|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
gagi tez miałam 2 alee Dady sa lepsze jak dla mnie. po jednym dniu użytkowania nie widzę różnicy miedzy nimi a Pampersami jak narazie chłonne, przewiewne, rozciagliwe boki no i ta cena- same plusy![]() jak nas nie uczula i nie bedzie odparzen to bedziemy im wierne
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie gratulacje nareszcie Basia na świecie śliczna i jakie usteczka ma
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
aja gratki...niunia sliczna
|
|
|
|
#1624 | ||
|
Zadomowienie
|
mokra trzymam kciuki żeby Liliance szybko przeszło
Cytat:
Basia cudna Cytat:
kochana a masz starą czy nową wersję ?? bo jedni piszą że nowa lepsza a drudzy że stare były lepsze
|
|
#1625 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszytskim gratuluje nowym szczesliwym mamusiom
)) Cytat:
![]() Cytat:
mam to samo podejście Cytat:
http://dziecisawazne.pl/spicie-z-dzi...st-w-praktyce/ ![]() Cytat:
Cytat:
oj raczej nie, to silna maśc, jest chyba tylko na receptę Cytat:
Cytat:
Moja kochana skarbunia dziś sie wyraznie usmiechnęła do mnie wczesniej gdzies od 3 tygodnia sie uśmiechała ale to były takie odruchy, a dzis wyraznie rano po przebudzeniu, patrzyła na mnie i uuuuśmieeech i zaraz znowu
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-04-17 o 12:22 |
|||||||
|
|
|
#1626 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za rady odnośnie kikuta. Od wczoraj psikam Octaniseptem i więcej wietrze przy przewijaniu i już jest suchy a nie taki ciągnący się i śmierdzący.
Teraz mam problem ze sobą... strasznie rośnie mi ciśnienie i puls. Średnio mam 145/100 a kilka razy 160/110 i za każdym razem puls około 125 (raz było 130) Byłam na SORze i dali mi leki na obniżenie po których spada na jakieś 2 godz, a później znowu rośnie i serce wali jak oszalałe. Miała któraś z wAs tak? A może znacie dobre domowe sposoby na obniżenie ciśnienia i pulsu? Do tego gorączke mam 38
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie czyściłam żadnych wacikiem itp tylko pryskałam Octeniseptem
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
ale wam chyba szybko odpadł, a u mnie dopiero po 3 tygodniach, wiec wtedy to juz podgniwa w tych zagłebieniach
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co Oli się uśmiecha ale nieświadomie taki właśnie odruch ![]() I dziś kończymy 2 tygodnie dziś w nocy mieliśmy akcję lałam po prostu tż zaczął przebierać małego ipielucha zdjęta i nagle sruuuu kupsko poszło tak pod ciśnieniem że tż cały w kupie połowa dywanu w kupie no masakra mówię wam lałam z niego ![]() ![]()
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziecko mi chyba szybko z głowy wybije moja manię czystości |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
mi też i musimy wanish kupić bo mokrą ścierką to nie wytarlo się całkiem masakra normalnie
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
ego, olucia, aja gratulacje mamusie
Bosti nie przejmuj się kochana bo tak to niestety jest kiedy najbliżsi zawodzą Wanilia ja zauważyłam, że Alankowi często się ulewa właśnie na przewijaku zaraz po jedzeniu. Może Twojej malutkiej tak bardzo się ulało bo ją trochę wyobracałaś podczas przewijania ? n.ik.a córcia śliczna eirene to Twój TŻ przeżył chrzest bojowy
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
czy wasze maleństwa tez maja duże brzuszki? ![]() Tzn. mi się wydaje że moje maleństwo ma duży brzuszek
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-17 o 14:41 |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu nie kazali niczym psikać pępka, tylko właśnie dookoła kikucika wymywać, co się zbierze, patyczkiem czy gazikiem z wodą. Pępek odpadł po 6 dniach, były jeszcze strupki, ale tez wymywałam je i teraz pepunio czyściutki. no i moczyłam normalnie podczas kąpieli, bo tak powiedziała położna.
elocom z tego, co kojarzę, zawiera sterydy w składzie, wiec absolutnie nie można na własną rękę u dziecka stosować. niutka- gratuluje uśmiechu, moja często się uśmiecha, ale raczej tak nieświadomie jeszcze eirene- co za przygoda castia- może wypróbuję Dade, skoro piszesz, ze fajne są te pieluszki. iizabella-moja ma taki grubiutki okrąglutki brzuszek
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak
a śmiał się ze mnie jak ja otrzymałam taki chrzest nie wiem wasze dzieciaki też pod takim ciśnieniem kupę robią??? ![]() Cytat:
tez taki ma
|
|
#1638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
starej nie miałam więc nie mam porównania, chyba już ją wycofali.Cytat:
![]() hehe u nas też malwinka się rozluźnia przy TZ ![]() Cytat:
taki szeroki, nabuzowany taki hmm może to normalne...![]() AJA NO WREŚCIEEE SIĘ DOCZEKAŁAŚ BASIEŃKI - GRATULUJĘ !!!!! |
|||
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
ufff własnie wróciliśmy ze spacerku
![]() nogi mnie bolą złaziliśmy się nieźle ![]() potem spowrotem na syrenie wracaliśmy bo małą głodomorrrrraaaaa złapała ![]() a dziś ma jakis podły dzień... nie chce spać :/ oczy na zapałki a zasnąc nie chce :/
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Castia;26420793
no to już połowa miesiąca za wami ![]() hehe u nas też malwinka się rozluźnia przy TZ ![]() [/QUOTE] hehe padłam dobre określenie
|
#1641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja wczoraj w nocy w ciagu 2 godzin zrobila 3 razy kupsko, ale TZ zlapal w pieluche ![]() Cytat:
Slodziak ![]() Cytat:
Wizyty mamy ciag dalszy... szkoda slow. Jutro TZ idzie do pracy po 2 tygodniach wolnego, dobrze ze zapowiadaja 22C to sobie wyjdziemy na spacerek i mala pospi, bo ostatnio strasznie malo spi i jest mrudna... Uczymy mala zasypiac w lozeczku bo zazwyczaj usypialismy na rekach i pozniej do lozeczka, ale ostatnio jak tylko odlozymy to sie budzi i placze. Wiec przez to bedzie troche plakania. Moja mama oczywiscie marudzi, czemu mala placze... placze bo chce na raczki, ale nie moze caly czas byc noszona i bujana... eh Moja kochaniutka z irokezem ![]() Moja mala jakas taka duza wyglada a ma 2 tygodnie i 1 dzien... dziwne;p heh jak mama
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-17 o 18:53 |
||||
|
|
|
#1642 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja przygoda z pudrem skonczyla sie po 3 dniach wielkim odparzeniem, wiec puder poszedl w odstawke. Czasem mam wyrzuty, ze tak eksperymentuje na moim biednym dziecku, ale musze wiedziec co mu pasi, a co nie. Cytat:
Kurka nadrabialam Was chyba z 4 dni i jak juz w koncu doczytalam i odp to padam ze zmeczenia. Ostatnimi czasy jakos tak nie mam czasu na kompa i nie chodzi o swiateczne pozadki. Grtaki dla nowych mamus |
|||||||||
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
i po weekendzie
znowu bede sama caly tydzien, jakos lubie jak ktos jest jeszcze ze mną i TYmkiem w domku.my nadal walczymy z odparzeniami, odstawiłam tą nieszczęsną tetrę. jak mały nie śpi, to wietrze mu tyłeczek , ale oczywiscie wszytsko wtedy jest zasikane, wiec to trudne zadanie,sporo sprzatania dziś tż kupił Dadę, jak narazie nic się niedzieje-tzn nie jest gorzej z odparzeniami. i podejrzewamy ze to od pampków i chusteczki tez odstawilam. przemywam na zmiane wodą z kalią lub mydełkiem. najgorsze jest to że Tymo sygnalizuje tylko głód! nie przeszkadza mu przesikana pieluszka czy kupka a nystatyne udaje nam sie podawac tylko 2 razy dziennie, a lekarz kazal 3 ale to sie odbywa tak ze tż go trzyma a ja po trochu podaje bo on pluje wieksza iloscia. no ale ładnie zniknelo juz w bużce, prawie nic nie ma. dziś bylismy na dworku 2 godziny!!! obłed!!!Olusia, ego ego, aja gratuluję Wam dzieciaczków!!!
|
#1644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro gruntownie wszystko wysoprzątam. Poza tym zdecydowanie to blednie na spacerze, co podobno wskazuje na trądzik...mam nadzieję, że to tylko to, no ale na wszelki wypadek podietuję trochę...Dzięki za wskazówki ![]() Cytat:
Raczej nie, bo zaczęłam je jeść jak odstawiłam mleko dopiero. Co do pieluch to przeszliśmy już na 3. PRzez przypadek kupiłam Huggiesy bo były w promocji w Rossmanie i są świetne, takie mięciutkie i wyprofilowane. Babydream są przy nich strasznie sztywne i ciężko je ułożyć. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nie zdążył ![]() dziękuję no mi też wszyscy mówią że Oli duży jak na 2 tygodnie ![]() Cytat:
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
tajka-super irokezik
moja tez łapie gloda ostatnimi dniami, aż człowiek nie nadąża z karmieniem
|
#1647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny w tesco jest promocja pampków premium care 41.99 zł za opakowanie 72 ( 2 mini) lub 60 szt ( 3 midi) zalezy od rozmiaru, ja w koncu kupiłam 1 opakowanie nr 2 i jedno nr 3 , bo trójek było ostatnie opakowanie ![]() a te dada to po ile sa i ile jest sztuk w opakowaniu?
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1648 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duża ta twoja córa moja dopiero wyrasta z 56, kurcze a ja nie wiem czy Nadia uśmiecha się świadomie czy nie ![]() Cytat:
Nadia na szczęście jeszcze tak nas nie ochrzciła ale czasami słysze jak jej kupa idzie w pieluche to aż strach pomyśleć co by było jak byłaby bez niej ![]() Cytat:
duży i okrąglutki nic tylko całować po takim Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niutka dada kosztują chyba niecałe 30 zł i w 2 jest bodajże 78 szt
|
|
#1649 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ty sie niczym nie przejmoj - rodzicow sie niestety nie wybiera - liczy sie tylo twoje dziecko Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u mnie epopei karmieniowej cd maly zaczal wymiotowac i to czesto sama woda ??? jem i pije wiecej ale jak sciagam laktatorem 7-5-3 to mi raptem 40ml wychodzi dziewczyny ile czasu zasjmuje wam sciagniecie jednorazowo 100-120ml uzywajac laktatora elektrycznego -ja mam medela mini elektric????????????????? ????????????????????????? ???????????????? |
||||
|
|
|
#1650 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne macie dzieciaczki, aż mnie zazdrość bierze
![]() mamy nowe zdjęcie Olka i sms od ego ego: Mój krasnoludek po kąpieli. Może jutro już wyjdziemy do domku. Rana boli, ale dajemy radę. Napiszę tylko, że poród 26h sn i w końcu cc. No i ciachnęli go na policzku, ale leciutko, chyba nie będzie śladu. Buziaczki dla was |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

Basia cudna
z drugiej strony chciałabym zeby spedzał w domu wiecej czasu a szczególnie zeby Malwinka słyszała go czesciej
. narazie mam mame i siostry to mi pomagaja jak sie przeprowadzimy to myślę ze trzeba bedzie przystopować tą lewizne bo sama sobie ze wszystkim nie poradze na pewno...
juz chyba z 10x chciałam ją odłożyc zeby spała to sie budzi po minucie. teraz mi spi na reku. pisanie jedna reka coraz lepiej mi idzie 

znowu bede sama caly tydzien, jakos lubie jak ktos jest jeszcze ze mną i TYmkiem w domku.
a wszystko przez ojca. nawet nie chce mi się pisać, jak się na nim zawiodłam. to przykre, jak się ludzie z wiekiem zmieniają. mama wyjechała na dwa tyg. na swoja wymarzoną wycieczkę, a on szaleje. na dodatek tż pojechał w swoje rodzinne strony i wróci jutro, więc siedzę sama z małą i ryczę od rana, aż mnie głowa boli. na szczęście Aniś dziś wyjątkowo grzeczniutka, prawie cały dzień przy mnie śpi, jakby była marudna, to pewnie bym na głowę coś dostała, taki mam dziś podły nastrój