|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Aguś ja mam tak samo, niby można zmienić rodzinnego 2 razy w roku, ale po zmianie nie mam pewności, że moja Pani mnie weźmie znowu, bo jest strasznie oblegana
![]() na szczęście chorowałam w domu do tej pory, angina mnie strasznie położyła w tym roku ![]()
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
macie racje przerobie ta sukienke
|
|
#3153 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
brzuch i biodra - niezły wynik!Cytat:
|
||
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak mój synio miał zatwardzenie to pani doktor kazal pić rumianek rozrzedza
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję ze jutro już będzie lepiej![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- jakies ziołowe zawsze wypijam,ale jakos o rumianku nie pomyslalam... zaopatrze sie i bede duuuuuuzo pić
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pomoze ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- ech ja wlasnie zezarlam satino i pije kawke hehehea wczoraj zjadlam mieso z lopatki a niby wieprzowiny nie wolno a tu spadek dzis
|
|
#3157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idziesz jak burza i nawet żadna wieprzowinka Ci nie zagraża, no ładnie, ładnie
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
a w maju TŻ na urlop idzie więc już mi odchodzi wożenie Olafa do Babci więc przywitam rower i wtedy poleci
ajajajajja
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio wyczytałam, ze mozna jeść mazeinę, czyli skrobię kukurydziana.... się zastanawiam czy mogłabym jeść makaron (dostepny w ALDIm) i chleb z maki kukurydzianej, mój synek to jadł jak miał podejrzenie celiakii i był na diecie bezglutenowej. Choć to węglowodany chyba ma...
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Kurcze ale się rozpisałyście, wczoraj tylko poczytałam bo już nie miałam siły odpisać Moja waga po wczorajszych białkach znowu ta sama 58.9 kg mam przeczucie,że kręcę się w kółko, no ale nic dukam sobie grzecznie dalej i czekam Kurcze zdjęcia są cudne ![]() Pati....schudłaś strasznie dużo zwłaszcza w brzuszku , no i masz cudne oczka, w ogóle śliczna z Ciebie dziewczyna Nie pamiętam kto tam jeszcze zdjęcia dawał ale też ogromna różnica i też gratuluję, przepraszam nie cofnęłam się w poście a jeszcze na tyle wszystkich nie pamiętam dobrze ![]() Ja nie miałam kiedy zrobić zakupków więc trafiło na dzisiaj. Właśnie nakupiłam sobie całą lodówkę warzyw i szynek i serków .Zrobiłam sobie też lody i właśnie się chłodzą ![]() |
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
a to mój synio z kumpelą
jak Natalka idzie do domu to Olafek tak płacze że to chyba milość
waga najwyzsza 130 waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-04-23 o 01:33 |
|
|
|
#3162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba uzbieram i kupię zaoszczędzę tym samym na mpk
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam rower 12letni ktory moglabym sprzedac jako nie uzywany jedyna rzecz ktora szanuje i mam na jego punkcie fiola. Po 2 Dęblin to miasto rowerów tu wszędzie są rowery mają swoje "parkingi" nawet koło Kościołów ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- DZIĘKUJE WAM TO DZIĘKI FORUM UDALO MI SIĘ TYLE OSIĄGNĄĆ SAMA NIE DALABYM RADY. ![]() ![]() KOCHAM WAAAAASS
|
|
#3164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeprowadz sie do Deblina
duzo przystojnych pilotow
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo 20 kg to piękny wynik, który wymaga bardzo dużo samozaparcia
|
|
#3167 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
gdyby nie Wy poleglabym już dawno
przy wadze 92 mowili mi ze juz ok jest i mialam chec rzucic wzytsko ale tak spojrzalam w lustro i mowie dalej nie jest ok. Pozniej Wy pisalyscie ze trzymacie kciuki ze dobrze idzie i jestem i walcze---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- o i jestem zadomowiona
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
witajcie!
nie udzielałam się raczej aktywnie na forum - brak czasu, macie naprawdę szybkie tempo i ciężko nadążyć za wami ![]() ale piszę tym razem żeby się "pożegnać" , przechodzę na dietę od dietetyka -1000 kcal w moim przypadku. może komuś pomoże moja historia i nauczy się czegoś na moich błędach ![]() Otóż zaczęłam odchudzać się kiedy powstał wątek - 03.01.11r. schudłam bardzo szybko 5kg w 2tygodnie pierwsze, później 7kg wyszło na pierwszy miesiąc. następnie byłam na ferie 3tyg w domu i miałam straszny apetyt, także odliczałam czas do następnego posiłku, byłam tym załamana i raz się złamałam dosyć poważnie, oszczędze wam szczegółów.. co na wadze pokazało +2kg następnego dnia. generalnie nie mam wagi w ogóle, tylko od czasu do czasu u babci się ważyłam (tj rzadko, często ze strachu albo miałam @ albo było to wieczorem po kolacji). ociągałam się z kupnem wagi , do tej pory jej nie mam, myślałam, że częściowo mi to pomoże, że nie będę maniakalnie sprawdzać się,ale jednak okazało się to zgubne, bo omijały mnie chwile przyjemne, kiedy widzi się nieoceniony spadek na wadze. następnie wróciłam w ostatnim tygodniu lutego do normalnego "studenckiego życia", czułam, że chudnę, fakt faktem,że już nie tak spektakularnie jak na początku, ale codziennie obserwowałam choćby swój brzuch itp. co było dla mnie pewną miarą,miałam wtedy jeszcze motywację do ruchu, myślę, że do kwietnia schudłam jakieś 9,5kg. jednak przyszedł ciężki weekend, zmęczenie dietą, spadek motywacji, bo wiadomo zastoje itp., weekend w domu, impreza - > kac morderca...co na pewno miało wpływ negatywny na wagę, czułam po sobie. generalnie trochę jednak zaczęłam ulegać otoczeniu , które namawiało mnie na zbilansowaną dietę itp. zrobiłam sobie badania, bez negatywnych wpływów na nerki Sama w momencie braku wiary i nadziei w dalsze spadki postanowiłam wybrać się po profesjonalną radę i dokończyć moje zmagania, ponieważ samej mi już ciężko. W zasadzie zostało mi aż albo tylko 6kg-7kg. Teraz czekam na dietkę, którą ma mi pani doktor przesłać. Trochę obawiam się przestawienia na konkretne godziny posiłków, ich wielkość itp., ale mam wciąż nadzieję... tak więc powodzenia wam wszystkim, gratuluję spadków, życzę kolejnych i pamiętajcie moją i zapewne nie tylko moją dewizę : Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie. cierpliwości i wszystkiego dobrego ![]() ![]()
|
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Anneke696 szkoda że się poddałaś. Tutaj tyle możliwości... myślisz że poradzisz sobie na tamtej diecie? Skoro weekend Cie pogrążył i się posypało.
Przecież spadki nie będą zawsze takie super, z czasem idzie coraz wolniej. Zastoje tez się zdarzają, to rzecz absolutnie normalna. Ciekawa jestem jak to się dalej potoczy, bo Tobie brakuje motywacji, bo gdyby Ci zależało to byś dała jeszcze trochę radę. No ale to moje zdanie. Pomimo wszystko życze powodzenia i mam nadzieję że czasem do nas wpadniesz ![]() Ja wróciłam z tego zlotu fotografów... wiele osób nie przyjechało, była 1 pani fotograf co się dowalała do mojego Tż Nogi mi do :dupa: wejdą zaraz Wciągnęłam obiadek , dopchałam się jogurtem z kawką i słodzikiem
|
#3172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3173 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
pierwsze sukienka jaką wczoraj miałam a drugie mój nowy nabytek - spódniczka czekoladowa Cytat:
ale chyba do babki to lepszy proszek do pieczenia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale lasencja! nic dziwnego że tak wczoraj za tobą wołali!i jakie grube uda? masz świetne nogi! i takie gładziutkie - w jednolitym kolorycie! |
|
|
|
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wieeeelkie gratki już niedługo też tak będęw wyglądać:P :P
|
|
|
#3177 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() hahaha nogi mam białe jak papier to są rajstopy w odcieniu nude ![]() muszę kupic sobie balsam brązujący ![]() Cytat:
mama mi ciągle mówi że mam za grube uda
|
||
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Helo!
![]() Ja dziś mam P, więc jutro ważenie ![]() Widzę, że tu znów rozgorzał wątek zalet i wad naszej diety, więc teraz ja powiem parę słów od siebie.Osobiście, jeszcze nie robiłam sobie badań, natomiast jestem mega zadowolona z tego, że teraz nareszcie w mojej lodówce roi się od zdrowego jedzonka, smażę bez tłuszczu i objadam się warzywami (zwłaszcza brokułami!), które wcześniej praktycznie w ogóle nie gościły w moim menu.Ponadto, nie oszukujmy się, żadna z nas do końca nie przestrzega zaleceń Dukana. Każda ma swój sposób, swoje produkty, których teoretycznie nie wolno, a jednak my je spożywamy od czasu do czasu i chudniemy. Zgadzam się z metalkiem, że nareszcie jemy dużo ryb. Dukan stworzył dietę, może nie idealną, ale za to jako jedyny zdołał do tego ideału się zbliżyć. Zrozumiał problem osób, którym naprawdę ciężko się wyzwolić od słodyczy, od wieczornego podjadania, które inne diety tylko wprowadzały w zamknięte koło - chudnięcie - jojo. Stworzył doskonałą alternatywę. Zresztą, jak powiedział pewien lekarz - To jest człowiek z olbrzymim stażem, który zjadł zęby na swoich pacjentach. To tak ode mnie kilka słów. Jestem laikiem w dziedzinie żywienia, ale chciałam napisać tak jak czuję. Agus - wiem, że wzrost, to nic przyjemnego, choć to tylko woda, to potrafi nas zdołować. Dlatego, może zważ się dopiero po P?? Ja teraz mam taki sposób, żeby mnie chandra nie łapała ![]() popolka - ale Ci dobrze!!!!!! ![]() A ja Wam powiem, że jestem teraz strasznie na siebie zła, że wtedy, za pierwszym razem nie utrzymałam diety do końca. Wiem, ze teraz nie ma co rozpamiętywać i żałować, ale jednak..... Po pierwsze, lepiej mi waga spadała, a po drugie pomimo grzeszków, nie miałam zastoi, ani wzrostów Może ktoś mnie pocieszyć?? basia_ww - juchu!!! w duchu skaczę ze szczęścia razem z Tobą!!! Pandzia - TO DOPIERO WYNIK!!! Faktycznie, magiczne 20! ![]() tchnienie-wiatru - niech ta tendencja spadkowa zaprzyjaźni się z Tobą na dłużej ![]() asia_bydgoszcz - witamy na naszym dukanowym pokładzie!!! ![]() karmeelek - nadwyżka wreszcie się podda, nie ma wyjścia
Początek 13.02.2011 66,1 kg ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-04-17 o 16:47 |
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym ok, nie wytrwałaś, ale pomyśl sobie, że zaczęłaś ja po raz drugi, czyli podjęłaś walkę- gdybyś jej nie podjęła, pozostałabyś na tamtym etapie swojej figury- nic byś w niej nie zmieniła, a teraz??? Teraz chudniesz pięknie i najważniejsze jest to, że znów jesteś na dietce, nie rozpamiętuj tego co było, ale myśl o tym co jest teraz, ewentualnie o tym co będzie jak osiągniesz wymarzony wynik
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
wykrasana - dzięki za przepisik
A Satino, rzecz dobra i to baaaardzo ![]() izuulkaa - Blondyna20 - Twoja cierpliwość na pewno popłaci! Trzymam kciuki! ![]() popolka - nie, no u nas tu na forum, to naprawdę, same szprychy, lachony, lasencje, laleczki i nie wiem co jeszcze mam napisać!!!! Kochana, masz wspaniałą figurę!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
Byłam wtedy też na jakimś forum wizażowym, ale nie było takiego wspaniałego wsparcia jak tutaj u nas. W każdym razie, dziękuję za otuchę Od razu mi lepiej
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

to pani doktor kazal pić rumianek 

że to chyba milość

ale lasencja!