|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
moj syn wcz do mnie mowi:" prosze pani...." a do tz : "dziadkuuu" Kochane dziewczynki Ciągle mam dwa typy i ciągle się waham.. albo będzie Jasiu albo Antek.. Wiadomo, że sama w końcu zdecyduję, ale jeszcze chce zobaczyć co rodzinka w świeta powie i jakie typy będą obstawiać.. Chyba, że samej nagle coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.. ale póki co obstawiam te dwa.. według mnie ładne, proste, polski.. ale z możliwością tłumaczenia na inne języki.. zobaczymy ![]() A ja się cieszę, że u mnie nawet wojny nie musiało być ![]() A teraz TŻtowi 'Gabi' podoba się? czy nadal wolałby 'Natalke'?[/QUOTE] Cytat:
|
||
|
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
moria , jak się martwisz to może zadzwoń do swojego lekarza ??
![]() albo może jedź do tej kliniki ?, będziesz spokojniejsza aga_pe , już się przekonał do Gabi on generalnie to wolał Wiktorka ![]() ![]() ale Gabi się podoba.. hehe
|
#3393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moria 3x zmierzone cisnienie o wartosciach powyzej (to dolne szczegolnie wazne) 90 to stan do tego zeby sie wybrac do szpitala!!! Za kazdym razem gin mi to powtarza!!! |
|
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje wszystkim za kciuki
widzę że dzisiaj ogólnie dzień dobrych wizyt u mnie mały waży 2300, moja gin twierdzi że to dużo , no ale halo na 35 tydzień to wychodzi mniejszy średniaczek, w końcu wyniki moczu wyszły dobrze (pierwszy raz od 3 miesięcy) , wszystko szczelnie pozamykane tak więc czekam na kolejną wizytę i mam tak samo jak kasia1361 05.05 ![]() agus87 ja używałam musteli ale ona chlebem mi nie pachniała , tyle ze ja jej nie skończyłam bo mi znowu śmierdziała....w sumie nie wiem czym ale mnie odrzuca jak się nią posmaruję, zresztą oliwka (smarowałam nią suche ciało , nie wiedziałam że się nie wchłania) tez mi śmierdziała ale ja w ciąży jestem uczulona na takie zapachy kosmetyczne, teraz jestem już przy końcówce drugiego opakowania pharmaceris i jak to wykończe to mam w planach w końcu skończyć tą mustele ( chyba będę się smarować z klamerka na nosie ) i na razie rozstępów brak
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 to na kiedy masz termin, bo nie doczytalam????
![]() http://www.youtube.com/watch?v=61Yi4...eature=related
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
jezu czemu ja tyle jem!!! mam wilczy apetyt szczególnie na s lodycze
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro zaczynam 15 ![]() Mnie również miło że mnie nie wygoniłyście i że mogę wpadać ![]() W poniedziałek miałam badania genetyczne. Nie pamiętam czy wam wspominałam.Na wynik krwi muszę poczekać do wizyty u gina-tylko do poniedziałku. Na usg wszystko ok. Cytat:
Cytat:
Ja w ciąży nosiłam te same staniki nic a nic biust mi nie urósł, a w obwodzie przybrałam to okazało się wybawieniem.Cytat:
Może mąż wędzarnie postawi i szynki swoje będziecie mieć? Atiz owa mikstura śliwki zaparzone, działają zbawiennie Spróbuj a się przekonasz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 super data!!!
sorki ale cos mnie dzis naszlo jeszcze tak slucham tych piosenek i sie poryczalam jak bobr, ale to byly fajme czasy!http://www.youtube.com/watch?v=GS0eWUuyFIA
|
#3400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym razie nie denerwuj się i na spokojnie złap za tel i będziesz spokojniejsza |
|
|
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
Moria kochana nie ciekawe to twoje ciśnienie,ja bym nie zwlekała i do szpitala jechała,choćby po to ay się uspokoić.I w dodatku te obrzęki,które nie schodzą po nocy,jedź nie zastanawiaj się i nie patrz na swojego lekarza.
Aga_pe moim chłopakom tez się to zdarza czasem ![]() zanim poszłam na l4 to babcia odbierała ich z przedszkola,a jak jechała do domu to do mnie wołali babciu ![]() Kochane te nasze szkrabiki. Mój starszy to już nie szkrab,w maju bedzie miał 7 lat i ma 145 cm wzrostu ![]() co to bedzie później,strach się bać i kto by pomyślał ,że jest wcześniakiem
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moria jak się denerwujesz to może zadzwoń albo pojedź do kliniki. Wiesz: wysokie ciśnienie plus nerwy to nie za dobre połączenie |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mu sie bardzo podoba lo ![]() a raczej nie podobało mu sie ze sie skonczyło bo mnie wtedy skopał jak cholewka:P
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 36 tc (wg OM) ma 3230g! To prawie o kilogram więcej!
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziiiiiiiiizas... ile tu się dzieje! Cześć dziewczyny...
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ups... Trzeba podpis zmienić, bo nieaktualny ciut
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
Słucham Fasolek przez Was i innych dzieciowych hitów ..
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
gusia ojej
Jakie to musi być słodkie, jak mąż jest dumny z własnej żonki Ty szczuplaczku kochany nasz ![]() za✂✂✂***a data !! moria, lepiej jedz do lekarza, nawet nie w naszym stanie takie cisnienie jest niebezpieczne... Tylko daj nam znac co z Tobą Trzymam kciuki SłoncePrinci, te pioseneczki to miod na moje serce Płakać mi sie chce jak je słysze... taki sentyment do szczeniackich lat Uwielbiam ich sluchac ! Na SR mówili, że dzidzi najbardziej lubią Mozarta i jest to udowodnione naukowo.. Gabrycha przy tym kawałku szalała ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7lC1l...eature=related a mój małz już ponad 1,5 godziny stoi na wsi pod sklepem z kolegami Nie mam juz siły do niego (wprawdzie to 300m od domu ale do qwy nedzy!)Jak przyjdzie zaraz mu powiem, że 21.04 jade do rodziców i wracam po dlugim majowym weekendzie.. mam to gdzies ! Co dzień tam musi stac! Jakby obecność była sprawdzana !! Czubek
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Szwagierka ma świetną płytkę z kołysankami Grzegorza Turnaua
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
Renessme przepraszam za pomyłkę z tym krwawieniem
Chyba ja na prawdę będę wkrótce rodzić, bo moje zbudynienie sięga zeniutu No cóż;pGrazin też bym była wkurzona na Twoim miejscu tym robieniem za szofera, współczuję, nie daj się!!! Niech się sami wożą. moniqacod 2 roku życia po ang? Nieźle, jak to się stało? Mówisz,że czekasz do wizyty jutrzejszej? Trzymam kciuki.Mimbi a Ty przecież z Bydgoszczy bodajże, a nie z wielkopolski;p Tu u nas pyry z gzikiem i dałabym sobie rękę uciąć że pochodzi właśnie z pyrlandii czyli wlkp. Sama jestem z Kujaw i dopiero tu poznałam tą jakże zacną potrawę Tu jeszcze na kopytka się mówi "szagole"..., a na fasolkę szparagową "szabel"...nie czaję poznaniaków![]() Mazianka toć Ty rodzisz bejbe!!! ![]() 24kasia niestety na takich właśnie umowach że najniższa krajowa na umowie, a do ręki więcej, tak się własnie wychodzi przy zwolnieniach. Moim zdaniem jest to nieuczciwe ze strony pracodawców i nie powinno się zgadzać na coś takiego,ale niestety w naszych realiach nie ma często wyjścia. Na razie tyle doczytałam. Dziewczyny, cały czas mnie ciągnie brzuch na dole tak jak na @...Ale nie kłuje mnie tak mocno tylko ciągnie, to chyba nie szyjka się skraca, tylko co? Macica rozciąga???Wcześniej tak nie miałam, w tym tyg dopiero mi się takie jazdy zaczęły. Wszamałam pół arbuza i będę sobie robić potem świeżą bagietkę z pesto, mozarellą i pomidorami
|
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
Moria jejq! Bardzo wysokie.. aż się przestraszyłam o Ciebie!
A odczuwasz to na sobie? Czujesz się gorzej? Coś mi się wydaje, że gdybyś nie miała na jutro wizyty umówionej, to pewnie sama od razu zdecydowałabyś się już teraz na szpital! Ddaaiissyy superaśnie z tym basenem! Fajnie musiała wyglądać taka zorganizowana grupa szesnastu ciężarówek w wodzie ![]() Kasia dobrze zrobił twój synek.. ja też gdbym była chłopcem wolałabym w majtkach ćwiczyć, niż w brokatowych gatkach hehe ![]() Poza tym powiem wam, że mój mąż ostatnio mi z teksetm wyleciał, że nie mogę stroić, ani tyle ciuchów syneczkowi kupować, bo wyrośnie na geja albo metroseksulanego ![]() Z imieniem nie wiem jak będzie.. do tej pory bardziej na Antka stawiałam, ale od jakiegoś tygodnia mi się zmieniło i na dzień dzisiejszy Jaśko wygrywa hehe Poza tym, ja jak wiecie, mam zdolność do wyszkuiwania sobie problemów hehehee Oczywiście zwalam to na długie L4 i nadmiar wolnego czasu i tak.. podoba mi się Anton, raczej nie Antoni. Jan to Jan, to już bez cudowania.. ale tak sobie rozmyślam i stwierdzam, że jako pełne imię bardziej podoba mi się Anton niż Ja.. ale za to jeśli chodzi o zdrobnienia to wolę Jasia niz Antka ![]() Ale proszę nie komentować wiem, że głupek niezdecydowany ze mnie
|
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Daisy , z Fasolek przerzuciłam się na Mozarta
![]() wolę Fasolki ![]() a Gabryśce chyba obojętne, bo i tak i tak szaleje
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamowilam te staniki do karmienia Mothercare. 10 funa z przeszylka za 2. W sklepie kosztuja 26 funtow to chyba niezla cena. Teraz ciekawe czy beda ok?
I zdecydowalam sie kupic karmniki, bo kumpela uczulila mnie na jedna rzecz, a mianowicie przy zwyklych stanikach z odpinanymi ramiaczkami moze ramiaczko schrzaniac na plecy, a gimnastyka z dzidziusiem by go odnalezc moze byc komiczna ![]() Tak wiec wole karmniki. mimo, ze antyseksy to wygodne ![]() Moria dosc wysokie cisnienie wiec jutro!!!Kasia1361 niemoge sie doczekac co sie stalo z jego ubrankiem! Ale synka masz odwaznego. Usmialam sie Dobra spadam, bo Tz wraca z pracy za 3 minuty
|
#3414 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kochana piekna data ten 5maj ![]() Cytat:
|
|
|
#3415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O rety! jestem w szoku, wysoki!!!!!!! chociaz powiem ci ze my w pon kupilismy malego kurtke w hm na 128 cm! nie ma tyle na pewno, ale tez sie niezle zdziwilam ze mu dobra ![]() oo wiem ktore to, swietne sa te kolysanki, idealne do zasypiania, wyciszajace |
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
czy otwiera Wam się link z pierwszej strony wątku "Torba do szpitala"?
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
paulizia pepsi pycha , mam twista
![]() zosiaaa prawie 2200 moja Zuzia ważyła w 33 tyg. więc jak to 2300 w 35 dużo dziwne jakieś![]() daisy ale basenu zazdroszczę...teraz to ja nie wybiorę się i tak, ale po porodzie może tak a to dla ciężarnych jakieś ćwiczenia ?moria44 ciśnienie faktycznie wysokie...i co pojedziesz dzisiaj do kliniki?
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia ojeeeeeeeej... juz zapomniałam Twój avatar
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
daisy moj synek tez sie ruszal przy tej muzyce Mozarta co dalas link, ale Ty lubisz taka muze
![]() moze ja jakas dziwna jestem, ale osobiscie mnie ona nudzi![]() http://www.youtube.com/watch?v=EmI6jJviulQ
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

za udaną wizytkę 

Już miałam do kliniki jechać ale i tak nie ma mojej lekarki a na jutro na 10:30 mam wizytę umówioną więc chyba się wstrzymałam. Ale jutro biorę torby nie ma co.
No i nie wiem czy to można spokojnie poczekać do jutrzejszej planowej wizyty czy jechać do kliniki do jakiegoś lekarza dyżurnego
Czy to jest tak, że takie za wysokie ciśnienie od razu kwalifikuje do wywołania porodu?
, no ale halo na 35 tydzień to wychodzi mniejszy średniaczek, w końcu wyniki moczu wyszły dobrze
(pierwszy raz od 3 miesięcy) 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nic a nic biust mi nie urósł, a w obwodzie przybrałam
to okazało się wybawieniem.

wiem, że głupek niezdecydowany ze mnie