko mówiąc, są takie które teraz się "odradzają" ale i te fajne już zrobione... wszytko zależy od praw tam panujących
ja nie wiem gdzie rodziła RJ ale pewnie są takie prywatne szpitale gdzie za poród w iście Hiltonowych warunkach trzeba płacić
ja rodziłam w prywatnej klinice i nie płaciłam za poród ani grosza bo jest to "zabieg" refundowany.. wprawdzie robią tam lewatywe małą bo małą ale robią ale ja jestem jej zwolenniczką więc mi to nie przeszkadzało, do porodu też cię nie golą, nie tną jak nie ma potrzeby, rodzisz w swojej koszuli (i sama też myślałam że jest to rzecz do wyrzucenia a jak się pomyliłam moja nie byłą nigdzie brudna! owszem przepocona ale nie zakrwawiona, notabene rozmawiałam z laskami na odchowalni ich koszule w większości też się uchowały więc myślę że to taki nasz stereotyp ) , muzyka leci relaksująca z wieży, możesz przynieść swoją, dzidzia jest ubierana w ich ciuchy możesz mieć swoje ale oni wolą ichnie bo nie ukywają że jak biorą dziecie do kąpieli to coś się może zagubić i nie chcą potem mieć przykrości ze strony mam...
wiesz no ja jestem cholernie zadowolona i mogłabym wypisywać superlatywy godzinami ale tak naprawdę hmm ile z tego jest nam potrzebne? - wypowiem się w swoim imieniu bo każdy jako odrębna jednostka ma swoje potrzeby i tak - ani razu nie zwróciłam uwagi na to czy palą się świecie, nie słuchałam muzyki notabene dopiero mąż mi powiedział że ona leciała, przy drugiej fazie porodu nie przeszkadzał mi ani przez minutę tabun obecnych ludzi - a myślałam że będę wolała intymność, ba ani przez chwile ich nie zauważyłam wiedziałam że są bo się "zlatywali" ale zobaczyłam ich po wszystkim, sala podwójna była fajnym rozwiązaniem bo jest do kogo "gębę" otworzyć ale jakby była i jeszcze jedna czy max dwie mamy to też bym nie narzekała - ale owszem dla mnie 6-8 to już za dużo...
za to oprócz oczywiście dobrej położnej najważniejsze chyba były łazienki w sali i na to zwróciłam ogromną uwagę bo jest to cholernie wygodne, niekrępujące, no i nieograniczona możliwość przebywania męża na sali z tobą - owszem jeśli pani obok przeszkadza.. no ale u niej też siedział mąż...
super że to wszystko idzie w dobrym kierunku i to jest bezsprzeczne ale myślę że o wiele rzeczy się walczy (i to jest rewelacja bo powinno być jak najlepiej) ale potem w tej ostatecznej chwili nie zawraca się na to uwagi...
ale żeby nie było udogodnienia powinny być wszędzie, a nóż widelec komuś to pomoże na co ja uwagi nie zwróciłam

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-04-14 o 14:15
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:17   #763
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Dziewczyny
super gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Katunia ja mam dla małej taki przewijak właśnie, w środku ma jeszcze kieszonki na pieluszki i na chusteczki czy co tam kto chce za złotówkę mama na targu kupiła
Justyna gratulacje
to fajny tani zakup
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:19   #764
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
to ja się wpraszam pychota będzie
Stary 2011-04-14, 14:23   #765
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No ja też ma nadzieję,że nie ogłoszą upadłości kurde normalnie to jakieś since fiction dla mnie Do tego ciągle mamy jakieś przeboje tu w mieszkaniu,korki nam wywala ,aktualnie siedzimy bez prądu tzn w połowie mieszkania jest

marta witaj w klubie ,mnie gardło boli wrrrr

W ogóle dopadł mnie chyba syndorm "powrotowca" coraz ciężej mi się odnaleźć w Polsce
no cóż życie w PL nie rozpieszcza, a tu jeszcze problemy, przykro mi, ale dacie radę kto jak nie wy

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Atomufko trzymam kciuki, żeby sprawa z deweloperem się wyjaśniła jak najszybciej.

