|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
gusia też mialam wrazenie ze go nie uniose, ale nie ma tak źle;P czasem go nawet nie czuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie no wypadałoby Ci odciąć google... nie czyutaj takich głupot. bo sie tylko nakręcasz. zdaj się na lekarza juz na prawdę nie długo! nie wiem co to gastroza ale stanu przedrzucawkoweo nie masz wariatko ![]() zjedź se loda i poczekaj godzine i do lekarza a nie czytaj głupoty jak chcesz poczytać głupoty to sobie wejdź na stronę sejmu
|
|
#3782 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Bo to pewnie przepowiadające i nic nie czułam, ani trochę, leżałam sobie normalnie jak zwykle, to już w domku bardziej czasami napina mi się brzuch niż wtedy przy tym 80% skurczu, nawet babka się mnie pytała czy czułam ten skurcz, że brzuch powinien mi się napiąć, mówiłam jej że napiął się ale nie jakoś specjalnie :P
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie jest daisy??
|
#3784 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
violisia super brzuszek
![]() MoniaK przynajmniej spróbuję, a co z tego wyjdzie to się zobaczy anula_81 jaaaasne, pychota, aż mam jęzor do podłogi Kwiatecek, ja bym tego lekarza tak ostro z buta za teksty i podejście, ajjjjjjjjjj ![]() :p ala:moniqac mi wyniki moczu wyszły niedawno poawyżane i pozaniżane przy niektórych wartościach, lekarz stwierdził, że część od samej ciąży część od przeziębienia, ja się nie znaju ale skoro powiedział, że po ciązy powinno wrócić do normy to się nie martwię, na pewno gin sie wypowie więc nie martw się na zapas
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
haha
a to wstreciuszek nie odzywa sie:Pjakos nigdy na to nie patrze kto przegląda
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Nadal żadna nie urodziła ??!!
![]() Zaraz będę nadrabiać , ale z tego co widzę to chyba nie ![]() Ja dziś byłam już naprawdę ostatni raz w szkole .. Więcej mnie tam siłą nawet nie zaciągną .. Mieliśmy mieć 4godziny powtórki do matury z polskiego, więc poszłam, że może jeszcze coś ciekawego się douczę czy coś, a tu w ramach powtórki kochana sorka zrobiła nam maturę próbną i przez 2 godz nie mogłam się z ławki ruszyć, a siku mi się tak chciało, że myślałam, że popuszczę ![]() ..a potem jeszcze kolega z klasy mi opowiadał , że jego siostra kilka dni temu urodziła córeczkę .. w 39 tc , z zapaleniem płuc .. a następnego dnia po jakiś dodatkowych badaniach wykryli u niej dość poważną wadę serduszka ... (tłumaczył o co chodzi, ale chyba ja nie potrafię tego Wam wytłumaczyć) i musi mieć wykonaną operację gdzieś w Warszawie czy Krakowie, najlepiej w pierwszym miesiącu życia, a tam w szpitalach miejsc nie ma i musi biedna malunia czekać, aż się się zwolni jakieś .. popłakałam się jak opowiadał, bo sam miał łzy w oczach jak o tym mówił ![]() ..coraz bardziej się boję o zdrowie Gabi
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moniqac masz zakaz chodzenia po innych stronach niż wizaż, tylko niepotrzebnie sobie podnosisz ciśnienie, a przecież za chwile na wizytę lecisz i wszystko będziesz wiedziała, tak więc weź loda zjedz i się zrelaksuj a my tu juz kciuki będziemy trzymać
|
|
#3789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Klaterina (podziwiam za chęć stosowania pieluch tetrowych
, Gusia, Moria (śliczny brzuszek i chyba sporo urósł?![]() Cytat:
Ja właśnie się zastanawiam czy nie byłoby tak lepiej, zwłaszcza w ciągu dnia. Niby mieszkam blisko obwodnicy (więc taki mi wygodniej), no ale jak odpukać jakaś kolizja czy wypadek będzie to lipa. Mała szansa żeby gdzieś zjechać Wtedy to już by tylko zostało wezwanie karetki. Bo w aucie nie mam zamiaru rodzić![]() chcą, chcą Tylko myślałam bardziej o mamusi czerwcowej, bo w planach chyba były 2 dyżurujące Cytat:
Co za gość![]() Cytat:
. wyniki moczu nie są wcale aż takie złe - białko śladowe przecież, pH moczu fizjologicznie jest do 8. A bakterii trochę masz za dużo, ale to nie jest drastyczny wzrost. Ciśnienie też masz ok. , bo w domu mam niższe), ale niepokojące ciśnienie to wtedy, gdy rozkurczowe jest powyżej 90.Jaka cholestaza? SzalonaaaaaMnie też swędziała cała skóra i cholestazy nie mam (robiłam badania) ![]() No ban na internet to się Tobie należy jak nic ![]() A coś w tym jest ![]() Ja po terminie latałam po centrach handlowych, chodziłam do kina na komedie, obleciałam całe zoo i seksy też były i ... nic ![]() Violisia, ale chudzinka z Ciebie! Ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
Faktycznie to jest myśl |
||||
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak poczytałam kiedys o śmierci dzieci przy porodzie to dwa dni ryczałam i mialam doła:/
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3792 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zainteresowanie i szacunek pierwszy raz otrzymałam idąc na prywatną wizytę a tak to miałam wrażenie , że mi łaskę lekarze robią .. i co wizytę się stresowałam jak głupia .. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
otóż śniło mi się , że pod moim blokiem (!!!) była plaża .. przyjeżdżali ludzie normalnie się opalać .. a jakieś 500m dalej, pod Tesco była kolejna plaża . No i umówiłam się z koleżankami, że idziemy na plażę ..... Wychodzimy ode mnie z bloku, a one pod moim blokiem na piasku sobie ręczniki rozłożyły .. No to ja wielka awantura, że oszalały, bo ja nie będę z tym brzuchem przed moimi sąsiadkami leżeć , bo już i tak stare mochery plotkują, że taka gówniara w ciąży ![]() to by było na tyle z mojego koszmaru dzisiejszego ale też był straszny, wierzcie mi
|
|
#3793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz moje stopy przez to okrutnie cierpią ![]() ![]() Cytat:
wysylam post i musze go za kazdym razem edytowac bo robie bledy![]() za wizyte!
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie dolujmy nasze wizazowe mamy dziewczynek![]() lece lozeczko ubierac...pozniej kolacyjka i moj filmik ![]() enchantresss kolega zle postapil opowiadajac tobie takie przykre historie, nie mozemy do siebie dopuszczac mysli ze nasze dzieciaczki beda chore itd... na pewno beda sliczne, kochane i ZDROWE a sen dobry zycze milego seansu serialowego
|
|
|
#3797 | |||
|
Wtajemniczenie
|
1. slicznie brzusie dzisiaj sie pokazaly na wizazu
![]() 2. mimbi gratki ![]() Cytat:
moria gratuluje wagi iguski ![]() ![]() klask i:normalnie padam jak mysle ze to juz za tydzien. morius mojej babci kiedys wyskoczylo pod 300 na 200, wiesz co bylo przyczyna? slabe baterie. moze tez twoje padaja? brzusio rewelacja Cytat:
Cytat:
a ja dzisiaj bylam na spacerku wozkiem (nie nie pchalam, tz mnie pchal, cudna pogoda, nie wyobrazam sobie usiedziec na dupsku w domu caly dzien. )kurde za godzine ten pieprzony zastrzyk. dzisiaj robie sama, fuuuuuuuuuuuuj
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno wszystko bedzie dobrze!
![]() moze ktos bedzie tak mily i pojdzie za mnie na zakupy????
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A którędy pojedziemy to w sumie w praniu wyjdzie... Choć znając mojego Tż-ta to pewnie będzie się pchać na obwodnicę. Cytat:
A dziewczynki poprzychodziły na świat terminowo ......................... ......................... ......................... ......................... ............. Idę postrzelać w Gormity Żebyście widziały jak sobie oko wytrenowałam |
||
|
|
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nom .. ale sama zapytałam 'jak mała?' .. spodziewałam się, że powie 'wszystko dobrze' a tu o .. ![]() o cholera ! to już taka godzina ?? ale dzień mi zleciał ![]() idę oglądać dobrze, że mi przypomniałaś, bo bym przegapiła
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
akurat dzisiaj jak siedze w domu i prawie caly dzien nic nie robie to wy jakos malo piszecie
zlosliwie chyba![]() ja sie zaczelam martwic bo dzidzia wariuje a brzuch mi twardnieje juz od jakis 2 godzin doslownie co chwile. masakra. i zaczyna mnie bolec na dole. mam nadzieje, ze przestanie bo mala ma jeszcze siedziec co najmniej do wielkanocy! mimbi super te kosmetyki! jakie fajne kolory blyszczykow normalnie chyba sobie jeszcze przed porodem kupie cos fajnego, a co![]() Paulizia ja dzis do 5:30 a ty do 11-stej? olaboga sie tam nie przemeczaj przesadnie co?nasze dzieciaczki chyba sie zsynchronizowaly bo moja te wariuje na maxa od wczoraj! wieczorek to dawala taki popis, ze nie wiedzielismy kto tam siedzi w tym brzuchu bo napewno nie grzeczna dziewczynka ![]() moniqac mnie tez swedza dlonie strasznie cala ciaze, ale wyniki mam dobre i lekarka mowi ze niektore kobiety po prostu swedzi skora. a tez lubie sobie powkrecac niektore rzeczy. ale teraz jestem na lasce i nielasce tutejszej sluzby zdrowia i czekam do srody do wizyty...u lekarza rodzinnego ![]() trzymam kciuki moooocno za twoja wizyte! zobaczysz, z pewnoscia wszystko w normie ![]() ps. leukocyty w moczu tez mialam, ale wyslali do labolatorium mocz i mieli dzwonic jakby bylo cos niepokojacego. nie dzwonili wiec wierze ze ok ![]() eweska no wreszcie sie obijasz!! trzeba sie czasem poobijac, coby zbierac sily na porod blizniakow, a ze ty ciagle sprzatasz to ja ci w ten balagan nie wierze i zalecam obijanie sie do konca dnia, ba! nawet weekendu ![]() enchantress nie sluchaj takich historii, nie wiem czmeu ludzie opowiadaja ciezarnym takie rzeczy, odpoczywaj i w ogole nie mysl o takich historiach a sen tez calkiem niezly![]() jeju znowu bolesny skurcz, skad one sie tak nagle wziely!=!!?!?! |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Listopadowa ![]() ![]() ![]() enchantresss narobiłaś mi wczoraj apetytu na makaron z truskawkami i musiałam sobie dzisiaj zrobić :p Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-15 o 17:55 |
|
|
|
#3803 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3804 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo listopadowa ty w temacie co to sa te gormity???????? mlody mi pokazywal jakas ksiazeczke?katalog? ale nie bardzo umiem sie dowiedziec co to??? teraz musze sie dzielic kompem bo oglada bohaterow z hero faktory Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
ja wcz jadlam truskawy z bita smietana, ale z makaronem?????
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ugotowałam makaron świderki. Z kilograma truskawek, odłożyłam kilka, które pokroiłam na małe kosteczki a resztę zmiksowałam ze śmietaną i 2 łyżkami cukru. Polałam tym później makaron i posypałam kawałkami truskawek, które zostały
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
We wtorek ok. 14-ej mąż mnie wywiezie do rodziców, zwinie mojego tatę i najpierw będą musieli opróżnić i zdemontować kuchnię, pomalować, poczekać aż wyschnie, wszystko pomyć, poukładać na miejsce i tyle. Pewnie zrobią to wszystko we wtorek, bo przedpokój też im tak zszedł, ale mąż nie pozwala mi nic sprzątać, ani ruszać i mam pozwolenie wejścia do mieszkania dopiero jak wszystko nie tylko wyschnie, ale też się wywietrzy, więc pewnie mnie wpuści dopiero w czwartek. W tym tygodniu też tak było. On się bardzo martwi, bo niedawno nasza znajoma urodziła w 9 miesiącu martwe dziecko, a tydzień wcześniej była przy malowaniu pokoju. Mąż jest teraz bardzo przewrażliwiony, chociaż wiadomo, że to mógł być zwykły zbieg okoliczności. Ostatnio jak mąż kleił coś super glue, to poszedł do piwnicy
Siasiek, JanuszAgnieszka cieszę się, że u was już lepiej i niedługo będziecie w domkach ![]() Mary poziomkowa trzymaj się i zdrowiej szybko z tego zapalenia płuc Moniqac śliczny już masz kącik do spania dla Szymona Trzymam za wizytę.Moria gratuluję udanej wizyty ![]() Kwiatecek no faktycznie jakiś nieprzyjemny ten twój lekarz |
|
|
|
#3807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jejciu ślinę mam przy samych kostkach
|
|
#3808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzmi pysznie, nawet sobie to potrafie zwizualizowac![]() Cytat:
wiesz jak sie slyszy takie historie to idzie pasc, no i dobrze ze tylko 2 dni, kurcze to juz ostatnie chwile, takze dobrze ze nie dluzej moj tz wyjedzie 27.04 do 4.05 go nie bedzie, i ja tez sie chyba wyprowadze do rodzicow, zobaczymy co z nogami bedzie,a wrocimy do mieszkania juz malutkim
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede przy malowaniu![]() mam nadzieje ze nie skonczy się źłe
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnym razem zrobię bez śmietany,z samym musem truskawkowym. Zobaczymy, które lepsze![]() Też nienawidzę słuchać takich historii, strasznie się później denerwuję i myślę o rzeczach, o których nie powinnam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Przyznam, że nie spotkałam nigdy nikogo tak mówiącego, zresztą ciężko chyba spotkać 

zestresowałam się i wszystko mi się pomieszało
. tak... wizytka o 18.30, a mam nadzieje, że to jest bardziej 'norma" niż "nienorma" 

.. a następnego dnia po jakiś dodatkowych badaniach wykryli u niej dość poważną wadę serduszka ... (tłumaczył o co chodzi, ale chyba ja nie potrafię tego Wam wytłumaczyć) i musi mieć wykonaną operację gdzieś w Warszawie czy Krakowie, najlepiej w pierwszym miesiącu życia, a tam w szpitalach miejsc nie ma i musi biedna malunia czekać, aż się się zwolni jakieś .. popłakałam się jak opowiadał, bo sam miał łzy w oczach jak o tym mówił 

, Gusia, Moria (śliczny brzuszek i chyba sporo urósł?
Wtedy to już by tylko zostało wezwanie karetki. Bo w aucie nie mam zamiaru rodzić
Co za gość

za dzisiejsze wizytki!

] i termometr do wody
.
klask i: