|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
no tak, weekend się zaczął, to i żadna strona na forum nie doszła
ja już na nogach, Kubuś śpi, tż musiał do pracy iść, teściowie już w zakładzie - jak milokurde strzeliło mi coś w łopatce i nie mogę ręki podnieść...kur jak nie szyja, nie kolano, nie kręgosłup, to jeszcze łopatka....czy przed 30stką to człowiek się już tak sypie?? ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- ooo jak miło, rozpoczęłam 5 stronę
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak właśnie mi się wydawało, ale wolałam się upewnić:d
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie na nowym watku
![]() jutro albo we wtorek jedziemy do Polski kurcze ale sie cieszymy...tylko jeszcze nic popakowane nie jest bo godz temu tz wymyslil,ze jutro pojedziemy jak u mechanika okaza sie klocki hamulcowe dobre
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, a gdzie jedziecie dokładnie, bo ja na Święta do Koszalina jadę.
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
nosz ale pustki
ja byłam z małym na kiermaszu świątecznym pod hasłem "kukuryku w cielętniku" chciałam kupić koszyczek jakiś mały dla Kubusia, ale tam tylko same placki i jaka pod każdą postacią. Po drodze kupiliśmy nowy wiatraczek, zeszło nam prawie 3 godziny ucieszona, że mały po spacerze duuużo zje, zapodałam mu słoik z rybą, a ten gamoń zjadł tylko 4 łyżeczki teraz padł i śpi, może jak wstanie to zje ja mam nerwicę, jak on nie zjada obiadów![]() a gdzie Mrowak i Gmyrelka??
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
MEGI do kolobrzegu i kolo kolobrzegu
![]() ale na pewno i na zakupy do koszalina sie wybierzemy
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
puchy tu straszne
aniu, gratuluję szymkowego przedszkola sara, pięknie ten obraz wyszedł, ale to w końcu zdjęcie czy malowany? bo w tym linku co podałaś, to facet malowane pastelami oferuje....coś nie skumałam baobabek, jak nie powiesz siostruni co myślisz, to będzie się ciągnąc jak smród po gaciach... trzymam kciuki ana, pytałaś kiedyś o lenki koszule w kratę- byłam wczoraj w H&Mie i jest ich spory wybór --- u na akcja IDĄ ZĘBOLE-ciąg dalszy masakry. Przed wczoraj spała młoda tylko raz w dzień, a wczoraj WCALE- ilekroć próbowałam ją położyć, to się darła jak obdzierana ze skóry, była zrypana, chodziła jak pijana, ale położyć się nie dała...a w nocy koszmaru ciąg dalszy.... Dziś też się rano darła, ale zasnęła w końcu, drugi raz na spacerze (też nie bez protestów :/ ), aż się boje co będzie jutro... A to dopiero czwarty ząb wyszedł.... -- pierzecie dzieciarni ciuszki jeszcze w dzieciowych proszkach, czy już w normalnych?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-16 o 20:47 |
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
evitka ja już dawno w normalnym i z naszymi rzeczami
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
ja prałam długo w naszym, ale jakiś ciulowy proszek kupiłam i małą mi całą wysypało. Teraz znów piorę oddzielnie w dzidziusiu, ale jak ten ciulowy proszek mi się skończy to kupię inny i będę prała razem.
Ale tu dziś cisza
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już dawno z naszymi rzeczami w normalnym proszku...
Mam tz-a w domu i sprzątam całymi dniami to tylko czytam i już nie wiem co komu napisać W klubie wrzuciłam linka do filmiku ze spotkania - w zakładce "o czym..."
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
no zawsze jak wpadam to akurat wszystkie wywiało....
ja jeszcze piorę w lovelli, czy tam innym dzidziusiu ale co jakiś czas chce spróbować w zwykłym, ale się boję bo ona często ma te parchy AZS-owe i nie mam odwagi zaryzykować ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- lins, widziałam superaśne maluchy i nasza asiulka, szkoda ze kamerzystki nie widać
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie mleko dajecie roczniakom? Chyba zacznę młodego odstawiać od cyca bo jak mnie czasem czapnie zębami to ajjjjjjjjjj
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
lenucha żłopie NAN pro 3, na opakowaniu jest napisane ze to od 9-12 mies, ale ma lepszy skład niż np nesltle junior, bo ma probiotyki i kwasy LCPUFA, a teraz wyszedł ostatnio NAN pro 4 , ale ten jest po 2 roku życia. Tak dziwnie zrobili- trójka do 12 mies, czwórka po drugim roku.
Pytałam pediatry i mówiła że mogę dawać tą trójke ania, tez właśnie myślałam o sensitivach, mam vizir sensitive i bryze sensitive i pewnie za jakąś chwilę zrobię tak jak mówisz
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-17 o 10:05 |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez podaje nan Pro 3
i mam zjajoma któa ma 2,5 l synka i tez podaje NaN pro 3
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero sie witam w nowym watku-jakos tak ostatnio nie mam ani czasu ani weny. Gabrysia nam gorączkuje od3 dni- stawiamy na zeby bo nie ma ani kataru ani kaszlu. W nocy w okolicach polnocy jest rozpalona jak maly piecyk, w dzien marudna, niezdecydowana, grymasi przy jedzeniu. Dzisiaj po dlugim spacerze poprawil jej sie humorek i moze to juz bedzie koncowka tego "czegos"... Podajemy nurofen, wczoraj na noc dostala czopek paracetamolu. Dzisiaj obudzila sie z krotszej niz zwykle drzemki i tak sie we mnie wtulila jak nigdy, siedzialam, a wlasciwie pol lezalam na kanapie, a ona drzemala sobie na mnie. Tak mi jej szkoda, ze taka wymeczona ta goraczka.
I oczywiscie musialo trafic na weekend, prawda? Oby to juz byl finisz.
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
mleczko bebiko 3. Od początku mała jest na tym mleku tzn wcześniej 1 poźniej 2 i teraz 3
. Evitka ja piorę osobno ale w naszym proszku. (vizir sensitive) U Wikuli już 5 zęboszczy jest, kiedy one wychodzą?? Życzę każdej z was tak bezproblemowego wychodzenia ząbków. Marudziła tylko przy pierwszych dwóch jedynkach dolnych a teraz tylko się ślini i czasami nadprogramowo z dwa razy więcej w nocy się obudzi. Kurcze u nas nadal jest karmienie w nocy, zaczynam ją oszukiwac bo zamiast 5 miarek mleka daję 4, w następnym tygodniu dam 3 i tak dalej.... no chyba że za wcześnie na oduczanie. Jak sądzicie?
|
#138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do prania, to ja już przeszłam na normalny i piorę w bryzie. Wcześniej prałam w drefcie - ale nie dopierałCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby to tylko zęby Cytat:
|
|
#139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do proszku/płynu to ja od urodzenia piorę Niny ubrania w normalnym naszym proszku.Najpierw to był vizir sensitive,a teraz ariel.A płyn lenor też od samego początku.Ani razu nie użyłam tych proszków specjalnych dla maluchów. Cytat:
Cytat:
![]() W końcu zaczyna się ładna pogoda i cieplutko się robi Ania i jaka oszczędność w szamponie ja Ci powiem,że mi też najlepiej pasi joanna za 5 zeta
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam zazdroszczę... Z Michałem jest coraz gorzej, wczoraj w nocy do północy obudził się 3 razy. Za każdym razem tylko cycek pomógł, lulanie, śpiewanie, noszenie nic nie daje. W końcu zasnęliśmy we trójkę i tak co chwilę w nocy się budził i pił. Wody nie chce, wręcz krzyczy jak tylko kubeczek mu podaję. Rano udało się uśpić go jeszcze głaskaniem i tak pokimaliśmy do 8. Zrobiłam mu do śniadanka mleczko Hipp Bio - miałam saszetkę ale nie chce go pić
Zębów nowych w drodze nie widać chociaż ciągle się ślini i wkłada łapki do buzi (ale jak się budzi w nocy to nie, wygina się i płacze ale nie mieli w buzi łapkami) Może te które ma jeszcze rosną i go to boli?I nie chce jeść - śniadania i obiady są beee. Najlepsze jest nasze jedzenie i biszkopty
|
#141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też daję jeść małej w nocy, jak idzie spać ok 19 to je o 1, czasem też ok 4. Ale o 1 to koniecznie. Też ją kiedyś tak oszukiwała, to budziła się znów po dwóch godzinach z płaczem i wierciła póki jeść jej nie dałam. I my się męczyliśmy i ona. U nas nie da się jej oszukać wodą ani nic z tych rzeczy, kiedyś myślałam, że to kwestia czasu i tak 3 noce z rzędu wstawałm i dawałam jej tylko wode i du.pa ![]() mała własnie usnęła, lece ogarnąć chate zanim zwów nabałagani ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
niekoniecznia zawsze po takiej nocy mamy nowe zęby póki wszystkie nie wyjdą będziemy zwalać na nie
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu zamiast lepiej to gorzej jest. Jak już zaśnie na dobre to ciężko go odłożyć do łóżeczka bo tylko dotknie głową poduszki to już się budzi. Coraz częściej odpuszczam i zostawiam w naszym łóżku żeby chociaż trochę pospać... No i jak tz go w nocy bierze na ręce to jest ryk, ja przychodzę i tylko mnie widzi to juz się uspokaja i wyciąga ręce do mnie...
|
|
#143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeśli tylko się da oszukiwać to do roboty .Gorzej, że właśnie wiele dzieci oszukać się nie chce dać (ku rozpaczy nocnej rodziców...) Cytat:
lindsley, właśnie ponoć najbardziej dzieci boli nie samo przeciśnięcie się przez dziąsełka, ale właśnie przez ten tam głębiej kanał czy jak to się zwie Cytat:
A, że jak pisałam, lenucha ma dopiero 4, to jeszcze się pewnie pomęczymy... dziękuję wszystkim za proszkowe odpowiedzi madziwnia, a gdzie kupujesz NAN? (ja w rosmanie, te 600gr, taniej póki co nie znalazłam)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-17 o 10:20 |
|||
|
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wszystko minie, choć wiem, że to nie jest pocieszenie ![]()
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- zapomniałam się jeszcze pochwalić: mój synek wczoraj przeszedł SAM spod parapetu do drzwi, tzn, pokonał całą szerokość dywanu on już chodzi trzymając się za palca mojego lub kto go tam prowadzi, więc to tylko mam nadzieję kwestia kilku dni i się puści wczoraj na dworze kawał drogi tak szedł trzymając mnie za palca---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- aaa mój tż się śmieje ze mnie, bo ja już sobie wózek dla córeczki upatrzyłam , kurde, jak tylko we wrześniu dostanę umowę na stałe to opiję tż i zbałamucę
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Minka Michał jak się budzi to od razu jest wrzask jakby go kto obdzierał ze skóry. Wygina się na rękach tak że go utrzymać nie mogę... Długo nie może zasnąć a ja już mam dosyć bo nie pamiętam kiedy się ostatnio wyspałam. My też mamy wąskie łóżko (140albo mniej bo tnirozkładana kanapa i z Misiem mamy połówkę dla siebie) ale ja w nocy jestem nieprzytomna i nie dam rady siedzieć z nim... Chcę spróbować przestawić go na mm bo może on moim się już nie najada? Kaszki ostatnio mało zjada na kolację, wgl mało je.
Cytat:
![]() Fajnie tak nie? Ja też chodzę dumna bo Michał znów sam decyduje się na przedreptanie po pokoju... A wczoraj po podwórku też chodził... No i za umowę na stałe i szybciutko ||.
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny poszukuje dla Danulca jakiegos nosidła możecie doradzic które lepsze ?
http://allegro.pl/nosidelko-biodrowe...7.html#gallery czy to http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...551223261.html |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę że to drugie, choc moim zdaniem nasze dzieci już na takie za duże, a to do noszenia na biodrze, to ja mam torbę do wózka którą mogę przypiąć jako torbe biodrową i tak właśnie na niej dziecko nosić, i u mnie się sprawdza
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
czyli to biodrowe mogę smiało nabyć chodzi o to ze nie hcce brac wszędzie wozka ze sobą a Dana niezbyt chce chodzić na nóżkach a kregosłup mi wysiada
|
|
|
|
#150 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja byłam właśnie z małą na placu zabaw, ehhh z rykiem stamtąd wychodziła, ale zrobiła kupsko i całe plecy upaprała, więc w domu od razu ją do wanny wsadziłam teraz wymęczona zabawą śpi
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

ja już na nogach, Kubuś śpi, tż musiał do pracy iść, teściowie już w zakładzie - jak milo

teraz padł i śpi, może jak wstanie to zje
ja mam nerwicę, jak on nie zjada obiadów

co do prania, to ja już przeszłam na normalny i piorę w bryzie. Wcześniej prałam w drefcie - ale nie dopierał
A tu zamiast lepiej to gorzej jest. Jak już zaśnie na dobre to ciężko go odłożyć do łóżeczka bo tylko dotknie głową poduszki to już się budzi. Coraz częściej odpuszczam i zostawiam w naszym łóżku żeby chociaż trochę pospać... No i jak tz go w nocy bierze na ręce to jest ryk, ja przychodzę i tylko mnie widzi to juz się uspokaja i wyciąga ręce do mnie... 
za umowę na stałe i szybciutko ||.