Dziewczynki, bardzo was proszę, trzymajcie mocno kciuki za moją dzisiejszą wizytę u lekarza Strasznie się stresuję
trzymam

Cytat:
Dziewczyny
brawo gratulacje

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć.
Ostatnio pisałyście o usuwaniu z listy mężatek więc jeżeli chcecie to możecie mnie też usunąć jak również z klubu. Czasem tu zaglądam, ale już praktycznie się nie udzielam i myślę, że to się nie zmieni, bo po prostu już nie mam czasu. Bartuś potrzebuje coraz więcej uwagi także jeszcze więcej czasu spędzam na zabawie z nim. No i jakoś tak zobaczyłam, że bez neta też da się żyć. Także jak chcecie to usuńcie mnie.
no co ty, ciebie nie wyrzucimy. Chodziło o dziewczyny nie udzielające się od kilku części,ty nie codziennie ale systematycznie nas odwiedzasz, więc nie bój żaby
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:24   #766
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-04-14, 14:25   #767
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marta z tego co wiem to Reni rodziła w medicoverze w W-wie (na vod jest taki program między nami rodzicami, jeden odcinek jest o porodzie i ona tam się wypowiada).
Ja akurat lewatywe chce mieć, dla własnego spokoju. Problem jest z salą, bo u nas są tylko 2 jedynki, z tego jedna odpicowana z klimą, prysznicem z masazerami itd. Drugą czeka remont (ale nie wiadomo kiedy, bo cały czas robią któreś odziały) zzo jest na życzenie i bezpłatnie (ale babka nam wyjaśniała, ze oni mają anestazjologa tylko dla siebie, bo to jest szpital gin-poł, więc żadko się zdarzaję jakieś nagłe operacje, większość jest zaplanowanych), a z anestazjologami jest teraz ogromny kłopot w większości szpitali i wiadomo, ze jak jest jeden i mają człowieka z wypadku i rodzącą no to decyzja jest wiadomo. Jak jest na położnictwie to nie wiem, na starym leży się po 2-3 osoby, ale łazienki na korytarzu, nowe jeszcze nie oddane, ale podobno bardzo fajne.
Mnie tam muzyczka, świeczki i inne pierdółki nie są potrzebne. Dla mnie ważne, ze w razie czego odział neonatologiczny jest tuż obok.
Ja mysle, ze wszytsko idzie w dobra strone, mam nadzieje, ze nasze córki będą już rodzić w 100% po ludzku

Agatka jest już z nami
Stary 2011-04-14, 14:43   #768
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
To nawet nie chodzi o upicie, ale bardziej chodzi o niesłowność. przynajmniej ja o to byłabym wściekła.
Mi by nie chodziło tylko o upicie, ale o to też. Na szczęście mój tż jest z gatunku tych, którzy praktycznie w ogóle nie piją, sporadycznie, bardzo sporadycznie

Cytat:
Dziewczyny
WOW!!!
Super! Ogromne gratulacje! pisz szczegóły? jakie obowiązki, co, gdzie, kiedy? wszystko

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
no zlecialo szybko oj szybko....
Dzieki Guciu

Wlasnie znalazlam w tych torbach przenosny skladany przewijak taka mata miekka fajne mozna brac ze soba i nie musze sie martwic gdzie polozyc malucha!
Matko, to już pół roku? szok...
Ucałuj Tomusia

Cytat:
Treść usunięta
znajdzie się jakieś wolne miejsce?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Marta z tego co wiem to Reni rodziła w medicoverze w W-wie (na vod jest taki program między nami rodzicami, jeden odcinek jest o porodzie i ona tam się wypowiada).
Ja akurat lewatywe chce mieć, dla własnego spokoju. Problem jest z salą, bo u nas są tylko 2 jedynki, z tego jedna odpicowana z klimą, prysznicem z masazerami itd. Drugą czeka remont (ale nie wiadomo kiedy, bo cały czas robią któreś odziały) zzo jest na życzenie i bezpłatnie (ale babka nam wyjaśniała, ze oni mają anestazjologa tylko dla siebie, bo to jest szpital gin-poł, więc żadko się zdarzaję jakieś nagłe operacje, większość jest zaplanowanych), a z anestazjologami jest teraz ogromny kłopot w większości szpitali i wiadomo, ze jak jest jeden i mają człowieka z wypadku i rodzącą no to decyzja jest wiadomo. Jak jest na położnictwie to nie wiem, na starym leży się po 2-3 osoby, ale łazienki na korytarzu, nowe jeszcze nie oddane, ale podobno bardzo fajne.
Mnie tam muzyczka, świeczki i inne pierdółki nie są potrzebne. Dla mnie ważne, ze w razie czego odział neonatologiczny jest tuż obok.
Ja mysle, ze wszytsko idzie w dobra strone, mam nadzieje, ze nasze córki będą już rodzić w 100% po ludzku
Scio, chyba trafiłaś na ludzki szpital
piszesz, że to jest szpital gin-poł? to tylko takie przypadki? i nie jest prywatny? daj namiary jakies stronki www chętnie zobaczę
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:44   #769
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
hmmm, to mówisz, że w sobotę? To ja też jestem!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć.
Ale Ty się udzielasz. Chodziło o osoby, które już tutaj w ogóle nie zaglądają, więc spokojnie.

Rosi, miałam się Ciebie już wczoraj spytać, jak Ci się "zaklinacz koni" podobał?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:45   #770
Ana***
Zakorzenienie

Posprzątałam szafki w łazience, powiesiłam pranie, powyciągałam naczynia ze zmywarki i na wpół posprzątałam w kuchni to dokończę, ale zostaną jeszcze szafki ze szklankami, talerzami, czyli to co najgorsze

A teraz w chwili relaksu piję gorący kubek kisiel z kawałkami owoców
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:48   #771
Gucia0987
Zakorzenienie

Ja właśnie zjadłam chińszczyznę Mój szef postanowił o mnie zadbać Szkoda tylko, że z wołowiną i musiałam cedzić, ale pyszne było

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:53   #772
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny uzywała ktoras z was chust? bo sie zastanawiam nad zakupem i nie wiem jaka kupic

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:01   #773
kliwia
Zakorzenienie

anika dla poczatkujacych lepsza elastyczna bo nie trzeba az tak dokladnie wiazac i sie dopasowywuje.
ja kupilam elastyczna na allegro od pętelki ale na dwor jeszcze nie wychodzilam, zu wytrzumuje 20minut i potem marudzi.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:10   #774
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Scio, chyba trafiłaś na ludzki szpital
piszesz, że to jest szpital gin-poł? to tylko takie przypadki? i nie jest prywatny? daj namiary jakies stronki www chętnie zobaczę
Ja myślę, ze jednak troche koloryzowała ta położna i wcale tak super nie ma. Leżałam tam dwa razy na ginekologii i nie narzekałam, ale ogólnie jest jak wszędzie, położne z powołania i jędze
Tak to szpital specjalistyczny. Leżą tam tylko kobietki i maluszki.
Ogólnie miałam w tym szpitalu iui na nfz (gdzies w klubie pisałam jakie były warunki ) więc jeszcze sporo mają do zrobienia.
Kasiaher też rodziła w tym szpitalu.
Aha i ile pacjentek tyle opinii, niektórzy mówią, ze tam rzeźnia, ale to można usłyszeć o kazdym szpitalu u mnie. Zalezy tylko od kogo

Agatka jest już z nami
Stary 2011-04-14, 15:11   #775
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

WOW!!!
Super! Ogromne gratulacje! pisz szczegóły? jakie obowiązki, co, gdzie, kiedy? wszystko
duży branżowe wydawnictwo, mam zajmować się pisaniem tekstów redakcyjnych, pozyskiwaniem autorów, kontaktem z nimi, targami branżowymi, przeprowadzaniem wywiadów, dotrzymywaniem terminów itp.
Stary 2011-04-14, 15:11   #776
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anika dla poczatkujacych lepsza elastyczna bo nie trzeba az tak dokladnie wiazac i sie dopasowywuje.
ja kupilam elastyczna na allegro od pętelki ale na dwor jeszcze nie wychodzilam, zu wytrzumuje 20minut i potem marudzi.
ja sie nad taka zastanawiałam jeszcze
http://allegro.pl/chusta-bebelulu-lu...547316910.html

albo taka
http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...551220964.html

Stary 2011-04-14, 15:20   #777
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

właśnie wróciłam z zakupów, takiego ruchu w supermarketach dawno nie widziałam, chyba zaczęła sie przedświąteczna gorączka najpierw stałam 30 min w kolejce w banku, w Kauflandzie i Biedronce też pełno ludzi, masakra jakaś!

Justyna gratuluję pracy

Gucia z mężem pokłóciłam się o moje urodziny. Znów to samo co w zeszłym roku- tż ma małą rodzine więc zaprasza na imprezy swoje ciocie i kuzynów, ja ma dużą wiec chcę zaprosić tylko moich najbliższych czyli rodzeństwo, dziadków no i my wraz z domownikami, czyli ok 20 osób. No i mój mąż twierdzi że skoro jego dziadkowie ciocie i kuzynostwo zawsze jeżdża do tego domu na imprezy więc nie wypada ich nie zaprosić na moje urodziny. I co z tego że moi dziadkowie i moje ciocie do tża na urodziny nie jeżdżą, ja mam jego rodzinke zaprosić.
Fakt jak oni maja imprezy to nas zawsze zapraszają, ja nie jestem w stanie zrobić imprezy dla takiej armii ludzi, po pierwsze nie mamy tyle miejsca, po drugie trochę to kosztuje. Ja nawet swojej cioci chrzestnej nie zapraszam wiec z jakiej paki mam zapraszać ciocię tża. No wiec moje argumenty do tża nie docierają, wyszło na to że jestem leniwa, nic nie robię (bo nie pracuję), nawet urodzin nie chę zorganizować.
Ale się wygadałam

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:34   #778
kliwia
Zakorzenienie

anika droga ta elastyczna a nie masz gwarancji ze maluchowi podpasi
A ta pierwsza to w sumie dla noworodkow sie tylko nadaje Mojej zuzce by nie pasila bo ona takiej pozycji na boku do noszenia w ogole nie uznaje, tylko ja karmic tak moge
ja mam ta:
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...544690246.html

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

mona benadzieja z Twoim mezem, co z tego ze Ty masz iwkesza najblizsza rodzine. najblizszi to najblizszi. a nie jakies ciotki ect

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-04-14 o 15:34
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:40   #779
atomufka
Zakorzenienie

Fajne te chusty ,ale chyba osobiście bałabym się wsadzić w to dziecko

mona a Ty zawsze wyprawiasz takie huczne urodziny? Czy szykuje się jakaś okrągła rocznica?20 osób to ja na weselu miałam

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 15:42   #780
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anika droga ta elastyczna a nie masz gwarancji ze maluchowi podpasi
A ta pierwsza to w sumie dla noworodkow sie tylko nadaje Mojej zuzce by nie pasila bo ona takiej pozycji na boku do noszenia w ogole nie uznaje, tylko ja karmic tak moge
ja mam ta:
http://allegro.pl/pentelka-chusta-el...544690246.html

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

mona benadzieja z Twoim mezem, co z tego ze Ty masz iwkesza najblizsza rodzine. najblizszi to najblizszi. a nie jakies ciotki ect

no tak o tym nie pomyslalam ze ta kołyska to na krótko
a ta od tuli ci wkleilam bo mi sie wizualnie podoba...
swoja drogą mozna by przeciez samemu uszyc taka chuste... jak by sie umiało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości