Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-16, 21:53   #2821
Dione
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez Smoke Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, jak ktoś chce, to niech nosi. Dlaczego ktoś ma zrezygnować z noszenia czaszek, tylko dlatego bo komuś tam innemu się to nie podoba? Moda oddaje osobowość, a nie przypodobanie się innym.

Ale ja nie napisałam że ktoś ma przestać je ubierać -tylko że mi sie to nie podoba. Od tego jest ten wątek chyba -nie ??
A co do wyrażania osobowości właśnie oto chodzi że jak już napisałam domyślam dużo osób to nosi żeby wyglądać ostro ,punkowo czy jak to inaczej określić -a dla mnie efekt jest przeciwny .
Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Rozwalają mnie buty w szpic
Jak można coś takiego nosić?
Nie dość, że deformuje nogę to jeszcze okropnie wygląda.
Najchętniej zrobiłabym rundkę po wszystkich domach i sklepach, zebrała wszystkie te paskudy i spaliła na wielkim stosie
zgadzam się ,stopy w nich wyglądają na takie wielgachne, po co się tak zniekształcać ?
A jeszcze bardziej rozwala mnie gadanie że to 'wydłuża nogi' :/Może i tak tylko nie wiem po co mieć długie nogi zakończone stopami długimi jak płetwy
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 22:55   #2822
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, tak Was podczytuję, bo bardzo ciekawy wątek i chciałabym dołączyć, jeśli mogę
i może też napiszę co mnie razi...buty na obcasie typu trampki....wiem, że taka moda i rozumiem też, że może wszystkim innym się podoba, ale akurat mi to jakos nie pasuje...nie wiem czemu hehe może dziwna jestem, ale w życiu bym takich nie ubrała za to rzymianki we wszystkich wersjach są cudowne, choć też już powoli oklepane
Sa super Podarowala mi taka zlota pare mame pare lat temu, zapewne kupione w jakims podejrzanym bazarku czy cos W kazdym razie wygladaja na stopach zjawiskowo Mojemu Tzowi tez sie b podobaja, w ogole nie wygladaja jakby byly juz takie stare Kocham rzeczy, ktore wygladaja na duzo drozsze i swoim wygladem przetrwaja lata

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 23:34   #2823
Veaa
Rozeznanie

Bardzo fajny wątek

Ja napisze tak- gorsze od leginsów są... leginsy typu latex cos okropnego!!
Ja ostatnio myslalam ze umre - szła przede mna dziewczyna w bluzce do pasa i leginsach tylko ze na posladkach byly poprzecierane ( chyba za dlugo je nosiła ) !!!

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 00:10   #2824
sintagma
Wtajemniczenie

ja nie lubie baaaardzo takiego widoku...
http://moda.allegro.pl/nowe-jeansy-s...550436840.html
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 00:29   #2825
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
ja nie lubie baaaardzo takiego widoku...
http://moda.allegro.pl/nowe-jeansy-s...550436840.html

Faktycznie nie za ciekawy.
Spodnie są za małe.

We Wrocławiu jest jedna sprzedawczyni w sklepie,która nosi spodnie chyba o 4 rozmiary za małe,jest bardzo otyła i goły(!!!) zwisający brzuch ma na wierzchu.Na górze firmowy,oczywiście -za mały-podkoszulek.Czasami się zastanawiam dlaczego szef nie zwróci jej uwagi,bo to bardzo ,,niewyjściowy'' strój,a ona obsługuje dziesiątki ludzi na godzinę.Naprawdę komicznie to wygląda.Sytuacja jest zupełnie nieodpowiednia do takiego niechlujnego ubioru.Nie krytykuję otyłości,tylko niedopasowane ubrania.
Dosłownie coś takiego-tylko dżinsy i koszulka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fat-girl-tight-dress.jpg (22,8 KB, 263 załadowań)

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2011-04-17 o 00:31
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 09:09   #2826
Duszaniola
Wtajemniczenie

Ale to sklep z ciuchami czy jakiś spożywczak? Bo jak z ciuchami, to tragedia po prostu, powinny tam osoby bardziej kompetentne pracować...

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 09:19   #2827
pudelkonakredki
Zadomowienie

GG do pudelkonakredki

wczoraj widziałam czarną ekoskórkę do legginsów, miałam niezły widok na tyłek pani nie no, dziewczyna miała max. 2o lat i pupę miała fajną, mimo wszystko to jakoś średnio pasuje...
pudelkonakredki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 11:01   #2828
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Ale to sklep z ciuchami czy jakiś spożywczak? Bo jak z ciuchami, to tragedia po prostu, powinny tam osoby bardziej kompetentne pracować...
W spożywczakach sprzedające są zawsze schludnie ubrane- w jakieś uniformy, żadnego wylewającego się sadła.
A dziś ja miałam "szczęście" na legginsy: starsza pani, ok 60, nogi "bardzo niezbyt", za to kurtka-parka na niej zupełnie ładna o dobrej długości.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 11:15   #2829
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Sa super Podarowala mi taka zlota pare mame pare lat temu, zapewne kupione w jakims podejrzanym bazarku czy cos W kazdym razie wygladaja na stopach zjawiskowo Mojemu Tzowi tez sie b podobaja, w ogole nie wygladaja jakby byly juz takie stare Kocham rzeczy, ktore wygladaja na duzo drozsze i swoim wygladem przetrwaja lata

rzymianki takie na obcasie też są rewelacyjne, chociaż ja nie noszę bo i tak jestem dość wysoka, ale płaskie kocham i mimo że już tyle dziewczyn je nosi to jakoś wygląda to całkiem ok (napisałam "powoli oklepane mając na myśli-coraz popularniejsze, coś jak ekoskórki) ale wyglądają naprawdę z klasą i zmieniają strój, i tak pięknie zdobią stopy

co do legginsów, hehe mialam taką koleżankę, która przyszła po mnie bo miałyśmy iść razem na miasto, przyszła ubrana właśnie w same legginsy i koszulkę, to pamiętam, że mój tż powiedział mi potem "kochanie tylko ty się tak nie ubieraj" hehe nie miałam nawet w planach ale fajnie że przynajmniej powiedział, a nie jak ci wszyscy faceci co się prowadzają właśnie z tak ubranymi dziewczynami. co do koleżanki-próbowałam ją dlikatnie namówić na założenie chociaż tuniki (żeby miała ten tyłek zakryty) ale że się nie dało, więc cóż, musiałam odpuścić

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
W spożywczakach sprzedające są zawsze schludnie ubrane- w jakieś uniformy, żadnego wylewającego się sadła.
A dziś ja miałam "szczęście" na legginsy: starsza pani, ok 60, nogi "bardzo niezbyt", za to kurtka-parka na niej zupełnie ładna o dobrej długości.

o, to coś mi przypomniało, jedną starszą panią, lat 60 w legginsach i czarnej tunice w róże czerwone, na szczęście tyłek zakryty, na to jakaś skórka, ale od razu widać było, że taka "lepsza",ale co najbardziej przykłóło moją uwagę-czarne glany prawie do kolan w róże czerwone, do tego jakaś czerwona bransoletka, czerwona opaska we włosach i czerwona róża wpięta we włosy, hehe trzeba przyznać, że odważny styl i mimo że kompletnie nie w moim stylu, to podziwiam ją, że tak się ubrała/ubiera

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 12:26   #2830
Veredise
Zakorzenienie

Ja pamiętam czasy jak legginsy się tylko na wf nosiło i jaka to była tragedia, jak mama uprała do nich koszulkę, która tyłka nie zakrywała - musiała być taka ogromniasta, prawie do kolan, a najkrótsza do połowy ud
Raz przez to specjalnie poszłam na wagary, żeby tyłkiem na wfie nie świecić A teraz? Żaden problem, można tak iść praktycznie wszędzie... Ale się czasy zmieniają.
Dopiero wczoraj pierwszy raz kogoś tak ubranego widziałam - no jak z odległości 20 m można określić, że pani ma fioletowe stringi tzn., że się tak nie powinno ubierać...

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 12:27   #2831
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Ale ja nie napisałam że ktoś ma przestać je ubierać -tylko że mi sie to nie podoba. Od tego jest ten wątek chyba -nie ??
A co do wyrażania osobowości właśnie oto chodzi że jak już napisałam domyślam dużo osób to nosi żeby wyglądać ostro ,punkowo czy jak to inaczej określić -a dla mnie efekt jest przeciwny .
Przeciwny czyli jaki? Nie czaję tego toku myślenia.. Rozumiem, że jeżeli ja - osoba słuchająca "ostrzejszej" (w mniemaniu przecietnych ludzi) muzyki, założę koszulkę fajnej kapeli z motywem czachy, to w Twoim odczuciu będę wyglądać jak przebrana dziewczynka z kółka różańcowego? A mój chłop, który ma na dziarach m. in. czachy jak ministrant?
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 13:55   #2832
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Jakaś masakra jezu te buty są tak obrzydliwe, że to jest nieporozumienie. Nigdy bym ich nie ubrała!
Kiedyś już chyba pisałam o trampkach na obcasie. Podobnie jak ty NIGDY bym ich nie założyła na nogi, nawet za dopłatą To największy modowy niewypał, na szczęście rzadko je widuję na ulicy.
Stary 2011-04-17, 19:07   #2833
Aleeex17
Raczkowanie

Hej
Mnie rozwala moda na "podkreślenie" kości policzkowych. W mojej szkole jest to spotykane codziennie. Zupełnie tego nie rozumiem. W magazynach o modzie modelki mają bardzo wyraziste kości policzkowe, bo makijażyści je tak malują... Ale większość kobiet ( tak, nie tylko nastolatki ) po użyciu bronzera/ różu ma okropne plamy na policzkach Oprócz tego rozwalają mnie wspominane tutaj leginsy zamiast spodni - czy to takie trudne do zrozumienia, że bliżej im do rajstop niż do spodni?
Okulary - kujonki. Nie rozumiem, dlaczego nastała moda na coś takiego. Przecież to nie dodaje uroku nikomu Wszędzie widzę dziewczyny ubrane identycznie : leginsy, balerinki ( czasami z białymi skarpetkami ), chustka i najgorsze : czarna skórzana kurtka i oczywiście grzyweczka na bok, ewentualnie włosy w koczek na czubku głowy. Czy one nie widzą same siebie i innych na ulicy? Wszystkie dziewczyny wyglądają jak klony ! Po prostu brak jakiejkolwiek indywidualności...
Aleeex17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:12   #2834
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość

Punkt z gazetami,papierosami,napo jami,itd.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:20   #2835
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ja dzisiaj byłam świadkiem sytuacji gdy za dziewczyną ubraną w półprzezroczyste legginsy i krótki (do pasa) sweterek jakiś pijak krzyknął: "Schowaj tą du**!" Nie pochwalam takiego zachowania, ale może dziewczyna dwa razy się zastanowi zanim znów wyjdzie z doskonale widocznymi stringami pod cienkimi legginsami.
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:53   #2836
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleeex17 Pokaż wiadomość
Hej
Mnie rozwala moda na "podkreślenie" kości policzkowych. W mojej szkole jest to spotykane codziennie. Zupełnie tego nie rozumiem. W magazynach o modzie modelki mają bardzo wyraziste kości policzkowe, bo makijażyści je tak malują... Ale większość kobiet ( tak, nie tylko nastolatki ) po użyciu bronzera/ różu ma okropne plamy na policzkach
Ale bronzera i różu trzeba umieć używać i o to w tym chodzi. Intensywne podkreślenie do sesji zdjęciowej nie nadaje się oczywiście na codzień. Nastolatki zazwyczaj zaczynają z makijażem i stąd często ich twarze wyglądają karykaturalnie przerysowane..

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam świadkiem sytuacji gdy za dziewczyną ubraną w półprzezroczyste legginsy i krótki (do pasa) sweterek jakiś pijak krzyknął: "Schowaj tą du**!" Nie pochwalam takiego zachowania, ale może dziewczyna dwa razy się zastanowi zanim znów wyjdzie z doskonale widocznymi stringami pod cienkimi legginsami.
Dobre
Stary 2011-04-17, 19:53   #2837
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

ja widziałam coś jeszcze gorszego, nie wiem, może już było o tym wspomniane-wtedy przepraszam, ale napiszę: dziewczyna w krótkich jeansowych spodenkach, pod nimi białe legginsy do połowy łydki zakończone białą koronką

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:26   #2838
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

ja jakiś czas temu widziałam dziewczynę ubraną w RAJSTOPY z wiszącym krokiem i krótką koszulkę, do tego balerinki i skórka.... no i RAJBANY zerówki po prostu mega szał
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:31   #2839
marynka42
Zakorzenienie

a mnie z "nowości" rozwalają buty tego typu
http://allegro.pl/modne-pantofelki-k...551226805.html
...
jak dla mnie okropne, chociaz i tak lepsze niz wspomniane szpilko-trampki
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:52   #2840
natalkaa7522
Zakorzenienie

My tu ciągle wątek leginsów ciągniemy, o tym, ze NIE są to spodnie itd. a jak się wyjdzie na ulice to widzi się przeważnie dziewczyny, które leginsy uważają za spodnie.
Napewno znajdzie się wizażanke, która tak uważa.
Stary 2011-04-17, 21:45   #2841
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
My tu ciągle wątek leginsów ciągniemy, o tym, ze NIE są to spodnie itd. a jak się wyjdzie na ulice to widzi się przeważnie dziewczyny, które leginsy uważają za spodnie.
Napewno znajdzie się wizażanke, która tak uważa.
może im się to zastępowanie spodni legginsami podoba i po prostu nie widzą sensu udzielania się w tym wątku, skoro tu wszyscy są na "anty".
Dzisiaj widziałam takich dziewczyn i kobiet co najmniej kilkanaście(w jednej z dużych galerii) . W sumie nie przeszkadza mi to - wygląda to szpetnie ,ale jest to oszpecanie się na własne życzenie -chcą niech chodzą tak ubrane. Gdybym miała się przejmować kto jak chodzi ubrany to bym z domu nie wychodziła ,gdyż rzadko spotykam estetycznie ubraną osobę
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:02   #2842
nicRu
maszyna, nie człowiek

Byleby mi w autobusie przed moją buzią nie trząsł w tłoku tyłkiem. Błagam! Miejcie litość
Stary 2011-04-17, 22:07   #2843
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleeex17 Pokaż wiadomość
Wszędzie widzę dziewczyny ubrane identycznie : leginsy, balerinki ( czasami z białymi skarpetkami ), chustka i najgorsze : czarna skórzana kurtka i oczywiście grzyweczka na bok, ewentualnie włosy w koczek na czubku głowy. Czy one nie widzą same siebie i innych na ulicy? Wszystkie dziewczyny wyglądają jak klony ! Po prostu brak jakiejkolwiek indywidualności...
Legginsy i balerinki tez mi sie trochę opatrzyły ale tego walenia głową o ścianę w kontekście czarnej skórzanej kurtki nie rozumiem To jest klasyka, ja bym sie cieszyła widząc osoby tak ubrane ,niestety wszędzie widzę sztuczną skórę w wymiotnobrązowym kolorze (kiepskie odwzorowanie ładnego karmelowo -musztardowego koloru naturalnej skóry )
Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Przeciwny czyli jaki? Nie czaję tego toku myślenia.. Rozumiem, że jeżeli ja - osoba słuchająca "ostrzejszej" (w mniemaniu przecietnych ludzi) muzyki, założę koszulkę fajnej kapeli z motywem czachy, to w Twoim odczuciu będę wyglądać jak przebrana dziewczynka z kółka różańcowego? A mój chłop, który ma na dziarach m. in. czachy jak ministrant?
Chodziło mi o styl punkowy czyli ostry nie upodobania muzyczne, nie za bardzo wiedziałam jak to określić ,po angielsku jest takie określenie stylu edgy - czyli ostry wyglądający groźnie ale w zazwyczaj w pozerski sposób- np bogaty rozpuszczony dzieciak z przedmieśc próbuje udawać wychowanego na ulicy chłopaka z getta bo mu sie wydaje to fajniejsze i że wtedy wzbudzi postrach .

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
dla niego. Nie ma to jak szczerość

Stary 2011-04-17, 22:21   #2844
trupiegi
Zadomowienie

Kij w mrowisko: A co sądzicie o stylu ubioru Madoxa z "Mam talent" i Michała Szpaka z "X factor"?
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 22:29   #2845
nicRu
maszyna, nie człowiek

Jako kreacja artystyczna - ok. Na co dzień - moim zdaniem przestylizowane Ale ja prosta dziewczyna jestem, to może się nie znam.
Stary 2011-04-17, 22:35   #2846
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodziło mi o styl punkowy czyli ostry nie upodobania muzyczne, nie za bardzo wiedziałam jak to określić ,po angielsku jest takie określenie stylu edgy - czyli ostry wyglądający groźnie ale w zazwyczaj w pozerski sposób- np bogaty rozpuszczony dzieciak z przedmieśc próbuje udawać wychowanego na ulicy chłopaka z getta bo mu sie wydaje to fajniejsze i że wtedy wzbudzi postrach .
punkowy/rockowy/metalowy/crustowy itp. nie ma znaczenia. Czyli Tobie chodzi wyłącznie o pozerstwo? Tylko wiesz, nie znając kogos czasem ciężko ocenić i można się naprawdę przejechać Więc opinia o tych czachach jest trochę śmieszna..

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Kij w mrowisko: A co sądzicie o stylu ubioru Madoxa z "Mam talent" i Michała Szpaka z "X factor"?
Fajnie, że mają pomysł na siebie i jeśli się w tym dobrze czują, to bomba. Choć myślę, że na codzień niekoniecznie.. Michał Szpak jest dla mnie szalenie atrakcyjny (abstrahując całkowicie od stylizacji - jako osoba, facet)
Stary 2011-04-17, 22:40   #2847
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Madox - długo, długo myślałam, że to dziewczyna Ale generalnie ubierał się normalnie, zazwyczaj jeansy+czarna koszula.
Natomiast Michał jest dla mnie przerysowany, dzisiejsza świecąca tunika i świecące legginsy mnie zabiły. Po prostu nie uznaję facetów z makijażem ostrzejszym niż mój i długimi paznokciami. To drugie mnie niesamowicie obrzydza. Odkładam jedzenie jak patrzę na Michała.
Stary 2011-04-17, 22:53   #2848
Dione
Zakorzenienie

[QUOTE=tiramisu_;26428761]punkowy/rockowy/metalowy/crustowy itp. nie ma znaczenia. Czyli Tobie chodzi wyłącznie o pozerstwo? Tylko wiesz, nie znając kogos czasem ciężko ocenić i można się naprawdę przejechać Więc opinia o tych czachach jest trochę śmieszna..
Raczej nie oceniam ludzi po jednym elemencie ubioru, ale jak napisałam- tak mi się kojarzy-skojarzenie to coś bezwiednego a nie świadoma ocena.
Stary 2011-04-17, 23:11   #2849
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Raczej nie oceniam ludzi po jednym elemencie ubioru, ale jak napisałam- tak mi się kojarzy-skojarzenie to coś bezwiednego a nie świadoma ocena.
I to właśnie jest przykre w społeczeństwie: bezpodstawne ocenianie, skojarzenia, stereotypy.. Cóż, dla mnie świadczy to tylko o osobach wydających opinie.
Stary 2011-04-17, 23:41   #2850
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
I to właśnie jest przykre w społeczeństwie: bezpodstawne ocenianie, skojarzenia, stereotypy.. Cóż, dla mnie świadczy to tylko o osobach wydających opinie.
Nie rozumiem co masz na myśli przez słowo oceniać ja w każdym razie nie patrze krzywo na osoby które sie obwieszają czaszkami , nie zwracam im uwagi i starałam bym sie nie uprzedzać do takiej osoby po pierwszym spotkaniu ale skojarzenie mam i uważam że ma do tego prawo.Chociażby dlatego że czaszka to nie jest element stricte ozdobny jak kwiaty czy wzory wiec ktoś że by ją nosić musi mieć jakiś inny powód niż 'ładniość'.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości