|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jasssne ![]() a ja mam ambitny plan robie PIEROGIII farsz zrobiony za chwilę zrobię ciasto
|
|
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że mam jeszcze wczorajszą zapiekankę makaron z mięskiem mielonym mniam mniam
|
||
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm to może jakąś ciekawą książkę populano naukową- przyda sie do nauki.
|
#994 | |||
|
Zakorzenienie
|
aha, no to wszystko jasne
![]() Cytat:
No i bardzo dobrze! Dupka odżyła widzę Ty leż, Marcelinka Cię przypilnuję!A co do bierzmowania to u nas był poczęstunek dla świadków i babć. Cytat:
A co do zakupów, to my w sobotę jadąc z Wiśnicza wstąpiliśmy do galerii i upolowałam super sandałki i za całe 80zł! ![]() Cytat:
Będę Ci mówić bogu!![]()
|
|
#995 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki
![]() moj termometr dzis pokazal w sloncu 30 stopni az mi sie buzia do niego usmiechnela ale tak z 20 jest-super! juz bylam z maluchem pospacerowac i pohustac sie na przedszkolnych hustawkach ![]() wiecie jak mam bałagan, co ja gadam SYF w domu ![]() wiecie jak wam pisalam ze maz czasem to olewa i mowi ze mu to nie przeszkadza, a ja nie umiem posprzatac z maluchem, a jak zasypia i jestem sama w domu to musze cos zjesc i choc chwile odpoczac, a nie chce hałasowac jak spi wiec wielkie porzadki nie wchodza w gre wtedy. To wczoraj w koncu stwierdzil ze w domu jest dramat i tragedia i dobrze ze to w koncu zauwazyl-w sumie troche specjalnie do takiego stanu doprowadzilam zeby w koncu zajarzyl ze musi sie maluchem czasem wiecej zajac zebym mogla posprzatac. Teraz jest na szkoleniu, ale jak wrocic to nie ma zmiłuj dzis-bo juz nie wiem jak wyglada nasza podloga nawet a w kuchni zeby cos zjesc to sztucców musze szukac po zlewie jak sie za to zaraz zabiore to wszystko w domu bedzie furgac ![]() Cytat:
Fajnie Guciu z siostra! niech sie jej dobrze z tym facetem uklada! wiesz moj brat dawno juz nie mial dziewczyny, ale zawsze jak mial to jakos sie głupio konczylo... a widzialam wiele razy po nim ze kogos mu brakuje. Teraz nie mial dziewczyny ponad 3 lata! wiec tym bardziej sie ciesze. Wczoraj taka troche biedna siedziala z nami przy stole i z rodzicami, ale nie dziwie sie-tez bym pewnie sie stresowala taka sytuacja. Potem sie rozkrecila troche. jest mlodsza od brata ale wyglada ze mam dobrze w glowie poukladane-pracuje, studiuje... Potem brat zabral ja na spacer to pewnie swobodniej sie poczula. Tak mysle ze moze zaprosze ich do nas do domku, to moze w swobodniejszej atmosferze (bez rodzicow) sie poznamy lepiej ![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze moje pomysly prezentow sie podobaja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do bierzmowania to u nas tylko swiadkowie-chrzestni cos tam kupuja ale nie duzego zwiazanego z religia. Ja dostalam ksiazke i symboliczna kase-bo chyba wtedy jakas wycieczka klasowa ze szkoly sie zblizala wiec wiedzieli ze sie przyda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a z czym te pierogi ?? ja mam na szczescie obiadek z wczoraj-schab ze sliwka i czerwona kapustke wlasnie a propos pierogow - robila moze ktoras z was pierogi ze szpinakiem ? macie jakis sprawdzony przepis na taki farsz ?? Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-04-18 o 11:40 |
|||||||
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas na bierzmowanie nic się nie robiło ani też nic nie dostaliśmy. Poszliśmy do kościoła, wróciliśmy i już ![]() Cytat:
![]() Katuniu tak sobie właśnie myślę, ze chyba będziemy musieli sprawić sobie jeszcze synka, to może chociaż on będzie trzymał moją stronę Trzymam kciuki za Twojego brata, oby mu się ułożyło! A pomysł z zaproszeniem ich do Waszego mieszkanka jak najbardziej popieram Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-04-18 o 11:45 |
||
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w New Yorkerze widziałam śliczną sukienke w groszki, szkoda że jej nie przymiarzyłam bo teraz na nią choruję a tak bym wiedziała że mi nie leży![]() Ana nie wiem czy ją to bedzie interesowało ale może kupcie jakiś ciekawy przewodnik po Ziemi Świetej?
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-taka wazna sprawa-za nie caly miesiac mamy roczek-tz jest chrzestnym-no i wiadomo o co chodzi-o kase! Ile wypada dac na roczek ?
|
|
|
|
#999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tam ostatnio kilonek robiła - tzn miała to w planach i mnie tak naszło młody teraz siedzi na dywanie i się bawi więc nie bardzo mam jak lepić bo w kuchni to on ma manie wieszania się na drzwiczkach z piekarnika.. więc jak zaśnie to dokończę dzieła ![]() Cytat:
bo to pierwszy tydzień żeby po następnym przyklejniu widzieć co i jak możemy z tym robić więc eksperymentujemy ![]() a ścianę smarujemy piwem nie wiesz że dzieci lubią?? ![]() ![]() faktycznie będziesz miała intensywnie ![]() a pierogi robi ruskie.. co do farszu nie pomogę bo nienawidzę szpinaku ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
a musi to być kasa nie lepiej preznt który na bank wykorzysta dziecko, bo pieniądze czasem się rodzicom "rozchodzą" no chyba że na coś zbierają to myślę stówkę MAX
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-04-18 o 11:48 |
|||
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zawsze jest trudna kwestia. Ja bym dała maksymalnie 200 zł albo na przykład 100-150 zł i dokupiła jakiś upominek.
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam ochote na cos alkoholowego...spytamy jeszcze czy moze chca cios konkretnego, a moze wymyslimy jakas madra zabawke. tylko oni sie dopiero urzadzaja i no. na cgrzciny chcieli kase bo skladali na mebelki dla malej moze teraz tez cos jeszcze dokupic by chcieli bo z tego co wiem na razie prawie tam pusto u nich Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-04-18 o 11:55 |
|
|
|
|
#1002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomysł, żeby brata z dziewczyną zaprosić - świetny! Cytat:
Cytat:
![]() No i mam nadzieje, że będzie Ci dane dokończyć dzieła ![]() No to już wszytsko wiem co do tych plasterków Dziękuję![]() A co do piwa to miałam właśnie takie podejrzenia
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Katunia jestem za tym żeby kupić coś konkretnego dla dziecka. Może krzesło do karmienia, rowerek, basen, piaskownicę z pokrywką, huśtawkę. Jeśli chcecie koniecznie dać kasę to może 100zł plus jakaś zabawka.
Gucia te sandałki jakieś konkretnej firmy? Cóż poczekam do popołudnia
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
ja te dwie laski uwielbiam za ich dystans do samych siebie
pierwsze co zrobię po przeprowadzce do własnego M to zakupię pakiet TV z TVN Style od 9 miesiecy ich nie ogladałam buuuuAle się usmiała z tego porównania miedzy 1,2, a 3 dzieckiem Nie miałam czasu nadrobić zaległosci. Od dwóch tygodni siedzę na necie i wybieram sprzęt agd ![]() Lustereczko gratuluję Ksawerego, jest słodki Najważniejszy jest naturalny pokarm i bliskość a co u Was słychać?
|
|
|
|
#1005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dziewczyny brata to świetny pomysł, żeby ich zaprosić sama pamiętam, że przy rodzicach tżta się krepowałam, a jak zprosili nas brat tżta z żoną to zupełnie inaczej myślę, że dobrym pomysłem są jakieś gry, tym bardziej że nie znacie się aż tak dobrze, więc może być nieśmiało my do tej pory zbieramy się na gry ![]() ![]() tżta rodzeństwo, kuzynka i jest wesoło i przyjemnie ![]() Kasiu co do puzzli to chyba co oddział to inaczej. Co więcej nie tylko u mnie w przedszkolu tak było... Mamy sklep z zabawkami i art. przemysłowymi i szkolnymi także dyrektorki przyjeżdżają i masowo kupują do przedszkoli takie układanki ale jestem jak najbardziej "za" jeśli teraz nawet dzidziol za mały na takie coś będzie, to z pewnością niedługo się to zmieni aaa tą kostkę edukacyjną to nawet ostatnio jak byłam z tatą po towar to przywieźliśmy do sklepu ![]() Jaką książkę dostałaś? Cytat:
Lubi czytać, ale że tak powiem normalne książki. Ma ostatnio wręcz manię czytania tylko nie wiem czy pasuje taka zwykła książka.Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dziewczyny co z 18-stką? co dać? ile dać? zaznaczam, że 18-stka na sali... dla rodziny z tymże my nie rodzina...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-04-18 o 12:45 |
||||
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Katuniu ja robiłam pierogi ze szpinakiem farsz zrobiłam tak.
Mrożony szpinak udusiłam w garnuszku, do niego wrzuciłam biały ser (na paczkę szpinaku 400g, kostkę sera 200g), doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem. Dorzuciłam surowe jajko by zagęścić i podgotowałam jeszcze chwilę, by się ścięło. Ja jestem po wizycie u gina...małej się chyba nie podobało bo strasznie się wypycha od wizyty i brzuch mnie boli :/ mam tyle roboty w domu ale nic nie robię bo nie będę ryzykować. Z dzidzią wszystko ok, ja tam jakieś zapalenie mam małe ale też nie jest strasznie zrobił mi wymaz na paciorkowca (mało przyjemne). Tż będzie troszkę nie pocieszony bo gin zalecił celibat do porodu (czyli z połogiem jakieś 2 miesiące ) a do tego powiedział żebym już siedziała na dupie w domu tzn nie dosłownie tak powiedział ale o to chodziło a obiecałam mu że pojedziemy na weekend majowy do niego do miasta, ze znajomymi się spotkać ostatni raz chyba na długo, bo z maluszkiem ja tam jeździć szybko nie będę.
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Deichmanna i są wszystkie, które tam widziałam, a tych jednych nie namierzyłam. Ale poszukam na spokojnie
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na sekunde
Guciolku mów mi bogu ZROBIŁAM ![]() ale jestem z siebie dumna 30 pierogów
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-04-18 o 13:55 |
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
gold-fish witaj! Pokaż jaki sprzęt wybraliście!
Bzyczka dobrze że wszystko ok, może dzidzia nie bedzie chciała wyjść i bedzie trzeba złamać celibat ![]() Marta daj spróbować Gucia byłam też w Deichmanie ale oglądałam tylko szpilki i były same rozm 40 i 41. Poczekam na fotke Dziewczyny mam taką niebieską ołówkową spódnice z wysokim stanem i do tego żakiet, zawsze pod spód ubieram top ale chciałabym kupić jakąś ładną bluzkę żeby czasem chodzić bez żakietu, jaki fason będzie pasował?
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny aż mi się ryczeć chce. Nie wiem chyba mnie przewiało wczoraj, bo tak mnie boli przy kręgosłupie (nad tyłkiem), ze nie wiem. W pracy to ja bez butów chodzilam... nie wiem czy bardziej boli jak siedzę, czy jak stoję buuuu zaraz się ketonelm w żelu nasmaruję. Co mi może pomóc??
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia no ketonal będzie dobry ale ja bym jeszcze sobie ciepły okład zrobiła na to miejsce.
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ale dzis piekna pogoda!!!! Madzia-na taki ból polecam plastry rozgrzewające-tanie a mogą cuda zdziałać!!! co do bierzmowania to u mnie z tej okazji ani w rodzinie ani wśród zjamomych nie ma zadnej nawet najmniejszej imprezy ani nie daje się prezentów w ogóle to tutaj od Was pierwszy raz w zyciu usłyszałam, że mozna z okazji bierzmowania cokolwiek organizowac albo kogos zapraszac ![]() KAtusiu ja tez mam problem z roczkiem- w czerwcu moja chrzesnica ma i juz sie zastanawiam co kupic... znalazłam na all stoliki interaktywne ale nie wiem czy t dobry pomysł??? mamusie pomózcie zaznaczam, ze mała juz praktycznie sama chodzi więc zadne pchacze chyba juz nie wchodza w gre. no i cos do tego musiałabym dokupic....cos takiego na przykład http://allegro.pl/interaktywny-muzyc...559121326.html |
|
|
|
#1013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja juz po rozmowie jutro mam miec odpowiedz ![]() jak cos zaczynam w srode
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pomysł zaproszenia dziewczyny brata fajny ![]() hahaha jak ty mnie znasz ![]() wiesz no jak w telenoweli - imprezy burdy szaleństwa zdrady miłości ![]() ![]() ![]() Cytat:
byłam z mężem i Patem na 4 godzinnym spacerze ![]() rewelacja weszliśmy na rynku do księgarni tak z głupa - i mają wyprzedaże książek - ceny jak z bajki! co tydzień inne wydawnictwo plus stałe promocje i w ten sposób wzbogaciliśmy się o 3 książki - Rękopis zgubiony w Saragossie Rudowskiego, Hotel świat Ali Smits i Niestworzone historie - bajki edukacyjne dla dzieci przedszkolnych i szkolnych - każda po o zgrozo!! 4.90!!
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Marta - daleko jest do ciebie z katowic? w km i czasowo ile ?
|
|
|
|
#1016 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
do centrum Katowic z 17-18 km autem 20 minut autobusem 40 a szybką koleją 25
przytulam!!!!! bardzo mocno!!!!!! mimo wszystko dobrze że nie odwołaliście spotkania... jeszcze raz przytulam trzymaj się cieplutko!!
|
|
#1018 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette trzymaj się i nie miej sobie za złe spokoju, dla dziadka lepiej jest teraz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

nie martw się haha 

makaron z mięskiem mielonym 
Grosza więcej by ode mnie nie zobaczył. On płacze, że nie ma kasy, to niech sie do roboty weźmie, to dostanie następną, a nie tak na ładne oczy, każdy by tak chciał 

jak sie za to zaraz zabiore to wszystko w domu bedzie furgac 

z tymże my nie rodzina...