|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
Ja przed zamówieniem wszystko dokładnie przeczytałam i wiedziałam, że mają do 10 dni roboczych na realizację (wcześniej 3 na zatwierdzenie projektu), także zamówiłam odpowiednio wcześniej. I bardzo się cieszę, bo już leżą w domku Muszę tylko bileciki do środka zrobić, a zabieram się za to jak do jeża
|
|
#4172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałabym je jak najszybciej zobaczyć i pomacać wiedziałam wcześniej, że mają te 10 dni na realizację, jak dojdą po świętach to trudno, oby do początku maja doszły. tylko chodzi o to, że po przeczytaniu komentarzy nastawiałam się na na prawdę szybką realizację i ekstra kontakt mailowy i pod tym względem jestem troszkę rozczarowana ![]() Co do ceny to rzeczywiście jest różnica, nasze zaproszenia jeszcze w lutym kosztowały 1zł za sztukę, teraz są po 1,30zł Wczoraj wykupiłam 2 bony na fotoksiążki całkiem fajnie to wygląda Po ślubie jak już dostaniemy zdjęcia od fotografa na spokojnie sobie je zaprojektujemy i damy rodzicom zamiast zdjęć luzem albo zamiast zwykłego albumu
|
|
#4173 |
|
Wtajemniczenie
|
haha tez kupiłam sobie ten bon na foto-ksiazke
szkoda ze nie wpadłam zeby kupić dwa bo to faktycznie piekny prezent dla rodziców by był
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesteśmy na etapie poszukiwań spinek do mankietów. Wiem, że to drobiazg i jeszcze jest czas, ale albo jestem wybredna, ale w tych sklepach nic nie ma
Wy już macie? Możecie się pochwalić? Szukam inspiracji
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oferta ważna jeszcze przez 13 godzin
|
|
#4176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spinki były kupowane prawie rok temu w Lublinie:
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko muszę dorobić wkładki z wierszykiem i zabieram się jak do jeża A spinki bardzo ładne. Właśnie czegoś prostego i klasycznego szukamy. Choć nie powiem - te są mega urocze
|
|
#4178 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Mam problem z jednym zaproszeniem. Otóż osoba zapraszana (kobieta) niedawno rozstała się z mężem. I jak wypisać zaproszenie...
... ble ble ble... chcielibyśmy zaprosić Magdę X z osobą towarzyszącą oraz z dziećmi czy wraz z dziećmi czy jak to napisać?
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2011-04-15 o 15:47 |
|
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Bardzo ładne zaproszenia, a jak wyglądają w środku??[/QUOTE]
Mają postać książeczki, a środek jest bardzo prosty. Treść zaproszenia i informacja o miejscu przyjęcia weselnego. Chciałam zaproszenia bardzo proste. Zastanawiam się na treścią zaproszenia, czy ma być personalizowana czy ogólna.
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja ciocia niedawno rozwiodła się z mężem więc na zaproszeniu napisałam tylko Magdę X. a dzieci są dorosłe, więc dla nich już oddzielne zaproszenia. Męża nie zapraszaliśmy. No ale ta ciocia ma ok 50-55 lat, a jakby miała 30 lat to sama nie wiem... Kolega TŻ też rozstał się z żoną (jej nie znaliśmy) i chyba ma kogoś więc mu napisaliśmy z osobą towarzyszącą Kolejny wujek po rozwodzie i mu napisałam z tą jego nową babą, a z kolei jego byłej żonie napisałam zaproszenie Magdzie X z dziećmi (bo dzieci są z nią) Także to chyba zależy od konkretnej sytuacji A jeśli problem dotyczy tylko czy "oraz z dziećmi" czy "wraz z dziećmi" to ja bym napisała "wraz"
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-04-15 o 12:57 |
|
|
|
|
#4182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16298578 My jeszcze nie zakupiliśmy spinek. Ale z pewnością nie ja będę je wybierać. Ewentualnie mogę doradzić Jeszcze w sumie Narzeczony nie ma ani koszuli, ani kamizelki, musznika. Na razie ma gajerek i buty. A ja? No ja mam tylko buty I biżuterie ooo Bo dostałam na gwiazdkę dwa komplety od TŻ. Mam nadzieję, że niedługo się wzbogacę o resztę garderoby
Szczęśliwa Żonka Edytowane przez kakunia6 Czas edycji: 2011-04-15 o 13:06 |
|
|
|
|
#4183 |
|
Przyczajenie
|
Witam Lipcowe Panny Młode do których również się przyłączam. Nasz Ślub 15 lipca ;p
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) "chcielibyśmy zaprosić Magdę X z osobą towarzyszącą wraz z dziećmi" 2) "chcielibyśmy zaprosić Magdę X z osobą towarzyszącą oraz dziećmi" 3) chcielibyśmy zaprosić Magdę X z osobą towarzyszącą, Pauliną i Arkiem (czyli imiona dzieci) Nie spodziewałam się takich problemów przy wypisywaniu zaproszeń
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wersji 1 konstrukcja sugeruje jakby chodziło o dzieci osoby towarzyszącej
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po dłuższym przemyśleniu, chyba zgodzę się z Kasiek1987- 2 wersja najlepsza
|
|
#4188 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ja znalazłam jeszcze 4 wersję Może się przyda ![]() 4) "chcielibyśmy zaprosić Magdę X wraz z osobą towarzyszącą i dziećmi" ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Opowiedz jak idą przygotowania
|
|
#4189 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakiej treści macie zaproszenia? Mam problem z wyborem
I jeszcze jedno. Czy któraś z Was zamawiała sukienkę w warszawskim salonie Biały Raj?
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu przysłali nam projekt zaproszeń. Jak dla mnie wszystko było ok, więc obyło się bez zmian. Teraz tylko czekać na przesyłkę
![]() na jutro jesteśmy umówieni z panią od dekoracji, zobaczymy jak to wyjdzie.
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc
Jutro jadę właśnie do tej osoby z zaproszeniem, więc dlatego tak na gwałt potrzebowałam. W takim razie będzie wersja 2 lub ta, którą zaproponowała kakunia. Zdecyduję jutro. Dzisiaj część zaproszeń już rozdana i powiem Wam: wcale nie było tak źle
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
napisz mi na PW maila to Ci wysle
![]() a jak już zatwierdziłaś projekt dostałaś od nich jakieś potwierdzenie ze będą drukować czy coś?
|
#4195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajny wzór i powiem Ci, że chyba nawet ładniejszy niż mój, a na pewno bardziej czytelny
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuchy, a co kupujecie rodzicom w podziękowaniu?
Jakoś nie chce kupować kwiatów, chciałabym coś wyjątkowego. |
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
My chcemy zrobić taki album - kupiliśmy już tradycyjne albumy fotograficzne i chcemy tam umieścić nasze zdjęcie - najpierw kilka jak byliśmy młodsi a później już o9d czasu jak razem jesteśmy. To ma być że tak powiem opowieść o nas do czasu ślubu. Myśleliśmy też o koszach spożywczych, ale jako że nasi rodzice (oprócz teścia) wszyscy są na dukanowej diecie to tak głupio im nagle słodkości i alkohol kupować. Ale ten pomysł też mi się podoba.
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem już po tej spowiedzi z całego życia
łatwo poszło akurat dziś u nas zaczynają się rekolekcje i księdzu chyba zależało na czasie, bo trwało to góra minutę. Nawet się nie odniósł do żadnego grzechu, nie było żadnego kazania ani nic. Powiedział tylko jaka pokuta, zrobił znak krzyża i zapukał w konfesjonał na następną osobę i tyle spowiedziJakoś dziwnie się czuję... niby bałam się, że będzie krzyczeć i się dopytywać ale nie spodziewałam się, że tak mnie oleje całą noc nie spałam i brzuch mnie bolał ze strachu Może on nawet mnie nie słuchał... Dobrze, że chociaż dał dokończyć grzechy . A tak w ogóle to chyba pierwszy raz żałuję, że nie będzie mnie na rekolekcjach, fajny młody ksiądz i będą kazania o małżeństwie. We wtorek ma powiedziec jak się zachowywać w sypialni, żeby było dobrze hehe chcialabym to zobaczyć ![]() a rodzicom mamy zamiar dać kosze z kawami, herbatami, słodyczami i winkiem
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

Nie ustaliłam terminu w kościele
A ślub 30.07.2011
Muszę tylko bileciki do środka zrobić, a zabieram się za to jak do jeża