Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 17:49   #4201
ninitoja
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Co do butów - no właśnie ja mam jakieś takie anorektyczne pięty, że mi wszystkie te zapięcia na piętę spadają. Nawet silikonowe paseczki nie pomogły. A zwykłe szpilki pełne o dziwo trzymają się pięknie.
Gratuluję pozytywnego nastawienia! Ja też liczę na to, ze w lipcu już wszystkie będziemy paniami mgr. I tego się musimy trzymać. A ja tylko muszę wygonić lenia
świetne określenie!!! Ja też mam "anorektyczne" stopy i w peep toe wyłazi mi zawsze paluch, bo stopy lecą mi do przodu .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:41   #4202
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Kaja83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Też jestem sierpniową PM-ką. Mój wielki dzień 06.08. Czy mogę do Was dołączyć?
o ...proszę i moja data również...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Powoli wszystko załatwiamy - teraz na topie zaproszenia i poradnia.
Poza tym chciałabym Was zapytać czy Wy już rezerwujecie terminy u fryzjera i kosmetyczki? Mi cały czas się wydaje że to jeszcze sporo czasu i zdążę...
Poza tym wybrałam sukienkę jak w załączeniu. Włosy chcę spięte w połowie głowy, do tego gęsty welon warstwowy do pasa. Mam tylko dylemat który bukiet bardziej będzie pasował do sukienki. Jak Wam się wydaje?
ja fyzjerkę i wizażystkę już dawno mam zamówioną...radzę i Tobie za tym się obejrzec...wbrew pozorom czas leci...

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

mogłabyś podesłać mi na maila kilka zdjęć tych butków?? sa piękne!!!!!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:11   #4203
aniak_1988
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny Jestem strasznie szczęśliwa... trochę niestety to trwało... Rozstaliśmy się nawet z TŻtem na jakiś czas (tak jak już pisałam wcześniej) ale wyszło nam to na dobre! Wszystko jeszcze raz przemyśleliśmy... było kilka poważnych rozmów... stwierdziliśmy, że pomimo wszystko nie jesteśmy w stanie bez siebie żyć
Postanowiliśmy nie rezygnować z sierpniowego terminu ślubu - więc wracam do Was!
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:18   #4204
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Jestem strasznie szczęśliwa... trochę niestety to trwało... Rozstaliśmy się nawet z TŻtem na jakiś czas (tak jak już pisałam wcześniej) ale wyszło nam to na dobre! Wszystko jeszcze raz przemyśleliśmy... było kilka poważnych rozmów... stwierdziliśmy, że pomimo wszystko nie jesteśmy w stanie bez siebie żyć
Postanowiliśmy nie rezygnować z sierpniowego terminu ślubu - więc wracam do Was!
i obyście się tej wersji trzymali
myślę, że to było traumatyczne doświadczenie dla obojga ale wyciągnęliście słuszne wnioski!
Super, że znów jesteś z nami

delilah1985 sen miałaś koszmarny, ja się cieszę, że jeszcze nic związanego ze ślubem mi się nie śni

Kaja83 mi osobiście, tak jak moim poprzedniczkom, najbardziej podoba się bukiet nr 3

sanderek5 obrączki ładne, masywne a skoro tytanowe to pewnie wagę mają słuszną ale powinny być niezniszczalne

a co do naszej wizyty u śluzowców, to miała się zacząć dziś o 19 okazało się, że nie jestem na niej potrzebna (!) i po co się było zrywać bladym świtem, mierzyć temperaturę i przygotowywać.. eh.. Mój Luby załatwił to JAKOŚ beze mnie w czasie gdy ja byłam w pracy ale książeczek z podpisem jeszcze nie widziałam ;D

A swoją drogą myślicie, że do mojej sukienuni będzie pasowała np taka woalka(tylko bez tych groszków).. czy lepiej welon.. długi? krótki? warstwowy? cięty? może tylko kwiat.. wciąż się nie mogę zdecydować ale czasu mam jeszcze jak lodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg woalka.jpg (45,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (27,2 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-14 o 20:24
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:23   #4205
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
to cudownie!! cieszę się bardzo oby wszystko było po Waszej myśli

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
a co do naszej wizyty u śluzowców, to miała się zacząć dziś o 19 okazało się, że nie jestem na niej potrzebna (!) i po co się było zrywać bladym świtem, mierzyć temperaturę i przygotowywać.. eh.. Mój Luby załatwił to JAKOŚ beze mnie w czasie gdy ja byłam w pracy ale książeczek z podpisem jeszcze nie widziałam ;D
grunt, że załatwione!
ja musiałam naszym śluzowcom pokazać wykresiki, zachwycali się, że systematycznie mierzyłam temperaturę <lol>
najważniejsze, że wszystko podbite
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:26   #4206
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
grunt, że załatwione!
ja musiałam naszym śluzowcom pokazać wykresiki, zachwycali się, że systematycznie mierzyłam temperaturę <lol>
najważniejsze, że wszystko podbite
załatwione ale w pewnym sensie czuję niedosyt
Stary 2011-04-14, 20:30   #4207
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
załatwione ale w pewnym sensie czuję niedosyt
wcale się nie dziwię, po coś rano wstawałaś mierzyć temp hehe

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
A swoją drogą myślicie, że do mojej sukienuni będzie pasowała np taka woalka(tylko bez tych groszków).. czy lepiej welon.. długi? krótki? warstwowy? cięty? może tylko kwiat.. wciąż się nie mogę zdecydować ale czasu mam jeszcze jak lodu
Mnie osobiście wolaki średnio się podobają, ale jeśli uważasz, że będziesz się w woalce dobrze czuła, to myślę, że do sukni pasuje
ja też zastanawiam się jeszcze czy welon z kwiatem czy sam kwiat... decyzję chyba podejmę na próbnej fryzurze 4 maja
Stary 2011-04-14, 20:33   #4208
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
wcale się nie dziwię, po coś rano wstawałaś mierzyć temp hehe

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Mnie osobiście wolaki średnio się podobają, ale jeśli uważasz, że będziesz się w woalce dobrze czuła, to myślę, że do sukni pasuje
ja też zastanawiam się jeszcze czy welon z kwiatem czy sam kwiat... decyzję chyba podejmę na próbnej fryzurze 4 maja
a moja fryzjerka powiedziała, że jak będziemy robić próbny wcześniej niż w połowie lipca, to nic nie stwierdzi o stanie włosów - bo się może dużo zmienić.. i będzie mogła zapomnieć co to byłą za fryzura.. na próbnym czesaniu i jestem w kropce..
Niby pasowałby tylko kwiat ale welon to welon.. albo woalka.. coś z welonem wspólnego
Stary 2011-04-14, 20:37   #4209
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
a moja fryzjerka powiedziała, że jak będziemy robić próbny wcześniej niż w połowie lipca, to nic nie stwierdzi o stanie włosów - bo się może dużo zmienić.. i będzie mogła zapomnieć co to byłą za fryzura.. na próbnym czesaniu i jestem w kropce..
Niby pasowałby tylko kwiat ale welon to welon.. albo woalka.. coś z welonem wspólnego
ja idę do zaprzyjaznionej fryzjerki, która moje włosy zna bardzo dobrze, i sama zaproponowała mi wczesniejszy termin fryzury próbnej żebym właśnie zdecydowała się na dodatki chciałabym fryzurę upiętą na bok, z pokręconymi trochę włosami i niby widziałam na wielu zdjęciach, że welon do takiego upięcia pasuje, ale jakoś się nie zdecydowałam na 100% jeszcze.. umówiłam się w salonie, że pożyczą mi na próbne czesanie welon, zresztą w ten sam dzień mam też przymiarkę sukni
Stary 2011-04-14, 20:54   #4210
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Super, że wszystko się ułożyło. Gratulacje!!!

Cytat:
Wydaje mi się, że jeśli będziesz mieć włosy upięte, to toczek powinien pasować. A jaki welon sama nie wiem. Najlepiej jak byś przymierzyła do sukni.

Cytat:
ja idę do zaprzyjaznionej fryzjerki, która moje włosy zna bardzo dobrze, i sama zaproponowała mi wczesniejszy termin fryzury próbnej żebym właśnie zdecydowała się na dodatki chciałabym fryzurę upiętą na bok, z pokręconymi trochę włosami i niby widziałam na wielu zdjęciach, że welon do takiego upięcia pasuje, ale jakoś się nie zdecydowałam na 100% jeszcze.. umówiłam się w salonie, że pożyczą mi na próbne czesanie welon, zresztą w ten sam dzień mam też przymiarkę sukni
Ja na próbną też zabieram swój welon i toczek, żeby później nie było niespodzianek, że coś nie pasuje.

