Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 16:44   #3781
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

gusia też mialam wrazenie ze go nie uniose, ale nie ma tak źle;P czasem go nawet nie czuje

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moniqac, to taka gwara bardziej, wkleiłam przykład, jako ciekawostkę. Bo to niewątpliwie ciekawostka Przyznam, że nie spotkałam nigdy nikogo tak mówiącego, zresztą ciężko chyba spotkać

Ciociu Grazin, miejmy nadzieję, że Hanutka posłucha Cię

Idę robić manicure i pedicure, z tym drugim to będzie hardcore
oczywiści eże posłucha cioci:P mam bardzo dobre podejscie do dzieci, część mnie uwielbia a część się boi:P ale słuchają wiec sie nie obawiaj dwa tyg masz spokoju
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ych... a teraz zaczęłam przeglądać książki i google i wyczytałam:
- stan przedrzucawkowy
- gestoze

to dopiero teraz mi skoczyło .

ochanie przepraszam niuniu zestresowałam się i wszystko mi się pomieszało . tak... wizytka o 18.30, a mam nadzieje, że to jest bardziej 'norma" niż "nienorma" u mnie.

dziękuje .

musze się jednak spakować.
MONIKA!!! jak ja Cie za chwile strzele w ucho!
nie no wypadałoby Ci odciąć google...
nie czyutaj takich głupot. bo sie tylko nakręcasz. zdaj się na lekarza juz na prawdę nie długo!
nie wiem co to gastroza ale stanu przedrzucawkoweo nie masz wariatko
zjedź se loda i poczekaj godzine i do lekarza a nie czytaj głupoty jak chcesz poczytać głupoty to sobie wejdź na stronę sejmu
Stary 2011-04-15, 16:54   #3782
eweska
Moderatoreska

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
gusiu .

eweska - masz racje, musze to sobie powtarzać.... strasznie sie można wkręcić, a ja zawsze byłam przeciwniczką googlowania objawów choroby lub pseudo-objawów.

taaa... ale 80% na ktg to miałaś Ty nie ja i tego nie czułaś - Ty jestes jak cyborg normalnie .
Bo to pewnie przepowiadające i nic nie czułam, ani trochę, leżałam sobie normalnie jak zwykle, to już w domku bardziej czasami napina mi się brzuch niż wtedy przy tym 80% skurczu, nawet babka się mnie pytała czy czułam ten skurcz, że brzuch powinien mi się napiąć, mówiłam jej że napiął się ale nie jakoś specjalnie :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 16:58   #3783
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

gdzie jest daisy??
Stary 2011-04-15, 17:00   #3784
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
gdzie jest daisy??
Czyta watek :P
Stary 2011-04-15, 17:02   #3785
Klaterina
Zadomowienie

violisia super brzuszek
MoniaK przynajmniej spróbuję, a co z tego wyjdzie to się zobaczy
anula_81 jaaaasne, pychota, aż mam jęzor do podłogi
Kwiatecek, ja bym tego lekarza tak ostro z buta za teksty i podejście, ajjjjjjjjjj:p ala:
moniqac mi wyniki moczu wyszły niedawno poawyżane i pozaniżane przy niektórych wartościach, lekarz stwierdził, że część od samej ciąży część od przeziębienia, ja się nie znaju ale skoro powiedział, że po ciązy powinno wrócić do normy to się nie martwię, na pewno gin sie wypowie więc nie martw się na zapas
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:05   #3786
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Czyta watek :P
haha a to wstreciuszek nie odzywa sie:P
jakos nigdy na to nie patrze kto przegląda
Stary 2011-04-15, 17:08   #3787
enchantresss
Rozeznanie

Nadal żadna nie urodziła ??!!
Zaraz będę nadrabiać , ale z tego co widzę to chyba nie

Ja dziś byłam już naprawdę ostatni raz w szkole .. Więcej mnie tam siłą nawet nie zaciągną .. Mieliśmy mieć 4godziny powtórki do matury z polskiego, więc poszłam, że może jeszcze coś ciekawego się douczę czy coś, a tu w ramach powtórki kochana sorka zrobiła nam maturę próbną i przez 2 godz nie mogłam się z ławki ruszyć, a siku mi się tak chciało, że myślałam, że popuszczę Ja nie wiem jak ja na normalnej maturze wytrzymam , chyba pampers jakiś sobie zaaplikuję

..a potem jeszcze kolega z klasy mi opowiadał , że jego siostra kilka dni temu urodziła córeczkę .. w 39 tc , z zapaleniem płuc .. a następnego dnia po jakiś dodatkowych badaniach wykryli u niej dość poważną wadę serduszka ... (tłumaczył o co chodzi, ale chyba ja nie potrafię tego Wam wytłumaczyć) i musi mieć wykonaną operację gdzieś w Warszawie czy Krakowie, najlepiej w pierwszym miesiącu życia, a tam w szpitalach miejsc nie ma i musi biedna malunia czekać, aż się się zwolni jakieś .. popłakałam się jak opowiadał, bo sam miał łzy w oczach jak o tym mówił

..coraz bardziej się boję o zdrowie Gabi

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:18   #3788
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dawno brzusia nie wrzucałam. Jakość bardzo kiepska, bo moim telefonem robiłam ale chyba coś tam widać, że rośnie tydzień 30
rośnie i coraz ładniej wygląda

moniqac masz zakaz chodzenia po innych stronach niż wizaż, tylko niepotrzebnie sobie podnosisz ciśnienie, a przecież za chwile na wizytę lecisz i wszystko będziesz wiedziała, tak więc weź loda zjedz i się zrelaksuj a my tu juz kciuki będziemy trzymać

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:19   #3789
listopadowa80
Zakorzenienie

Klaterina (podziwiam za chęć stosowania pieluch tetrowych, Gusia, Moria (śliczny brzuszek i chyba sporo urósł?), Aguś, Cucciola, Mary
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość

My jednak zdecydowaliśmy się na tą Zaspę... ale to wszystko zależy no właśnie, czy zdążymy dojechać Bo jak zacznę rodzić o godzinie 15.00 to może być problem hehe Mój TŻ stwierdził, że będziemy się kierować w stronę Zaspy i jak nie dam rady dalej, to zjedziemy albo do Redłowa, albo na Kliniczną... no zobaczymy jak to będzie... Oby szybko, bez komplikacji i mało boleśnie nie ważne gdzie
Przez miasto jedziecie?
Ja właśnie się zastanawiam czy nie byłoby tak lepiej, zwłaszcza w ciągu dnia. Niby mieszkam blisko obwodnicy (więc taki mi wygodniej), no ale jak odpukać jakaś kolizja czy wypadek będzie to lipa. Mała szansa żeby gdzieś zjechać Wtedy to już by tylko zostało wezwanie karetki. Bo w aucie nie mam zamiaru rodzić

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

Grazin nie będę dyżurną, bo dziewczyny mnie nie chcą
chcą, chcą
Tylko myślałam bardziej o mamusi czerwcowej, bo w planach chyba były 2 dyżurujące

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i znowu zla to jakis imbecyl a nie lekarz!
Przed wizyta mialam ktg, wykazalo duzo skurczy, zbadal mnie, szyjka mieciusia, rozwarcie dalej na palec. Mowil ,ze ten rozowy sluz to od rozwierania szyjki, mowilam mu tez o tym ,ze od 5 dni nie moge jesc bo zaraz kibelek i te mdlosci, ale on tam nic ani slowem na to. Myslam ,ze da skierowanie do szpitala, tak sie umawialismy tydzien temu, i mu o tym przypomnialam. Ale stwierdzil,ze moze mnie by czekac az sie samo rozkreci, a ja mowie, jak sie zamo zacznie to do szpitala do niego nie dojade bo to kawal drogi, a on mi na to: TO URODZI PANI W DOMU. No juz myslalam ,ze sie zagotuje ze zlosci, to dodal :jesli bardzo pani chce to w czwartek mam dyzur w szpitalu, przyjedzie pani rano , obejrze pania i zadecyduje czy zostawie w szpitalu. A jak pani nie przyjedzie to prosze normalnie za tydz w piatek przyjsc na wizyte do przychodni to sie umowimy na moj dyzur po swietach. O I TYLE SIE DOWIEDZIALAM, NO ZWYCZJNIE ROBI SOBIE ZE MNIE JAJA
Co za gość

Cytat:

Hematokryt 36, czyli 1 poniżej normy, na szczęście hemoglobina 12,9, ale marwi mnie mocz;
białko: ślad
leukocyty - obecne - czyli od ostatniego badania w marcu dalej mam obecne. Brałam furagin, teraz urosept i dalej są. Cholera.
ostatnio miałam leukocytów 10-20 (przy normie do 5), eraz mam 20-30!!! .
skąd tyle tego? co to może onzaczać? masakra
i jeszcze bakterie: d liczne
No i białko nagle?
I ph 7!

Masakra.
Moniqac, zaraz Ciebie przełożę przez kolano.
wyniki moczu nie są wcale aż takie złe - białko śladowe przecież, pH moczu fizjologicznie jest do 8.
A bakterii trochę masz za dużo, ale to nie jest drastyczny wzrost.

Ciśnienie też masz ok.. Ja ostatnio miałam 157/80 i co prawda dostałam Dopegyt (którego nie łykam, bo w domu mam niższe), ale niepokojące ciśnienie to wtedy, gdy rozkurczowe jest powyżej 90.

Jaka cholestaza? Szalonaaaaa
Mnie też swędziała cała skóra i cholestazy nie mam (robiłam badania)

No ban na internet to się Tobie należy jak nic

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

podobno chlopcom sie nie spieszy tak jak dziewczynkom
A coś w tym jest
Ja po terminie latałam po centrach handlowych, chodziłam do kina na komedie, obleciałam całe zoo i seksy też były i ... nic

Violisia, ale chudzinka z Ciebie! Ślicznie wyglądasz

Cytat:

Ja musiałam skrócic sznurki z których wisiały maskotki, bo tez nisko zwisa karuzela.
i Ty tez bardzo ładny kącik urządziłaś ;

.
Dziękuję
Faktycznie to jest myśl
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:20   #3790
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Nadal żadna nie urodziła ??!!
Zaraz będę nadrabiać , ale z tego co widzę to chyba nie

Ja dziś byłam już naprawdę ostatni raz w szkole .. Więcej mnie tam siłą nawet nie zaciągną .. Mieliśmy mieć 4godziny powtórki do matury z polskiego, więc poszłam, że może jeszcze coś ciekawego się douczę czy coś, a tu w ramach powtórki kochana sorka zrobiła nam maturę próbną i przez 2 godz nie mogłam się z ławki ruszyć, a siku mi się tak chciało, że myślałam, że popuszczę Ja nie wiem jak ja na normalnej maturze wytrzymam , chyba pampers jakiś sobie zaaplikuję

..a potem jeszcze kolega z klasy mi opowiadał , że jego siostra kilka dni temu urodziła córeczkę .. w 39 tc , z zapaleniem płuc .. a następnego dnia po jakiś dodatkowych badaniach wykryli u niej dość poważną wadę serduszka ... (tłumaczył o co chodzi, ale chyba ja nie potrafię tego Wam wytłumaczyć) i musi mieć wykonaną operację gdzieś w Warszawie czy Krakowie, najlepiej w pierwszym miesiącu życia, a tam w szpitalach miejsc nie ma i musi biedna malunia czekać, aż się się zwolni jakieś .. popłakałam się jak opowiadał, bo sam miał łzy w oczach jak o tym mówił

..coraz bardziej się boję o zdrowie Gabi
takich historii najlepiej nie czytać, nie słuchać, nie oglądać. wiadomo ze czasem zdarzają się przykre rzeczy, ale musimy być dobrejk myśli że nasze dzieciaczki sa i bedą zdrowe.
ja jak poczytałam kiedys o śmierci dzieci przy porodzie to dwa dni ryczałam i mialam doła:/
Stary 2011-04-15, 17:24   #3791
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno brzusia nie wrzucałam. Jakość bardzo kiepska, bo moim telefonem robiłam ale chyba coś tam widać, że rośnie tydzień 30
Fajniutki jest
Stary 2011-04-15, 17:24   #3792
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
i wiecie co mnie jeszcze niepokoi?!
to że mnie dłonie zaczęly swędzieć.... oczywiście teraz wyczytałam coś innego jeszcze:

cholestaza.

zaraz padne ze stresu.
Kochanie , nie panikuj będzie dobrze , nie ma co się stresować na zapas ! Słowa mojego gina : ''kobiety w ciąży nie powinny mieć internetu'' .. czasem się z nim zgadzam

Cytat:
śliczniutki

Cytat:
Przed wizyta mialam ktg, wykazalo duzo skurczy, zbadal mnie, szyjka mieciusia, rozwarcie dalej na palec. Mowil ,ze ten rozowy sluz to od rozwierania szyjki, mowilam mu tez o tym ,ze od 5 dni nie moge jesc bo zaraz kibelek i te mdlosci, ale on tam nic ani slowem na to. Myslam ,ze da skierowanie do szpitala, tak sie umawialismy tydzien temu, i mu o tym przypomnialam. Ale stwierdzil,ze moze mnie by czekac az sie samo rozkreci, a ja mowie, jak sie zamo zacznie to do szpitala do niego nie dojade bo to kawal drogi, a on mi na to: TO URODZI PANI W DOMU. No juz myslalam ,ze sie zagotuje ze zlosci, to dodal :jesli bardzo pani chce to w czwartek mam dyzur w szpitalu, przyjedzie pani rano , obejrze pania i zadecyduje czy zostawie w szpitalu. A jak pani nie przyjedzie to prosze normalnie za tydz w piatek przyjsc na wizyte do przychodni to sie umowimy na moj dyzur po swietach. O I TYLE SIE DOWIEDZIALAM, NO ZWYCZJNIE ROBI SOBIE ZE MNIE JAJA
ehh .. nie musisz mieć skierowania do szpitala żeby Cię przyjęli w razie w. Jak Cię coś niepokoi , są skurcze - jedź na IP i w tyłeczku miej tego swojego gina . A na takich lekarzy chamów też trafiałam
Zainteresowanie i szacunek pierwszy raz otrzymałam idąc na prywatną wizytę a tak to miałam wrażenie , że mi łaskę lekarze robią .. i co wizytę się stresowałam jak głupia ..

Cytat:
aha to czop śluzowy kotki:P hihi
to poszukam innego

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Znalazlam fragment tego tekstu:

Przed trzecim Maja, po fajrancie w naszym fyrtlu na Czyżkówku nikt nie bumelował. Każdy robił, co do niego należało. Nawet frechowny nygus brał wymborek i szruber. A który próbował się wymigać, dostawał od matki ścierą w sznupę i gnał w tę pędy do roboty. Robiło się jeszcze zakupy w pobliskiej kolonialnce albo innym składzie (wiadomo, futer musi być, a we święto wszystko zakietowane), potem wywieszało fany, żeby furtały jak drachle i już było ajnfach.
Wieczorem rejwach w kąpielce. War w kotle buzujący na westfalce, mydło i szwamka durch w robocie. Kto fertyś gibko do wyrka i spać.
We świąteczny poranek, po śniadaniu, każdy oblekał co miał najlepszego w szafonierce, żeby nie było poruty. (Po drodze pierduśnice przecie ślipiały, że aż strach, a pote4m trajkotały w domu jak opętane.) A więc panie wypindraczone w nowe - specjalnie sztrykowane cwyterki, a jak było cieplej, to cieńciejsze bluzki i oczywiście akuratne kapelusze. Panowie obowiązkowo ancugi z westkami. O tym,że któryś wyszedłby bez kapelusza, nie było w ogóle mowy. Małe bajtle krótkie galotki, czyste jaczki, rajtuzy i świeżo wybielone pepegi. Większe lorbasy do koszul szlajfki ze zamszu i wyglancowane trzewiki. Niektóre to miały nawet glazejki. Tak usztyftowane, do kościoła.

[no dobra, znalazlam jeszcze kilka wyrazow z tego tekstu, ktorych nadal uzywam, ale juz Wam oszczedze ]

Aha i ponawiam pytanie - czy jak czop odejdzie to sie dzieje cos strasznego czy sie nic nie dzieje???
o rany . nic nie kum kum mój blond beret

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Poziomeczka, przeczytałam, że choróbsko Ciebie dopadło. Kuruj się Kochana, dużo zdrówka życzę

za dzisiejsze wizytki!

Dzisiaj zmierzyłam obwód brzucha - ostatnio (chyba ze 2 tyg. temu) było 103 cm, a dzisiaj 109. Ciekawe czy to Mała w tak ekspresowym tempie rośnie, czy wód przybywa...

Wklejam zdjęcia łóżeczka. Co prawda nie ma ochraniaczy i baldachimów..., no ale mam nadzieję, że nie wygląda źle
królewskie łoże

Cytat:
Aha - i łóżeczko mojego synusia i pościel już stoi w sypialni .
TZ się chyba przeraził presja czasową i wziął się do roboty .
śliczneeee
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Andziot z tym kataklizmem to nie żartujesz?
Przeraziło mnie troche !!!!!!
Bo ja nie spałam od 1 do 5 rano i jak wreszcie usnelam to przysnilo mi sie ze wstaje w nocy na siku a potem ide standardowo do kuchni sie napic a tu okazuje sie ze sciana pekla i sie przesunął cały blok i tak pare ścian w mieszkaniu, ziemia się rozstąpiła. Ludzie na korytarzu wynosza po schodach meble i woda się leje z rur i po schodach. Biegnę do męża i go budzę a on przerażony stanął w przedpokoju patrzy na to wszystko i mówi: "No to jednak pójdę zrobić sobie kawę" a ja w płacz !!!!
czytam tak o tych Waszych dzisiejszych koszmarach nocnych i aż nie wiem czy mój opowiadać .. otóż śniło mi się , że pod moim blokiem (!!!) była plaża .. przyjeżdżali ludzie normalnie się opalać .. a jakieś 500m dalej, pod Tesco była kolejna plaża . No i umówiłam się z koleżankami, że idziemy na plażę ..... Wychodzimy ode mnie z bloku, a one pod moim blokiem na piasku sobie ręczniki rozłożyły .. No to ja wielka awantura, że oszalały, bo ja nie będę z tym brzuchem przed moimi sąsiadkami leżeć , bo już i tak stare mochery plotkują, że taka gówniara w ciąży i one nie chciały za nic iść na tą plażę pod Tesco, a ja wpadłam w taką rozpacz.. i sama poszłam

to by było na tyle z mojego koszmaru dzisiejszego
ale też był straszny, wierzcie mi

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-15, 17:30   #3793
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Pospalam dzis do 11 i zal bylo wstawac
Wysprzatalam kuchnie na glanc i padam. Musze dozowac sobie wysilek zeby potem calego dnia i pol nocy nie umierac z powodu bolacego krzyza
Teraz odpoczywam. maly dzis ma dzien swira wiec mamusia spokojna
aha przyszla bluzka [jest przewielka ] i termometr do wody
ja dzisiaj tez zaszalałam, chyba mnie dopadlo sumienie, dziewczyny codziennie cos robią a ja nic, wiec w koncu sie wzielam za robotę
teraz moje stopy przez to okrutnie cierpią

Cytat:
proszę Cię nie załamuj...:mdleje :

Cytat:
ochanie przepraszam niuniu zestresowałam się i wszystko mi się pomieszało . tak... wizytka o 18.30, a mam nadzieje, że to jest bardziej 'norma" niż "nienorma" u mnie.
spoko, myslalam ze moze mi sie pomieszalo, ostatnio stale cos przekrecam wysylam post i musze go za kazdym razem edytowac bo robie bledy
za wizyte!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:30   #3794
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:

Przez miasto jedziecie?
Ja właśnie się zastanawiam czy nie byłoby tak lepiej, zwłaszcza w ciągu dnia. Niby mieszkam blisko obwodnicy (więc taki mi wygodniej), no ale jak odpukać jakaś kolizja czy wypadek będzie to lipa. Mała szansa żeby gdzieś zjechać Wtedy to już by tylko zostało wezwanie karetki. Bo w aucie nie mam zamiaru rodzić

A coś w tym jest
Ja po terminie latałam po centrach handlowych, chodziłam do kina na komedie, obleciałam całe zoo i seksy też były i ... nic
My też bardzo blisko wjazdu na obwodnice mieszkamy ale to wszystko chyba będzie zależało od godziny... bo jak to będzie w nocy, to raczej na pewno przez miasto będziemy jechać... a jak w godzinach szczytu to sama nie wiem... ale chyba też miasto... zawsze jednak można jakoś objechać albo coś... a z tą nasza obwodnicą to jednak krucho jest... nie dość, że wszędzie porozkopywane te zjazdy, to jeszcze jak się zdarzy jakiś wypadek to już "amen w pacierzu"

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:37   #3795
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

A coś w tym jest
no dokładnie, znam niejeden taki przypadek ze mama z chlopcem przenosiła ciąże ale nie dolujmy nasze wizazowe mamy dziewczynek

lece lozeczko ubierac...pozniej kolacyjka i moj filmik

enchantresss
kolega zle postapil opowiadajac tobie takie przykre historie, nie mozemy do siebie dopuszczac mysli ze nasze dzieciaczki beda chore itd... na pewno beda sliczne, kochane i ZDROWE
a sen dobry zycze milego seansu serialowego
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:38   #3796
moniqac
Zadomowienie

jade .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:39   #3797
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

1. slicznie brzusie dzisiaj sie pokazaly na wizazu
2. mimbi gratki

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
te czopy co wyskakują w google są ZWIERZĘCE dziewczyny !
już widziałam je wcześniej, a poszukuję ludzkiego. "przepraszam, nie widziała pani może kobiecego czopa śluzowego?"
sania

moria gratuluje wagi iguski klask i:
normalnie padam jak mysle ze to juz za tydzien.
morius mojej babci kiedys wyskoczylo pod 300 na 200, wiesz co bylo przyczyna? slabe baterie. moze tez twoje padaja? brzusio rewelacja

Cytat:
ale wredny, moze faktycznie czeka na COS
Cytat:

Hematokryt 36, czyli 1 poniżej normy, na szczęście hemoglobina 12,9, ale marwi mnie mocz;
białko: ślad
leukocyty - obecne - czyli od ostatniego badania w marcu dalej mam obecne. Brałam furagin, teraz urosept i dalej są. Cholera.
ostatnio miałam leukocytów 10-20 (przy normie do 5), eraz mam 20-30!!! .
skąd tyle tego? co to może onzaczać? masakra .
i jeszcze bakterie: d liczne .
No i białko nagle?
I ph 7!

Masakra.
moniqac nie stresuj sie za chwilke wizyta

a ja dzisiaj bylam na spacerku wozkiem (nie nie pchalam, tz mnie pchal, cudna pogoda, nie wyobrazam sobie usiedziec na dupsku w domu caly dzien. )

kurde za godzine ten pieprzony zastrzyk. dzisiaj robie sama, fuuuuuuuuuuuuj
Stary 2011-04-15, 17:42   #3798
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
jade .
na pewno wszystko bedzie dobrze!

moze ktos bedzie tak mily i pojdzie za mnie na zakupy????
Stary 2011-04-15, 17:44   #3799
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
My też bardzo blisko wjazdu na obwodnice mieszkamy ale to wszystko chyba będzie zależało od godziny... bo jak to będzie w nocy, to raczej na pewno przez miasto będziemy jechać... a jak w godzinach szczytu to sama nie wiem... ale chyba też miasto... zawsze jednak można jakoś objechać albo coś... a z tą nasza obwodnicą to jednak krucho jest... nie dość, że wszędzie porozkopywane te zjazdy, to jeszcze jak się zdarzy jakiś wypadek to już "amen w pacierzu"
Co prawda żeby w takiej sytuacji trafić na zakorkowaną obwodnicę to trzeba by mieć strasznego pecha, no ale po co ryzykować
A którędy pojedziemy to w sumie w praniu wyjdzie... Choć znając mojego Tż-ta to pewnie będzie się pchać na obwodnicę.

Cytat:
no dokładnie, znam niejeden taki przypadek ze mama z chlopcem przenosiła ciąże ale nie dolujmy nasze wizazowe mamy dziewczynek

Z moich znajomych tylko jedna nie przenosiła chłopca - urodziła w 36 t.c. Reszta chłopaków po terminie - i to z reguły tydzień/dwa tyg.

A dziewczynki poprzychodziły na świat terminowo

......................... ......................... ......................... ......................... .............
Idę postrzelać w Gormity Żebyście widziały jak sobie oko wytrenowałam
Stary 2011-04-15, 17:47   #3800
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

enchantresss
kolega zle postapil opowiadajac tobie takie przykre historie, nie mozemy do siebie dopuszczac mysli ze nasze dzieciaczki beda chore itd... na pewno beda sliczne, kochane i ZDROWE
a sen dobry zycze milego seansu serialowego

nom .. ale sama zapytałam 'jak mała?' .. spodziewałam się, że powie 'wszystko dobrze' a tu o ..

o cholera ! to już taka godzina ?? ale dzień mi zleciał
idę oglądać dobrze, że mi przypomniałaś, bo bym przegapiła

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-04-15, 17:48   #3801
anula_81
Zakorzenienie

akurat dzisiaj jak siedze w domu i prawie caly dzien nic nie robie to wy jakos malo piszecie zlosliwie chyba

ja sie zaczelam martwic bo dzidzia wariuje a brzuch mi twardnieje juz od jakis 2 godzin doslownie co chwile. masakra. i zaczyna mnie bolec na dole. mam nadzieje, ze przestanie bo mala ma jeszcze siedziec co najmniej do wielkanocy!

mimbi super te kosmetyki! jakie fajne kolory blyszczykow normalnie chyba sobie jeszcze przed porodem kupie cos fajnego, a co

Paulizia ja dzis do 5:30 a ty do 11-stej? olaboga sie tam nie przemeczaj przesadnie co?
nasze dzieciaczki chyba sie zsynchronizowaly bo moja te wariuje na maxa od wczoraj! wieczorek to dawala taki popis, ze nie wiedzielismy kto tam siedzi w tym brzuchu bo napewno nie grzeczna dziewczynka
moniqac mnie tez swedza dlonie strasznie cala ciaze, ale wyniki mam dobre i lekarka mowi ze niektore kobiety po prostu swedzi skora. a tez lubie sobie powkrecac niektore rzeczy. ale teraz jestem na lasce i nielasce tutejszej sluzby zdrowia i czekam do srody do wizyty...u lekarza rodzinnego

trzymam kciuki moooocno za twoja wizyte! zobaczysz, z pewnoscia wszystko w normie
ps. leukocyty w moczu tez mialam, ale wyslali do labolatorium mocz i mieli dzwonic jakby bylo cos niepokojacego. nie dzwonili wiec wierze ze ok
eweska no wreszcie sie obijasz!! trzeba sie czasem poobijac, coby zbierac sily na porod blizniakow, a ze ty ciagle sprzatasz to ja ci w ten balagan nie wierze i zalecam obijanie sie do konca dnia, ba! nawet weekendu

enchantress nie sluchaj takich historii, nie wiem czmeu ludzie opowiadaja ciezarnym takie rzeczy, odpoczywaj i w ogole nie mysl o takich historiach a sen tez calkiem niezly

jeju znowu bolesny skurcz, skad one sie tak nagle wziely!=!!?!?!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:53   #3802
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
rośnie i coraz ładniej wygląda

Listopadowa

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
śliczniutki

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
[B]1. slicznie brzusie dzisiaj sie pokazaly na wizazu

enchantresss narobiłaś mi wczoraj apetytu na makaron z truskawkami i musiałam sobie dzisiaj zrobić :p

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-15 o 17:55
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:59   #3803
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

eweska no wreszcie sie obijasz!! trzeba sie czasem poobijac, coby zbierac sily na porod blizniakow, a ze ty ciagle sprzatasz to ja ci w ten balagan nie wierze i zalecam obijanie sie do konca dnia, ba! nawet weekendu
Tak naprawdę to ja obijać sie zacznę od poniedziałku w szpitalu
Stary 2011-04-15, 18:00   #3804
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Co prawda żeby w takiej sytuacji trafić na zakorkowaną obwodnicę to trzeba by mieć strasznego pecha, no ale po co ryzykować
A którędy pojedziemy to w sumie w praniu wyjdzie... Choć znając mojego Tż-ta to pewnie będzie się pchać na obwodnicę.

Z moich znajomych tylko jedna nie przenosiła chłopca - urodziła w 36 t.c. Reszta chłopaków po terminie - i to z reguły tydzień/dwa tyg.

A dziewczynki poprzychodziły na świat terminowo

......................... ......................... ......................... ......................... .............
Idę postrzelać w Gormity Żebyście widziały jak sobie oko wytrenowałam
ja tez nie przenosilam, 34t,5 d

ooo listopadowa ty w temacie co to sa te gormity????????
mlody mi pokazywal jakas ksiazeczke?katalog? ale nie bardzo umiem sie dowiedziec co to???

teraz musze sie dzielic kompem bo oglada bohaterow z hero faktory

Cytat:
na pewno wszystko bedzie dobrze!

moze ktos bedzie tak mily i pojdzie za mnie na zakupy????
spoko, "skocze", tz mnie wysyla ze 3 razy dziennie, dzisiaj kazal psa gonic

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
enchantresss narobiłaś mi wczoraj apetytu na makaron z truskawkami i musiałam sobie dzisiaj zrobić :p
gusia a jak to sie robi?
ja wcz jadlam truskawy z bita smietana, ale z makaronem?????
Stary 2011-04-15, 18:07   #3805
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

gusia a jak to sie robi?
ja wcz jadlam truskawy z bita smietana, ale z makaronem?????
Powiem szczerze, że improwizowałam Ugotowałam makaron świderki. Z kilograma truskawek, odłożyłam kilka, które pokroiłam na małe kosteczki a resztę zmiksowałam ze śmietaną i 2 łyżkami cukru. Polałam tym później makaron i posypałam kawałkami truskawek, które zostały

06.07.2011
Stary 2011-04-15, 18:08   #3806
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
to na ile bedziesz musiala sie wyniesc? ile zajmie malowanie?
We wtorek ok. 14-ej mąż mnie wywiezie do rodziców, zwinie mojego tatę i najpierw będą musieli opróżnić i zdemontować kuchnię, pomalować, poczekać aż wyschnie, wszystko pomyć, poukładać na miejsce i tyle. Pewnie zrobią to wszystko we wtorek, bo przedpokój też im tak zszedł, ale mąż nie pozwala mi nic sprzątać, ani ruszać i mam pozwolenie wejścia do mieszkania dopiero jak wszystko nie tylko wyschnie, ale też się wywietrzy, więc pewnie mnie wpuści dopiero w czwartek. W tym tygodniu też tak było. On się bardzo martwi, bo niedawno nasza znajoma urodziła w 9 miesiącu martwe dziecko, a tydzień wcześniej była przy malowaniu pokoju. Mąż jest teraz bardzo przewrażliwiony, chociaż wiadomo, że to mógł być zwykły zbieg okoliczności. Ostatnio jak mąż kleił coś super glue, to poszedł do piwnicy Stwierdził, że woli dmuchać na zimne. Ale tak sobie myślę, że może i słusznie, bo ja różnie reaguje, w zeszłym roku z pracy wywiozło mnie pogotowie, bo robili gładź i malowali biuro obok, a ja dostałam wysypki, temperatura ponad 39 stopni i zaczęłam się dusić, także widocznie na niektóre środki mam uczulenie. Piszę niektóre, bo jak malowaliśmy 2 lata temu nasze mieszkanie, to sama leciałam z wałkiem i nic mi nie było, więc pewnie też zależy jakie toksyny są w danej farbie.

Siasiek, JanuszAgnieszka cieszę się, że u was już lepiej i niedługo będziecie w domkach

Mary poziomkowa
trzymaj się i zdrowiej szybko z tego zapalenia płuc

Moniqac śliczny już masz kącik do spania dla Szymona Trzymam za wizytę.

Moria gratuluję udanej wizyty

Kwiatecek no faktycznie jakiś nieprzyjemny ten twój lekarz

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:10   #3807
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Powiem szczerze, że improwizowałam Ugotowałam makaron świderki. Z kilograma truskawek, odłożyłam kilka, które pokroiłam na małe kosteczki a resztę zmiksowałam ze śmietaną i 2 łyżkami cukru. Polałam tym później makaron i posypałam kawałkami truskawek, które zostały
jejciu ślinę mam przy samych kostkach

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:13   #3808
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
powiadasz ze dobre? brzmi pysznie, nawet sobie to potrafie zwizualizowac jak dorwe truskawy to zrobie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
We wtorek ok. 14-ej mąż mnie wywiezie do rodziców, zwinie mojego tatę i najpierw będą musieli opróżnić i zdemontować kuchnię, pomalować, poczekać aż wyschnie, wszystko pomyć, poukładać na miejsce i tyle. Pewnie zrobią to wszystko we wtorek, bo przedpokój też im tak zszedł, ale mąż nie pozwala mi nic sprzątać, ani ruszać i mam pozwolenie wejścia do mieszkania dopiero jak wszystko nie tylko wyschnie, ale też się wywietrzy, więc pewnie mnie wpuści dopiero w czwartek. W tym tygodniu też tak było. On się bardzo martwi, bo niedawno nasza znajoma urodziła w 9 miesiącu martwe dziecko, a tydzień wcześniej była przy malowaniu pokoju. Mąż jest teraz bardzo przewrażliwiony, chociaż wiadomo, że to mógł być zwykły zbieg okoliczności. Ostatnio jak mąż kleił coś super glue, to poszedł do piwnicy Stwierdził, że woli dmuchać na zimne. Ale tak sobie myślę, że może i słusznie, bo ja różnie reaguje, w zeszłym roku z pracy wywiozło mnie pogotowie, bo robili gładź i malowali biuro obok, a ja dostałam wysypki, temperatura ponad 39 stopni i zaczęłam się dusić, także widocznie na niektóre środki mam uczulenie. Piszę niektóre, bo jak malowaliśmy 2 lata temu nasze mieszkanie, to sama leciałam z wałkiem i nic mi nie było, więc pewnie też zależy jakie toksyny są w danej farbie.
to dobrze ze tak o ciebie dba...
wiesz jak sie slyszy takie historie to idzie pasc, no i dobrze ze tylko 2 dni, kurcze to juz ostatnie chwile, takze dobrze ze nie dluzej

moj tz wyjedzie 27.04 do 4.05 go nie bedzie, i ja tez sie chyba wyprowadze do rodzicow, zobaczymy co z nogami bedzie,a wrocimy do mieszkania juz malutkim
Stary 2011-04-15, 18:18   #3809
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Siasiek, JanuszAgnieszka cieszę się, że u was już lepiej i niedługo będziecie w domkach

Mary poziomkowa
trzymaj się i zdrowiej szybko z tego zapalenia płuc

Moniqac śliczny już masz kącik do spania dla Szymona Trzymam za wizytę.

Moria gratuluję udanej wizyty

Kwiatecek no faktycznie jakiś nieprzyjemny ten twój lekarz
nienawidze takich rzeczy słuchac ja bede przy malowaniu
mam nadzieje ze nie skonczy się źłe
Stary 2011-04-15, 18:21   #3810
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
jejciu ślinę mam przy samych kostkach
Cytat:
powiadasz ze dobre? brzmi pysznie, nawet sobie to potrafie zwizualizowac jak dorwe truskawy to zrobie
Dla mnie pychotka Następnym razem zrobię bez śmietany,z samym musem truskawkowym. Zobaczymy, które lepsze

Cytat:
nienawidze takich rzeczy słuchac ja bede przy malowaniu
mam nadzieje ze nie skonczy się źłe
Też nienawidzę słuchać takich historii, strasznie się później denerwuję i myślę o rzeczach, o których nie powinnam.

06.07.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości