|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
recenzuje micelka
![]() bardzo dobrze zmywa makijaz, lepiej od mleczek, bo nie musze potem uzywac jeszcze chusteczek do demakijazu ![]() ![]() a porównaniu z micelkami ziaji, maybelline to niebo a ziemia ![]() wykonanie jest banalnie proste, tani no po prostu kupujcie składniki i próbujcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
To może kombinacja olejów i żelu HA?nawilżanie to ciężki temat
![]()
#4293 |
Zakorzenienie
|
wiem, ze ciężki, ale masakra jakas, ze nie potrafię nawilżyc po 1 cm wokół oczu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam kurze nie łapki tylko łapy i nie mogę sobie z nimi poradzić ![]() A nakładając Nanobase nie da się nie rozciągnąć skóry ![]()
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakimi np dobrociami? ![]() tez mi łzawią oczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co uzywacie na noc takiego dobrze nawilzajaco-odzywczego?? Planuje kupic zel hialuronowy z BU i olejki ze ZSK arganowy, avocado i jojoba i je mieszac na dzien i noc. Do tej pory uzywalam tylko jojoba, moze polecicie mi jakis olejek ktory ktos dobrze przetestowal do skory tlustej ale przesuszonej i wrazliwej i sklonnej do tradziku oraz ostatnio peklo mi kilka naczynek na nosie
![]() A i jeszcze moze to glupie pytanie ![]() Edytowane przez ksenka Czas edycji: 2011-04-14 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Chyba sie przeprosze z naturalna pielegacja i sama ukrece micela, bo juz mi rece opadaja
![]() Skonczylam dopiero co Vichy oraz LRP i rozpoczelam butle Avene - to jakis koszmar jest ![]() Klelam wczoraj (Avene) na czym swiat stoi, zwykly bardzo minimalistyczny makijaz, same beze, tylko kreska przy lini rzes i nic nie chcialo zejsc. Zuzylam po kilka mocno nasaczonych platkow na kazde oko (przytrzymywalam najpierw zeby makijaz sie rozpuscil, a tu guzik), natarlam sie jak glupia (kolejne milion zmarch gwarantowane), a i tak nie domylam oczu i mnie potem piekly ![]() Nie rozumiem tych zachwytow na KWC - co to za zmywacz, ktory nie poradzi sobie z kreska wykonana kredka za 6 zl i zwyklym tuszem? To juz zwykla Ziaja sprawowala sie lepiej, tylko, ze oczy po niej piekly. Przerobilam juz chyba wszystkie drogeryjne i apteczne micele, najlepiej wspominam Bioderme (tylko droga wybitnie), jeden ruch i makijazu nie ma, do glowy mi nie przyszlo, ze marki przedstawiane na rowni z nia okaza sie tak slabe. Ten plyn Avene to wypisz wymaluj micel AA Ultra Nawilzanie, tez pachnie i nic nie robi. Powiedzcie, ze samorobione micele radza sobie z kredkami? ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2011-04-14 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej, z resztą na BU jest chyba to opisane.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
vril a probowalas firmy AVA biorokitnik? za 17 zl go kupilam bo na filmikach youtube dziewczny chwalily i jest bardzo dobry ja maluje czarne krechy na okolo oczu i zawsze mocno tuszuje rzesy bo lubie mocno podkreslone oczy i zmywam wszystko razem z podkladem 3 platkami...
Dzieki coldold ![]() ![]() ![]() I tak na marginesie czy moge 2 rozne olejki myjacez BU wlac do jednego pojemnika i myc taka mieszanka twarz czy nie? Edytowane przez ksenka Czas edycji: 2011-04-14 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do olejku myjącego, nie widzę przeciwwskazań. Tylko po co? Większa ilość poddana działaniu wilgoci i ciepła w łazience... nie wolisz sobie mniejszymi porcjami zużywać?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. Edytowane przez coldold Czas edycji: 2011-04-14 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tej olejek z malin masz zBU czy ZSK? i czym sie rozni surowy od naturalnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam z Mazidel, tam jest jeden rodzaj, więc się nawet nie interesowałam.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Wtajemniczenie
|
Co sadzicie o dodawaniu do kremu na noc kropelki witaminy c? Ma to sens?
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4306 |
Konto usunięte
|
Dostałam wczoraj swoje hydrolaty z allegro, będę sprawdzać, czy sprawują się na mnie lepiej, niż woda termalna Avene.
A odnośnie hydrolatów...Na BU wiedziałam, że nie ma migdałowego, a na ZSK nigdy nie robiłam zakupów i chyba raz jedyny zaglądałam na ich stronę, szukając peelingu... Na mazidłach za to jest hydrolat migdałowy i to dużo tańszy, niż ja kupiłam ![]() ![]() ![]() Zrobiłam już 2 zamówienia z mazideł (ekstrakt z ananasa, ekstrakt z banana, cococin, olejek z orzechów laskowych i bromelaina) i póki co każdy z produktów jest ok (odpukać ![]() ![]() EDIT: Przejrzałam właśnie stronę ZSK i chyba tam zrobię zakupy olejków ![]() ![]() Na pewno wezmę macerat z kasztanów (cerę mam naczynkową). Zastanawiam się jeszcze nad olejem z pestek arbuza (aby mieć jeden jakiś lekki olej), olejem z migdałów, olejem ze słonecznika, olejem z moreli, olejem z nasion malin ![]() Gdyby komuś chciało się doradzić, jakie wybrać do cery: mieszanej, łatwo się przesuszającej, ale też zapychającej, naczynkowej, to z góry dziękuję ![]() Mam jeszcze pytanie, może trochę głupie, ale nie wiem tego: który olej jest lepszy- rafinowany czy organiczny? Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-04-16 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||
Zakorzenienie
|
ja mam mieszaną i używam olejów z kocanki, pestek malin, arganowy, sliwkowy no i macerat z kasztanowca, nic nie zapycha jak dotąd-używam od kilku miesięcy.
arbuzowy mnie zaciekawił ![]()
![]() |
#4308 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja obstawałam za arbuzem albo słonecznikiem (+macerat z kasztan.), chociaż bardziej za arbuzem. EDIT: teraz jeszcze myślę nad śliwkowym ![]() Tak się dziś zastanawiałam, czy mogę używać takich olejków jako pielęgnację, zamiast kremu? Głównie chodzi mi o strefę T, w której albo coś mnie zapycha, albo nie nawilża dostatecznie. Próbowałam różnych kremów i wydaje mi się, że lepiej sprawdził się olejek. Oczywiście nie chcę się smarować olejkiem pod makijaż, tylko np na noc, czy "dni w domu". Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-04-17 o 01:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zadomowienie
|
capuccino ja uzywalam olejku jojoba pod makijaz bo mi sie ladnie wchlanial i pod mineraly tez go czesto uzywalam oczywiscie nie od razu tylko zmatowiony dry flo albo bambusem, czyli normalnie uzywam zamiast kremu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zadomowienie
|
http://www.ecospa.pl/baza-kremowa-ek...zna-p-226.html
Używał ktoś z cerą mieszaną,trądzikową? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Konto usunięte
|
Nie ma co-biorę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() Tak patrzę i na jednym z olei, kiedy klikam w "ilość" pisze "próbka 15 ml, -50%". O co chodzi? Te 15 ml nie są w "normalnych" buteleczkach, szklanych? ![]() Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2011-04-17 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zadomowienie
|
Ja tez jeden olejek wzielam 15 ml arganowy bo on jest w stosunku do innych drogi wiec narazie wzielam mala probke, ale w czym przyjdzie to nie wie
![]() A dziewczyny chce jeszcze zrobic zamowienie na BU i nie wiem ktory wziasc ten zel hialuronowy ... pomozcie http://biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgelB5.html http://biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgelnutr.html http://biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgel.html chce go tylko poprostu mieszac z olejkami to wystarczy ten 1 % czy brac ten odzywczy? bo juz zgupialam |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4315 | ||
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;26413518]O, super. Dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() Ja obstawałam za arbuzem albo słonecznikiem (+macerat z kasztan.), chociaż bardziej za arbuzem. EDIT: teraz jeszcze myślę nad śliwkowym ![]() Tak się dziś zastanawiałam, czy mogę używać takich olejków jako pielęgnację, zamiast kremu? Głównie chodzi mi o strefę T, w której albo coś mnie zapycha, albo nie nawilża dostatecznie. Próbowałam różnych kremów i wydaje mi się, że lepiej sprawdził się olejek. Oczywiście nie chcę się smarować olejkiem pod makijaż, tylko np na noc, czy "dni w domu".[/QUOTE] śliwkowy pachnie cudownie ![]() ja trochę używałam zamiast, ale po jakimś czasie stwierdziłam że za mało nawilżenia było i zrezygnowałam z upartego maziania się olejem+ hialu+ hydrolat i zaczełam dodawać oleje do kremu, a teraz krem mi się kończy( z Joppy) i chyba sama ukręcę. Ale nic mnie nie zapychało, tzn nie wiem co dokładnie znaczy "zapychanie" , w kazdym razie nic niedobrego się nie działo. I ja używam olejów nawet pod makijaż, nie zawsze i w rozsądnych ilościach, ale używam i podkłady trzymają się ok, nic się nie warzy, nie ściera, oczywiście jak się wchłonełam to primer kładłam. NIe próbowałam tylko oleju pod Lucy i nie będę ![]() ![]() Kup śliwkowy ![]()
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do olejków to ja też się powoli za nie zabieram, żaden krem mi nie pasuje. Babydream jest za tłusty i czuję że moj skóra sie pod nim dusi, humektan nie nawilża i trochę mnie skóra po nim swędzi, a do garnierów i nivea nie mam zaufania od dawna ![]() ![]() a gdzie można kupić olej z rokitnika? Edytowane przez fabregasowa Czas edycji: 2011-04-17 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Jakie macie doświadczenia z Telocapilem? Rzeczywiście osłabia włoski? Jak to się ma do ich wrastania?
#4318 |
Zakorzenienie
|
ja nie widzę żadnych efektów..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
A po czymś widzisz efekty jeśli chodzi o wrastanie?
![]()
#4320 |
Zakorzenienie
|
własnie po niczym...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.