Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-17, 15:21   #151
cigi
Rozeznanie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Hejka;
Ja dalej smarkajaca. I chrypiaca. Nic mi za bardzo nie pomaga...
Zdrowka dla Gabi, brawa dla Kubusia;
Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Cigi biedactwo ja mogę Ci polecić maść majerankową < koszt ok. 5 złotych> do smarowania pod nosem pomaga na katar i olejek sosnowy <koszt ok.2 złotych> do nacierania pleców klatki piersiowej i stóp tylko wtedy trzeba leżeć w łóżlu i się wypacać u nas to działa dużo czosnku bo to taki naturalny antybiotyk jeśli boli Cie gardło to nie pij tylko mleka z miodem bo jeszcze bardziej podrażnisz gardło może jakieś inhalacje też by pomogły a syrop z cebuli jest na kaszel dobry jest jeszcze syrop z mleczu może ktoś z twojej rodziny robi i by uzyczył Ci słoiczek
poszukam moze tego olejku, ale ja lezec nie moge. A do tego nienawidze... Mama mnie chciala "zabańkować", ale sie nie dalam.
Co do miodu, to ja zawsze uzywam duzo na chorobe, w herbacie z lipy, w wodzie z cytryna. Chyba mnie nie podraznia... . A zdrowy bardzo. Mysle, ze moze to zalezy od miodku, bo sa miody lagodne, a sa takie, ktore gryza w gardlo.
Mniszka nie zdobede niestety.
Czosnek zjadam
syrop cebulowy tez, ale chyba za lagodny zrobilam.
Dziekuje dziewczyny za rady ;

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Biały wielbłąd tak nie wysuszy jak jeleń.Ja też jestem na nie jeśli chodzi o ten łój zwierzęcy.To mydło co masz oliwkowe jest bardzo chwalone tzn.ta firma.

A oleje jako tonikito pierwsze słyszę.Hydrolaty jako toniki to tak.
dziekuje za rady ana ; Dobrze miec takiego doradce.
Co do mydla z Alep to jest to najnaturalniejsze mydlo, Ale to nie firma tylko miescowosc w Syrii czy gdzies... Sa roznych firm. Tylko tu nie mam dojscia. Mydla marsylianskiego tez uzywalam.
O tych olejach to gdzies przeczytalam na wizazu chyba, ze do zmywania twarzy stosowaly jakies babki, ale ja ciena w tej kwestii, wiec nie wiem...

Kupilam mojej niunce kubek 360 stopni. Bidulka nie umie zassac. Wasze dzieciaczki umieja?
Myslicie, ze on pomoze nauczyc sie pic ze szklanki?
Szczerze mowiac, to mnie tez nie zawsze udaje sie zassac, trzeba jakos tak inaczej... ;

Dobra, znikam na razie.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 15:38   #152
lindsley
Zakorzenienie

No i żeby bylo wesoło to zepsuła (woda cieknie) mi się pralka (tydzień temu chyba obchodziła pierwsze urodziny) na szczęście mam gwarancję door to door ale pewnie im to zajmie miesiąc No i mam w piwnicy starą pralkę podłączoną więc tragedii nie ma...

Cigi wracaj do zdrowia

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 15:53   #153
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Hejka;

dziekuje za rady ana ; Dobrze miec takiego doradce.
Co do mydla z Alep to jest to najnaturalniejsze mydlo, Ale to nie firma tylko miescowosc w Syrii czy gdzies... Sa roznych firm. Tylko tu nie mam dojscia. Mydla marsylianskiego tez uzywalam.
O tych olejach to gdzies przeczytalam na wizazu chyba, ze do zmywania twarzy stosowaly jakies babki, ale ja ciena w tej kwestii, wiec nie wiem...

Kupilam mojej niunce kubek 360 stopni. Bidulka nie umie zassac. Wasze dzieciaczki umieja?
Myslicie, ze on pomoze nauczyc sie pic ze szklanki?
Szczerze mowiac, to mnie tez nie zawsze udaje sie zassac, trzeba jakos tak inaczej... ;

Dobra, znikam na razie.
Cigi chyba to jednak firma
zobacz http://biolander.com/produkty/szukaj?q=alep po prawej stronie jest napisane,że producent"alep"

Nina nie potrafi pić z niekapka.Gryzie go tylko i tyle z tego.Już jej odpuściłam,bo mała nie wie co z nim zrobić.Uczę ją pić normalnie i wychodzi jej to dobrze.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 16:31   #154
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój z kubka 360 od razu załapał aż się zdziwilam, ale to pewnie dlatego że on głównie ze szklanek pił, tylko że sporo rozlewał przy przenoszeniu to dlatego zdecydowałam się na ten 360, i jestem z niego bardzo zadowolona, choć jak mały nim walnie o pogłogę to też przecieka

CAROLAJKA ja szczerze to bym nosidła już nie kupowała, może bardziej by się jej jakiś rowerek z funkcją pchania spodobał cze samochodzik. Ja mam taka torbę i jak Eryka ze szkoły odbieram to właśnie ją przypinam sobie na biodra i małego na niej sadzam żeby go starsze dzieci nie zdeptały http://allegro.pl/torebka-saszetka-s...517535837.html Jest też nowsza wersja bardziej jako takie nosidło do wykorzystania, i napewno sporo tańsza http://www.x-lander.pl/x-waist-bag

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 17:04   #155
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

My dzisiaj jesteśmy po długim spacerze na rolkach . Dziecię tyle wypiło przy śniadaniu że przesikała pieluchę i ubranie. Przeciekło na nóżkach i brzuszku.Tego jeszcze nie było.

Zosia długo nie chciała kubka 360. Zostawiłam go z wodą i sama sobie (bez mojego zachęcania)wzięła i zatrybiła. Niestety on nie jest do końca taki niekapek. Już się zastanawiałam czy nie muszę go gdzieś podkręcić.

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
pierzecie dzieciarni ciuszki jeszcze w dzieciowych proszkach, czy już w normalnych?
Ja już jakiś czas piorę z naszymi ciuchami w normalnym proszku i płynie z biedronki

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Jakie mleko dajecie roczniakom? Chyba zacznę młodego odstawiać od cyca bo jak mnie czasem czapnie zębami to ajjjjjjjjjj
Bebilon 3 a na noc "Bebiko na noc" albo "Bebilon DobraNoc".
Stary 2011-04-17, 18:48   #156
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Babobabku
ogromniaste dla Kubulinka za kroczki, no i zazdraszczam rzecz jasna

Ja korzystam z pięknej pogody, a wczoraj miałam kaca giganta - po pierwszej w piątek wróciłam do domu a Marci wstał 5:45 więc cudnie Cały dzień z Nimi sama byłam, bo mąż poszedł na ligę tajskiego boksu, ale wspierała mnie koleżanka więc dałam radę Dzisiaj sobie posprzątałam i jutro do pracy, kolejny tydzień minął jak z bicza strzelił

Ano i dzisiaj mąż zakupił mi 2 pary ślicznych butów - jedne balerinki, drugie na malusim obcasie

Darusiaaa szkoda że nie zadzwoniłaś - może udałoby nam się spotkać, bo teraz to już za późno

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:23   #157
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja nie madziwnia,ale opiszę. Ja mleko zawsze w lidlu kupowałam - o złotówkę tańsze niż rossmanie, no chyba, że w rossmanie promocje są, to wtedy tam. Ja zawsze kupuję po kilka pudełek

mój synek wczoraj przeszedł SAM spod parapetu do drzwi, tzn, pokonał całą szerokość dywanu dupina mu się trzęsła, ale szedł

, kurde, jak tylko we wrześniu dostanę umowę na stałe to opiję tż i zbałamucę wczoraj oglądaliśmy "wpadkę" na tvn i jeszcze bardziej mnie przycisnęło no ale póki co to czeka mnie wizyta poporodowa najpierw
widzisz, tylko u mnie e lidlu nie ma tych opkowań 600g (a u ciebie są może?), a tych małych się nie opłaca

gratulacje z powodu pierwszych kroczków , pamiętam jaka to duma, ja równie dumna byłam też jak zaczęła siedzieć sama i jak pierwszego zęba wymacaliśy

i trzymam kciukasy żeby te dziady ci stałą umowę dali

Cytat:
Minka Michał jak się budzi to od razu jest wrzask jakby go kto obdzierał ze skóry. Wygina się na rękach tak że go utrzymać nie mogę... Długo nie może zasnąć a ja już mam dosyć bo nie pamiętam kiedy się ostatnio wyspałam. My też mamy wąskie łóżko (140albo mniej bo tnirozkładana kanapa i z Misiem mamy połówkę dla siebie) ale ja w nocy jestem nieprzytomna i nie dam rady siedzieć z nim... Chcę spróbować przestawić go na mm bo może on moim się już nie najada? Kaszki ostatnio mało zjada na kolację, wgl mało je.
linsday, dokładnie zachowanie lenuchy opisałaś ( i moje) i łóżko nasze też kanapa,
i jeszcze jak się obudzi, to prawie od razu na brzuch i stoi na surykatkę i położyć się nie da, wygina się pręży i drze w niebogłosy.

Zrobiłam jej znów risercz japy i wybadałam, że już blisko wyjścia są górna jedynka i dwójka (już się bielić zaczynają). Także u nas to to na 100% zębuchy

Cytat:
dziewczyny poszukuje dla Danulca jakiegos nosidła możecie doradzic które lepsze ?
http://allegro.pl/nosidelko-biodrowe...7.html#gallery
czy to
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...551223261.html
tu masz recenzję tego hipseata-http://www.dzieciowo.pl/2010/10/hipseat-troche-inne-nosidelko.html
dla mnie to bez sensu, bo i tak musisz trzymać małą.
I ja też uważam, że nasze dzieci za duże na nosidełka są już (przynajmniej moja).
Może faktycznie taki rowerek pchany by się sprawdził ?

Cytat:
No i żeby bylo wesoło to zepsuła (woda cieknie) mi się pralka (tydzień temu chyba obchodziła pierwsze urodziny) na szczęście mam gwarancję door to door ale pewnie im to zajmie miesiąc No i mam w piwnicy starą pralkę podłączoną więc tragedii nie ma...
to ładnie , a jakiej firmy ten cud techniki? no właśnie, najgorsze to czekanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
CAROLAJKA ja szczerze to bym nosidła już nie kupowała, może bardziej by się jej jakiś rowerek z funkcją pchania spodobał cze samochodzik. Ja mam taka torbę i jak Eryka ze szkoły odbieram to właśnie ją przypinam sobie na biodra i małego na niej sadzam żeby go starsze dzieci nie zdeptały http://allegro.pl/torebka-saszetka-s...517535837.html Jest też nowsza wersja bardziej jako takie nosidło do wykorzystania, i napewno sporo tańsza http://www.x-lander.pl/x-waist-bag
ale jak sadzasz?

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ano i dzisiaj mąż zakupił mi 2 pary ślicznych butów - jedne balerinki, drugie na malusim obcasie
ale że sam? czy w sensie sponsoringu?
i oczywiście poka poka

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 19:39   #158
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Hon point ariston ARTXL 129. Generalnie zadowolona byłam aż do dziś W ostatnim czasie dość intensywnie była użytkowana, w ten weekend chyba z 6-7 razy włączana bo i pranie normalne i firanki, zasłonki...

Też zrobiłam przegląd buźki Michasia i nic nie widać A ślini się jak... i jeść nie chce... Pewnie w nocy z głodu będzie się budził ... No właśnie się zaczyna

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 19:42   #159
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Babobabku
ogromniaste dla Kubulinka za kroczki, no i zazdraszczam rzecz jasna

Ja korzystam z pięknej pogody, a wczoraj miałam kaca giganta - po pierwszej w piątek wróciłam do domu a Marci wstał 5:45 więc cudnie Cały dzień z Nimi sama byłam, bo mąż poszedł na ligę tajskiego boksu, ale wspierała mnie koleżanka więc dałam radę Dzisiaj sobie posprzątałam i jutro do pracy, kolejny tydzień minął jak z bicza strzelił

Darusiaaa szkoda że nie zadzwoniłaś - może udałoby nam się spotkać, bo teraz to już za późno
dziękujemy jeszcze kilka razy dzisiaj się puścił i przyszedł a to do mnie, a to do tż, raz wstał sam ze czworaka i do mnie "przybiegł" z piskiem a mi ażświeczki stanęły ze szczęścia i dumy teściowa obstawia, że jeszcze max 2 tyg i będzie śmigał pogody zazdroszczę, u nas miało być 19 i słonko, a było ledwo 14 stopni, słońca zero i wiatr duży no i nici z moich planów rodzinnego spaceru na glinianki, poszliśmy tylko na cmentarz i spowrotemja czekam na dwie pary balerinek z uk - zamówiłam w zeszłym tyg i powinny w tym przyjśc
Cytat:
widzisz, tylko u mnie e lidlu nie ma tych opkowań 600g (a u ciebie są może?), a tych małych się nie opłaca

gratulacje z powodu pierwszych kroczków , pamiętam jaka to duma, ja równie dumna byłam też jak zaczęła siedzieć sama i jak pierwszego zęba wymacaliśy

i trzymam kciukasy żeby te dziady ci stałą umowę dali

linsday, dokładnie zachowanie lenuchy opisałaś ( i moje) i łóżko nasze też kanapa,
i jeszcze jak się obudzi, to prawie od razu na brzuch i stoi na surykatkę i położyć się nie da, wygina się pręży i drze w niebogłosy.

Zrobiłam jej znów risercz japy i wybadałam, że już blisko wyjścia są górna jedynka i dwójka (już się bielić zaczynają). Także u nas to to na 100% zębuchy

tu masz recenzję tego hipseata-http://www.dzieciowo.pl/2010/10/hipseat-troche-inne-nosidelko.html
dla mnie to bez sensu, bo i tak musisz trzymać małą.
I ja też uważam, że nasze dzieci za duże na nosidełka są już (przynajmniej moja).
Może faktycznie taki rowerek pchany by się sprawdził ?

ale jak sadzasz?

ale że sam? czy w sensie sponsoringu?
i oczywiście poka poka
ja kupowałam zawsze te pojedyncze, tych po 600 g nie ma, ale wg mnie cenowo niewielka różnica, i jak miałam kupić to 600 g w rossmanie, a 2 małe w lidlu to lidl mi się bardziej opłacał
Co do umowy to jak mi mendy nie dadzą, to zakładam działalność i bajobongo

Ja już po domowym spa wieczornym, Kubuś śpi, tż okupuje łazienkę, a mnie się flaki przewalają, na samą myśl, że jutro 7 godzin w szkole, a potem 4 godziny korków

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:03   #160
CAROLAJKA
Raczkowanie

dzieki dziewczyny za rady no wlaśnie rowerek odpada bo czasem musze gdzies szybko wyskoczyc a taki rower wiaze sie z zolwim tempem wiec odpada szukam dalej
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-17, 20:24   #161
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

W końcu zaczyna się ładna pogoda i cieplutko się robi

Ania i jaka oszczędność w szamponieja Ci powiem,że mi też najlepiej pasi joanna za 5 zeta
No właśnie musze gdzieś przypolować tą joanne jajeczną gdzie go kupujesz ?

Cytat:
dziewczyny poszukuje dla Danulca jakiegos nosidła możecie doradzic które lepsze ?
http://allegro.pl/nosidelko-biodrowe...7.html#gallery
czy to
http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...551223261.html
Ja mam baby bjorn nosidło ale nie wypobrażam sobie już w nim Oli nosić cieżko jest .

My cały weekend spacerowo bo i pogoda była Ola już jak widzi placyk to mało z wózka mi nie wyskoczy lubi huśtawki i siedzieć na piasku , karuzela też jest cacy i ogladanie dzieci jak się bawią , stanie przy ławce . najchętniej to by za dziećmi poleciała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-17, 20:29   #162
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
mój robi tak samo, prawie codziennie przez pół godziny się drze, co chwile go kładziemy, smokiem rzyca, kubkiem z piciem teżzębów nie widać, w tym roku żadnego nie dostał, a aktualnie ma 8 szt. i tak już mam od 2-3 mc, z przerwami, przez ten czas z 5 nocek przespanych, i może z następne 5 jak się budził tylko 1-2 razyNajszybciej wieczorem zasypia, jak już się o coś walnie, lub coś sobie zrobi, to od razu smok w buzię i śpi, a jak nic sobie nie zrobi to koszmar usypiania.

Jak tą torbe biodrową mam przypiętą, to przesówam na prawe biodro, i na niej małego okrakiem sadzam, sprawdza się bo mały nie zjeżdza

Ja miałam cudny wekend. tz nigdzie nie chodził komputerów reanimować, ani strzelać, tylko łaziliśmy na spacerkach, gril wczoraj u dziadków, na mieście obiad i lodytak to ja moglabym codziennie. Usypiał mi w dzień młodego i jechał rowerem pojezdzić po lotnisku z drugim, a ja miałam luz

Stary 2011-04-18, 07:04   #163
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ja kupowałam zawsze te pojedyncze, tych po 600 g nie ma, ale wg mnie cenowo niewielka różnica, i jak miałam kupić to 600 g w rossmanie, a 2 małe w lidlu to lidl mi się bardziej opłacał

Ja już po domowym spa wieczornym, Kubuś śpi, tż okupuje łazienkę, a mnie się flaki przewalają, na samą myśl, że jutro 7 godzin w szkole, a potem 4 godziny korków
no to muszę sprawdzić koniecznie te ceny. A wczoraj rano w lidlu byłam
aż 4 h? to ty dojeżdżasz daleko gdzieś? czy w tym samym mieście tyle?

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój robi tak samo, prawie codziennie przez pół godziny się drze, co chwile go kładziemy, smokiem rzyca, kubkiem z piciem teżzębów nie widać, w tym roku żadnego nie dostał, a aktualnie ma 8 szt. i tak już mam od 2-3 mc, z przerwami, przez ten czas z 5 nocek przespanych, i może z następne 5 jak się budził tylko 1-2 razyNajszybciej wieczorem zasypia, jak już się o coś walnie, lub coś sobie zrobi, to od razu smok w buzię i śpi, a jak nic sobie nie zrobi to koszmar usypiania.

Jak tą torbe biodrową mam przypiętą, to przesówam na prawe biodro, i na niej małego okrakiem sadzam, sprawdza się bo mały nie zjeżdza
jezu, madzia nie strasz ze jak te zęby wyjdą to to się nie skończy ...

wyrodna mamusia

a koszmar usypiania tez znam z własnego podwórka...
a parę dni temu to darła się jak durna i nie spała ani raz w dzień, a my po ścianach chodziliśmy...

Stary 2011-04-18, 07:20   #164
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dobryyyyyyyyyy

gmyrelka nastepnym razem bedziemy w wakacje to moze sie uda

mala zachwycona zwierzakami w zoo przy malpach 50 minut spedzylismy bo odejsc nie chciala:P
ogolnie jej przeszlo, kupki sa juz normalne, ja tez czuje sie dobrze, jeszcze musze zrypac tesciowa i szwagierke bo sie za bardzo mieszaja w nie swoje sprawy i tego juz za duzo

a dzisiaj po 16 idziemy z tz zobaczyc malutkie serduszko ( jak sie cieszeeeeeeeeeee)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:27   #165
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,

Sara - fajnie wyszedł ten portret.

Justyś - Jaki Ty masz już duży brzuszek (ja takiego nie doczekałam). Michaś to małay przystojniak. A jak sobie radzo na takim motorku?
Bo ja się zastanawiam czy nie kupić czegoś takiego albo samochodziku.

Carolajka - Twoja Danusia to śliczna blondynka.

My też po pracowitym weekendzie. W piątek cały dzień w drodze byliśmy i na szczęście nie musieliśmy targać z sobą dziecka. Udałao nam się wyrobić jej paszport i to od ręki. Wypisaliśmy wniostek i po godzinie mieliśmy gotowy paszport. Więc nie będziemy musieli jechac jeszcze raz. Była miła Pani i jak się dowiedziała że my z daleka to zadzwoniła gdzie trzeba i udało się tak szybko wszystko załatwić.
A w sobotę cały dzień sprzątałam - tak, tak, ja sprzątałam. Pomyłam wszystkie okna, wyszorowałam kuchnie i łazienkę, i salon. W sumie to tam brudno nie było ale wszystko strasznie zakurzone.
A w niedzielę poszliśmy z małą do kościoła. Oliwka była zachwycona - dużo ludzi. Latała wszędzie sama. Raz podeszła do jakiegoś Pan który trzymał palemkę. Ona miała w rękach króliczka więc dała mu króliczka i zabrała palemkę. Potem próbowaliśmy odebrac jej palemkę ale nie chciała oddać. Zobaczyła przechodzącego księdza to za nim poleciała. Zaznaczam ze sama wszędzie chodziła a my staliśmy z boku. Dopiero jak znikała nam z oczu to TZ leciał po nią. Staliśmy na zewnątrz kościoła.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
no to muszę sprawdzić koniecznie te ceny. A wczoraj rano w lidlu byłam
aż 4 h? to ty dojeżdżasz daleko gdzieś? czy w tym samym mieście tyle?

Ale Boobabek pisała o prywatnych lekcjach z j. angielskiego a nie o korkach drogowych

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-04-18 o 08:44
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 07:33   #166
megi-megi
Zakorzenienie

Wiecie - to pocieszające, że nie tylko my mamy problem ze spaniem.
Igor dalej sam nie umie zasypiać - albo cycek albo bujanie.
Tak raźniej jak tyle nas się męczy :brzyda l:

Agnieszka - my jedziemy chyba w czwartek i wracamy we wtorek.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:36   #167
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć Kobietki

Ania no nie mogę
co lepsze,że 2 osoby to kupiły,ale ktoś tekst sobie wymyślił
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 07:38   #168
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ale Boobabek pisała o prywatnych lekcjach z j. angielskiego a nie o korkach drogowych
o matko, ale zabłysnęłam nie ma co, i to koleżanka po fachu

pop super z tym paszportem to rewelacja normalnie, jeszcze w życiu o tak przychylnych urzędnikach nie słyszałam

Stary 2011-04-18, 08:03   #169
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

evitka ale to nie tak że ja z utęsknieniem czekam aż sobie coś zrobi, tylko po prostu takie sytuacje od razu wykorzystuję

ma któraś dla dziecka takie ośmiorniczki, bo nie wiem czy warto http://allegro.onet.pl/plywajace-osm...546080791.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-18, 08:39   #170
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Witam się w ten piękny poniedziałkowy poranek Ale dzisiaj pospałam, az do 8.45
Pop no to jakaś ludzka urzędniczka Ci się trafiła.
Kubek 360 jest ulubionym kubkiem Wiktorii załapała od razu jak się z niego pije.
Evitka myślałam że padne jak przeczytałam o tych ''korkach''
oszszszsz nasi sąsiedzi dalej remontują to już z tydzień trwa i nawet w niedziele nie odpuszczają. A jak klatki schodowej nie posprzątają po sobie to ja się do nich przejdę bo wszystko zaczyna mi się do domu nosic
Justyś ale słodki brzusio jak ja sobię przypomnę jaki miałam WIELKI brzuchol to prawię mdleję. Na bliźniaki byłby za duży :P
Dzięki za odp na temat jedzonka w nocy, ale u nas chyba to nie przejdzie bo dawanie miarki mniej wiąże się z tym że płacze po 2h że głodna

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 08:52   #171
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki

Ania no nie mogę
co lepsze,że 2 osoby to kupiły,ale ktoś tekst sobie wymyślił
ta bo z tym kluczykiem już się nie da nic zrobić SZymek ma takie ze cztery do zabawy, może sprzedam

Pop super że wam się udało z tym paszportem , jakoś ostatnio chyba urzednicy robią sie milsi , raz jak byłam w wawie robić dowód to byłam w ciężkim szoku

MOja Ola dziś w nocy 2 h nie spała nie wiem dlaczego TZ pojechał z oczami na zapałki do roboty , do tego w centrum wawy zmieniają torowiska i jest jeden wielki kor na kilku ulicach mają skończyć 8 maja .
BYłam w lidlu nakupiłam szymkowi piżam oczywiście tłum jak zwykle
Stary 2011-04-18, 09:01   #172
CAROLAJKA
Raczkowanie

to trzeba mieć pecha

http://www.youtube.com/watch?v=qosgR...eature=related

a za tyo bym Tżta zabiła
http://www.youtube.com/watch?v=_wKC5XwpDIo
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:09   #173
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Albo jestem ciemna albo nie rozumiem drugiego filmu ?
Mój SZymek to kocha jak się nim tak wywija i łazi że jeszcze bracia mu zawsze taką karuzelę serwują .
Stary 2011-04-18, 09:14   #174
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

mój Danielek jedzie dzisiaj do chirurga z tatą mają mu uciąć takiego cycusia przy uchu co lepsze,że na dzisiaj ma wizytę a w piątek mu zaczęło to usychać(ma od urodzenia)najpierw zrobiło się czerwone i teraz jest czarne i suche więc pewnie samo odpadnie.

Jest taka piękna pogoda,że bym chętnie pogrillowała

Minka już niebawemchyba rozpoczniemy wieczór grillem
my na szybko chcemy autko kupić ale nic nie ma ciekawego,mam nadzieję,że do wyjazdu się uda.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:17   #175
P0P70
Zakorzenienie

AniaP - jest nas dwie bo ja też nie załapałam. Oliwka też lubi takie wywijanie i się śmieje.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:23   #176
megi-megi
Zakorzenienie

http://allegro.onet.pl/wyspa-do-kapi...546080752.html a ja myślę o tym na zająca.
Stary 2011-04-18, 09:25   #177
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
AniaP - jest nas dwie bo ja też nie załapałam. Oliwka też lubi takie wywijanie i się śmieje.
To będzie z niej taka akrobatka jak z SZymona , dla niego zjeżdżalnia 100m na basenie żaden problem oczywiście jeździ ze mną , huśtawki , drabinki niczego się nie boi . MÓj TZ jak go się tak podniosło podobno zaraz był ryk i ma do tej pory lęk wysokości , lęk przestrzenny .
Ja to już się nie mogę doczekać az Ola będzie miała tak ze trzy latka , disney land jest nasz TZ oczywiście będzie tylko patrzył
BYłas może ?

Ano własnie nie wiem czy wam już kiedyś pisałam ale koło mnie 10km wykupują grunty pod jeden z większych parków rozrywki w europie wszystko jest na dobrej drodze
Stary 2011-04-18, 09:34   #178
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

ja też nie załapałam, u nas to samo im wyżej tym lepiej, i wszystkie fikołaki i te sprawy są ekstra.
Kurcze w ty u zajączku a ja nie mam zupełnie pomysłu co małej kupic, zabawki ma daleko w du*** nawet jak dostanie nową to jest fajna na 5 min :/ jedyne zajęcie na jakieś 5 min dla niej to porozwalanie klocków po pokoju a potem zawija wroty bo nie ma już co robic :/

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 09:37   #179
ania p
Zakorzenienie

ja wyrodna matka nie kupuje zabawek do kąpieli Kiedyś kupiłam siatkę w tesco różnych rybek plastikowych za 9.90 , do tego mają miarki po vanishu , wiaderko małe , dwie konewki i jest super zabawa
Stary 2011-04-18, 09:44   #180
megi-megi
Zakorzenienie

Ja to swojemu powinnam do zabawy dać szafkę, drzwi i okno i będe miała święty spokój. No może jeszcze piekarnik i pralkę i komputer. Naprawdę... a zabawki... garnuszek ma klocuszek chyba najlepiej zdaje egzamin, reszta kiepskawo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości