|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
weredka podziwiam Cie za wene twórcza w układaniu tytułów
![]() eweska śpijcie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- nikogo nie ma ![]() tz chrapie to ja też robie pa pa pa
#4172 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Weredko świetne tytuły
![]() aaa Kwiatecek rodzi !! szkoda, że nie ma jakiś kamer tam w szpitalu, co byśmy mogły on-line oglądać relację z popcornem i colą ![]() a ja właśnie wróciłam do domku. byłam z koleżanką na soczku, a później 2godziny siedziałyśmy na ławce i plotkowałyśmy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za pierwszego wątkowego bobasa ![]() Tytułów mam już osiem więc jutro rano założę sondę ![]()
![]() |
#4174 |
Wtajemniczenie
|
Siasiu pozdro dla Czara
![]() ![]() Moria u Ciebie tylko 6 dni ojaaaaaa ![]() ![]()
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
myślicie że dam nam znać jak urodzi od razu
![]() bo ja normalnie chyba będę spać na laptopie żeby nie przegapić newsa ![]() dyżurne bądźcie czujne dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
o kurcze ale emocje Kwiatecek powodzenia
![]()
#4177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
![]() Kwiatecek mnie wyciagnal z ukrycia ![]() Moze wreszcie sie doczekamy bobasa ![]() Monia oj narobilo Ci sie z tym cc-sn ![]() ![]() ![]() ![]() Ale moze byc tak, ze dzieciaczek bedzie mniejszy - waga z usg dosc czesto sie myli. ja dzisiaj bylam na ostatnim wymazie kontrolnym (na gronkowca) i jak teraz juz nic nie znajda, to mam spokoj. Przy okazji mialam zwykla kontrole - cisnienie ksiazkowe, siuski ksiazkowe, brzuch ksiazkowy ![]() ![]() ![]() Obrzekow brak i ogolnie pieknie. Pisalyscie o rozstepach - ja tez uzywam tylko oliwki dla dzieci i to nawet nie codziennie, ale juz kiedys pisalam - ani babcia, ani mama rozstepow nie mialy, a do tego ja dosc regularnie (prawie codziennie) traktuje swoje cialo oliwka od wielu, wielu lat, wiec skora tez jest w innej kondycji. Jem dosc wysokobialkowo, co jak sie okazuje ma olbrzymie znaczenie (chodzi o kolagen) i jak dotad nie mam nawet pol rozstepu. Mam za to prawie fioletowe nogi - tak mi naczynia popekaly i z roku na rok jest coraz gorzej. no nic, czekamy na dzidziusia, ja w tym czasie ide sie "oporzadzic" i z lozeczka doczytam co sie wydarzylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Wtajemniczenie
|
i ja również dziewuchy
![]() UROCZYŚCIE PRZYSIĘGAM , że jak urodzę, to pierwsze co- wyślę mmsa ze zdjęciem Marcelka do dyżurnej i będziecie na bieżąco z wieściami ![]()
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Eve toż ty cała książkowa jesteś
![]() co planujesz na dwa latka dla Olusia ??? masz prezent wybrany ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nadal myslimy nad prezentem, w pierwszym odruchu mial byc samochod na akumulator, ale ten, o ktory nam chodzi to bedzie dobry za rok albo i dwa. Dupereli mamy pelna chalupe, wiec moze raczej cos do ogrodu, jakoas wypasiona piaskownica albo zjezdzalnia - hustawki juz mamy, rowerek jest, glupot nie chce - temat wciaz otwarty. A Wy macie juz postanowione? Kurcze, uwierzyc nie moge ze moj dzidziu juz taki "stary" ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- the_sania milosc do Milki widze kwitnie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie, że dowiecie się wcześniej, niż rodzina o narodzinach ![]() fajny pomysł z piaskownicą albo zjeżdżalnią- sama bym chciała! i gratuluję tak wzorcowej ciąży no i co tu ukrywać- zazdroszczę Ci braku rozstępów Ty cholero ![]() jak smakuje ta galaxy ![]()
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-16 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie myślałam jeszcze nad tym ... dobra zmykam ... ![]() kurcze mam skurcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Sania
nie mam rozstepow ale ma "fiolety" ![]() ![]() Andziot no widzisz - mnie pytasz, a sama nie wiesz ![]() Mialam isc sie "zrobic" a ja dalej z watku na watek ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- taaa... co druga ma skurcze i czopa gubi, a urodzic sie zadnej nie chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Sania teraz doczytalam - Galaxy jest taka delikatna, aksamitna, trudno opisac, ale jest bossssssska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
Eve to u nas chyba nie ma takiej czekolady.
aż żal odchodzić od kompa, bo na wieści czekam.. hehe tak jakby automatycznie miał się pojawić post z info "Kwiatecek właśnie urodziła" posty generowane przez wizaż w stylu "the_sania właśnie zrobiła kupę" ![]() zmykam, dobranoc ![]() pochwalę się jeszcze, że od 25minut jestem w 36 tygodniu !!
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-16 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatecku trzymam kciuki kochana
![]() ![]() Taki piękny dzień, a musiał się tak wstrętnie skończyc, chciałam zakomunikowac, że 16.04.2011 odkryłam pierwsze głębokie, czerwone, ohydne rozstępy na moim pośladku (o dziwo tylko jednym) ![]() ![]() ![]() Po panice, płaczu, biadoleniu, pocieszaniu Tż i wycałowaniu tyłeczka wzięłam się za szykanie kremu na rozstępy i nie pójde spac dopoki nie znajde ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Rety, przed chwilą byłam w klubie i mignęło mi przed oczami, że Kwiatecek rodzi
![]() Teraz nie odejdę od kompa dopóki nie nadrobię dzisiejszego dnia ![]() Ale numer! Mam nadzieję, że będzie szybko, lekko i bezboleśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki ![]() Tu wklejam czekolade ![]() U nas jest w tesco i kazdym innym markecie, pod milionem postaci - matko, az mi sie zachcialo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Atiz, ale wypasioną furę wyczesałaś! Gratuluję zakupu
![]() Moniqac, Twoje obawy związane z porodem sn są jak najbardziej naturalne ![]() Daisy, no masz rację - czekoladowe były ![]() u mnie cukier wysoki niezależnie po którym posiłku ![]() Siasiek, cieszę się, że do domku wróciłaś! ![]() ![]() Grazin, nie no te foty przerażające ![]() ![]() Czytam, że Sebuś się prawdopodobnie obrócił ![]() Co do 13 - mój Tż też z sierpnia 13, ale to akurat chyba nie był piątek ![]() Saniu, ale masz słodkiiiii avatar ![]() Weredka, ten pierwszy tytuł kapitalny! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Kolorowych snów ![]() Ciekawe czy Alanek jest już na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale cieszysz się? Ja myślałam, że niezależnie od jego pozycji miałabyś cc z powodu tych kręgów szyjnych?? Szok ![]() ![]() Kurcze i nie było mnie, jak takie wiadomości przyniosłaś ![]() ![]() Atiz gratuluję zakupu wózka ![]() Błagam, nie drażnij mnie nawet ![]() ![]() ![]() Siasiek najważniejsze, że już jesteś w domu ![]() Cytat: Napisane przez agus87 moze moze ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- kwiatecek mi napisala ze zostawili ja na patologii, bo ma 3cm rozwarcia, czekaja na porod, na ktg tez byly skurcze! 3mamy kciuki kochana ![]() Kwiatecek trzymam ![]() ![]() Dziewczyny wygląda na to, że jednak tytuł wątku nie jest bezzasadny i będziemy miały pierwszego maluszka na świecie ![]() Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-04-17 o 01:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zakorzenienie
|
Od 3 nie śpię
![]() Widzę, że wczoraj był dzień sprzątania i szorowania. U mnie również, całe szczęście mama mi bardzo pomogła bo sama w życiu nie dałabym rady tyle zrobić. Podziwiam więc Eweskę, że bliźniaczej ciąży tyle robi. Kwiatecek, no w końcu któraś postanowiła być pierwsza ![]() ![]() Siasiek, witaj w domu ![]() Anula, nie dołuj się tak ![]() ![]()
#4193 |
Zadomowienie
|
Hejka
Miłej niedzieli, dziś u mnie już 12 stopni - będzie cieplutko ![]() Sprawdziłam że nie ma nowych wieści o kwiatecku i idę dalej spać. Eve: może coś z tego http://allegro.pl/zabawki-wader-giga...552434650.html http://allegro.pl/ikea-namiot-z-tune...539520726.html Oprócz tego klocki Lego Duplo, zestaw majsterkowicza, ciastolina. Co do samochodu to nasz syn dostał za wcześnie i nie radził sobie więc warto z tym poczekać.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-17 o 06:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Wtajemniczenie
|
Dzieeeń Dobryyy!
Już myślałam, że będą jakieś wieści od Kwiatecka, naszykowałam sobie śniadanie, tabletkę żelaza i duży kubek herbaty, zasiadłam do czytania a tu ciszaaa. No nic, dalej zaciskam kciuki i czekam ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]()
![]() |
#4195 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki ja tylko sie przywitam, nadrabiać będę potem, jakoś mam dziś nastrój tylko do marudzenia i spania.
andziot w wyborczej wczoraj było http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...warunkach.html Ojejku Kwiatecek !!!! Trzymam kciuki
![]() POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-04-17 o 06:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!!
![]() Nie ma wiesci od Kwiatecka ech... oby sie nie meczylya bidulka i szybciutko Alanka wyplula ![]() Sluchajcie cos mnie zoladek boli ![]() ![]() The_sania piekny avatarek!!! No i gratuluje 9 miesiaca ![]() ![]() Eve mnie to zawsze rajcowaly te trampoliny, ale Olus to moze byc jeszcze za maly? Piaskownica dobry pomysl. Ten piasek kupny jest super w dotyku. Ciastolina chyba tez, bo Andziotowa Zosia to codziennie karze mamie lepic ![]()
#4197 |
Zakorzenienie
|
atiz czytałam to wczoraj, ale szczerze powiem myślałam że lepiej to wszystko będzie rozwiązane, tam jest napisane tak między wierszami że jednak i tak będą porody grupowe, i jest tylko kilka pokoi do porodów rodzinnych, czyli jak wszędzie, trzeba będzie się wbijać ...
no i ZZO na razie nie ma, choć nie wiadomo dlaczego ... i w ogóle tak pisze że niby już przyjmują ale że niby jeszcze nie do końca działa jak by chcieli ... zobaczymy ...... łóżko nadal twarde, bolą mnie wszystkie kości, do tego w nocy Zosia z mężulem dali koncert chrapania ![]() średnio się wyspałam ... słoneczka nie ma ![]() ma być ciepło podobno .... dziś tu jest tzw "niedziela handlowa" czyli ostatnia niedziela przed świętami i są otwarte sklepy ... babcia poszła palemki poświęcić ![]() pewnie jeszcze zajrzę żeby poczytać o pierwszym bobasku .... ciekawe czy dali jej oxy ... w sumie wskazań jako takich nie ma ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny.
Wczoraj nie bylo mnie tu prawie cały dzień, bo moi rodzice w końcu zjechali ![]() ![]() Siaśku witaj z powrotem KOchana. Ja sie ubieram do Kościoła potem mini zakupy i bede leżeć z nogami do góry, bo mam mega opuchnięte. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Kwiatecku! Wszystkiego dobrego! Mam nadzieję, że już Alan jest z Tobą i karmisz Go na śpiocha, sama odsypiając emocjonującą noc! ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też w nocy byłam na porodówce, ale we śnie. Śniło mi się, że byłam po zakupy w CH i nagle weszłam do jakiegoś pomieszczenia, a to była porodówka. Jakieś dwie położne krzyczały, kazały mi się kłaść, wbijały igły, kazały rodzić. A ja spokojnie oznajmiłam, że rodzę w maju i przyjechałam tylko po zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz wziąć Rennie, przegryzać migdały albo ssać tabletki z Lnu. Mi pomaga też szklanka muszynianki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.