|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
po ktg okej
mala strasznie szalala skurcze wykazywalo, ale mialam za slabo podlaczone bo mi baba zle podlaczyla ale powiedzial, ze jakby cs sie dzialo jechac rodzic a jak dotrzymam to w poniedzialek kolejne ktg i wizyta
|
|
|
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
wcz mialam badanie, a po badaniu bole silne jak na okres
brzuch twardy. dzisiaj to samo, od rana napina mi sie non stop a boli jak cholera
|
|
#3813 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moich znajomych to spotkalo. Na szczescie rodzila w Angli i maluchem zajeli sie od razu. W momencie zostal wyslany do najlepszej kliniki kardiologicznej w Anglii, a rodzicom zapewnili hotel w szpitalu na czas pobytu malego. Dzisaj Oskarek ma poltora roku i jest super rozwijajacym sie maluchem I wiesz co? Dlatego ogromnie sie ciesze, ze rodze w Anglii, bo w razie jakichkolwiek przypadkow dziekciem zajma mi sie w momencie, a ja nawet grosza za to nie zaplace. Moze ludzie narzekaja na angielska sluzbe zdrowia, ale jak cos sie dzieje naprawde to wole byc w Anglii, a nie w Polsce gdzie wlasnie zdarzaja sie takie przypadki jak u kolegi siostry... strasznie przykre ![]() Anulka to sama radosc jak maluchy rozrabiaja w brzuchu! Uwielbiam Co ja poradze, ze tak sobie spie? Korzystam poki moge, bo za okolo 5 tygodni skoczy sie ten dobrobyt ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Przegrałam, ehhh - ustrzeliłam tylko 4
Synuś trafił 7 ![]() I rozbolał mnie brzuch Cytat:
O takie: http://epee.com.pl/gormiti/gormiti.html A na topie są jeszcze bakugany, ben 10 i bionicle ![]() Ja uwielbiam makaron z truskawkami - gotuję makaron, w osobnej miseczce rozgniatam truskawki, dodaję cukier i śmietankę - mieszam i dodaję do ugotowanego makaronu Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-15 o 18:33 |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Listopadowa ludzie lasu wymiataja!!!!
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
No jezdem
![]() Juz po wizycie,wszystko ok, Gabrys ok 3400g wazy Gin mnie pytał czy moge normalnie chodzici ,bo mały tak bardzo nisko jest,ze ledwo mógł głowke dojrzec na usg. a jak weszłam to on do mnie " I co nie rodzi Pani jeszcze"??to ja mu opowiadam te moje skurcze co 5min wczorajsze,a on tak sie spojrzał jak na debila i w szoku,bo jak mnie na samolot wziął to 2cm rozwarcie,a tydz temu nic nie było. i stwierdzil,ze to juz byly rozwierajace skurcze,i ze na dniach powinno byc po, Najlepsze jest to,ze ja sie go pytam to kiedy mam jechac na IP,jak co 2-3 min bedą ,a on ,ze to juz za pozno,no to ja jak wczoraj mialam co 5 min pzrez 3h i mi sie rozwarcie zrobiło,to czy mam jechac jak znow takie małobolesne ,ale regularne beda,a on do mnie ,ze najwyzej Mąż odbierze a jak do czwartku nie ur,to w czwartek na oddział mam na ktg jechac i torbe w razie w wziać. Boze błagam o odejscie wód,wtedy wsio bedzie jasne a co do kierowania na oddział,to nie tak szybko pzred terminem. Kwiatecku lekarze licza termin na ok 40tc i pzred tym nie bedą raczej wywoływac,bo jakby cos sie z dzieckiem działo to potem oni odpowiadaja,dopiero po terminie,a tak to rzadko kierują,czekają az sie samo rozkreci,widzisz jak to u Agusi? tyle czasu ma skurcze i nic. tylko nie powinien Ci wczesniej mowic,ze Ci da skierowanie, poprostu jak bedziesz miala skurcze to jedz na Ip,ale tez nie powiedziane,ze Cie zostawia jak nie bedzie rozwarcia. Tak to juz jest,ja tez sie martwie ze nie dojade.jak co 2-3 min to juz za pozno,to teraz mialam co 5 i tez nie,bo nie takie bóle i we tu bądz kobito madra.uff szok. a teraz to mnie dopiero boli podbrzusze
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam truskawki z ryżem
z makaronem też mogą być znów narobiłyście smaka ;pZ tymi bólami i skurczami to ja już się pogubiłam, cały czas się boję że przegapię moment w którym powinnam jechać na porodówkę
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-15 o 18:54 |
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Urocze ludki, co nie? ![]() A z ryżem truskawek nie jadłam. Muszę spróbować, ale to pewnie jakoś w wakacje Robisz ze śmietaną czy bez? Aguś, ktg ok, ale w sumie nic z tego nie wynika... ![]() Kochana, coś się osiągasz z tym porodem ... A przecież któraś musi być pierwsza![]() Też mnie się wydaje, że po pierwszym porodzie kolejne się posypią Chyba lecę do wanny, jakieś takie delikatne skurczyki odczuwam
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
Mazianka piękną wagę ma Gabryś
Rozwarcie na 2 cm, to już chyba żartów nie ma i w każdej chwili może się zacząć akcja. Moim zdaniem jak znowu będziesz miała takie skurcze, to tym razem powinnaś jechać do szpitala
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Fakt!! Pychotka, raz na deser gotowałam ryż na mleku a jak napęczniał dorzuciłam pokrojone truskawki i chwilkę jeszcze na kuchence trzymałam. ![]() Cytat:
wow w każdej chwili
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś 4 razy "kuku" byłam jak to Agus mówi...A jeszcze teraz mąż zamawia pizze kebab...pycha...ale pewnie pójdę 5 raz:P Ale takie normalne kuku, nie biegunka. To normalne czy raczej już przesadzam?
![]() mazianka spoko wodza, do pon się rozpakujesz ![]() ![]() Makaron z truskawkami też lubię. |
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Mazianka, gratuluję wizyty!
Z Gabrysia kawał chłopa jak czytam![]() A nie chcesz być pierwsza przypadkiem? Kurde, no któraś musi
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86; ojej kochany małż... że nic nie może córeczce zabraknąć
ma zlote serduszko ! Tylko dbaj o mężusia, żeby się nie przepracował, bo taki dłuuugi nadmiar pracki może mieć niechciane skutki39 tydzien ?? ![]() SZALENSTWO anulka za dozartego ! ze tak o sobie powiedziałas!!Z czego robiłaś de volaye? To się ze schabiku robi? Mam miesko, mam pieczarki, mam masełko... a nigdy nie robiłam ![]() Czy robi się do tego panierkę ?? U nas tez szaro buro i ponuro Wiesz jak sie dziś nałaziłam... byłam w tej poradni diabetologicznej, ona jest na początku kopernika (tu od strony rynku) a ja miejsce parkingowe znalazłam pod ogrodem botanicznym ! (swoja droga nie wiedziałam, ze takowy jest w Krk ) zipałam jak stara lokomotywaW pierwszej chwili przeczytalam, że jezdziesz na zakupy do Szwajcarii hihi i dziwiłam sie jakim cudem masz 130 km the_sania; jak to Ci sie sniło, że ogladałąs swoją kure ?????????????? hahah czy to znowu jakiś regionalizm mnie sie jeszcze dzidzia nigdy nie snila ;/ Oczywiscie trzymam kciuki aby obeszło sie bez nacinania i pękania listopadowa, ja tez miałam ze 2 tygodnie temu 103 i w ogole dluugo miałam 102-103 i chyba az sobie też dzis albo jutro zmierze, bo może mi takze smignal brzus Waga nadal w miejscu.Sliczne łózeczko i baardzo fajny przewijak ! Podoba mi sie ![]() Byłam dzis na kontroli w poradni diabetologicznej, pani dr powiedziała, że jak nagle caly czas bedzie mi się ponad 140 utrzymywało, to położą mnie do szpitala aby dobrac insuline. Póki co w ciągu ostatnich 15 dni (mierze sie 6x dziennie) ponad 140 było chyba 7 razy, z czego 3x w ostatnich dwoch dniach, ale pani powiedziała, ze jak najbardziej stres działa podwyzszająco.. zreszta komu ja to tłumacze Ze zwierzaczkami na pewno tak samo.mimbi, z tekstu Twojego Tatulka to baaardzo niewiele zrozumiałam a mało tego... czytałam niektore słowa jak pierwszoklasista- składając literki hihi Swietna gwara ![]() Grazin, niewyjęta jestes z tymi kocim glutem hahahaha moria ale duuza Igutka, na pewno jeszcze cosik śmignie przez tydzien niesamowite, że za tydzien o tej porze będziesz już ściskała swoją Królewne !!Ja także dostałam dopegyt, ale pani dr powiedziała mi, że mam brać w razie "W" Jak mam dobre ciśnienie, nie ma potrzeby sie szprycowac. Mysle, że u Ciebie jest podobnie. Dokladnie to samo Ci pisałam, zestresował Cię 1 wynik a potem miałas nerwa przed każdym kolejnym... identycznie jest ze mna.. i pewnie z wieloma innym osobami Twoje zdjęcie to już pamiątkowe i historyczne niemalże... Slicznie Kwiatecek no prosze Cie...i on tak całkiem powaznie tak mówił z tym urodzeniem w domu ? Chyba bym gościowi oczy wydłubała. Co za palant... być moze czeka na kase?? Chodziłaś do niego przed ciążą takze ? moniqac, nie znam się na wynikach... ale Ty już pewnie w gabinecie, wiec trzymam kciuki i jak wrócisz opowiadaj od razu co u Was. Bardzo ładna posciel, ja też celuję w jakąś taką stonowaną Renessme ale ladniutki brzus i baardzo gustowny staniczek gusiu i violisiu - widać postępy w Waszych brzuszeczkach Rosną jak nalezy !! i tylko one rosną Reszta szczuplusia Ja też musze sobie jakieś może zdjecie zrobić... mam to jedno, które w albumie - z 25 tc o ile dobrze pamietam, a dziś juz 33 stuknął ![]() Tylko jeśli będę się zbierała do tego drugiego, jak do pierwszego, to musiałabym przynajmniej 50 tygodni byc w ciazy andziotka pojechała w koncu ?? Hmm no mnie tylko może ten czop wydobywający się powstrzymywał.. sama odległość nie jest straszna.. podobnie ja jeżdzę do domku (30 km blizej) Zależy jeszcze czy dobrą ma droge... bo w razie czego 160km można w 2h z małym haczykiem spoko pokonac.. chyba, ze jakieś wiochy po drodze no to juz nie tak kolorowo Dziewczynki, jakie Wy wszystkie macie sny !! Jak nie Wasze maleństwa to jakieś kosmiczne przygody No i widzę, że przewodniczką stada wszędzie jest mary ![]() Mnie sie prawie nic nie sni, albo nie pamietam Moj gałgan (listopadowa, zapożyczyłam od Ciebie - spodobało mi sie ) wpadł do domu na 20 min, uprasował ciuszki na mecz i tyle go widziałam (oczywiscie wczesniej zadzwonił, że wychodzi z pracy, pogada z chłopakami z 20min na wsi i przyjezdza do domu) No i faktycznie postał na wsi.... a teraz na swoja wisełke. Mecz na 20.oo więc moze ok 22.30 sie zwlecze do domu i tym sposobem znów sama A teraz nadrabiam dalej
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Grazin... Co my byśmy bez Ciebie zrobiły
Aguś.... Zrób coś!! Jedz już na porodówkę!! Mi się to wydaje że juz z miesiąc rodzisz bidulo! Zaszalej dziś z Małżem ze 4x ![]() Moniqac za te głupoty co piszesz!!!!! Ty ty ty!!Czekam na Małża bo jeszcze nie wrócił. Mam straszną zgagę po Kubusiu Juz nie bede go pić Robie na kolacje frytki z posypką ![]() Trzeba usmażyć frytki, zetrzeć na nie ser żółty i polać wszzystko śmietaną z wyciśniętym czosnkiem i przyprawą kebab-gyros odlot!!!! Nie liczymy w tym przypadku kalorii moje drogie
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3827 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tzn . mówię tak, bo wiem, że już się męczysz bardzo i doczekasz nie możesz dzidzi Cytat:
masz rację, ja też bym wolała mieć pewność, że jak coś to nikt nie będzie zwlekał z leczeniem, bo 'nie ma miejsc' .. a w Polsce to już standart, że nawet na pilne operacje trzeba czasem czekać .. masakra jakaś .. Cytat:
bardzo ładną wagę ma Gabik Twój !no i już wszystko u Ciebie gotowe do porodu, teraz tylko czekać mimbi , nie sądzę żeby makaron z truskawkami to był regionalizm, bo chyba pochodzimy z innych regionów , a obie jadamy od dziecka to danie
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-15 o 19:04 |
||||
|
|
|
#3828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te gorimity to tez jakas bajka? Cytat:
pojade, no chyba ze cudownie ozdrowieje ![]() ale kusicie truskawami, a ja wlasnie musialam sobie ten pieprzony zastrzyk zrobic, po wczorajszym mam siniaka, wiec stawierdzilam ze dzisiaj sama, ale du.pa!!!! nie dalam rady, tz dzisiaj znow mi robil, ale poszlo mu klasa
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zmienic lekarza owszem moge, ale na to trzeba miec kase, a ja nie mam za co isc prywatnie, na fundusz dlugie u nas sa kolejki by sie tak dostac z dnia na dzien i to przeciez niewiem na kogo trafie, moj podobno jest teraz ordynatorem i wziecie na pacjentki ma duze, ewidentnie tu chodzi o kase, kilku osobom opowiedzialam to to mowia, ze on chce kase, a wywolac u mnie sie juz da mam rozwarcie na palec i bardzo miekka szyjke, sam jak mnie badal twierdzil, ze juz mozna by.
|
#3831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a nie wiem, moze? u mnie w przedszkolu byl makaron z bialym serem na slodko i polane to maslem rozstopionym bylo ![]() mazianka gratulacje za wizytke
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój synek w reklamie zobaczył, no i jakiś kolega miał - tak to się jakoś zaczęło. Daisy, mój gin powiedział, że wprowadzamy insulinę, gdyby gluk. utrzymywała się powyżej 200. A tak to tylko dietka ![]() Zwierzęta też w stresie też mogą reagować zwiększeniem stęż. glukozy, zwłaszcza dzieje się tak u kotów i przyjmujemy górną normę nawet 200 mg/dl Uciekam, miłego wieczoru |
|
|
|
|
#3833 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czym ale niby pomaga ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kochane! dzisiaj akcja wywolywanie!! caly weekend zreszta jade na przejazdzke po dziurach z tztem pozniej do moich rodzicow a na koncu na zakupy sama
|
|||||
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
daisy, cala i byl zupelnie inny, ostatnie dwie wizyty zachowuje on sie jakos inaczej, a taka bylam z niego zadowolona.
Ale duzy Gabrys mazianko ![]() Za sialam mamie ogrod po nosilam galezie i zmeczylam sie
|
#3835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale na zakupy sama ? może jednak z osobą towarzyszącą będzie bezpieczniej ?
|
|
#3836 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe kiedy ja sie rozpakuje Cytat:
![]() Cytat:
to juz na dniach slonce![]() piekna waga maluszka ![]() Cytat:
i jeszcze mi sie przyznal do tego![]() kochana a nie moglas jechac z nim na ten meczyk? troszke bys sie rozerwala, przeciez chyba zle sie nie czujesz? 2,5 godziny to nie jest dlugo. dziewczyny was lapią takie bolesne skurcze, macie juz rozwarcie, chodzicie na ktg, a ze mna nic sie nie dzieje. Pewnie, ze napina mi sie brzuszek, ale chwile, bezbolesnie i co ok. 10min, nieraz zaboli jak na @ ale do wytrzymania, wysprzatalam caly dom i jedynie obrzeki sie powiekszyly
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
no bo byłam w tej poradni diabetologicznej a potem w galerii i w biednej bronce.. po LODY i truskawy
![]() Strzeliłam sobie litrowe lodziki śmietankowe (nie pamiętam nazwy, jakieś na E za 6,49 chyba) i faktycznie ta biedrona ma pyszniutkie lodziki.. takie mieciutkie, delikatnie zmrożone.. mniam ! No i wkroiłam sobie do nich truskawek, prosiła sie jeszcze bita śmietana ale tego już by moj cukier nie zniosł i tak po tym zestawie miałam ponad norme Eweska, trzyma łapkę na pulsie ![]() To Kochana w poniedziałek meldujesz się na oddziale ?? Agnieszka.M i bardzo dobrze, że do rodziców pojedziesz. Lepiej żeby dmuchac na zimne i to nic złego, że małż sie tak martwi Gorzej jakby przeginał w drugą strone. A będziesz tam miała necik ? ![]() agus, kurcze ile to już trwa ???? mazianka jaki duuuuży Gabrys ![]() A może w weekendzik sie rozpakujesz ![]() Miałabyś z głowy Aliczka ale serwujesz dziś kolacje !!!!!!!! Mniaaaaaaaaaaam ![]() A czy bawiłaś się w krojenie frytek?? Czy mrożone ? Pyszne to musi być !! Zrobie kiedys ![]() oo własnie pisze do Was i widze kątem oka, że startuje Tupolew 154 rzadowy
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
spice, witaj w gronie czesto kukajacych.
ja tam juz niewiem kiedy mam skurcze, skoro mnie jak na @ jednym ciagiem boli, czasem przestaje i znowu to samo, ale skoro i na ktg tak mialam to pewnie to jednak jeszcze za slabe.
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
24Kasia86, nie mogłam bo nie mam karnetu i karty kibica czy jakoś tak - wyrobionej
a od reki sie nie da bo trzeba zdjęcia zanieść i coś tam robia.. nei wiem, nie interesuje sie tym Generalnie każdy ma swoje miejsce na cały sezon wykupiony i ja bym sie tam nie wbiła.. poza tym chyba nie byłby zachwycony więc siedze jak ten kołek.. jak zwykle.A Twój TŻecik nadal jeszcze w pracy ?? Ciekawe kiedy moniqac wróci mazianka i aguś - no to my zamieniamy się w czarownice i czarujemy calutki weekend aby Wam wody odeszły ![]() Kwiatecek, no to skoro ciągle był normalny to już nie wiem jak tłumaczyc jego zachowanie...
|
#3840 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale niebawem.... Cytat:
ale ty odwazna, trzymam kciuki zeby sie ruszylo Cytat:
zaraz wysle tz na poscig za truskawami.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

brzuch twardy. dzisiaj to samo, od rana napina mi sie non stop
a boli jak cholera

.. a następnego dnia po jakiś dodatkowych badaniach wykryli u niej dość poważną wadę serduszka ... (tłumaczył o co chodzi, ale chyba ja nie potrafię tego Wam wytłumaczyć) i musi mieć wykonaną operację gdzieś w Warszawie czy Krakowie, najlepiej w pierwszym miesiącu życia, a tam w szpitalach miejsc nie ma i musi biedna malunia czekać, aż się się zwolni jakieś .. popłakałam się jak opowiadał, bo sam miał łzy w oczach jak o tym mówił 

z makaronem też mogą być
Rozwarcie na 2 cm, to już chyba żartów nie ma i w każdej chwili może się zacząć akcja. Moim zdaniem jak znowu będziesz miała takie skurcze, to tym razem powinnaś jechać do szpitala

mnie sie jeszcze dzidzia nigdy nie snila ;/ Oczywiscie trzymam kciuki aby obeszło sie bez nacinania i pękania
za te głupoty co piszesz!!!!! Ty ty ty!!
Juz nie bede go pić 

w czym ale niby pomaga