Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-14, 12:36   #3421
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Chyba nadszedł czas, abym do Was dołączyła (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie ) Jestem Alicja i mam 25 lat.
Zaczynamy się starać o dzidziusia w rocznicę ślubu, czyli 5 czerwca

Witaj
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:25   #3422
Tusia_90
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Hej Kobitki dziś 12dc więc zaczynamy staranie o fasolkę Co do pracy...ehh szkoda gadać :/ Oblałam sesję(pier**lona matematyka ) i szukam pracy. Po miesiącu stwierdzam, że albo zrobię sobie operacje i zostane facetem, albo utne sobie dwa palce, żeby dostać grupę inwalidzką. Jak miałam 18 lat zaczęłam sobie dorabiać w weekendy i teraz, na szczęście też mam taką możliwość( w tym samym miejscu, przez wzgląd na "stare czasy", czyli po znajomości) Mam przynajmniej na waciki Całe szczęście, że mój Tż dobrze zarabia. no i jeszcze moje koraliki Wczoraj zrobiłam na sprzedaż 5 bransoletek, 3 pary kolczyków i 1 wisiorek. Jakaś kasa też z tego bedzie, ale to nie to samo co normalna praca. Zaczynam myśleć o założeniu własnej działalności. Jednak przerażają mnie papierki i księgowość i zastanawiam się czy zarobie na swój zus, podatki i materiały. Narazie robię rozeznanie, coś tam przez allegro raz na jakiś czas, 4 babki z mojej rodziny, sprzedają je swoim koleżankom, od tego miesiąca, zaczynam prowadzić wewnętrzną księgowość. Czyli czy stać mnie na zus i podatki i ile z tego mam na czystu, po odliczeniu materiałów. Ale się rozpisałam
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:31   #3423
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki dziś 12dc więc zaczynamy staranie o fasolkę Co do pracy...ehh szkoda gadać :/ Oblałam sesję(pier**lona matematyka ) i szukam pracy. Po miesiącu stwierdzam, że albo zrobię sobie operacje i zostane facetem, albo utne sobie dwa palce, żeby dostać grupę inwalidzką. Jak miałam 18 lat zaczęłam sobie dorabiać w weekendy i teraz, na szczęście też mam taką możliwość( w tym samym miejscu, przez wzgląd na "stare czasy", czyli po znajomości) Mam przynajmniej na waciki Całe szczęście, że mój Tż dobrze zarabia. no i jeszcze moje koraliki Wczoraj zrobiłam na sprzedaż 5 bransoletek, 3 pary kolczyków i 1 wisiorek. Jakaś kasa też z tego bedzie, ale to nie to samo co normalna praca. Zaczynam myśleć o założeniu własnej działalności. Jednak przerażają mnie papierki i księgowość i zastanawiam się czy zarobie na swój zus, podatki i materiały. Narazie robię rozeznanie, coś tam przez allegro raz na jakiś czas, 4 babki z mojej rodziny, sprzedają je swoim koleżankom, od tego miesiąca, zaczynam prowadzić wewnętrzną księgowość. Czyli czy stać mnie na zus i podatki i ile z tego mam na czystu, po odliczeniu materiałów. Ale się rozpisałam
Powiem ci coś smiesznego ja mam zrobiony licencjat z matematyki. Na drugim roku matmy zaczełam ekonomię 5-letnie magisterskie.

A co do koralików i brązoletek to się pochwal wyrobami, bo ja robie korale na szydełku, tak po pracy dla relaksu.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:45   #3424
Olcia1821
Raczkowanie

Cały czas się zastanawiam czy testować czy nie
Kurde! Nadal zero objawów jakichkolwiek, tylko w nocy nadal takie same jak od ponad tygodnia delikatne kłucia głównie w lewym jajniku, a poza tym czegoś dziwnego doświadczyłam... kłuje mnie w dziwnym miejscu jeszcze i nie bardzo wiem jak Wam to wytłumaczyć... tak jakby pod jajnikami, nad pochwą.. albo inaczej w środku głęboko w pochwie! Masakra

No ale cóż, pewnie zawsze tak miałam tylko nigdy nie zwracałam na to uwagi, a wiadomo jak to jest starając się o fasolkę, nagle jest miliony różnych "dziwnych" rzeczy w naszym organizmie.

Spioszka może @ się nie rozkręci, może to tylko delikatne plamienia. A testy to wiadomo jak jest, czasem różnie naprawdę. A nawet jesli się nie uda to nie łam się!! To dopiero pierwszy cykl starań, na pewno w następnym się uda Trzymam kciuki

Milla_85 to leć na betę, zawsze to masz pewność czy już, czy jeszcze trzeba troszkę na Maleństwo poczekać. Powodzenia.

alamig witaj i powodzenia również życzę

sandra1892 a Tobie II kreseczek w weekend

Tusia_90 owocnych starań

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:48   #3425
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Nie wytrzymałam-zrobiłam test-negatywny
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:51   #3426
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Magolina no właśnie ja mam jakby taka nie do końca twarda i nie wiem czy otwarta czy nie ale chyba w ciąży powinna być zamknięta nie?Co do śluzu to jest taki biały mleczny no i się nie rozciąga....sorry że tyle tu pisze o tym ale naprawdę ile człowiek musi znieść zanim sie czegoś upewni na 1000%
no niekoniecznie powinna się zamykać w ciąży w pierwszej fazie cylku (dni niepłodne) masz zamknietą i nisko osadzoną, wraz z nastaniem dni płodnych i owulacji szyjka idzie ku gorze, otwiera się i robi się bardziej miękka. Jeżeli nie dochodzi do zapłodnienia to ona znów schodzi ku dołowi, robi się ,,mniejsza" i zamyka (dni niepłodne) natomiast jak dochodzi do zapłodnienia to pozostaje tak jak w czasie dni płodnych a z czasem robi się coraz bardziej pulchna, większa i otwarta.
Podaje oczywiście to na swoim własnym przykładzie

Monika nie masz nic?? nawet cienia?? jeżeli nie to nie pozostaje ci nic innego jak czekać na @, zawsze jest też szansa że owulka byla później i cykl się wydłużył

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2011-04-14 o 13:53
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 13:52   #3427
Tusia_90
Raczkowanie

Farina czemu ja tu wcześniej nie zawitałam łopatologicznie być mi wszystko wyjaśniła i było by ok czuje sie jak idiot
Stary 2011-04-14, 13:54   #3428
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olcia1821 Pokaż wiadomość
Cały czas się zastanawiam czy testować czy nie
Kurde! Nadal zero objawów jakichkolwiek, tylko w nocy nadal takie same jak od ponad tygodnia delikatne kłucia głównie w lewym jajniku, a poza tym czegoś dziwnego doświadczyłam... kłuje mnie w dziwnym miejscu jeszcze i nie bardzo wiem jak Wam to wytłumaczyć... tak jakby pod jajnikami, nad pochwą.. albo inaczej w środku głęboko w pochwie! Masakra

No ale cóż, pewnie zawsze tak miałam tylko nigdy nie zwracałam na to uwagi, a wiadomo jak to jest starając się o fasolkę, nagle jest miliony różnych "dziwnych" rzeczy w naszym organizmie.

Spioszka może @ się nie rozkręci, może to tylko delikatne plamienia. A testy to wiadomo jak jest, czasem różnie naprawdę. A nawet jesli się nie uda to nie łam się!! To dopiero pierwszy cykl starań, na pewno w następnym się uda Trzymam kciuki

Milla_85 to leć na betę, zawsze to masz pewność czy już, czy jeszcze trzeba troszkę na Maleństwo poczekać. Powodzenia.

alamig witaj i powodzenia również życzę

sandra1892 a Tobie II kreseczek w weekend

Tusia_90 owocnych starań
Dziękuję
Jak @ dziś nie przyjdzie rano testuj Pamiętaj dopóki czerwonej nie ma jest nadzieja
Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Nie wytrzymałam-zrobiłam test-negatywny
To samo co wyżej , jak @ nie ma to nic straconego , a z testami różnie bywa.
Stary 2011-04-14, 14:08   #3429
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Farina czemu ja tu wcześniej nie zawitałam łopatologicznie być mi wszystko wyjaśniła i było by ok czuje sie jak idiot
Gdym wiedział, to bym ci pomogła. A swoją droga ja jestem beznadziejna w ortografii.

MONIKA1850 ja się dołańczam dopuki @ brak to nic straconego.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 14:26   #3430
Tusia_90
Raczkowanie

z ortografią nie mam problemów. Bardzo zwracam na to uwagę. Nawet pisząc smsy sprawdzam, czy wszystkie przecinki są na miejscu
Stary 2011-04-14, 14:53   #3431
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
no niekoniecznie powinna się zamykać w ciąży w pierwszej fazie cylku (dni niepłodne) masz zamknietą i nisko osadzoną, wraz z nastaniem dni płodnych i owulacji szyjka idzie ku gorze, otwiera się i robi się bardziej miękka. Jeżeli nie dochodzi do zapłodnienia to ona znów schodzi ku dołowi, robi się ,,mniejsza" i zamyka (dni niepłodne) natomiast jak dochodzi do zapłodnienia to pozostaje tak jak w czasie dni płodnych a z czasem robi się coraz bardziej pulchna, większa i otwarta.
Podaje oczywiście to na swoim własnym przykładzie

Monika nie masz nic?? nawet cienia?? jeżeli nie to nie pozostaje ci nic innego jak czekać na @, zawsze jest też szansa że owulka byla później i cykl się wydłużył
NIC ani cieniajak zaciązyłam rok temu to 4 dni przed spodziewaną @ test wyszedł negatyny,w dzień @ juz była dobrze widoczna kreska,bledsza od tej testowej ale wyraźnaw tym cyklu testowałam w poniedziałek i dziś czyli 25dc i 28dc i nic....a cykle mam regularne co 28-30dnijutro przyjdzie@,dobrze że tz dziś wraca na noc do domu to go jeszcze zdążę wykorzystać

A na moje błędy proszę nie patrzeć,jak pisze posta to jest czerwonood błędów
Stary 2011-04-14, 15:04   #3432
Milla_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Małgosiu współczuję, ale rozumiem pobudki finansowe. Pozostaje mi życzyć Ci żebyś jak najszybciej zafasolkowała i poszła na L4

Witaj alamig w gronie staraczek i planujących a także tych już zafasolkowanych

Milla a wcześniejszy cykl też miałaś taki długi?? zrób betę będziesz pewna na czym stoisz

U mnie temperatura w pierwszym cyklu nie spadła w ogóle przy 37,0 dostałam @ a tempka obniżyla się dopiero jak @ miała się ku końcowi, także to nie reguła choć w większości przypadków temperatura spada dzień przed @ albo w dniu @.
Co do szyjki każda jest inna, dlatego trzeba sobie samemu ,,wypracować" jak się układa w poszczególnych dniach cyklu. Moja po owulacji została ,,na miejscu" tzn nie poszła na dół tylko została w górze, delikatnie miękka i otwarta, obserwowałam ją cały czas i przez dłużysz czas tak sobie trwała z czasem zaczęła się robić coraz bardziej miękka i otwarta - głównie po tym zaczęłam mieć podejrzenia że moglo się udać no i miałam rację. Do tego tak jak pisała kathrina miałam sporo białego, nierozciągliwego śluzu.

Poczekaj aż @ się rozkręci, co do testu to ja robiłam 2 dni PO spodziewanym terminie @ i wyszła mi bardzo blada druga kreska. Jak @ się rozkręcia to trudno, pamiętaj że czasami nawet jak jest się w ciąży to pojawia się @

Ja mam PCOS, dłuuugo brałam tabletki, pomogły mi bo udało mi się zajść w ciążę w drugim cyklu po odstawieniu
właśnie ostatnio miałam normalne cykle, a teraz nie wiem co jest
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:01   #3433
sandra1892
Zadomowienie

No i dupa, właśnie zauważyłam na papierze plamki żywo czerwonej krwi ale dziwne bo brzuch mnie nie boli a zawsze 1 dnia @ umierałam z bólui jeszcze jedno dziwi mniebo @ mam dostać jutro albo pojutrze
Ale na podpasce są już brązowe plamiki, więc pewnie @ się rozkręca
Ehh, a już myślałam , że się udało

Edytowane przez sandra1892
Czas edycji: 2011-04-14 o 16:02
sandra1892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:07   #3434
goldika
Zakorzenienie

Hej dziewczyny niestety moje wyniki z toxo są tymi najbardziej negatywnymi. Czyli zakażenie świeże, złapane w czasie ciąży
Obawiam się, że wrócę do Was - Staraczek. Wczoraj miałam wielkie bóle brzucha ale nie podbrzusza. Dziś rano nudności i nagle... wszystko ucichło żadnych mdłości, nawet wstręt do zapachów mi odszedł. Latam i wącham wszystko co mi śmierdziało jeszcze 2dni temu i żaden zapach mnie już nie razi. Nie jestem senna ani nic. Czuję się dobrze jak dawno się nie czułam. Wklepałam w google "nagły zanim objawów ciąży" i tam, że to może być obumarcie płodu.
Tylko nie krzyczcie na mnie, że się poddałam. Chcę spojrzeć na to realnie. Jeżeli jest tutaj jakaś Aniołkowa Mama i może się odnieść jakoś do moich odczuć to będę wdzięczna.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:31   #3435
TheFall
Zadomowienie

goldiko aniołkowych mam jest sporo tutaj, ale jak wiesz u każdej zapewne inaczej było. U mnie w piątek jeszcze mnie mdliło a w niedzielę zaczęłam mocno krwawić, bez żadnego ostrzeżenia i niepokojących objawów.
Trzymaj się i jeszcze nie nastawiaj się negatywnie
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 16:36   #3436
centipede
Zadomowienie

Goldiko kochana bardzo mi przykro z powodu wyników. Będziesz brać teraz antybiotyk do końca ciąży? Nie trać nadziei, ta dziewczyna o której pisałam była w takiej samej sytuacji jak Ty obecnie i wszystko dobrze się skończyło, dziewczynka urodziła się zdrowa. Musisz wierzyć, że u Ciebie będzie tak samo! I nie czytaj już informacji w internecie, proszę!

Mila, Olcia, Monika w ciągu najbliższego czasu testują? Będziemy tutaj czarować razem z resztą przyszłych ciotek Monika jeszcze nie wszystko stracone!

Witam nową staraczkę!

Gizmiątko dziękuję za odpowiedź w sprawie termometru!

Małgosia strasznie Ci współczuję sytuacji w pracy straszne jest to co piszesz!

Zrobiłam dzisiaj badania na tokso, różyczkę i cytomegalię, mały krok do przodu, ale i tak nic z tego póki co przez tego głupiego zęba:bab a:
Stary 2011-04-14, 16:57   #3437
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
właśnie ostatnio miałam normalne cykle, a teraz nie wiem co jest
No to marsz na bete albo do lekarza

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
No i dupa, właśnie zauważyłam na papierze plamki żywo czerwonej krwi ale dziwne bo brzuch mnie nie boli a zawsze 1 dnia @ umierałam z bólui jeszcze jedno dziwi mniebo @ mam dostać jutro albo pojutrze
Przykro mi

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny niestety moje wyniki z toxo są tymi najbardziej negatywnymi. Czyli zakażenie świeże, złapane w czasie ciąży
Obawiam się, że wrócę do Was - Staraczek. Wczoraj miałam wielkie bóle brzucha ale nie podbrzusza. Dziś rano nudności i nagle... wszystko ucichło żadnych mdłości, nawet wstręt do zapachów mi odszedł. Latam i wącham wszystko co mi śmierdziało jeszcze 2dni temu i żaden zapach mnie już nie razi. Nie jestem senna ani nic. Czuję się dobrze jak dawno się nie czułam. Wklepałam w google "nagły zanim objawów ciąży" i tam, że to może być obumarcie płodu.
Tylko nie krzyczcie na mnie, że się poddałam. Chcę spojrzeć na to realnie. Jeżeli jest tutaj jakaś Aniołkowa Mama i może się odnieść jakoś do moich odczuć to będę wdzięczna.
Goldika myslę że psychika płata Ci figle. Przepraszam może to zabrzmi brutalnie ale czemu Ty już rezygnujesz z tego dziecka?? czemu nie walczysz?? czemu skupiasz sie tylko na negatywach?? wiem że jest Ci trudno bo każdej z nas by było ale przecież jeszcze nic straconego. ZAWALCZ O TO DZIECKO!!!!
Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i życzę dużo siły ale proszę, nie poddawaj się.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 17:02   #3438
MONIKA1850
Zakorzenienie

Goldika ja jestem aniołkową mamą...ale w twoim przypadku to jeszcze nic nie wiadomo!!!Nie myśl negatywnie,będzie dobrze kochana

A u mnie coraz bliżej do @ ból brzucha okropny typowy okresowy
Stary 2011-04-14, 17:17   #3439
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mój tż ma 25.12 urodzinki i też chciałam mu prezent zrobić ale się nie udało

Cytat:
Obawiam się, że wrócę do Was - Staraczek. Wklepałam w google "nagły zanim objawów ciąży" i tam, że to może być obumarcie płodu.
goldiczko, wiesz,że wyjątkowo bardzo cię lubię i tak się cieszyłam z twojej fasolki i tak mi przykro, że muszę ci to napisać
Jestem taka aniołkową mamą, która straciła fasolkę - miałam takie same objawy tzn.nie miałam mdłości ale wszystkie które miałam nagle z dnia na dzień mi przeszły Zaniepokoiłam się pamiętam to doskonale ale wtedy jeszcze byłam bardzo naiwnie optymistycznie nastawiona do wszystkiego i starałam się nie panikować.Nie pamiętam jak długo to trwało ale lekarz powiedział,że ciąża jest martwa od 5 tyg. .... Tak mi przykro kochana, że musisz znosić taki stres Chyba nie ma słów pocieszających
Kurcze ale może ty se wkręcasz,że nic już nie czujesz ,tak jak my staraczki wkręcamy sobie objawy ciąży?

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-04-14 o 17:33
kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 17:30   #3440
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Goldika błagam Cię idź do lekarza z tymi wynikami to na prawde moze być psychika.

Kaskaderko - sory bardzo Cie lubię ale Twój post odebrałby mi nadzieję, a jak mama psychicznie i fizycznie przestanie walczyć to dzidzia nie bedzie miała żadnego wsparcia. Lepiej zeby mama miała nawet głupią nadzieję i się później zawiodła niż zrezygnowała i przestała pomagać fasolce bo postawiła już na niej krzyżyk. Uważam, że nastawienie moze wiele zwojować.

Dlatego Goldiczko dopóki Ci nie powiedzą i nie potwierdzą w drugim miejscu (bo juz nie takie historie słyszałam, ze raz uznali za obumarły płód a po tyg u innego lekarza wszystko było ok....) to nie możesz się poddać. Nie Nie Nie! Dla Twojego dzięciątka NIE ! Nie odbieraj jemu i sobie tej szansy.

Ps. Masz jakieś podejrzenia jak mogłaś się zarazić?
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 17:41   #3441
Olcia1821
Raczkowanie

Goldika ale jeszcze przecież nic nie wiadomo! Lec do lekarza i sprawdź co z Malenstwem skoro czujesz, że może być coś nie tak. Trzymaj się kochana

Zdecydowałam, że narazie nie testuje. Po prostu czekam. U mnie cykle teraz po odstawieniu anty są nie do ogarniecia, pierwszy 31d, drugi 36 więc równie dobrze ten może mieć ponad 40. Żyje jeszcze ta resztka nadziei na fasolke, wolę się rozczarować @ ewentualnie trochę później, niż jedną, samotna kreską. Nienawidze tego widoku

Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie

Edytowane przez Olcia1821
Czas edycji: 2011-04-14 o 17:46
Stary 2011-04-14, 17:47   #3442
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

też będę testować ale dopiero we wtorek lub środę (w terminie spodziewanej @ - oby nie było)
Od kilku dni boli mnie brzuch na dole (nie chce @ ) może to jednek co innego, troszke to już trwa i tak jakby inaczej

buziaki dla was i trzymam kciuki za nowe fasoleczki
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 18:03   #3443
Brawurka84
Raczkowanie

kobitki,toxoplazmozą można zarazic się praktycznie wszędzie-od mięsa,od niedomytych warzyw i owoców.Najmniej od kota(jestem inż.zootechnikiem).Dlateg o mając koty nie przejmuję się żadnymi choróbskami od nich,w ciąży
Albo po prostu,bo ma się mniejszą odpornosc-tak jak np. w ciąży.Nieleczona toxoplazmoza!-MOŻE prowadzic do obumarcia płodu!W internecie są różne bzdury popisane-Ty masz Goldiko diagnozę,i jesteś pod stałą opieką lekarza,więc wszystko musi byc dobrze!
Goldika,wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki i za maluszka,wszystko będzie dobrze!
a psychika bardzo płata figle,nie możesz się nakręcac na coś najgorszego...

Edytowane przez Brawurka84
Czas edycji: 2011-04-14 o 18:10
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 18:11   #3444
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Tak Brawurka masz racje z tą toksoplazmoza
moja sąsiadka pamietam ze kociaka oddala jak tylko zaszla w ciaze bo rodzina nakrzyczala ze same chorobska przyniesie w tym tokso
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 18:12   #3445
Olcia1821
Raczkowanie

Dziewczyny czy tylko ja odczuwam przed @ takie dziwne burczenie w dole brzucha? Stąd zawsze wiem, że małpa nadchodzi. I właśnie bardzo się przed chwilą nasiliły

Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Stary 2011-04-14, 18:28   #3446
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia1821 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tylko ja odczuwam przed @ takie dziwne burczenie w dole brzucha? Stąd zawsze wiem, że małpa nadchodzi. I właśnie bardzo się przed chwilą nasiliły
Nie jestes sama kochana,ja też czuję że @ tuz tuż...dziś brzuch mnie boli tak jak zwykle przed i coraz mocniej,pewnie w nocy dostanę
Stary 2011-04-14, 19:44   #3447
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Goldika błagam Cię idź do lekarza z tymi wynikami to na prawde moze być psychika.

Kaskaderko - sory bardzo Cie lubię ale Twój post odebrałby mi nadzieję, a jak mama psychicznie i fizycznie przestanie walczyć to dzidzia nie bedzie miała żadnego wsparcia.
Masz rację,że mogłoby to tak zabrzmieć ale ja się przestraszyłam,bo pamiętam,że kiedyś zbagatelizowałam taki objaw i gdyby mi wtedy ktoś powiedział co może to znaczyć,to nie chodziłabym tyle z martwą ciążą,która mogła zagrozić mojemu zyciu.Ciężko jest napisać taki post, uwierz mi ale Goldika chciała wiedzieć,może dzięki temu popędzi do lekarza na usg,żeby się tak nie dręczyć.Mam nadzieje,że nie narobiłam niczego złego,nie wybaczyłabym sobie tego nigdy Ja też mam nadzieję,że leczenie podjęto szybko i że choroba nie zdążyła poczynić żadnych szkód - boże co za koszmar goldika trzymaj się skarbie!!!

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 19:58   #3448
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
No ja niestety jestem Aniolkowa mama (9tydz)
Tyle,ze u mnie sytuacja troche inaczej wygladala,bo mialam tzw.puste jajo, do konca ginokolog nie mogl sie dopatrzyc zarodka,wiec od poczatku cos poszlo nie tak.
No i jezeli chodzi o objawy( a raczej ich brak )to doslownie w ciagu kilku godzin przestaly mnie bolec piersi i wstret do papierosow natychmiast znikl no a potem to juz wiadomo...
Ale wiesz kazdy odczuwa to inaczej ,wiec nie chce Cie straszyc.
A i chce dodac,ze pere tygodni pozniej zrobilam test na tokso i fakt faktem bylam zarazona,ale wytworzyly sie juz antyciala,wiec mysle ,ze tokso chyba zarazilam sie jeszcze przed ciaza.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej Sandra! Ja mam identyczna sytuacje. Dzis rano zauwazylam brazowe plamki na papierze a okres wyliczylam na jutro lub pojutrze.Ale jak do tej pory @ sie jeszcze nie rozkrecila...

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:06   #3449
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za wszystko.
Kaskaderko dla mnie to ważne, że napisałaś mi jak to u Ciebie wyglądało. Na to właśnie liczyłam bo nie obrażając nikogo jak ciągle czytam, że nie mam się martwić i wszystko będzie dobrze to wcale mi nie pomaga. Ja nigdy nie byłam optymistką. Nigdy nie robiłam sobie na nic nadziei i tym razem też wolę patrzeć realnie. Nie chcę takiej sytuacji jaką Ty miałaś dlatego już teraz szukam jakiś objawów.
Myślę, że na usg skoczę może za 2tyg. Miałam robione w ten poniedziałek (3dni temu) i z dzieciątkiem niby wszystko było okey. Serduszko biło.

Już nawet nie płaczę. W sumie brzydko mówiąc odsunęłam trochę ciążę od siebie. Jak jest i się rozwija to dobrze. Więcej szkody narobiłabym nerwami i wiecznymi myślami co tam we mnie się dzieje

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

piersi nadal mnie bolą jeżeli chodzi o objawy. Zniknęło drażnienie zapachami i zmęczenie. Nie chcę sobie wkręcać, że wkręcam sobie brak objawów. Szczerze to wolę nastawić się na złe i mieć miłe zaskoczenie w razie czego niż żyć nadzieją, a potem boleśnie się rozczarować.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 20:10   #3450
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
No ja niestety jestem Aniolkowa mama (9tydz)
Tyle,ze u mnie sytuacja troche inaczej wygladala,bo mialam tzw.puste jajo, do konca ginokolog nie mogl sie dopatrzyc zarodka,wiec od poczatku cos poszlo nie tak.
No i jezeli chodzi o objawy( a raczej ich brak )to doslownie w ciagu kilku godzin przestaly mnie bolec piersi i wstret do papierosow natychmiast znikl no a potem to juz wiadomo...
Ale wiesz kazdy odczuwa to inaczej ,wiec nie chce Cie straszyc.
A i chce dodac,ze pere tygodni pozniej zrobilam test na tokso i fakt faktem bylam zarazona,ale wytworzyly sie juz antyciala,wiec mysle ,ze tokso chyba zarazilam sie jeszcze przed ciaza.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Hej Sandra! Ja mam identyczna sytuacje. Dzis rano zauwazylam brazowe plamki na papierze a okres wyliczylam na jutro lub pojutrze.Ale jak do tej pory @ sie jeszcze nie rozkrecila...
Do Goldiki i innych staraczek; Opisalam tylko swoja sytuacje,absolutnie nie chce nikogo pozbawiac nadzieji. Goldika prosila sie odniesc Aniolkowym mama do jej sytuacji i tak wlasnie zrobilam.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości