|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.7
Cytat:
Ale moze tu się narażę jesli rodzina jest pełna i nie jest zalegalizowana nie powinna korzystać z przywilejów przeznaczonych rzeczywiście dla osób samotnie wychowujących i Tu rola Panstwa żeby skutecznie wychwycić te powrzechnie wykorzystywane niescisłosci( np. kontrole jak w Irlandii jesli ktos korzysta z zasiłków one parent family może się spodziewać nalotu w domu) Okresleni jakiegokolwiek dziecka bękartem jest dla mnie niesmaczne i ma bardzo pejoratywny wydzwięk.
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. "Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci" Edytowane przez sajf Czas edycji: 2011-04-15 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.7
Ja mam dziś dziwny dzień.. nie mogę się znów doczekać na Trolle!!!!
Ostatnio uspokoiłam się i pomyślałam jak dojdą to będą, a teraz znów fiksuje ![]() Ponadto nie mogę przestać myśleć o zamówieniu z USA ![]() No i w ogóle to murana artystyczne.. chciałabym już je mieć w rączkach ![]() Dlaczego zamiast obrazka mi się adres wyświetla.. ? hmm..
wszystko to tylko kwestia czasu Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying. Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.
Edytowane przez patgozolek Czas edycji: 2011-04-15 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wiem Sajf, jakie jest Twoje zdanie i cieszy mnie to, ale większość jednak myśli bardziej "prosto" ![]() Swoją drogą lista moich przewinień jest jeszcze dłuższa, bo chociaż mieszkam poza Wrocławiem, to mam z dzieckiem meldunek wrocławski i o zgrozo posłałam ją do miejskiej szkoły, zamiast do najbliższej, w sąsiedniej wsi. Na swoje usprawiedliwienie dodam, ze podatki płacę w mieście, więc aż tak do końca zdeprawowana nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Veaa, bransoletka jest obłędnie przepiękna, słów mi brak, CUDO!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. "Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci" Edytowane przez sajf Czas edycji: 2011-04-15 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, która z Was pisała o promocji w Yes na Dzień Matki? I skąd to wiadomo??? Byłam dzisiaj w jednym ze sklepów Yes i nie mieli o tym pojecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
Veaa, Twoja bransoletka jest cuuuu-doooow-naaa
![]() Wykorzystam, jeśli się nie obrazisz, Twój pomysł na kolorki. Bo wracając od jubilera zastanawiałam się czy iść w zieleń czy łączyć kolory i doszłam do wniosku, że lepiej łączyć i myślałam, żeby połączyć z granatem albo z fioletem, ale nie wpadłam na to, żeby połączyć 3w 1 bransoletce ![]() i tak właśnie zrobię, chyba że zastrzegasz sobie prawa autorskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() ![]() ![]() wyobraźcie sobie że net był tylko za opłatą tak więc nie korzystałam ![]() Tyle rzeczy muszę załatwić do mojego wyjazdu do Londynu że nie będę z Wami mogla tu pisać bo jak już zacznę to przepadnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fantastyczne kolory!! Bardzo pięknie wydane pieniądze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Wtajemniczenie
|
sorina, witamy
![]() Tinka, Ciebie też ![]() ![]() Normalnie dziewczyny nie wiecie, jak się cieszę (zresztą nie tylko ja ![]() ![]()
#3431 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
tinka, sorina witajcie dziewczyny
![]() Veaa piękna ![]() ![]()
#3433 |
Zakorzenienie
|
Sorina witam po wywczasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Rozeznanie
|
Hmmm,
ja jestem z niepełnej rodziny, więc uważajcie ![]() ![]() Do przedszkola chodziłam... tylko, że Matka Polka pracowała od 6 a autobus plus podejście z przystanku itp zajmowało jej ponad pół h, więc w przedszkolu byłam po 5 (razem z kucharkami). Mama ubłagała dyrekcję, żeby do 6, kiedy przychodziły nauczycielki, mogły opiekować się mną kucharki... Co do przedszkoli, to wg mnie jako jedynaczki, jedyny priorytet jeśli już jakiś musi być, powinien być dla jedynaków. A poza tym miejsc w przedszkolach powinno być tyle, żeby każde dziecko, które rodzice chcą wysłać do przedszkola mogło się dostać (nawet nei wiem, czy nie powinno być obowiązkowe przedszkole, tak z 5 h dziennie). Tak samo ze żłobkami: każde dziecko powinno mieć zagwarantowane miejsce... W dupie mam jakieś becikowe itp... ważniejsze jest miejsce w złobku a potem w przedszkolu.. takie becikowe starczy na jeden miesiąc dla niani... ehhhhhhhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
Popieram !!! Też byłam samotną matką przez 4 lata. Być może dostałby się do Państwowego, ale poszedł od lutego, więc zostało tylko prywatne. Poza tym przywilejem nie zauważyłam żadnych innych ułatwień, a jedynie utrudnienia. Polityka prorodzinna naszego Państwa to mrzonka. Też mam w dupie ich becikowe bo nawet na szczepienia nie starczyło...
A teraz idę ochłonąć, bo po dzisiejszym dniu mam ochotę prysnąć z tego kraju... Tinka, Sorina witamy po przerwie ![]() Nowości CUDNE ![]() Edytowane przez Lusia 13 Czas edycji: 2011-04-15 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
I ja jestem samotną matką, co prawda na papierku ale jestem ;P Żeby było mniej śmiesznie, to moje dziecko jest niepełnosprawne, bo przy porodzie lekarz uszkodził jej splot barkowy. Mówię o tym, bo nie dostałam na nią zasiłku, gdyż studiuję, czyli coś robię. Gdybym siedziała z nią w domu, to bym dostała. Teraz Alicja dostaje tylko kilka groszy. Słowem chcę dla niej kiedyś dobrze i uczę się, więc nic nie dostanę. Siedziałabym w domu, dostałabym pieniądze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko też ma problemy bo zostało uszkodzone przez nieudolny personel medyczny podczas porodu. Dzisiaj się dowiedziałam, że na państwową pomoc nie mogę liczyć i muszę szykować 6 tys. na rehabilitację prywatną...
Ja byłam sama i na papierze i w realu, wyszłam za mąż rok temu ![]() Koraliki to taka mała odskocznia od problemów codziennych ![]() Edytowane przez Lusia 13 Czas edycji: 2011-04-15 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My juz nakupiłysmy charmsów teraz czas na Ciebieeeeeeee A może chcesz zapięcie mexykańskie
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
Lusia, a co dokładnie jest Twojemu dziecku?
Alicja ma porażenie splotu barkowego i na szczęście po małej wojnie z lekarzami udało nam się dostać do państwowego ośrodka i do fundacji. My chcieliśmy zaskarżyć pracowników szpitala, ale prokurator zawiesił postępowanie w sprawie na okres roku do 2 lat, bo musi się zebrać zespół lekarzy z Wrocławia. ![]() Ja też potrzebowałam trochę pocieszenia i trafiłam na charmsy a teraz pandorę ![]() Edytowane przez Erite Czas edycji: 2011-04-15 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to do mnie??? ja napisałam ze kazde dziecko powinno miec miejsce w przedszkolu podkreslam kazde od matki samotnie i mężatki , lub zyjącej z partnerem , matki biologicznej , zastępczeji adopcyjnej. To raczej chory system powoduje iz takie dyskusje mają miejsce A samotna matka to tylko taka która rzeczywiscie samotnie bez partnera wychowuje dziecko i tyle . Osoby wychowujące dzieci bez stormalizowania związków w USC nie są samotnymi rodzicami więc zasiłki dla samotnych matek im się nie należą , ani większe zasiłki socjalne w pracy( o ile takowe jeszcze istnieją) i to powinno byc poddane weryfikacji czyli pobierasz państwowy zasiłek dla samotnej spodziewaj się kontroli z instytucji w której go pobierasz i juz .
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. "Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci" Edytowane przez sajf Czas edycji: 2011-04-15 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma mikrouszkodzenia kory mózgowej. Problemy neurologiczne. Też chciałam się sądzić ze szpitalem ale boję się, to bardzo znany szpital i mało kto z nimi wygrywa... Poza tym problemy wyszły kiedy synek miał 5 lat więc trochę późno... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zadomowienie
|
ja jednak miałam naprawdę dużo szczęścia w tej mojej trojaczej ciąży
sama nie wiem skąd aż tyle
#3443 |
Raczkowanie
|
witaj sajf
![]() czy możesz mi napisać ile zapłaciłas za tego pieska z masy perłowej ? bardzo mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
A teraz na dodatek zmieniły się przepisy i ponieważ synek widzi, słyszy i nie jest upośledzony psychicznie to nawet klasa integracyjna mu nie przysługuje... Po prostu BOSKO ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze warto spróbować. Bo złożenie opisu zdarzenia i wszystkich papierów nic nie kosztuje. Trzeba złożyć zwłaszcza te, które dowodzą, że problemy są spowodowane nieprawidłowym przebiegiem porodu w związku z nieprawidłowościami ze strony personelu medycznego. ![]() ![]() Aniu, miałaś wielkie szczęście. Ogarnia mnie przerażenie jak sobie pomyślę, że Alicja mogła nie przeżyć a całą ciążę wszystko było ok ;( i to że była taka duża a lekarze zaniedbali i nie zrobili mi usg, było tego wszystkiego przyczyną... Edytowane przez Erite Czas edycji: 2011-04-15 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, całą ciążę było wszystko super a jak się urodził to musieli go reanimować...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka miała również problem z uszkodzonnym splotem barkowym u swojego synka waga 5400 ( oczywiscie kazali małego rodzić siłami natury) , ale rehabilitację wywalczyła mąż zrobił taką rozpierduchę( i teraz jest ok po tej kilkuletnie rehabilitacji ). Jedynie co to albo skarżyć szpital o odszkodowanie albo lekarza. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. "Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci" Edytowane przez sajf Czas edycji: 2011-04-15 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Zakorzenienie
|
Mi nawet ktg nie zrobili jak mnie przyjęli na porodówce... HORROR !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
Lusia,
![]() ![]() Sajf, ciągle odczuwam zmęczenie poporodowo-noworodkowe, bo nie miałam nawet dnia wolnego, tydzień po urodzeniu dziecka już pojechałam zaliczać przedmiot ![]() ![]() "Polityka prorodzinna" tego kraju jest powalająca, bo jeśli człowiek coś robi, to państwo nie pomaga a jak się siedzi z założonymi rękami, to pomaga. Bo niby niezaradny życiowo ktoś jest, taaa... i mówię teraz o wszystkich. Nie uważam, żeby mi się coś należało, ale dlaczego należy się tym, którzy się obijają? ![]() Przepraszam za ten offtop, ale niektóre rzeczy po prostu nie mieszczą mi się w głowie. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2011-04-15 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Raczkowanie
|
a czy mogłabym się uśmiechnąć
![]() ![]() byłabym bardzo wdzięczna , bo mieszkam w maleńkiej miejscowości i nie mam możliwości zakupu tego cuda . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.