Edytowane przez ninitoja
Czas edycji: 2011-04-14 o 20:56
ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:04   #4211
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qdlatek Pokaż wiadomość
dziewuszki bardzo prosze o głosy chodzi o szczescie małych urwisków
!
Jako pedagog ( ) bardzo chciałam się przyłączyć do głosowania, ale niestety strona nie chce mi się wczytać Spróbuję wieczorem

Cytat:
Witajcie dziewczyny! Też jestem sierpniową PM-ką. Mój wielki dzień 06.08. Czy mogę do Was dołączyć?
Nawet trzeba się do nas przyłączyć Makijażystkę rezerwowałam w styczniu, fryzjera jeszcze nie mam zaklepanego, bo wciąż nie mogę się zdecydować, ale w najbliższym czasie planuję to załatwić
Suknię masz piękną, w moim stylu, bo falbankowa Moim zdaniem wszystkie 3 bukiety pasują, najbardziej podoba mi się pierwszy, w drugiej kolejności nr 3

Cytat:
my w sumie myśleliśmy o jednodniowym weselu, ale jak wszystko przeliczyliśmy, pogadaliśmy ze znajomymi, którzy robili wesela wcześniej, to zwyczajnie opłaca nam się robić dwudniowe tego jedzenia co zostanie i tak byśmy w domu nie przejedli, a tak zjedzą goście i pewnie i tak zostanie za sale nie musimy nic dopłacać, a centa cateringu na wesele jednodniowe i dwudniowe różniła się tak nie wiele, że w sumie żal nie skorzystać i tak jak mówisz, u nas bardzo rzadko spotyka się jednodniowe wesela

ach, te koszmary weselne są straszne... mi na szczęście ostatnio nic się takiego nie śni

Hej
Ja fryzjerke zarezerwowałam jakoś w styczniu, paznokcie też wtedy, a makijaż przyjaciółka mi będzie robiła
Co do bukietu - 3 jest piękny

Heh, ja mam doła, jutro idę ostatni dzień do pracy... w niedziele po południu wracam na podkarpacie... no ale najważniejsze, że w koncu blisko TŻ będę
Pewnie, że żal byłoby rezygnować z drugiego dnia jeśli cenowo różnica jest niewielka Super, że się Wam tak udało
Nic się nie martw pracą, szybko coś znajdziesz, na pewno Wiem z doświadczenia jak to jest być ostatni dzień w pracy, także nie zazdroszczę. Ale jak sama mówisz są i dobre strony- będziesz się częściej widywać z przyszłym mężem
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Otóż to. Najwyżej posprzątają co mogą, a my zostaniemy z flaszką i jakąś przepojką pić aż nam się odechce

Bardzo ładne. I ten cytat też dobry

Też się chcę bronić w lipcu najpóźniej. Ja się martwię samym faktem, że się nie zbiorę aż do czerwca z pisaniem, tym bardziej, że wciąż nie mam materiałów (tylko tyle, co z inżynierskiej, bo mam kontynuację tematu). A swoją inżynierską napisałam w 2 dni (+ tydzień poprawiania z promotorem metodą mailem na maila). Po prostu jak na razie nie mam czasu i mi się nie chce pisać. Mam wciąż zajęcia (na 5 roku siedzę na uczelni 4 dni w tygodniu sic!), robię praktyki, dodatkowe zlecenia i jeszcze dowaliłam sobie siłownią "na odstresowanie" a do tego robimy sami wszystkie zaproszenia, zawieszki itd. Na pisanie pracy nie ma tu czasu
Mam tak samo z ilością zajęć na uczelni, w dodatku są tak porozrzucane, że zaczynam rano, a kończę wieczorem A wszystko to można by upchnąć w dwa dni... Ja wolę robić wszystko, dosłownie wszystko, żeby tylko nie pisać pracy Ale muszę się zmobilizować :P
Cytat:
O jak fajnie, że wróciłaś Oby się wszystko ułożyło po Waszej myśli i żebyś już nigdy nie miała takich rozterek i zmartwień jak ostatnio Witamy ponownie

Byłam dziś u Pani (śluzowiec) i zaniosłam karteczki do podbicia, po niedzieli sobie odbierzemy
Skończyliśmy już naszą sypialnię, tak bardzo mi się podoba, że nie mogę się napatrzeć Brakuje tylko dywanika i jakichś wazoników na meble, do ozdoby.
Fajnie jest mieć już taki swój wspólny kąt i czekać aż się w nim zamieszka K. się ze mnie śmieje, że nie chcę jeszcze spać w nowej sypialni, ale jakoś wolę poczekać te 4 i pół miesiąca na niego, wydaje mi się, że wtedy będzie tak bardziej uroczyście
Stary 2011-04-14, 21:44   #4212
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej. Poczytałam was, ale Znów tylko z grubsza

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja chcę właśnie srebrne więc myślę że nie na razie poszukam butków na żywo, jak nie znajdę to będę szukać chyba na necie... nie wiem kurczę jak z halką, dziewczyny zna się któraś z Was?? jaką dobrać do sukienki??
co do halki to nie pomoge bo sie nie znam
w sumie widziałam kilka par "szarych" bucików i ładnie sie prezentują.

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
ma.ko
a możesz pokazać tą fryzurkę, którą masz na oku?
Strasznie podoba mi sie fryzura tej PMki https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2628 tylko teraz nie moge znaleźć jej postów ze zdj całej fryzurki, a jej zdjęcia chyba sama nie powinnam wklejać?

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Akurat takich nie było z wyciętymi, możesz zajrzeć na stronę Ryłko. Jadę dzisiaj zobaczyć je po raz drugi, może już się skuszę. Obcas mają odpowiedniej wysokości, no i mogłabym je wypróbować na balu za miesiąc. Któraś z dziewczyn pytała z czego jest obcas - jest powlekany skórą, mało praktyczne, ale ładnie wygląda
Dzięki. Ja znalazłam dziś na all kilka par, które mi sie podobaja, ale wybieram się w sobote po szkole z Tż do Arkad Wrocławskich do Ryłko właśnie. Może coś kupie
http://allegro.pl/rylko-86db1t6-czol...4.html#gallery
http://allegro.pl/rylko-86g50-elegan...8.html#gallery
http://allegro.pl/rylko-modny-krem-i...8.html#gallery te mi sie podobają

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no to teraz ja się zaprezentuję..
a więc tak... to moja sukienka
super. I dodatki i sala tez

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość

PS. JUŻ MAMY OBRĄCZKI !!!
ładne

Cytat:
witaj

Cytat:
Poza tym chciałabym Was zapytać czy Wy już rezerwujecie terminy u fryzjera i kosmetyczki? Mi cały czas się wydaje że to jeszcze sporo czasu i zdążę...
Poza tym wybrałam sukienkę jak w załączeniu. Włosy chcę spięte w połowie głowy, do tego gęsty welon warstwowy do pasa. Mam tylko dylemat który bukiet bardziej będzie pasował do sukienki. Jak Wam się wydaje?
Ja fryzjerkę zarezerwowałam w marcu. Chcicłam w grudniu, ale powiedziała mi, że to za wcześnie. A jak w marcu chciałam na 10 to juz było zajęte i miałam do wyboru 11 (ale bałam sie ze nie zdazymy) i 9 razem z teściową. To wybrałam 9, a na 11.30 mam kosmetyczke.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 21:58   #4213
Michalina81
Raczkowanie

Witam i pozdrawiam Sierpniowe Panny Mlode! Nasz slub 5 Sierpnia!
Wiekszosc juz mamy zarezerwowane, suknie, sala, kosmetyczka, fryzjer, fotograf, dekoracje kosciola, obraczki itp. Tort juz tez prawie wybrany. Jeszcze pozostalo do kupienia alkohol i napoje no i zaproszenia.

