Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 16:02   #3271
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

Moniqac kochana mam nadzieję, że nie poleci Ci więcej. dużo tego było w ogóle? ale kurde wolałabym jednak sprawdzic skąd to się wzięło. tym bardziej, że dziś akurat położna o tym mówiła "od razu do szpitala jak pojawi się krwawienie"
wiesz co - rano jak wstalam (ok. 11.00) to zobaczyłam plamę już suchą - średnica jakieś 4cm ... boje sie tego co piszesz - co powiedziała położna, nie chce wpadać w panike. na razie jest OK.
dzięki skarbie .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:04   #3272
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
matall zebys nam kochana nie urodzila w trakcie seminarium, albo na jakims zaliczeniu tez bym na twoim miejscu sprawdzila te bole
lolus ja tez wcinalam truskawy z cukrem i ze smietanka jak co dzien
No jeśli się tak stanie, to trudno
Komórę będę ze sobą mieć, to najwyżej dostaniecie smska, że pojechałam prosto z uczelni na porodówkę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:05   #3273
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
jeju ale sie narobilam Poukladalam we wszystkich moich ciuchach, poprasowalam wszystkie mozliwe bluzki na wiosne) Zrobilam pyszne jedzonko, ale nie bede wam pisac bo zwariujecie
i padlam, czekam na TZta ma byc za godzinke, zjemy obiadek i spacer, bo jest taka piekna pogoda dzisiaj, powiem wam, ze caly przyszly tydzien a moj TZ jak wam pisalam ma wolne, bo tu w Norwegii Wielkanoc-Påske, to najbardziej leniwy czas w roku

moniqac ty to lepiej jedz moze do szpitala co? swieza krew to nie jest normalny objaw, ja bym chyb a pojechala...
jakaś tak brudna była.... jejciu kochana jesteś za troskę.
zazdroszcze pogody.

Stary 2011-04-14, 16:05   #3274
the_sania
Wtajemniczenie

i Matall nam urodzi jako pierwsza

Mimbi to widzisz różne są opinie, bo położna mówiła, że jak za dużo pijemy to ta woda coś tam coś tam i są obrzęki większe

Princi no pokaźny to słyszałam od ludzi hihi mój TŻ nawet stwierdził, że największy na SR dziś. a była laska w 39tc wagę znam tylko z 32tygodnia i było wtedy 1750g, czyli nawet Marcelek nie łapał się na 50centyl (1955g). chyba mam dużo wód? w ogóle to liczę na to, że urodzi się nieduży. ja miałam 3200,a TŻ kruszynka bo 2600 tylko smaruję się teraz Ziajką na rozstępy, wcześniej balsamem ujędrniającym przeciwko rozstępom, a jeszcze wcześniej oliwką

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:06   #3275
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Bosz, uzależniona jestem od forum!

Pauliziu! Nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałaś, ja napisałam o swojej angielszczyźnie Jestem niezła z gramy, ale zasób słów mógłby być większy
A to nie bylo do mnie? to zesmy sie dogadaly myslalam, ze chodzi o to co napisalam, ze gramatycznie ok, ale slownictwo zbyt proste

Camomile dziekuje kochana mimo wszytsko nie wiem czy u mnie w Bootsie maja staniki, a po drugie troszku drogie sa i tak... na ten czas wole kupic dwa i wydac 12 funtow, bo pewnie tyle zaplace ''pikoku''

The_sania brzusio sliczniasty!!! Urosl
Ja uzywam bialego jelenia od poczatku na zmiane z mydelkiem Bambino i ani razu nie mialam infekcji, a mowili, ze napewno bede miec. Cala sie nim myje a co do rozstepow to z boku juz mialam, a tydzien temu wyszly mi dwa kolo pepka myslalam, ze mnie to ominie

Dobra ide trzaskac ta pierdzaca fasolke
Stary 2011-04-14, 16:11   #3276
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

anulinka, Renesmee - a to inaczej "finansoo" wygląda jak bierze normalny czy tacierzyński urlop? może w przyszłym roku weźmie 2 tyg .
Nie ma żadnej różnicy, czy bierze zwykły urlop wypoczynkowy czy "tacierzyński"

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:12   #3277
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
i Matall nam urodzi jako pierwsza
Ja najszybciej po świętach.
Najwyżej nogi będę zaciskać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-14, 16:12   #3278
atiz
Rozeznanie

A w ogóle to burak ze mnie nie wychowany, nie podziękowałam za kciuki
DZIĘKUJĘ - przydały się
I teraz dziękuję też za gratulację za udana wizyte - wszystkim !!!!

Co do staników to ja dziś byłam w Mathercare i tam są takie zestawy po dwa pakowane -biały i czarny - ale 139 złkosztują kurcze myślałam żeby cos tańszego kupić. Na allegro jest troche staników ale jakoś boję się tak bez przymierzenia.
Kurde ja teraz nakładam stanik który ma w obwodzie 80 a jak sie wymierzę to mi wychodzi 100 pod cyckami !! NIe mam pojecia jak dobrac dobry.
POza tym nie chce żadnego z fiszbinami bo w nim nie zasnę, a chce jeden taki do spania też.
Grazin a w H&M sa staniki do karmienia? Nie wiesz ile kosztują tak około?

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:13   #3279
anula_81
Zakorzenienie

the sania no niezla przygoda z tym pinem ale nie martw sie, jak zapewne zauwazylas nie jestes jedyna ze zbudynieniem
kasiulka moje nie sa wieksze, ale brzuch swedzi neisamowicie, a jeszcze wczoraj zapomnialam ci napisac, moja kolezanka gadajac ze mna na skypie zauwazyla, ze sie drapie po brzuchu i zakazala, bo powiedziala, ze szybciej urodze jak bede sie drapac)(lekarka))
matall powiem ci tak jak mi maz mowi. Tel zawsze przy sobie i z wlaczonym dzwonkiem! bo on jak dzwoni a ja nie odbieram to sie martwi a smska koniecznie chcemy od ciebie my bo pzreciez kazdy porod musi byc odnotowany na forum
moniqac ale obiecaj ze jak zobaczysz odrobine krwi jeszcze to pedem na porodowke ok?
nie zazdrosc pogody, pamietaj ze u nas zima byla minus 20 stopni od listopada i mimo pieknej pogody i ciepla , dalej w zacienionych miejscach resztki sniegu zalegaja
norweska wiosna

zbieram sie do obiadku grillowego...dobra powiem wam...pyszne szaszlyki zrobilam! az mi slinka cieeeeknieeeee

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:13   #3280
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
33 tc
prześliczne zdjęcie i śliczna mamusia

[QUOTE=mary poziomkowa;26352904]
nie wyobrażam sobie nie jeździć!

QUOTE]

A ja właśnie nie jezdze sama ( tylko po okolicy),nigdzie na trase nie wyjezdzam,bo mam lęki

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kwiatecek Trzeba kolejny tytuł dla wątku wymyślić coś w stylu "Czopa wszystkie zgubiłyśmy, dzieci nie urodziłyśmy"
Wrzucam zdjęcia z usg
Na pierwszym dwa razy "siusiak" jak napisał gin
Na drugim buziol na górze, a na dole stopa i ręka zasłaniające buziola
No nie da sie ukryc
a buziunia jaka słodka

[QUOTE=atiz;26355295]

Trzymajcie kciuki, odezwe się po wizycie. PAAAAAA
QUOTE]

Trzymam

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
co za dzien, mdlosci, niestrawnosci, kibelkowanie co posilek, normalnie makabra juz mam dosyc stanu ciazowo- przed porodowego, niech sie wkoncu zacznie i bedzie po wszystkim bo to nie tylko wykancza fizycznie ale i psychicznie, ja juz dziewczyny nie mam sily....
Ja tyż

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady. Też uważam że nic nie robia przez weekend, w sumie leżałam niedawno to wiem, cisza na oddziale i tyle, jedynie lekarz dyżurujący, więc nawet gdyby w szpitalu się akcja zaczęła to i tak będę rodzić to tak jak i w domu jak się zacznie coś dziać to szpital, zatrzymywać akcji już nie będą.
Chociaż mój lekarz jest za tym aby chłopcy jeszcze troszkę posiedzieli w brzuchu, aby się nie pchali już na świat i go te skurcze zaniepokoiły, w sumie ja ich nie czuję, nawet specjalnie wtedy mi brzuch nie stwardniał, a twardnieje mi od czasu do czasu, cały czas łykam magnez.
Lekarz wie dlaczego nie chce sie jeszcze położyć, mówiłam mu że ze względu na syna, niech skończy szkołę jutro ma jeszcze sprawdzian z historii i jak ja go nie dopilnuję to będzie klapa. Głupio mi juz się wymigiwać przed tym szpitalem, no ale do poniedziałku mam nadzieje, że się nic nie wydarzy, choć teraz to już wszystko możliwe. W razie czego mam sie i tak kontaktować z lekarzem, jakby zaczęło się coś dziać mam do niego dzwonić również.
Wczoraj mnie nie badał bo mówił że nie chce robic tego za często aby się nam na koniec jakaś infekcja nie władowała, badał mnie w czwartek więc nie wiem czy rozwarcie się powiększyło :P Ale obiecałam sobie że będę dużo leżeć nie będę się przemęczać to może do poniedziałku wytrzymam :P Jedynie małe codzienne sprzątanko i koniec.

Sorry za przydługiego posta :P Nie wiem czy będzie Wam się chciało go czytać
Juz ja widze to codzienne sprzątanko

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Mazianeczko81 a jak tam u Ciebie?
jutro 15
nijak

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Dziewczyny,Wam się nadal chce obiady pełne robić i w ogóle wszystko...Zazdroszczę. Ja coś tam ugotuję,ale to nie to samo co wcześniej,że mi się chciały wymyślać i kombinować A tak lubię coś fajnego ugotować...Mnie to na słodkie strasznie ciągnie...już tak dzisiaj patrzyłam żeby zrobić brownies z przepisu agus;p
Nie chce,ale lubie,np dzisiaj ptasie mleczko robilam

A to brownie z przepisu Agusi właśnie robiłam zanim zaszlam w ciąze,pychaaaaaaaaaaaaaaa aaa

Dziewuszki wczoraj nie miałam weny,miałam łzy w oczach cały dzien i na zakupach w tesco byłam tak wkonczone,ze o mało sie nie rozpłakałam,nie chcialo mi sie pisac,choc tyyyle sie działo.
Eweska i Matal za wizytki.nadal w szoku jestem,

ale Agnieszka pobiła wszystkich,masakra tzrym sie kochana,bo to juz chyba szczyt pecha zeby w 9 mies takie pzrezycia sie trafiały,gdzie sprawiedliwosc???Lecz szybciutko te nóżki słońce.

Mi dzisiaj znou cos wylatuje,mam mdłosci,byłam nawet wymiotowac i w czasie tego cos mi pociekło i sie juz wystraszylam ,ze to wody,i jakos tak mi mokro caly czas,ale chyba to nie wody
Jutro mam wizytke wiec sie zobaczy.

Mam doła i mdłosci i wogole jestem do du.y
Juz mam dosc,a moja Gaduła mi mózg lasuje

Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:15   #3281
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No jeśli się tak stanie, to trudno
Komórę będę ze sobą mieć, to najwyżej dostaniecie smska, że pojechałam prosto z uczelni na porodówkę
a ja nadal uważam, że się po prostu wbijasz w kolejkę...

proszę ładnie czekać na swoją kolej matall... hehe

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:16   #3282
principessina
Zakorzenienie

Cytat:

Princi no pokaźny to słyszałam od ludzi hihi mój TŻ nawet stwierdził, że największy na SR dziś. a była laska w 39tc wagę znam tylko z 32tygodnia i było wtedy 1750g, czyli nawet Marcelek nie łapał się na 50centyl (1955g). chyba mam dużo wód? w ogóle to liczę na to, że urodzi się nieduży. ja miałam 3200,a TŻ kruszynka bo 2600 tylko smaruję się teraz Ziajką na rozstępy, wcześniej balsamem ujędrniającym przeciwko rozstępom, a jeszcze wcześniej oliwką
moj jest maly w stosunku do innych brzuszkow, ktore widze u znajomych, a gunek mowi, ze dzidzius bedzie olbrzymem to jak to jest fakt i ja i maz wazylismy prawie po 4,5 kg no ale gdzie ten moj synek ma miejsce....chyba caly pokurczony jest

anula_81 a jak tam Twoja malutka, torba spakowana?

ale chce mi sie spaccc, ktora do mnie wpadnie na kawke i ciasto z jablkami
Stary 2011-04-14, 16:20   #3283
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki! Wczoraj mnie nie bylo caly dzien i mam troche nadrabiania, bo strasznie duzo piszecie Ktora urodzila?
No ale wpierw sie pochwale, ze zaczynamy dzis z Flawciem 36ty tydzien

gratuluje

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
24kasia86, u nas szpital z reguły daje ojcu dziecka 14 dni opieki nad matką i dzieckiem ( płatne z ZUS-u - 80% ), więc pewnie i Twój TŻ dostanie takowe.
zobaczymy jak to bedzie, moj maz pracuje na umowe o prace z najnizsza krajowa a zarabia 3x wiecej, pewnie 2tyg nie bedzie mu sie oplacalo, ale te kilka dni na pewno- zobaczymy.

Cytat:

mi na brzuchu wyszly w 34 tygodniu dopiero
to tak jak mi

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
moze spróbuj po wypraniu dobrze ja naciagnac... i prasuj jeszcze wilgotna
juz wszystkie sposoby wykorzystalam, jest zle uszyta bardzo krzywo

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Catia88, 24kasia86, tak po cichutku wam powiem, ze z TZ w ogole planujemy tylko jedno dziecko.

Grazin, witam w klubie osiemnastek, waze teraz 87 kg z wyjsciowych 69 (przy wzroscie 178cm).
Eeeh, dobrze ze to juz koncowka tej calej ciazy...
no witaj
my chcemy drugie, ale za okolo 4-5lat, musimy najpierw sie dorobic wlasnego mieszkania

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
która pepsi skusiła?paulizia?:brzydal :
właśnie powiedziałam żeby mi zakupiono i do tego jasne winogrona

24kasia86 jakiego loda jadłaś?
solo pomaranczowego

Cytat:

Kasiu mnie też swędzi brzuch i to dlatego, że rozstępy się powiększają. już mam w nich cały brzuch masakra Ci mówię
i pochwalę się zakupami z second handu przy okazji kupiłam białego jelenia za 2zł w rossmannie i spróbuję go już teraz używac, bo znowu mnie coś dopadło na dole
przy okazji mój brzuch w 35tygodniu i w 33t. obniżył się no i jak widać jakie wstrętne rozstępy mam !! dobre geny, ani smarowanie nic nie pomogło.
masz w tym samym miejscu rozstepy co ja, rowniez smarowanie na SUCHO nic mi nie dalo
no ale brzuszek to ty masz duzy i sliczny ciuszki tez!

Cytat:
enchantresss, anulinka, eweska, aga_pe, atiz, Renesmee, gusianiek, MoniaK, Lolka, poziomeczka, Camomile, 24 kasia, saniuś dziękuję Wam za troskę - jesteście Kochane.

siedze na razi na pupie - nic więcej sie nie pojawiło.
czekam cierpliwie na wizytę jutrzejszą lub na następna plamę (odpukać).
odwazna jestes
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:23   #3284
principessina
Zakorzenienie

ale fajny, w sam raz dla mojego synka do nauki polskiego
http://allegro.pl/zolwik-albert-e-ed...545424040.html
Stary 2011-04-14, 16:24   #3285
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiulka moje nie sa wieksze, ale brzuch swedzi neisamowicie, a jeszcze wczoraj zapomnialam ci napisac, moja kolezanka gadajac ze mna na skypie zauwazyla, ze sie drapie po brzuchu i zakazala, bo powiedziala, ze szybciej urodze jak bede sie drapac)(lekarka))
w moim przypadku bylo by mi to na reke no swedzi mnie czasem jak cholera, dokladnie w miejscu rozstepow.
Nikosia

Stary 2011-04-14, 16:24   #3286
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
no wlasnie mnie takie mieszanki nie ruszają w ciąży
w ogole w ciazy nawet wzdec nie mam tak czesto jak przed

te arbuzy to sa dobre teraz? slodkie?
zaje.biste saaa :slina
przynajmniej mi sie udaje takowe kupowac:P

Cytat:
witam

byliśmy dziś z TŻ na szkole rodzenia i było całkiem fajnie. Moniqac położna mówiła, że jak krwawienie się pojawi to TRZEBA jechać do szpitala.
poza tym dopadło mnie zbudynienie totalne i pomyliłam swój kod pin do karty bankomatowej i bankomat wciągnął mi kartę. najpierw w rossmannie wprowadziłam go chyba 3razy błędnie. i byłam na maxa zdziwiona co się dzieje, bo to NA PEWNO TAKI PIN. a później 2x źle w bankomacie. poszłam od razu do banku i mówię do pani "zeżarło mi kartę w bankomacie" to się śmiała jutro mam iść z dowodem do banku. najlepsze, że w domu sprawdził TŻ jaki to pin, to w ogóle nic mi nie świtało, że jest taki. a za ten zły dałabym rękę uciąć ! śmiał się, że mam faktycznie to zbudynienie przecież milion razy płaciłam tą kartą.

Kasiu mnie też swędzi brzuch i to dlatego, że rozstępy się powiększają. już mam w nich cały brzuch masakra Ci mówię

Mimbi tylko nie pij za dużo i nie sól, jak masz takie obrzęki biedaku.

gratuluję pozytywnych wizyt

~~ . ~~

i pochwalę się zakupami z second handu przy okazji kupiłam białego jelenia za 2zł w rossmannie i spróbuję go już teraz używac, bo znowu mnie coś dopadło na dole
przy okazji mój brzuch w 35tygodniu i w 33t. obniżył się no i jak widać jakie wstrętne rozstępy mam !! dobre geny, ani smarowanie nic nie pomogło.
sliczny brzuniio
i tez mam tam rozstepy

Cytat:
agus gdzie jest przepis na brownies?!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
daj proszeeeeeeeeeeeeeeee.
na smacznym, pod moim avatarem masz przepisy klick
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
agus87 ja używam Mustelli praktycznie od samego początku ciąży, aczkolwiek w początkowych miesiącach używałam jeden dzień Mustelli, a drugi jakiegoś innego np. z Rossmana na rozstępy, bo mi trochę kaski szkoda było, bo ta Mustella to jednak się ceni... do tej pory rozstępów nie mam tfu...tfu... ale zaznaczam, że używam tej starszej wersji - pomarańczowej, nie tej fioletowej, bo wg mnie jest zdecydowanie lepsza, dłużej pozostaje na skórze i ma lepszą konsystencję... ta filetowa mi się taka rzadka wydaje, a ta pomarańczowa to taki konkret jest... niestety w sklepach już tej pomarańczowej nie ma... gdzieś ok stycznia udało mi się dorwać wyprzedaż zapasów w jakiejś aptece i wtedy wzięłam 2 czy 3 sztuki, a potem znalazłam jeszcze jedną na allegro i też wzięłam... no i teraz zostało mi już tak gdzieś z 3/4 tej z allegro i ją trochę oszczędzam, no bo już nie chce kupować kolejnej i smaruje nią brzuch i plecki, a resztę Palmersem jadę, tylko że on TAK ŚMIERDZI, że normalnie : mdleje:... ale moja Mustella nie pachnie mi chlebem zdecydowanie
dziekuje

palmersa tez uzywalam
capil bleeeeeeee
mazianka81

a wczoraj nigella takie ala brownies robila z orzeszkami

chyba mi sie chcee:P
Stary 2011-04-14, 16:25   #3287
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mimbuś, to ja bym do Was na te pyry pojechała może? Chorować nie mogę ani teraz, ani potem, sama nie wiem, co gorsze. Normalnie wyczułam, że coś z oskrzelami, mogę sama się diagnozować, kupię stetoskop i tak będę siedzieć!

Matall, po informacjach z wczorajszego wieczoru i jeszcze wizji następnego tygodnia, to ja chyba kompa nie powinnam wyłączać na noc

Saniu, no wg mnie ewidentnie, ale nie to żeby jakoś mocno, tak powolutku

Princi, wg moich obliczeń 1/10 jej nowej torebki jest Twoja

Anula, u mnie też mała zmiana samopoczucia, częstsze bóle okresowe, napinanie, wkładka też częściej do wymiany, ale żadne tam rewolucje. Jak coś, to jestem gotowa i tak. Ale Hanka musi się jeszcze wstrzymać, chcę w spokoju Święta spędzić

Pauliziu, gdzie ja śmiałabym tak napisać!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:25   #3288
gusiagatko
Zakorzenienie

the_sania Moje oko nie widzi, żeby Twój brzusio się obniżył. Ale urósł i kształty dalej Śliczna kurteczka dla Marcelka

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:26   #3289
moniqac
Zadomowienie

saniuś - brzuszysko super .

anula - obbiecuję jechac od razu!!! bałam sie pytać co tam pichcisz na grillu - bałam sie i miałam rację .

Paulizia - żebyś przypadkiem po tej fasoli nie urodzila pierwsza .

GDZIE JEST PRZEPIS AGUS NA BROWNIES?!!!!!!!!!!!
RATUNKUUIUUUUUU.

24kasia - oby nie glupia .

Stary 2011-04-14, 16:28   #3290
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś, kupiłam tego Palmersa, bo akurat kończę Babydream. Wąchałam go i jakoś mi strasznie nie przeszkadza, taki neutralny dla mnie, on chyba nie ma nic tam z perfum dodawane, może dlatego?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:29   #3291
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
na smacznym, pod moim avatarem masz przepisy klick
jejuuuuuuuuuuuuuuuuuu dziękuję Ci dobra kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!
padam do stópek i jutro piekę dzisiaj piekę babkę cytrynowa, jutro brownies KOCHAM CIĘ ZA TE BROWNIES!!!
a one wychodza takie wilgotne?

kojarza mi się z dzieciństwem .

Stary 2011-04-14, 16:30   #3292
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Princi, wg moich obliczeń 1/10 jej nowej torebki jest Twoja
ide kawalek jej urwac
Stary 2011-04-14, 16:30   #3293
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Mi dzisiaj znou cos wylatuje,mam mdłosci,byłam nawet wymiotowac i w czasie tego cos mi pociekło i sie juz wystraszylam ,ze to wody,i jakos tak mi mokro caly czas,ale chyba to nie wody
Jutro mam wizytke wiec sie zobaczy.

Mam doła i mdłosci i wogole jestem do du.y
Juz mam dosc,a moja Gaduła mi mózg lasuje

Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
kochana jeszcze troszke, mnie tez czasem mdli, bole jak na @, ale siedze w domku calymi dniami, nie czuje tego obciazenia az tak...moze dlatego jakos sie trzymam. Tz pracuje dlugo wiec nawet nie mam jak gdzies dalej jechac, bo prawka niet a samochod i tak jeden w domku. Mimo to malenka sie rozpycha, czuje ja na dole, latam czesto do toalety.
za jutro! to juz na dniach mowie ci
Nikosia

Stary 2011-04-14, 16:31   #3294
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
a ja nadal uważam, że się po prostu wbijasz w kolejkę...

proszę ładnie czekać na swoją kolej matall... hehe
Ja się nie wbijam
Mówię - do 2o zaciskam nogi i NIE POZWALAM! A 21 już moniqac rodzi, więc pierwsza nie będę

mary Najlepiej nie odchodź nawet na siku, kto wie, co się może wtedy zdarzyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-14, 16:32   #3295
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

24kasia - oby nie glupia .
ja jestem panikara to dlatego, znam siebie-jakbym zobaczyla krew, czop, wody od razu bym poszla to zbadac....
Nikosia

Stary 2011-04-14, 16:33   #3296
moniqac
Zadomowienie

agus -- od razu mam 2 pytania:
1. ktore dwie czekolady roztapiamy? bo tam sa 2 gorzkie i 1 mleczna - obojętne? czy 2 gorzkie rozpuszczamy z masełkiem?
2. rozpuszczamy na kąpielą wodną? czy w rondelku na gazie?

dziekuje .

Stary 2011-04-14, 16:36   #3297
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, kupiłam tego Palmersa, bo akurat kończę Babydream. Wąchałam go i jakoś mi strasznie nie przeszkadza, taki neutralny dla mnie, on chyba nie ma nic tam z perfum dodawane, może dlatego?
hmm
mozliwe
ale mi smierdzial
Cytat:
jejuuuuuuuuuuuuuuuuuu dziękuję Ci dobra kobieto!!!!!!!!!!!!!!!!
padam do stópek i jutro piekę dzisiaj piekę babkę cytrynowa, jutro brownies KOCHAM CIĘ ZA TE BROWNIES!!!
a one wychodza takie wilgotne?

kojarza mi się z dzieciństwem .

Cytat:
agus -- od razu mam 2 pytania:
1. ktore dwie czekolady roztapiamy? bo tam sa 2 gorzkie i 1 mleczna - obojętne? czy 2 gorzkie rozpuszczamy z masełkiem?
2. rozpuszczamy na kąpielą wodną? czy w rondelku na gazie?

dziekuje .
ja dalam dwie gorzkie i jedna mleczna bo by bylo za slodkie
bez maselka
w kapieli
Stary 2011-04-14, 16:42   #3298
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kochana jeszcze troszke, mnie tez czasem mdli, bole jak na @, ale siedze w domku calymi dniami, nie czuje tego obciazenia az tak...moze dlatego jakos sie trzymam. Tz pracuje dlugo wiec nawet nie mam jak gdzies dalej jechac, bo prawka niet a samochod i tak jeden w domku. Mimo to malenka sie rozpycha, czuje ja na dole, latam czesto do toalety.
za jutro! to juz na dniach mowie ci
oby,oby bo tu zwariuje,jaksa sie niecierpliwa i drazliwa znowu zrobiłam

a teraz chodzi za mną brownie Agusi,normalnie gorzej niz baba w ciazy

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:43   #3299
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary ja mam tego Palmersa i co? Smaruje i smaruje i smaruje i mam dwa rozstepki nowe kolo pepka Chyba nie ma szans uchronic sie

Moniaqc... mowisz? Pierdne i Antos bedzie?

Fasola dochodzi, a ja w miedzy czasie polazlam po Pepsi do popcornu i lody snickers
Stary 2011-04-14, 16:45   #3300
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość

Uuuu bidoki, nie wiecie co to pyry z gzikiem??? Jak Wy zyjecie na tym swiecie? Jak moj TZ sie sprowadzil do mnie z Mazowsza to byla to jedna pierwszych potraw regionalnych, ktore zapoznal. Plus oczywiscie duzo slow, ktorych nie rozumial i ktorych nadal namietnie uzywam, jak chce sobie z niego jaja robic. Ostatnio poznal nowe slowo "ryczka" w kontekscie wchodzenia do wanny porodowej
http://www.uwielbiam.pl/przepisy/prz...pyry-z-gzikiem <--- od razu widac, ze przepis niepisany przez kogos stad bo u nas nie ma czegos takiego jak bialy ser, a tu jest "Ser rozgniatamy widelcem bądź mielimy.". Ja sie pytam jaki ser? Mozarelle? Tak wlasnie pani odpowiedziala TZ jak poszedl kiedys do sklepu bo bialy ser - dala mu mozarelle, a ten wrocil do domu zdziwiony, ze to nie o to mu chodzilo.

pyry .. gziki .. ryczka
miałam jakiś czas temu lekcje z praktykantką, która pochodziła ze śląska i też takie dziwne rzeczy mówiła .. i się śmiała , że ona jak się do Lublina sprowadziła to nie wiedziała co to : brejdak , ciapy , cebularz

Cytat:
witam

byliśmy dziś z TŻ na szkole rodzenia i było całkiem fajnie. Moniqac położna mówiła, że jak krwawienie się pojawi to TRZEBA jechać do szpitala.
poza tym dopadło mnie zbudynienie totalne i pomyliłam swój kod pin do karty bankomatowej i bankomat wciągnął mi kartę. najpierw w rossmannie wprowadziłam go chyba 3razy błędnie. i byłam na maxa zdziwiona co się dzieje, bo to NA PEWNO TAKI PIN. a później 2x źle w bankomacie. poszłam od razu do banku i mówię do pani "zeżarło mi kartę w bankomacie" to się śmiała jutro mam iść z dowodem do banku. najlepsze, że w domu sprawdził TŻ jaki to pin, to w ogóle nic mi nie świtało, że jest taki. a za ten zły dałabym rękę uciąć ! śmiał się, że mam faktycznie to zbudynienie przecież milion razy płaciłam tą kartą.

Mimbi tylko nie pij za dużo i nie sól, jak masz takie obrzęki biedaku.

gratuluję pozytywnych wizyt

~~ . ~~

świetne ciuszki !!

Cytat:
wiesz co - rano jak wstalam (ok. 11.00) to zobaczyłam plamę już suchą - średnica jakieś 4cm ... boje sie tego co piszesz - co powiedziała położna, nie chce wpadać w panike. na razie jest OK.
dzięki skarbie .
faktycznie odważna jesteś ja bym pewnie od razu po karetke zadzwoniła albo co..
ale ja to panikara

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości