|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cześc dziewczynki
Ogarnę mieszkanie i idę z pieskiem do męża do garażu na spacer jakos mi się nic nie chce....i gardło mnie troszkę boli-nie wiem, czy nie po lodach w czarciej
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Mnie od rana boli głowa, ale juz po sniadanku, kawa wypita, mam nadzieje ze zaraz przejdzie.
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, ja miałam koszmarną noc... było mi strasznie niedobrze i słabo i 2h siedziałam w łazience bo jak się kładłam to było mi gorzej i musiałam biec do ubikacji a ,że nie miałam sił co chwila biegać to wolałam tam zostać
niestety cokolwiek to było to nadal siedzi w moim brzuszku, teraz zjadlam dietetyczne kanapki i czekam co bedzie dalej ale jestem strasznie słaba no niestety nie moge dzis poleżeć bo muszę prać firanki, gotować obiadek a mężuś po pracy będzie mył okienka i wieszał firanki , kochany jest mam nadzieję że słoneczko za oknem mnie trochę rozrusza , buziaki i miłej soboty
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wiem Lilka świetne łóżeczko! Ja wczoraj dostałam od koleżanki,ale poszło do drugiego domku i nie zdążyłam zrobić zdjeć ![]() Sweet przystojniak, przystojniak a co Siostra zawsze jak coś mówi o moim D to że jej mąż ale masz dobrą babcie ![]() Brumek wylewy ropne? Moja siostra to miała i ponoć jakiś wirus panuje ![]() BABONIK ale piękności! Jak zrobiłaś te uszka, nosek, ogonek z czego to jest?!Linuska mleczarnia ![]() Aga Ja też chcę linka do masy cukrowej ![]() Zmalowana i właśnie takie pluszaki chce na karuzeli śliczne!Madziulka podkolankówki nawet CI żyły uciskają jak nie jesteś w ciaży Ja je noszę w ostateczności,bo śmierdzą mi nie miłosiernie nogi w podkolanówkach ![]() Dziubek będzie wszystko dobrze!Ja pospałam do 9 ![]() Zaraz zabieram się za prządki, okna, kurze, szafa, podłoga,pranie Mam nadzieję że nie padnę ! Po południu może wybiorę się z siostrą na sesję zdjęciową, muszę wypróbować nową lampę |
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Właśnie wstałam i jem śniadanko. Muszę znaleźć dzisiaj jakiś pomysł na siebie, co dzisiaj robić. Mąż wczoraj wrócił po 23 z pracy, a od 8 rano jest na uczelni. Miłego dnia
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
Ale dziś piękna pogoda a ja sie wyspałam za wszystkie czasy Zaraz jedziemy do fryzjera ale tylko podcinam włosy ![]() Dziubek zdrówka Ci życze nie daj sie paskudnym wirusom Mnie wczoraj ze dwa razy zrobiło sie słabo ale może przez emocje
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma na imię Marzena?
Nie wiem czy to któraś z Was zaprosiła mnie na facebooka, czy kolejna osoba która sobie ceni liczbę osób na fejsie |
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Babonik no tort rewelacja!!!! padam z pokłonami przed mistrzynią, bo jak dla mnie to jakiś kosmos coś takiego zrobić ![]() linuska mi tez parę tygodni temu pojawiła się kropelka na jednej piersi i od tamtej pory nic, więc to pewnie siara ale nie znaczy że zaraz zaczniesz tryskać mlekiem organizm zaczyna produkcję ![]() Bartessa Ty wierzysz w takie rzeczy??? przecież to kompletna nieprawda ![]() lepiej jak ciężarna nie pije gazowanych ale tylko dlatego że to sam cukier i syf a nie że bąbelki przedostaną się do malucha przecież to niemożliwe...to jeden z tych zabobonów przy karmieniu piersią, i diecie ciężarnej ![]() zdrowe to nie jest ale pić można jak najbardziej , dziecko kolej od tego mieć nie będzie Cytat:
Cytat:
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynkiwstałam jestem po śniadanku....... mąż w pracy do 14 wczoraj wieczorem byla chwila pojednania ale oczywiscie na pewnych zasadach wreszcie złożylismy nasz wózek dzis po pracy bedzie go mąż czyscil smarowal oliwił itp zeby wszsytko bylo ideal dzwoniłam do babci...juz po operacji mowi ze czuje sie dobrze oprocze jej portfela po taka przyjemnosc kosztowala 3000 tys ale mi ulżyło jak usłysząłam jej glos az mi łezki pociekły ![]() ja nie pijęgazowanych rzeczy po poprostu nie moge sie tym napic!!!! w ciazy 3 razy wypialm cole 2 razy w Mc donaldzie a raz kupilam ale totylko dlatego ze mnie naleciało a tak to nawet przed ciaza nei piłam bo nie lubie ![]() babonik jest mozliwosc zamowienie zaplaty przelewem i prosba o przesylke jest the bestMadziulka - no widze ze nie tylko ja spedzam sobote w samotnosci.......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-16 o 11:21 |
|
|
|
#851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja o wiele bardziej wolę gzikę do tych ziemniaczków i jeszcze jak do tego olej lniany dodać to już bajka A tak w ogóle witam w to piękne sobotnie przedpołudnie Zaraz się wezmę za sprzątanie, ale póki co wywaliłam wszystkie ciuchy z szafy i robię remanent...
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Pięknie dziś za oknem, że hej Miłej soboty, moje Brzuchatki
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Na głównym zdjęciu masz córeczkę lekarza?
![]() Jak tak to jak mnie znalazłaś ![]() Sweet to dobrze, że z babcią wszystko w porządku! Te 3 tys są bezcenne w takich sytuacjach ![]() Twój to przynajmniej wraca o 14stej, a mój dopiero o 20
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Nom śliczna taka pogoda dziś a ja gniję w łóżku
![]() W ogóle chyba zdecydowaliśmy się na imię dla córeczki ![]() Pozostaniemy przy Lilce która była już obmyślona dla dziewczynki od ciąży z Filipem i w ogóle TŻ się uparł, a mi się też podoba.. Zanka wpisz mi więc pliss na listę Liliana Alicja
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem zanim skończy mycie okien to nie będzie słoneczka więc dziś go na spacer nie ciągnę bo zmęczony będzie ale jutro jedziemy do gliwic na cmentarz i na rynek na spacer to sobie odbiję
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wszystkim przedtawiała sie swoim drugim imieniem |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka widze że wpisujemy tylko pierwsze więc może być sama Liliana
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
wpisałam
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Zanko prosze wpisz mi Krystiana na liste
|
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry, witam sie w piekne poludnie
i zycze wszystkim duuzo sloneczka! sygine - co to jest gzika??? ![]() dziubek - kto wie, to moze sie gdzies miniemy na spacerku, bo ma byc ladnie i ja z mezem i cora tez bede krazyc gdzies po gliwicach auto w naprawie wiec pozostaje nam pokrecic sie u siebie w okolicy czyli w centrum
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ZACZYNAM DZIŚ 6 MIESIĄC!!! i strasznie się z tego cieszę ![]() Niestety u nas, mimo tego , porazne smutny, bo wczoraj poznym wieczorem zmarł człwoiek, którego całe życie traktowałam jak swego dziadka Nie był dziadkiem prawdziwym, takim krew z krwi, ale zawsze był dla mnie dziadkiem i tak do niego mówiłam. W poniedziałek pogrzeb ![]()
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lidlu kupiłam te psay ciążowe (wziełam czarne jeden marszczony, drugi prosty), tuniki nawet niezłe, ale raczej na wysoka bo bardzoooo długie mi sie wydawały.
|
|
|
|
#865 |
|
Zadomowienie
|
spacery ....ah mi tez sie marzy spacer z mezem po lesie albo nad jeziorem......
![]() Dziewczyny!!!!!! znajoma chce mi dac worek zabawek dla dziecka tzn grzechotki,gryzaki, piszczałki itp....zastanawiam sie wlasnie czy brac czy nie....uzywane zabawki nie zaszkodza dziecku???myslalam o tym ze moglabym je umyc w goracej wodzie co Wy myslicie na ten temat??? moge je przyjac czy lepiej kupic nowe? |
|
|
|
#866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj chlop na rybach a ja u babci. Mój młodszy malutki braciszek gotuje obiad (ma 16 lat ale dla mnie zawsze chyba bedzie małym braciszkiem)Brumku bardzo mi przykro. Ja też miałam taką przyszywaną babcię, niestety też już nie żyje.
|
|
|
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wklejam tutaj ten link na mase cukrowa, bo tak dla mnie bedzie szybciej, a moze wiecej z Was sie zainteresuje:
Tutaj przepis i instrukcja jak robic mase cukrowa: http://sercezczekolady.blox.pl/tagi_...r=4&PageStep=1 To jest ostatni przepis na tej stronie. Taka mase mozna pokryc caly tort lub wycinac rozne ksztalty w zaleznosci jaka dekoracje chce sie zrobic. Ja generalnie pomysly czerpie z netu, wpisuje np. tort w stylu angielskim (bo to wlasnie taki styl) i wyszukuje obrazy. |
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Ja walczę z sypialnia
![]() Okna pomyte, kurze prawie przetarte, pozostaje szafa i podłoga. Takie piękno słoneczko za oknem a Ja nie mam z kim iść nawet na spacer
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo
. Wyleżałam się z mężusiem w łóżku, wchłonęłam śniadanko i na poprawkę pączka .Cytat:
Cytat:
Scio mój "mały" braciszek ma prawie 20 lat i dla mnie też zawsze będzie "młodym" .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-04-16 o 13:13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

jakos mi się nic nie chce....i gardło mnie troszkę boli-nie wiem, czy nie po lodach w czarciej

zębole
niestety cokolwiek to było to nadal siedzi w moim brzuszku, teraz zjadlam dietetyczne kanapki i czekam co bedzie dalej ale jestem strasznie słaba
mam nadzieję że słoneczko za oknem mnie trochę rozrusza , buziaki i miłej soboty

a co 
ale piękności! Jak zrobiłaś te uszka, nosek, ogonek 
Ja je noszę w ostateczności,
będzie wszystko dobrze!

padam z pokłonami przed mistrzynią, bo jak dla mnie to jakiś kosmos coś takiego zrobić