Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-16, 11:37   #4021
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

dobra dziewczynki zycze wam milej soboty, ja dzisiaj jade z mezem na przejażdżkę, a pozniej pewnie on sobie pogra na kompie...
postaram sie wieczorkiem wpaść

cucciola79 no boli, ale zwykle wieczorem bo są wieksze.
Wspolczuje tobie z tym bolem rąk, nie mam pojecia co doradzić, moze posluchaj gina

papa dziewczynki
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:42   #4022
cucciola79
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moria44 dobrze, ze rano to w miare dobrze wyglada dlonie tez mam popuchniete, szczegolnie prawą ale to nic w porównaniu ze stopami. Troche sie martwie, ost badanie moczu mialam 23marca nie wykazalo bialka...i gin juz mi nie kazala powtarzac.

zeby ominęlo!!!

katarzynka00 o tej diecie to ja wiem, gina mi to juz miesiac powtarza, staram sie jak moge, ale nie mam piecyka, wiec wiekszosc miesa smaze chyba ze z zupy gotowane wyciagnę....
szkoda, ze nie poznałaś płci, ale na pewno niebawem sie dowiesz ja dlugo czekalam bo az do 29 tc
najwazniejsze, ze sie dobrze czujesz, ze twoj maly skarbek sie dobrze rozwija

the_sania
mogloby sie rozkrecic ale teraz czuje sie dobrze jade z Tż po poludniu samochodem do Zgierza, troche poskacze na naszych polskich drogach to MOZE Misia wyskoczy
a wiesz jak juz jedna zacznie rodzic to reszta sie posypie, jestem tego pewna

no jest koszmar
z okazji 33tc

no widzisz przynajmniej was pocieszylam troszke

uwazam, czesto odpoczywam
ja ostatnio kocham sie z mezem tylko w weekendy, mam nadzieje, ze dzisiaj tez mnie nie zawiedzie bedzie ostro i na maxa

a za tydzien swieta A JA ICH NIE CHCE SPEDZAC W SZPITALU SLYSZYSZ CORECZKO CO MAMUSIA DO CIEBIE MOWI????
A Brzuszek Twojemu Tz.towi nie przeszkadza???my ostatnio mamy z tym problemy ,moj caly przejety ,ze dzidzi sie cos zrobi itp.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
dobra dziewczynki zycze wam milej soboty, ja dzisiaj jade z mezem na przejażdżkę, a pozniej pewnie on sobie pogra na kompie...
postaram sie wieczorkiem wpaść

cucciola79 no boli, ale zwykle wieczorem bo są wieksze.
Wspolczuje tobie z tym bolem rąk, nie mam pojecia co doradzić, moze posluchaj gina

papa dziewczynki
mnie ten bol lapie w nocy zazwyczaj nad ranem
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:44   #4023
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
24kasia86 " ostro i na maxa" trzeba korzystać bo po porodzie potem m-c celibatu

Dziewczyny bierzcie się do roboty bo rzeczywiście w święta w szpitalu - przerąbane.

Czytając forum można popaść w kompleksy, ciągle sprzątacie, gotujecie, myjecie podłogi na kolanach ja przy Was to mega leniwiec jestem.

W końcu słońce w WLKP> bo te szare dni to depresyjnie już mnie nastrajały.
pewnie, caly czas mu to powtarzam ale on wraca jaki padnięty w tygodniu, ze już odpuszczam usypia jak małe dziecko, wystarczy ze po pleckach go pomyziam dzisiaj albo jutro mu nie podaruje, powiem mu ze to moze przyspieszyć akcje

ja mam takiego pecha ze zobaczycie albo w swieta albo w majowke bede lezec- oby nie

jakby to bylo fajnie urodzic na dniach, wrocic na jajko do domku z moją kruszynką

kurde jaka piekna pogoda sie robi

szkoda czasu na wizaz

uciakam moje kochane brzuchatki
ciagle czekam na zdjecia waszych pociech i ich pierwszy usmiech
Nikosia

Stary 2011-04-16, 11:45   #4024
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

na zone reality oglądam program o porodach i juz mam płacz na końcu nosa, masakra co sie ze mna dzieje
Stary 2011-04-16, 11:47   #4025
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie.
Te spuchnięte nogi to na prawdę musi być koszmar - współczuję.

A MY DZIŚ ZACZYNAMY Z SYNECZKIEM 33 TC
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
ZAPOMNIAŁABYM, AGUUUUŚ

DONOSIŁYSMY!!!!!!!!!!!!!! !!

ZACZYNAMY 39TC

: roza:kla ski: : roza:

Ja dziś noc miałam cuuuudowną, poranek też
PO ostatniej nocy - jaks pałam cztery godziny ta była wspaniałą, tylko dwa razy na siku i przepisowe 8 godzin przespane. Rano bardzo miła pobudka w wykonaniu męża, hm...... Potem pyszne śniadanko i znowu drzemka godzinna. Sweeet !!!

Tak leżeliśmy sobie i zastanawialismy się czy to ostatnia sobota bez płaczu dziecka za ścianą

No i mogę się już chwalić, wózek kupiony !!!!!!
Upolowany na allegro, jupi za superastą cenę, czekam na dostawę to będzie impreza.
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-meg...557048036.html

Dziś idę na śłub na szczęście bez wesela, będzie w innym terminie, panna młoda w ciąży. Będzie śliczny dzieciaczek z mieszanego związku polka i filipińczyk
Tylko jak ja mam się ubrać, najwygodniej mi teraz w dresach a eleganckich dresów w szafie ni ma.

Dobra życzę wszystkim udanej soboty i spadam sprzatać mieszkanko, papapaap.....

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 11:48   #4026
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dobra jade po farbe do drzwiczek i papier ścierny, musze cos porobic bo tu autentycznie w depresję popadnę
Stary 2011-04-16, 11:49   #4027
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
A Brzuszek Twojemu Tz.towi nie przeszkadza???my ostatnio mamy z tym problemy ,moj caly przejety ,ze dzidzi sie cos zrobi itp.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

mnie ten bol lapie w nocy zazwyczaj nad ranem
na poczatku mialam z tym problem, bardziej psychiczny, ze ono tam jest...
teraz nie mam oporów, nieraz mi sie chce sie smiac jak corcia poruszy sie w trakcie
kochamy sie zwykle z boku, wiec brzuch mi nie przeszkadza a tz nawet nie widzi bo mam big pupę teraz...tylko ze jedna pozycja nudzi, no coz duzo juz mi nie zostalo
trzeba korzystac...bo po porodzie to wiadomo, ok.6tyg celibatu

nie jestes sama z tymi bolami, wiem ze niektore dziewczyny tutaj tez narzekaja na drętwiejące dlonie, moze one cos bardziej doradzą

moje obrzeki to zatrzymanie sie wody w organizmie, puchne na wieczor po calym dniu chodzenia itp. a rano jest lepiej po odpoczynku.
Nikosia

Stary 2011-04-16, 12:01   #4028
mamaoptymistka
Zadomowienie

Wieści bardzo dobre od JanuszAga

Hej był dyr i mówił że posiew moczu dobry ale w środę zrobią kontrolne USG czy dziecko rośnie i dopiero wtedy mogą mnie wypuścić. Ogólnie czuje się super. Buziaki"

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-04-16 o 12:03
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:07   #4029
cucciola79
Wtajemniczenie

Dziekujechociaz to mnie pociesza,ze nie ja sama
Ostatnio po bolalo mnie pod brzuszkiem moj Tz tak sie wystraszyl,ze teraz boi sie robic cokolwiekFajnie masz korzystajcie
Ja musze jakas nowa pozycje wynalezc
atiz
sliczny wozeczekmilej zabawy na weselu
oki ja tez zmykam sprzatac i gotowac Buziolki i milego weekendu wszystkim mamusiom zycze!!!
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:16   #4030
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry aaaaaaaale pogoda
Wszystko dobrze dziewczyny?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:17   #4031
Paulizia
Wtajemniczenie

Jestem snieta

Dzien dobry!!!!

No zdrzemnelam sie i pospalam do 10... ale lacze sie w bolu, bo wypilam kawe i dalej nie dzialam tak jak powinnam... ech.

Czuje sie jakbym miala kaca. Powaznie i to jest nie fair, bo zero przyjemnosci alkoholowej dnia poprzedniego, a kac jest

No i o 9 przyszla paczka od tesciowej i nie slyszlalam pukania, bo spalam i musze czekac do poniedzialku by odebrac a buuuuu

Anulka no ja tak nie mam... z reszta nie wiem. Chyba nie mam. To widze, ze Ty czesciej dostajesz od Zosi po zebrach. Moj byl dzentelmenem do dzisiejszej nocy

Gratuluje nowych tygodni!!!

Aha... gdybyscie mnie slyszaly dzisaj pod prysznicem, to byscie sie nie przyznaly, ze mnie znacie spiewalam piosenke ''o Antosiu co z brzuszka niedlugo wyjdzie'' slowa i melodia by Paulizia
Stary 2011-04-16, 12:19   #4032
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

katarzynka00 o tej diecie to ja wiem, gina mi to juz miesiac powtarza, staram sie jak moge, ale nie mam piecyka, wiec wiekszosc miesa smaze chyba ze z zupy gotowane wyciagnę....
szkoda, ze nie poznałaś płci, ale na pewno niebawem sie dowiesz ja dlugo czekalam bo az do 29 tc
najwazniejsze, ze sie dobrze czujesz, ze twoj maly skarbek sie dobrze rozwija
w weekend to ja mogę być z wami na bieżąco, bo produkcja spada na maxa
Kasiu, a masz może taki "dynks" ( ja poznanianka a i wy po przyspieszonym kursie już wiecie co i jak z gwara) do gotowania na parze? takie sitko lub nakładkę? tudzież wspaniały parowar?a jak masz piekarnik to proponuję robić w rękawie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
na zone reality oglądam program o porodach i juz mam płacz na końcu nosa, masakra co sie ze mna dzieje
oo jaka szkoda że nie mam tego kanału gdzie to leci?
Cytat:

Hej był dyr i mówił że posiew moczu dobry ale w środę zrobią kontrolne USG czy dziecko rośnie i dopiero wtedy mogą mnie wypuścić. Ogólnie czuje się super. Buziaki"
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:27   #4033
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień dobry w ten piekny słoneczny dzionek

Ddaaiissyy jestem kochana , włączyło mi się wicie gniazda i wczorajszy dzień to porządki i przesuwanie mebli. Dzisiaj zakupy i reszta porządków, a pogoda przepiękna

Monigac ale Ci Szymonek zrobił niespodziankę akrobata mały noooo

Cytat:
moria44 dobrze, ze rano to w miare dobrze wyglada dlonie tez mam popuchniete, szczegolnie prawą ale to nic w porównaniu ze stopami. Troche sie martwie, ost badanie moczu mialam 23marca nie wykazalo bialka...i gin juz mi nie kazala powtarzac.
Kasiu powiem Ci, że ja miałam robione badanie moczu w szpitalu i nie wykazało nawet śladu białka, a dwa tygodnie później zrobiłam badanie przed wizytą i bylo już 1,48g/l - czyli dużo. Nie mam obrzęków i nadciśnienia - ale muszę to kontrolowac, sprawdzam cały czas stopy i ręce (a najważniejsze - nie może byc obrzeków na twarzy!!! - z tym od razu do lekarza), ciśnienie mierze 2xdziennie, i musze też obserwowac czy nie siusiam coraz mniej . Boję się strasznie, że coś mi się stanie z tymi nerkami, ale staram się myslec pozytywnie

Miłego dzionka dziewczynki, ja wybywam z domu

Aaaa jeszcze wyczytałam, że 18 pełnia - po ostatniej pełni, rano musiałam jechac do szpitala, bo tak mnie skurczy męczyły, oby teraz tak nie było - ja musze wytrzymac do LANEGO PONIEDZIAŁKU!!!
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:28   #4034
anula_81
Zakorzenienie

My lecimy korzystac z pieeeknej pogody, zamiast sprzatania, TZ i tak ma wolny caly przyszly tydzien wiec sprzatanie nei ucieknie
mamy w planach spacerek, moze obiad i jakis deserwiec pewnie bede poznym popoludniem

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
wszystko dobrze, myslalam, ze cos sie rozkreca w nocy, ale na szczescie jeszcze nie
Cytat:
dobra jade po farbe do drzwiczek i papier ścierny, musze cos porobic bo tu autentycznie w depresję popadnę
oo to kup nam troche bialej farby jakbys mogla, bo sie jakos nei mozemy do sklepu wybrac'
atiz gratuluje zakupu woozka
soboty i spadam sprzatać mieszkanko, papapaap.....[/QUOTE]

agus no bo ja powiem ci nie to ze sie wystraszylam, ale zastanawialo mnei to ze w ciagu dnia nawet jak leze to ten brzuch czasem miekki a w nocy jak sie budze to zawsze jak kamien
grazin ja po okropnie zgagowej nocy odpukac nie mam zgagi jeszcze z rana, mimo ze zjadlam truskawy ale za to sniadanie leciutkie, bialy serek, pomidorek i jajko na miekko
bole jak na @ mam od jakis 2 tygodni, ale to chyba normalne , moja lekarka nie przejela sie tym totalnie, wiec nie wiem. a co do terminu w piatek 13 stego to nic sie nie martw! dla mnei 13 jest szczesliwy, urodzona 13.stego i w ogole to najlepsza liczba na swiecie!

kasiulko zycze ci zebys urodzila przed swietami i nie musiala w swieta w spzitalu lezec

listopadowawidze ze i ty w gronie tych co im brzuszek twardnieje w nocy, to znaczy, ze moze to normalne albo co?

uciekam na spacer. milej i slonecznej neidzieli bez porodu wam zycze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:29   #4035
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczyny.

Miałam straszną noc - całą noc do 5.00 miałam w głowie tylko sn, czy cc - wszystkie + i - sn i + i - cc, wpędzałam się w panikę, ze aż do toalety musiałam biec ze strachu.

Nienormalna jestem . Boje sie rzeczy typu próżnociąg, kleszcze itp itd. Czy nic mu nie będzie podczas porodu, czy nic mu sie nie stanie. O masakra!!!!.

Nie wiem jak dam rade te 2 tyg (o ile to beda 2 tyg).

agus - więc jednak to Twoja wina? .

bassienka .

listopadowa - dziękuje za to co napisałaś.... staram się nie wpadac w panike - milion kobiet rodzi sn... duże, małe dzieci, większe, mniejsze kobiety... nawet rozmawialiśmy o tym z TZtem w drodze do kliniki wczoraj, że natura nas tak stworzyła ... ale nie u miem sobie znaleść jeszcze miejsca. Uffff.
mam tylko nadzieje, że nie zacznę rodzić wtedy kiedy mojego gina nie będzie (odpukać), bo nie wiem czy inni też tak do tego podejdą.

W sumie mały co wizytę (przez ostatnie 3 wizyty) jest 700g cięższy, czyli co 4tyg, więc jesli tak dalej pójdzie to za 2 tyg powinien być o 350g większy więć 3750g mniej więcej, więc to chyba jeszcze nie tragedia.

moria nie Ty jedna sie Kochana z tym nie zgadzasz . u mnie akcja jeszcze w oddali, tylko szyjka się przygotowuje - jest na nią duży nacisk przez wagę malego, ale 0 rozwarcia, czop siedzi - no chyba że to będzie chluuuuuuuuuuup i wszystko wyleci .
no nic Kochana - przejmujesz póki co I miejsce .

Xanthi - wspóczuje mdłości - tak... akrobata z niego niezły.

Weredka
.... hmmmm... no własnie - ciekawe jak będzie u mnie, czy damy rade sn czy jednak zrobią mi cc i jak długo będą na cc czekać. Żeby tylko był mój lekarz wtedy.... jejciu jejciu.

Grazin a co Ty tu robisz?! nie no bez sensu - już się cieszyłam, że Cie kilka dni nie będzie a tu proszę .
siedź Kochana jak najdłuzej z nami, niech sie remont sam robi .

katarzynka... dzieki słońce. staram się zebrać w sobie .

andziotku super - lubie takie wypady za miasto .
miłego dzionka.

mamaoptymistka .

mazianko - dziękuje Ci kochana za slowa pocieszenia i dobre życzenia ja Tobie też życzę szybkiego rozwiązania .... najgorzej jest się nastawić to 100000% prawda - jeszcze jakies 2tyg temu sobie myślałam, że lepiej pewnie by było rodzic sn - zawsze mogę dostać zo, i nie bedzie bolało, a potem ja stanę szybciej na nogi i w ogóle... to sobie wykrakałam....

poziomeczko dziękuje .
no nie wiadomo kiedy mu się zachce - teraz to ja już nie wiem kompletnie jak wpłynąć na mojego łobuziaka lekarz mówi, że powinno być wkrótce, zakłada kilka dni po wyznaczonej dacie cc (oby nie bo nie ma mojego gina 23-26.04!!) ale równie dobrze może mu byc u mnie dobrze i nie wyjdzie do 29.04 a wtedy rano sie stawiam na wywołanie.

mazianko, agus kalski:.

Klaterina - nie mam nistety zdania o kolejowym.

Grazin - jesteśmy z Tobą, nie smutkaj się KOchana! .

eweska - żebyś jeszcze przed świętami wyszła z malymi do domciu. informuj nas na bieżąco proszę.
A jakby Ci coś trzeba było dowieść to daj znac .

Januszagnieszka
.

anula
- ja mam czesto i w dzien twardy bzuch, a w nocy może Ci twardnieje od siku- tak jak gin powiedział Grazin, że ma sikać zeby się macica zrelaksowała .

Dziewczonka ano .

no nic Kochane, ja już po śniadanko, kończę kawusię, trzeba chyba się zabrać za sprzątanie - chyba pomyje okna . TZ dzis na uczelni więc nie wiem co ze sobą robić.

póki co miłego dnia życzę.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-16 o 12:34
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:45   #4036
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Renessme ale ladniutki brzus i baardzo gustowny staniczek czy to komplet z dołem??

daissy
to komplet... ale aktualnie mam takie boczki , że dołu nie zakładam, bo mi się wylewa wszystko bleee
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
u mnie w przedszkolu byl makaron z bialym serem na slodko i polane to maslem rozstopionym bylo
agnieszka_pe25 moja babcia takie często robiła... uwielbiam to danie... kurde chyba sobie dzisiaj zrobię...

Cytat:
moje obrzeki, moze kogoś z was pocieszą, same nie jesteście
Łączę się w bolu z kazdym kto ma stopy jak "FIONA"
24kasia86 ooo jaaa współczuje Ci bidulko i wszystkim dziewczynom, które mają teraz problem z obrzękami ... weź Ty Kasiula tego Twojego TŻ w seksualne obroty w ten weekend, co by się coś ruszyło, bo się wykończysz... a tak to na święta by zdążyła z malutką do domku, a i z tą wodą w organizmie, by Ci ulżyło...

miniquac właśnie doczytałam wieści z wizyt nieźle Ci ten maluch nabroił hehe no ale waga super...

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No to ja rodzę :P
Zawsze jakoś podczas naszych rozmów z mężem ta data była na tapecie, ale wtedy myśleliśmy że nam CC ustalą na dwa tygodnie przed terminem, a tu klapa, myślałam również że już na świeta będziemy w domku Takie były plany
eweska te plany to jeszcze mogą się spełnić... w końcu do świąt jeszcze cały tydzień

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:52   #4037
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

eweska - żebyś jeszcze przed świętami wyszła z malymi do domciu. informuj nas na bieżąco proszę.
A jakby Ci coś trzeba było dowieść to daj znac .

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
eweska te plany to jeszcze mogą się spełnić... w końcu do świąt jeszcze cały tydzień
raczej się nie uda bo musieliby zrobić cc już w poniedziałek, albo wtorek już najpóźniej to może w sobotę by mnie puścili do domku. Jedyna nadzieja w tym że chłopcy sami się zdecydują wyjść w poniedziałek ale to mało prawdopodobne.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:54   #4038
gusiagatko
Zakorzenienie

Gratuluję nowych tygodni

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
: roza:kla ski: : roza:

Upolowany na allegro, jupi za superastą cenę, czekam na dostawę to będzie impreza.
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-meg...557048036.html

Cytat:

To kciuki za USG

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 12:56   #4039
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Aha... gdybyscie mnie slyszaly dzisaj pod prysznicem, to byscie sie nie przyznaly, ze mnie znacie spiewalam piosenke ''o Antosiu co z brzuszka niedlugo wyjdzie'' slowa i melodia by Paulizia

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

agus no bo ja powiem ci nie to ze sie wystraszylam, ale zastanawialo mnei to ze w ciagu dnia nawet jak leze to ten brzuch czasem miekki a w nocy jak sie budze to zawsze jak kamien

no bo dzieciaczki w nocy sie ryja

Cytat:

agus - więc jednak to Twoja wina? .

.
jaka wina, co gdzie, co zrobilam ?
Stary 2011-04-16, 13:04   #4040
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

listopadowa, a jakie lody kupiłaś?
Może jakieś czekoladowe albo z jakimiś dodatkami ?
Ja jadłam "czyste" śmietankowe - dodatkowo miały tylko 10g cukru na 100g więc tragedii nie było, a tak jak wczoraj pisałam miałam po nich bodajze 130.
Ja non stop miałam problem ze śniadaniem, czasem to samo jadłam specjalnie na kolację i wynik <120 a po śniadaniu ponad 120.
Dowiedziałam się wczoraj, że rano jest wysoka insulinooporność? i kazano mi dzielić sobie sniadanko.
Zjadłam dziś to samo co wczoraj tylko 2 kromki chleba podzieliłam na pół, tzn jedna kromeczka a za 30 min druga i przyniosło efekt!
Po 60min od rozpoczęcia posiłku cukier 116.
(to taka podpowiedz, jeśli też masz kłopoty z porannym jedzonkiem )

edit: Listopadowa, własnie mineła godzinka od wciągniecia dziś znowu lodów smietankowych i 113 mam.
Trzymam kciuki za Twoj wynik

agnieszka_pe, czemu tak króciutko spałaś? Nogi doskwierały czy tak po prostu...
a możesz w łózku jakoś sie przekręcać w tym gipsie czy ciągle plackiem na plecach? (jeśli tak, to szczerze współczuje)

Pauliś, jak zakupki z małżem wczoraj, udane?
A Ty co tak krótko spałas ??????? ejjjj to nie w Twoim stylu

anulinka ooo takie śniadanie ze świeżego chlebka i przyrządzone przez TŻ musi podwojnie dobrze smakować
Ja też ciągle na zimowych jeżdzę ale, że obecne zimówki idą już do kosza, to powiedzieli mi na przeglądzie, że jeszcze mogę na nich pośmigać poza tym letnie też musze kupić Jak się coś kończy to wszystko naraz
Mam nadzieję, że sen nie był jakimś koszmarkiem ?

mamaoptymistka; witaj w klubie 33

mazianka, agusia !! 39 !!
Nie no Kochane, to już czas i pora !! Na porodówkę marsz
Chcemy wreszcie zostać ciociami !!!!

anulko, ja generalnie prawie zawsze, gdy chce mi się mocno sik, to mam twardy brzusio. Kiedy już jestem "pusta" brzuszek mięknie Może u Ciebie działa ten sam mechanizm.
Dziś rano była pani architekt z konstruktorką.. też przy nadziei Coś tam jeszcze domierzyły i w ciągu 2-3 dni mam dostać projekt
Wtedy wyślę go do panów budowlańców, zrobią kosztorys i fru do pracki, bo czas nagli.... Zielonego pojęcia nie mam jakiego rzędu to wydatek.. chciałabym abysmy się w 20 tys zmieścili... Trzymaj kciukaski
Czy słonko u Ciebie dziś także za oknem ??
Będę robiła Twoje devolaye

Grazinko, wiesz, ze mnie też dziś w nocy wyjątkowo mocno łapki bolały.. zresztą Moniqac z tym samym się męczy
Teraz już oba nadgarstki mnie napieniczają Boziiuuu ałłaaa boli

Moniqac, jak tam, przespałaś już temat SN? Jak dziś Twoje samopoczucie ??

Mój małż wczoraj z meczu przyjechał o 23.20............ teraz pojechał odebrać mamę z pracy a potem jedzie babcię zawieźć 40km stad na cmentarz i będą sprzątać tak więc znów 3/4 dnia siedzę sama... tzn z Wami
Śmieszną komedię wczoraj oglądałam na Kinomaniaku "Sex story"
http://www.kinomaniak.tv/film/Sex-Story/28794

To tak na wszelki wypadek, gdybyście się nudziły

A teraz nadrabiam dalej zaległości

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-04-16 o 13:06
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:10   #4041
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

mazianka, agusia !! 39 !!
Nie no Kochane, to już czas i pora !! Na porodówkę marsz
Chcemy wreszcie zostać ciociami !!!!
a my mamami
Stary 2011-04-16, 13:11   #4042
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

sup[er
jak dobrze ze wiekszosc wizazanek dobrze znosi ciaze, zadna sie nie rozpakowuje przed terminem a nsawet te co musza lezec dzoielnie to znosza
odpukac
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

szkoda ze kastingi do x factor sie skończyły bo na pewno powaliłaby ich Twoja twórczość ale licze na Ciebie w nastepnej edycji
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

oo jaka szkoda że nie mam tego kanału gdzie to leci?

no na kanale zone reality ja na cyfrze + mam to na kanale 95 chyba
Cytat:

oo to kup nam troche bialej farby jakbys mogla, bo sie jakos nei mozemy do sklepu wybrac'

jasne nie ma problemu jestem ostatnio częśtym gościem w marketach budowlanych więc kupię następnym razem jaka ta farba ma byc> emalia akrylowa lateksowa? odpora na wilnoc? odporna na szorowanie? a może olejna? mat czy połysk? hihi

moja mma tez urodzona 13 w sierpniu ja tam sie porodem trzynastego i to w piatek nie przejmuje i odpukac ale też juz zgagi nie mam ale wczoraj mialam wrazenie ze mi ktos przełyk podpala
Cytat:

Grazin a co Ty tu robisz?! nie no bez sensu - już się cieszyłam, że Cie kilka dni nie będzie a tu proszę .
siedź Kochana jak najdłuzej z nami, niech sie remont sam robi .

Grazin - jesteśmy z Tobą, nie smutkaj się KOchana! .

no nic Kochane, ja już po śniadanko, kończę kawusię, trzeba chyba się zabrać za sprzątanie - chyba pomyje okna . TZ dzis na uczelni więc nie wiem co ze sobą robić.

póki co miłego dnia życzę.
przykro mi słońce że Cie rozczarowąłam i dalej tu jestem hihi
nie jesteś nienormalna tylko juz dawno sie nastawiałaś na cc a poród na ktory przeważnie kobieta sie 9 miesiecy przygotowuje spadł na Ciebie dość nagle i niespodziewanie wiec stres i nawet sraka jest normalny w Twoim przypadku, ale pomysl sobie że miliony, miliardy kobiet na całym świecie rodziły i beda rodzic dawały radę bez szkół rodzenia pomocy specjalistów znieczulenia i innych dobrodziejstw. Twoj gin Ci nie da zginąć. da Ci najwyzej znieczulenie albo i tak zrobi CC wiec bez stresu

kupiałam farbe i papier ścierny ide drapac drzwi na pole (koło moich buraków i ziemniakó ) nie no żartuje nie mam takiego pola jak wy myślicie:P dla mnie pole to ten wasz DWÓR ale ja nie jestem księżniczką więc na dwór nie chadzam:P

w ogole mam słabe ciśnienie chyba bo strasznie mi nieswojo
Stary 2011-04-16, 13:13   #4043
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Hej
U mnie dzisiaj noc w miare dobrze przespana. Tylko 2 pobudki, ale szybko udało mi się później zasnać, takze nie mogę narzekać...
Czop chyba nadal odchodzi....
Ale skurczy nie mam zbyt często, wiec jest na razie OK...

Zaraz zabieram sie za sprzątanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

kolejna u ktorej zaczyna sie cos dziac

jak po fryzjerze?
PO fryzjerze Ok. W sumie tylko ścinałam, bo już od 2 lat nie maluję włosów, mam swój naturalny kolor

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
bassienka widzę, że też piszesz się na poniedziałkowy poród
W sumie wolałabym chyba 19, bo wtedy mój TZ ma urodziny I miałby fajny urodzinowy prezent

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Dobry....niestety nie dla mnie od kilku dni mam poranne mdlości...taniec nad muszla dzis zaliczony wrrr...
Współczuje mdłosci

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
A co tu tak cichutko z rana?? Wszystkie pojechały się rozpakowywać?? Ja nockę przespałam fajnie, ale córeczka zaraziła mnie paskudztwem. Jej już przechodzi, a ja zaczynam kaszleć i . Do tego czuję się jak przepuszczona przez wyżymarkę, a dziś sobota i posprzątać trzeba... Och, mała od rana kopie jak najęta. Widocznie już głodna jest, bo ja jeszcze bez śniadanka (czekam na świeże bułeczki )
Zdrówka zyczę

Cytat:
A MY DZIŚ ZACZYNAMY Z SYNECZKIEM 33 TC
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny , a ja bym chciała poprosić na PW o kontakt do dyżurnych .. Dostępu do klubu nie mam , a urodzić kiedyś urodzę i kogo (i jak?) ja poinformuję ? .. telepatycznie ?
To i ja sie przyłączam do prośby Bo ja tez do klubu nie mam dostepu...

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
ZAPOMNIAŁABYM, AGUUUUŚ

DONOSIŁYSMY!!!!!!!!!!!!!! !!

ZACZYNAMY 39TC
Gratki

Cytat:
w ogole mam pytanie. czy wy tez jak sie w nocy budzicie to macie zawsze taki twardy brzuch??bo ja jak sie budze w nocy to zawsze mam brzuch jak kamien normalnie. to chyba normalne czy nie?
Zawsze nie mam twardego, tylko wtedy jak mi sie chce siusiu. Bo czasami obudze się po prostu, zeby sie przewrócić To wtedy mi brzuch nie twardnieje.

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

Dziś idę na śłub na szczęście bez wesela, będzie w innym terminie, panna młoda w ciąży. Będzie śliczny dzieciaczek z mieszanego związku polka i filipińczyk
Tylko jak ja mam się ubrać, najwygodniej mi teraz w dresach a eleganckich dresów w szafie ni ma.
Gratuluję wózeczka Superaśny
Udanego wyjscia

Cytat:

Super wieści

Miłego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:22   #4044
zosiaaa
Zadomowienie

witam

moniqac ale ci mały numer wywinął , a co do wagi to się nie przejmuj moja siostra urodziła 3960 sn i nie było źle, ten poród wspomina lepiej niż poprzedni gdzie mała miała 3600

co do 13 w piątek to mam kuzyna który właśnie się w taką datę urodził i prawde mówiąc chyba ma najwięcej szczęścia z nas wszystkich , zawsze wszystko jakoś mu tak łatwo przychodzi

ja dzisiaj już po sprzątaniu, zmieniłam pościel, okno umyte ( nie przeze mnie ) ogólnie posprzątane, łazienkę zostawiłam sobie na przyszły tydzień, też czeka mnie generalne sprzątanie
teraz odpoczywam
bo od tego chodzenia boli mnie miednica
i trochę plecy na dole
chce mi się truskawek
ale nie chce mi się iść do sklepu
muszę poszukać jakąś dobrą duszyczkę która mi pójdzie

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-04-16 o 13:23
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:28   #4045
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

gusiagatko; no to w poniedziałek świętujemy razem z Tobą Twoje "18" urodzinki
ale sobie fajnie pospałas Zazdroszczę

Grazin; no ja też zdziwiłam się, ze Cię tu widze
Nawet naładowałam komika, aby przypadkiem nie padł, gdy nadejdzie jakiś wazny es, który będzie trzeba w trybie natychmiastowym przekazać na forum....
Nie smutaj się Slonko, jesteśmy z Toba
Na szczęście sobota dziś i co nie co jest w tv
Już nie moge doczekac sie ma Magde Gessler - tlyko nie wiem czy to dziś czy jutro ?
Chyba dzis.

eweska no na pewno średnio miło siedzieć w szpitalu w swieta ale może jak położysz się w poniedziałek to od razu we wtorek cesarka i np w sobotę do domku??
A kiedy TŻ wraca?

Klaterina; wiesz co, mnie np stopy w ogole nie puchną tzn moze cos tam jest, ale nie widzę tego (raczej utyły ) a obrączki nie noszę już od grudnia !!
Paluszki mam takie baleroniki
Jak masz się meczyc to nie noś.

mamaoptymistka; yeeeaaahhh jakie dobre wieści od AgnieszkaJanusz !! Szkoda tylko, że tyle musi czekać na USG Mogłaby być wcześniej w domciu, bo na pewno wszystko będzie oki.
Pozdrów ją cieplutko :

Dziewczonka; o Ty pracusiu !! Tylko nie przesadzaj, bo ja już wiem, że masz takie zapędy porządkowe nunu \
Ja przy pełni mam problem ze spaniem

Głodna jestem !! Chyba nim małż wróci zrobię sobie jajko sadzone i do tego szpinak z fetą i czosnkiem

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:43   #4046
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisy no sama sie zdziwiłam ze tu jestem:P
kurde no

powiesiłąm prania bo sie fajne słonko zrobiło.
a zmachałam sie przy tytm niemiłosiernie
straszne dusznosci mam od rana.
dosłownie jakby mi ktos tlen przykręcał

daisy fajny pomysł na obiadek ja dzisiaj bede maltretować szpinakowe pierogi najlepsze gdy mam robvic obiad sama dla siebie, jakos dla jednej osoby nigdy nie chce mi sie nic wyszukanego robic

nie wiem czy sie za te drzwiczki zabiore w sensie za szlifowanie ale bardzo bym chciała, gdyby tylko nie było mi tk duszno

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

nie noi dziewczyny ja sie zastrzele chyba
leze sobie leze seba dostał czkawke niby nic nadzwyczjanego
dopóki sie nie zorientowąłam że OWA czkawka jest umiejscowiona pod moim prawym cycem!!!
czyżby z szymonka wziął przykłąd i sie przekręcił???
jezu mam nadzieje ze to jakies złudzenie....
seba wracaj do kanału ! rodnego
toi by trłumaczyło moje dusznosci no nie? bo mi cały czas ugniata przepone
Stary 2011-04-16, 13:49   #4047
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka ooo takie śniadanie ze świeżego chlebka i przyrządzone przez TŻ musi podwojnie dobrze smakować
Ja też ciągle na zimowych jeżdzę ale, że obecne zimówki idą już do kosza, to powiedzieli mi na przeglądzie, że jeszcze mogę na nich pośmigać poza tym letnie też musze kupić Jak się coś kończy to wszystko naraz
Mam nadzieję, że sen nie był jakimś koszmarkiem ?
Ten sen oczywiście był o samolotach, a Ty gdzieś w tle byłaś

My dalej walczymy z łazienką. Jak mój TŻ wysunął pralkę z rogu, to zwątpiłam ( dwa kilogramy kurzu i innych paści ).

A u nas dzisiaj na obiad zapieknaka z ziemniaków, boczku, kiełbasy i cebulki A do popicia kefir
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:53   #4048
agus87
Zakorzenienie

widze, ze wszedzie porzadki

ja wlasnie odkurzylam cale mieszkanie i umylam podlogi naraze 3.4
czekam jak wyschna
i ide myc dalej
zmachalam sie jak glupia
Stary 2011-04-16, 14:04   #4049
the_sania
Wtajemniczenie

Daisy dziś jest Magda Gessler też oglądam

Grazin a Ty jeszcze tu jesteś ? hihi
ostatnio zastanawiałam się, czy możliwe to jest, żeby obrócił się jak już jest od dawna ułożony dobrze (głową w kanał) i nie wiem.... ale jaja by były, jakby Ci się teraz Seba odwrócił. przebije Szymonka

a ja byłam na zakupach, kupiłam sobie kiwi i zrobiłam ciasto na naleśniki, do tego twaróg ze śmietaną, nastawiałam pranie i niedługo będę smażyć. w międzyczasie pogram w mahjong.... nuda bez męża

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 14:06   #4050
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
nie noi dziewczyny ja sie zastrzele chyba
leze sobie leze seba dostał czkawke niby nic nadzwyczjanego
dopóki sie nie zorientowąłam że OWA czkawka jest umiejscowiona pod moim prawym cycem!!!
czyżby z szymonka wziął przykłąd i sie przekręcił???
jezu mam nadzieje ze to jakies złudzenie....
seba wracaj do kanału ! rodnego
toi by trłumaczyło moje dusznosci no nie? bo mi cały czas ugniata przepone
ja czasami też czuję u góry, ale wtedy wstaje i mała zazwyczaj wtedy już daje na dole,
bo to u góry to raczej tyłek jej się obija ....

TRADYCYJNIE zawsze !!!! jak jedziemy do dziadków to coś nam się w samochodzie psuje,
no i dziś mężul zmieniając koła dostrzegł przeciek
no po prostu jakieś fatum ciąży nad tym miastem
i siedzi właśnie u mechanika ........

pogoda jest przecudowna
w słońcu to na krótki rękaw można chodzić

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości