Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 13:41   #4231
jusztyska
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

no właśnie nie podoba mi się to jak się odznacza to koło, z halkami jest to samo, zresztą sukienka spodobała mi się bez koła i bez halki i chyba na taką się zdecyduje, zresztą wygodniej mi bez halki:P strasznie mnie ona wkurza

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

a biżuteria to przypadkowa, pani w salonie mi dała do spróbowania, jeszcze nic nie wybrałam... nie mogę się zdecydować :P musi być bardzo delikatna, bo chciałam piękną srebrną kolię mojej babci, ale niestety zbyt ciężko przy sukience wyglądała
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 13:53   #4232
magratka
Rozeznanie

Nie ma co kombinować, skoro lepiej się czujesz bez halki.
Pytam o tą biżuterię, bo moim zdaniem do takiej nie pasuje fryzura na bok. Natomiast jeżeli będziesz mieć delikatny łańcuszek i zawieszkę, to jak najbardziej. Z wrzuconych przez Ciebie podoba mi się najbardziej przedostatnia. Ale ja w ogóle mam taki pomysł, żeby zakręcić włosy i delikatnie podpiąć do tyłu, żeby mi twarzy nie zasłaniały, a czy to wyjdzie to się okaże na próbnej.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 14:46   #4233
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
ninitoja
a to trzeba jakoś specjalnie upinać włosy do woalki?
właśnie się zastanawiam, bo chciałabym mieć upięte pokręcone włosy, ale upięte raczej "luźno" i nisko, ewentualnie dorzucić do tej fryzury coś z dobieranym.. i nie wiem co by do tego pasowało..
Myślę, że nie . Ja od początku marzyłam o koku i tak się będę czesać . Włosy u góry chyba powinny być bardziej gładkie, a spięte włosy niezbyt wysoko. Ale wpięcie toczka nie będzie tak łatwe jak welonu, bo toczek jest przypinany troszkę z boku głowy i boję się, żeby mi się nie zsunął. Więc wolę go wziąć do fryzjerki na próbną- przynajmniej będę wiedziała jak go później mam wpiąć.

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 14:48   #4234
delilah1985
Raczkowanie

jesteśmy zapisani na kurs przedmałżeński na 14-15 maja w Wieliczce uffff mogę odetchnąć z ulgą
może któaś z was wie jak tam jest?? mam się bać???
delilah1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 15:04   #4235
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaja83 Pokaż wiadomość
blueberry88 dziękuję A jaką w rezultacie wybrałaś suknię?

Dzięki thea2 Ty też masz sukienkę z falbanami? A i gdzie będziesz ślubować - w Krakowie? Ja też od sierpnia będę przyszywaną Krakowianką
W rezultacie zdecydowałam się prawie na 3 bukiet.

Tak, ja też mam z falbankami I dziś byłam ją sobie przymierzyć, przy okazji wybierania biustonosza. Ale biustonosza i tak nie wybrałam, bo kobiety w ogóle nie umiały doradzić i nie miały rozmiarów w ogóle. Muszę iść do specjalistki.
Ślubujemy nie w Krakowie, ale niedaleko, w naszej rodzinnej miejscowości

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
my mamy ślub na 15 fryzjerka na 8

co do pierwszego tańca, to najprawdopodobniej "Magiczne słowa" Ziyo (rezerwowo Tylko w twoich dłoniach" )

Ja muszę się zacząć powoli decydować na fryzurę przed próbnym czesaniem, wrzucam kilka fotek
ogólnie to mam proste włosy, ale da się je ukręcić pod warunkiem dobrego utrwalenia (już kiedyś przetestowałysmy to z moja fryzjerką:P) no i grzywka na bok zaczesana też musi być
Mnie podobają się dokładnie te same fryzury, co blueberry
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Śliczna, w moim guście.
A z jakimi zmianami?

jusztyska, ja myślę, że:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1302861659
albo
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1302861659

Podobają mi się jeszcze pierwsza, trzecia i ostatnia, ale pozostałe wcale.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Zakochałam się w tych KOLCZYKACH będą pasować? Nie chciałabym mieć naszyjnika, tylko wiszące kolczyki.
Kolczyki bardzo bardzo ładne, wydaje mi się, że będą pasować Ale nie mówię na 100 %, bo ja nie potrafię tak doradzić, co z czym będzie pasować
Stary 2011-04-15, 17:38   #4236
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
blueberry88 dziękuję A jaką w rezultacie wybrałaś suknię?

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Dokładnie tak. Trzeba iść nie wczesniej niż 3 miesiące przed planowaną datą ślubu do USC i tam spisuje się protokół za który płacisz 80zł i potem z tym protokołem idzie się do księdza. Zeby wydali protokół w USC trzeba mieć: skrócony odpis aktu urodzenia i dowód osobisty.

Bukiety piękne, ale najlepiej gdybyś pokazała jaką masz suknię - wtedy będziemy Ci mogły coś doradzić.
Jeśli chodzi o pierwszą piosenkę...to też mamy nie wybraną...może macie jakieś propozycje?

Z ta sukienka to tak za bardzo nie wiem, bo mi sie moja sukienka juz nie podoba no ale jest w zalaczniku. Tylko prosze szczerze!

Jeszcze nie mam bizuteri no i bielizny tez. Fryzure chce miec delikatnego koka i moze kwiata jak sie da. Welony bede miala dwa, dlugi do Kosciola i krotki na wesele. Chcialam piwonie miec w bukiecie ale niestety nie da sie, wiec szukam teraz.

Chcialam sie jeszcze dopytac o te 3 m-ce. Czy akt urodzenia do slubu jest wazny 3 m-ce czy moge to wyciagnac wczesniej a nie wczesniej niz 3 m-ce przed udac sie do USC i spisac protokol? Bo juz sie pogubilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fragancia.jpg (47,8 KB, 42 załadowań)
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 17:42   #4237
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
sukienka jest taka:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1295903482 to jest zdjęcie bez koła

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1300125640 a to z kołem

i sama teraz nie wiem czy wole bez koła lub ewentualnej halki czy z... :P jakoś bardziej na tę chwilę podoba mi się bez
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Zależy, jak Ty się lepiej czujesz Bo i z kołem i bez wygląda ładnie. Chociaż ja bym chyba wzięła bez.
mi tez bardziej sie podoba bez kola. Sukienka sliczna

Edytowane przez Michalina81
Czas edycji: 2011-04-15 o 17:44
Stary 2011-04-15, 19:40   #4238
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
sukienka jest taka:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1295903482 to jest zdjęcie bez koła

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1300125640 a to z kołem

i sama teraz nie wiem czy wole bez koła lub ewentualnej halki czy z... :P jakoś bardziej na tę chwilę podoba mi się bez

Absolutnie BEZ halki i koła z tym kołem traci wiele na uroku

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
Z ta sukienka to tak za bardzo nie wiem, bo mi sie moja sukienka juz nie podoba no ale jest w zalaczniku. Tylko prosze szczerze!

Jeszcze nie mam bizuteri no i bielizny tez. Fryzure chce miec delikatnego koka i moze kwiata jak sie da. Welony bede miala dwa, dlugi do Kosciola i krotki na wesele. Chcialam piwonie miec w bukiecie ale niestety nie da sie, wiec szukam teraz.

Chcialam sie jeszcze dopytac o te 3 m-ce. Czy akt urodzenia do slubu jest wazny 3 m-ce czy moge to wyciagnac wczesniej a nie wczesniej niz 3 m-ce przed udac sie do USC i spisac protokol? Bo juz sie pogubilam
Jak to Twoja sukienka Ci się już nie podoba? A kiedy zamówiłaś? Przemyślałaś decyzję, czy pochopnie zamawiałaś? Znalazłaś lepszą, czy jak, że już Ci się nie podoba? Moim zdaniem całkiem ładna, ale nie w moim stylu Ja wolę bez falban Z racji mojej figury każda falbanka dodaje mi z pół kilo :P

Jeżeli chodzi o te 3 miesiące, to z tego, co się orientuję, to akt urodzenia też jest ważny 3 miesiące, bo przy składaniu wniosku o wydanie odpisu aktu urodzenia podaje się, że celem zawarcia związku małżeńskiego i oni muszą w nim umieścić wzmiankę, że nie jesteś zamężna... i u siebie w kompie też odklepują, że Ci coś takiego wydali i w ciągu 3 miesięcy musi do nich wpłynąć informacja z USC z miasta, w którym bierzesz ślub, że jesteś już zamężna i Ci to wpisują do akt, żebyś więcej odpisów w celu zawarcia małżeństwa nie dostała... A jeżeli w ciągu 3 miesięcy nie wpłynie im taka informacja, to zakładają, że nie wyszłaś za mąż i odklepują w kompie, że jesteś nadal wolna Więc akt urodzenia też nie wcześniej niż 3 miesiące... Nie ma tak łatwo :P Nawet jeżeli bierzesz ślub w mieście, w którym się urodziłaś, to i tak wszystkie papierki w USC możesz zacząć załatwiać nie wcześniej niż 3 miesiące...
Z resztą w Kościele też te wszystkie zaświadczenia o chrzcie, bierzmowaniu itd. też nie wcześniej niż 3 miesiące... I też musi być notka, że nie masz w papierach odnotowanego, że jesteś zamężna :P Ale jak Ksiądz fajny, to akurat wyda zaświadczenie wcześniej (ale z datą późniejszą). Np. jak byliśmy z TŻ u jego rodziny na Dolnym Śląsku (tam, gdzie się urodził), to w USC nie chcieli wydać zaświadczenia, ale Proboszcz z parafii, gdzie TŻ był chrzczony wydał nam zaświadczenie o chrzcie z datą 25 maja 2011, zaznaczył sobie w księdze parafialnej, że wydaje zaświadczenie w celu zawarcia sakramentu małżeństwa, a na zaświadczeniu jak byk napisał "adnotacji o małżeństwie nie ma".

Edytowane przez sanderek5
Czas edycji: 2011-04-15 o 19:42
sanderek5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 21:43   #4239
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
...
Zazdroszczę My po ślubie konkretniej będziemy rozglądać się za mieszkaniem.
...
Na pierwszy taniec chciałam "Niebieską piosenkę" Tomczaka, ale chyba jest zbyt arytmiczna. TŻ proponuje "I don't wanna miss a thing". Jeszcze się nie zdecydowaliśmy.
My mamy jeszcze nie do końca sprecyzowane plany co do mieszkania, zobaczymy jak nam to wyjdzie, czy przed czy już po ślubie, ale na pewno w tym roku
Co do piosenki na pierwszy taniec to my na 80% będziemy mieli "I don't wonna miss a thing". Mój TŻ woli ostrzejszą muzykę i jak zaczęłam mu puszczać kawałki, które najczęściej ludzie wybierają, to myślałam, że mnie udusi A na tą się zgodził bez wahania Zresztą mnie też się ona bardzo podoba, a że oboje lubimy takie rockowe granie to już chyba przy tej zostaniemy
Jusztyska, mnie się bez koła też bardziej podoba, bo z kołem tak dziwnie się układa
Stary 2011-04-15, 22:09   #4240
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Jestem strasznie szczęśliwa... trochę niestety to trwało... Rozstaliśmy się nawet z TŻtem na jakiś czas (tak jak już pisałam wcześniej) ale wyszło nam to na dobre! Wszystko jeszcze raz przemyśleliśmy... było kilka poważnych rozmów... stwierdziliśmy, że pomimo wszystko nie jesteśmy w stanie bez siebie żyć
Postanowiliśmy nie rezygnować z sierpniowego terminu ślubu - więc wracam do Was!
: jupi:cieszymy się razem z Tobą
Skoro to jest przemyślana i przedyskutowana decyzja, to gratuluję i witam z powrotem

Cytat:
a co do naszej wizyty u śluzowców, to miała się zacząć dziś o 19 okazało się, że nie jestem na niej potrzebna (!) i po co się było zrywać bladym świtem, mierzyć temperaturę i przygotowywać.. eh.. Mój Luby załatwił to JAKOŚ beze mnie w czasie gdy ja byłam w pracy ale książeczek z podpisem jeszcze nie widziałam ;D

A swoją drogą myślicie, że do mojej sukienuni będzie pasowała np taka woalka(tylko bez tych groszków).. czy lepiej welon.. długi? krótki? warstwowy? cięty? może tylko kwiat.. wciąż się nie mogę zdecydować ale czasu mam jeszcze jak lodu
Ja bym wybrała welon. Ale to moje odczucie, bo jakoś nie widze siebie w toczku (a Łoś to już w ogóle - dla niego to "brzydkie coś" na głowie).
Co do śluzowców - zaczynam się zastanawiać, czy na dobre kursy poszliśmy, bo nigdy nikt mi nie kazał temperatury mierzyć, a cały kurs odbyliśmy ładnie i bez żadnego wymigiwania się...

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Mam tak samo z ilością zajęć na uczelni, w dodatku są tak porozrzucane, że zaczynam rano, a kończę wieczorem A wszystko to można by upchnąć w dwa dni... Ja wolę robić wszystko, dosłownie wszystko, żeby tylko nie pisać pracy Ale muszę się zmobilizować :P
Gratuluję sypialni - też bym chciała. Na razie nasze gniazdko to jakieś 12m2 kuchnia(lodówka), sypialnia, łazienka, salon i gabinet w jednym. Dobrze, że wc w pokoju nie mamy
Co do zajęć - też tak mam. To jest jakaś masakra. A najgorsze, że mimo, iż mam akademik tuż koło jednego z wydziałów większość zajęć mam akurat na innych - jak na złość najbardziej oddalonych częściach uczelni. Niektóre nawet na jakichś zadupiach, gdzie autobus jeździ raz na godzinę. Ehh... ale i tak mi będzie szkoda te studia kończyć

Cytat:
Witam i pozdrawiam Sierpniowe Panny Mlode! Nasz slub 5 Sierpnia!
Chcialam sie zapytac jaka piosenke macie na pierwszy taniec bo z tym mamy problem.
Witaj!
Co do piosenki - jeszcze nie wybraliśmy. Na razie mamy kilka typów: Dżem - Tylko ja i ty, Goo Goo Dolls - Iris, a także Aerosmith jak koleżanka powyżej. Myślimy jeszcze nad czymś całkiem szybkim, ale muszę najpierw porządnie sprawdzić mobilność i zwrotność mojej sukni zanim się zdecyduję na jakieś mambo albo cza czę
Bukiet chcę w kształcie kuli, z frezjami i storczykami (być może storczyk wanda - jeśli będzie mnie stać na niego)

Cytat:
Ja muszę się zacząć powoli decydować na fryzurę przed próbnym czesaniem, wrzucam kilka fotek
Ostatnia jest w moich typach. Nawet Łoś mówi że "może być" co oznacza jakieś 5 w skali do 6

Cytat:
Bez koła wygląda lepiej - bo się odcina (chyba, że masz źle dobraną podszewkę i tunel na koło za wysoko). Sama halka bez koła jest trochę niewygodna - plącze się między nogami

Cytat:
Suknia bardzo ładna (nawet trochę w moim typie - lubię asymetrię, tylko te "falbany" to już nie mój styl). Tylko nie wiem jaki do tego welon. Bo chyba pasowałby jakiś z takiego materiału jak suknia (tiulowy czy z koronką odpada). Chyba zdecydowałabym się przy takiej sukni na jakąś większą, rozłożystą ozdobę z żywych kwiatów, bo nie wiem jaki welon dobrać. Kok jak najbardziej. Ale asymetryczne upięcie jeszcze bardziej mi tu pasuje (coś w stylu tych od jusztyski).
Jeśli natomiast chodzi o "3 miesiące" to chodzi o to, że od daty wydania wszystkich zaświadczeń z USC i parafii do czasu ślubu może minąć max 3 miesiące. Ale trzeba wziąć też pod uwagę to, że po ślubie ksiądz musi zdążyć odesłać zaświadczenie do USC (czyli jakiś tydzień mu trzeba dać). Nam proboszcz poradził, żeby zacząć zbierać papiery około 2,5 miesiąca wcześniej, a koło 2 miesięcy przed ślubem się u niego pokazać.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-15, 23:26   #4241
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
My mamy jeszcze nie do końca sprecyzowane plany co do mieszkania, zobaczymy jak nam to wyjdzie, czy przed czy już po ślubie, ale na pewno w tym roku
Co do piosenki na pierwszy taniec to my na 80% będziemy mieli "I don't wonna miss a thing". Mój TŻ woli ostrzejszą muzykę i jak zaczęłam mu puszczać kawałki, które najczęściej ludzie wybierają, to myślałam, że mnie udusi A na tą się zgodził bez wahania Zresztą mnie też się ona bardzo podoba, a że oboje lubimy takie rockowe granie to już chyba przy tej zostaniemy
Jusztyska, mnie się bez koła też bardziej podoba, bo z kołem tak dziwnie się układa
My oboje lubimy rockową i metalową muzykę, a mimo to wybraliśmy Eleni. Początkowo chcieliśmy "Nothing else matters", ale doszliśmy do wniosku, że chcemy coś z polskim tekstem i coś, co nasz zespół jest w stanie wykonać . Ale kumple z kapeli TŻ obiecali, że "Nothing..." nam na pewno na weselu zagrają, jak się dorwą do instrumentów.

Michalina81, sukienka ładna. też chcę mieć koczka, z kwiatkiem I welon mgiełkę.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2011-04-15 o 23:29
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 10:00   #4242
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

hej
jusztyska tez na twiom miejscu wolalaabym bez kola, moja przyjaciolka miala podobna sukienke i przykazdym obrocie w tancu, szybszym ruchu kolo strasznie sie odznaczalo i nie fajnie to wygladalo:/
Michalina81 sukienka bardzo orginalan i ja tez zaczynam miec wachania co do mojej chyba wiekszosc z nas w pewnym momecia zastanawia sie czy dokonalo dobrego wyboru
Stary 2011-04-16, 10:10   #4243
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
Super suknia
Postawiłabym na czerwień, ale nie goździki - raczej te różyczki, czy to jest kamelia...?
Tak to kamelia choć nie wiem czy kwitnie w naszym okresie?? umiesz podpowiedzieć?
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 10:11   #4244
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Jestem strasznie szczęśliwa... trochę niestety to trwało... Rozstaliśmy się nawet z TŻtem na jakiś czas (tak jak już pisałam wcześniej) ale wyszło nam to na dobre! Wszystko jeszcze raz przemyśleliśmy... było kilka poważnych rozmów... stwierdziliśmy, że pomimo wszystko nie jesteśmy w stanie bez siebie żyć
Postanowiliśmy nie rezygnować z sierpniowego terminu ślubu - więc wracam do Was!
gratuluje cieszymy sie razem z Toba
Stary 2011-04-16, 11:18   #4245
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
Tak to kamelia choć nie wiem czy kwitnie w naszym okresie?? umiesz podpowiedzieć?
Nie mam pojęcia niestety. Ktoś na pewno pomoże
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 13:23   #4246
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość
świetne określenie!!! Ja też mam "anorektyczne" stopy i w peep toe wyłazi mi zawsze paluch, bo stopy lecą mi do przodu .
Ninitoja!!! mogłabyś podesłać mi na maila kilka zdjęć tych butków?? sa piękne!!!!!!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 14:07   #4247
aga-6
Raczkowanie

Wpadłam się pochwalić, u nas kolejna sprawa załatwiona, TŻ zakupił garnitur koszula też już zamówiona. Teraz tylko parę drobiazgów i on swoją garderobę już ma.
A ja stoje w miejscu, jest sukienka i nic poza tym
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:13   #4248
jusztyska
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za rady dobrze, że zgadzają się z moim odczuciem
od początku kobicie w salonie mówiłam, że chce bez koła i bez halki z kolami:P bo dla mnie to jest niewygodne ale upierała się, że to lepiej z tym kołem wygląda:P a dla mnie w tym kroju to koło nadaje takiego kształtu sukience, że mam wrażenie, że pogrubia:P

właśnie wróciłam z zajęć i kończę się pakować
jutro rano egzamin, a potem przyjadą rodzice i TŻ i mnie wezmą z moim 6letnim dobytkiem na podkarpacie

Aga - super, że udało Wam się wybrać i kupić
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 18:35   #4249
Goyya
Raczkowanie

Cytat:

prze-prze-prze-piekna suknia!!!!!!!!!! bardzo wyjatkowa-wiec pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu,bo wyjatkowo nietuzinkowa.... wiec i Ty pewnie taka jestes! tak trzymaj nie pozwalam ci watpic suknia cudna...jedna z piekniejszych jakie tu widzialam!!
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 10:14   #4250
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Wpadłam się pochwalić, u nas kolejna sprawa załatwiona, TŻ zakupił garnitur koszula też już zamówiona. Teraz tylko parę drobiazgów i on swoją garderobę już ma.
A ja stoje w miejscu, jest sukienka i nic poza tym
Gratulacje A jaki kolor garnituru?
Cytat:
dzięki dziewczyny za rady dobrze, że zgadzają się z moim odczuciem
od początku kobicie w salonie mówiłam, że chce bez koła i bez halki z kolami:P bo dla mnie to jest niewygodne ale upierała się, że to lepiej z tym kołem wygląda:P a dla mnie w tym kroju to koło nadaje takiego kształtu sukience, że mam wrażenie, że pogrubia:P

właśnie wróciłam z zajęć i kończę się pakować
jutro rano egzamin, a potem przyjadą rodzice i TŻ i mnie wezmą z moim 6letnim dobytkiem na podkarpacie

Aga - super, że udało Wam się wybrać i kupić
Mnie też bardziej podoba się bez koła, mam wrażenie, że lepiej się bez niego układa Wyglądasz ślicznie
Powodzenia na egzaminie (pewno właśnie trwa) no i udanego powrotu na podkarpacie

Cytat:

Bardzo ładna sukienka ! Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda na żywo Gdybyś miała w niej jakieś zdjęcie to pokaż
Stary 2011-04-17, 11:57   #4251
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
prze-prze-prze-piekna suknia!!!!!!!!!! bardzo wyjatkowa-wiec pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu,bo wyjatkowo nietuzinkowa.... wiec i Ty pewnie taka jestes! tak trzymaj nie pozwalam ci watpic suknia cudna...jedna z piekniejszych jakie tu widzialam!!
dziekuje niezmiernie za wszystkie opinie!
No a z ta sukienka to bylo tak ze mi sie podobala jeszcze inna, tez z falbanek tylko 'wieksza' na dole a gora byla gladka, ale jak zaczelam w innym salonie przymierzac wszystkie falbanki i zalozylam ta to wszyscy w salonie zrobili wielkie Wow i stwierdzili ze to jest to, nawet mama innej przyszlej Panny Mlodej ktora zamiast isc z corka do kasy to siedziala i sie przygladala. Na ale jak napisala Kwiatuszek1604 to rzeczywiscie w pewnym momencie pewnie kazda sie zastanawia czy to jest to! Ja chcialam duza suknie od zawsze wiec to moze stad te watpliwosci. Thea2 nie mam niestety zdjec a przymiarka dopiero w czerwcu.
Blueberry kamelie z tego co wiem sa dostepne w sierpniu, czytalam jednak ze niektore Panny mlode sie nie decyduja na te kwiatki z powodu znaczenia...
Kto nie chce niech nie czyta bo to moze Was zniechecic do wybranego juz kwiatka!!!!

Znaczenie kwiatow w bukiecie slubnym:

Azalia - oddaje podziw i cnotliwość
Bez - jest symbolem miłości i młodzieńczość
Chryzantemy - znaczy prawda i wdzięczność za wszystko, co nam darowano
Frezja - uosabia radość, delikatność i szacunek
Goździk - symbolizuje czystość
Hortensja - oddaje wewnętrzny ból i nie cichnącą zazdrość
Kalia - symbolizuje nieszczęście i smutek, jednakże z pompą wraca do bukietów ślubnych
Kamelia - to znak niewierności, zdaje się mówić ?wciąż szukam innego?
Lilia - oddaje piękne i czyste uczucie
Margarytka - to symbol piękna, które krzywdzi
Róża - to bezwarunkowa miłość
Storczyk - oznacza doskonałość i stałość, a także zmysłowość w związku
Tulipany - piękny symbol radości i sławy
Stary 2011-04-17, 12:09   #4252
Kwiatuszek1604
Wtajemniczenie

Michalina81 pierwszy raz slysze o znaczeniu kwiatow w bukiecie slubnym ale jest tyle przesadow zwiazanych ze slubem ze juz mnie nic nie zdziwi
Stary 2011-04-17, 16:14   #4253
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Mi tu woalka nie pasuje, ale może dlatego, że nie podobają mi się woalki. Widzę tu piękny welon

Zapomnieć... hm... wszystko zostanie utrwalone na fotografii...
Ja w sobotę chcę się umówić z fryzjerką na 21 maja na próbną - wtedy przyjedzie do mnie świadkowa z mężem. Po próbnej fryzurze, próbny makijaż
Heh, przez to, że nie mieszkam w mieście, w którym biorę ślub oporniej mi to wszystko idzie.

Super suknia
Postawiłabym na czerwień, ale nie goździki - raczej te różyczki, czy to jest kamelia...?
piękny welon to jaki do mojej sukni?

i popieram co do rady w kwestii bukietu, jestem za intensywną czerwienią. Podoba mi się goździkowy ale bez goździków więc wygląda na to, że zostaje kameliowy z różą

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
my mamy ślub na 15 fryzjerka na 8

co do pierwszego tańca, to najprawdopodobniej "Magiczne słowa" Ziyo (rezerwowo Tylko w twoich dłoniach" )

ogólnie to mam proste włosy, ale da się je ukręcić pod warunkiem dobrego utrwalenia (już kiedyś przetestowałysmy to z moja fryzjerką:P) no i grzywka na bok zaczesana też musi być
mi się podoba 3, 5, 8, 10.. może 1
co do halki i koła, to decyzję już podjęłaś ale poprę koleżanki, że bez koła o wiele lepiej, wdzięczniej, kształtniej, delikatniej i subtelniej.

Michalina81

sukienka jest bardzo ładna ... ja się niestety źle czułam w tego typu falbankach, choć na zdjeciu i na kimś bardzo mi się podobają
znaczenie kwiatów.. hmm ja się tym niby przejmuję ale jeśli chodzi o kamelię, to można coś takiego wylepić np z róż, lub z innych kwiatów.. Czyli w środek wkładasz np ładną dużą róże a dookoła dokleja się płatki z innych - kolejność jest oczywiście inna
nie za ładny i dodałabym tu jeszcze trochę zieleni ale coś takiego:
http://www.ixon2.pl/images/morfeoshow/florystyka__-3720/big/Kamelia.jpg

http://www.eps.bielsko.pl/florystyka.php?cat=7

http://www.greenlineforum.fora.p l/jaki-bukiet-dla-panny-mlodej,9/wiazanki-slubne-nowoczesne-trendy,670.html

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-04-17 o 19:41
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 05:13   #4254
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności, komputer odmówił posłuszeństwa dopiero dzisiaj wrócił do mnie.

Ta aranżacja kwiatów mi się podoba, co Wy na to ?
Zdjęcia przedstawione niżej pochodzą ze strony kwiaciarni w której mam już zamówiony "termin" bukiet i festiwalu, który ta kwiaciarni prowadzi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg festiwal11.jpg (57,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg festiwal12.jpg (38,8 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-04-18 o 05:14
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:07   #4255
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności, komputer odmówił posłuszeństwa dopiero dzisiaj wrócił do mnie.

Zdjęcia przedstawione niżej pochodzą ze strony kwiaciarni w której mam już zamówiony "termin" bukiet i festiwalu, który ta kwiaciarni prowadzi.
Bardzo ciekawy bukiet Widziałam już podobne
Nie pamiętam, jaką masz suknię... Moim zdaniem takie bukiety pasują do sukni w stylu hiszpańskim :P
Stary 2011-04-18, 08:19   #4256
ardillka
Zadomowienie

Witam Doczytałam do ostatniego postu, ale za bardzo nie cytuje

Cytat:
Suknia piękna, niezwykła i wyjątkowa. Jeśli Ci sie podobała najbardziej brzy wybieraniu, to na pewno dobrze wybrałaś.
Cytat:

Ciekawy pomysł, oglądałam już kiedyś takie wachlarze, ale jak dla mnie to za bardzo dziwaczne. ALe jak się zdecydujesz to będę czekać na opis reakcji gości

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:44   #4257
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Jak na wachlarz, to bardzo ładny. Ja jestem jednak za naturalnymi bukietami.
Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość

Tak, ja też mam z falbankami I dziś byłam ją sobie przymierzyć, przy okazji wybierania biustonosza. Ale biustonosza i tak nie wybrałam, bo kobiety w ogóle nie umiały doradzić i nie miały rozmiarów w ogóle. Muszę iść do specjalistki.

Mnie podobają się dokładnie te same fryzury, co blueberry

Kolczyki bardzo bardzo ładne, wydaje mi się, że będą pasować Ale nie mówię na 100 %, bo ja nie potrafię tak doradzić, co z czym będzie pasować
Też mi się wydaje, że będą pasować - zamówiłam
Ja byłam u brafitterki i dopasowała mi stanik. Przyznam, że ciężko się do niego przyzwyczaić. Trzeba takowy specjalnie zakładać, upychać wszystko do miseczek, co nie jest takie łatwe. Kupiłam najpierw czarną wersję, by się przyzwyczaić i ocenić, czy taki chcę
Noszę 75 B/C, a od brafitterki wyszłam z 65 F!

Cytat:
Szczerze Ci powiem, że mnie ta suknia bardzo się podoba. Jest klasyczna, a zarazem z pazurem.
Mimo tego, że nie lubię asymetrii, to tutaj wypada naprawdę dobrze.
Cytat:
piękny welon to jaki do mojej sukni?

i popieram co do rady w kwestii bukietu, jestem za intensywną czerwienią. Podoba mi się goździkowy ale bez goździków więc wygląda na to, że zostaje kameliowy z różą
Też myślałam na goździkami, ale chyba zostanę przy różach.
Myślę, że przynajmniej do pasa. Np. zakończony koronką jak w sukni. Nie ścięty na prosto, tylko zakończony na kształt falbany.

Zastanawiam się nad kolorem wystroju sali. Wiem, że wiele z Was decyduje się na fiolet. Pasowałoby mi to również, ale rozważam też złoty. Nie mogę się zdecydować. Sala jest w drewnie, złoty chyba bardziej by pasował, hmm...

Robicie zabiegi kosmetyczne przed ślubem? Jeśli tak, to jakie?
Stary 2011-04-18, 09:05   #4258
fitalasa
Raczkowanie

ja też planuję jako kolor przewodni ślubu i wesela kolor złoty ale na razie to jeszcze tylko plany
Stary 2011-04-18, 09:11   #4259
Kaja83
Raczkowanie

[QUOTE=thea2;26386456]

Sukienka bardzo ładna My też ślubujemy w okolicach Krakowa A co do brafitterki, to gdzie taką można znaleźć i czy jest to usługa dodatkowo płatna? Też chętnie zasięgnęłabym rady jak sobie powiększyć tu i ówdzie
Kaja83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:21   #4260
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienka bardzo ładna My też ślubujemy w okolicach Krakowa A co do brafitterki, to gdzie taką można znaleźć i czy jest to usługa dodatkowo płatna? Też chętnie zasięgnęłabym rady jak sobie powiększyć tu i ówdzie
Ja byłam w Poznaniu, ale pewnie jesteś z innych stron. Nie trzeba płacić dodatkowo Spróbuj poszukać w internecie - w większych miastach pewnie nietrudno będzie kogoś znaleźć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości