![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Baza pod makijaż. Wątek zbiorczy.
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;25851141]L'Oreal Secrets coś tam (ok. 60zł chyba), Smashbox (w Sephorze) ok. 200zł.[/QUOTE]
MUFE też ma.
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Dot.: Baza pod makijaz
dziękuję Laseczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Baza pod podkład
ja polecam z oriflame beuty w bialym opakowaniu, matuje, wykładza,utrwala rowniez nadaje sie na powieki pod cienie
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
Może Delia albo Dax ? Dobrze matuje MAC i Rouge Bunny Rouge, ale są dość drogie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Używałam kiedyś Sephory i była bardzo fajna, teraz mam Sorayę i właśnie zastanawiam się, czy to nie jej wina, że mam więcej krostek niż normalnie. Ale równie dobrze może to być sprawka hormonów, więc ciężko mi ocenić... Na pewno mogę powiedzieć, że ładnie utrwala makijaż i nie świecę się po niej.
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
dobra baza wygladzajaca pod podklad ?
Możecie jakąś polecić ?
wyczytalam cos o DENI CARTE... ktos z was ja uzywal moze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja się przejechałam strasznie na tej bazie..brrrr ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Baza pod cienie z Artdeco jest naprawdę✂genialna używam jej już od kilku lat i nie znam lepszego produktu, ogromnie wydajna pod warunkiem,✂że używa się✂jej w miarę systematycznie (w przeciwnym razie zastyga w pudełeczku). Jeśli chodzi o bazy pod podkład to używałam już kilku ale dla mnie Smash Box jest najlepszy ale to tylko moja subiektywna opinia świetnie odbija światło przez co pory są zdecydowanie mniej widoczne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Miałam bazę z Gosha (nie zachwyciła mnie w ogóle), z MACa Prep + Prime (ta też jakoś mi nie podpasowała...nie spełniała tych rzeczy, które producent obiecał), i Loreal'a studio secret w słoiczku (zdecydowanie lepsza od tych 2 poprzednich) ale wciąż szukam czegoś jeszcze lepszego
![]() ![]()
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
ja od jakiegoś czasu używam bazy Dax Cashmere wygladzającej, naprawdę jest świetna. dobrze nawilża buzię, nie muszę używać kremu-po umyciu pianką mam widoczne suche skórki. i to w niej lubię najbardziej, że nie trzeba nakładać kremu a buzia i tak jest ładnie nawilżona
![]() dobrze się na niej trzyma podkład, jak o 9 rano nałożę go na twarz to po 17 jeszcze świetnie się trzyma. także polecam ![]() muszę jeszcze popróbować tej rozświetlającej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny, jestem tu nowa i poszukuję informacji na temat baz pod makijaż. Trochę poszperałam na forum ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
![]() A mianowicie: posiadam bazę Dermiki Callaction i niby wszystko fajnie, bo matuje twarz, przedłuża trwałość makijażu ale jest jedno ALE... Zauważyłam, że gdy mam ją na twarzy i robię sobie zdjęcia z fleszem moja twarz świeci się w strefie T i na policzkach w okolicy nosa (dodam że mam cerę raczej normalną i rzadko w ogóle się świecę), natomiast 'na żywo' twarz z bazą wygląda bardzo matowo i naturalnie. Czy wam też kiedyś się coś takiego zdarzyło? I czy możecie mi polecić dobrą bazę, która będzie nadawała się również do zdjęć? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
![]()
mam 15 lat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaka baza pod podkład do cery mieszanej?
Polecam bazę z Kryolana, jest super! a bazą dającą efekt zmatowienia najlepszą jest Smashbox light, stosuje ją na strefę T. Świetną bazą pod oczy jest MUFE Elixir HD, rewelacyjnie nawilża delikatna skórę pod oczami i nie powoduje zbierania się korektora w załamaniach zmarszczek.
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Również polecam bazę kryolan, silikonową, dla mnie jest idealna, matuje, skóra nie świeci się po niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie, mam tę bazę od kilku tygodni i na początku byłam zachwycona jej działaniem, teraz mam mieszane odczucia i obawy. Z początku używałam na nią cienie jasne, cieliste z miss sporty i wydawało się nie rozdzielać przez cały dzień (a może tak mi się tylko wydawało, biorąc pod uwagę ich naturalny jasny kolor), skoro na tak taniej firmie zdawały się trzymać idealnie, pomyślałam że na lepszych tym bardziej wytrzymają w stanie nie naruszonym lecz od kiedy kupiłam cienie loreal quad pro i zaczęłam je kłaść na bazę to po kilku godzinach ok. 3 h cienie normalnie się rozdzielają na zgięciu powieki jakby żadnej bazy nie było. Nie wiem co jest przyczyną, nie przy wszystkich cieniach się tak dzieje, jednak zauważyłam to znacznie częściej.
Nie wiem, może źle ją nakładam i tu oczekuję porady, kiedy i jak dobrze ją nałożyć by spełniała oczekiwania. ![]() Próbowałam już : najpierw nakładam normalnie podkład, potem ta baza, na to cienie itd., robiłam też test by nałożyć jej mniej, bo myślałam, że zbyt wiele jej nakładam, próbowałam kłaść bez podkładu pod spodem, próbowałam najpierw wytrzeć oddzielony podkład na powiece i dopiero wtedy zaaplikować bazę... nadal z cieniami quad pro dzieje się to samo. Miałam wrażenie, że cień który służy w tej palecie za rozświetlający, ma konsystencje musu, że on tak się oddziela więc zaczęłam aplikować inny jasny , co prawda wytrzyma dłużej ale efekt jest ten sam. Czekam na Wasze porady i doświadczenia, bo niedługo biorę ślub i nie chcę takiej sytuacji ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Ja od siebie mogę polecic :
1. Baze pod makijaż z Delii - silikonowa,tania bo za niecale 11 zl,makijaz utrzymuje sie naprawde dlugo 2. Baze pod makijaż Soraya - silikonowa,troszke drozsza od wyzej wymienionej bo ok 33 zl,ale rowniez bardzo dobra 3.Baze pod makijaz Pierre Rene-silikonowa,ok 20 zl,tez sprawdza sie u mnie swietnie 4.Baze pod makijaz Kobo-kremowa,najdelikatniejsza ze wszystkich,polecam ja szczegolnie dla suchej skory,bo dobrze nawilza,20 zl,tez dobrze utrzymuje makijaz,aczkolwiek wole silikonowe,sa mocniejsze Jesli chodzi o bazy pod cienie do powiek to moimi faworytami sa : 1.Baza z Virtual Joko-ok 10 zl,na niej cienie za 4 zl staja sie intensywne i trzymaja sie caly dzien oraz cala impreze 2.Baza z Kobo - ok 17 zl,tez rewelacyjna 3.Baza z Catrice - ok 16 zl,bardzo dobra,posiada wygodny aplikator To by bylo na tyle ![]()
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak dobrze nałożyć bazę pod cienie Artdeco
Cytat:
![]() jak powieka jest zagruntowana czymś co się roluje - podkład to logiczne, że cienie też się zrolują
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Właśnie od kilku dni nie nakładam podkładu na powieki tylko baze z soraya, na to baze pod cienie i na to cienie.. mimo to po ok. 3- h lekko widać, że cień zaczyna się oddzielać. Nie wiem co jest grane
![]()
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to nie pomoże to zwyczajnie słaba baza ![]() EDIT: teraz doczytałam że jeszcze jakąś bazę pod bazę kładziesz - im więcej warstw tym większa szansa na rolowanie - na suchą powiekę (przetrzyj tonikiem albo płynem micelarnym) nałóż bazę i przypudruj - na to cienie
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-07-07 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Jako najlepszą bazę pod cienie do powiek polecam bazę Urban Decay w fioletowym opakowaniu. Na niej nic się nie zroluje i cienie prztrwają cały dzień. Można przypudrować powiekę jesli ktoś ma tłustą cerę.
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
matująca beztłuszczowa baza pod makijaż AA
recenzja TUTAJ
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy rano nakładam krem na powieki też, czekam aż się wchłonie (robię śniadanie, ubieram dziecko itd), a potem przecieram oczy tonikiem i dopiero baza - cienie trzymają się aż do zmycia, ale zawsze muszę przypudrować, bo inaczej po ok 6 godzinach mi się zrolują nawet na bazie Urban Decay a tak na marginesie i tak za najlepszą uważam Lumene ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Baza pod podkład.
Witam! Poszukuję jakieś bazy pod podkład najlepiej gdyby była bezbarwna żeby fajnie wyrównała kolor skóry i wgl. najlepiej gdyby kosztowała około nie więcej niż 30zł. Szukam i nic takiego znaleść nie mogę.
![]() ![]() Jestem tu nowa więc proszę o wyrozumiałość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Baza pod podkład.
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=77 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Baza pod podkład.
Cytat:
Silikonowa z Eveline, dostępna w Rossach.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.