|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
no właśnie nie podoba mi się to jak się odznacza to koło, z halkami jest to samo, zresztą sukienka spodobała mi się bez koła i bez halki i chyba na taką się zdecyduje, zresztą wygodniej mi bez halki:P strasznie mnie ona wkurza
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- a biżuteria to przypadkowa, pani w salonie mi dała do spróbowania, jeszcze nic nie wybrałam... nie mogę się zdecydować :P musi być bardzo delikatna, bo chciałam piękną srebrną kolię mojej babci, ale niestety zbyt ciężko przy sukience wyglądała
|
|
|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma co kombinować, skoro lepiej się czujesz bez halki.
Pytam o tą biżuterię, bo moim zdaniem do takiej nie pasuje fryzura na bok. Natomiast jeżeli będziesz mieć delikatny łańcuszek i zawieszkę, to jak najbardziej. Z wrzuconych przez Ciebie podoba mi się najbardziej przedostatnia. Ale ja w ogóle mam taki pomysł, żeby zakręcić włosy i delikatnie podpiąć do tyłu, żeby mi twarzy nie zasłaniały, a czy to wyjdzie to się okaże na próbnej. |
|
|
|
#4233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja od początku marzyłam o koku i tak się będę czesać . Włosy u góry chyba powinny być bardziej gładkie, a spięte włosy niezbyt wysoko. Ale wpięcie toczka nie będzie tak łatwe jak welonu, bo toczek jest przypinany troszkę z boku głowy i boję się, żeby mi się nie zsunął. Więc wolę go wziąć do fryzjerki na próbną- przynajmniej będę wiedziała jak go później mam wpiąć.
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
może któaś z was wie jak tam jest?? mam się bać???
|
|
|
|
#4235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, ja też mam z falbankami I dziś byłam ją sobie przymierzyć, przy okazji wybierania biustonosza. Ale biustonosza i tak nie wybrałam, bo kobiety w ogóle nie umiały doradzić i nie miały rozmiarów w ogóle. Muszę iść do specjalistki.Ślubujemy nie w Krakowie, ale niedaleko, w naszej rodzinnej miejscowości Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z ta sukienka to tak za bardzo nie wiem, bo mi sie moja sukienka juz nie podoba no ale jest w zalaczniku. Tylko prosze szczerze!Jeszcze nie mam bizuteri no i bielizny tez. Fryzure chce miec delikatnego koka i moze kwiata jak sie da. Welony bede miala dwa, dlugi do Kosciola i krotki na wesele. Chcialam piwonie miec w bukiecie ale niestety nie da sie, wiec szukam teraz. Chcialam sie jeszcze dopytac o te 3 m-ce. Czy akt urodzenia do slubu jest wazny 3 m-ce czy moge to wyciagnac wczesniej a nie wczesniej niz 3 m-ce przed udac sie do USC i spisac protokol? Bo juz sie pogubilam
|
|
|
|
|
#4237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Michalina81 Czas edycji: 2011-04-15 o 17:44 |
||
|
|
|
#4238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolutnie BEZ halki i koła z tym kołem traci wiele na uroku ![]() Cytat:
Ja wolę bez falban Z racji mojej figury każda falbanka dodaje mi z pół kilo :PJeżeli chodzi o te 3 miesiące, to z tego, co się orientuję, to akt urodzenia też jest ważny 3 miesiące, bo przy składaniu wniosku o wydanie odpisu aktu urodzenia podaje się, że celem zawarcia związku małżeńskiego i oni muszą w nim umieścić wzmiankę, że nie jesteś zamężna... i u siebie w kompie też odklepują, że Ci coś takiego wydali i w ciągu 3 miesięcy musi do nich wpłynąć informacja z USC z miasta, w którym bierzesz ślub, że jesteś już zamężna i Ci to wpisują do akt, żebyś więcej odpisów w celu zawarcia małżeństwa nie dostała... A jeżeli w ciągu 3 miesięcy nie wpłynie im taka informacja, to zakładają, że nie wyszłaś za mąż i odklepują w kompie, że jesteś nadal wolna Więc akt urodzenia też nie wcześniej niż 3 miesiące... Nie ma tak łatwo :P Nawet jeżeli bierzesz ślub w mieście, w którym się urodziłaś, to i tak wszystkie papierki w USC możesz zacząć załatwiać nie wcześniej niż 3 miesiące...Z resztą w Kościele też te wszystkie zaświadczenia o chrzcie, bierzmowaniu itd. też nie wcześniej niż 3 miesiące... I też musi być notka, że nie masz w papierach odnotowanego, że jesteś zamężna :P Ale jak Ksiądz fajny, to akurat wyda zaświadczenie wcześniej (ale z datą późniejszą). Np. jak byliśmy z TŻ u jego rodziny na Dolnym Śląsku (tam, gdzie się urodził), to w USC nie chcieli wydać zaświadczenia, ale Proboszcz z parafii, gdzie TŻ był chrzczony wydał nam zaświadczenie o chrzcie z datą 25 maja 2011, zaznaczył sobie w księdze parafialnej, że wydaje zaświadczenie w celu zawarcia sakramentu małżeństwa, a na zaświadczeniu jak byk napisał "adnotacji o małżeństwie nie ma". Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-04-15 o 19:42 |
||
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do piosenki na pierwszy taniec to my na 80% będziemy mieli "I don't wonna miss a thing". Mój TŻ woli ostrzejszą muzykę i jak zaczęłam mu puszczać kawałki, które najczęściej ludzie wybierają, to myślałam, że mnie udusi A na tą się zgodził bez wahania Zresztą mnie też się ona bardzo podoba, a że oboje lubimy takie rockowe granie to już chyba przy tej zostaniemy ![]() Jusztyska, mnie się bez koła też bardziej podoba, bo z kołem tak dziwnie się układa |
|
|
|
|
#4240 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro to jest przemyślana i przedyskutowana decyzja, to gratuluję i witam z powrotem ![]() Cytat:
Co do śluzowców - zaczynam się zastanawiać, czy na dobre kursy poszliśmy , bo nigdy nikt mi nie kazał temperatury mierzyć, a cały kurs odbyliśmy ładnie i bez żadnego wymigiwania się...Cytat:
![]() Co do zajęć - też tak mam. To jest jakaś masakra. A najgorsze, że mimo, iż mam akademik tuż koło jednego z wydziałów większość zajęć mam akurat na innych - jak na złość najbardziej oddalonych częściach uczelni. Niektóre nawet na jakichś zadupiach, gdzie autobus jeździ raz na godzinę. Ehh... ale i tak mi będzie szkoda te studia kończyć ![]() Cytat:
Co do piosenki - jeszcze nie wybraliśmy. Na razie mamy kilka typów: Dżem - Tylko ja i ty, Goo Goo Dolls - Iris, a także Aerosmith jak koleżanka powyżej. Myślimy jeszcze nad czymś całkiem szybkim, ale muszę najpierw porządnie sprawdzić mobilność i zwrotność mojej sukni zanim się zdecyduję na jakieś mambo albo cza czę ![]() Bukiet chcę w kształcie kuli, z frezjami i storczykami (być może storczyk wanda - jeśli będzie mnie stać na niego )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o "3 miesiące" to chodzi o to, że od daty wydania wszystkich zaświadczeń z USC i parafii do czasu ślubu może minąć max 3 miesiące. Ale trzeba wziąć też pod uwagę to, że po ślubie ksiądz musi zdążyć odesłać zaświadczenie do USC (czyli jakiś tydzień mu trzeba dać). Nam proboszcz poradził, żeby zacząć zbierać papiery około 2,5 miesiąca wcześniej, a koło 2 miesięcy przed ślubem się u niego pokazać. |
|||||||
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo chcieliśmy "Nothing else matters", ale doszliśmy do wniosku, że chcemy coś z polskim tekstem i coś, co nasz zespół jest w stanie wykonać . Ale kumple z kapeli TŻ obiecali, że "Nothing..." nam na pewno na weselu zagrają, jak się dorwą do instrumentów. ![]() Michalina81, sukienka ładna. też chcę mieć koczka, z kwiatkiem I welon mgiełkę.
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2011-04-15 o 23:29 |
|
|
|
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() jusztyska tez na twiom miejscu wolalaabym bez kola, moja przyjaciolka miala podobna sukienke i przykazdym obrocie w tancu, szybszym ruchu kolo strasznie sie odznaczalo i nie fajnie to wygladalo:/ Michalina81 sukienka bardzo orginalan i ja tez zaczynam miec wachania co do mojej chyba wiekszosc z nas w pewnym momecia zastanawia sie czy dokonalo dobrego wyboru
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszymy sie razem z Toba
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Ninitoja!!! mogłabyś podesłać mi na maila kilka zdjęć tych butków?? sa piękne!!!!!!
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
Wpadłam się pochwalić, u nas kolejna sprawa załatwiona, TŻ zakupił garnitur
A ja stoje w miejscu, jest sukienka i nic poza tym |
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za rady
dobrze, że zgadzają się z moim odczuciem![]() od początku kobicie w salonie mówiłam, że chce bez koła i bez halki z kolami:P bo dla mnie to jest niewygodne ale upierała się, że to lepiej z tym kołem wygląda:P a dla mnie w tym kroju to koło nadaje takiego kształtu sukience, że mam wrażenie, że pogrubia:Pwłaśnie wróciłam z zajęć i kończę się pakować ![]() jutro rano egzamin, a potem przyjadą rodzice i TŻ i mnie wezmą z moim 6letnim dobytkiem na podkarpacie ![]() Aga - super, że udało Wam się wybrać i kupić
|
|
|
|
#4249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
suknia cudna...jedna z piekniejszych jakie tu widzialam!! |
|
|
|
|
#4250 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki kolor garnituru? ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na egzaminie (pewno właśnie trwa) no i udanego powrotu na podkarpacie Cytat:
Gdybyś miała w niej jakieś zdjęcie to pokaż
|
|
#4251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No a z ta sukienka to bylo tak ze mi sie podobala jeszcze inna, tez z falbanek tylko 'wieksza' na dole a gora byla gladka, ale jak zaczelam w innym salonie przymierzac wszystkie falbanki i zalozylam ta to wszyscy w salonie zrobili wielkie Wow i stwierdzili ze to jest to, nawet mama innej przyszlej Panny Mlodej ktora zamiast isc z corka do kasy to siedziala i sie przygladala. Na ale jak napisala Kwiatuszek1604 to rzeczywiscie w pewnym momencie pewnie kazda sie zastanawia czy to jest to! Ja chcialam duza suknie od zawsze wiec to moze stad te watpliwosci. Thea2 nie mam niestety zdjec a przymiarka dopiero w czerwcu. Blueberry kamelie z tego co wiem sa dostepne w sierpniu, czytalam jednak ze niektore Panny mlode sie nie decyduja na te kwiatki z powodu znaczenia... Kto nie chce niech nie czyta bo to moze Was zniechecic do wybranego juz kwiatka!!!! Znaczenie kwiatow w bukiecie slubnym: Azalia - oddaje podziw i cnotliwość Bez - jest symbolem miłości i młodzieńczość Chryzantemy - znaczy prawda i wdzięczność za wszystko, co nam darowano Frezja - uosabia radość, delikatność i szacunek Goździk - symbolizuje czystość Hortensja - oddaje wewnętrzny ból i nie cichnącą zazdrość Kalia - symbolizuje nieszczęście i smutek, jednakże z pompą wraca do bukietów ślubnych Kamelia - to znak niewierności, zdaje się mówić ?wciąż szukam innego? Lilia - oddaje piękne i czyste uczucie Margarytka - to symbol piękna, które krzywdzi Róża - to bezwarunkowa miłość Storczyk - oznacza doskonałość i stałość, a także zmysłowość w związku Tulipany - piękny symbol radości i sławy |
|
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Michalina81 pierwszy raz slysze o znaczeniu kwiatow w bukiecie slubnym
ale jest tyle przesadow zwiazanych ze slubem ze juz mnie nic nie zdziwi
|
#4253 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i popieram co do rady w kwestii bukietu, jestem za intensywną czerwienią. Podoba mi się goździkowy ale bez goździków więc wygląda na to, że zostaje kameliowy z różą ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() co do halki i koła, to decyzję już podjęłaś ale poprę koleżanki, że bez koła o wiele lepiej, wdzięczniej, kształtniej, delikatniej i subtelniej. Michalina81 sukienka jest bardzo ładna ... ja się niestety źle czułam w tego typu falbankach, choć na zdjeciu i na kimś bardzo mi się podobają znaczenie kwiatów.. hmm ja się tym niby przejmuję ale jeśli chodzi o kamelię, to można coś takiego wylepić np z róż, lub z innych kwiatów.. Czyli w środek wkładasz np ładną dużą róże a dookoła dokleja się płatki z innych - kolejność jest oczywiście inna ![]() nie za ładny i dodałabym tu jeszcze trochę zieleni ale coś takiego: http://www.ixon2.pl/images/morfeoshow/florystyka__-3720/big/Kamelia.jpg http://www.eps.bielsko.pl/florystyka.php?cat=7 http://www.greenlineforum.fora.p l/jaki-bukiet-dla-panny-mlodej,9/wiazanki-slubne-nowoczesne-trendy,670.html Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-04-17 o 19:41 |
||
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności, komputer odmówił posłuszeństwa dopiero dzisiaj wrócił do mnie.
Ta aranżacja kwiatów mi się podoba, co Wy na to ? Zdjęcia przedstawione niżej pochodzą ze strony kwiaciarni w której mam już zamówiony "termin" bukiet i festiwalu, który ta kwiaciarni prowadzi.
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-04-18 o 05:14 |
|
|
|
#4255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam już podobne ![]() Nie pamiętam, jaką masz suknię... Moim zdaniem takie bukiety pasują do sukni w stylu hiszpańskim :P |
|
|
|
|
#4256 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Doczytałam do ostatniego postu, ale za bardzo nie cytuje Cytat:
Cytat:
ALe jak się zdecydujesz to będę czekać na opis reakcji gości
|
|
#4257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam u brafitterki i dopasowała mi stanik. Przyznam, że ciężko się do niego przyzwyczaić. Trzeba takowy specjalnie zakładać, upychać wszystko do miseczek, co nie jest takie łatwe. Kupiłam najpierw czarną wersję, by się przyzwyczaić i ocenić, czy taki chcę ![]() Noszę 75 B/C, a od brafitterki wyszłam z 65 F! Cytat:
Mimo tego, że nie lubię asymetrii, to tutaj wypada naprawdę dobrze. Cytat:
Myślę, że przynajmniej do pasa. Np. zakończony koronką jak w sukni. Nie ścięty na prosto, tylko zakończony na kształt falbany. Zastanawiam się nad kolorem wystroju sali. Wiem, że wiele z Was decyduje się na fiolet. Pasowałoby mi to również, ale rozważam też złoty. Nie mogę się zdecydować. Sala jest w drewnie, złoty chyba bardziej by pasował, hmm... Robicie zabiegi kosmetyczne przed ślubem? Jeśli tak, to jakie? |
||||
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
ja też planuję jako kolor przewodni ślubu i wesela kolor złoty
ale na razie to jeszcze tylko plany
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=thea2;26386456]
Tak, ja też mam z falbankami I dziś byłam ją sobie przymierzyć, przy okazji wybierania biustonosza. Ale biustonosza i tak nie wybrałam, bo kobiety w ogóle nie umiały doradzić i nie miały rozmiarów w ogóle. Muszę iść do specjalistki.Ślubujemy nie w Krakowie, ale niedaleko, w naszej rodzinnej miejscowości Sukienka bardzo ładna My też ślubujemy w okolicach Krakowa A co do brafitterki, to gdzie taką można znaleźć i czy jest to usługa dodatkowo płatna? Też chętnie zasięgnęłabym rady jak sobie powiększyć tu i ówdzie
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj poszukać w internecie - w większych miastach pewnie nietrudno będzie kogoś znaleźć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

. Ja od początku marzyłam o koku i tak się będę czesać 

I dziś byłam ją sobie przymierzyć, przy okazji wybierania biustonosza. Ale biustonosza i tak nie wybrałam, bo kobiety w ogóle nie umiały doradzić i nie miały rozmiarów w ogóle. Muszę iść do specjalistki.
(już kiedyś przetestowałysmy to z moja fryzjerką:P) no i grzywka na bok zaczesana też musi być

.