Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 18:26   #3811
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

po ktg okej
mala strasznie szalala
skurcze wykazywalo, ale mialam za slabo podlaczone bo mi baba zle podlaczyla
ale powiedzial, ze jakby cs sie dzialo jechac rodzic
a jak dotrzymam to w poniedzialek kolejne ktg i wizyta
Stary 2011-04-15, 18:27   #3812
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

wcz mialam badanie, a po badaniu bole silne jak na okres brzuch twardy. dzisiaj to samo, od rana napina mi sie non stop a boli jak cholera
Stary 2011-04-15, 18:29   #3813
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
[...]..a potem jeszcze kolega z klasy mi opowiadał , że jego siostra kilka dni temu urodziła córeczkę .. w 39 tc , z zapaleniem płuc .. a następnego dnia po jakiś dodatkowych badaniach wykryli u niej dość poważną wadę serduszka ... (tłumaczył o co chodzi, ale chyba ja nie potrafię tego Wam wytłumaczyć) i musi mieć wykonaną operację gdzieś w Warszawie czy Krakowie, najlepiej w pierwszym miesiącu życia, a tam w szpitalach miejsc nie ma i musi biedna malunia czekać, aż się się zwolni jakieś .. popłakałam się jak opowiadał, bo sam miał łzy w oczach jak o tym mówił

..coraz bardziej się boję o zdrowie Gabi
Enchan czy to aby nie bylo TRANSPOZYCJA DUZYCH TETNIC?
Moich znajomych to spotkalo. Na szczescie rodzila w Angli i maluchem zajeli sie od razu. W momencie zostal wyslany do najlepszej kliniki kardiologicznej w Anglii, a rodzicom zapewnili hotel w szpitalu na czas pobytu malego. Dzisaj Oskarek ma poltora roku i jest super rozwijajacym sie maluchem
I wiesz co? Dlatego ogromnie sie ciesze, ze rodze w Anglii, bo w razie jakichkolwiek przypadkow dziekciem zajma mi sie w momencie, a ja nawet grosza za to nie zaplace. Moze ludzie narzekaja na angielska sluzbe zdrowia, ale jak cos sie dzieje naprawde to wole byc w Anglii, a nie w Polsce gdzie wlasnie zdarzaja sie takie przypadki jak u kolegi siostry... strasznie przykre

Anulka to sama radosc jak maluchy rozrabiaja w brzuchu! Uwielbiam Co ja poradze, ze tak sobie spie? Korzystam poki moge, bo za okolo 5 tygodni skoczy sie ten dobrobyt

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wcz mialam badanie, a po badaniu bole silne jak na okres brzuch twardy. dzisiaj to samo, od rana napina mi sie non stop a boli jak cholera
Spoko kochana! Jeszcze tylko 3 tygodnie
Stary 2011-04-15, 18:31   #3814
listopadowa80
Zakorzenienie

Przegrałam, ehhh - ustrzeliłam tylko 4
Synuś trafił 7

I rozbolał mnie brzuch
Cytat:
ja tez nie przenosilam, 34t,5 d

ooo listopadowa ty w temacie co to sa te gormity????????
mlody mi pokazywal jakas ksiazeczke?katalog? ale nie bardzo umiem sie dowiedziec co to???

teraz musze sie dzielic kompem bo oglada bohaterow z hero faktory
Gormity to takie kolorowe figurki/ludziki.
O takie:
http://epee.com.pl/gormiti/gormiti.html

A na topie są jeszcze bakugany, ben 10 i bionicle

Cytat:
ja wcz jadlam truskawy z bita smietana, ale z makaronem?????
Ja uwielbiam makaron z truskawkami - gotuję makaron, w osobnej miseczce rozgniatam truskawki, dodaję cukier i śmietankę - mieszam i dodaję do ugotowanego makaronu. Mniam

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-04-15 o 18:33
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:37   #3815
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
moj tz wyjedzie 27.04 do 4.05 go nie bedzie, i ja tez sie chyba wyprowadze do rodzicow, zobaczymy co z nogami bedzie,a wrocimy do mieszkania juz malutkim
Agnieszka no pewnie, że jedź na ten czas do rodziców. Teraz musi ktoś o ciebie dbać

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:43   #3816
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Synuś trafił 7

I rozbolał mnie brzuch

O takie:

Ja uwielbiam makaron z truskawkami - gotuję makaron, w osobnej miseczce rozgniatam truskawki, dodaję cukier i śmietankę - mieszam i dodaję do ugotowanego makaronu. Mniam
Z ryzem tez sa pyszne

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Listopadowa ludzie lasu wymiataja!!!!
Stary 2011-04-15, 18:51   #3817
mazianka81
Rozeznanie

No jezdem

Juz po wizycie,wszystko ok, Gabrys ok 3400g wazy.

Gin mnie pytał czy moge normalnie chodzici ,bo mały tak bardzo nisko
jest,ze ledwo mógł głowke dojrzec na usg.

a jak weszłam to on do mnie " I co nie rodzi Pani jeszcze"??to ja mu opowiadam te moje skurcze co 5min wczorajsze,a on tak sie spojrzał jak na debila i w szoku,bo jak mnie na samolot wziął to 2cm rozwarcie,a tydz temu nic nie było.
i stwierdzil,ze to juz byly rozwierajace skurcze,i ze na dniach powinno byc po,
Najlepsze jest to,ze ja sie go pytam to kiedy mam jechac na IP,jak co 2-3 min bedą ,a on ,ze to juz za pozno,no to ja jak wczoraj mialam co 5 min pzrez 3h i mi sie rozwarcie zrobiło,to czy mam jechac jak znow takie małobolesne ,ale regularne beda,a on do mnie ,ze najwyzej Mąż odbierze no i teraz nie wiem,ale chyba jak znow takie bede miala to wezme torbe i pojade i tyle.

a jak do czwartku nie ur,to w czwartek na oddział mam na ktg jechac i torbe w razie w wziać.

Boze błagam o odejscie wód,wtedy wsio bedzie jasne

a co do kierowania na oddział,to nie tak szybko pzred terminem.
Kwiatecku lekarze licza termin na ok 40tc i pzred tym nie bedą raczej wywoływac,bo jakby cos sie z dzieckiem działo to potem oni odpowiadaja,dopiero po terminie,a tak to rzadko kierują,czekają az sie samo rozkreci,widzisz jak to u Agusi? tyle czasu ma skurcze i nic.

tylko nie powinien Ci wczesniej mowic,ze Ci da skierowanie,
poprostu jak bedziesz miala skurcze to jedz na Ip,ale tez nie powiedziane,ze Cie zostawia jak nie bedzie rozwarcia.
Tak to juz jest,ja tez sie martwie ze nie dojade.jak co 2-3 min to juz za pozno,to teraz mialam co 5 i tez nie,bo nie takie bóle i we tu bądz kobito madra.uff szok.

a teraz to mnie dopiero boli podbrzusze

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:52   #3818
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Z ryzem tez sa pyszne
uwielbiam truskawki z ryżem z makaronem też mogą być znów narobiłyście smaka ;p

Z tymi bólami i skurczami to ja już się pogubiłam, cały czas się boję że przegapię moment w którym powinnam jechać na porodówkę

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-04-15 o 18:54
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:56   #3819
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Z ryzem tez sa pyszne

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Listopadowa ludzie lasu wymiataja!!!!

Urocze ludki, co nie?

A z ryżem truskawek nie jadłam. Muszę spróbować, ale to pewnie jakoś w wakacje
Robisz ze śmietaną czy bez?

Aguś, ktg ok, ale w sumie nic z tego nie wynika...
Kochana, coś się osiągasz z tym porodem... A przecież któraś musi być pierwsza
Też mnie się wydaje, że po pierwszym porodzie kolejne się posypią

Chyba lecę do wanny, jakieś takie delikatne skurczyki odczuwam
Stary 2011-04-15, 18:56   #3820
Agnieszka.M
Rozeznanie

Mazianka piękną wagę ma Gabryś Rozwarcie na 2 cm, to już chyba żartów nie ma i w każdej chwili może się zacząć akcja. Moim zdaniem jak znowu będziesz miała takie skurcze, to tym razem powinnaś jechać do szpitala Trzymam

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 18:58   #3821
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Z ryzem tez sa pyszne
Fakt!! Pychotka, raz na deser gotowałam ryż na mleku a jak napęczniał dorzuciłam pokrojone truskawki i chwilkę jeszcze na kuchence trzymałam.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
No jezdem

a jak weszłam to on do mnie " I co nie rodzi Pani jeszcze"??to ja mu opowiadam te moje skurcze co 5min wczorajsze,a on tak sie spojrzał jak na debila i w szoku,bo jak mnie na samolot wziął to 2cm rozwarcie,a tydz temu nic nie było.
Najlepsze jest to,ze ja sie go pytam to kiedy mam jechac na IP,jak co 2-3 min bedą ,a on ,ze to juz za pozno,no to ja jak wczoraj mialam co 5 min pzrez 3h i mi sie rozwarcie zrobiło,to czy mam jechac jak znow takie małobolesne ,ale regularne beda,a on do mnie ,ze najwyzej Mąż odbierze no i teraz nie wiem,ale chyba jak znow takie bede miala to wezme torbe i pojade i tyle.

a jak do czwartku nie ur,to w czwartek na oddział mam na ktg jechac i torbe w razie w wziać.

wow w każdej chwili

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:00   #3822
spice1985
Zadomowienie

A ja dziś 4 razy "kuku" byłam jak to Agus mówi...A jeszcze teraz mąż zamawia pizze kebab...pycha...ale pewnie pójdę 5 raz:P Ale takie normalne kuku, nie biegunka. To normalne czy raczej już przesadzam?

mazianka spoko wodza, do pon się rozpakujesz

Makaron z truskawkami też lubię.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:01   #3823
listopadowa80
Zakorzenienie

Mazianka, gratuluję wizyty! Z Gabrysia kawał chłopa jak czytam
A nie chcesz być pierwsza przypadkiem? Kurde, no któraś musi
Stary 2011-04-15, 19:02   #3824
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

24kasia86; ojej kochany małż... że nic nie może córeczce zabraknąć mój pewnie też tak mysli, ale nigdy tego nie powiedział... zazdroszczę Ci ma zlote serduszko ! Tylko dbaj o mężusia, żeby się nie przepracował, bo taki dłuuugi nadmiar pracki może mieć niechciane skutki
39 tydzien ??
SZALENSTWO

anulka za dozartego ! ze tak o sobie powiedziałas!!
Z czego robiłaś de volaye? To się ze schabiku robi? Mam miesko, mam pieczarki, mam masełko... a nigdy nie robiłam
Czy robi się do tego panierkę ??
U nas tez szaro buro i ponuro
Wiesz jak sie dziś nałaziłam... byłam w tej poradni diabetologicznej, ona jest na początku kopernika (tu od strony rynku) a ja miejsce parkingowe znalazłam pod ogrodem botanicznym ! (swoja droga nie wiedziałam, ze takowy jest w Krk ) zipałam jak stara lokomotywa
W pierwszej chwili przeczytalam, że jezdziesz na zakupy do Szwajcarii hihi i dziwiłam sie jakim cudem masz 130 km

the_sania; jak to Ci sie sniło, że ogladałąs swoją kure ?????????????? hahah czy to znowu jakiś regionalizm mnie sie jeszcze dzidzia nigdy nie snila ;/ Oczywiscie trzymam kciuki aby obeszło sie bez nacinania i pękania

listopadowa, ja tez miałam ze 2 tygodnie temu 103 i w ogole dluugo miałam 102-103 i chyba az sobie też dzis albo jutro zmierze, bo może mi takze smignal brzus Waga nadal w miejscu.
Sliczne łózeczko i baardzo fajny przewijak ! Podoba mi sie
Byłam dzis na kontroli w poradni diabetologicznej, pani dr powiedziała, że jak nagle caly czas bedzie mi się ponad 140 utrzymywało, to położą mnie do szpitala aby dobrac insuline. Póki co w ciągu ostatnich 15 dni (mierze sie 6x dziennie) ponad 140 było chyba 7 razy, z czego 3x w ostatnich dwoch dniach, ale pani powiedziała, ze jak najbardziej stres działa podwyzszająco.. zreszta komu ja to tłumacze Ze zwierzaczkami na pewno tak samo.

mimbi, z tekstu Twojego Tatulka to baaardzo niewiele zrozumiałam a mało tego... czytałam niektore słowa jak pierwszoklasista- składając literki hihi Swietna gwara

Grazin, niewyjęta jestes z tymi kocim glutem hahahaha

moria ale duuza Igutka, na pewno jeszcze cosik śmignie przez tydzien niesamowite, że za tydzien o tej porze będziesz już ściskała swoją Królewne !!
Ja także dostałam dopegyt, ale pani dr powiedziała mi, że mam brać w razie "W"
Jak mam dobre ciśnienie, nie ma potrzeby sie szprycowac. Mysle, że u Ciebie jest podobnie.
Dokladnie to samo Ci pisałam, zestresował Cię 1 wynik a potem miałas nerwa przed każdym kolejnym... identycznie jest ze mna.. i pewnie z wieloma innym osobami
Twoje zdjęcie to już pamiątkowe i historyczne niemalże... Slicznie

Kwiatecek
no prosze Cie...i on tak całkiem powaznie tak mówił z tym urodzeniem w domu ? Chyba bym gościowi oczy wydłubała. Co za palant... być moze czeka na kase?? Chodziłaś do niego przed ciążą takze ?

moniqac, nie znam się na wynikach... ale Ty już pewnie w gabinecie, wiec trzymam kciuki i jak wrócisz opowiadaj od razu co u Was.
Bardzo ładna posciel, ja też celuję w jakąś taką stonowaną

Renessme ale ladniutki brzus i baardzo gustowny staniczek czy to komplet z dołem??

gusiu i violisiu - widać postępy w Waszych brzuszeczkach Rosną jak nalezy !! i tylko one rosną Reszta szczuplusia

Ja też musze sobie jakieś może zdjecie zrobić... mam to jedno, które w albumie - z 25 tc o ile dobrze pamietam, a dziś juz 33 stuknął
Tylko jeśli będę się zbierała do tego drugiego, jak do pierwszego, to musiałabym przynajmniej 50 tygodni byc w ciazy a nie planuje

andziotka pojechała w koncu ?? Hmm no mnie tylko może ten czop wydobywający się powstrzymywał.. sama odległość nie jest straszna.. podobnie ja jeżdzę do domku (30 km blizej)
Zależy jeszcze czy dobrą ma droge... bo w razie czego 160km można w 2h z małym haczykiem spoko pokonac.. chyba, ze jakieś wiochy po drodze no to juz nie tak kolorowo

Dziewczynki, jakie Wy wszystkie macie sny !! Jak nie Wasze maleństwa to jakieś kosmiczne przygody No i widzę, że przewodniczką stada wszędzie jest mary
Mnie sie prawie nic nie sni, albo nie pamietam

Moj gałgan (listopadowa, zapożyczyłam od Ciebie - spodobało mi sie ) wpadł do domu na 20 min, uprasował ciuszki na mecz i tyle go widziałam (oczywiscie wczesniej zadzwonił, że wychodzi z pracy, pogada z chłopakami z 20min na wsi i przyjezdza do domu) No i faktycznie postał na wsi.... a teraz na swoja wisełke. Mecz na 20.oo więc moze ok 22.30 sie zwlecze do domu
i tym sposobem znów sama

A teraz nadrabiam dalej

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:03   #3825
Aliczka88
Zadomowienie

Grazin... Co my byśmy bez Ciebie zrobiły gdyby nie Twój KOCI CZOP śluzowy w życiu byśmy nie wiedziały kiedy spodziewać się porodu

Aguś.... Zrób coś!! Jedz już na porodówkę!! Mi się to wydaje że juz z miesiąc rodzisz bidulo! Zaszalej dziś z Małżem ze 4x

Moniqac za te głupoty co piszesz!!!!! Ty ty ty!!

Czekam na Małża bo jeszcze nie wrócił. Mam straszną zgagę po Kubusiu Juz nie bede go pić

Robie na kolacje frytki z posypką

Trzeba usmażyć frytki, zetrzeć na nie ser żółty i polać wszzystko śmietaną z wyciśniętym czosnkiem i przyprawą kebab-gyros odlot!!!! Nie liczymy w tym przypadku kalorii moje drogie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:03   #3826
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
gusia a jak to sie robi?
ja wcz jadlam truskawy z bita smietana, ale z makaronem?????
U mnie to nawet w przedszkolu dawali, to tez jakis regionalizm???
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:03   #3827
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że improwizowałam Ugotowałam makaron świderki. Z kilograma truskawek, odłożyłam kilka, które pokroiłam na małe kosteczki a resztę zmiksowałam ze śmietaną i 2 łyżkami cukru. Polałam tym później makaron i posypałam kawałkami truskawek, które zostały
robię dokładnie tak jak napisałaś jak mam ochotę na takie słodsze to właśnie miksuję ze śmietaną i cukrem , a jak na takie kwaśniejsze to sam mus .. uwielbiam to
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
po ktg okej
mala strasznie szalala
kurczę, mogłabyś nie dotrzymać tzn . mówię tak, bo wiem, że już się męczysz bardzo i doczekasz nie możesz dzidzi

Cytat:
Enchan czy to aby nie bylo TRANSPOZYCJA DUZYCH TETNIC?
Moich znajomych to spotkalo. Na szczescie rodzila w Angli i maluchem zajeli sie od razu. W momencie zostal wyslany do najlepszej kliniki kardiologicznej w Anglii, a rodzicom zapewnili hotel w szpitalu na czas pobytu malego. Dzisaj Oskarek ma poltora roku i jest super rozwijajacym sie maluchem
I wiesz co? Dlatego ogromnie sie ciesze, ze rodze w Anglii, bo w razie jakichkolwiek przypadkow dziekciem zajma mi sie w momencie, a ja nawet grosza za to nie zaplace. Moze ludzie narzekaja na angielska sluzbe zdrowia, ale jak cos sie dzieje naprawde to wole byc w Anglii, a nie w Polsce gdzie wlasnie zdarzaja sie takie przypadki jak u kolegi siostry... strasznie przykre
nie jestem pewna jak to się fachowo nazywa .. ale tak na 90% to to o czym piszesz masz rację, ja też bym wolała mieć pewność, że jak coś to nikt nie będzie zwlekał z leczeniem, bo 'nie ma miejsc' .. a w Polsce to już standart, że nawet na pilne operacje trzeba czasem czekać ..
masakra jakaś ..
Cytat:
No jezdem

a co do kierowania na oddział,to nie tak szybko pzred terminem.
Kwiatecku lekarze licza termin na ok 40tc i pzred tym nie bedą raczej wywoływac,bo jakby cos sie z dzieckiem działo to potem oni odpowiadaja,dopiero po terminie,a tak to rzadko kierują,czekają az sie samo rozkreci,widzisz jak to u Agusi? tyle czasu ma skurcze i nic.

tylko nie powinien Ci wczesniej mowic,ze Ci da skierowanie,
poprostu jak bedziesz miala skurcze to jedz na Ip,ale tez nie powiedziane,ze Cie zostawia jak nie bedzie rozwarcia.
Tak to juz jest,ja tez sie martwie ze nie dojade.jak co 2-3 min to juz za pozno,to teraz mialam co 5 i tez nie,bo nie takie bóle i we tu bądz kobito madra.uff szok.

a teraz to mnie dopiero boli podbrzusze
super bardzo ładną wagę ma Gabik Twój !
no i już wszystko u Ciebie gotowe do porodu, teraz tylko czekać

mimbi , nie sądzę żeby makaron z truskawkami to był regionalizm, bo chyba pochodzimy z innych regionów , a obie jadamy od dziecka to danie

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-04-15 o 19:04
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:07   #3828
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Synuś trafił 7

I rozbolał mnie brzuch

O takie:

bakugany oczywiscie mamy i znamy, o benie nie wspomne

a te gorimity to tez jakas bajka?

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Agnieszka no pewnie, że jedź na ten czas do rodziców. Teraz musi ktoś o ciebie dbać

pojade, no chyba ze cudownie ozdrowieje

ale kusicie truskawami, a ja wlasnie musialam sobie ten pieprzony zastrzyk zrobic, po wczorajszym mam siniaka, wiec stawierdzilam ze dzisiaj sama, ale du.pa!!!! nie dalam rady, tz dzisiaj znow mi robil, ale poszlo mu klasa
Stary 2011-04-15, 19:07   #3829
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Grazin... Co my byśmy bez Ciebie zrobiły gdyby nie Twój KOCI CZOP śluzowy w życiu byśmy nie wiedziały kiedy spodziewać się porodu

wiem wiem:P nie musicie dziękować
Stary 2011-04-15, 19:11   #3830
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczyny zmienic lekarza owszem moge, ale na to trzeba miec kase, a ja nie mam za co isc prywatnie, na fundusz dlugie u nas sa kolejki by sie tak dostac z dnia na dzien i to przeciez niewiem na kogo trafie, moj podobno jest teraz ordynatorem i wziecie na pacjentki ma duze, ewidentnie tu chodzi o kase, kilku osobom opowiedzialam to to mowia, ze on chce kase, a wywolac u mnie sie juz da mam rozwarcie na palec i bardzo miekka szyjke, sam jak mnie badal twierdzil, ze juz mozna by.
Stary 2011-04-15, 19:13   #3831
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekam na Małża bo jeszcze nie wrócił. Mam straszną zgagę po Kubusiu Juz nie bede go pić

Trzeba usmażyć frytki, zetrzeć na nie ser żółty i polać wszzystko śmietaną z wyciśniętym czosnkiem i przyprawą kebab-gyros odlot!!!! Nie liczymy w tym przypadku kalorii moje drogie
nie no aliczka czuje sie zaproszona

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
U mnie to nawet w przedszkolu dawali, to tez jakis regionalizm???
a nie wiem, moze?
u mnie w przedszkolu byl makaron z bialym serem na slodko i polane to maslem rozstopionym bylo

mazianka gratulacje za wizytke
Stary 2011-04-15, 19:14   #3832
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
bakugany oczywiscie mamy i znamy, o benie nie wspomne

a te gorimity to tez jakas bajka?
Gormity, z tego co mi wiadomo, to nie są z żadnej bajki
Mój synek w reklamie zobaczył, no i jakiś kolega miał - tak to się jakoś zaczęło.

Daisy, mój gin powiedział, że wprowadzamy insulinę, gdyby gluk. utrzymywała się powyżej 200. A tak to tylko dietka
Zwierzęta też w stresie też mogą reagować zwiększeniem stęż. glukozy, zwłaszcza dzieje się tak u kotów i przyjmujemy górną normę nawet 200 mg/dl

Uciekam, miłego wieczoru
Stary 2011-04-15, 19:16   #3833
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
agus87 Ja bym nie piła, żeby przyspieszyć. Bo jak niby alkohol ma pomóc?
Przecież to kwestia hormonów

Kwiatecek Biedactwo...
w czym ale niby pomaga
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Agus, kciukasy sa
Ja juz niewiem do jakies sily czekac skoro te dzisiejsze go nie ruszyly, ale jutro robie sama akcja- wywolanie, mycie okien, trzepanie dywanow o i juz!

Cytat:

5 i tez nie,bo nie takie bóle i we tu bądz kobito madra.uff szok.
ja tez chce by mi wody odeszlyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyy
Cytat:

Urocze ludki, co nie?

