|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
u każdej poród wygląda inaczej. Ale skoro jest możliwość? Ja chciałabym wypróbować
|
|
#4382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
ale zwalmy to na ostatnie tygodnie ciąży ![]() Cytat:
następna mondra siostrzyczka Zawsze miałyście tak kiepskie stosunki?Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka No, przecież Baśka tak powiedziała
Ty nieodpowiedzialna... majtki kupować... WSTYDZIŁABYŚ SIĘ Rany, co Ty masz z tą siostrą
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Przez to rozejscie spojenia lonowego wyladowalam na kulach, ale paradoksalnie chodzi mi sie teraz o wiele lepiej (chociaz woooolniej... ale mniej boli!). Trzymam kciuki za Kwiatecka , postaram sie was pozniej doczytac...
|
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
mimbi trafiłam na wątek o pieluchach wielorazowych i doczytuję o tych wszystkich nietetrowcach (już tam byłaś
)
|
|
|
|
#4386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ją głeboko w powazaniu. jeszcze sie podobno małpa spytała dlaczego nie przyjechałam.... napisałam tż że dobrze wie dlaczego nie pojechałam (po 1 mam skurcze w autobusie, po 2. nie chciał omi sie jej przytyków słuchac po 3 on mnei olał i nie chciał zebymn jechała - choc twierdzi ze to z troski) to jej nie przekazał info o tym że mi dogaduje i mi sie nie chce na nią pagtrzec![]() Cytat:
gratuluję.Cytat:
lodyu zjadłam dwa.![]() Cytat:
![]() jakby Twoja siostra miala jeszcze jakies cenne rady to przekaz nam bo jak widac nic na temat ciazy nie wiemy ![]() bidulka ze musisz to znosic
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
kochane
przeczytalam mężowi na głos, "kochanie, taka ania z wizażu robi grilla na tarasie" a tż kurde, dzwon do mamy, kiedy będą (pojechali do lichenia) i tym sposobem pojechalismy do tesco, kupilismy brykiet, kielbase, skrzydelka, karmi i inne pierdy i teraz mąż rozpala grillaaaaaaaaaa ![]() ale bede się zażerać kiełbaską z chlebkiem "grzanki złociste" ketchupem i musztardą ![]() aha i dzisiaj pelnia moze ktorys z dzieciaczkow sie zdecyduje wyjsc, co ???? ja dalej mam duuuzo sluzu, brzuch boli jak na @ skurcze mam, pleeecy bolą ide do tz z karmi bede mu towarzyszyc ![]() biedny kwiatecek, ale dlugo sie meczy
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, no właśnie jakby siostra miała jeszcze jakieś złote rady to przekaż nam koniecznie
![]() Grazin, wrrr olej ją dobrze że na co dzień nie masz z nią kontaktu.Wiecie co, oglądałam dzisiaj Niggelę i robiła coś pysznego. Mianowice truskawki pod kruszonką z migdałami Tak się na to napaliłam, że muszę zrobić w przyszłym tygodniu.
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lolka - marudna ta Twoja siostra, ja bym jej tam powiedziała, że o sprawach ciążowych nie chcę z nią rozmawiać i już. Może w rozmowie na inny temat będzie przyjemniejsza ![]() anula - no i jak, już po grillu? Ja też miałam dziś ochotę ale taras mamy wymalowany i śmierdzi ciągle.Teraz dodatkowo śmierdzi w całym mieszkaniu od malowania przedpokoju więc siedzę zamknięta w sypialni ![]() Klaterina, mimbi no to napiszcie coś o tych wielorazówkach bo ja próbowałam się do niech przekonać ale wyszło mi na to, że wcale nie są lepsze czy też tańsze od pampersów no i na pewno nie są bardziej ekologiczne więc odpuściłam temat ale może coś fajnego wyczytałyście i macie jakiś zgrabny plan na ich używanie? ![]() moniqac no właśnie ja się chciałam pod wypowiedź Siaśka podczepić, mimo że nastawiałaś się na CC to może się okazać, że przy sn pójdzie Ci łatwo, miło i przyjemnie Ja też się często, gęsto zastanawiałam czy nie ryzykować i nie spróbować sn i trochę mi szkoda, że to będzie w sumie bardziej operacja niż poród.
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 No Kwiatecek
A nie jutro ta pełnia? Bo chyba 18 kwietnia miała być To znaczy, że w nocy z 17 na 18 czy z 18 na 19?
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
agus87 i MoniaK ale smaka robicie, a ja o lodach zapomniałam - już lecę do lodówki
moria44 dla mnie za dużo informacji jest naraz, muszę to przełknąć na spokojnie, chętnie pomacałabym taką pieluchę ale póki co nadal obstawiam tetrowe, jakoś nie potrafię skumać tych wszystkich wkładów, typów pieluszek, co to jest w ogóle PUL i one na dupci dziecka takie wieeeelkie mi się wydają
|
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że tej nocy z niedzieli na poniedziałek o 4:44
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
A ja to się cieszę że synuś już główkę ma na dole bo boję się CC jak diabli
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja oglądałam chyba te PUL i wkłady do nich. Tu jest blog o pieluchach wielorazowych ale też ilość informacji mnie przytłacza, na wyjście takie pieluchy, po domu takie a do tego jeszcze spodenki takie i takie... http://wielorazowe.blogspot.com/ No i kurcze wiele argumentów mnie absolutnie nie przekonuje :/
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-17 o 19:12 |
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś nigdy nie ciągnęło do tematu pieluszek wielorazowych, mało ekologiczna jestem
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
Uff, ale lecicie z postami... Ja dziś wybyłam na pół dnia. Poszliśmy z Tżem, córeczką, babcią i dziadkiem na spacerek. Wstąpiliśmy do kawiarni. Zeżarłam bitą śmietanę z owocami, dokończyłam lody po Ani i wypiłam mega słodką gorącą czekoladę. Myślałam, że się nie doturlam do domu i urodzę po drodze... Teraz marzę już tylko o łóżku, a moi robią jeszcze grilla...
|
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Zdiagnozowal lekarz, potem zaczelam chodzic na fizjo, i fizjoterapeutka stwierdzila, ze jak sie pogorszy to ona zaleca.
No i 2 dni pozniej sie pogorszylo , nie moglam zrobic kroku bez ostrego bolu.Ale teraz dla odmiany sie polepsza, i jutro mysle bede chodzic juz bez kul (moze dlatego, ze odciazylam spojenie wczoraj i dzisiaj) . Zobaczymy...Wyczytalam, ze pisalyscie o zzo wczesniej. Od samego poczatku nastawialam sie na stuprocentowe tak. Potem doczytalam na necie, ze to rzeczywiscie przedluza porod, no i zwieksza ryzyko interwencji kleszczami/ssakiem, zaczynam sie wahac... Moze zrobie tak, ze jak bedzie dobrze szlo to sobie daruje. A jesli faza I porodu bedzie bardzo dluga/meczaca to wtedy poprosze. Nasze Mamy nawet nie slyszaly o czyms takim jak znieczulenie i daly rade ...
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do mnie przemawia zupelnie inny argument - mianowicie mysle sobie, ze nie chcialabym przez 2 lata lezec w czyms, co przypomina - nawet najlepsza - podpaske zapieta pod pepkiem. Po prostu sobie mysle, ze taka mloda skora potrzebuje czasami czegos, co naprawde oddycha i mysle, ze tak wlasnie dziala tetra. Dlatego ambitnie mam w planie chociaz raz w tygodniu robic dziecku dzien wielorazowki, jak juz bedzie troche wieksza i nie zgubie jej w tych pieluchach. Chce kupic kilka All in One, bo wydaja mi sie najlatwiejsze w stosowaniu, zakladasz na raz i brudna do prania. tym bardziej, ze te otulacze i wkladki tez do mnie nie przemawiaja - sama np. jak mialam okres i zmienialam tylko podpaske, mimo podmycia sie chusteczka, czulam sie jednak nie do konca swiezo, bo nadal mialam te same majtki, ktore byly czyste, ale ja juz mialam wizje, ze jednak nie sa swieze. A wiadomo, ze dziecko to sie potrafi konkretnie posikac i pokupkac i co - wyjmuje wkladeczke i zostawiam ten otulacz? Leeee, niehigieniczne to dla mnie. Wiec kupie All in One i do tego ze 20 tetrowych i tak sobie bede pieluchowac jeden dzien w tygodniu, z nadzieja, ze nie zwariuje od tego prania. Bo tak - AIO w 40 stopniach w normalnym proszku + ten ekoproszek specjalny (tu mysle o kupnie orzechow plus olejek plus ekoproszek), a tetra w 90 stopniach. Jak mnie szlag nie trafi, to dziecko bedzie jeden dzien sobie chodzilo w miekkiej pielusi. A jak mnie trafi to zostaje przy pampersach i wcale nie uwazam, zeby to bylo lepsze/gorsze. Moria czy te orzechy dzialaja rownie dobrze jak proszek? Tj czy warto w nie inwestowac? Bo moj TZ stwierdzil, ze jak ja zaczne prac w orzechach, to on sie bedzie myl piaskiem i chce sie upewnic, ze nie zrobie z siebie idiotki ![]() Bylismy wlasnie u mojej przyjaciolki w ogrodzie (u tej jedynej, ktora mi zostala - tej, co sie bala mojego dziecka, a teraz bedzie super ciocia, to wlasnie ona mi dala namiary na Pana Brokula), posiedzialam sobie na sloneczku i nawdychalam sie swiezego powietrza, ze az spac mi sie chce. Stopy i dlonie mam meeeega spuchniete, mam nadzieje, ze dam rade zdjac skarpetki (a nie ze mi na stale przyrosna ![]() Dziewczyny czy tylko moj szpital gwarantuje wszystko za darmo??? ZZO, porod rodzinny, porod w wannie, sale jednoosobowe po porodzie, pieluszki, ubranka dla dziecka, chusteczki, podklady dla mamy, lignine ??? Przyjezdzajcie rodzic do mnie!!! Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-04-17 o 19:32 |
||||
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
mimbi bardzo dobry pomysł z różnorodnością raz takie raz takie i zobaczysz co Ci przypasuje
ja uciekam na TV, to do jutra
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi ja bym chciała do Twojego szpitala przyjechać rodzić ale obawiam się ze gdyby mi wyjechali z gwarą to bym nie wiedziałą o co chodzi
hihi
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Warszawie nie ma takich rarytasów ![]() Jak są luksusy to za grubą kasę
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Mamy to szczęście że rodzimy na lato, poprzednio też tak u mnie było i mój synuś codziennie troszkę chociaż leżał sobie bez pieluszki i wywijał nóżkami przykryty pieluszką tetrową bo chociaż malutki ale jak siusiał to ciśnienie konkretne i konkretnie leciało.
Będę używać na początku pampersów a potem z Lidla pieluch.
|
#4404 |
|
Wtajemniczenie
|
Po słusznej uwadze,że przecież nie wszystkie jesteśmy spakowane zmieniam propozycję tytułu:
Torby pakujemy,ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... -mamy V-VI 2011
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-04-17 o 19:52 |
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatecek napisala
byl obchod, mam czekac do regularnych skurczy, mowia, ze coraz blizejj. moze w nocy moze jutro, ale przed swietami z pewnoscia urodze |
|
|
|
#4406 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok... chyba musze to przezyc... to mialas naprawde ciezki porod ![]() Cytat:
I sie nie denerwuj!!! Dzieki niej dowiedzialysmy sie bardzo ciekawej rzeczy... mianowicie MAJTKI MAJA MOZG co za tym idzie brak intelgencji dlatego sa GLUPIE... !!! Twoja siostra to geniusz!!!! A tak powaznie to ona Cie prowokuje takimi pytaniami. Pewnie i tak mysli inaczej, ale specjalnie zdaje Ci jakies pytanie zeby wlasnie zagrac tak ''yntelygentnie'' i powiedziec, ze majtki sa glupie... bo Ty uwazasz inaczej. Stara zagrywka Sproboj z nia zagrac w ta gre!!! Ci mowie bedziesz miala zabawe ![]() Grazin oh niech se w ![]() Ja pieluch wielorazowych uzywac nie bede ![]() Co do ZZO to zobaczymy... zrobie sobie czelendz jak dlugo wytrzymam bez znieczulenia az bedzie za pozno na jakikolwiek zastrzyk ![]() za 8 minutek mezul wraca obiadu dla niego ni mam, bo chce go do kfc wyciagnac ot co!
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku jak powoli akcja się rozkręca u Kwiatecka
![]() spadam na X-Factor, miłego wieczorku ps. Lolka sory, ale ta Twoja siostra stara, a głupia
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też ide na x factor. siedze i rycze... co za nastrój mam WSZYSTKIEGO dosc
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej niech się Kwiatecek pośpieszy, żeby tytuł tej części wątku się zgadzał
A ja cały dzień prawie mam skurcze, ale nadal nieregularne... Mam nadzieję, że pełnia Edzika nie ruszy ![]() Tż żartował, że jak zacznę rodzić, to mam dać znać, to weźmie stojak z kroplówką pod pachę i jedzie do szpitala, gdzie mam rodzić
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby nie bylo, to bedzie dobrze Na szczescie w koncu okazalo sie, ze moge sama zadecydowac - no, ale wowczas bylam juz tak skolowana, ze sama nie wiedzialam co zrobic ![]() Brawo ![]() Pamietamy ![]() A ja gofry zrobilam z truskawkami i drzemnelam sie troszeczke i czuje sie bosko. A wczesniej bylismy z Olkiem na pet farm a tam bylo sporo malutkich swinek, pieskow, kroliczkow ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

]
następna mondra siostrzyczka
Zawsze miałyście tak kiepskie stosunki?
, postaram sie was pozniej doczytac...

dobrze że na co dzień nie masz z nią kontaktu.
Bo chyba 18 kwietnia miała być
i one na dupci dziecka takie wieeeelkie mi się wydają