wiosenne oczekiwania (prrrawie)narzeczonych .....cz.9! - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 21:09   #4741
Mutny
Zakorzenienie

Dot.: wiosenne oczekiwania (prrrawie)narzeczonych .....cz.9!

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Jeszcze tata nie wie - ale jutro bedzie oficjalna zmiana statusu na fejsie
Nie odpędzisz się od gratulacji

Kinia, lepiej napisz, czy Twój TŻ się odbraził

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:13   #4742
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paczek1990 Pokaż wiadomość
Isabelle to wtedy Wy nad morze jedziecie jak oni nie pojadą?
Dokładnie.
Śliczny kociak.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:15   #4743
jlys
Zakorzenienie

santom szkoda gadac..życie i tyle . po za tym jakby bylo malo jeszcze w pracy coraz bardziej mnie denerwuja non stop telefony , czy moge jechac a to na okęcie a to na ursynów i tak w kolko. kur*a jestem zatrudniona u siebie a nie bede latać po calej warszawie ( po za tym mam teraz wolne ), bo im cos wypadlo..u nas dyr. postraszyla ze mamy tak robic grafik zeby luk nie bylo.. a widac chyba na innych punktach moga sobie luki być .ech no nic oby do wakacji i mam nadzieje , że trafi sie cos normalnego, tzn prace mam normalna , ale atmosfera coraz gorsza

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-04-15 o 21:18
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:15   #4744
paczek1990
Wtajemniczenie

Isabelle jak ja bym nad morze z chęcią wyskoczyła kurcze zazdroszczę a do jakiej miejscowości i na ile dni? tez mi sie podobaja kociaki-byle by były

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Moje kudłate szczęście urodziło się 30.05.2012

paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:19   #4745
1988Marlena
Zadomowienie

Oj nie będę podbijać tematu aborcji, bo mam bardzo radykalne poglądy w porównaniu z Wami i nie chcę jakichś kłótni wywoływać

Cytat:
Oj w szoku, w szoku żebyś wiedziala mame T. to na prawde zatkalo. Nawet on byl zaskoczony bo myslal, ze babcia sie wygadala ale innej reakcji sie spodziewalam. W sumie nie bylo zadnego "gratuluje" czy cos. Wypilismy tylko za to... Wiecie - toast pod nazwa: "no to wypijmy za dzisiejsze nowiny"...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Oj reakcji taty to sie w sumie najbardziej boje bo wiecie, córunia tatunia a że tata żołnierz to biedny narzeczony ma przekichane
No to ja GRATULUJĘ!!

Super że się wszystko udało, jeszcze tatuńcio jutro zemdleje i koniec stresów z tym związanych

Bjuti
37 pokoi Szok w trampkach

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:27   #4746
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Nie mam humoru wcale, przez to że kociaka nie ma..aleee znalazłam następne w Chorzowiejutro zadzwonię i zapytam czy są-jak tak to jadę z Tż
takie oo:
http://www.przygarnij.pl/upload/adverts/898_2.jpg
[B]
jakie roztrzepki kochane ach, kiedy moje kociaczki byly takie malenkie chociaz moja kotka nadal taka malusia jest, ale to juz inna historia i w ogole we wtorek na sterylizacje z nia jade i serce mi juz peka

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
santom szkoda gadac..życie i tyle . po za tym jakby bylo malo jeszcze w pracy coraz bardziej mnie denerwuja non stop telefony , czy moge jechac a to na okęcie a to na ursynów i tak w kolko. kur*a jestem zatrudniona u siebie a nie bede latać po calej warszawie ( po za tym mam teraz wolne ), bo im cos wypadlo..u nas dyr. postraszyla ze mamy tak robic grafik zeby luk nie bylo.. a widac chyba na innych punktach moga sobie luki być .ech no nic oby do wakacji i mam nadzieje , że trafi sie cos normalnego, tzn prace mam normalna , ale atmosfera coraz gorsza
jestem w stanie zrozumiec w 100% nieciekawa atmosfere w pracy... sama przez to przechodzilam nic ciekawego ale uszy do gory bedzie lepiej byle do wakacji

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:28   #4747
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Isabelle jak ja bym nad morze z chęcią wyskoczyła kurcze zazdroszczę a do jakiej miejscowości i na ile dni? tez mi sie podobaja kociaki-byle by były
Chyba Gdynia, a to jakoś na weekend.
Bjuti współczuję tylu pokoi...
Stary 2011-04-15, 21:31   #4748
jlys
Zakorzenienie

Isabelle zazdroszcze Ci,my sie di trojmiasta wybieraliśmy na weekend ale raczej nic z tego bo tż musi sporo a auto wlozyć :/
santom mam taka nadzieje
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:33   #4749
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
Isabelle zazdroszcze Ci,my sie di trojmiasta wybieraliśmy na weekend ale raczej nic z tego bo tż musi sporo a auto wlozyć :/
santom mam taka nadzieje
Ale to mało prawdopodobne, ze pojedziemy.
Stary 2011-04-15, 21:39   #4750
kinia860
Zakorzenienie

Munty no wlasnie sie umowilismy ma jutro po mnie o 11 przyjechac i jedziemy podpisac ta umowe ,takze jutro juz klamka zapadnie ,potem do babci skoczymy ,bo grzech by bylo do niej nie zajrzec,zwlaszcza zem ukochaja wnuczka a tz ukochany przyszly wnuczek a od sali to jest 6 km.
Jutro pogadamy w cztery oczy ,kompromisem moze byc wczesniejszy slub cywilny ,a koscielny tak jak usalone.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:52   #4751
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Pączek, cudne te kociaki! chociaż tamten był cudniejszy, bo miał dłuższą sierść (a 'la main coon albo norwerski leśny. jestem chora na te gatunki! i wszystko co ma dużo kłaków. Jak pies to tylko DŁUGOWŁOSY owczarek niemiecki... albo golden). Chociaż wszystkie kotki są takie ojejku no!

Kinia, zawsze to jakiś kompromis chociaż... branie dwóch ślubów? Od nowa nakładanie obrączek? Nieee, to nie dla mnie, ale skoro Tobie to odpowiada, to git. Opowiedz nam jutro ze szczegółami co ustaliliście

Ala, no jak na fejsie to szaaacun. Dopiero od jutra się liczą te zaręczyny

Bjuti, empatia to przekleństwo. Łatwiej być zimną sucz.Uczę się być egoistą, o, może tak. Sprawia mi to straszną frajdę - aż czasami mam wyrzuty sumienia
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:53   #4752
kasikkkkka
Zadomowienie

Podczytywałam was dziś trochę, ale szczerze mówiąc nie bardzo chciałam się udzielać w takich tematach (czyt.aborcja), bo uważam, że to każdego indywidualna sprawa.To, że ja mam radykalne poglądy w tym temacie, to nie znaczy, że muszę wszystkich wokoło nawracać Każdy jest panem własnego sumienia. Ja wiem jedno, nie mogłabym żyć ze świadomością, że zabiłam swoje dziecko. Bo dla mnie to nie jest płód, czy zlepek komórek ale nowe życie. Ale to jestem ja, każdy jest inny.
Ala gratuluję kochana, jak się czujesz jako oficjalna narzeczona??
Kinia, życzę żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli. Obyście wypracowali kompromis, który usatysfakcjonuje was oboje

A tak poza tym, dziś dostaliśmy zaproszenie na wesele kumpla mojego J., które jest w czerwcu, no i się wkurzyłam, bo tam jest napisane: J. z os. tow. Normalnie przykro mi się zrobiło... My ślubujemy 2 miesiące po nich, a oni wcześniej wiedzieli o naszym weselu niż my o ich...
Stary 2011-04-15, 21:58   #4753
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nietakt spory, ale nie ma co się smutać - możesz opłacić pięknym za nadobne

Aaa, zapomniałam Wam napisać, że obleśna reklama kawy z empiku zniknęła z drzwi wejściowych, domek wysprzątany, że z kibla można pić, mimo, że piątek wszyscy siedzą grzecznie i cicho, a współlokator zaproponował odgruzowanie komórki specjalnie dla mojego rumaka - na co ostatecznie się zgodziła. Szok Może powinnam częściej na niego krzyczeć

I rejestracja na egzaminy zepsuła nam randkę. mieliśmy oglądać film, a tu co? Serwery się powiesiły, dopiero ok 21:15 udało mi się zapisać, poszłam się myć i mamy 22:00. Film trwa 2h, a jutro z rana pobudka do pracy, więc nie ma sensu się męczyć. Obejrzymy kiedy indziej ale za to koniec @ i sobie poświntuszymy
Stary 2011-04-15, 22:01   #4754
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Mój J się śmieje teraz, że wypisze temu kumplowi zaproszenie z os. tow. i da tydzień po jego ślubie z takim tekstem: no wiesz, wypisywałem je ze 2 tyg temu
Stary 2011-04-15, 22:03   #4755
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

To jest całkiem dobry pomysł moim zdaniem
Stary 2011-04-15, 22:05   #4756
paczek1990
Wtajemniczenie

Santom no takie maluchy to szybciutko rosną a chciałoby sie, żeby takie cały czas małe były a jak jedziecie na sterylizacje to nie wątpię, że Ci serducho pęka
Isabelle nigdy nie byłam w Gdyni a na weekend to i tak długo
Gaja no mnie tez tamten sie bardziej podobała main coon faktycznie są piękne a psiaki też-koniecznie długa sierść-żeby było za co tarmosić
a współlokatorów ładnie ustawiłaśłaa zboczki
Kasik wcale Ci się nie dziwie, ze Ci przykro..kurcze rozumiem gdyby to była jakaś daleka rodzina, która ledwo Tż zna-a tu jego kumpel taki nr... świetny pomysł Tż-zrobiłabym to samo

oglądacie "Wilka" na polsacie?

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Edytowane przez paczek1990
Czas edycji: 2011-04-15 o 22:07
Stary 2011-04-15, 22:13   #4757
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Podczytywałam was dziś trochę, ale szczerze mówiąc nie bardzo chciałam się udzielać w takich tematach (czyt.aborcja), bo uważam, że to każdego indywidualna sprawa.To, że ja mam radykalne poglądy w tym temacie, to nie znaczy, że muszę wszystkich wokoło nawracać Każdy jest panem własnego sumienia. Ja wiem jedno, nie mogłabym żyć ze świadomością, że zabiłam swoje dziecko. Bo dla mnie to nie jest płód, czy zlepek komórek ale nowe życie. Ale to jestem ja, każdy jest inny.
Ala gratuluję kochana, jak się czujesz jako oficjalna narzeczona??
Kinia, życzę żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli. Obyście wypracowali kompromis, który usatysfakcjonuje was oboje

A tak poza tym, dziś dostaliśmy zaproszenie na wesele kumpla mojego J., które jest w czerwcu, no i się wkurzyłam, bo tam jest napisane: J. z os. tow. Normalnie przykro mi się zrobiło... My ślubujemy 2 miesiące po nich, a oni wcześniej wiedzieli o naszym weselu niż my o ich...
no niesymapatycznie wyszlo;/

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość

Aaa, zapomniałam Wam napisać, że obleśna reklama kawy z empiku zniknęła z drzwi wejściowych, domek wysprzątany, że z kibla można pić, mimo, że piątek wszyscy siedzą grzecznie i cicho, a współlokator zaproponował odgruzowanie komórki specjalnie dla mojego rumaka - na co ostatecznie się zgodziła. Szok Może powinnam częściej na niego krzyczeć

I rejestracja na egzaminy zepsuła nam randkę. mieliśmy oglądać film, a tu co? Serwery się powiesiły, dopiero ok 21:15 udało mi się zapisać, poszłam się myć i mamy 22:00. Film trwa 2h, a jutro z rana pobudka do pracy, więc nie ma sensu się męczyć. Obejrzymy kiedy indziej ale za to koniec @ i sobie poświntuszymy
a i na zdrowie;D a co do reklamy: tak trzymac!!!!!! trzba ustalac hierarchie od samego poczatku;D

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:13   #4758
kinia860
Zakorzenienie

Kasikka powiem ci ,ze kilka razy sie z takim czyms spotkalam miedzy innymi moja kolezanka po 7 latach zwiazku zostala napisana u narzeczonego na zaproszeniu jako osoba towarzyszaca ,a tez dwa miesiace po tamtych brali slub.
My z tez juz na okolo 10 weselach bylismy razem i tylko raz bylimy napisani oboje z imienia i nazwiska ,a to chyba tylko dlatego ,ze bylam starsza u tz kuzynki w sierpniu i nie wypadalo jej napisac tz z osoba towarzyszaca.

Gaja no no jaka zmiana u wspolokatora ,szol ich tam ,ustawiaj ile wlezie
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:16   #4759
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Mój J się śmieje teraz, że wypisze temu kumplowi zaproszenie z os. tow. i da tydzień po jego ślubie z takim tekstem: no wiesz, wypisywałem je ze 2 tyg temu
Niezły pomysł

Wiesz, ja bym się nie obraziła o coś takiego bo wiedziałabym że tak czy inaczej dla TŻ to ja jestem tą osobą towarzyszącą , ale gdybyśmy zerwali ze sobą np. miesiąc przed rzeczonym weselem to chyba logiczne że nie poszedł by ze mną tylko z jakąś inną osobę tow.
Tak samo odwrotnie - co gdybym ja dostała zaproszenie wypisane z moim Ł. i nagle dajmy na to tydzień przed weselem rozpada się nasz związek? iść z nim? samej? czy z kimś innym?
Osoby wypisujące zaproszenie w ten sposób dają "wyjście ewakuacyjne" zapraszanej osobie gdyby nagle coś się zmieniło w jej sytuacji matrymonialnej.

Różnie to piszą. Ja do tej pory dostałam 2 zaproszenia "z os. tow.", 1 tylko dla mnie() i 2 "z Łukaszem .<nazwisko>." - w tym jedno na którym oboje mieliśmy być świadkami.

Stary 2011-04-15, 22:18   #4760
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
Munty no wlasnie sie umowilismy ma jutro po mnie o 11 przyjechac i jedziemy podpisac ta umowe ,takze jutro juz klamka zapadnie ,potem do babci skoczymy ,bo grzech by bylo do niej nie zajrzec,zwlaszcza zem ukochaja wnuczka a tz ukochany przyszly wnuczek a od sali to jest 6 km.
Jutro pogadamy w cztery oczy ,kompromisem moze byc wczesniejszy slub cywilny ,a koscielny tak jak usalone.
ooo, ciekawy kompromis też kiedyś myśleliśmy o wcześniejszym ślubie cywilnym, ale jak widać tylko myśleliśmy

Gaja, jak krzyki dają takie efekty, to moze faktycznie to nie jest taka zła metoda wychowawcza

Kasikaa, no faktycznie nietakt z ich strony, ale zemsta jest w zasiegu ręki

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:24   #4761
kasikkkkka
Zadomowienie

Marlena, ja wiem o tym, że to ja jestem dla mojego J. osobą tow., ale to nie o to chodzi. Ja np. teraz sama siedzę i głowię się jak powypisywać zaproszenia i idąc tym tokiem myślenia równie dobrze mogłabym wypisać mojej przyjaciółce, która ma ślub 3 tyg po mnie zaproszenie z os. tow. ale ja sama bym się z tym głupio czuła. Dzięki dziewczyny za poparcie, bo już myślałam, że to ja wymyślam ale powiem wam, że mojej przyszłej teściowej też się to nie spodobało
Stary 2011-04-15, 22:25   #4762
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Tata nie ma fejsa - dluzsza historia w jaki sposob ta wiadomosc by do niego doszla

Kasikka,
wcale nie glupi pomysl z tym pisaniem zaproszen ciekawe czy oni by sie fajnie poczuli

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 22:26   #4763
paczek1990
Wtajemniczenie

Kinia no ciekawy ten kompromis, ciekawy zawsze to jakiś krok w przód
Santom a mam pytanko-czym karmisz swoją kotkę?

Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Stary 2011-04-15, 22:28   #4764
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
No i dobrze.
Spory nie takt, ale niestety często się zdarza.
Stary 2011-04-15, 22:28   #4765
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:

Kasikka,
wcale nie glupi pomysl z tym pisaniem zaproszen ciekawe czy oni by sie fajnie poczuli
Akurat początkiem czerwca planujemy zacząć rozdawać zaproszenia, więc zdążymy przed ich weselem
A tak szczerze, to jeszcze zobaczę. Gdyby to zależało tylko ode mnie, to bym im wypisała tak jak należy, ale że to kumpel J. to niech on decyduje
Stary 2011-04-15, 22:31   #4766
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Moja kuzynka (ta co sie w maju hajta) tez mi dala zaproszenie z os. tow. pomimo tego, ze jestem z T. duzo dluzej nic ona z tym swoim przyszlym mezem. A jej argumentowanie? Przeciez T. to nie moja rodzina, nawet zareczeni nie jestesmy

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Chamskie takie wypisywanie zaproszenia z osoba towarzyszaca dla kogos kto jest ze soba sto lat, a jeszcze w twoim przypadku planujecie slub to juz w ogole, a oni dobrze o tym wiedzieli (prawda?)

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-04-15, 22:31   #4767
201606201204
Konto usunięte

My byliśmy razem niecały rok i dostaliśmy zaproszenie od dobrych znajomych D. normalnie z moim imieniem. Jestem w stanie zrozumieć jakąś bardzo daleką rodzinę itp, ale bliskie osoby?
Stary 2011-04-15, 22:33   #4768
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Moja kuzynka (ta co sie w maju hajta) tez mi dala zaproszenie z os. tow. pomimo tego, ze jestem z T. duzo dluzej nic ona z tym swoim przyszlym mezem. A jej argumentowanie? Przeciez T. to nie moja rodzina, nawet zareczeni nie jestesmy

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Chamskie takie wypisywanie zaproszenia z osoba towarzyszaca dla kogos kto jest ze soba sto lat, a jeszcze w twoim przypadku planujecie slub to juz w ogole, a oni dobrze o tym wiedzieli (prawda?)
Oni wcześniej wiedzieli o naszym ślubie, niż my o ich, mimo, że to ich jest wcześniej
Stary 2011-04-15, 22:33   #4769
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Bo to wychodzi wlasnie charakter czlowieka moim zdaniem i nastawienie na zwiazek tego kogos kogo sie zaprasza.

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-04-15, 22:34   #4770
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Marlena, ja wiem o tym, że to ja jestem dla mojego J. osobą tow., ale to nie o to chodzi. Ja np. teraz sama siedzę i głowię się jak powypisywać zaproszenia i idąc tym tokiem myślenia równie dobrze mogłabym wypisać mojej przyjaciółce, która ma ślub 3 tyg po mnie zaproszenie z os. tow. ale ja sama bym się z tym głupio czuła. Dzięki dziewczyny za poparcie, bo już myślałam, że to ja wymyślam ale powiem wam, że mojej przyszłej teściowej też się to nie spodobało

Ja ich nie bronię ani nie ganię, tylko pokazuję jak mogli myśleć przy wypisywaniu zaproszenia.

Ja też bym się pewnie głupio poczuła w takiej sytuacji jak Ty jesteś - macie już datę ślubu i to bardzo bliską ich ślubu więc raczej mało prawdopodobne żebyście mieli się rozstać.
Moja siostra na zaproszeniach wypisywała (a w zasadzie to ja pisałam) nazwiskami - jeśli były nam znane i nie był to np. tygodniowy czy miesięczny związek bo sama wiedziałam że to miło dostać zaproszenie imienne z TŻem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości