|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Witaj DolinaNocy
Jesteśmy w tym samym wieku - ja kończę 28 w czerwcu ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cześć Dziewczynki
dawno mnie tu nie było, ale jednak w tym forum jest wielka siła dlatego wracam. Krwawienie po poronieniu trwało 12 długich dni.. dziwne uczucie. Ale dzięki temu ominął mnie zabieg i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Byłam na USG i Pan Doktor powiedział że wszystko ładnie samo się oczyściło. Jak tylko teraz dostanę normalną @ to możemy się starać dalej... Dziś moja przyjaciółka urodziła rano synka Mikołaja. Niestety nie znam szczegółów, wiem tylko że długi poród skończył się cesarką. Mam nadzieję, że oboje dojdą do siebie i wyślą dziś jakieś info smsekiem ze szpitala Mikołaj już na pewno potrafi pisać smsy Nie mogę się doczekać aż ich zobaczę ![]() Gratuluję wszystkim zafasolkowanym! Właśnie piszę pracę magisterską, napisałam w tydzień 30 stron, czyli niedługo dobrnę do połowy. A muszę to oddać za 3 tyg. Jak zwykle czekałam na ostatnią chwilę Mam nadzieję, że będziecie na mnie krzyczeć i poganiać do roboty! ![]() Ciekawa jestem czy teraz będę mieć tak samo piękne 28 dniowe cykle. Bo jak nie to będzie ciekawie z trafieniem w owulke
|
|
|
|
#3513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No a 3 tyg. do oddania pracy ufff, lubisz ryzyko co.
|
||
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam @..........
|
|
|
|
#3515 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do farby to niestety również nie pomogę, bo farbuję tylko w salonie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do mgr to 3 tygodnie to nie tak mało czasu więc na pewno ze wszystkim się wyrobisz, ale im prędzej napiszesz tym prędzej będziesz miała z głowy więc trochę pogonić można ![]()
|
|
#3516 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki w ten piekny poniedziałkowy poranek
![]() Milla_85, AgaMili, Spioszka, MONIKA1850 strasznie mi przykro, ale może tym razem się uda. Nowy cykl nowe nadzieje. Olcia 1821 a miałam taką cichą nadzieję, że się udało. To nic, odpoczniesz troszke, ułożą się życiowe problemy i dzidziuś sam się pojawi Cytat:
.Cytat:
Norniczka strasznie mi przykro. Trzymaj się kochana. Kwiatek będę trzymać ksiuki za wizytę. Może będzię dobrze. Ja nie miałam cesarki, tylko wycinany wyrostek i powiem ci, że tak bardzo lubię swoją bliznę, że zawsze pokazuję ją na plaży i się nie przejmuje niczym. goldika super, że objawy wróciły. Ja cały czas zaciskam za dzidziusia.Trzeba dziewczyny chyba troche poczarować, bo żadna fasolinka nie chce u nas zagościć.
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-04-18 o 06:22 |
||
|
|
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki, nie pisałam ale regularnie podczytuje
![]() Bardzo mi przykro że @y poprzyłaziły ![]() zaraziłam się od Was mierzeniem tempki ![]() za ok2 dni mam mieć owu to ciekawe czy faktycznie tempka ładnie skoczy. mam nadzieję że mój termometr wystarczająco dokładny![]() wczoraj byliśmy u znajomej która jest w 37 t ciąży. jak zobaczyłam jej podskakujący brzuszek to myślałam że wieczorem zgwałce tżta tak bardzo zapragnęłam dzidzi ![]() trzymam kciuki za wszystkie staraczki, oby kolejne @ nie przylazły!!! |
|
|
|
#3518 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Norniczka przykro mi bardzo
![]() Olcia, Monika strasznie mi przykro że @ po przyłaziły, miałam nadzieję że uda Wam się zafasolkować ![]() DolinaNocy witaj Cytat:
Gratuluje przyjaciółce syncia ![]() A co do pracy magisterskiej to widzę że mamy to samo wszystko na ostatnią chwilę, ja chciałabym w tym tyg napisać cały pierwszy rozdział i zostanie mi opracowanie badań, ale i tak sama tego nie zrobie i bede chciała hmm komuś zlecić trzymam za nas kciuki, mam nadzieję że damy radę ze wszystkimCytat:
|
||
|
|
|
#3519 | |
|
Rozeznanie
|
bo piękna jest u nas pogódka![]() Cytat:
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Trzeba być dobrej mysli i na pewno się uda |
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki. Niestety opuściłam ostatanie 5 stron i podejrzeważ ze szybko nie nadrobię.
Ja nadal objawów zero. Nast @ powinna przyjść ok 23 kwietnia. |
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Ja uporałam się z oknami w sobote , ładna pogoda nastraja do porządków. Powinnam dziś dotać @. Brzuch już pobolewa, wieć to kwestia godzin. Niech nadchodzi wredota i szybko mija. Rozpocznę nowy cykl z nową chęcią walki o fasolinke
|
#3523 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry po weekendzie
![]() U mnie weekend byl chorowity . Milenka ma zapalenie ucha a ja w sobote poszłam do pracy z wilgotnymi włosami bo rano je mylam i od wczoraj nie moge skrecac glowa, strasznie mnie boli juz 2 dzien . Wczoraj z Mili lezalysmy w lozku caly dzien a tz nami sie opiekowal.A dzis do pracy na 13 . Witaj Dolina Nocy ![]() Monika wspolczuje @, mi przylazla 3 dni temu... A ktory cykl sie starasz?? Blanszor witamy ponownie, dobrze ze samo sie wszystko oczyscilo i nie musisz czekac na nastepne starania kilka miesiecy Kaskaderko ja farbuje na rudo wiec nie pomoge |
|
|
|
#3524 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto to chodzi z mokrymi włosami???
Zastanawiam się jak Twoje dziecko cały dzień w łózku wytrzymał? U mojego 5 min jest nie możliwe, no chyba że się tarzamy i wygłupiamy ![]() Mnie czeka mycie okien w tym tygodniu, bo wcześniej ani pogody ani czasu nie było a w weekend miałam gości. ![]() Macie jakieś ciekawe przepisy na święta. Zastanawiam się co mogę fajnego i mało czasochłonnego zrobić. Na pewno blok czekoladowy zrobię, ale co poza tym to nie mam pojęcia. |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo przepisy to świetny pomysł. Ja chciałabym coś upiec ale nie wiem co. Mama zrobi sernik a ja chciałabym coś innego. Małgosiu co to ten blok czekoladowy?
bo u mnie jadamy tylko sernik i muffinki
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja akurat uzywam palett c12 jestem bardzo zadowolona z tego kolorku
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Blok czekoladowy - najlepsze słodkie "ciasto" jakie robiłam. Czas wykonania - 15 min.
Znajdę przepis to zamieszczę. Jęsli chodzi o farby planet - używałąm bardzo długo, ale dowiedziałam się że zawierają silikon i oblepiają włosy i inne farby nie chcą na nich trzymać i podobno bardzo niszczą. Ja używam aktualnie Londy, ale farbuję na ciemno. Używałam blondów Joanny (ok 6 zł) i też są bardzo dobre. |
|
|
|
#3528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Kaskaderko co do farb to ja od 1LO do zeszłego roku byłam blondynką. Jak nosiłam platynowy odcien to uwielbiałam tą farbę. Ale nie pamiętam który to nr był
potem farbowałam się profesjonalnymi farbami Vitalitys (ok 20zł w hurtowni fryzjerskiej). Moja Mama w zeszłym tyg użyła Joanny i też fajnie wyszło, ale ona taki bardziej ruawy blond ma ![]() Małgosiu przepisem nie pogardzę
|
|
|
|
#3530 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co wlosow to je suszylam ale widocznie niedokladnie, poza tym bylo cieplo
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-04-18 o 13:23 |
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepis podam na pewno
![]() AgaMili- to masz bardzo grzeczną córeczkę. Ja mam takiego urwisa że szkoda gadać. ![]() Dzień pracy leci mi zdecydowanie za szybko... Roboty mnóstwo a doba za krótka niestety. Farina - makowca nie lubię. Na pewno będę piekła babeczkę, zrobię blok czekoladowy i może kopiec kreta. Kusi mnie bigos... Muszę w tym roku przystopować, bo pracuję do Wielkiego Piątku do 18 stej. Więc tak na prawdę mam tylko jutro po południu (za wcześnie na wypieki), i czwartek wieczór na zrobienie czegokolwiek. |
|
|
|
#3532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My to oboje przepadamy za makowcem. A dziś właśnie po pracy wybieram się do Biedronki , także zobacze tego makowca. Nie martw się ja też pracuję w piątek, ale tylko do 15:30 na szczęście . Także też nie mam zamiaru szaleć z wypiekami.
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Co do przepisów ja na pewno zrobie ciasto marchewkowe pycha moj TŻ mówi że to najlepsze ciasto i może je jeść cały czas przekładane owczywiście kremem ajerkoniakowym yhhh palce lizać
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
witam wide ze tamatu staraniowego wyszedl kulinarny i dorbz eilez mozna gadac o ciazach ;] hihi
gratuluje zafasolkowanych i trzymam kicuki za donoszenie ciazy ;] my mamy prawie polowe drugiego cyklu jestem ciekawa co z tego wyjdzie ? pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do rudego koloru to a jakiej firmy robisz? Ciekawa jestem, bo to trudny kolor i szybko się wypłukuje.Cytat:
a długie masz włoski, nie pali ich paleta, bo słyszałam złe opinie właśnie![]() Dzięki dziewczynki za info w sprawie farby.Pokierowałam się intuicją i kupiłam dzisiaj Loreala ale preference. Zdecydowana byłam na inny kolor ale zmieniłam zdanie jak zobaczyłam próbnik i wybrałam na miejscu z preference zamiast exellence .Teraz leży i czeka, bo nie wiem czy nie poczekać parę dni żeby ich nie popalić, no i chyba musi się zmyć najpierw ten kolor Nie cierpie nieudanego koloru na włosach, wygląd ich jest dla mnie priorytetem już prędzej bez makijażu i w byle czym mogę chodzić niż w sp..... ch włosach Co do bigosu to super pomysł jest bigosik Z ciast uwielbiam makowiec od dziecka, nie wiem dlaczego serniki są be ale generalnie nie piekę, bo jak się już upiecze to trzeba blachę zjejść a ja staram się trzymać wagę po trzydziestce to już nie takie proste
|
|
#3536 |
|
Konto usunięte
|
Nie było mnie tu parę dni, nadrabiam zaległości
![]() U mnie 23. dzień pierwszego cyklu starań, chociaż trudno mówić o jakichkolwiek staraniach, bo nie bardzo mieliśmy okazję cokolwiek zdziałać Tak więc na nic nie liczę, czekam spokojnie na @.
|
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
Gizmatko na wykresiku widze, że chyba długi cykl będziesz miała, będe cię śledzić
Ta stronka jest darmowa?
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-18 o 19:24 |
|
|
|
#3538 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zamówiłam ostatnio termometry rtęciowe, ale akurat nie z myślą o tym, ale kto wie ![]() ![]() Ja też nie mogę się jakoś zabrać za to mycie ![]() Cytat:
Cytat:
Szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę Cytat:
ale na innym forum dziewczyny wklejały przepis na "rajskie batoniki" i ciągle za mną chodzą myślę, że też niedługo się za nie wezmę http://mojewypieki.blox.pl/2007/12/Batonik-Bounty.html[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26442254]Nie było mnie tu parę dni, nadrabiam zaległości ![]() U mnie 23. dzień pierwszego cyklu starań, chociaż trudno mówić o jakichkolwiek staraniach, bo nie bardzo mieliśmy okazję cokolwiek zdziałać Tak więc na nic nie liczę, czekam spokojnie na @.[/QUOTE]A my się chyba znamy z Zachodniopomrskich PM-ek ![]()
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Część dziewczynki. Pogoda cudowna, to i samopoczucie cudowne.
kaskaderka ja cały czas pratycznie uzywam palet. Tylko ciemny kolor, bo ciemną czekolade. Nigdy nic złego mi się z nimi nie stało. Ale ja mam bardzo gęste i grube włosy, więc to pewnie ma znazczenie. Bo jak malowałam Lorealem to mi słabo brał kolor. Miłego dzionka
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Zwaliłaś mnie z nóg swoją pracowitością
![]() ![]() A te twoje rurki z kremem, aż mi ślinka cieknie ![]() Ja miałam wczoraj ternim @, ale nie mam zamiaru testować, bo dziś tempka jeszcze niżej spadła, więc nadzieji żadnej nie mam. Chciałabym, żeby już sobie polazła i znowu rozpocząć staranka.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

albo kupić inna farbę... tylko jaką
Farbuje któraś z was sama włoski na bląd? macie jakąś sprawdzoną farbę? bo sama nie mam doświadczenia w tej kwestii a spalone już miałam i już prawie po roku ich sie pozbyłam
Wiem, że off topic robie ale w końcu możemy o wszystkim pogadać i się wyżalic nie tylko o owulacjach
Pomożecie?

Teścik kupiony i kusi?

pogonić można 
.
za ok2 dni mam mieć owu to ciekawe czy faktycznie tempka ładnie skoczy. mam nadzieję że mój termometr wystarczająco dokładny

bigosik
Z ciast uwielbiam makowiec od dziecka, nie wiem dlaczego serniki są be ale generalnie nie piekę, bo jak się już upiecze to trzeba blachę zjejść a ja staram się trzymać wagę