|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
poziomko dzis w nocy byłas w kilku miejscach na raz
![]() aliczka jak chcasz to Ci dorzuce tego piątaka ,niech dzieciak ma fotelik
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
[QUOTE=mazianka81;26380710]Sliczniusi brzusio
![]() Dziekuje za kciuki Cytat:
ja mam dzisiaj ktg w sumie ![]() Cytat:
z okazji nowego tygodniaja jutro koncze 38 i zaczynam 39 ![]() a dretwiejacych dloni wspolczuje ![]() ja mam dretwiejace stopy |
||
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
pościel w sudokremy
Co to za sprzedawca że nie dał rabatu 5 zł na te foteliki ![]() mazianka piękny brzuszek
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-15 o 10:35 |
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
no to zaczynam nadrabiać:
spice - jakoś tak się złożylo że zaczęłam mówić w tym jęz . tak... dzisiaj wizytka .daisy - jak jest ciepło to pod blokiem u mnie zbiera się na ławce cała "ferajna" chłopaków - oczywiście TZ musi do niech czasem dołączyć, a mnie to tak wkurza ze szok. prrinci - o rany ale sie uryczałam jak zobaczyłam linka z cc! bardzo Ci osobiście za to dziękuję .bassienka dziekuję .moria - dobrze, że pojechałaś .enchantress za kciuki .gusieńko za kciuki.mary - nie cierpię brytyjskiego dialektu Aga.M witaj z powrotem współczuję nadrabiania - zapytam, o ile nie zapomnę - sama nie wiem czy lepiej mieć jednoosobowy pokój czy dwójkę (bo tam max 2 osoby). dzwoniłam wczoraj na położnictwo wypytac o typowe rzeczy: że mamy rodzić w swojej koszulce, najlepiej krotkiej (bo zmieniają wkładki) i z odpinanym przodem (jesli mają małego dostawiać do piersi), z krótkim rekawkiem (do wkłucia), zabrac małemu ciuszki - tak, żeby miał dwie warstyw z dlugim rekawkiem czyli body + pajacyk albo body + kaftanik... nie bierze się termomentra, szklanki, butelek itp.jakby Ci coś przyszło do głowy to daj znac - wypytam od razu, bo może mnie umknąć coś .daisuś dziękuje a jednak zjadłam wszystkie 3 .współczuje biegunki .andziotku :miłego dnia (a gdzie jedziesz (umkneło mi?) i dziekuje za kciuki ... a sen oblędny .mazianko - mama na pewno rozumie, nie miej wyrzutów kochana .Oliwka - a jednak dałam radę, sama nie wiem jak i dziękuje za kciuki .bassienka dziękuje za kciuki .MoniaK - miałam biały zamiast zółtego a mogłam jeszcze dżołdżoł jak mój TZ mówi dorzucić .atiz i dziękuję za kciuki .Renesmee dziękuję za kciuki ale brzusiolek śliczny .agus - za kciuki. bidulko Ty - już musi być po wkrotce.Eve - welcome back .dziewczyny ale poleciałyście tą gwarą - ja mam 6 dni do cc, ale w takim tempie to nawet ja sie nie ropzpakuje w tej części .byłam dzisiaj na tych badaniach, na szczęście poszło gładko. za chwilkę jadę kupić osoatnie rzeczy dla małego, a potem robię krokiety na obiadek na specjalne zamówienie .mój TZ nie jestem typem panikarza - u niego to jest raczej: wszystko jest dobrze, kilka razy dla świętego spokoju jechał ze mna do kliniki jak się czegoś obawiałam, ale wczoraj nie powtórzyło się już plamienie, tylko jakoś maly się mało rusza. jak ja wytrzymam do wieczora to nie wiem .ide robić kawusię. |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślałąm ze mam zryte sny, ale aliczka to mnie bije na głowę
mi sie juz dawno nic zajkręconego nie sniło![]() moze mary zacznie rodzic dzisiaj??
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka, Twój sen pobił wszystkie
Mary, co Ty tak się objawiasz w tych snach ![]() Rene, śliczny brzuch i urocze majteczki
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuje
, a nogi zaciskaj, zaciskaj .Cytat:
straszne to jest wiem aliczka mary - a Ty nie możesz u siebie wyleżeć że tyle osób odwiedziłaś? nieźle .
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
grazin Ty masz termin tylko dwa dnie przedemna a juz liczysz sobie 37 tydz
ja juz boje sie liczyc ![]() nie wiem czy jestem w 37 czy w 36 ........... ale jak mam termin z OM na 14 to od wczoraj 4 tygodnie mi zostaało teoretycznie ja mam zapisany tyllko twoj nr a mamy razem teminy ciekawe komu ja napisze ty bedziesz rodzic a ja Ci sms-a
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
Aha - i łóżeczko mojego synusia i pościel
już stoi w sypialni .TZ się chyba przeraził presja czasową i wziął się do roboty .
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac to Tobie nic nie przechodzi??
mam wrazenie ze to od obrzęków mam ![]() nawet naczyn nie mogę umyć. tak boli wiecie co musze sie zabrac za sprzatranie bo moja kuchnia wygląda jakby stado baranów przez nią przebiegło. w dodatku moj krolik ktory ma klatke własnie w kuchni obgryzł pół metra tapety! łotr i tak bedziemy tam gładź robić, ale myślałam ze dopieor za jakiś czas. moj tż już dostaje nerwicy z tym remontem u mamy. trzy pokoje do malowania, kuchnia przedpokój łazienka i wc... coś strasznego... bo się wydawało że wejdzie machnie wałkiem a tu z każdej ściany gładź odpada żal mi go. juz mógłby u nas zaczać. wrr też zła jestem. wymyślił tynk strukturalny na ścianach w pokoju, zobaczytmy jak to wyjdzie. ale obawiam sie ze w tydzien wolnegio nie wyrobi sie z tym wsztstkim...
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Uff, skończyłam czytanie
the_sania ja bym wybrała zieloną posciel, chociaż żółta też jest ładna moria super, ze cisnienie sie unormowało i z Malutką OK Oliwka ja na ból żołądka piłam mietę i wziełam Rennie i jakoś przeszło renessme brzuszek sliczny ale żeście dały wczoraj lekcje grwary Fajne są niektóre znaczenia słów ![]() Zaraz muszę sie zbierac, bo mam dzisiaj dzień jeżdżenia moniqac masz taka samą posciel dla małego jak my naszej Oliwce, tylke, ze u nas troszke inny miś, ale kolor ten sam
Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-04-15 o 10:45 |
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wypadąłoby wyvbrac drugą dyżurną!!!! bo kto bedzie was informował jak ja bede na porodówce i potem jak bede w domu z małym to chcia łabym już komuś z późniejszym terminem przekazać moją funkcję bo nie wiem czy bede miala tyle czasu ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- moniqac super łóżeczko się prezentuije brawo![]() polecicie mi jakiś fajny materacyk do łóżeczka??? moria Ty kiedys wklekjałas swój, taki sliczniutki był. masz gdzies linka?
|
|
#3644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet nie wymawiaj takich słów !!!!!! ja nie chce tam rodzić ......a sen miałam o jakimś trzeńsieniu ziemi, obudziłam się rano u swoich rodziców, a tam za oknem wszystko zawalone (nasz blok stał) i wszędzie dziury w ziemi, dzwoni to mężula a on nie odbiera, później dzwoni z drogi żę jedzie z rodzicami do zakopanego bo tam bezpiecznie jest, no to ja że się z nim rowodze skoro mnie nie zabrał ...... jak to w ogóle możliwe .... no to n wrócił i z łachą nas zabrał ze sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nprawdę taki wyczyn mam zamiar zrobić .... ???? bo już zwątpiłam ![]() śliczny brzuszek, kurcze Wy takie jędrne macie, a jak pod cyckami mam tylko fałd skóry i taki worek z Gabryśką ![]() a wracamy w nd albo w pon Cytat:
za kolejną tygodniówkę no isen powala
|
|||||
|
|
|
#3645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AA i za nowy tydzienCytat:
,a dzisiaj na wizytce to chyba gina poprosze o masaz szyjki,ciekawe jak mój czopuś![]() jak mi powie,ze rozwarcia nie ma ,to go na tym samolocie chyba znokautuje ![]() dziekuje,ale ja dwano zdj dawalam,to chyba do Rene było,nie?? no i znów mam skurcze,ale to takie lekkie,albo mam tak wysoki próg bólu ![]() : confused:wczesniej takich nie mialam,pzry I porodzie tez jakos strasznie tych skurczow nie wspominam,moze ja jakas wybrana jestem i bez bólu urodze???? :brzyd al:
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie stonowane aranżacje ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() a ja mam galaretkowe wycieki, ale nie znam się .... czop nie czop ![]() krwi nie ma .... (tak od paru dni już) |
||
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję za komplementy dla mojego brzusia...
![]() ![]() ... tylko niech on już chociaż zacznie opadać... jakąś nadzieję mi da, że to już niedługo ![]() A co do snów, to normalnie ![]() ![]() ale mi się też śnią taaaaaaakie głupoty, że szok aż wstyd opowiadać hehe ![]() Dobra zabieram się do pracy, bo muszę dwie rzeczy zrobić, ale taaaaaaaak mi się nie chce i już od 8 rano się zbieram... już bym to 15 razy zrobiła i miała spokój, a tak to cały czas nade mną wisi... ![]() leniuch jestem...hihip.s. coś czuję, że jak już jedna z nas się rozpakuje, to potem lawinowo pójdzie... tylko żadna nie chce zacząć jak widzę ![]() |
|
|
|
#3648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ból okropny. i współczuję nerwow z powodu remontu .a fróliki są słodziutkie .Cytat:
|
||
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja bym nie smiala poprosiic o masaz szyjki, moj gin to jaki sluzbista ze by mnie o✂✂✂✂✂✂✂il chyba ![]() ja mam rozwarcie, mam skurcze i jak sie wsciekne, to pojade z tymi przepowiadaczami do szpitala na ip i poprosze moja polozna z SR o jakas oxytocyne, dam jej w lape i juz ![]() bo ja sie wykoncze! |
|
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=moniqac;26380860]
mazianko - mama na pewno rozumie, nie miej wyrzutów kochana .QUOTE] Wiem serce,ze rozumie, ale wiesz ona sie tam martwi o mnie,a ja tutaj o nią ,a tak mogłam wziac Julie i pojechac i teraz wrocic z nią do mnie na Swieta,a tak ona sama tam ,a ma cos z cisnieniem i to nocami,i sie martwie,zawsze rano jak dzwonie do niej to sie modle ,zeby odebrala ja mam to po niej,ja mam wyrzuty i ona tez,chociaz sama nie wiem czemu. ps.trzymam kciukaski za wizytke i ciesze sie,ze juz wczoraj nic sie nie działo A ja juz nawet nie mam co robic w domu,bo wsio posprzatane i porobione na Swieta ,chyba zasłony w salonie jeszcze raz poprasuje
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
moniquac piękne łóżeczko i pościel też... sama chciałam dokładnie tą kupić, bo jest przepiękna
a łoże iście królewskie ...no już się biorę, już się biorę do tej pracy
|
|
|
|
#3652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.CZOP! uważaj z tą podróżą Kochana. Cytat:
.bo naprawdę mi dobrze w domku i nie chciałabym na macierzyńskim pracować. |
||
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
czesc Mamusie
wpadlam sie przywitac, i ide obiadek robic(w zasadzie to przygotowac- obrac ziemniaczki i pokroic cebulke hehe..) i troszke ogarnac mieszkanie po wczorajszym malowaniu(sypialni..), ehhh... mala sie rozciaga na boki, wiec musze sie poruszac, bo jak siedze to strasznie to boli:/ dzis zaczelam37 tydzien masakraaaaaaaaaaaa... popoludniu jedziemy na zakupy, bo jakos pustawo sie zrobilo w lodowce![]() wiecie co ogarnia mnie szal sprzatania jakie to wkurzajace, bo non stop latam ze szmatą:/ macie tez tak? Cudne zdjecia brzucholkow, i kacika dla dzidziusia.. Aga 3mam kciuki za szybkie rozkrecenie.. pewnei chcesz tp juz miec za soba.. |
|
|
|
#3655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może ktoś inny mgłby ją przywieść? Ty już lepiej idź i urodź maleństwo, alb chodź do mnie - możesz okna pomyć jak nie masz co robić .Cytat:
.a odpoczywaj jeszcze .uwielbiam kawusię z ekspresu z pianką i do tego babkę nie zdażyłam obfotografować .
|
||
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
I co ja Wam poradze, że mam takie porąbane sny?
![]() I bądz tu zdrowy!!! ![]() Musze obiad ugotować a tak mi sie nie chce Niech ktoś zrobi za mnie tą głupią rybe, surówkę, ziemniaki i jeszcze jakąś zupe ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Sprawdź w googlach
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
.Cytat:
za nowy tydzien i dziekuje .Eve - dla Ciebie też .dobra dziewczynki, zbieram się na zakupki, aż boję się co zastanę jak wrócę - ile stron. miłego dnia. buziaki. |
|
|
|
|
#3658 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chyba całą noc przy muszli spędziła ![]() Cytat:
![]() renessme bardzo ładny brzuszek majciory też
|
|
#3659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie, korzystaj poki sie da... teraz jestes na diecie, jeszcze basenik- bedziesz królową kobiet w ciazy![]() za wizyte u diabetologa! za rozpoczety tydzien- ladnie 33 jużco do meza mojego on lubi zarabiac... nie potrafi odmówić, zawsze taki byl... teraz chyba trochę przesadza...ale tak sobie pomyślałam czy on wlasnie w ten sposob nie "wije gniazda" dla swojej corki? pytam po co tak dużo pracuje a on : "jak sie urodzi to nie moze jej niczego zabraknąć"... mam nadzieje, ze z czasem przystopuje,chce żeby malej nie zabrakło najważniejszego-taty. Cytat:
i znowu kolejna mama bez grama rozstepa ![]() Cytat:
za wizyte! za wszystkie wizyty dzisiaj!w ogole gratuluje wam rozpoczetych tygodni- to bardzo wazne, juz coraz mniej nas dzieli od spotkania sie z naszymi pociechami ja zaczynam dzis uwaga!!!!!!!!!!!!!! 39 tydzień lece do apteki kupic cos na rozstepy, moria44 podala mi link ale na allegro nie mam czasu, moje krechy sa coraz wieksze, brzydsze, i bardzo swedzą- plakać mi sie chce!!!!
|
|
|
#3660 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do galaretki ) to raczej czop,mi wyłazi teraz tez bez krwi,a w tamtym tyg bylo troche z krwia.Cytat:
Cytat:
ale dzisiaj go chyba wybłagam. a Gabriel z moich obliczen to juz ze 3600g albo i wiecej ma 3tyg temu mial 3kg
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Przerażona chodziłam za drugim fotelikiem i jakies 5zł mi brakowało żeby go kupić 

z okazji nowego tygodnia
. tak... dzisiaj wizytka
.
.
na specjalne zamówienie
.

?