A z ryżem truskawek nie jadłam. Muszę spróbować, ale to pewnie jakoś w wakacje
Robisz ze śmietaną czy bez?

Aguś, ktg ok, ale w sumie nic z tego nie wynika...
Kochana, coś się osiągasz z tym porodem... A przecież któraś musi być pierwsza
Też mnie się wydaje, że po pierwszym porodzie kolejne się posypią

Chyba lecę do wanny, jakieś takie delikatne skurczyki odczuwam
ruchy dziecka sie licza, jego tetno itp
Cytat:

Aguś.... Zrób coś!! Jedz już na porodówkę!! Mi się to wydaje że juz z miesiąc rodzisz bidulo! Zaszalej dziś z Małżem ze 4x

Moniqac za te głupoty co piszesz!!!!! Ty ty ty!!

kochane!

dzisiaj akcja wywolywanie!!
caly weekend zreszta

jade na przejazdzke po dziurach z tztem
pozniej do moich rodzicow
a na koncu na zakupy
sama
Stary 2011-04-15, 19:18   #3834
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

daisy, cala i byl zupelnie inny, ostatnie dwie wizyty zachowuje on sie jakos inaczej, a taka bylam z niego zadowolona.

Ale duzy Gabrys mazianko

Za sialam mamie ogrod po nosilam galezie i zmeczylam sie
Stary 2011-04-15, 19:19   #3835
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:

kochane!

caly weekend zreszta

a na koncu na zakupy
sama
oby skuteczniee
ale na zakupy sama ? może jednak z osobą towarzyszącą będzie bezpieczniej ?

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:21   #3836
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Z moich znajomych tylko jedna nie przenosiła chłopca - urodziła w 36 t.c. Reszta chłopaków po terminie - i to z reguły tydzień/dwa tyg.

A dziewczynki poprzychodziły na świat terminowo
no wlasnie ciekawe kiedy ja sie rozpakuje

Cytat:
po ktg okej
mala strasznie szalala
czyli nadal spokojnie, ehhhh

Cytat:
No jezdem

wow 2cm??? to juz na dniach slonce cos czuje ze sie rozpakujesz jeszcze przed CC Morii44, Moniqac i Agnieszki_pe25
piekna waga maluszka

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
24kasia86; ojej kochany małż... że nic nie może córeczce zabraknąć mój pewnie też tak mysli, ale nigdy tego nie powiedział... zazdroszczę Ci ma zlote serduszko ! Tylko dbaj o mężusia, żeby się nie przepracował, bo taki dłuuugi nadmiar pracki może mieć niechciane skutki
39 tydzien ??
SZALENSTWO

Ja też musze sobie jakieś może zdjecie zrobić... mam to jedno, które w albumie - z 25 tc o ile dobrze pamietam, a dziś juz 33 stuknął
Tylko jeśli będę się zbierała do tego drugiego, jak do pierwszego, to musiałabym przynajmniej 50 tygodni byc w ciazy a nie planuje

Moj gałgan (listopadowa, zapożyczyłam od Ciebie - spodobało mi sie ) wpadł do domu na 20 min, uprasował ciuszki na mecz i tyle go widziałam (oczywiscie wczesniej zadzwonił, że wychodzi z pracy, pogada z chłopakami z 20min na wsi i przyjezdza do domu) No i faktycznie postał na wsi.... a teraz na swoja wisełke. Mecz na 20.oo więc moze ok 22.30 sie zwlecze do domu
i tym sposobem znów sama

A teraz nadrabiam dalej
wiesz jak on sam dba o siebie? wlasnie sobie z kumplem pizze zamowili i jeszcze mi sie przyznal do tego
kochana a nie moglas jechac z nim na ten meczyk? troszke bys sie rozerwala, przeciez chyba zle sie nie czujesz? 2,5 godziny to nie jest dlugo.

dziewczyny was lapią takie bolesne skurcze, macie juz rozwarcie, chodzicie na ktg, a ze mna nic sie nie dzieje. Pewnie, ze napina mi sie brzuszek, ale chwile, bezbolesnie i co ok. 10min, nieraz zaboli jak na @ ale do wytrzymania, wysprzatalam caly dom i jedynie obrzeki sie powiekszyly..... chyba sie nie doczekam
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 19:23   #3837
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
gdzie jest daisy??
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Czyta watek :P
no bo byłam w tej poradni diabetologicznej a potem w galerii i w biednej bronce.. po LODY i truskawy
Strzeliłam sobie litrowe lodziki śmietankowe (nie pamiętam nazwy, jakieś na E za 6,49 chyba) i faktycznie ta biedrona ma pyszniutkie lodziki.. takie mieciutkie, delikatnie zmrożone.. mniam ! No i wkroiłam sobie do nich truskawek, prosiła sie jeszcze bita śmietana ale tego już by moj cukier nie zniosł i tak po tym zestawie miałam ponad norme

Eweska, trzyma łapkę na pulsie
To Kochana w poniedziałek meldujesz się na oddziale ??

Agnieszka.M
i bardzo dobrze, że do rodziców pojedziesz. Lepiej żeby dmuchac na zimne i to nic złego, że małż sie tak martwi Gorzej jakby przeginał w drugą strone. A będziesz tam miała necik ?

agus, kurcze ile to już trwa ????

mazianka jaki duuuuży Gabrys
A może w weekendzik sie rozpakujesz
Miałabyś z głowy

Aliczka ale serwujesz dziś kolacje !!!!!!!! Mniaaaaaaaaaaam
A czy bawiłaś się w krojenie frytek?? Czy mrożone ?
Pyszne to musi być !!
Zrobie kiedys

oo własnie pisze do Was i widze kątem oka, że startuje Tupolew 154 rzadowy

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-15, 19:25   #3838
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

spice, witaj w gronie czesto kukajacych.
ja tam juz niewiem kiedy mam skurcze, skoro mnie jak na @ jednym ciagiem boli, czasem przestaje i znowu to samo, ale skoro i na ktg tak mialam to pewnie to jednak jeszcze za slabe.
Stary 2011-04-15, 19:28   #3839
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

24Kasia86, nie mogłam bo nie mam karnetu i karty kibica czy jakoś tak - wyrobionej a od reki sie nie da bo trzeba zdjęcia zanieść i coś tam robia.. nei wiem, nie interesuje sie tym Generalnie każdy ma swoje miejsce na cały sezon wykupiony i ja bym sie tam nie wbiła.. poza tym chyba nie byłby zachwycony więc siedze jak ten kołek.. jak zwykle.
A Twój TŻecik nadal jeszcze w pracy ??

Ciekawe kiedy moniqac wróci

mazianka
i aguś - no to my zamieniamy się w czarownice i czarujemy calutki weekend aby Wam wody odeszły

Kwiatecek, no to skoro ciągle był normalny to już nie wiem jak tłumaczyc jego zachowanie...

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-15, 19:29   #3840
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Gormity, z tego co mi wiadomo, to nie są z żadnej bajki
Mój synek w reklamie zobaczył, no i jakiś kolega miał - tak to się jakoś zaczęło.
aha, ja jeszcze przed gorimity,
ale niebawem....
Cytat:
ja tez chce by mi wody odeszlyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyy

ruchy dziecka sie licza, jego tetno itp

kochane!

caly weekend zreszta

a na koncu na zakupy
sama
o rety!
ale ty odwazna,
trzymam kciuki zeby sie ruszylo

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
no bo byłam w tej poradni diabetologicznej a potem w galerii i w biednej bronce.. po LODY i truskawy
Strzeliłam sobie litrowe lodziki śmietankowe (nie pamiętam nazwy, jakieś na E za 6,49 chyba) i faktycznie ta biedrona ma pyszniutkie lodziki.. takie mieciutkie, delikatnie zmrożone.. mniam ! No i wkroiłam sobie do nich truskawek, prosiła sie jeszcze bita śmietana ale tego już by moj cukier nie zniosł i tak po tym zestawie miałam ponad norme
daisy padam, ja chce truskawki!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
zaraz wysle tz na poscig za truskawami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości