|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
w piątek byłam u mojej ginki,nie robiła mi tym razem usg ![]() ![]()
#1863 | |
Zadomowienie
|
Dziś trochę odpoczęłam. Byliśmy z mężem na spacerku w Łazienka Królewskich i na lodach. Mimo iż było pochmurno ludzi strasznie dużo. Siedzieliśmy na ławce i obserwowaliśmy brzdące takie w wieku 2-3 latka
![]() ![]() Tak się dotleniliśmy, że po powrocie oboje padliśmy. Ja miałam z Wami tu dziś popisać, a jak wysłałam Wam fotkę to zasnęłam. Jak się obudziłam to w domu było ciemno i cicho - moje kochanie też spało. Pamiętacie jak w piątek pisałam, że chyba mi brzuszek urósł. Już nie zmalał ![]() ![]() Cytat:
![]() To, że to normalne, powiedziała mi kobita na usg ale była jakaś dziwna, więc nie wiem co sądzić. Trochę poczytałam i są różne rodzaje torbieli od niegroźnych do tych gorszych. Zobaczymy co wyjdzie w dalszych badaniach. Nie popadam w panikę, bo takie nakręcanie się źle wpływa na zdrowie. Co ma być to będzie. Agnieszko babsztyl jest idiotka i tyle ![]()
![]() |
#1864 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie smutaj kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() cotynato, nianie to fajne kobity są jak się dobrze trafi ![]() archinta, super sukienka ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Raczkowanie
|
Hmmm dziewczyny mam problem i nie wiem czy jechać dziś do lekarza czy to zostawić.
Raz na kilka dni jak wstaję albo podkurczam nogi to wypływa ze mnie woda. Normalna woda. Najpierw myślałam, że to mocz i że popuszczam troszkę, ale dzisiaj porównałam i ta woda miała słodki zapach. Czy to w ogóle możliwe, żeby w ten sposób ciekły wody płodowe?! Strasznie się boję i nie wiem co robić. Nie chcę wyjść na histeryczkę u lekarza. Może któraś z Was miała coś podobnego? Poradźcie proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 |
Zadomowienie
|
Aiszka na Twoim miejscu pojechałabym na IP... nie ma co bagatelizować żadnych objawów... Ja dopiero co wróciłam ze szpitala i trochę się tam nasłuchałam różnych historii. I uważam, że nawet jakbyś tam miała zostać parę dni na obserwacji i dokładnych badaniach to dla dzidziusia warto zrobić wszystko
![]() Zwłaszcza, że pisałaś o trudnościach zajścia w ciążę... Pisałaś o podejrzeniu o trombofilię... Nie miałaś badań w tym kierunku?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Sonia miałam narazie 2 badania, z których jedno wyszło w porządku, a drugiego wyniki dzisiaj odbieram. Chyba rzeczywiście pojadę do mojego lekarza. Trudno, może sobie mysleć, że jestem histeryczką. Oby to nie było nic złego. Trzymajcie kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Aiszka
![]() ![]() ja zmykam do pracy ![]() ![]() miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
Jedz do lekarza. To ci nie zaszkodzi, a bedziesz wiedziala co sie dzieje
Moze przed ciaza mozna takie przypadki bagatelizowac ale teraz dzidzia jest najwazniejsza.
#1872 |
Zadomowienie
|
Aiszka nikt nie pomyśli, że jesteś histeryczką, nie martw się... a lepiej dmuchać na zimne
![]() Trzymamy kciuki kochana!!! Pytałam o trombofilę... bo ja ją mam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zadomowienie
|
Witam nowe osoby na forum
![]() tylko przez weekend mnie nie było a wy znowu tyle napisałyscie ![]() Aiszka lepiej dmuchac na zimne ale napewno wszystko ok ![]()
![]() |
#1874 | |
Rozeznanie
|
Witam w ten piękny poranek! Pochwalę się od razu - dziś zaczynam 20 tydzień ciąży - czyli pół już za mną
![]() ![]() agnieszka 0605 - co za wredny babol z tej wykładowczyni! ja bym chyba ehh ![]() ![]() ![]() Święte słowa - to, że ktoś ma przed nazwiskiem parę tytułów często nie ma nic wspólnego z dobrym wychowaniem. Sama mam na uczelni profesora, który powiedział na egzaminie do dziewczyny w ciąży, której coś nie bardzo szło (ale nie dziwię się bo akurat ten profesor siał i sieje do dziś postrach na naszej uczelni, potrafił zadać pytanie z kosmosu i w ogóle...) "Nóżki się chciało rozkładać, a książeczek już nie?" oczywiście egzaminu nie zdała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Pierwsza fotka - wersja pidżamowa ![]() Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-05-04 o 07:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
kosmitka
|
Aiszka też bym to skonsultowała z ginem, jak radzą dziewczyny.
Natka tak mi się przypomniało, czy ta Twoja wizyta w piątek była połówkowa? Ja mam dzisiaj połówkowe usg - proszę o forumowe kciuki. Nastrój jakby ciut lepszy, ale mąż mnie wczoraj tak poirytował, że aż się spłakałam. W sumie nic wielkiego się nie wydarzyło, chyba te hormony ciążowe potęgują poirytowanie. Aż się trzęsłam z nerwów, do tego musiałam prowadzić, to tak jechałam gwałtownie, że aż sama teraz jestem na siebie zła. Głównie chodziło o to, że ja chciałam iść od jego rodziny do domu, w końcu się położyć, bo bolał mnie brzuch i musiałam go o to błagać, a w końcu prawie cała jego rodzina zrobiła scenę i jakiś lincz nade mną, że mam zostać, poczekać na kolację i jeszcze nie wiem co. I zamiast mi pomóc i mnie wytłumaczyć, że muszę się położyć, to on wraz z rodzinką też mówił - zostańmy, zostańmy. I tak mnie to jakoś zabolało, że nie trzymał mojej strony, nie rozumiał, tylko ja wyszłam na wiedźmę, co mnie musi pół rodziny prosić a ja nieustępliwa. Ale tak się zacięłam na nich, że szok. W domu oczywiście łzy, ból brzucha. Trochę już przeszło, ale dziwnie tam mam wszystko ponapinane.
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
Anciaahk wcale Ci się nie dziwię, że brzuszek masz napięty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poza tym masz straaaaasznie apetyczny awek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=anetika;26431268]Witam w ten piękny poranek! Pochwalę się od razu - dziś zaczynam 20 tydzień ciąży - czyli pół już za mną
![]() ![]() agnieszka 0605 - co za wredny babol z tej wykładowczyni! ja bym chyba ehh ![]() ![]() ![]() Święte słowa - to, że ktoś ma przed nazwiskiem parę tytułów często nie ma nic wspólnego z dobrym wychowaniem. Sama mam na uczelni profesora, który powiedział na egzaminie do dziewczyny w ciąży, której coś nie bardzo szło (ale nie dziwię się bo akurat ten profesor siał i sieje do dziś postrach na naszej uczelni, potrafił zadać pytanie z kosmosu i w ogóle...) "Nóżki się chciało rozkładać, a książeczek już nie?" oczywiście egzaminu nie zdała ![]() ![]() ![]() Hahahaha... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zadomowienie
|
kasiuleczka jaki ty masz brzuch
![]() ![]() tez chce juz brzuch ![]() anciaahk ![]() ![]() ![]() z tymi wykładowcami to masakra jakas mysla ze maja pare tytułów i juz im odbija MASAKRA!!!
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
Ale się wczoraj zmęczyłam. Od 11 do 19 byłam na sesji, ale myślę, że chociaż efekty będą fajne. I fotograf i modelka byli super sympatyczni, więc czas bardzo miło upływał. Byłabym dłużej ale już mi się plecy odzywały. Może dzisiaj już mój rogal przyjdzie to będzie mi się dobrze w nocy spało
![]()
#1884 |
Wtajemniczenie
|
Ancia masz ogromniaste kciuki na wizytę - ode mnie nawet cztery jak chcesz, nic mi sie nie stanie jak kilka godzin pozaciskam też palce u stóp
![]() ![]() A co do męża to myślę że masz 100000% rację, też bym się zdenerwowala ![]() ![]() Natka u Ciebie też juz 20 tydzień? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś nie utrzymuję z męża braćmi i siostrą kontaktów, on czasami zadzwoni, napisze ale co to za bracia, którzy opowiadają mu, że ja do nich piszę i ich ruskami straszę - mają swój świat... zazdroszczą nam szczęścia, są alkoholikami, mój mąż wyrwał się z tego domu, dorobił samochodu, mieszkania, ma żonę i dzieci - oni nie mają nic... Ech długa historia... Niebawem święta, więc znów wyślę im kartkę z życzeniami - kiedyś pisałam życzą : Kasia, Mirek i Filipek, teraz piszę życzy: brat Mirek z rodziną. Od tych buraków życzeń oczywiście nie dostajemy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać było, że lekarz się ze mnie śmiał (że panikuję). zbadał, zrobił USG i powiedział, żeby brać nospę forte i scopolan. głupio mi było, że przyjechałam bez potrzeby, ale trudno - przynajmniej mam czyste sumienie. kasiuleczkakuleczka wszystkiego najlepszego! ![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-04-18 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Wtajemniczenie
|
odpisać coś każdej z Was jest po prostu niemożliwością
![]() ![]() Magda - no i super że byłaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
Magialena.... sorry ale na głupiego lekarza trafiłaś!!! Albo źle odebrałaś jego zachowanie.
I nie rozumiem dlaczego miało Ci być głupio????? Że się martwisz??? Poza tym ani no -spy forte, ani skopolonu nie dostałabyś bez recepty, to nie witaminki... coś musiało być na rzeczy bo to dwa silne leki rozkurczowe. Ancia ![]() Ok ja już uciekam leżeć... |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ancia- nie denerwuj się, na tych chłopów szkoda nerwów... wrrr ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuję za wsparcie i słowa otuchy ![]() a co do Twoich opowieści uczelnianych - szok -"Nóżki się chciało rozkładać, a książeczek już nie?" ![]() Cytat:
witam nową mamę Amelki ![]() brzusio rzeczywiście pokaźny i ogólnie już widać widać ... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.