Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 23:14   #1561
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez mazdrajka Pokaż wiadomość
I dodaje fotke mojego miśka
jaki slicznioch

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
jak tak wisi przy cycu to się denerwuję na niego potem mam wyrzuty sumienia że przeciez on nie jest winny i tak w kółko, wkurza mnie to ze chodze niepomalowana, czasem bez prysznica do południa albo do wieczora... nawet siku nie moge isc czasem jak tż gdzies pojedzie bo mały wciaz przy cycu... to co sie dziwic ze mam problem z zaparciami - co mi sie zachce to wstrzymuję bo akurat karmię małego... nie wiem czy coś wyjdzie z tego karmienia piersią bo ja szczerze mówiąc wymiękam...
kochana dasz rade nie wymiekaj ja w ciebie wierze tez chodsze do kibelka od wielkiego dzwonu i mam hemoroidy przez to juz

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
może któraś z was walczyła z odparzeniami?? co stosowałyście??
Cytat:
Napisane przez mazdrajka Pokaż wiadomość
Widze, że mamy ten sam problem.. mały ma tyłek zaczerwieniony już od kilku dni. Dzisiaj sie powiększyło. Przez cały dzień nie zakładałam mu pampersiaka tylko wietrzymy tyłek, albo właśnie w tetre go pakuje a na tetre otulacz. Mam Sudocrem i Linomag, ale to na nic.A słyszał ktoś o posypywaniu tyłka mąką ziemniaczaną własnie na odparzenia?
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
powiedzcie mi pudrujecie dzieciaczki? Mi mama mówiła ze kiedyś się pudrowało w fałdkach tzn pod szyjką, pod paszkami itp
mi w szpitalu powiezdzili ze po kapieli moge pudrowac paszki pachwiny i pupcie a w ciagu dnia pupcie zamiawst pudru mozna maka sypac albo zrobic kapiel z jej dodatkiem tylko trzeba uwazac zeby grudki nie byly za gorsce dla dziecka

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Dzis mialam wizyte Health Visitor i powiedziala, zeby za duzo pudru dla dzieci nie uzywac, bo nie jest to dobre dla drog oddechowych
Ja uzywam pudru tylko na pupcie i pachwiny i to co ktoras zmiane pieluszki(raz puder raz sudokrem)

Mama- Hello
TZ- bardzo dobzie
Mama- baby??
TZ- bardzo dobzie ;p
Mama - OK?
TZ- bardzo dobzie;p
to juz wiem czemu maly ma sapke i kicha na przewijaku
dialog the best
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 23:21   #1562
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli liczysz od spadku to ja nie mam pojecia ile moja przytyla, bo w szpitalu bylismy poltora dnia i nie wazylismy przy wyjsciu. :P
Jesli liczyc u ciebie od wagi przy porodzie mala przytyla 590 w 3 tygodnie, to moze moja dobije do tego;p... na bank dobije;p

TAKIE PYTANKO MAM: WSZYSTKIE DZIECI TRACA NA WADZE PO NARODZINACH:p??
raczej tak, do 10 % spadku z wagi urodzeniowej jest norma, powyżej mozna sie juz zacząć martwić

Cytat:
no takie furczenie właśnie, ale nie zawsze, jak zasypia i już śpi głębokim snem to nie furczy... woda morska nic nie daje niestety... smarków w nosie nie ma więc to nie katarek a tak charczy jakby było coś.

próbowałam próbowałam i dalej nic a wietrzone jest codziennie

jezu a ja dalej mam problemy z wypróżnieniem się, bez czopka ani rusz chyba zaraz muszę sobie znów zaaplikować bo mi jelita rozsadzi... masakra nie wiedzialam że najbardziej po porodzie będzie mi dokuczać nie ból krocza czy cyców tylko zatwardzenie

jeszcze na dodatek złapał mnie znów dół dziś po kłotni z mamą lekko się popstrykałyśmy bo jak tak to dobre rady by chciała dawać zawsze chętna ale to są rady typu:

ja mówię że muszę do pediatry zadzwonić o tą sapkę spytać a mama do mnie:
tak tak zadzwoń zadzwoń.
ona uważa to za dobrą radę, ja się wkurzam mówię że wiem że mam zadzwonić i już kłotnia a jak faktycznie chcę jej o radę zapytać to nie wie albo nie pamięta jak to kiedyś było i miałam doła dzisiaj ryczałam tżtowi w koszulkę... masakra dzięki bogu że mam w nim takie wsparcie bo depresja porodowa jak nic by mnie czekała chyba...
dopada mnie chyba baby blues kocham moje dziecko ale czasem jak tak wisi przy cycu to się denerwuję na niego potem mam wyrzuty sumienia że przeciez on nie jest winny i tak w kółko, wkurza mnie to ze chodze niepomalowana, czasem bez prysznica do południa albo do wieczora... nawet siku nie moge isc czasem jak tż gdzies pojedzie bo mały wciaz przy cycu... to co sie dziwic ze mam problem z zaparciami - co mi sie zachce to wstrzymuję bo akurat karmię małego... nie wiem czy coś wyjdzie z tego karmienia piersią bo ja szczerze mówiąc wymiękam...

Niutka próbowałam kózki wyciągać fridą ale i tak sapie i charczy, a nosek czysty
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja jutro zamawiam nosidlo marsupi. Konsultowałam to z dwoma doradcami chustowymi i to dobra alternatywa dla osób ktore nie przepadają za motaniem się w chustę..i bezpieczne jest. a mi wiązanie chusty nie wychodzi (

iza jak tam z chustą od siostry? udało się zamotać?

dziewczyny, czy was też tak ciągnie do słodkiego podczas karmienia piersią? Ja to bym cukier jadła, to co było w ciąży to pikuś !
I co chwile jestem głodna... zjem coś i po 15 min burczenie w brzuchu..
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no tak liczę, bo tak nasz lekarz liczy

ja jeszcze nie spotkałam dziecka, które nie straciło

a próbować Xenna zioła,
to taka herbatka to zaparzania,
pijesz wieczorem pół szklanki a rano wizyta w kibelku

skuteczna a jednocześnie nie agresywna

otóż nie bardzo
szukałam pomocy w necie,
i na wizażu,
i wyszło że takie maleństwo ciężko jest poprawnie zachustować w pionie,
musiałby mi ktoś pokazać,

mogłabym ją nosić jak w kołysce,
ale nie jest polecane

i sama już nie wiem

a chustę mam taką
http://www.justbaby.pl/nosidelko-nie...rmy-womar.html

a nie ma problemów z jedzeniem, dobrze przybiera na wadze? tylko sama sapka? rozmwaiałś z lekarzem? bo taka ciagła sapka to jeden z objawów tzw wiotkiej krtani, to nie jest nic niebezpiecznego, nie leczy sie tego, samo mija, ale warto obserwowac, bo mogą byc przy tym problemy z jedzeniem i od tego z wagą

Cytat:
nie używam jej
bo nie wiem jak,
boje się małą do tego wsadzić

wyszło na to, że to nie jest chusta w której można takie maleństwo nosić w pionie
jedynie jak w kołysce

chciałam się tym sugerować ale też mi to nie pasuje do tej chusty
http://www.jendrulino.pl/pl,info,Ins...uscie-kolkowej
w pozycji kołyski można nosic tylko dzieci u których na pewno wykluczono problemy z bioderkami, czyli dopóki lekarz tego nie stwierdzi lub do 1-go usg bioderek mozna nosic tylko w pozycji żaby w chuście wiązanej elastycznej lub tkanej

co do wiązania to elastyczna ma tylko jedno wiązanie i jak dla mnie jest to proste, robie to juz raz dwa, no trzeba ta chusta troche pomanewrowac, ale dziecko sie wkłada na koniec, do zawiązanej chusty elastycznej i ją naciąga na dziecku, a nie jak w tkanej, że trzeba wziąć dziecko i wiązac z dzieckiem, co jest duzo trudniejsze ,
dlatego spróbujcie od elastycznej dobrej marki zacząć

Cytat:
Moja mala lubi wibracje jaknajbardziej;p

Dzis mialam wizyte Health Visitor i powiedziala, zeby za duzo pudru dla dzieci nie uzywac, bo nie jest to dobre dla drog oddechowych
Ja uzywam pudru tylko na pupcie i pachwiny i to co ktoras zmiane pieluszki(raz puder raz sudokrem)

Ja jestem bardzo ciekawa ile moja stracila, ale nie mam pojecia i juz sie nie dowiem;p

Ja chusty nie mam i nie zamierzam kupic, chociaz pewnie to fajna sprawa, ale nie ufm sobie na tyle,zeby wiazac taka chuste;p

Masakra, ze dzieciaczki tyle traca w ciagu pierwszych dni to tak jakby dorosly stracil 10 proc masy ciala w 3 dni;p. Fajnieby bylo;p stracic 7kg;p

U mnie w szpitalu pierwsze co polozne powiedzialy to, zeby nie spac z dzieciaczkiem, bo jest to niebezpieczne;p, chociaz zeczywiscie uulatwiloby mi to niezle moje zycie i spanie;p. Ja za bardzo sie rzucam w lozku i bym mala przygniotla;p

Misiek sliczny kudlatek

Moj TZ pojechal po moja mame na lotnisko, a ja zostalam pierwszy raz sama w domu na dluzej niz 30min;p (zajmie mu to pewnie z 3 h)
Mialam stracha jak nie wiem;p, ale mala zjadla i zasnela na rekach i odlozylam ja do lozeczka i spi a ja wsluchuje sie w nianie;p, jak tylko zajeczy to mysle, zeby sprawdzic czy wszystko OK:P.

Dziewczyny naprawde podziwiam te ktore same musza sobie radzic z dzieciaczkami, wstawaniem nocnym, karmieniem, zmiana pieluszek, uspakajaniem itp.
Ja robie wszytsko na pol z TZtem i chyba bym padla (a wlasciwie zalamala sie;p) jakbym miala to sama wszystko robic.

Dzis ladnie z TZtem wysprzatalismy dom na przywitanie mamuski;p

Ciekawa jestem jak mojej mamie i tZtowi uda sie rozmowa w samochodzie podczas jazdy do domu z lotniska, pewnie bedzie to wygladalo tak:

Mama- Hello
TZ- bardzo dobzie
Mama- baby??
TZ- bardzo dobzie ;p
Mama - OK?
TZ- bardzo dobzie;p

Dziewczyny, każda z was, prędzej czy później da sobie radę, wdrozycie się i będzie ok, a jakby co pomyslcie o mamach, które mają więcej niż jedno, dwoje dzieci, jak ja i w dodatku mój mąż jest cały dzien poza domem
Powiem wam, że jak bedziecie miały gorsze chwile, to pomyslcie sobie, że czas naprawde bardzo szybko leci, zwłaszcza jak juz ma sie dziecko/dzieci, minie ten pierwszy rok tak, że nawet sie nie obejrzymy i dzisiejsze problemy z dzieckiem będziecie wspominac z rozrzewnieniem, naprawdę, więc zamiast dołowac się, ze coś wam nie wychodzi, postarajcie sie chłonąc każda chwile z dzieckiem, jemu na tym etapie naprawde niewiele trzeba- przede wszystkim miłości, przytulania, jedzonka i pielęgnacji, reszta to juz dodatek
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 23:24   #1563
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, każda z was, prędzej czy później da sobie radę, wdrozycie się i będzie ok, a jakby co pomyslcie o mamach, które mają więcej niż jedno, dwoje dzieci, jak ja i w dodatku mój mąż jest cały dzien poza domem
Powiem wam, że jak bedziecie miały gorsze chwile, to pomyslcie sobie, że czas naprawde bardzo szybko leci, zwłaszcza jak juz ma sie dziecko/dzieci, minie ten pierwszy rok tak, że nawet sie nie obejrzymy i dzisiejsze problemy z dzieckiem będziecie wspominac z rozrzewnieniem, naprawdę, więc zamiast dołowac się, ze coś wam nie wychodzi, postarajcie sie chłonąc każda chwile z dzieckiem, jemu na tym etapie naprawde niewiele trzeba- przede wszystkim miłości, przytulania, jedzonka i pielęgnacji, reszta to juz dodatek
A te ktore maja wiecej niz jedno dziecko jeszcze bardziej podziwiam heheh

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 23:27   #1564
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

puchne z dumy

ps wyczaiłam atrakcyjną cenowo aukcje na chustę, mam taka sama tylko z innym nadrukiem

http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...554405047.html

tylko to jest duzy rozmiar, na grubsze osoby jak komus nie przeszkadza zwisający ogon z przodu lub tyłu, a ma np męża o posturze misia to może być , ja mam tez ten rozmiar i sobie po prostu jeszcze raz owijam do tyłu i podwijam pod spód końce, po domu to ten ogon mi nie przeszkadza w zasadzie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 00:34   #1565
traicionera
Zakorzenienie

ja swojej niuni nie pudruje niczym, bo w tych wszystkich zasypkach jest talk, a on zatyka pory. Na pupkę w razie potrzeby stosuje sudocrem.

Niutka- ja sobie właśnie w ten sposób tłumaczę, ze to jest ten okres, kiedy maleńka potrzebuje dużo bliskości i ciepła, ze potem będę wspominać te chwile z tęsknotą, dlatego staram się cieszyć każdą minuta spędzoną z nią, minami, jej "gaworzeniem", nawet jak płacze, to sobie patrze, jaka śliczna jest i kochana. Czas tak szybko pędzi, ze ani się obejrzę, a będzie biegała i gadała. Poza tym ja mam tylko jedno dziecko (i trzy koty), a inne kobiety maja dzieci więcej i dają sobie rade, wiec ja tez sobie poradzę (dziś poszło mi o niebo lepiej niż za pierwszym razem, gdy mąż poszedł do pracy. Odkąd zrozumiałam plac Naduni, to podchodzę do niego bardziej racjonalnie.)

Co do spania, to ja przez cala ciążę właściwie spalam tylko na lewym boku, czasami na plecach, dlatego nauczyłam się nie wiercić podczas snu, poza tym mamy wielkie łóżko, gdzie niunia ma swoja przestrzeń (małe dzieci maja zresztą zdumiewającą zdolność zajmowania jak największej połaci łózka ), wiec prędzej aj się niemal zsuwam z łóżka, niż moja córcię przygniotę, tak samo mąż.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 00:44   #1566
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny naprawde podziwiam te ktore same musza sobie radzic z dzieciaczkami, wstawaniem nocnym, karmieniem, zmiana pieluszek, uspakajaniem itp.
Ja robie wszytsko na pol z TZtem i chyba bym padla (a wlasciwie zalamala sie;p) jakbym miala to sama wszystko robic.
Wszystko dla ludzi. Ja właściwie wszystko robię sama. Mąż jest poza domem między 6:00 i 20:00, więc nie mam wyjścia. Ale można. Zmęczona jestem, ale żyję. Wstaję, karmię (jeszcze do tego walczę o laktację), przewijam, jeżdżę samochodem sama z małym. Generalnie nie uznaję, że czegoś nie dam rady zrobić.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja swojej niuni nie pudruje niczym, bo w tych wszystkich zasypkach jest talk, a on zatyka pory. Na pupkę w razie potrzeby stosuje sudocrem.
Ja też nie używam pudru, nawet nie mam. Ale Sudocremu też nie używam, chociaż kupiłam. On potrafi wysuszyć, tak jak inne z cynkiem. najlepiej sprawdza się u nas Alantan Plus maść. Tak nauczyłam się w naszych szpitalach i rzeczywiście działa.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 00:56   #1567
traicionera
Zakorzenienie

U mnie na razie Sudocrem się sprawdza, ale nie smaruje nim tak cały czas, tylko właśnie jeśli widzę jakieś zaczerwienienie czy krostki i z tym sobie dobrze radzi, zresztą na sobie wcześniej wypróbowałam, a skore mam megawrażliwą. Generalnie staram się jak najmniej pakować na skórę Nadii, tak tez mi doradzała pediatra.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-16, 06:58   #1568
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja używam Sudocremu na codzień. Wcześniej miałam Nivee na odparzenia i pojawiały się cały czas krostki, a jak zmieniłam na sudocream jak ręką odjął. Smaruje z każdą zmianą pieluszki.

tajka88 każda da sobie rade trzeba tylko w to uwierzyć. Mi dużo pomógł szpital, gdzie musiałam sobie radzić sama z małą i to jeszcze po cc gdzie ciężko wstawać a tu trzeba było wstać i często z małą na rękach. Pomogło mi to radzić sobie jedną ręką, tzn jak mała jest na rękach to drugą muszę drzwi otworzyć, przynieść coś sobie wyciągnąć. A jak mąż ją ma to już ma związane obie ręce i muszę mu skakać i podawać rzeczy, więc dziewczyny jesteśmy silne i wszechstronne i wierzmy że damy rade ze wszystkim

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 07:45   #1569
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dziewczyny a kiedy sie pierwszy ra z dziecku wlosy scina?
Stary 2011-04-16, 08:55   #1570
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, jak długo bolało lub boli Was krocze? Dzisiaj mija mi tydzien po porodzie a mnie dalej boli i siadać nie mogę i ta rana nie jest jeszcze taka gładka tylko jak dotykam przy myciu to czuję takie lekko opuchnięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:38   #1571
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co byście wybrały?
1. http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...560556570.html
2. http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...551606769.html
3. http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...566026989.html
4. http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...558706435.html
5. http://allegro.pl/fisher-price-lezac...526544203.html
czy te wibracje są fajne? Używacie tego w bujaczkach?

powiedzcie mi pudrujecie dzieciaczki? Mi mama mówiła ze kiedyś się pudrowało w fałdkach tzn pod szyjką, pod paszkami itp

ja bym wzięła 2 lub 3 leżaczek
ja nie pudruję tylko sudocremem smaruję lekko po każdej zmianie pieluchy

Cytat:
Ciekawa jestem jak mojej mamie i tZtowi uda sie rozmowa w samochodzie podczas jazdy do domu z lotniska, pewnie bedzie to wygladalo tak:

Mama- Hello
TZ- bardzo dobzie
Mama- baby??
TZ- bardzo dobzie ;p
Mama - OK?
TZ- bardzo dobzie;p

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
a nie ma problemów z jedzeniem, dobrze przybiera na wadze? tylko sama sapka? rozmwaiałś z lekarzem? bo taka ciagła sapka to jeden z objawów tzw wiotkiej krtani, to nie jest nic niebezpiecznego, nie leczy sie tego, samo mija, ale warto obserwowac, bo mogą byc przy tym problemy z jedzeniem i od tego z wagą

nie nie ma problemów raczej bo je. na cycu potrafi długo wisieć ale generalnie w nocy po cycu śpi te 2-3 godziny. nie wiem jak przybiera na wadze bo nie ważyłam.

masz rację - teraz to najpiękniejsze chwile ale przy pierwszym dziecku to czasem są takie chwile załamania że nie dajesz już rady... zmęczenie daje się we znaki... ja potem mam wyrzuty sumienia bo co taka iskierka winna temu że jej się chce jeść co 2 godziny... i jeszcze bardziej się załamuję... na szczęście tż mnie wspiera bez niego nie wiem jak bym dała radę,,, a pociesza mnie to jak pomyślę że już się robi ciepło wyjdziemy na spacerek codziennie czas szybko zleci ani się obejrzę będzie lato i Oli bedzie już dużym bobasem będzie się uśmiechał gaworzył itd

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

Niutka- ja sobie właśnie w ten sposób tłumaczę, ze to jest ten okres, kiedy maleńka potrzebuje dużo bliskości i ciepła, ze potem będę wspominać te chwile z tęsknotą, dlatego staram się cieszyć każdą minuta spędzoną z nią, minami, jej "gaworzeniem"
już gaworzy?

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak długo bolało lub boli Was krocze? Dzisiaj mija mi tydzien po porodzie a mnie dalej boli i siadać nie mogę i ta rana nie jest jeszcze taka gładka tylko jak dotykam przy myciu to czuję takie lekko opuchnięte
mnie bolało tak przez tydzień gdzieś że nie mogłam siadać teraz tylko jak się zasiedzę to boli trochę. spuchnięte już nie jest ale ja jestem prawie 2 tygodnie po.

jej właśnie uświadomiłam sobie że mój bąbel jutro kończy 2 tygodnie

kasia a włosy to nie wiem moja ciotka ostatnio ścinała bobasowi miał 7miesięcy bo mu się po bokach wytarły i wyglądał jakby miał irokeza to mu podcięła go trochę a tak wcześniej to nie mam poijęcia

a my chyba dziś na spacerek idziemy pierwszy raz na razie jest co prawda tylko 7 stopni ale zapowiadali 18 i znów mam dylemat jak ubrać małego myślę o zestawie body na długi rękaw na to pajac cieplejszy taki i na to sweterek robiony na drutach prze mamę wystarczy? czy zamiast sweterka ubrać kombinezonik ten wiosenny??? ale w wózku to mu chyba ciepło będzie???

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-04-16 o 09:41
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:49   #1572
wanilia83
Zadomowienie

Blackrose Natalka śliczna i nie przejmuj siędrugą brodą, moja kluseczka też ją ma (waży obecnie 4200) i wg mnie wygląda uroczo taka pyzunia moja od urodzenia w 6 tyg przybrała 1400 a ze spadkiem 1600 ja używam pampersów cały czas ale mam zamiar wypróbować niedługo dady z biedronki i huggisow

Kasia ale z Rafałka przystojniaczek moja Nadia ma taki sam wysyp na twarzy, zaczęłam do niej mówić mój ty pryszczyku jaką maścią smarujesz ?

diatoma współczuje kolek, lekarz ci nic nie poradził ??

colorady ja już dużo rzeczy jem, na początku rzeczywiście tylko rosół i krupnik potem makaron z jabłkami lub szpinakiem, ryby, mięso przeróżne (ostatnio nawet dziczyznę ), pije cappuccino i słabą kawę, jadłam już ciasta, wczoraj z mężem zrobiliśmy karpatkę i dziś ją z kawą będę szamać (ciekawe jak schudnę ) jem wszystko opró uczulających i wzdymających potraw

Ahtaga śliczny Michałek

mazdrajka śliczny synek

eirene chyba 99% mam ma tak samo mam nadzieję że dziś już jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
\
moją córe chyba łóżeczko parzy juz chyba z 10x chciałam ją odłożyc zeby spała to sie budzi po minucie. teraz mi spi na reku. pisanie jedna reka coraz lepiej mi idzie
ja to już się śmieje że jestem mistrzynią w robieniu różnych rzeczy jedną ręką, czasami przy kompie też z młodą siedzę

Cytat:

dziewczyny, czy was też tak ciągnie do słodkiego podczas karmienia piersią? Ja to bym cukier jadła, to co było w ciąży to pikuś !
ja jem więcej jak w ciąży słodycze też jem i też mnie tak do nich ciągnie pewnie to wina tego że w ciąży tyle jadłam i organizm się przyzwyczaił i potrzebuje a przed ciążą kostka czekolady dziennie mi wystarczyła

ahtaga j
a miałam takie guzki przy nawale, położna kazała lekko rozmasować pierś i odciągnąć do ulgi, po paru dniach odeszły w zapomnienie

blackrose ja mam taki http://allegro.pl/bright-starts-leza...558588815.html z bujaniem i młoda ostatnio coraz dłużej w nim lubi siedzieć, puszczam jej szum wody i wtedy siedzi spokojnie i zezuje na ślimaczka :P
z tych co ty wybrałaś wziełabym ten 3 w 1

Cytat:
zgadzam się takie kobiety zasługują na medal

niutka podpowiedz mi jak później odzwyczaić dziecko od spania z rodzicami ?? ja coraz częściej biorę małą na noc do łóżka i boję się że będę miała później problem

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera

Niutka- ja sobie właśnie w ten sposób tłumaczę, ze to jest ten okres, kiedy maleńka potrzebuje dużo bliskości i ciepła, ze potem będę wspominać te chwile z tęsknotą, dlatego staram się cieszyć każdą minuta spędzoną z nią, minami, jej "gaworzeniem"
Cytat:

już gaworzy?

coś szybko

eirene
ja bym wzięła sweterek jak nie będzie wiało i będzie taka wysoka temp. kocykiem przykryjesz i będzie ok

gratulujemy skończonych 2 tyg

ahh zapomniałam wkleić zdjęć mojego pryszczyka :P

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-05 o 08:20
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 10:03   #1573
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Kasia ale z Rafałka przystojniaczek moja Nadia ma taki sam wysyp na twarzy, zaczęłam do niej mówić mój ty pryszczyku jaką maścią smarujesz ?

ja to już się śmieje że jestem mistrzynią w robieniu różnych rzeczy jedną ręką, czasami przy kompie też z młodą siedzę
elosone
a przy kompie siedze zawsze z malym jedna reka nawet lewa nauczylam sie pisac
Stary 2011-04-16, 10:12   #1574
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

eirene
ja bym wzięła sweterek jak nie będzie wiało i będzie taka wysoka temp. kocykiem przykryjesz i będzie ok

no też pomyslałam że sweterek chyba będzie ok dzięki

dziękujemy a to jutro kończymy

Stary 2011-04-16, 11:26   #1575
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
oj ja też się tego boję bo nieraz nawet jak go tylko karmię i on np nie chce ssać denerwuje się czy coś to ja w ryk od razu albo jak widzę że on płacze...
nie wiem co to będzie przy szczepionkach...

jej czy waszym dzieciaczkom też się ta ulewa strasznie??? mój dziś zwymiotował dosłownie aż poza łożeczko wyleciało... teraz też mu się ulało 2 razy. odbiło mu się ładnie więc nie wiem czemu... i po mm i po moim mleku tak ma

Ja zauwazylam ze mojej malej sie ulewa jak nie moze jej sie odbicczasem trzymam 10minut i nic to ja odkladam i potem sie uleje...a jednego dnia tez mialam przeboje bo jej sie ulewalo chyba ze 4 razy

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Blackrose Natalka śliczna i nie przejmuj siędrugą brodą, moja kluseczka też ją ma (waży obecnie 4200) i wg mnie wygląda uroczo taka pyzunia moja od urodzenia w 6 tyg przybrała 1400 a ze spadkiem 1600 ja używam pampersów cały czas ale mam zamiar wypróbować niedługo dady z biedronki i huggisow

diatoma współczuje kolek, lekarz ci nic nie poradził ??

colorady ja już dużo rzeczy jem, na początku rzeczywiście tylko rosół i krupnik potem makaron z jabłkami lub szpinakiem, ryby, mięso przeróżne (ostatnio nawet dziczyznę ), pije cappuccino i słabą kawę, jadłam już ciasta, wczoraj z mężem zrobiliśmy karpatkę i dziś ją z kawą będę szamać (ciekawe jak schudnę ) jem wszystko opró uczulających i wzdymających potraw

Ahtaga śliczny Michałek

mazdrajka śliczny synek

eirene chyba 99% mam ma tak samo mam nadzieję że dziś już jest lepiej

ja jem więcej jak w ciąży słodycze też jem i też mnie tak do nich ciągnie pewnie to wina tego że w ciąży tyle jadłam i organizm się przyzwyczaił i potrzebuje a przed ciążą kostka czekolady dziennie mi wystarczyła

ahtaga ja miałam takie guzki przy nawale, położna kazała lekko rozmasować pierś i odciągnąć do ulgi, po paru dniach odeszły w zapomnienie

blackrose ja mam taki http://allegro.pl/bright-starts-leza...558588815.html z bujaniem i młoda ostatnio coraz dłużej w nim lubi siedzieć, puszczam jej szum wody i wtedy siedzi spokojnie i zezuje na ślimaczka :P
z tych co ty wybrałaś wziełabym ten 3 w 1

zgadzam się takie kobiety zasługują na medal

niutka podpowiedz mi jak później odzwyczaić dziecko od spania z rodzicami ?? ja coraz częściej biorę małą na noc do łóżka i boję się że będę miała później problem

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

coś szybko

eirene ja bym wzięła sweterek jak nie będzie wiało i będzie taka wysoka temp. kocykiem przykryjesz i będzie ok

ahh zapomniałam wkleić zdjęć mojego pryszczyka :P

Moja od przedwczoraj wysypalo strasznie na buzi/pelno potowek ma szok... wczoraj health visitor byla i mowila ze potowki takze nie martwie sie ale nie za ladnie to wyglada

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
ja jestem 2.5 tyg. po porodzie i krocze mnie juz nie boli jak robie sisiu i wogole jest lepiej...juz nie mam go opuchnietego tylko takie rozlazle mi sie wydaje ale to pewnie sie jeszcze goi...ale decydowanie lepiej jak bylo.....spokojnie tydzien po porodzie tez bolalo jak nie wiem..lada dzien i ci sie zagoi

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Ja jutro zamawiam nosidlo marsupi. Konsultowałam to z dwoma doradcami chustowymi i to dobra alternatywa dla osób ktore nie przepadają za motaniem się w chustę..i bezpieczne jest. a mi wiązanie chusty nie wychodzi (

iza jak tam z chustą od siostry? udało się zamotać?

Fabian wyciaga i pewnie dlatego tak masz ..ja znowu pije wode litrami...jak karmie mala to tak mnie suszy ze szok...non stop bym pila.....a ja u ciebie z waga po ciazy duzo ci zostalo????

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za dobre slowo i mobilizowanie mnie tylko wy mnie rozzumiecie i wspieracie w postanowieniu

Olusia juz niedlugo i wy sie tu zameldujecie ani sie obejzysz, a poki co cieszcie sie ciaza tego pozniej brakuje

wrzucam Rafcia z tradzikiem po 1 dniu smarowania mascia

jaki slodziak
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:30   #1576
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
tajka88 każda da sobie rade trzeba tylko w to uwierzyć. Mi dużo pomógł szpital, gdzie musiałam sobie radzić sama z małą i to jeszcze po cc gdzie ciężko wstawać a tu trzeba było wstać i często z małą na rękach. Pomogło mi to radzić sobie jedną ręką, tzn jak mała jest na rękach to drugą muszę drzwi otworzyć, przynieść coś sobie wyciągnąć. A jak mąż ją ma to już ma związane obie ręce i muszę mu skakać i podawać rzeczy, więc dziewczyny jesteśmy silne i wszechstronne i wierzmy że damy rade ze wszystkim
a ja w szpitalu prawie nie odczułam że mam dziecko,
wszystko robiły pielęgniarki, kąpały przewijały, przystawiały do piersi

Cytat:
u mnie mija 3 tyg. i 3 dni i nadal odczuwam dyskomfort,
i jestem ciekawa kiedy to już się tak na całego zagoi
a ból to tak do 2 tyg. czułam, w drugim tygodniu nawet bardziej niż w pierwszym, bo w drugim zaczęłam brać tabletki przeciwbólowe

Cytat:
masz rację - teraz to najpiękniejsze chwile ale przy pierwszym dziecku to czasem są takie chwile załamania że nie dajesz już rady... zmęczenie daje się we znaki... ja potem mam wyrzuty sumienia bo co taka iskierka winna temu że jej się chce jeść co 2 godziny... i jeszcze bardziej się załamuję... na szczęście tż mnie wspiera bez niego nie wiem jak bym dała radę,,, a pociesza mnie to jak pomyślę że już się robi ciepło wyjdziemy na spacerek codziennie czas szybko zleci ani się obejrzę będzie lato i Oli bedzie już dużym bobasem będzie się uśmiechał gaworzył itd

a my chyba dziś na spacerek idziemy pierwszy raz na razie jest co prawda tylko 7 stopni ale zapowiadali 18 i znów mam dylemat jak ubrać małego myślę o zestawie body na długi rękaw na to pajac cieplejszy taki i na to sweterek robiony na drutach prze mamę wystarczy? czy zamiast sweterka ubrać kombinezonik ten wiosenny??? ale w wózku to mu chyba ciepło będzie???

ale to jest trochę tak jak z tym tekstem "wyśpij się na zapas"
jeżeli mi mała płaczę bo ja boli brzuszek, to ja jestem nerwowa i chce mi się płakać,
i nie będę sobie myśleć w tej chwili "ciesz się bo niedługo będzie większa"

żyjemy chwilą, tym co jest teraz

ja na wczorajszy spacer założyłam małej pajaca, na to bluzę z polaru, skarpetki i cienka czapkę (zdjęcie niżej)
w wózku była przykryta kocykiem
jak wróciłyśmy ze spaceru miała wszystkie części ciała ciepłe

drugie zdjęcie Idalka dzisiaj
ale marudzi mi dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i9.jpg (101,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i10.jpg (91,6 KB, 62 załadowań)
Stary 2011-04-16, 11:31   #1577
Jok3r
Zadomowienie

Napisze najpierw o dobrych wiesciach, a potem Was nadrobie.

Zgodnie z postanowieniem urodzilam w weekend o 2 2900g i 50cm. Jest piekna.
Olusiaa

No to gratki Olusiaa i dawaj jak najszybciej na odchowalnie

Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:34   #1578
traicionera
Zakorzenienie

napisalam w cudzyslowiu te gaworzenie, bo to jest raczej takie wydawanie z siebie pojedynczych literek, sylab, Nadia lubi tak "gadac" gdy siedzi sobie w lezaczku np. W ksiaeczce zdrowia napisali, ze to normalne u dzieciaczkow w jej wieku. Ona nawet jak placze, to ma inna sylabe na glod i inna na kupe pewnie gdy kiedys w koncu zacznie mowic, to bedzie taka gadula jak ja i maz
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-16, 11:36   #1579
diatoma
Zadomowienie

witam o poranku
Wanilia83 , te kolki są takie delikatne-tak bym to nazwała, na chwilke i puszcza, srednio go łapie co drugie mlesio. i tylko w trakcie jedzenia. on w ogole bardzo łapczywie je...no i tez ma drugą brodę, i trudno mi sie tam dostac zeby umyc,no i dlatego od wczoraj przecieram wacikiem lekko popudrowanym, bo wiadomo mleko to mu cieknie cala buzia ja je wiec i broda sie naje i podbródek. i wszytsko tam kiśnie miedzy tymi fałdami.

gorzej z tym odparzeniem, bawilam sie wczoraj w tetre, ale wieczorem sie poddalismy z tż, przeciez Tymo by sie wykończył! i ja tez. Tż wymyslił patent , pocial pieluche tetrowa na 4 paski, i wykladam nimi boki pampersow, czyli akurat w miejscu gdzie jest odparzenie. bo nie wiem czy to od pampersow, czy od chusteczek czy od czego.
no i zobaczymy. ciekawa jestem jak dlugo sie walczy z odparzeniem. ja uzywam teraz linomagu w maści, bo mam też krem z cynkiem. mam nadzieje ze pomoze, ostatecznie kupie ten alantan jak to nie pomoze. wszyscy mi odradzili masc robina z kwasem bornym. i bądz tu mądry. narazie nie uzywam jej.
niezycze wam podawania takiemu malemu dziecku nystatyny na plesniawki. no obłęd co on wyprawia.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:55   #1580
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja zauwazylam ze mojej malej sie ulewa jak nie moze jej sie odbicczasem trzymam 10minut i nic to ja odkladam i potem sie uleje...a jednego dnia tez mialam przeboje bo jej sie ulewalo chyba ze 4 razy
no fakt od 2 dni ładnie mu się odbija i odpukać nie ulewa

Cytat:

ale to jest trochę tak jak z tym tekstem "wyśpij się na zapas"
jeżeli mi mała płaczę bo ja boli brzuszek, to ja jestem nerwowa i chce mi się płakać,
i nie będę sobie myśleć w tej chwili "ciesz się bo niedługo będzie większa"

żyjemy chwilą, tym co jest teraz

ja na wczorajszy spacer założyłam małej pajaca, na to bluzę z polaru, skarpetki i cienka czapkę (zdjęcie niżej)
w wózku była przykryta kocykiem
jak wróciłyśmy ze spaceru miała wszystkie części ciała ciepłe

ale marudzi mi dzisiaj
dokładnie aż płakać się chce z tej niemocy

śliczna Idalka mała królewna

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Napisze najpierw o dobrych wiesciach, a potem Was nadrobie.

Olusiaa

No to gratki Olusiaa i dawaj jak najszybciej na odchowalnie

gratulacje

Cytat:
witam o poranku
Wanilia83 , te kolki są takie delikatne-tak bym to nazwała, na chwilke i puszcza, srednio go łapie co drugie mlesio. i tylko w trakcie jedzenia. on w ogole bardzo łapczywie je...no i tez ma drugą brodę, i trudno mi sie tam dostac zeby umyc,no i dlatego od wczoraj przecieram wacikiem lekko popudrowanym, bo wiadomo mleko to mu cieknie cala buzia ja je wiec i broda sie naje i podbródek. i wszytsko tam kiśnie miedzy tymi fałdami.

gorzej z tym odparzeniem, bawilam sie wczoraj w tetre, ale wieczorem sie poddalismy z tż, przeciez Tymo by sie wykończył! i ja tez. Tż wymyslił patent , pocial pieluche tetrowa na 4 paski, i wykladam nimi boki pampersow, czyli akurat w miejscu gdzie jest odparzenie. bo nie wiem czy to od pampersow, czy od chusteczek czy od czego.
no i zobaczymy. ciekawa jestem jak dlugo sie walczy z odparzeniem. ja uzywam teraz linomagu w maści, bo mam też krem z cynkiem. mam nadzieje ze pomoze, ostatecznie kupie ten alantan jak to nie pomoze. wszyscy mi odradzili masc robina z kwasem bornym. i bądz tu mądry. narazie nie uzywam jej.
niezycze wam podawania takiemu malemu dziecku nystatyny na plesniawki. no obłęd co on wyprawia.

a może on nie ma kolek tylko po prostu gazy, wzdęcia... nie wiem... bo kolki to chyba ostre są i typowe objawy a tu może to tylko chodzi o brzuszek ogólnie nie może np gazów wpuścić czy co...

a co do odparzenia mi się wydaje że dziecko jak chodzi w samych pieluchach tetrowych to jeszcze gorzej... przecież to wszystko się kisi tam, a pampers zawsze trochę wchłonie...
ja mam ten alantan czasem smaruję tym pupcię ale genaralnie codziennie to sudocremem. o alantanie słyszałam że dobry na odparzenia i zapobieganie.

a próbowałaś na te pleśniawki pieluchą tetrową z jego siuskami? może warto

Stary 2011-04-16, 12:17   #1581
diatoma
Zadomowienie

Eirene, teściowa wczoraj była u mnie 3 godziny ja w tym czasie musialam wyskoczyc po tetre do miasta bo za malo mialam, no i jak wrocilam to ona mowi, ze Tymek ma kolki małe w trakcie jedzenia. i że tż jak był mały robił dokładnie tak samo. mnie to by do glowy nie przyszlo ze to kolki.
wiesz co te odparzenia sa na udzie, i ja juz głupia jestem. a z tą tetra też tak uważam, bo przecież to ciągle ma kontkat ze skóra, po godzinie, cala zlana ta pielucha, a jak mały spał wczoraj i musialam go obudzic zeby zmienic to masakra była. wrzask,jak nie wiem, bo on nie lubi budzenia
ja to bym najchetniej mu posmarowala elocomem, bo jak mi sie w wakacje cos zrobi to dziala w sekundzie!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:19   #1582
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
dziewczyny Tymek też ma to furczenie w nosku, i nawet mimo psikania wodą i odciągnięcia dalej się to utrzymywało. położna powiedziała ze to efekt po jedzeniu mlesia, ze ono sie tam troszke cofa i stąd to furczenia. no a już jakby się dziecko zakrztusiło przy jedzeniu to tym bardziej.

matko ale zgroza z tymi pieluchami terowymi!!!!!!!!niech szybko minie to odparzenie bo świra dostanę!!! nawet nie wiem jak na spacer isc, bo to przeciez w sekundzie mokre! kupilam takie gatki z ceratką i w to tetre klade, ale i tak mało to komfortowe. podziwiam jak ktoś z wyboru używa tetry.
może któraś z was walczyła z odparzeniami?? co stosowałyście??
mojej sie zrobiło malutkie odparzenie w fałdku w pachwinie i posmarowalam tormentiolem i znikło momentalnie
maka ziemniaczana tez działa

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:26   #1583
blackrose4u
Wtajemniczenie

martwią mnie te krostki u Natalki. Widze że Wasze dzieciaczki też mają, ale natala ma wysyp jak grzyby po deszczu. No te punkciki łuszczą się. Zastanawiam się czy to nie jest wina MM bo czasowo tak mogłabym to powiązać, albo to zbieg okoliczności.

Gratulacje Olusiaa

u nas na pleśniawki pomogło smarowanie Aphitem

ide z małą do ogrodu

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:36   #1584
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
martwią mnie te krostki u Natalki. Widze że Wasze dzieciaczki też mają, ale natala ma wysyp jak grzyby po deszczu. No te punkciki łuszczą się. Zastanawiam się czy to nie jest wina MM bo czasowo tak mogłabym to powiązać, albo to zbieg okoliczności.

Gratulacje Olusiaa

u nas na pleśniawki pomogło smarowanie Aphitem

ide z małą do ogrodu
black napisalam ci na gg wiadomosc

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:00   #1585
prunelle
Wtajemniczenie

ego ego urodziła dziś o 8.50 Aleksandra, przez cc

wklejam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-04-16_10.55.47.jpg (31,3 KB, 24 załadowań)

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:24   #1586
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
jaki slodziak
dziekujemy

Cytat:
ale marudzi mi dzisiaj
sliznosci

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Olusiaa
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dziewczyny nasze gratulacje zdroweczka
Stary 2011-04-16, 13:33   #1587
Ahtaga
Wtajemniczenie

a ja uparowałam dziecko plecki całe mokre. Każdy mówił żeby okrywac bo musi miec cieplo i termometr wskazywal 26 stopni, dziecko w body, pajacu i pod podwójnym kocykiem:/ ah ja durna, ale juz temp mniejsza i koc zastapilam lżejszym.

martwi mnie bo z kikuta śmierdzi
Robię tak jak w szpitalu, czyli kikut owijam gazikiem, ale jak mały siusia to leci w górę i po kikucie i ten gazik jest ciągle mokry w sikach do czasu aż zmienię pieluchę i gazik i kolejnych siuśków:/ ai to ma być sucha pielęgnacja..?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 14:54   #1588
Lustereczko
Rozeznanie

A mi krocze od paru dni zaczęło dokuczać i czuję ropę z rany, położna dopiero po weekendzie przyjdzie, a do lekarza mogę iść najwcześniej we wtorek. Może mogę zastosować jakieś domowe sposoby???
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:29   #1589
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene, teściowa wczoraj była u mnie 3 godziny ja w tym czasie musialam wyskoczyc po tetre do miasta bo za malo mialam, no i jak wrocilam to ona mowi, ze Tymek ma kolki małe w trakcie jedzenia. i że tż jak był mały robił dokładnie tak samo. mnie to by do glowy nie przyszlo ze to kolki.
wiesz co te odparzenia sa na udzie, i ja juz głupia jestem. a z tą tetra też tak uważam, bo przecież to ciągle ma kontkat ze skóra, po godzinie, cala zlana ta pielucha, a jak mały spał wczoraj i musialam go obudzic zeby zmienic to masakra była. wrzask,jak nie wiem, bo on nie lubi budzenia
ja to bym najchetniej mu posmarowala elocomem, bo jak mi sie w wakacje cos zrobi to dziala w sekundzie!
no moja teściowa też ostatnio dobre rady dawala tżtowi że małę dziecko w pieluchach tetrowych powinno być ona trójkę dzieci wychowała to wie z tym elocomem to byś mogła położnej się zapytać.

glupie pytanie mam: jak wygląda odparzenie? bo mój ma między fałdką na udzie taką suchą skórkę która zlazła i troszkę to czerwone ale to chyba nie odparzenie? nie wiem jak to wygląda...

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

wklejam zdjęcie

GRATULACJE EGO_EGO śliczny synek w końcu

Cytat:
a ja uparowałam dziecko plecki całe mokre. Każdy mówił żeby okrywac bo musi miec cieplo i termometr wskazywal 26 stopni, dziecko w body, pajacu i pod podwójnym kocykiem:/ ah ja durna, ale juz temp mniejsza i koc zastapilam lżejszym.

martwi mnie bo z kikuta śmierdzi
Robię tak jak w szpitalu, czyli kikut owijam gazikiem, ale jak mały siusia to leci w górę i po kikucie i ten gazik jest ciągle mokry w sikach do czasu aż zmienię pieluchę i gazik i kolejnych siuśków:/ ai to ma być sucha pielęgnacja..?
kochana mi też śmierdziało z kikuta i pediatra jak przyszła to powiedziałą że do d... ta sucha pielęgnacja i zrobiła tak że wzięła ten kikut odciągneła od pępka (ja tego w ogóle nie ruszałam) watę zwinęła w taki pasek rulonik i obwinęła ten kikut tak by był oddzielony trochę od pępka. tylko ta wata popsikana octaniseptem. tam taka jakby ropka się pod spodem już zbierała więc nieciekawie dlatego tak śmierdziało. i tak obwinięty ten kikut kazała zmieniać przy każdej zmianie pieluchy. na drugi dzień odpadł nam pępek teraz nie śmierdzi tylko zostało tam coś takiego jakby duży strupek ale on jest żółto brązowawy ale suchy więc przemywam tylko wacikiem popsikanym octaniseptem i psikam na dodatek.

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
A mi krocze od paru dni zaczęło dokuczać i czuję ropę z rany, położna dopiero po weekendzie przyjdzie, a do lekarza mogę iść najwcześniej we wtorek. Może mogę zastosować jakieś domowe sposoby???
wiesz co jak ropa to nie wiem ja stosowałam tantum rosa i mi pomogło może zadzwoń do położnej bo jak ropa to nie wiem co można używać

Stary 2011-04-16, 15:40   #1590
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Lusterczko ja po pierwszym porodzie miałam taki nieprzyjemny zapach z krocza i musiałam brac antybiotyk na to
Potem Tantum Rosa do przemywania
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości