Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-16, 15:19   #1591
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
A mi krocze od paru dni zaczęło dokuczać i czuję ropę z rany, położna dopiero po weekendzie przyjdzie, a do lekarza mogę iść najwcześniej we wtorek. Może mogę zastosować jakieś domowe sposoby???
ja robilam nasiadowki z rumianku a maz na opuchniecie prztykladal mi lod

Dziewczyny.....mam pytanie moja corcia dostala czerwonych kropstek na buzi...i na glowce i uszkach...wczoraj kobitka ze sluzby zdrowia widziala i mowi ze to ok i normalne...ale strasznie mala wyglada i tak sie zastanawiam wiecie moze czty moge uzyc jej do kapieli OILATUM I TEGO KREMU do smarowania po tez OILATUM czy jakos....uzywal ktos moze????myslicie ze mozna i nie zaszkodzi???bo ja to zielona

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2011-04-16 o 15:22
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:21   #1592
miamore999
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
my dzis przyjechaliśmy w odwiedziny do teściów, myślałam, że sobie troche odpocznę a tu doopa... sama siedzę z małą
Stary 2011-04-16, 15:23   #1593
wanilia83
Zadomowienie

Idalka śliczna

Olusiaa gratuluje

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ego ego urodziła dziś o 8.50 Aleksandra, przez cc

wklejam zdjęcie

gratulacje dla kolejnej mamusi co wyście dziś na wycieczkę autobusem pojechały pewnie aja jest kierowcą

a co to Aleksowi się w buzinkę stało

ahtaga łoj matko aleś mu saunę zrobiła, jedyne co ci mogę poradzić żeby kikut nie był non stop w siuśkach to może zawijaj górę pieluchy tak żeby był odsłonięty albo wycinaj ten fragment, no i chyba można siusiaka w dół układać

lustereczko jak masz octanicept to nim psikaj po kroczu i duuuużo i często je wietrz, nie wiem czy rivanolem albo altacetem można po kroczu bo to chyba też by było dobre

eirene
byłaś na spacerku ?? ja łaziłam dwie godziny i gdyby nie to że młoda mi zaczęła marudzić to bym jeszcze połaziła
zgodzę się z tobą co do pieluch tetrowych, dziecko ma w nich jeszcze gorzej jak w pampersach, no chyba że zmieniasz co dziecko siknie to ok

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:34   #1594
tajka88
Zakorzenienie

Mama pryzleciala, wiec jest troche asakra, chyba nie dam rady do czwartku...(pozniej mama do siostry az do 27 kwietnia), moja sis tez bedzie do mnie co chwilke przyjezdzac(np teraz jest). Tylko nerwy sobie stargam... ja chce juz wyprowadzic sie do hiszpanii i bede miala swiety spokoj;p;/

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
a ja uparowałam dziecko plecki całe mokre. Każdy mówił żeby okrywac bo musi miec cieplo i termometr wskazywal 26 stopni, dziecko w body, pajacu i pod podwójnym kocykiem:/ ah ja durna, ale juz temp mniejsza i koc zastapilam lżejszym.
?
Moja polozna i health vizytor powiedzialy, ze temperatura w domu powinna wynosic 18-20C. U nas zawsze od 21-23C.

Cytat:
ego ego urodziła dziś o 8.50 Aleksandra, przez ccGratulacje

wklejam zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Napisze najpierw o dobrych wiesciach, a potem Was nadrobie.

Zgodnie z postanowieniem urodzilam w weekend o 2 2900g i 50cm. Jest piekna.
Olusiaa

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

drugie zdjęcie Idalka dzisiaj
ale marudzi mi dzisiaj
sliczne malenstwo

Cytat:
dziewczyny, jak długo bolało lub boli Was krocze? Dzisiaj mija mi tydzien po porodzie a mnie dalej boli i siadać nie mogę i ta rana nie jest jeszcze taka gładka tylko jak dotykam przy myciu to czuję takie lekko opuchnięte
Ja jestem 2 tygodnie po porodzie i naprawde super sie czuje. Pierwsze 8-10 dni czulam taki jakby bol miesni krocza;p ale teraz juz ok.
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
tajka88 każda da sobie rade trzeba tylko w to uwierzyć. Mi dużo pomógł szpital, gdzie musiałam sobie radzić sama z małą i to jeszcze po cc gdzie ciężko wstawać a tu trzeba było wstać i często z małą na rękach. Pomogło mi to radzić sobie jedną ręką, tzn jak mała jest na rękach to drugą muszę drzwi otworzyć, przynieść coś sobie wyciągnąć. A jak mąż ją ma to już ma związane obie ręce i muszę mu skakać i podawać rzeczy, więc dziewczyny jesteśmy silne i wszechstronne i wierzmy że damy rade ze wszystkim
Ja malo cierpliwa jestem ;p
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
U mnie na razie Sudocrem się sprawdza, ale nie smaruje nim tak cały czas, tylko właśnie jeśli widzę jakieś zaczerwienienie czy krostki i z tym sobie dobrze radzi, zresztą na sobie wcześniej wypróbowałam, a skore mam megawrażliwą. Generalnie staram się jak najmniej pakować na skórę Nadii, tak tez mi doradzała pediatra.
U mnie tez sie sparwdza, ale praktycznie co zmiana pieluszki smarujemy

Teraz moja mamuska jest wiec pewnie bede rzadziej pisac...

Dostalam dosyc duzo rzeczy do mamy dla malej(nawet ksiazeczki-bajeczki:P:/) czesc naprawde fajna, a czesc to strata pieniedzy, ale mamusce nie wytlumaczysz. Kupila sukienki na chrzest, chociaz po pierwsze nie wiem kiedy bede chrzcic, bo moze po roczku, a moze nie. Po drugie tak czy siak kupie sobie takie ubranko jakie mi sie podoba.

Chyba bede miec baby bluesa jak tak dalej bedzie... szczegolnie ze tz do pracy od poniedzialku... Tz mnie pociesza caly czas;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:34   #1595
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
martwi mnie bo z kikuta śmierdzi
Robię tak jak w szpitalu, czyli kikut owijam gazikiem, ale jak mały siusia to leci w górę i po kikucie i ten gazik jest ciągle mokry w sikach do czasu aż zmienię pieluchę i gazik i kolejnych siuśków:/ ai to ma być sucha pielęgnacja..?
kup sobie leko w aptece i i tym rzecieraj tylko dokladnie mojemu sie ladnie po tym zagoilo

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Dziewczyny.....mam pytanie moja corcia dostala czerwonych kropstek na buzi...i na glowce i uszkach...wczoraj kobitka ze sluzby zdrowia widziala i mowi ze to ok i normalne...ale strasznie mala wyglada i tak sie zastanawiam wiecie moze czty moge uzyc jej do kapieli OILATUM I TEGO KREMU do smarowania po tez OILATUM czy jakos....uzywal ktos moze????myslicie ze mozna i nie zaszkodzi???bo ja to zielona
ja dostalam masc a kuzynka poradzila przemyc rumiankiem dzis przemy;lam narazie nie widac efektow ae na pewno nie zaszkodzi
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:47   #1596
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Idalka śliczna

Olusiaa gratuluje

gratulacje dla kolejnej mamusi co wyście dziś na wycieczkę autobusem pojechały pewnie aja jest kierowcą

a co to Aleksowi się w buzinkę stało
nie wiem niestety, ego ego pewnie opowie jak wróci...
a aja to rodzi pewnie dziś, bo pisała dziś rano, że jej czop odszedł i skurcze co godzina (a już 11 dni po terminie)

więc autobus szaleje sam bez kierowcy!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:49   #1597
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
a aja to rodzi pewnie dziś, bo pisała dziś rano, że jej czop odszedł i skurcze co godzina (a już 11 dni po terminie)

jezeli tak to trzymam kciuki za aja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 15:50   #1598
iizabelaa
Zakorzenienie

Moje dziecko właśnie zasnęło przy szemrzącym strumyk ze Sleep Sheep

Cytat:
ja łaziłam dwie godziny i gdyby nie to że młoda mi zaczęła marudzić to bym jeszcze połaziła
ja dzisaj byłam na spacerze 1,5h i już padam

Cytat:
ego ego urodziła dziś o 8.50 Aleksandra, przez cc

wklejam zdjęcie
GRATULACJE
i czekamy na nią

Cytat:
martwi mnie bo z kikuta śmierdzi
Robię tak jak w szpitalu, czyli kikut owijam gazikiem, ale jak mały siusia to leci w górę i po kikucie i ten gazik jest ciągle mokry w sikach do czasu aż zmienię pieluchę i gazik i kolejnych siuśków:/ ai to ma być sucha pielęgnacja..?
ja na twoim miejscu bym zrezygnowała z tego gazika,
przy każdym przewijaniu pryskaj obficie Octenispetem

ja tak robiłam, pępek odpadł szybko i bez problemów,
na początku tylko raz dziennie pryskałam a jak zaczęłam częściej to po 2 dniach odpadł

Cytat:
pewnie, że można,
ale jeśli jeszcze nie kupiłaś,
to lepiej kup Emolium
i Emolium można również twarzyczke wysamrować

ja mam Oliatum i nie jestem zadowolona
Stary 2011-04-16, 15:52   #1599
Castia
Wtajemniczenie

hej

byłam na zakupach ciuchowych. kupiłam kilka rzeczy jejku ze starych ubrań w nic nie wchodzę...jedynie w rozpinane sweterki, muszę wymienić całą garderobę. płaszczyk dzisiaj kupiłam rozmiar 40 bo się w cyckach nie dopięłam w żadnym na moja mamę dobry masakra nic nie chudnę

któraś z was pytała o pieluszki chyba blackrose... my używamy pampersów przeważnie ale jak mała produkuje co rusz kupsztyle to zakładałam jej Gagi tescowe ale jak dla mnie za sztywne, więcej ich nie kupię... dziś kupiliśmy biedronkowe Dady. bardzo fajne jak narazie. podobne do oryginalnych pampersów, nie sa sztywne nie wiem jak z chłonnością bo założyłam malwince dopiero pierwszego. jak do tej pory najlepiej wypadły pampersy białe. lepiej chłonne niż zielone

OLUSIAA, EGO EGO GRATULACJE!!!!!!

trzyrazyi ja tez zauważyłam ze jak Malwince się nie odbije to ulewa strasznie dzisiaj to okropnie. muszę wspomnieć o tym pediatrze w środę bo mam wrażenie ze co zje to zwraca i za chwile jest znów głodna

aa dziewczyny nie próbowałyście Bepanthenu na te wasze odparzenia?? u nas jak Malwinka miała cała paszke czerwona to 2 razy posmarowałam i odrazu zadziałało

iza śliczna Idalka

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-04-16 o 15:56
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 15:54   #1600
Glodomorek
Zakorzenienie

Witajcie
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo utknęłam w szpitalu na 7 tygodni. Przyjmiecie nas z powrotem?
Dziś już obie wróciłyśmy do domku, jesteśmy zdrowe i czujemy się dobrze.

Serdecznie gratuluję wszystkim Mamom
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 17:09   #1601
bosti
Zadomowienie

Olusiaa, ego-ego GRATULACJE KOCHANE witamy na odchowalni

glodomorku ciebie również

dziewczyny ale macie śliczne maluszki - wszystkie bez wyjątku

blackrose my ostatnio przeszliśmy z pampersów na rossmannowskie babydream i sprawdzają się bardzo dobrze. są miękkie, bardzo dobrze chłoną, rzadziej przeciekają niż pampki. warto wypróbować, szczególnie że cena niewielka. przymierzamy się też do biedronkowych - castia napisz proszę potem jak się spisują po dłuższym używaniu

kasiapruszków jaka z ciebie dzielna kobieta, że tak ciągle walczysz o karmienie piersią, należą ci się ogromne brawa, a nie dogadywanie tża i teściowej, a im tak więc bądź dzielna, bo my tu bardzo mocno trzymamy kciuki ale dbaj o siebie, bo się zagłodzisz kobieto

a u mnie dziś dół a wszystko przez ojca. nawet nie chce mi się pisać, jak się na nim zawiodłam. to przykre, jak się ludzie z wiekiem zmieniają. mama wyjechała na dwa tyg. na swoja wymarzoną wycieczkę, a on szaleje. na dodatek tż pojechał w swoje rodzinne strony i wróci jutro, więc siedzę sama z małą i ryczę od rana, aż mnie głowa boli. na szczęście Aniś dziś wyjątkowo grzeczniutka, prawie cały dzień przy mnie śpi, jakby była marudna, to pewnie bym na głowę coś dostała, taki mam dziś podły nastrój

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 17:26   #1602
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko właśnie zasnęło przy szemrzącym strumyk ze Sleep Sheep

ja dzisaj byłam na spacerze 1,5h i już padam

GRATULACJE
i czekamy na nią

ja na twoim miejscu bym zrezygnowała z tego gazika,
przy każdym przewijaniu pryskaj obficie Octenispetem

ja tak robiłam, pępek odpadł szybko i bez problemów,
na początku tylko raz dziennie pryskałam a jak zaczęłam częściej to po 2 dniach odpadł

pewnie, że można,
ale jeśli jeszcze nie kupiłaś,
to lepiej kup Emolium
i Emolium można również twarzyczke wysamrować

ja mam Oliatum i nie jestem zadowolona

a mozna oiliatum tym kremem na buzke i glowke posmarowac delikatnie????bo mnie sie wydaje ze mozna ale nie jestem pewna

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

byłam na zakupach ciuchowych. kupiłam kilka rzeczy jejku ze starych ubrań w nic nie wchodzę...jedynie w rozpinane sweterki, muszę wymienić całą garderobę. płaszczyk dzisiaj kupiłam rozmiar 40 bo się w cyckach nie dopięłam w żadnym na moja mamę dobry masakra nic nie chudnę

któraś z was pytała o pieluszki chyba blackrose... my używamy pampersów przeważnie ale jak mała produkuje co rusz kupsztyle to zakładałam jej Gagi tescowe ale jak dla mnie za sztywne, więcej ich nie kupię... dziś kupiliśmy biedronkowe Dady. bardzo fajne jak narazie. podobne do oryginalnych pampersów, nie sa sztywne nie wiem jak z chłonnością bo założyłam malwince dopiero pierwszego. jak do tej pory najlepiej wypadły pampersy białe. lepiej chłonne niż zielone

OLUSIAA, EGO EGO GRATULACJE!!!!!!

trzyrazyi ja tez zauważyłam ze jak Malwince się nie odbije to ulewa strasznie dzisiaj to okropnie. muszę wspomnieć o tym pediatrze w środę bo mam wrażenie ze co zje to zwraca i za chwile jest znów głodna

aa dziewczyny nie próbowałyście Bepanthenu na te wasze odparzenia?? u nas jak Malwinka miała cała paszke czerwona to 2 razy posmarowałam i odrazu zadziałało

iza śliczna Idalka

Tez mam bephanten dobry jest ...sama uzywam

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Olusiaa, ego-ego GRATULACJE KOCHANE witamy na odchowalni

glodomorku ciebie również

dziewczyny ale macie śliczne maluszki - wszystkie bez wyjątku

blackrose my ostatnio przeszliśmy z pampersów na rossmannowskie babydream i sprawdzają się bardzo dobrze. są miękkie, bardzo dobrze chłoną, rzadziej przeciekają niż pampki. warto wypróbować, szczególnie że cena niewielka. przymierzamy się też do biedronkowych - castia napisz proszę potem jak się spisują po dłuższym używaniu

kasiapruszków jaka z ciebie dzielna kobieta, że tak ciągle walczysz o karmienie piersią, należą ci się ogromne brawa, a nie dogadywanie tża i teściowej, a im tak więc bądź dzielna, bo my tu bardzo mocno trzymamy kciuki ale dbaj o siebie, bo się zagłodzisz kobieto

a u mnie dziś dół a wszystko przez ojca. nawet nie chce mi się pisać, jak się na nim zawiodłam. to przykre, jak się ludzie z wiekiem zmieniają. mama wyjechała na dwa tyg. na swoja wymarzoną wycieczkę, a on szaleje. na dodatek tż pojechał w swoje rodzinne strony i wróci jutro, więc siedzę sama z małą i ryczę od rana, aż mnie głowa boli. na szczęście Aniś dziś wyjątkowo grzeczniutka, prawie cały dzień przy mnie śpi, jakby była marudna, to pewnie bym na głowę coś dostała, taki mam dziś podły nastrój

Stary 2011-04-16, 18:10   #1603
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

eirene
byłaś na spacerku ?? ja łaziłam dwie godziny i gdyby nie to że młoda mi zaczęła marudzić to bym jeszcze połaziła
zgodzę się z tobą co do pieluch tetrowych, dziecko ma w nich jeszcze gorzej jak w pampersach, no chyba że zmieniasz co dziecko siknie to ok
byliśmy co prawda godzinkę tylko ale jak na pierwszy raz to starczy mały spał ładnie i potem jeszcze w domu 2 godziny aż ja się lepiej czuję

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Mama pryzleciala, wiec jest troche asakra, chyba nie dam rady do czwartku...(pozniej mama do siostry az do 27 kwietnia), moja sis tez bedzie do mnie co chwilke przyjezdzac(np teraz jest). Tylko nerwy sobie stargam... ja chce juz wyprowadzic sie do hiszpanii i bede miala swiety spokoj;p;/

Chyba bede miec baby bluesa jak tak dalej bedzie... szczegolnie ze tz do pracy od poniedzialku... Tz mnie pociesza caly czas;p
kochana nie martw się ja mieszkam z moją to dopiero masakra

Cytat:

normalnie speed niebezpieczna prędkość

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Witajcie
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo utknęłam w szpitalu na 7 tygodni. Przyjmiecie nas z powrotem?
Dziś już obie wróciłyśmy do domku, jesteśmy zdrowe i czujemy się dobrze.

Serdecznie gratuluję wszystkim Mamom
no co ty za pytania zadajesz czekamy na zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

jej ja się już doczekać nie mogę zakupów ale jeszcze trochę poczekam

Cytat:

kochana

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:22   #1604
traicionera
Zakorzenienie

tajka, ty to mama bluesa będziesz mieć
dobrze, ze się nie zgodziłam, żeby moja mamuśka do mnie przyjechała, bo bym zwariowała, a ona by nie wyrobiła z moimi kotami

bosti

mnie wciąż krocze dokucza, wczoraj wyczaiłam, zer jeszcze jedne szew mi został w najbardziej strategicznym miejscu To dlatego po spacerach prawie chodzić nie mogę, tak mnie ciągnie.
Dziś wyszłyśmy na dwie godziny, ale musiałyśmy wracać komunikacja miejska, bo Nadia zrobiła kupkę i zaczęła płakać.

Castia- mam to samo, w płaszczu tez się w biuście nie dopinam, wciąż nosze ciążowe tuniki plus rozpięte sweterki i mnie coś trafia powoli
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 19:58   #1605
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
tajka, ty to mama bluesa będziesz mieć
dobrze, ze się nie zgodziłam, żeby moja mamuśka do mnie przyjechała, bo bym zwariowała, a ona by nie wyrobiła z moimi kotami
Juz mam... masakra

Dobrze, ze moj TZ taki kochany

Dzis moje dziecko jakis glodomor o 16 bzjadla 120ml pozniej o 17.30 70ml i o 18.30 90ml masakra;p

ide smazyc nalezniki obeejrzec britain's got talent i spac

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 20:46   #1606
Tity
Zakorzenienie

Olusiaa ego_ego gratulacje!!!
aja kciuki
Śliczne maluchy macie dziewczyny.
A mój znowu cały zsypany... Nakupiłam sobie dzisiaj koziego sera, bo ciężko bez nabiału żyć, poza tym boję się o zęby.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 21:16   #1607
bosti
Zadomowienie

Tity a jesteś pewna, że to od nabiału?? jeśli wykluczyłaś nabiał, to koniecznie musisz brać wapno w tabletkach i to takie w bardzo dużej dawce, bo inaczej grozi ci osteoporoza i utrata zębów. moja siostra przez 10 mies. żyla bez nabiału, bo siostrzenica ma silna skazę białkową i brała jakieś specjalne tabletki wysokowapniowe - jest lekarzem i sama sobie zaordynowała

Stary 2011-04-16, 21:32   #1608
blackrose4u
Wtajemniczenie

Castia a te biedronkowe Dady to rozmiarowo jak pasują? Jakie rozmiary Pampersów kupujesz lub Gagi? Bo my Gagi mamy 2 i są ok, Pampersy 2 też ok, Huggiesy 2 mega za duże

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 21:55   #1609
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

witam! dawno mnie tu nie było.
moja mala dziś ma 3 tygodnie.
w 2,5 tyg przytyła 1 kg - az pediatra była w szoku. Ja się nie dziwię,bo mała je regularnie co 1,5-2 godz. I miała 54cm a teraz ma 57.
oczywiście też ma drugi podbródek

moja na drugi dzień po urodzeniu dostała ten trądzik niemowlecy. kąpałam ja w emolium i po 3 dniach już była znaczna poprawa. Po tygodniu dostała odparzeń, zrezygnowałam z sudocremu i linomagu na rzecz maki ziemniaczanej - i od 2 tygodni pupcia jest zdrowa.

Tylko martwi mnie, że pępuszek jeszcze nie odpadł

mnie mocno nacieli w szpitalu. dwa tygodnie nie moglam na tyłek usiąść, nadal mnie boli i nadal mam szwy
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 05:33   #1610
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry kochane
ja już rozpakowana i melduję się w odchowalni Kalinka urodziła się przez cc w 39 tyg. ciąży. Ważyła 3070 gram i ma 56 cm. Po urodzeniu dostała 9 pkt. ze względu na bladą skórę, podejrzewano anemię ale po dokładnych badaniach ją wykluczona i dostała już 10 pkt. Moja córcia przechodzi żółtaczkę ale słabą więc w piątek wypuścili nas ze szpitala. Ma jednak mały problem z oczkami, kóre ropieją - powodem mogą być zatkane kanaliki więc się masujemy i po świętach startujemy do pediatry po skierowanie na kontrolę bioderek (ze względu na położenie miednicowe płodu)

na razie cięzko mi się zebrać po tej cesarce....rana ciągnie (nie da się kaszleć, kichac i śmiać), kręgosłup napierdziela jak nie wiem co no i na dodatek mój głodomorek pogryzła mi całe suki więc mam porblem z karmieniem a pokarmmu przybywa. Odciągam laktatorem i podaję butlę...niestety mała musi być dokarmiana sztucznym mlekiem, bo ja nie wyrabiam z pokarmem

Jak znajdę chwilkę opiszę poród, a na razie fotki Kali (ze szpitala i już z domku)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04702.jpg (94,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0233.jpg (36,5 KB, 40 załadowań)

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-04-17 o 05:35
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 06:01   #1611
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity a jesteś pewna, że to od nabiału?? jeśli wykluczyłaś nabiał, to koniecznie musisz brać wapno w tabletkach i to takie w bardzo dużej dawce, bo inaczej grozi ci osteoporoza i utrata zębów. moja siostra przez 10 mies. żyla bez nabiału, bo siostrzenica ma silna skazę białkową i brała jakieś specjalne tabletki wysokowapniowe - jest lekarzem i sama sobie zaordynowała
Nie jestem pewna do końca, ale w tym tygodniu moja dieta nie była ścisła, poza tym mały dostał w weekend mleczko, które odciągnęłam jeszcze nie będąc na diecie. Kupię sobie to wapno jak mówisz, póki co wcinam migdały bo w nich też jest. Dzięki.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 06:44   #1612
bosti
Zadomowienie

jeszcze taka wskazówka a propo uczulenia na białko mleka krowiego/skazy białkowej - charakterystycznym objawem oprócz wysypki są czerwone, lśniące policzki wyglądające jakby były polakierowane

Stary 2011-04-17, 06:49   #1613
wanilia83
Zadomowienie

witam w piękny niedzielny poranek
nie śpię od 6 bo mała po karmieniu tak mi ulała, bardziej to chyba zwymiotowała, że aż w szoku jestem i z tego wszystkiego spać nie mogę, chlusnęło prawie na całą długość łóżeczka - mała leżała na przewijaku, straszne to było, do tej pory zwymiotowała mi tak tylko po sztucznym i nie na taką odległość i teraz zastanawiam się co mogło być przyczyną

castia
jak ja ci zazdroszczę zakupów ja się dziś wybieram ale jedziemy z Nadią więc różnie może być
napisz jak wypadły pieluszki z biedronki bo też mam zamiar kupić wczoraj wypróbowałam z rosmana ale wydają mi się sztywne a co do chłonności to nie wiem bo młoda od razu w niego narobiła i musiałam po 20 min przewijać, dziś znowu jej założę

bosti współczuje najgorzej jak zawiodą nas najbliżsi, mam nadzieję że ojciec nie zaszalał za bardzo i wszystko będzie ok

glodomorek witaj

nika Kalinka śliczna dziewczynka ale mi się zrymowało
Nadii też oczka strasznie ropiały na początku i masaż + zakrapianie dużo dało więc będzie ok ty też szybko wrócisz do siebie

Tity a może migdały uczuliły Leonka ja wczoraj zjadłam trzy kokosanki i młoda też bardziej dziś wysypana i do tego te wymioty, mam nadzieje że to przez ten kokos i dziś już będzie ok

Stary 2011-04-17, 07:12   #1614
bosti
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za pocieszenie dziś rano znowu o tym myślałam i trochę sobie popłakałam, ale mi już chyba przeszło. jak mama wróci, to się jej wyżalę. tylko że wtedy będzie awantura w domu

wanilko jeśli Nadia tak wymiotowała, to może rzeczywiście coś ją uczuliło w twojej diecie

nika ale śliczna twoja córeczka

a jeszcze mi się przypomniało - wanilko a jaki masz rozmiar babydreamów?? 1 cz 2?? ja mam 1 i są fajne miękkie. po dwóch dużych paczkach pampersów, które dostaliśmy w prezencie, przeszliśmy na babydreamy ze względu na cenę i zużywamy już trzecią paczkę rozmiar 1. ale tak się zastanawiam, czy powoli nie przechodzić na 2. mam w zapasie huggiesy 2 i to aż trzy paczki, też z prezentów, tylko że one mi się takie wielkie wydają dla tej mojej kruszyny, więc sama nie wiem??

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-04-17 o 07:35
Stary 2011-04-17, 08:10   #1615
wanilia83
Zadomowienie

bosti wydaje mi się że to ten kokos,

co do pieluszek to my już przeszłyśmy na 2, tylko że są trochę za duże zaś jedynki za małe, ale nie kupowałam już jedynek bo wole dać jej za dużą pieluszkę niż żeby miała ciasnotę, w kauflandzie są teraz przecenione huggisy na 33,33 i zastanawiam się czy małej nie kupić bo u nas 1 z tej firmy w ogóle się nie sprawdziły ale może 2 będą lepsze, używała któraś ?? na pewno też kupię dady i zdam relacje jak tylko użyjemy a co do babydreamów to my miałyśmy próbki po dwie pakowane więc raczej moja opinia nie będzie miarodajna ale jak zużyje pozostałe 3 to też napisze jak nam się stosowało

kochana i nie płacz już na pewno znajdziesz jakieś wyjście z sytuacji

właśnie wyczytałam że huggies premium są od 3 czyli od 5 kg do 9 kg a 2 są newborn te co nam nie spasowały to na razie nie będę brała

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-04-17 o 08:15
Stary 2011-04-17, 08:20   #1616
iizabelaa
Zakorzenienie

dziewczyny

my dzisiaj ładnie spałyśmy do 7:30,
oczywiście poza 2 nocnymi karmieniami

Dzisiaj mamy odwiedziny,
brat tż-a z rodzinką wpada, i trzeba by trochę dom ogarnąć
i siebie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
witam! dawno mnie tu nie było.
moja mala dziś ma 3 tygodnie.
w 2,5 tyg przytyła 1 kg - az pediatra była w szoku. Ja się nie dziwię,bo mała je regularnie co 1,5-2 godz. I miała 54cm a teraz ma 57.
oczywiście też ma drugi podbródek

moja na drugi dzień po urodzeniu dostała ten trądzik niemowlecy. kąpałam ja w emolium i po 3 dniach już była znaczna poprawa. Po tygodniu dostała odparzeń, zrezygnowałam z sudocremu i linomagu na rzecz maki ziemniaczanej - i od 2 tygodni pupcia jest zdrowa.

Tylko martwi mnie, że pępuszek jeszcze nie odpadł

mnie mocno nacieli w szpitalu. dwa tygodnie nie moglam na tyłek usiąść, nadal mnie boli i nadal mam szwy
dobrze, że nie tylko moja tak przybiera na wadze
i w 3 tyg. z 53 cm urosła do 57cm

Ile razy dziennie pryskasz Octeniseptem?

Ja tez nadal czuje dyskomfort z powodu nacięcia, a to miejsce jest takie delikatnie nabrzmiałe

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane
ja już rozpakowana i melduję się w odchowalni Kalinka urodziła się przez cc w 39 tyg. ciąży. Ważyła 3070 gram i ma 56 cm. Po urodzeniu dostała 9 pkt. ze względu na bladą skórę, podejrzewano anemię ale po dokładnych badaniach ją wykluczona i dostała już 10 pkt. Moja córcia przechodzi żółtaczkę ale słabą więc w piątek wypuścili nas ze szpitala. Ma jednak mały problem z oczkami, kóre ropieją - powodem mogą być zatkane kanaliki więc się masujemy i po świętach startujemy do pediatry po skierowanie na kontrolę bioderek (ze względu na położenie miednicowe płodu)

na razie cięzko mi się zebrać po tej cesarce....rana ciągnie (nie da się kaszleć, kichac i śmiać), kręgosłup napierdziela jak nie wiem co no i na dodatek mój głodomorek pogryzła mi całe suki więc mam porblem z karmieniem a pokarmmu przybywa. Odciągam laktatorem i podaję butlę...niestety mała musi być dokarmiana sztucznym mlekiem, bo ja nie wyrabiam z pokarmem

Jak znajdę chwilkę opiszę poród, a na razie fotki Kali (ze szpitala i już z domku)
witaj

Cytat:
a jeszcze mi się przypomniało - wanilko a jaki masz rozmiar babydreamów?? 1 cz 2?? ja mam 1 i są fajne miękkie. po dwóch dużych paczkach pampersów, które dostaliśmy w prezencie, przeszliśmy na babydreamy ze względu na cenę i zużywamy już trzecią paczkę rozmiar 1. ale tak się zastanawiam, czy powoli nie przechodzić na 2. mam w zapasie huggiesy 2 i to aż trzy paczki, też z prezentów, tylko że one mi się takie wielkie wydają dla tej mojej kruszyny, więc sama nie wiem??
trzymaj się

my od dzisiaj przechodzimy na 2 Pampersy,
bo to jednak taniej wychodzi niż 1

jak będę kiedyś w Rossmanie to się skuszę i kupię te Babydreamy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-04-17 o 08:22
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 08:54   #1617
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny

my dzisiaj ładnie spałyśmy do 7:30,
oczywiście poza 2 nocnymi karmieniami

Dzisiaj mamy odwiedziny,
brat tż-a z rodzinką wpada, i trzeba by trochę dom ogarnąć
i siebie

dobrze, że nie tylko moja tak przybiera na wadze
i w 3 tyg. z 53 cm urosła do 57cm

Ile razy dziennie pryskasz Octeniseptem?

Ja tez nadal czuje dyskomfort z powodu nacięcia, a to miejsce jest takie delikatnie nabrzmiałe

witaj

trzymaj się

my od dzisiaj przechodzimy na 2 Pampersy,
bo to jednak taniej wychodzi niż 1

jak będę kiedyś w Rossmanie to się skuszę i kupię te Babydreamy

my 2 uzywamy od tygodnia

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

kurcze mojej malej te krostki rozprzestrzeniaja sie i juz ma na pirsiach......masakra jakas

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 09:11   #1618
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
ja robilam nasiadowki z rumianku a maz na opuchniecie prztykladal mi lod

Hej! Miałam ten sam problem Tylko mojej te krostki przerodziły się w straszne suche plamy na policzkach,na bródce,na czole, a krosty były nawet w głowie. Byłam u 3 dr!I każdy co innego mówił! 1-że to trądzik niemowlęcy i dała maść ze sterydami,a jak poszłam do dermatologa-to pow.że nie wolno takim małym dzieciom ze sterydami i dała jakąs maść robioną z witaminami ale to tez nic nie dało.Wczo rano miała aż zapuchnete oczy!Do tego była b.rozdrazniona i niespokojna,bo ta skóra ją piekła.Pojechalismy do szpitala i pediatra pow.że to zapalenie skóry i dała maść z antybiotykiem-pow.że od początku powinna byc z antybiotykiem.I mam przemywać nadmanganianem potasu,robic okłady z rywanolu i smarować 2 maściami. Wczo to zrobiłam 2 razy, dziś raz i juz jest znaczna poprawa-buzia nie jest czerwona,tylko lekko różowa,jeszcze trochę sucha,ale widać,że w oczach przechodzi Oby wyleczyły te specyfiki do konca i juz sie nie męczyła moja Lilcia

N.I.K.A. Twoja córcia jest uderzająco podobna do mojej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 09:34   #1619
prunelle
Wtajemniczenie

aja urodziła Basię:
Basia na świecie, 17.04.2011 godz. 6.20, mamy 3570 i 55 cm, okręcona 3 razy pępowiną

I zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110417.jpg (34,6 KB, 52 załadowań)

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 09:45   #1620
bosti
Zadomowienie

ajeczka GRATULACJE KOCHANA wreszcie się doczekałaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości