|
|
#2101 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz.2
Jest tu kto?
|
|
|
|
#2102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie jestem z Gdańska i Ci nie pomogę.
|
|
#2103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tajkuna, jak najbardziej może to być grzybica, zwłaszcza że objawy się nasiliły przy antybiotyku. a czy łykałaś jakiś probiotyk oslonowo dla kobiet? aha, co do tego śluzu co wcześniej pisałam, to jak ogólnie jest przezroczysty lub białawy (w zależności od cyklu), nic nie swędzi, nic nie piecze a na majtkach jest trochę żółtawy jak zasycha lub na wkładce, to nie świadczy to o infekcji |
|
|
|
|
#2104 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
A czy w ogóle istnieje gdziekolwiek coś takiego jak "skierowanie" na wymaz, taki za darmo?
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie, ostatno zauważyłam, że każdego dnia z rana jakiąś godzinę po wstaniu na wkładce mam biały śluz, dośc nieprzyjemne uczucie z tym zwiazane, umuję sie zmienie wkładkę i cały dzień jest wszystko ok, czy to możliwe że pochwa sie tak oczyszcza ? biore 2 opakowanie provagu, bo byłam po kuracji gynofemidazolem, czy to znów infekcja ?
|
|
|
|
#2107 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, ja również mam od kilku lat ten intymny problem, który po leczeniu za jakiś czas znów powraca. teraz znów dostałam recepte na pimafucort globulki+krem. czy powinnam do tego stosować jakiś probiotyk? nigdy nie stosowałam ale z tego co tu czytam to chyba powinnam, może wtedy mi wreszcie pomoże
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2109 |
|
Przyczajenie
|
Ja wiem, zdaję sobie z tego sprawę. Chodzi o to, że mój ginekolog powiedział, że wymaz jest płatny;] Zastanawiam się, czy to prawda i czy sens zmieniać lekarza.
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, chyba że coś się zmieniło od tego roku, ale wydaje mi się, że nie. Może faktycznie zapytaj w innej przychodni
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2112 |
|
BAN stały
|
do fybrick brałam jakieś osłonowo tabletki przepisane przez rodzinnego nie pamiętam nazwy ale nie dotyczyły one chyba spraw ginekologicznych tak mi się wydaje
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że wiele z Was zrezygnowało z lactacyd, zamiast tego uzywacie innego żelu czy po prostui mydło?
|
|
#2114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się przerzuciłam z mydła na ten żel, ale widzę, że dużo osób z niego rezygnuje. Dlatego zastanawiam się czy on może być przyczyną swędzenia..
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
ja też ostatnio zauważyłam że laktacyd podraznia i go odstawiłam na razie
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie jest w porządku. Nic mnie po nim nie swędzi, raczej nei podrażnia.
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Więc to chyba zależy od organizmu, jak ze wszystkim: jednym pasuje drugim nie.
A myślicie, że te wszystkie żele maja podobny skład czy jakoś znacząco się róznią?
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o grzybicę i podrażnienia to powinno się myć miejsca intymne TANTUM ROSA przez jakiś czas
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakis czas używałam, dość sympatyczny
|
|
#2122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
kiedyś jeszcze lubex używałam. generalnie od kiedy lacibios fem lykam to przy żadnym płynie nie mam problemów, ale za lactacydem jakoś nie przypadam - to jak dziewczyny piszą, że to sprawa indywidualna. ale ten AA polecam!
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
kurcze wybralam sie wczotaj na basen i masz...znow !
( swedzi mnie nie milosiernie ale jescze nie mam grudkowatej wydzieliny .. ;/ dzis wyjezdzam do rodziny chlopaka i mielismy takie plany... zachcialo mi sie basenu ;/ biore Flumycon i smaruje clotrimazolum ... Mam tez jedna globulke do pochwy ale jeszce poczekam jak mi sie ewentualnie zaostrzy..moze ten Flumycon pomoze ... mam juz gosc tej grzybicy ;/
|
#2124 |
|
Przyczajenie
|
Od 4 dni mam grzybicę pochwy i dopiero od wczoraj zaczęłam używać maści PIMAFUCIN. Maść co prawda nie była dla mnie przepisana przez lekarza, ale myślę że działa... wcześniej używałam tylko przeciwbakteryjnego żelu do higieny intymnej z venus. Dziwie się, że nic mnie nie pieczę ani nie swędzi... A zauważyłam objawy w czasie kąpieli, brzydki zapach, nasilone upławy i biała wydzielina. Biała wydzielina zniknęła, jak wcześniej nic nie pieczę, czy możliwe że przeszła choroba przez to używanie maści i żelu ? Zauważyłam zmiany na lepsze, ale martwię się że powróci. Ile czasu powinnam jeszcze używać maści ?? proszę o pomoc.
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znowu mnie coś piecze, a nie ma jak teraz isc do lekarza, mam tylko koncówke clotrimazolu i nic wiecej, do apteki tez nie mam jak jechac nei wiem jak wytrzymam do wtorku
|
|
|
|
#2126 |
|
BAN stały
|
podmywać się płynem z kwasem mlekowym i wietrzyć okolice intymne. no i starać się ciach nie spożywać, bo cukier to zło a dobro dla grzybków
|
|
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam przez jesień, zime spokój, za to dopada mnie to latem( 3 razy w poprzednie wakacje i teraz się ledwo zrobiło ciepło i już znowu mam). Wiecie czemu może tak być?
Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2011-04-26 o 07:57 |
|
|
|
#2128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Wenaa Czas edycji: 2011-04-26 o 18:10 |
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam zapalenie bakteryjne
ale...dzięki Bogu od kilku miesięcy nie mam grzybicy jak wykazał stopień czystości, może ten Candivac jest jednak coś warty ?! bo brałam 1 kurację...
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Leczę się właściwie już od 5 lat... mój TŻ ma dosyć a ja nie wiem co zrobić. Lekarzy zmieniałam sporo razy, obecny wydawał się być całkiem w porządku. Niestety nie rozumiem stwierdzania infekcji "na oko".. u mnie to nie skutkuje. Właśnie z TŻ kończymy tygodniową kuracją Flumyconem i jedyne co się zmieniło to śluz z wodnistego białego stał się taki budyniowaty, nadal kwaśno pachnący... idę jutro znów do lekarza i będę się kłócić o wymaz
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

A czy w ogóle istnieje gdziekolwiek coś takiego jak "skierowanie" na wymaz, taki za darmo?

nie wiem, chyba że coś się zmieniło od tego roku, ale wydaje mi się, że nie. Może faktycznie zapytaj w innej przychodni