|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:)
Hej Hoo Hoo
a ja dzis na kolacje wsunelam platki (ze stonki jablkowe z jablkami ![]() ehhh boli mnie gardlo przesadzilam dzis troche ze spacerem Maja opatulona to jej cieplo a matula bidna snieg, deszcz i przelotne slonce od 13-16 na spacerze ![]() ide zaraz jakas ksiazke lyknac bo zahaczylam dzis do biblioteki i zalozylam se karte i 5 ksiazek wypozyczylam
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
PUK-PUK
![]() Nie ma PM-ek, nie ma imprezy ![]() Kotek jaką książkę wciągasz? Podrzuć jakiś ciekawy tytuł
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem
![]() Ale nie było nikogo to siedziałam cicho... Moniś co tam słychać? jakie plany na weekend? |
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro zaprzęgam męża do roboty- musi mi okna umyć, firanki ściągnąć i szafki u góry powycierać a potem zająć się dołem- przeglądnąć szafy i ciuchy, co można to wyrzucić, pochować zimowe i wyciągnąć wiosenne rzeczy. A w niedzielę nie wiem, może wyskoczymy do moich rodziców na obiad, bo na święta zostajemy w Krk, się obaczy ![]() a Wy co planujecie? Jak tam w solarium- skończyliście już remont?
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wogóle nie czuję, że za tydzień święta nie mam pomysłu co zrobić do jedzenia i wogóle jakoś tak nic nie mam jeszcze zrobionego ![]() A w weekend to bym chciała wkońcu odpocząć...jutro wieczorkiem może jakiegoś grilka ze znajomymi zrobimy a w niedzielę na wycieczkę się gdzieś wybierzemy jeszcze się zobaczy...Remoncik się skończył na szczęście ![]() Dziewczyny co robicie do jedzenia na święta?? |
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
No to żeście poszalały dzisiaj
![]() kotek tłucze mole czytając książkę moonik szuka igły w stogu siana tzn PMek na wątku dzasta zachwyca się przed lustrem swoim nowym kostiumem gocha szamie kolejne pudło płatków i pali kalorie na basenie daguś leżakuje i rozbrykane maleństwo masuje izuśka od tych rymowanek nam zaniemogła malutka dalej opija Dawidkowe urodziny kasica odkryła że nie ma co na siebie włożyć i przekopuje galerie kinia wypatruje wiosny katley zaaferowana swoim gnomkiem czekoladka21 już nas zupełnie opuściła izkę dzieciaczki tak zaabsorbowały, że o wizażu zapomniała paulinka hurtowo smaży ludzi na brąz przed latem agunia z wrażenia że nadal ma ósemki też o nas zapomniała asiuk zaaferowana poznawaniem maleństwa Lilosz się ukrywa i wpada jak do apteki po gumki soffi zapuściła korzenie na budowie i niedługo zacznie kwitnąć katarzinka ćwiczy liczenie z Agatką Milibili leje księgową za błędy niuniau Oliwką się zajmuje monai szaleje po koncertach i baluje anusiak znów po zamkach straszy agacior loczek zaginął w akcji a CzekoTubulec zakręt siedzi i czeka aż się może kto odezwie ![]() edit. Ja już wiem Wy wszystkie mężowskie JAJCA malujecie !!!! No TAK WIELKANOC Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2011-04-15 o 17:45 |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też jakoś tak dziwnie, że to już święta ![]() poszłabym na grilla, ale mi się marzy takie jedzonko musimy znaleźć czas i w końcu do Aguni się wybrać ![]() ja mam zamiar robić takie zraziki wg przepisu mojej mamci- mięso(jeszcze nie wiem jakie ![]() sałatkę gyros i może warzywną, a z placków 3bita i pewnie babkę tradycyjnie.no i rano w niedzielę będzie barszczyk tradycyjnie. Zresztą ile będę robić tylko dla nas trójki- przyjeżdża moja siostra do nas na święta. Nie narobię dużo, bo kto to będzie jadł ![]() Czeko -- posikałam się
|
|
|
#1748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sie zastanawiam od czego tu zacząć po tak długiej (dla mnie) nieobecności, ale Ty mi ułatwiłaś. ![]() Lecę więc "lepić" wiadomość w klubie, ale co do dzieciaczków masz rację. A jajec nie maluję, bo mi Misiek ucieka... Tęskniłam za Wami. |
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
no jak to ucieka??? To przywiąż do kaloryfera
- na Wielkanoc, bez kolorowych jajec toż to nie przystoi |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
a mojego jeszcze nie ma
![]() a psiak ma tylko jedno jajeczko, nie będę mu malować
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolcu z Tobą to sa niezłe jaja a jak je jeszcze pokolorować to wogóle
Izula my też teskniłyśmy pisz nam co tam u Ciebie
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej helołłłłłłłłłłłłłł
![]() i ja bym zjadła coś z grilla, bo poprzedni sezon grilowy mi nie podszedł na sam zapach dymu ![]() więc w tym roku nadrobię ![]() Czeko wujcio wariatuńcio ![]() Izulinko ![]() Ja na święta chyba nic nie robię, ewentualnie rybę po grecku z tego powodu, że w niedzielę jedziemy do teściów, a w drugi dzień świąt zejdziemy na parter do rodziców więc pewnie w czymś mamie pomogę i tyle mojej roboty ale za to w tą niedzielę będziemy mieć gości - obiad imieninowy i zrobię rosołek, ziemniaczki, piersi w krakersach i karkówkę w cebuli a na później jakieś udka pieczone i ze 3 sałatki ![]() mooonik - a jak sie robi 3bita?? bo myślę nad ciastem na niedzielę i nie mogę nic wymyśleć ![]() byłysmy dziś na szczepieniu i moja Gwiazda waży 6,5 kg i mierzy 65 cm rośnie ta moja córeczka
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastuś ja robię z tego przepisu :https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1063
robiłam już duużo razy i zawsze wychodzi, więc polecam ![]() aa tylko jak na niedzielę, to wypadałoby już dziś zrobić, żeby się ładnie wszystko przegryzło i herbatniki zmiękły no popatrz jak Agatka rośnie- 6,5kg to już nie byle co
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w końcu podskoczyła do 50 centyla wzrostem, wagą też jest w 50 centylu, więc taki średniaczek z niej ale jak się dłużej trzyma to już czuć tego mojego klocuszka
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
a mleko skondensowane słodkie, takie w puszce?? możesz takie kupić tylko wtedy więcej roboty, bo to mleko trzeba ugotować, żeby się karmel zrobił- koło 2-3h na wolniutkim ogniu w garnku z wodą.
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
No w koncu sie tu cos ruszylo
Czeko niezla jestes, ale o takim malowaniu musze pomyslec. Paulinko prawde powiedziawszy to swieta spedzamy u rodzicow meza, ale jak mi sie uda to upieke "Oczy carycy" foto w zalaczniku Dzasta super ze ten sezon grillowy bedzie inny niz ostatni. A mala to juz kawal baby ![]() Moonik zgadzam sie to ciacho zrobione wczesniej jest rewelacyjne, znam je ![]() Izka super ze sie pokazalas A ja wlasnie spedzam czas nad kibelkiem. Jak nie mialam klopotow z zoladkiem w I trymestrze to teraz refluks daje mi strasznie w kosc. Jak zjem normalny posilek to zawsze okazuje sie za duzo. Najlepiej by bylo gdybym jadla 1/4 porcji i tak prawie co godzine, bo inaczej jestesmy glodne |
|
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale znalazłam inne ciasto na niedzielę szybkie i bez większych wariacji https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=488 a tego 3bita zapisuję i muszę go zrobić innym razem Daguś czyli dzidzia jest wysoko i pewnie uciska żołądek ![]() ale fota ![]() skoro o jedzeniu mowa ja dziś na kolację zjem pieczonego pstrąga
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj przepis na te "oczy.." wyglądają przepysznie
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz wrzuce w nasze kulinaria
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pstrąga ![]()
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
mooniś
tylko biszkopt upiekę po swojemu ![]() to chodź na rybkę - podzielę się ![]() pewnie z tym ciachem Daget od groma roboty przynajmniej tak wygląda ![]() a dlaczego nie ma już "smacznego" tylko "kulinaria"
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda żeś tak daleko, wpadłabym na takiego pstrąga a ja juz przepis wyczytałam i wcale dużo roboty nie ma ![]() tylko pytanie na jaką blaszkę to porcje?? i biszkopty to takie zwykłe okrągłe??czy może te "lady fingers"?
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucilam
Cytat:
Dziewczyna od ktorej mam ten przepis robi w blaszce 36x20, a biszkopty maja byc te zwykle okragle Edytowane przez daget Czas edycji: 2011-04-15 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
no faktycznie
oczy carycy całkiem znośne do wykonania
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czeko nie zapomniała tylko raz, roboty od groma, a dwa, dzisiaj małż za piętnaście czwarta walnął mi tekstem, że mógł pomyśleć wcześniej żebym z nim pojechała na wyrywanie zęba (też biedak ma 8 do wyrwania) to by nie jechał sam potem przez całe miasto ze znieczuleniem i szokiem po wyrwaniu. A ja pamiętałam, jak człowiek jest po wyrywaniu oszołomiony więc się w 10 minut zebrałam, pędem na autobus i podjechałam pod jego pracę i dalej razem ruszyliśmy. Czasem można pobyć dobrą żoną Ale tu się słodko zrobiło ![]() Monia no koniecznie musicie czas znaleźć! Tylko niech się ta pogoda najpierw poprawi...
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję refluksu...ile to trzeba znosić. Ale fajne ciacho...mniam. Paulinko troszke naskrobałam co u mnie w klubie. Mooonik, ale mi ochoty narobiłaś na tego 3-bitka. aguniu bardzo dobra żonka z Ciebie
|
|
|
|
|
|
#1768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przykładna Żonka ![]() no to do roboty Skarbie nie jest wymagający, a efekt mmmm... palce lizać
|
|
|
#1769 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale moze cos na weekendzie majowym zrobimy, tylko najpierw trzeba jeszcze grilla kupic...ale chociaz mebelki na taras juz mam i jak wyjdzie slonko i bedzie cieplo to bede sobie kawke popijala ![]() oj to moja bedzie klucha chyba...skoro ponad 2 tygodnie temu wazyla juz 5,5kg!! ale po tatusiu trafil sie zarlok niesamowity...ta nasza glodomorra wcina na kolacje 150ml z butli plus jeszcze cycka obali... ![]() Cytat:
![]() a ciacho wyglada boooooooooooooooosko!!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
||||
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Heya ja mam zadanie zrobić dwie sałatki na święta u rodziców - macie może jakieś sprawdzone przepisy?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

przesadzilam dzis troche ze spacerem
Maja opatulona to jej cieplo a matula bidna snieg, deszcz i przelotne slonce od 13-16 na spacerze 

nie mam pomysłu co zrobić do jedzenia i wogóle jakoś tak nic nie mam jeszcze zrobionego 

musimy znaleźć czas i w końcu do Aguni się wybrać

nie jest wymagający, a efekt mmmm... palce lizać