Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 18:14   #4381
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Siasiu słyszałam coś o tym żel, ale nie wiele wiem.. warto poczytać! Znasz kogoś kto stosował i chwali?
Niestety tylko z lekarkami o tym rozmawiałam, jedna mówiła, że była przy dwóch porodach z użyciem tego żelu. Nikt Ci tak naprawdę nie powie czy działa bo jedna kobieta dwa razy tego samego porodu nie przeżyje...
u każdej poród wygląda inaczej.
Ale skoro jest możliwość? Ja chciałabym wypróbować

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:19   #4382
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
MoniaK przeszlam na strone wroga latwiej jest je miec niz zwalczac. latwiej jest tyc niz chudnac. ALatwiej jest miec celluit niz z nim walczyc... takze ja od dzisiaj jestem fanka moich rozstepow
[wiesz, ze bredze nie? ]
wiem wiem ale zwalmy to na ostatnie tygodnie ciąży

Cytat:
D
Nie mówi już o tym, że ciągle próbuje mnie za coś krytykować - najlepszy tekst : "Boze! Jakie ty masz witaminy! Takie są złe w trzeciem trymestrze.. Moja przyjaciółka takich nie zażywała.. i ty masz na pewno złe"

Taa... jak to mój mąz by powiedział - "zal pl"
o rany następna mondra siostrzyczka Zawsze miałyście tak kiepskie stosunki?

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
aa jeszcze coś powiedział " czemu my nie robimy sesji Twojego brzuszka"
Mówię Wam ewidentnie coś się kroi Kurcze a może to przez te moje lateksowe legginsy ...
i Ty się jeszcze zastanawiasz przez co on tak mówi

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
bez zzo to bym chyba nie wytrzymała, zanim by mi się rozwarcie zrobiło, bo miałam poród wywoływany, trwał prawie 12 godzin, rozwarcie szlo bardzo wolno, a kurcze po oksy są straszliwe, przynajmniej ja się darłam i trzęsłam łóżkiem.
Gdybym rodziła drugi raz, to bym wolała zapłacić za cesarkę, bo ten poród "silami natury" to żadnymi silami natury i tak się nie odbył- przebijanie pęcherza, oksytocyna, zzo, vacuum i duże nacięcie, a moja córcia po tym wszystkim na start miała tylko 6 apgar Najważniejsze, ze teraz jest zdrowa i jest już ze mną
ojej to przeżyłaś gratuluję córeczki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:24   #4383
matallewar
Zakorzenienie

Lolka No, przecież Baśka tak powiedziała
Ty nieodpowiedzialna... majtki kupować... WSTYDZIŁABYŚ SIĘ
Rany, co Ty masz z tą siostrą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:39   #4384
Camomile
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wpadam doslownie na sekundke, zameldowac sie tylko, ze zyje, jeszcze nie rodze i generalnie wszystko ok...
Przez to rozejscie spojenia lonowego wyladowalam na kulach, ale paradoksalnie chodzi mi sie teraz o wiele lepiej (chociaz woooolniej... ale mniej boli!).

Trzymam kciuki za Kwiatecka , postaram sie was pozniej doczytac...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:43   #4385
Klaterina
Zadomowienie

mimbi trafiłam na wątek o pieluchach wielorazowych i doczytuję o tych wszystkich nietetrowcach (już tam byłaś )
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 18:43   #4386
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Grazin chrzanic siostre. Obca baba dla Ciebie ja
KILIM ją!!! mam ją głeboko w powazaniu. jeszcze sie podobno małpa spytała dlaczego nie przyjechałam.... napisałam tż że dobrze wie dlaczego nie pojechałam (po 1 mam skurcze w autobusie, po 2. nie chciał omi sie jej przytyków słuchac po 3 on mnei olał i nie chciał zebymn jechała - choc twierdzi ze to z troski) to jej nie przekazał info o tym że mi dogaduje i mi sie nie chce na nią pagtrzec
Cytat:
bez zzo to bym chyba nie wytrzymała, zanim by mi się rozwarcie zrobiło, bo miałam poród wywoływany, trwał prawie 12 godzin, rozwarcie szlo bardzo wolno, a kurcze po oksy są straszliwe, przynajmniej ja się darłam i trzęsłam łóżkiem.
Gdybym rodziła drugi raz, to bym wolała zapłacić za cesarkę, bo ten poród "silami natury" to żadnymi silami natury i tak się nie odbył- przebijanie pęcherza, oksytocyna, zzo, vacuum i duże nacięcie, a moja córcia po tym wszystkim na start miała tylko 6 apgar Najważniejsze, ze teraz jest zdrowa i jest już ze mną
no to faktycznie siły natury.... masakra. pozostajd wyprzec ze świadoimosci to przykre doświadczenie i cieszyc sie skarbem gratuluję.
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
grazin popieram twojego focha w stu procentach! co za malpiszon z tej siostry zeby tak mowic, a TZ to chyba moglby po twej stronie stanac, ojjj tez bym zrobila niezla awanture
a co do lodow, to ja zjadlam uwaga! 3 lody wodne pomaranczowe!!! i zgaga mnie pali!! ale chce jeszcze wiecej!

musi byc anestezjolog w szpitalu zawsze! przeciez sa inne tez nie cierpiace zwloki operacje nagle! gdzie potrzeba, dla mnie to zwykla sciema jak mowia ze nei ma anestezjologa na sali, nie przejmuj sie blagam na zapas takimi rzeczami

nie bede miala na pewno zzo bo w tym szpitalu nie daja, juz sie ztym pogodziłam lodyu zjadłam dwa.
Cytat:
Kochane Dziewczynki

Fajnie, że mogę się wam wyżalić i jeszcze usłyszeć słowa, które zawsze na duchu podnoszą i moje nerwy koją

Jeszcze jedno muszę wam opowiedzieć.

Siostra do mnie: Kupujesz majtki poporodowe?
Ja: No jasne, już mam kupione..
Siostra: Co? One są beznadziejne!!
Ja: ??
Siostra: Będziesz je używać? Takie majtki są głupie!
Ja: Głupie? Co to znaczy, że głupie?
Siostra: Baśka mówiła, że są głupie i żeby je nie kupować.
Ja: To sobie nie kupuj.. ja mam!
Siostra: Widać, że jesteś zupełnie nie przygotowana i nieodpowiedzialna (!)...

No to się dowiedziałyśmy dziewczynki..

Macie majtki poporodowe, macie zamiar je używać - jesteście nieodpowiedzialne i nie przygotowane na to, żeby mieć dziecko!!

Lolcia podziękuje serdecznie siostrze. bo myslalam ze jestem przygotowana na przyjscie sebusia ale jak widac kupiałm o ja głupia majty poporodowe !!! musze je wyrzucic i bede moze przez to bardziej odpowiedzialna
jakby Twoja siostra miala jeszcze jakies cenne rady to przekaz nam bo jak widac nic na temat ciazy nie wiemy

bidulka ze musisz to znosic
Stary 2011-04-17, 18:54   #4387
agus87
Zakorzenienie

kochane
przeczytalam mężowi na głos,

"kochanie, taka ania z wizażu robi grilla na tarasie"
a tż
kurde, dzwon do mamy, kiedy będą (pojechali do lichenia)

i tym sposobem pojechalismy do tesco, kupilismy brykiet, kielbase, skrzydelka, karmi i inne pierdy

i teraz mąż rozpala grillaaaaaaaaaa

ale bede się zażerać kiełbaską z chlebkiem "grzanki złociste" ketchupem i musztardą

aha i dzisiaj pelnia
moze ktorys z dzieciaczkow sie zdecyduje wyjsc, co ????

ja dalej mam duuuzo sluzu, brzuch boli jak na @
skurcze mam, pleeecy bolą

ide do tz z karmi bede mu towarzyszyc

biedny kwiatecek, ale dlugo sie meczy
Stary 2011-04-17, 18:55   #4388
MoniaK
Zakorzenienie

Lolka, no właśnie jakby siostra miała jeszcze jakieś złote rady to przekaż nam koniecznie

Grazin, wrrr olej ją dobrze że na co dzień nie masz z nią kontaktu.

Wiecie co, oglądałam dzisiaj Niggelę i robiła coś pysznego. Mianowice truskawki pod kruszonką z migdałami Tak się na to napaliłam, że muszę zrobić w przyszłym tygodniu.
Stary 2011-04-17, 18:58   #4389
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Przez to rozejscie spojenia lonowego wyladowalam na kulach, ale paradoksalnie chodzi mi sie teraz o wiele lepiej (chociaz woooolniej... ale mniej boli!).
Rumianku a to lekarz zdiagnozował rozejście i zalecił kule?

Lolka - marudna ta Twoja siostra, ja bym jej tam powiedziała, że o sprawach ciążowych nie chcę z nią rozmawiać i już. Może w rozmowie na inny temat będzie przyjemniejsza

anula - no i jak, już po grillu? Ja też miałam dziś ochotę ale taras mamy wymalowany i śmierdzi ciągle.
Teraz dodatkowo śmierdzi w całym mieszkaniu od malowania przedpokoju więc siedzę zamknięta w sypialni

Klaterina, mimbi no to napiszcie coś o tych wielorazówkach bo ja próbowałam się do niech przekonać ale wyszło mi na to, że wcale nie są lepsze czy też tańsze od pampersów no i na pewno nie są bardziej ekologiczne więc odpuściłam temat ale może coś fajnego wyczytałyście i macie jakiś zgrabny plan na ich używanie?

moniqac no właśnie ja się chciałam pod wypowiedź Siaśka podczepić, mimo że nastawiałaś się na CC to może się okazać, że przy sn pójdzie Ci łatwo, miło i przyjemnie No i wiesz, zazwyczaj człowiek chce tego czego nie ma, najpierw martwiłaś się cesarką, teraz porodem naturalnym Ja też się często, gęsto zastanawiałam czy nie ryzykować i nie spróbować sn i trochę mi szkoda, że to będzie w sumie bardziej operacja niż poród.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:01   #4390
matallewar
Zakorzenienie

agus87 No Kwiatecek
A nie jutro ta pełnia? Bo chyba 18 kwietnia miała być To znaczy, że w nocy z 17 na 18 czy z 18 na 19?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-17, 19:03   #4391
Klaterina
Zadomowienie

agus87 i MoniaK ale smaka robicie, a ja o lodach zapomniałam - już lecę do lodówki

moria44 dla mnie za dużo informacji jest naraz, muszę to przełknąć na spokojnie, chętnie pomacałabym taką pieluchę ale póki co nadal obstawiam tetrowe, jakoś nie potrafię skumać tych wszystkich wkładów, typów pieluszek, co to jest w ogóle PUL i one na dupci dziecka takie wieeeelkie mi się wydają
Stary 2011-04-17, 19:03   #4392
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
agus87 No Kwiatecek
A nie jutro ta pełnia? Bo chyba 18 kwietnia miała być To znaczy, że w nocy z 17 na 18 czy z 18 na 19?
"Tymczasem 18 kwietnia o godzinie 4:44 nastąpi Pełnia Różowego Księżyca."
Czyli wychodzi na to, że tej nocy z niedzieli na poniedziałek o 4:44

Stary 2011-04-17, 19:07   #4393
mamaoptymistka
Zadomowienie

A ja to się cieszę że synuś już główkę ma na dole bo boję się CC jak diabli
Stary 2011-04-17, 19:09   #4394
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
moria44 dla mnie za dużo informacji jest naraz, muszę to przełknąć na spokojnie, chętnie pomacałabym taką pieluchę ale póki co nadal obstawiam tetrowe, jakoś nie potrafię skumać tych wszystkich wkładów, typów pieluszek, co to jest w ogóle PUL i one na dupci dziecka takie wieeeelkie mi się wydają
O kurka, to nawet nie wiedziałam że tyle tego jest
Ja oglądałam chyba te PUL i wkłady do nich.

Tu jest blog o pieluchach wielorazowych ale też ilość informacji mnie przytłacza, na wyjście takie pieluchy, po domu takie a do tego jeszcze spodenki takie i takie...
http://wielorazowe.blogspot.com/

No i kurcze wiele argumentów mnie absolutnie nie przekonuje :/

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:12
Stary 2011-04-17, 19:12   #4395
MoniaK
Zakorzenienie

Mnie jakoś nigdy nie ciągnęło do tematu pieluszek wielorazowych, mało ekologiczna jestem
Stary 2011-04-17, 19:15   #4396
Weredka
Zadomowienie

Uff, ale lecicie z postami... Ja dziś wybyłam na pół dnia. Poszliśmy z Tżem, córeczką, babcią i dziadkiem na spacerek. Wstąpiliśmy do kawiarni. Zeżarłam bitą śmietanę z owocami, dokończyłam lody po Ani i wypiłam mega słodką gorącą czekoladę. Myślałam, że się nie doturlam do domu i urodzę po drodze... Teraz marzę już tylko o łóżku, a moi robią jeszcze grilla...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:17   #4397
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Rumianku a to lekarz zdiagnozował rozejście i zalecił kule?
Zdiagnozowal lekarz, potem zaczelam chodzic na fizjo, i fizjoterapeutka stwierdzila, ze jak sie pogorszy to ona zaleca.
No i 2 dni pozniej sie pogorszylo , nie moglam zrobic kroku bez ostrego bolu.
Ale teraz dla odmiany sie polepsza, i jutro mysle bede chodzic juz bez kul (moze dlatego, ze odciazylam spojenie wczoraj i dzisiaj) . Zobaczymy...

Wyczytalam, ze pisalyscie o zzo wczesniej.
Od samego poczatku nastawialam sie na stuprocentowe tak.
Potem doczytalam na necie, ze to rzeczywiscie przedluza porod, no i zwieksza ryzyko interwencji kleszczami/ssakiem, zaczynam sie wahac...
Moze zrobie tak, ze jak bedzie dobrze szlo to sobie daruje. A jesli faza I porodu bedzie bardzo dluga/meczaca to wtedy poprosze.
Nasze Mamy nawet nie slyszaly o czyms takim jak znieczulenie i daly rade...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:25   #4398
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
"Tymczasem 18 kwietnia o godzinie 4:44 nastąpi Pełnia Różowego Księżyca."
Czyli wychodzi na to, że tej nocy z niedzieli na poniedziałek o 4:44
Aha

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-17, 19:27   #4399
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
mimbi trafiłam na wątek o pieluchach wielorazowych i doczytuję o tych wszystkich nietetrowcach (już tam byłaś )
Cytat:
Klaterina, mimbi no to napiszcie coś o tych wielorazówkach bo ja próbowałam się do niech przekonać ale wyszło mi na to, że wcale nie są lepsze czy też tańsze od pampersów no i na pewno nie są bardziej ekologiczne więc odpuściłam temat ale może coś fajnego wyczytałyście i macie jakiś zgrabny plan na ich używanie?
Cytat:
Cytat:
O kurka, to nawet nie wiedziałam że tyle tego jest
Ja oglądałam chyba te PUL i wkłady do nich.

Tu jest blog o pieluchach wielorazowych ale też ilość informacji mnie przytłacza, na wyjście takie pieluchy, po domu takie a do tego jeszcze spodenki takie i takie...
http://wielorazowe.blogspot.com/

No i kurcze wiele argumentów mnie absolutnie nie przekonuje :/
Ja nie mam kompletnie wkretki ekologiczno - oszczednosciowej. Nie wierze, ze pampersy sa nasaczone benzyna, czy ze niosa tylko samo zlo, jak to tam wypisuja ekomamuski. Tak samo nie wierze, ze uzywanie wielorazowek daje jakiekolwiek oszczednosci - przeciez je trzeba ciagle prac albo "hodowac" zeby uzbierac cale wiadro. Dodatkowo nie widze siebie w roli matki uzywajacej tylko wielorazowek np. podczas wyjazdu czy przewiniecia dziecka w parku - tak wyrzucasz pampersa do smieci, a z wielorazowka to co - wracasz z taka brudna do domu?
Do mnie przemawia zupelnie inny argument - mianowicie mysle sobie, ze nie chcialabym przez 2 lata lezec w czyms, co przypomina - nawet najlepsza - podpaske zapieta pod pepkiem. Po prostu sobie mysle, ze taka mloda skora potrzebuje czasami czegos, co naprawde oddycha i mysle, ze tak wlasnie dziala tetra. Dlatego ambitnie mam w planie chociaz raz w tygodniu robic dziecku dzien wielorazowki, jak juz bedzie troche wieksza i nie zgubie jej w tych pieluchach. Chce kupic kilka All in One, bo wydaja mi sie najlatwiejsze w stosowaniu, zakladasz na raz i brudna do prania. tym bardziej, ze te otulacze i wkladki tez do mnie nie przemawiaja - sama np. jak mialam okres i zmienialam tylko podpaske, mimo podmycia sie chusteczka, czulam sie jednak nie do konca swiezo, bo nadal mialam te same majtki, ktore byly czyste, ale ja juz mialam wizje, ze jednak nie sa swieze. A wiadomo, ze dziecko to sie potrafi konkretnie posikac i pokupkac i co - wyjmuje wkladeczke i zostawiam ten otulacz? Leeee, niehigieniczne to dla mnie.
Wiec kupie All in One i do tego ze 20 tetrowych i tak sobie bede pieluchowac jeden dzien w tygodniu, z nadzieja, ze nie zwariuje od tego prania. Bo tak - AIO w 40 stopniach w normalnym proszku + ten ekoproszek specjalny (tu mysle o kupnie orzechow plus olejek plus ekoproszek), a tetra w 90 stopniach. Jak mnie szlag nie trafi, to dziecko bedzie jeden dzien sobie chodzilo w miekkiej pielusi. A jak mnie trafi to zostaje przy pampersach i wcale nie uwazam, zeby to bylo lepsze/gorsze.

Moria czy te orzechy dzialaja rownie dobrze jak proszek? Tj czy warto w nie inwestowac? Bo moj TZ stwierdzil, ze jak ja zaczne prac w orzechach, to on sie bedzie myl piaskiem i chce sie upewnic, ze nie zrobie z siebie idiotki

Bylismy wlasnie u mojej przyjaciolki w ogrodzie (u tej jedynej, ktora mi zostala - tej, co sie bala mojego dziecka, a teraz bedzie super ciocia, to wlasnie ona mi dala namiary na Pana Brokula), posiedzialam sobie na sloneczku i nawdychalam sie swiezego powietrza, ze az spac mi sie chce. Stopy i dlonie mam meeeega spuchniete, mam nadzieje, ze dam rade zdjac skarpetki (a nie ze mi na stale przyrosna

Dziewczyny czy tylko moj szpital gwarantuje wszystko za darmo??? ZZO, porod rodzinny, porod w wannie, sale jednoosobowe po porodzie, pieluszki, ubranka dla dziecka, chusteczki, podklady dla mamy, lignine ??? Przyjezdzajcie rodzic do mnie!!!

Edytowane przez mimbi
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:32
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:36   #4400
Klaterina
Zadomowienie

mimbi bardzo dobry pomysł z różnorodnością raz takie raz takie i zobaczysz co Ci przypasuje
ja uciekam na TV, to do jutra
Stary 2011-04-17, 19:41   #4401
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

mimbi ja bym chciała do Twojego szpitala przyjechać rodzić ale obawiam się ze gdyby mi wyjechali z gwarą to bym nie wiedziałą o co chodzi hihi
Stary 2011-04-17, 19:41   #4402
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tylko moj szpital gwarantuje wszystko za darmo??? ZZO, porod rodzinny, porod w wannie, sale jednoosobowe po porodzie, pieluszki, ubranka dla dziecka, chusteczki, podklady dla mamy, lignine ??? Przyjezdzajcie rodzic do mnie!!!
Ja jadę
W Warszawie nie ma takich rarytasów
Jak są luksusy to za grubą kasę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-17, 19:44   #4403
mamaoptymistka
Zadomowienie

Mamy to szczęście że rodzimy na lato, poprzednio też tak u mnie było i mój synuś codziennie troszkę chociaż leżał sobie bez pieluszki i wywijał nóżkami przykryty pieluszką tetrową bo chociaż malutki ale jak siusiał to ciśnienie konkretne i konkretnie leciało.
Będę używać na początku pampersów a potem z Lidla pieluch.
Stary 2011-04-17, 19:49   #4404
amarcia
Wtajemniczenie

Po słusznej uwadze,że przecież nie wszystkie jesteśmy spakowane zmieniam propozycję tytułu:

Torby pakujemy,ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... -mamy V-VI 2011

Edytowane przez amarcia
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:52
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:51   #4405
agus87
Zakorzenienie

kwiatecek napisala

byl obchod, mam czekac do regularnych skurczy, mowia, ze coraz blizejj. moze w nocy moze jutro, ale przed swietami z pewnoscia urodze
Stary 2011-04-17, 19:52   #4406
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
ok... chyba musze to przezyc... to mialas naprawde ciezki porod i dobrze, ze Malutka sie zdrowo chowa

Cytat:
Siasiu słyszałam coś o tym żel, ale nie wiele wiem.. warto poczytać! Znasz kogoś kto stosował i chwali?

Spice siostra teraz przyjęła pozycję zgrywania się i cwaniakowania jaka to ona mądra i wszystkowiedząca (..bo w końcu ma koleżankę, która ma 7 miesięczne dziecko.. phi!).. i próbuje jakby mnie ośmieszyć, że ja młoda i głupia, która nic na temat ciąży i dziecka nie wie!
Szkoda gadać..
A siostra starsza ode mnie, ma 30 lat.

Ja już z nia przestałam gadać na temat ciąży, zgasiłam ją paroma pytaniami i stwierdzeniami, gdzie zupełnie nie umiała się wypowiedzieć i wykazała się totalną nieznajomością tematu, więc niech buja żagle!

Zreszta nawet o tych majtkach - co to znaczy, że majtki są głupie.. nie umiała wytłumaczyć dlaczego.. bo Baśka tak powiedziała?! W ogóle o co chodzi?!!! wrrr

No comments!
Tyle, że wkurza mnie jej obecność
O ja Ciee.... uwielbiam Twoja siostre!!!!
I sie nie denerwuj!!! Dzieki niej dowiedzialysmy sie bardzo ciekawej rzeczy... mianowicie MAJTKI MAJA MOZG co za tym idzie brak intelgencji dlatego sa GLUPIE... !!! Twoja siostra to geniusz!!!!
A tak powaznie to ona Cie prowokuje takimi pytaniami. Pewnie i tak mysli inaczej, ale specjalnie zdaje Ci jakies pytanie zeby wlasnie zagrac tak ''yntelygentnie'' i powiedziec, ze majtki sa glupie... bo Ty uwazasz inaczej. Stara zagrywka Tak kolezanke wkurzalam jak jej sie wydawalo, ze jest super madra i w ogole... zadawalam jej pytanie po to by jej powiedziec, ze nie ma racji. Nawet jelsi ja racji nie mialam ale jaka radosc mialam, ze sie wkurza, ale ogolnie to jest spoko i wcale jej to nie rusza Sproboj z nia zagrac w ta gre!!! Ci mowie bedziesz miala zabawe

Grazin oh niech se w wsadzi swa ''troskliwosc''

Ja pieluch wielorazowych uzywac nie bede

Co do ZZO to zobaczymy... zrobie sobie czelendz jak dlugo wytrzymam bez znieczulenia az bedzie za pozno na jakikolwiek zastrzyk

za 8 minutek mezul wraca obiadu dla niego ni mam, bo chce go do kfc wyciagnac ot co!
Stary 2011-04-17, 20:05   #4407
the_sania
Wtajemniczenie

jejku jak powoli akcja się rozkręca u Kwiatecka

spadam na X-Factor, miłego wieczorku

ps. Lolka sory, ale ta Twoja siostra stara, a głupia

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:10   #4408
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jejku jak powoli akcja się rozkręca u Kwiatecka

spadam na X-Factor, miłego wieczorku

ps. Lolka sory, ale ta Twoja siostra stara, a głupia
powoli to się u agusi rozkręca
też ide na x factor.
siedze i rycze... co za nastrój mam WSZYSTKIEGO dosc
Stary 2011-04-17, 20:11   #4409
matallewar
Zakorzenienie

Lepiej niech się Kwiatecek pośpieszy, żeby tytuł tej części wątku się zgadzał

A ja cały dzień prawie mam skurcze, ale nadal nieregularne...
Mam nadzieję, że pełnia Edzika nie ruszy

Tż żartował, że jak zacznę rodzić, to mam dać znać, to weźmie stojak z kroplówką pod pachę i jedzie do szpitala, gdzie mam rodzić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-17, 20:13   #4410
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Eve - a pamiętasz jak mnie okrzyczałaś że tak bardzo boję się cc? tłukłaś mi do głowy, że kobiety dobrze przechodza cc itp.... a tu nagle sn . nie mam pojęcia jak to się skończy. powaga.
narazie 37tc i 3400 - mam jeszcze max 2 tyg.

tp z usg pokazało 26.04 - bo mały ma wymiary na 39tc.

.
he he, nie pamietalam, ale juz sobie przypomnialam Jakby nie bylo, to bedzie dobrze Szkoda mi tylko Ciebie bo domyslam sie jak sie czujesz - ja na poczatku ciazy bylam pewna, ze skoro pierwsze mialam cc, to drugie tez i jak mi w szpitalu powiedzieli, ze nie, to mialam ochote cofnac ciaze Na szczescie w koncu okazalo sie, ze moge sama zadecydowac - no, ale wowczas bylam juz tak skolowana, ze sama nie wiedzialam co zrobic

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Stuka mi dziś 37 tc i 0 dc, czyli zaczynam 38 .
Brawo

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Witajcie, czy ktoś nas jeszcze pamięta?
Pamietamy i witamy

A ja gofry zrobilam z truskawkami i drzemnelam sie troszeczke i czuje sie bosko. A wczesniej bylismy z Olkiem na pet farm a tam bylo sporo malutkich swinek, pieskow, kroliczkow Fajnie bylo

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości