|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Cytat:
![]() Wiesz w sumie to ja przywykłam (to 8 rok mojej pracy w szkole), ale te papiery mnie wykończą... Wczoraj wróciłam po 20 do domu ![]() Cytat:
Wtedy nie tylko poczujesz satysfakcję z tego że on zobaczy co stracił, ale i Twoja samoocena poszybuje w górę ![]() Wierzę, że uda Ci się to co założyłaś sobie w podpisie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No w końcu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trochę zazdrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------- Wyniki ważenia... Dzisiaj na wadze ujrzałam: równo 59,0 kg ![]() Od ostaniej soboty ubyło: 0,7 kg Od początku diety ubyło: 12,2 kg Od początku diety z Wami: 8,2 kg Razem 14tygodni diety, czyli średnio straciłam w ciągu każdego tygodnia: 0,87kg Na temat mojego dzisiejszego i wczorajszego jedzenia nie piszę, bo było śmieciowe (nie fast foody na szczęście), ale brak obiadów niestety. Od jutra będzie lepiej z pożywnością moich posiłków. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
A u mnie dziś tak:
sn-musli z mlekiem 2sn- kanapeczka z pasztetem i pomidorem + jabłko obiad- duuuża porcja zapiekanki ziemniaczanej,zdaje sobie sprawe ze ma duzo kalori ale dzis i tak sporo spaliłam ![]() kolacja-jogurt z musli+jabłko Ale miałam dzis sporo ruchu ![]() ![]() ![]() ![]() A u was jak weekend? Mam nadzieje ze bez grzeszkow ![]()
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
a ja się muszę pochwalić, MUSZE MUSZE!!!! Dzisiaj w końcu zmobilizowałam siebie i męzula i poszliśmy podbiegać. Ogólnie nie było aż tak tragicznie bo naprzemian biegliśmy jakieś 500-700m i potem szliśmy kawałek, żeby złapać oddech, i znowu bieg... Tak myślę, że przebiegliśmy =/- 2 km
![]() ![]() ![]() I dodatkowo dołączam się do florencji w jej pracach domowych. Ja dziś umyłam 6 okien i połowę podłóg ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- To biegaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- possionivy również bardzo gratuluje ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2011-04-16 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
Neffik na pewno CI się uda! Musisz znalezc w sobie motywacje
![]() ![]()
![]() |
#1687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cóż zakładałam 57kg (i ten cel muszę bezwzględnie do końca kwietnia uzyskać), jednak bardzo chciałabym ważyć 55kg, zobaczę jak mi pójdzie w Święta opieranie się pokusom, jeżeli dobrze pójdzie, to może jeszcze spróbuję osiągnąć 55kg. Bezwzględu na wszystko od czerwca robię stabilizację. Cytat:
Cytat:
![]() Mocno wierzę w to, że uda się Tobie, będę mocno za Ciebie trzymać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
Wyniki ważenia...
Dzisiaj na wadze ujrzałam: równo 59,0 kg ![]() Od ostaniej soboty ubyło: 0,7 kg Od początku diety ubyło: 12,2 kg Od początku diety z Wami: 8,2 kg Razem 14tygodni diety, czyli średnio straciłam w ciągu każdego tygodnia: 0,87kg gratuluję ![]() ![]() u mnie wczoraj było nawet nieźle: śn. jogurt jogobella poziomkowa z musli drugiego śniadania nie było, bo jadłam śniadanie o 10... obiad: pierś z kurczaka z makaronem pełnoziarnistym podwieczorek: jogurt jakiś owocowy kolacja: kromka chrupkiego pieczywa z wędliną 2 łyżeczki serka wiejskiego, pół pomidora ![]() wczoraj nawet trochę poćwiczyłam... zrobiłam 100 brzuszków, trochę damskich pompek, biegałam 30 min, nie poznaję siebie ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
poissonivy .. mysle ze jesli masz wybor to lepiej biegac na swiezym powierzu niz na biezni
![]() ![]() mądrala...no to bardzo ładnie widzisz dałaś rade ![]()
![]() |
#1690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1691 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
Witam.
Właśnie wróciłam z weekendu u rodziców narzeczonego i jestem z siebie mega dumna ![]() ![]() ![]() Dziwi mnie to, bo zawsze na siłę faszerowała mnie ziemniorami i ciastem a teraz to ja wygrałam ![]() ![]() ![]() do doriss warzywa na patenie to moje ulubione Hortex z papryką i ziołami, mają w składzie fasolkę szparagową, paprykę, kukurydzę, ziemniaki księżyce, i cebulkę. Mają bardzo mało kalorii a przygotowuję je na patelni teflonowej i do przyprawy w saszetce dodaję jeszcze zioła prowansalskie albo bazylii i są przepyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale coś w tym jest, że jak się jest na diecie to zupełnie inaczej patrzy się na jedzenie. na początku trochę mnie ruszało, że nie mogę jeść kurczaka według przepisu mamy (ocieka tłuszczem, ma pełno soli). ale z czasem patrzyłam na tego kurczaka jako bombę kaloryczną i stwierdziła, że wcale go nie potrzebuję do szczęścia. tak samo jak białe pieczywo, ziemniaki, słodycze. jednego czego naprawdę nie potrafię sobie odmówić, to makaron, ale zastąpiłam go makaronem pełnoziarnistym, jem go z suchą piersią z kurczaka lub jakąś rybą i warzywami. ![]() soli w ogóle mi się brakuje...teraz wszystkie potrawy doprawiam jakąś mieszanką (własnoręcznie przyrządzoną) ziół i jest dobre ![]() no,to tyle moich wywodów ![]() właśnie wróciłam ze spaceru, idę porobić brzuszki, pompki i przysiady trzymajcie się dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja w sumie dzisiaj też grzecznie w miarę. Zjadłam jogurt, trochę winogron, obiad u babci i od czasu obiadu nic jem. Babcia ma gest, więc od godziny 14 nie czuje głodu. ![]()
![]() |
![]() |
#1695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Tak sobie myślę, że moim marzeniem byłoby ujrzenie 5 na początku wagi <marzyciel> w sumie to może raz mi się zdarzyło przekroczyć 70kg ale to i tak nie jest O.K. :/ Muszę koniecznie kupić sobie wagę! Wtedy okaże się jak jest naprawdę... dziewczyny z wami to łatwiej mi idzie ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zaczęłam od jajecznicy z 2 jajek z pomidorem (bez tłuszczu na samej patelni) i od soku pomarańczowego ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
petrusiowata...dokładnie! faceci mają zdecydowanie za łatwo
![]() ![]() ![]() ![]() Dzis zaczelam dzien od płatek z mlekiem,dzis wolne od szkoly bo musze sie wybrac do dermatologa:P Miłego dnia wam życzę ![]()
![]() |
#1698 |
Konto usunięte
|
Hej, dziewczyny
![]() ![]() W sumie to nawet się jakoś nie zdołowałam, po prostu stwierdziłam, że weekendy, w których muszę non stop się hamować przed jedzeniem tego, co wszyscy jedzą są straszne i odpuściłam. W tygodniu się trzymam, a od piątku po południu do niedzieli wieczorem masakra ![]() W ten weekend byłam w domu, a rodzice jakby w ogóle zapomnieli o tym, że się odchudzam - przywitanie pizzą (dobrze, że TŻ-ta też wprosiłam na kolację, bo dzięki niemu mniej zjadłam...- on pochłonął ten kawałek, który by rodzice mi wciskali na dokładkę ![]() A w sobotę i niedzielę to już sobie odpuściłam. Chciałam stwierdzić, ile zjadam tak naturalnie, mając pod ręką słodkości, nie licząc kalorii (zliczyłam wieczorem). No i wyszło mi 2 dni po 2100 kcal ![]() A więc dużo za dużo... Teraz dopiero mam świadomość, czemu tyłam jedząc "normalnie", skoro wg jakiegoś głupiego kalkulatora w necie moje zapotrzebowanie na kcal dzienne jest ok. 1300-1400 kcal ![]() Dziś poniedziałek i całe szczęście całe 5 dni przede mną, w piątek post ścisły, więc będzie jeszcze bardziej ubogo w kcal. Jestem po śniadaniu (295 kcal): - bułka z ziarnem 60 g - serek wiejski Mlekovita 2,5 % (dla Biedronki) ze szczypiorkiem 60 g - kawa z mlekiem 2 % - niepotrzebnie jeszcze zjadłam wczorajszą połowę rożka sandwitcha ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |||
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam urodziny i objem się tortu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Musimy opracować jakąś metodę walki z weekendami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
karmiii wszystkiego najlepszego!
![]() ![]() Wlasciwie masz racje,nie myslalam o tym wczesniej w ten sposob ![]() RACJA,opracujmy walke z weekendami ![]() ![]()
![]() |
#1701 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() przeczytałam wszystkie wpisy i gratuluję wszystkim silnej woli i ładnych spadków wagi ![]() Karmiii - wszystkiego najlepszego, sto lat! ![]() u mnie weekendy też tragiczne, choć wczoraj było ok, ale w sobotę nadrobiłam chyba wszystko, co schudłam w zeszłym tygodniu ![]() co prawda nie wiem, ile schudłam i czy w ogóle, bo się nie ważyłam. Miałam okres i wolałam się nie dołować. Następne ważenie planuję może w środę (wiem, że forumowe ważenie mamy w soboty, ale jak już pisałam, nie mam wagi w domu ![]() Mój wczorajszy jadłospis: śniadanie: 2 kromki pieczywa Wasa z serkiem Almette, 2 rzodkiewki II śniadanie: jabłko, kawa z mlekiem obiad: talerz zupy pomidorowej, niestety z lanymi kluskami podwieczorek: jogutr Jogobella owocowa wyspa - mój ulubiony ![]() kolacja: 2 kromki białego chleba z białym serkiem i trochę pomidora (u teściów) ![]() Dzisiaj na razie zjadłam 2 kromki chleba żytniego, 2 plasterki szynki i 2 rzodkiewki ![]() z ćwiczeniami kiepsko, zrobiłam sobie przerwę i nie mogę się na nowo zmotywować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 | ||
Konto usunięte
|
Sto lat, sto lat
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co, tak patrzę, że te Twoje lane kluski to niezbyt wartościowe i nawet ukochana Jogobellka ma sporo cukru... Ja do teraz patrzyłam tylko na kcal właściwie, ale ilość cukru jest masakryczna w tych deserkach owocowych :| -------------------- A ja akurat jestem po lekturze (tak mnie wzięło, że sobie w necie przeczytałam jakieś artykuły) tego, ile powinniśmy spożywać białka, tłuszczy i węglowodanów dziennie, jak wyliczyć dzienne zapotrzebowanie i dlaczego nie jeść węglowodanów złożonych na noc. Dopiero jak sobie popatrzyłam na te moje statystyki z dietkowania, to widzę, jak bardzo się różni to co powinno być, do tego co zjadłam utrzymując te 1000-1200 kcal/dziennie :| Pewnie będziecie pytać, to wyszło mi, że: - aby wyliczyć zapotrzebowanie na kcal, należy pomnożyć docelową wagę przez 25 (mi wyszło 1250) i odpowiednio dodać coś lub odjąć, w zależności od tego, ile ma się ruchu (no to ja odjąć, ale ile to się nie doczytałam) - ilość tłuszczów to: 20-30% zapotrzebowania dziennego, a 1 g tłuszczu, to 9 kcal ![]() - ilość białek: 10-14%, a 1g białka to 4 kcal - ilość węglowodanów, nie doszukałam się %, ale gdzieś pisali, że na diecie 1000-1200 kcal to 120 g, 1 g węglowodanów to 4 kcal |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem też oczywiście, że jogurty owocowe zawierają cukier, ale naprawdę nie mam zamiaru rezygnować ze wszystkiego, bo tym sposobem na pewno nie wytrwam na diecie. Staram się jeść w miarę zdrowo, ale bez przesady. Cytat:
![]() Ale zaciekawiło mnie, dlaczego nie można jeść węglowodanów złożonych wieczorem? |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
|
Hmm .. jeśli chodzi o te węglowodany złożone wieczorem - http://schudnac.ovh.org/ tutaj jest taki artykuł co i jak z tym podziałem na proste i zlozone,kiedy jesc itp, jesli kogos interesuje
![]() Ja miałam dzis strasznie aktywny dzien z czego ciesze się ogromnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z dietą tak sobie o : śn-platki z mlekiem 2sn- 2 kromki pelnoziarnistego chleba+ winogrona zielone,nie wiem ile one mogą miec kalorii? obiad-rosol z makaronem.. jabłko kolacja- jajecznica+chlebek z twarogiem i dzemorem ![]() ![]() i jeszcze dojdzie jakies jablko choc juz pozno ale mam dzis zaplanowana do pozna nauke:P
![]() |
#1705 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam w szkole koleżankę, która je wszystko. Słodycze, wieeelkie bułki. I jest szczupła. Nawet nie szczupła. Zgrabna. Ma idealną figurę. Byłam kiedyś z nią jesienią na winie w parku. Po komandosie, udaliśmy się do maca, ona zjadła dwa cheesburgery, po czym stwierdziła, że jest głodna. Mimo śniadania w szkole, wina i fast foodów. Ech.. niesprawiedliwie ![]() Cytat:
![]() ______________ -dwie kromki wafli ryżowych z ananasem -bułka z szynką i pomidorem (razowa) -Kitkat ![]() -Kubeczek rosołu babci -kotlet w panierce wyszło mi 1071,07 kcal, więc może coś jeszcze zjem ![]()
![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Karmi sto lat
![]() ![]() Od samego rana powstrzymuję się, żeby nie kupić czegos słodkiego..;/ @ nadchodzi, ale się nie dam:/ chyba będę musiała zjeść coś małego zakazanego, bo potem rzuce się na wszystko ![]()
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Neffik jeśll masz się rzucić to zjedz cos małego
![]() ![]()
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
zawsze jak się pochwalę to potem nawalam... dziś z 1500kcal zjadłam
![]() ![]()
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
czy ten wątek jeszcze żyje? czy coś stało się z moim komputerem i nie moge czytać waszych postów?
od dwóch dni nikt nie pisał?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
ja jestem
![]() ![]() u mnie raczej ok, przez ostatnie dni jadłam 1200-1300kcal, więc jak na mnie to sukces ![]() ale mam pytanie do dziewczyn jedzących płatki z mlekiem - jak długo jesteście po nich najedzone? Mi już po godzinie, najwyżej dwóch, chce się jeść... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.