|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() Dziewczyny.....mam pytanie moja corcia dostala czerwonych kropstek na buzi...i na glowce i uszkach...wczoraj kobitka ze sluzby zdrowia widziala i mowi ze to ok i normalne...ale strasznie mala wyglada i tak sie zastanawiam wiecie moze czty moge uzyc jej do kapieli OILATUM I TEGO KREMU do smarowania po tez OILATUM czy jakos....uzywal ktos moze????myslicie ze mozna i nie zaszkodzi???bo ja to zielona ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-04-16 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
my dzis przyjechaliśmy w odwiedziny do teściów, myślałam, że sobie troche odpocznę a tu doopa... sama siedzę z małą ![]()
#1593 |
Zadomowienie
|
Idalka śliczna
![]() Olusiaa gratuluje ![]() ![]() gratulacje dla kolejnej mamusi ![]() ![]() ![]() ![]() a co to Aleksowi się w buzinkę stało ![]() ahtaga łoj matko aleś mu saunę zrobiła, jedyne co ci mogę poradzić żeby kikut nie był non stop w siuśkach to może zawijaj górę pieluchy tak żeby był odsłonięty albo wycinaj ten fragment, no i chyba można siusiaka w dół układać ![]() lustereczko jak masz octanicept to nim psikaj po kroczu i duuuużo i często je wietrz, nie wiem czy rivanolem albo altacetem można po kroczu bo to chyba też by było dobre eirene byłaś na spacerku ?? ja łaziłam dwie godziny i gdyby nie to że młoda mi zaczęła marudzić to bym jeszcze połaziła zgodzę się z tobą co do pieluch tetrowych, dziecko ma w nich jeszcze gorzej jak w pampersach, no chyba że zmieniasz co dziecko siknie to ok
#1594 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mama pryzleciala, wiec jest troche asakra, chyba nie dam rady do czwartku...(pozniej mama do siostry az do 27 kwietnia), moja sis tez bedzie do mnie co chwilke przyjezdzac(np teraz jest). Tylko nerwy sobie stargam... ja chce juz wyprowadzic sie do hiszpanii i bede miala swiety spokoj;p;/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() sliczne malenstwo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz moja mamuska jest wiec pewnie bede rzadziej pisac... Dostalam dosyc duzo rzeczy do mamy dla malej(nawet ksiazeczki-bajeczki:P:/) czesc naprawde fajna, a czesc to strata pieniedzy, ale mamusce nie wytlumaczysz. Kupila sukienki na chrzest, chociaz po pierwsze nie wiem kiedy bede chrzcic, bo moze po roczku, a moze nie. Po drugie tak czy siak kupie sobie takie ubranko jakie mi sie podoba. Chyba bede miec baby bluesa jak tak dalej bedzie... szczegolnie ze tz do pracy od poniedzialku... Tz mnie pociesza caly czas;p
![]() |
#1595 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a aja to rodzi pewnie dziś, bo pisała dziś rano, że jej czop odszedł i skurcze co godzina (a już 11 dni po terminie) więc autobus szaleje sam bez kierowcy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1598 | |||
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśnie zasnęło przy szemrzącym strumyk ze Sleep Sheep
![]() Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() i czekamy na nią Cytat:
przy każdym przewijaniu pryskaj obficie Octenispetem ja tak robiłam, pępek odpadł szybko i bez problemów, na początku tylko raz dziennie pryskałam a jak zaczęłam częściej to po 2 dniach odpadł Cytat:
ale jeśli jeszcze nie kupiłaś, to lepiej kup Emolium ![]() i Emolium można również twarzyczke wysamrować ja mam Oliatum i nie jestem zadowolona
![]() |
#1599 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() byłam na zakupach ciuchowych. kupiłam kilka rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() któraś z was pytała o pieluszki chyba blackrose... my używamy pampersów przeważnie ale jak mała produkuje co rusz kupsztyle to zakładałam jej Gagi tescowe ale jak dla mnie za sztywne, więcej ich nie kupię... dziś kupiliśmy biedronkowe Dady. bardzo fajne jak narazie. podobne do oryginalnych pampersów, nie sa sztywne ![]() ![]() OLUSIAA, EGO EGO GRATULACJE!!!!!! ![]() ![]() ![]() trzyrazyi ja tez zauważyłam ze jak Malwince się nie odbije to ulewa strasznie ![]() ![]() aa dziewczyny nie próbowałyście Bepanthenu na te wasze odparzenia?? u nas jak Malwinka miała cała paszke czerwona to 2 razy posmarowałam i odrazu zadziałało ![]() iza śliczna Idalka ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-16 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo utknęłam w szpitalu na 7 tygodni. Przyjmiecie nas z powrotem? ![]() Dziś już obie wróciłyśmy do domku, jesteśmy zdrowe i czujemy się dobrze. Serdecznie gratuluję wszystkim Mamom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
Olusiaa, ego-ego GRATULACJE KOCHANE
![]() ![]() ![]() glodomorku ciebie również ![]() dziewczyny ale macie śliczne maluszki - wszystkie bez wyjątku ![]() blackrose my ostatnio przeszliśmy z pampersów na rossmannowskie babydream i sprawdzają się bardzo dobrze. są miękkie, bardzo dobrze chłoną, rzadziej przeciekają niż pampki. warto wypróbować, szczególnie że cena niewielka. przymierzamy się też do biedronkowych - castia napisz proszę potem jak się spisują po dłuższym używaniu kasiapruszków jaka z ciebie dzielna kobieta, że tak ciągle walczysz o karmienie piersią, należą ci się ogromne brawa, a nie dogadywanie tża i teściowej, a im ![]() ![]() a u mnie dziś dół ![]() ![]()
#1602 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
a mozna oiliatum tym kremem na buzke i glowke posmarowac delikatnie????bo mnie sie wydaje ze mozna ale nie jestem pewna ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Tez mam bephanten dobry jest ...sama uzywam ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
tajka, ty to mama bluesa będziesz mieć
![]() dobrze, ze się nie zgodziłam, żeby moja mamuśka do mnie przyjechała, bo bym zwariowała, a ona by nie wyrobiła z moimi kotami ![]() bosti ![]() mnie wciąż krocze dokucza, wczoraj wyczaiłam, zer jeszcze jedne szew mi został w najbardziej strategicznym miejscu ![]() Dziś wyszłyśmy na dwie godziny, ale musiałyśmy wracać komunikacja miejska, bo Nadia zrobiła kupkę i zaczęła płakać. Castia- mam to samo, w płaszczu tez się w biuście nie dopinam, wciąż nosze ciążowe tuniki plus rozpięte sweterki i mnie coś trafia powoli ![]()
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze moj TZ taki kochany ![]() Dzis moje dziecko jakis glodomor o 16 bzjadla 120ml pozniej o 17.30 70ml i o 18.30 90ml masakra;p ide smazyc nalezniki obeejrzec britain's got talent i spac
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
Olusiaa ego_ego gratulacje!!!
aja kciuki ![]() ![]() Śliczne maluchy macie dziewczyny. A mój znowu cały zsypany... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zadomowienie
|
Tity a jesteś pewna, że to od nabiału?? jeśli wykluczyłaś nabiał, to koniecznie musisz brać wapno w tabletkach i to takie w bardzo dużej dawce, bo inaczej grozi ci osteoporoza i utrata zębów. moja siostra przez 10 mies. żyla bez nabiału, bo siostrzenica ma silna skazę białkową i brała jakieś specjalne tabletki wysokowapniowe - jest lekarzem i sama sobie zaordynowała
#1608 |
Wtajemniczenie
|
Castia a te biedronkowe Dady to rozmiarowo jak pasują? Jakie rozmiary Pampersów kupujesz lub Gagi? Bo my Gagi mamy 2 i są ok, Pampersy 2 też ok, Huggiesy 2 mega za duże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Zadomowienie
|
witam! dawno mnie tu nie było.
moja mala dziś ma 3 tygodnie. w 2,5 tyg przytyła 1 kg - az pediatra była w szoku. Ja się nie dziwię,bo mała je regularnie co 1,5-2 godz. I miała 54cm a teraz ma 57. oczywiście też ma drugi podbródek ![]() moja na drugi dzień po urodzeniu dostała ten trądzik niemowlecy. kąpałam ja w emolium i po 3 dniach już była znaczna poprawa. Po tygodniu dostała odparzeń, zrezygnowałam z sudocremu i linomagu na rzecz maki ziemniaczanej - i od 2 tygodni pupcia jest zdrowa. Tylko martwi mnie, że pępuszek jeszcze nie odpadł ![]() mnie mocno nacieli w szpitalu. dwa tygodnie nie moglam na tyłek usiąść, nadal mnie boli i nadal mam szwy ![]()
#1610 |
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane
![]() ja już rozpakowana i melduję się w odchowalni ![]() ![]() na razie cięzko mi się zebrać po tej cesarce....rana ciągnie (nie da się kaszleć, kichac i śmiać), kręgosłup napierdziela jak nie wiem co no i na dodatek mój głodomorek pogryzła mi całe suki więc mam porblem z karmieniem a pokarmmu przybywa. Odciągam laktatorem i podaję butlę...niestety mała musi być dokarmiana sztucznym mlekiem, bo ja nie wyrabiam z pokarmem ![]() Jak znajdę chwilkę opiszę poród, a na razie fotki Kali (ze szpitala i już z domku)
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-04-17 o 05:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
jeszcze taka wskazówka a propo uczulenia na białko mleka krowiego/skazy białkowej - charakterystycznym objawem oprócz wysypki są czerwone, lśniące policzki wyglądające jakby były polakierowane
#1613 |
Zadomowienie
|
witam w piękny niedzielny poranek
![]() nie śpię od 6 bo mała po karmieniu tak mi ulała, bardziej to chyba zwymiotowała, że aż w szoku jestem i z tego wszystkiego spać nie mogę, chlusnęło prawie na całą długość łóżeczka - mała leżała na przewijaku, straszne to było, do tej pory zwymiotowała mi tak tylko po sztucznym i nie na taką odległość i teraz zastanawiam się co mogło być przyczyną ![]() castia jak ja ci zazdroszczę zakupów ![]() napisz jak wypadły pieluszki z biedronki bo też mam zamiar kupić ![]() bosti współczuje ![]() glodomorek witaj ![]() nika Kalinka śliczna dziewczynka ![]() ![]() Nadii też oczka strasznie ropiały na początku i masaż + zakrapianie dużo dało więc będzie ok ![]() ![]() Tity a może migdały uczuliły Leonka ![]()
#1614 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie
![]() ![]() wanilko jeśli Nadia tak wymiotowała, to może rzeczywiście coś ją uczuliło w twojej diecie nika ale śliczna twoja córeczka ![]() a jeszcze mi się przypomniało - wanilko a jaki masz rozmiar babydreamów?? 1 cz 2?? ja mam 1 i są fajne miękkie. po dwóch dużych paczkach pampersów, które dostaliśmy w prezencie, przeszliśmy na babydreamy ze względu na cenę i zużywamy już trzecią paczkę rozmiar 1. ale tak się zastanawiam, czy powoli nie przechodzić na 2. mam w zapasie huggiesy 2 i to aż trzy paczki, też z prezentów, tylko że one mi się takie wielkie wydają dla tej mojej kruszyny, więc sama nie wiem??
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-04-17 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zadomowienie
|
bosti wydaje mi się że to ten kokos,
co do pieluszek to my już przeszłyśmy na 2, tylko że są trochę za duże zaś jedynki za małe, ale nie kupowałam już jedynek bo wole dać jej za dużą pieluszkę niż żeby miała ciasnotę, w kauflandzie są teraz przecenione huggisy na 33,33 i zastanawiam się czy małej nie kupić bo u nas 1 z tej firmy w ogóle się nie sprawdziły ale może 2 będą lepsze, używała któraś ?? na pewno też kupię dady i zdam relacje jak tylko użyjemy ![]() kochana i nie płacz już ![]() właśnie wyczytałam że huggies premium są od 3 czyli od 5 kg do 9 kg a 2 są newborn te co nam nie spasowały to na razie nie będę brała
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | |||
Zakorzenienie
|
![]() my dzisiaj ładnie spałyśmy do 7:30, oczywiście poza 2 nocnymi karmieniami ![]() Dzisiaj mamy odwiedziny, brat tż-a z rodzinką wpada, i trzeba by trochę dom ogarnąć ![]() i siebie ![]() Cytat:
![]() i w 3 tyg. z 53 cm urosła do 57cm Ile razy dziennie pryskasz Octeniseptem? Ja tez nadal czuje dyskomfort z powodu nacięcia, a to miejsce jest takie delikatnie nabrzmiałe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my od dzisiaj przechodzimy na 2 Pampersy, bo to jednak taniej wychodzi niż 1 ![]() jak będę kiedyś w Rossmanie to się skuszę i kupię te Babydreamy ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-17 o 08:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
my 2 uzywamy od tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- kurcze mojej malej te krostki rozprzestrzeniaja sie i juz ma na pirsiach......masakra jakas ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() N.I.K.A. Twoja córcia jest uderzająco podobna do mojej ![]()
![]() |
#1619 |
Wtajemniczenie
|
aja urodziła Basię:
Basia na świecie, 17.04.2011 godz. 6.20, mamy 3570 i 55 cm, okręcona 3 razy pępowiną I zdjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
ajeczka GRATULACJE KOCHANA
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.