Chcialam sie zapytac jaka piosenke macie na pierwszy taniec bo z tym mamy problem.
Macie juz swoje wymyslone bukiety slubne? Bo mi sie podobaly takie z peoni/piwoni ale kwiaciarka mi powiedziala ze to sa kwiaty sezonowe i w Sierpniu niedostepne

Myslalam o jakis bukietach jak w zalaczniku tylko z dodatkiem zieleni jeszcze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bestbouquetmbm100415fu2.jpg (28,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pink_flowers_771_10_m.jpg (35,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11303728000f5bd24d244b48.jpg (15,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg magnolisamarriageandmanhattan.jpg (14,2 KB, 9 załadowań)
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 22:41   #4214
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Wiekszosc juz mamy zarezerwowane, suknie, sala, kosmetyczka, fryzjer, fotograf, dekoracje kosciola, obraczki itp. Tort juz tez prawie wybrany. Jeszcze pozostalo do kupienia alkohol i napoje no i zaproszenia.

Chcialam sie zapytac jaka piosenke macie na pierwszy taniec bo z tym mamy problem.
Macie juz swoje wymyslone bukiety slubne? Bo mi sie podobaly takie z peoni/piwoni ale kwiaciarka mi powiedziala ze to sa kwiaty sezonowe i w Sierpniu niedostepne

witaj!
gratuluję postępów w organizacji ślubu (mi brakuje jeszcze kosmetyczki - a co do fryzjera też się zastanawiam) bukiety śliczne a z tą dostępnością, to teraz podobno wszystko można zamówić.. nawet konwalie w zimie - oczywiście za dodatkową opłatą

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
nie wiem czy w czymkolwiek na głowie będę się dobrze czuła.. ale welon martwi mnie przy "obracanych piosenkach"
a co do Twoich lęków z welonem do "skrzywionego koka", to myślę, że nie powinno być problemu Też patrzyłam na kilku fotuniach i ładnie wyglądało.

ninitoja
a to trzeba jakoś specjalnie upinać włosy do woalki?
właśnie się zastanawiam, bo chciałabym mieć upięte pokręcone włosy, ale upięte raczej "luźno" i nisko, ewentualnie dorzucić do tej fryzury coś z dobieranym.. i nie wiem co by do tego pasowało..

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-14 o 22:46
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 01:12   #4215
ardillka
Zadomowienie

Witam
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
My już zamówiliśmy - trochę szybko, ale kolejna rzecz z głowy
Biały z biało-żółtymi falbanami i białymi margaretkami. Trzy torciki na stelażu. Na górze najmniejszy - mus czekoladowy z truskawkami, w środku średni - czekoladowy z wiśniami, na dole największy - gruszkowy. Zapłacimy tylko 30zł/kg, więc chyba nieźle
Brzmi pysznie
Cytat:
no to teraz ja się zaprezentuję..
a więc tak... to moja sukienka
Witam Suknia śliczna Bukiet 1 i 2 w moim stylu i planuje właśnie takie tylko w innej kolorystyce (biel/pomarańcz).
Cytat:
Gratuluję wszystkim załatwień ślubno-weselnych Niestety nie mam czasu wszystkim osobno odpisywać
Neti - wszystko piękne i super się komponuje, a sukienka śliczna i bardzo ładnie w niej wyglądasz Tylko (o ile będzie ciepło) nie zakładałabym bolerka, bo tak jakoś przytłacza może bolerko z krótkim rękawem np?

PS. JUŻ MAMY OBRĄCZKI !!!

W załączniku pokazuję zdjęcia Dla niezorientowanych przypominam, że na złoto jestem uczulona i mamy obrączki TYTANOWE
Są genialne, superwygodne i piękne

A grawer tak, jak już tu gdzieś pisałam - cytat z jednego z naszych ulubionych seriali:

U TŻ:
"It's gonna be legen..."

U mnie:
"Wait for it... dary"

(Oryginał: "It's gonna be legen... (Wait for it) dary. LEGENDARY")

oklaski za obrączki i grawerek - bardzo oryginalny
Cytat:
Ja nie mam terminu u kosmetyczki, ani fryzjera - nawet nie wiem gdzie mam iść .
Cytat:
Gratuluje trudnej, ale oby słusznej decyzji Trwajcie w miłości każdego dnia

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 07:32   #4216
fitalasa
Raczkowanie

ma.ko
czyli podobają Ci się fryzurki troszkę upięte i troszkę rozpuszczone bardzo ładnie się tu prezentuje ja nadal szukam inspiracji

Edytowane przez fitalasa
Czas edycji: 2011-04-15 o 08:19
fitalasa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 09:34   #4217
Kaja83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
witaj
Mamy taką samą datę
Bukiet wg mnie najlepiej ostatni. Pierwszy zginie przy sukni - pięknej zresztą - zastanawiałam się nad podobną
blueberry88 dziękuję A jaką w rezultacie wybrałaś suknię?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Z tego, co się orientuję, to nie pisze się żadnego podania, tylko jak idziesz do USC i mówisz, że chcesz wziąć ślub to oni sobie wyciągają wasze akty urodzenia (jak urodziliście się gdzie indziej, to musicie dostarczyć świeże akty urodzenia - z adnotacją, że nie braliście ślubu) i sprawdzają, czy jesteście stanu wolnego i czy nie jesteście spokrewnieni i za odpowiednią opłatą (chyba 80zł) dają Wam taki kwitek, który potem zanosicie proboszczowi.
Ale to możecie się o to starać nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, bo taki kwitek jest ważny 3 miesiące (akt urodzenia też...), więc np jak ja biorę ślub 20 sierpnia, to mogę zacząć się starać po 20 maja, ale najlepiej kilka dni później, bo Kościół musi mieć czas odesłać te papiery do USC, a kicha by była, jak by odesłał i byłyby "przedatowane" ze 2-3 dni... Więc ja będę się o te papiery starać dopiero koło 30 maja...
Dokładnie tak. Trzeba iść nie wczesniej niż 3 miesiące przed planowaną datą ślubu do USC i tam spisuje się protokół za który płacisz 80zł i potem z tym protokołem idzie się do księdza. Zeby wydali protokół w USC trzeba mieć: skrócony odpis aktu urodzenia i dowód osobisty.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:

ja fyzjerkę i wizażystkę już dawno mam zamówioną...radzę i Tobie za tym się obejrzec...wbrew pozorom czas leci...
Wczoraj się tak tym zestresowałam że nie znajdę fryzjerki że od razu zadzwoniłam do salonu i się umówiłam. Wyobraźcie sobie że już niektóre godziny były pozajmowane Miałam do wyboru 12 lub 10 więc wybrałam 10.00 bo boje się że nie zdąże a nie lubię się spieszyć i wszystkiego robić na szybko. Pod koniec czerwca będę też miała próbne czesanie i makijaż więc może mi coś doradzą.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Nawet trzeba się do nas przyłączyć Makijażystkę rezerwowałam w styczniu, fryzjera jeszcze nie mam zaklepanego, bo wciąż nie mogę się zdecydować, ale w najbliższym czasie planuję to załatwić
Suknię masz piękną, w moim stylu, bo falbankowa Moim zdaniem wszystkie 3 bukiety pasują, najbardziej podoba mi się pierwszy, w drugiej kolejności nr 3
Dzięki thea2 Ty też masz sukienkę z falbanami? A i gdzie będziesz ślubować - w Krakowie? Ja też od sierpnia będę przyszywaną Krakowianką
W rezultacie zdecydowałam się prawie na 3 bukiet.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ja fryzjerkę zarezerwowałam w marcu. Chcicłam w grudniu, ale powiedziała mi, że to za wcześnie. A jak w marcu chciałam na 10 to juz było zajęte i miałam do wyboru 11 (ale bałam sie ze nie zdazymy) i 9 razem z teściową. To wybrałam 9, a na 11.30 mam kosmetyczke.
ma.ko a o której godzinie macie ślub? My o 16 i fryzjerka proponowała mi 12 ale właśnie bałam się że nie zdąże i wybrałam 10 rano. Mam nadzieję że fryzura i makijaż przetrwają tak długo
Lepiej wczesniej niż potem biegać i martwić się że się nie zdązy z ubieraniem itp.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

Bukiety piękne, ale najlepiej gdybyś pokazała jaką masz suknię - wtedy będziemy Ci mogły coś doradzić.
Jeśli chodzi o pierwszą piosenkę...to też mamy nie wybraną...może macie jakieś propozycje?
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 10:07   #4218
jagoda221
Raczkowanie

Dziewczyny może mi też doradzicie w sprawie bukietu. Podobają mi się 3 takie. Wklejam sukienkę by było łatwiej. Ja mam próbną fryzurę na początku lipca. Czy to nie za późno? jak myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 40797658dj7.jpg (31,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz1.jpg (142,0 KB, 22 załadowań)
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 10:13   #4219
fitalasa
Raczkowanie

mnie osobiście podoba się najbardziej drugi bukiet
Stary 2011-04-15, 11:10   #4220
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co się orientuję, to nie pisze się żadnego podania, tylko jak idziesz do USC i mówisz, że chcesz wziąć ślub to oni sobie wyciągają wasze akty urodzenia (jak urodziliście się gdzie indziej, to musicie dostarczyć świeże akty urodzenia - z adnotacją, że nie braliście ślubu) i sprawdzają, czy jesteście stanu wolnego i czy nie jesteście spokrewnieni i za odpowiednią opłatą (chyba 80zł) dają Wam taki kwitek, który potem zanosicie proboszczowi.
Ale to możecie się o to starać nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, bo taki kwitek jest ważny 3 miesiące (akt urodzenia też...), więc np jak ja biorę ślub 20 sierpnia, to mogę zacząć się starać po 20 maja, ale najlepiej kilka dni później, bo Kościół musi mieć czas odesłać te papiery do USC, a kicha by była, jak by odesłał i byłyby "przedatowane" ze 2-3 dni... Więc ja będę się o te papiery starać dopiero koło 30 maja...
Dziękuję. Ja po Świętach muszę zacząć o tym myśleć, tym bardziej, że ani ja ani TŻ nie mieszkamy w rodzinnym mieście, gdzie bierzemy ślub i gdzie będziemy załatwiać formalności w USC. Także trzeba nam wziąć wolne...

Cytat:
Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego na... nowej drodze życia

Cytat:
Mi tu woalka nie pasuje, ale może dlatego, że nie podobają mi się woalki. Widzę tu piękny welon

Cytat:
Zapomnieć... hm... wszystko zostanie utrwalone na fotografii...
Ja w sobotę chcę się umówić z fryzjerką na 21 maja na próbną - wtedy przyjedzie do mnie świadkowa z mężem. Po próbnej fryzurze, próbny makijaż
Heh, przez to, że nie mieszkam w mieście, w którym biorę ślub oporniej mi to wszystko idzie.

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Skończyliśmy już naszą sypialnię, tak bardzo mi się podoba, że nie mogę się napatrzeć Brakuje tylko dywanika i jakichś wazoników na meble, do ozdoby.
Fajnie jest mieć już taki swój wspólny kąt i czekać aż się w nim zamieszka K. się ze mnie śmieje, że nie chcę jeszcze spać w nowej sypialni, ale jakoś wolę poczekać te 4 i pół miesiąca na niego, wydaje mi się, że wtedy będzie tak bardziej uroczyście
Zazdroszczę My po ślubie konkretniej będziemy rozglądać się za mieszkaniem.

Cytat:

Mnie dwa ostatnie się podobają
Na pierwszy taniec chciałam "Niebieską piosenkę" Tomczaka, ale chyba jest zbyt arytmiczna. TŻ proponuje "I don't wanna miss a thing". Jeszcze się nie zdecydowaliśmy.
Ja myślę o białych różach zakończonych mocną czerwienią albo różem, by nie zginęły przy sukni.

Cytat:
blueberry88 dziękuję A jaką w rezultacie wybrałaś suknię?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Dokładnie tak. Trzeba iść nie wczesniej niż 3 miesiące przed planowaną datą ślubu do USC i tam spisuje się protokół za który płacisz 80zł i potem z tym protokołem idzie się do księdza. Zeby wydali protokół w USC trzeba mieć: skrócony odpis aktu urodzenia i dowód osobisty.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Link do sukni mam w podpisie.
Dzięki za odpowiedź Wezmę dowód i niech to załatwią za te 84zł

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może mi też doradzicie w sprawie bukietu. Podobają mi się 3 takie. Wklejam sukienkę by było łatwiej. Ja mam próbną fryzurę na początku lipca. Czy to nie za późno? jak myślicie?
Super suknia
Postawiłabym na czerwień, ale nie goździki - raczej te różyczki, czy to jest kamelia...?
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 11:55   #4221
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

ma.ko a o której godzinie macie ślub? My o 16 i fryzjerka proponowała mi 12 ale właśnie bałam się że nie zdąże i wybrałam 10 rano. Mam nadzieję że fryzura i makijaż przetrwają tak długo
Lepiej wczesniej niż potem biegać i martwić się że się nie zdązy z ubieraniem itp.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Bukiety piękne, ale najlepiej gdybyś pokazała jaką masz suknię - wtedy będziemy Ci mogły coś doradzić.
Jeśli chodzi o pierwszą piosenkę...to też mamy nie wybraną...może macie jakieś propozycje?
Ja mam ślub o 16, a fryzjerkę na 9 , myślę, że z makijażystką jakoś na 12 się umowię, jak da radę. Też wolę wcześniej, niż potem się stresować , że mało czasu.
A co do piosenki to my mamy Eleni - Tylko w Twoich dłoniach.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:00   #4222
fitalasa
Raczkowanie

co sądzicie o mojej sukni? http://www.lisaferrera2011.pl/suknia/9713
już zaczyna się szyć tylko z kilkoma zmianami i w białym kolorze

Edytowane przez fitalasa
Czas edycji: 2011-04-15 o 12:01
Stary 2011-04-15, 12:02   #4223
jusztyska
Zadomowienie

my mamy ślub na 15 fryzjerka na 8

co do pierwszego tańca, to najprawdopodobniej "Magiczne słowa" Ziyo (rezerwowo Tylko w twoich dłoniach" )

Ja muszę się zacząć powoli decydować na fryzurę przed próbnym czesaniem, wrzucam kilka fotek
ogólnie to mam proste włosy, ale da się je ukręcić pod warunkiem dobrego utrwalenia (już kiedyś przetestowałysmy to z moja fryzjerką:P) no i grzywka na bok zaczesana też musi być
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2k61f67b0a0b.jpg (37,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 158128e401.jpg (85,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz.jpg (17,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura-wieczorowa-6586.jpg (20,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-719023.jpg (37,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img96390.fryzury-slubne.939328.jpg (17,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img5171fryzury_slubne63612_782.jpg (22,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-545082.jpg (15,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura-slubna-8235.jpg (13,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,9 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-04-15, 12:31   #4224
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
co sądzicie o mojej sukni? http://www.lisaferrera2011.pl/suknia/9713
już zaczyna się szyć tylko z kilkoma zmianami i w białym kolorze
Śliczna, w moim guście.
A z jakimi zmianami?

jusztyska, ja myślę, że:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1302861659
albo
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1302861659

Podobają mi się jeszcze pierwsza, trzecia i ostatnia, ale pozostałe wcale.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Zakochałam się w tych KOLCZYKACH będą pasować? Nie chciałabym mieć naszyjnika, tylko wiszące kolczyki.
Stary 2011-04-15, 12:32   #4225
magratka
Rozeznanie

Justyszka, możesz jeszcze przypomnieć, jaką masz suknię? Bo coś mi się już w głowie miesza

Edytowane przez magratka
Czas edycji: 2011-04-15 o 12:35
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 12:33   #4226
fitalasa
Raczkowanie

blueberry88
jeśli chodzi o zmiany to nie chcę trenu i górę chcę troszkę inną a mianowicie dekolt w kształcie serduszka...i w sumie jeszcze zobaczymy co wyjdzie inaczej na przymiarkach

jusztyska
a mnie się podoba 7, 8 i 10 fryzurka
Stary 2011-04-15, 12:56   #4227
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość
Justyszka, możesz jeszcze przypomnieć, jaką masz suknię? Bo coś mi się już w głowie miesza
sukienka jest taka:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1295903482 to jest zdjęcie bez koła

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1300125640 a to z kołem

i sama teraz nie wiem czy wole bez koła lub ewentualnej halki czy z... :P jakoś bardziej na tę chwilę podoba mi się bez
Stary 2011-04-15, 13:03   #4228
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
sukienka jest taka:

i sama teraz nie wiem czy wole bez koła lub ewentualnej halki czy z... :P jakoś bardziej na tę chwilę podoba mi się bez
Zależy, jak Ty się lepiej czujesz Bo i z kołem i bez wygląda ładnie. Chociaż ja bym chyba wzięła bez.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 13:03   #4229
magratka
Rozeznanie

Mnie się też bardziej bez koła podoba.
A ta biżuteria, którą masz na zdjęciu jest tą, którą będziesz mieć w dniu ślubu?
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 13:19   #4230
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
sukienka jest taka:

Bez koła ładniej, bo tak się odznacza - ale może jakaś halka...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości