|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
gusiagatko słońce wszystkiego co najlepsze
Cytat:
![]() mamy i taty nie slucha, wiec watpie, ze kogos wyslucha dzisiaj sie zalozylam z mezem, ze do jego urodzin dotrzymam i sie przeterminuje na dodatek czyli do 3 maja
|
|
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cześc kobietki
![]() Ciekawe co u Kwiatecka, może jest już po Trzymam mocno kciuki za nią![]() Ja też już chce, strasznie cięzko mi z brzuchem, ale na mojego synka jeszcze trochę za wcześnie. Trzeba cierpliwie wytrzymać ![]() Gusia wszytskiego najlepszego z okazji urodzin, Sto lat!!! |
|
|
|
#4473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jeszcze za wczesnie na ta strone brzucha dla naszych bobaso, ja mojej 2 tygodnie daje i potem bede prosila zeby wychodzila ![]() jutro mam wizyte u gina ciekawe czy jestem pozamykana, i ile mala wazy itp.. ehhh.. |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale moze choć trochę przed terminem zechce już wyjsć Byle sobie nie wydlużał za bardzo pobytu w moim brzuchu, bo mnie jest juz naprawdę ciezko, ehhh Trzymam kciuki za wizytę, ja w środę mam ktg. |
|
|
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zaciskam kciuki za dzisiejsze wizytki i piękny przyrost wago Oliwki
![]() Cytat:
|
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
Gusiaczku 100Latek
Jestem wsciekła,chce mi sie wyc,jak do czwartku nie urodze,to w czwartek mam ktg w szpitalu i biore torbe i juz do domu bez małego nie wracam o !!!!!!!!! Jwst mi niedobrze,bleeeeeeeeeeeee eee
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Widze ze 4.44 minela i u dziewczyn nadal cisza...
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w pieeeeekny poniedzialek
![]() Gusiagatko wszystkiego najlepszego !!! Wpadlam z rana zeby sprawdzic czy jau mamy dzidziusia i nic No to czekamy dalej ![]() Agus Ty to masz juz dosc, prawda ? Jesli chodzi o kwestie wyboru CC - popieram w pelni Listopadowa, mam do tego wlasne doswiadczenia w tej kwestii, pisalam juz milion razy jak u mnie bylo i za nic nie chcialabym tego powtorzyc. Oczywiscie kazdy porod jest inny, kazdy moze skonczyc sie szczesliwie lub nie i kazda z metod ma swoich przeciwnikow i zwolennikow i nad tym nie ma sie co rozwodzic. Grazin specjalny buziak dla Ciebie Eweska Ty pewnie siedzisz jak na szpilkach ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Biore sie za jakas akcje w domu albo od rana na spacer ruszymy. |
|
|
|
#4480 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Albo w końcu niech się samo zacznie to przynajmniej pospieszą się i będzie z głowy. Mężul też juz sam nie wie co ma robić czy zjeżdżać na te swieta czy się wstrzymać jeszcze, ech do duszy to wszystko. |
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
bo ponoc najpłodniejsza jest noc i 2 po pełni
Eve tak mam dosc
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-18 o 10:40 |
|
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
: w torebce, koło łóżka i w kuchni na blacie. Faktycznie działa w 5 minut. Na szczęście
|
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
czy to bedzie hardcore jak pojde z buta 4 km ?
|
|
|
|
#4484 |
|
Rozeznanie
|
agus a dasz rady?
Ja bym wymiękła
|
#4485 |
|
Raczkowanie
|
Oooo dzień dobry!!
![]() Najlepsze życzonka urodzinowe dla Gusiątka ![]() Ja dziś tak samo na KTG pomykam i już mogę chodzić, co za ulga... mogę już rodzić |
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie hardcore |
|
|
|
#4487 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia na ktg.. ja nie mialam ani razu jeszcze.. Cytat:
![]() Cytat:
to jest desperacja....![]() ooo sorryy heheh tu jest wieksza desperacja:P |
|||
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie to jest z powrotem
![]() no wlasnie kurcze nie wiem :P chyba jednak pojade samochodem i wjade do mamy bo do mamy mam nastepne 4 km:P |
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Mamki
Na 15sta mamy wizyte u ginka, w koncu zobaczymy nasze malenstwo no i dowiemy sie ile wazy nasz Flawius Wiecie, ze tutaj w miasteczku zagaduja mnie jakies miejscowe stare babki mowiac, ze tak wystajacego brzucszka to one nigdy nie widzialy ![]() gusiagatko wszystkiego najlepszegoooo eweska jeszcze w trzypaku, no ilez mozna Dzis wyszla ze szpitala moja znajoma, ktora urodzila dzidzie w 30tym tygodniu ciazy, wszystko jest dobrze, mala rosnie jak na drozdzach, ale mamy zaawansowana medycyne, co?! ![]() Dziewczynki co to zzo ja dzis mialam koszmary, ze mialam pozniej rane w kregoslupie, juz sama nie wiem, wczoraj naczytalam sie jak glupia i spac nie moglam, wlasnie czesty jest spadek tetna dzidziusia, gdyz faza parcia sie wydluza, ale ogole mowi sie, ze dzieki temu znieczuelniu dzidzius mniej jest wymeczony, bo jest lepszy przeplywa krwi...
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze wszystko mozliwe |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 mnie tez dwie babeczki sie pytaly czy blizniaki
![]() ide sie wyprysznicowac i wyszykowac do lekarza, bo maz tylko wroci na obiadek i jedziemy
|
#4493 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie jak się musisz czuć, zmęczona i obolała ![]() Dobrze wyczytałam 4km z buta ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aby poszło po Twojej myśli Kochana ![]() Cytat:
![]() za ktg ![]() ![]() za Twoją wizytęSuper, że koleżanka z dzidzią do domku wyszły i że malutka zdrowo rośnie Ale wizyt dzisiaj Mam nadzieję, że przyniesiecie same dobre wiadomości
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-18 o 11:21 |
||||||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamunie
![]() Własnie męza do pracy wyprawiłam.... nareszcie polazł, nie chciałam przy nim lapika odpalac Ja nie wstawałam sik Koszmar ten ból Kurcze, zobaczcie jakie info znalazłam na stronie tego innego szpitala w Krk "Rekordzistką wcześniaków naszego oddziału jest Marysia, której najniższa waga wynosiła 520 g i obecnie jest dobrze rozwijającą się dziewczynką." anulka, ale które wesele oglądałas ? Wyspiańskiego ?? A co najczęściej grillujecie? Tez bym cosik z grilla przekąsiła tylko nie mam weny co wow.. ale Twojego TZ wzieło Moj wczoraj po obejrzeniu szpitala też jakichś bardziej ludzkich odruchów nabrał bo zaczął dopytywac czego nam jeszcze brakuje i sam stwierdził, że trzeba torbę juz spakowac i najlepiej cały czas w bagazniku wozic A co najwazniejsze - uslyszałam, ze juz Gabryski doczekac sie nie moze. Jak na jego oszczędnośc w słowach a zwłaszcza brak wylewności to bardzo doceniam to co powiedział. A skąd Ty masz wiedziec Ania ile masz cm rozwarcia? ![]() Widoki tam u Ciebie nieziemskie !!! Co do Narutowicza... po prostu mój mąz tam sie rodził i w miare blisko od nas szpital, dlatego mi go podpowiedział. Ja tam byłam tylko 1 x w zyciu, kiedy teść (jeszcze nie teść) miał zawał... Wyczytałam, że w grudniu 2010 oddali nowe porodówki i zrobiono kapitalny remont... pojadę obejrzec, nie zdecydowałam sie jeszcze. Wezmę pod uwagę co mówisz Dziekuje za opinię ![]() Grazin, trzymam kciuki bo zaraz masz wizyte ! Mam nadzieje, że ujrzenie Maluszka poprawi Ci humorek Słonko ![]() Idziesz razem z TŻ ?? Jak dziś Twoj humorek ? anulinka mysle ze przez pełnię miałaś przeboje ze snem. Mój małż z reguły ma wyjątkową nutę do snu i wystarczy, ze głowe do podusi przyłoży i chrapie a dziś wstawał i ciątał po domu w nocy 2 x Gratulację następnego tygodnia ![]() Wam również miłego dzionka Klaterina; za 35 tc ![]() oo i Ty kolejna ofiara pełni Przykro mi agus, koszmar jak Cie Oleńka wymęczy... to co Ty z Mazianką juz wyprawiałas aby przyspieszyć poród zakrawa o paranoje Chyba nic więcej nie da rady wskórać... Pozostaje uzbroić się w cierpliwość Tylko ile to mozna..Listopadowa, kciuki za wizytę !!!!!!!!!! Nam na SR oddziałowa powiedziała, że ZZO przyspiesza poród ....
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj u nas taka piękna pogoda!!
W sam raz na spacer ) Oby Święta były takie pogodne, a jakby było nas już więcej to w ogóle byłaby już bajka )
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
GUSIACZKU niekonczącej się miłosci, radosci i szczęscia w Dniu Twoich Urodzinek
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam, szkoda pogody
![]() bede pozniej, caluski
|
|
|
|
#4498 |
|
Rozeznanie
|
ojj jest jest
![]() [QUOTE=ddaaiissyy;26433516] agus, koszmar jak Cie Oleńka wymęczy... to co Ty z Mazianką juz wyprawiałas aby przyspieszyć poród zakrawa o paranoje Chyba nic więcej nie da rady wskórać... Pozostaje uzbroić się w cierpliwość Tylko ile to mozna..QUOTE] własnie sie zastanawiam ile mozna, ![]() moze tak wykładzine dywanowa jeszcze raz szczotką potraktuje hmm??? Daisus a z tymi twoimi łapkami to współczuje - ja tak mam ze stopami i łydkami,nieraz błagam Tz zeby mi postukał po kosciach piesciami( niezly fetysz co?) ale inaczej bym młotkiem chyba je traktowala taki "ból" kręcący,
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Gusiagatko, wszystkiego dobrego! No i teraz to chyba najważniejsze - szybkiego, bezbolesnego porodu i zdrówka! Lolko, siostra niezła, idealny przykład ciążowych problemów hormonalnych. No i zawiść z jej strony wyczuwa się na odległość, COŚ ją mocno boli ![]() Ciekawe, co u Kwiatecka! ![]() Ja po wizycie, bez USG, w zasadzie tylko z wynikami etc. Mam + 12 kg i na dodatek na łeb na szyję spadło mi żelazo, a nie brałam tylko przez tydzień Dopiję kawę, doczytam Was i zmykam do swoich spraw. |
|
|
|
#4500 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja na chwilkę z oimi zdrętwiałymi rękami i opuchniętymi stopami .rodzice mnie odwiedzili więc posiedze z nimi. Kwiatecku, agus, mazianka :kciuki; dawajcie Kochane. listopadowa, Grazin i kto jeszcze ma wizytę? zapomniałam przepraszam, ale za wszystkie dzisiejsze .Cytat:
Cytat:
dzięki Kochana. i zgadzam się co do tego ze sie chce tego czego akurat nie ma, ale ja się boje po porstu o małego - już nawet nie o siebie, bo w każdej chwili poprosze o zzo i będzie z głowy.teraz mam stracha o małego nie o siebie. Cytat:
mialam 4 zabiegi w swoim życiu - w tym 2 ginekologiczne właśnie u mojego gina, więc zabieg jak zabieg.przy cc - martwiłam się o siebie, jak ja to zniose potem. przy sn - boje sie o małego. Cytat:
.Cytat:
.i co - w końcu cc wybrałaś prawda? dobrze chyba pamiętam. Cytat:
ja sie w sumie nastawiłam, że zobacze w trakcie jak się będę czuła, ale racjonalnie myśleć nie będę jesli będzie bardzo bolało. ja się boję żeby nie skończyło się właśnie na próżnociągu lub kleszczach jak mi podadzą zzo - ale myślę, że najrozsądniej to zaufać położnej - przeciez najlepiej się na tym zna i będzię widziała jak idzie. Cytat:
. ale zgadzam się z morią - porobią Ci badania i powinni chłopaków przed świętami wyciagnąc - bo po co masz iść na obserwacje w tak juz zaawansowanej BLIŹNIACZEJ ciąży - pisz do nas smski.trzymam mocno .daisy - 3200 masakra.pokój masz chyba z widokiem na Wawel Gusia wszystkiego naj! szybkiego, bezbolesnego rozwiązania.zmykam. miłego dnia. |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Ale moze choć trochę przed terminem zechce już wyjsć

Wyobrażam sobie jak się musisz czuć, zmęczona i obolała

. I faza parcia jak pstryknięcie palcem.
- pisz do nas smski.